Dodaj do ulubionych

do Senatu SAMOCIAK… z Bulą i Wójcikiem

26.11.05, 10:35
Byli wolontariuszami, dziś chcą ode mnie 17 000,00 zł… za co? Na jakiej
podstawie?

Zwykle nie odnoszę się do plotek i pomówień. Tym razem będzie inaczej.

Panowie Krzysztof Bula oraz Mariusz Wójcik zgłosili się do Sztabu Wyborczego
jako społeczni wolontariusze. Nie były to osoby znane mi wcześniej. W trakcie
kampanii brało również udział 50 innych wolontariuszy.

W trakcie kampanii wyborczej, Panowie byli bardzo przyjaźni i pomocni. Po
kampanii dowiedziałem się, że oczekują ode mnie niewyobrażalnego
wynagrodzenia za pracę.

K. Bula i M. Wójcik. Twierdzili, że praca w sztabie wyborczym jest tym co
chcieliby robić. Chciałem dać im szansę. Pomóc po ludzku.

Podczas kampanii, widząc ich pełne zaangażowanie, wspominałem im, że mogliby
pracować w mojej firmie, która zajmuje się szkoleniami. W moich projektach
zatrudniam zazwyczaj wykładowców, trenerów, menadżerów logistyki i
pracowników organizacyjnych - kierowców. Uważałem że są świetni. Teraz widzę,
ze chcieli zrobić interes życia.

Mariusz Wójcik w rozmowie, którą odbyliśmy 25 października br., poinformował
mnie, że za dwa miesiące swojej pracy wolontariackiej życzy sobie 6 000,00
zł. Krzysztof Bula wycenił się na dodatkowe 10 000,00 zł. Stawki te
potwierdzili w obecności dziennikarza Gazety Wyborczej Pawła Krysiaka, który
opublikował te informacje.

Krzysztofie, Mariuszu. Czy nie było tak, że staraliście się stworzyć grupę
aby wymusić wypłacenie dodatkowych, nienależnych środków finansowych?
Obserwuj wątek
    • Gość: werte Agnieszka: Bula i Wójcik – cel kasa… IP: *.eranet.pl 26.11.05, 10:38
      OŚWIADCZENIE

W trakcie kampanii wyborczej Kandydata do Senatu Przemysława Samociaka
      odpowiedzialna byłam za kontakty ze współpracownikami sztabu wyborczego.

W związku z informacjami prasowymi w sprawie Kandydata do Senatu Przemysława
      Samociaka oświadczam, że:

1. W październiku br. Panowie Krzysztof Bula i Mariusz Wójcik sugerowali mi
      przyłączenie się do grupy osób, która zamierzała spowodować uzyskanie
      nienależnych korzyści w związku z trwającym rozliczeniem kampanii wyborczej
      kandydata do Senatu Przemysława Samociaka. Podczas rozmów padały informacje o
      przekupnych i znajomych dziennikarzach, których będą mogli pozyskać do
      publikacji niekorzystnych informacji prasowych względem Samociaka;

2. 25 października 2005 roku przekazałam Panu Krzysztofowi Buli zaliczkę w
      wysokości 2000,00 zł na poczet rozliczenia kosztów związanych z kampanią
      wyborczą prowadzoną na rzecz Kandydata do Senatu Przemysława Samociaka, do dnia
      dzisiejszego Pan Krzysztof Bula nie rozliczył zaliczki, to znaczy nie
      udokumentował poniesionych i kwalifikowanych do rozliczenia kosztów ramach
      prowadzonych działań wyborczych;
      3. 25 października 2005 roku wyznaczyłam ostateczną datę na 27-10-2005 do
      przedłożenia faktur związanych z kosztami kampanii do których był upoważniony
      Pan Krzysztof Bula.

4. 27-10-2005 roku Pan Krzysztof Bula nie stawił się do rozliczeniem a do dnia
      dzisiejszego żaden kontakt z Panem Krzysztofem Bulą nie był skuteczny;

5. Pan Krzysztof Bula oraz Marcin Wójcik zawsze dostawali zaliczki związane z
      wykonywaniem prac w ramach Sztabu;

6. Żaden współpracownik Sztabu nie pożyczał środków finansowych na cele
      kampanii wyborczej;
      nie wniosłam doniesienia do Prokuratury przeciwko Panu Samociakowi;

Jest mi niezmiernie przykro, że Panowie Bula i Wójcik wprowadzają opinię
      publiczną w błąd prezentując P. Samociaka w nieprawdziwym i niekorzystnym
      świetle. Byłam świadkiem kilku rozmów, w których Pan Samociak wzywał Pana Bulę
      i Wójcika do rozliczenia z ewentualnych kosztów, które mogli ponieść ponad
      uzyskane zaliczki.

(-) Agnieszka Witerscheim

Gorzów Wlkp., 23 listopada 2005 roku

pobierz oryginał oświadczenia www.axp.pl/oswiadczenie_agn_wietsch.jpg

• Gość: nike Re: Agnieszka: Bula i Wójcik – cel kasaR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:36
        Podziwiam cierpliwość P.Agnieszki i jej gratuluję.Fakt, był termin
        rozliczeń.Bezczelność P. Buli i Mariusza, nie ma granic - śmieli wciągac w to
        P.Agnieszkę.No comment, komentarz sami się narzuca.
    • Gość: rafal Adamski: to nie mój podpis w Prokuraturze IP: *.eranet.pl 26.11.05, 10:42
      Rafał Adamski nie wniósł żadnego doniesienia do Prokuratury. Bula czy Wójcik
      podpisał zawiadomienie…? pewnie grafolog to wyjaśni…

Gorzów Wlkp., 24 listopada 2005 roku

Rafał Adamski
      ul. Waryńskiego 13/6
      Gorzów Wlkp.

OŚWIADCZENIE

Oświadczam, ze nie udzielałem żadnych informacji dziennikarzom piszącym artykuły
      w sprawie Kandydata do Senatu Przemysława Samociaka. Odnosząc się do treści
      artykułów informuję, że nieprawdą jest podana w „Życiu Warszawy” informacja (24-
      11-2005) jakoby Pan Samociak zalegał mi z płatnością jakichkolwiek środków
      finansowych. Nie poniosłem żadnych strat wynikających ze współpracy z
      Przemysławem Samociakiem.

Oświadczam również, że nie wniosłem żadnego pozwu ani doniesienia do
      Prokuratury przeciwko Panu Przemysławowi Samociakowi co sugerują media.

Informuję również, iż Pan Marcin Wójcik oraz Krzysztof Bula stale nachodzi mnie
      i moją żonę w moim domu namawiając do składania fałszywych zeznań względem
      Przemysława Samociaka w celu uzyskania dodatkowych korzyści finansowych.

(-) Rafał Adamski

Pobierz oryginał oświadczenia www.axp.pl/oswiadczenie_rafal_adam.jpg
      • Gość: kmicic Re: Adamski: to nie mój podpis w Prokuraturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:38
        Hm,podrobiony podpis?Kiepska sprawa,prokurator już zakasa rękawa.
        • Gość: matmi 4 lata bez zawiasów dla Wójcika - kto jest za? IP: *.eranet.pl 26.11.05, 18:38
          rozmawialem z Rafalem Adamskim on rzeczywiscie nie podpisal tego zawiadomienia
          do Prokuratury.

Wojcik czy Bula to zrobil?

Osobiscie stawiam na Wójcika. Proponuje 4 lata bez zawiasów.
          • e_werty Re: 4 lata bez zawiasów dla Wójcika - kto jest za 26.11.05, 18:58
            "... Proponuje 4 lata bez zawiasów."

ale w ciężkich "Bulach"...
          • Gość: emma Re: 4 lata bez zawiasów dla Wójcika - kto jest za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 02:15
            czepiacie się Buli i Wójcika, żeby nie oni samociak by nie miał kampanii, kto
            się podejmie robić kampanię temu szulerowi ja nigdy palcem bym nie kiwnęla.
            Poczciwi ludzie , złapali Samociaka na wałku ,oszukał nie tylko ich,jestem
            przekonana że piszą prawde mnie też oszukał.
            • Gość: Bernard Re: 4 lata bez zawiasów dla Wójcika - kto jest za IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 27.11.05, 02:38
              Hey emma,
              Pod pseudonimami wszyscy to klamliwe swinie.
              Ty tez.
              Samociak broni sie pod wlasnym nazwiskiem...oskarzaj go tak samo...
              Nioe pozdrawiam
            • Gość: agre_qat to Bula i Wójcik klamią - to oni psują idee forum IP: *.eranet.pl 27.11.05, 15:10
              Podstawowy zarzut w doniesieniu do Prokuratury Buli i Wójcika w stosunku do
              Samociaka to nie to, że zalega im z wypłatami (więc pewnie nie mają na to
              kwitów) lecz to, że firma w której jest udziałowcem Samociak finansowała na
              lewo jego kampanię.

Sprawdziłem to!

Samoobrona podpisała umowę z Zespołem Europejskich Auditorów Jakości na
              prowadzenie działań promocyjnych kandydata do Senatu PS oraz akcji wyborczych.
              Dokumenty są wiarygodne, sprawdziłem wczoraj w Biurze Samoobrony.

Pod tymi linkami są umieszczone: Umowa z Samoobroną oraz wystawiona Faktura
              przez Zespół Europejskich Auditorów Jakości.

UMOWA www.axp.pl/umowa_strona01.pdf
              UMOWA www.axp.pl/umowa_strona02.pdf
              FAKTURA www.axp.pl/faktura.pdf

Z tego wynika, że wszystko było legalne. Firma dysponowała środkami Komitetu
              Wyborczego Samoobrona. A to, że Samociak ma udziały w Firmie to nie ma
              znaczenia ani prawnie ani obyczajowo.

Bula i Wójcik znowu bezprawnie posądzają Samociaka. Współczuję Przemku. Idź z
              tymi palantami do sądu.
    • przemyslaw_samociak Bula i Wójcik przed Prokuratorem 26.11.05, 10:43
      Informuję, że w dniu 24 listopada 2005 roku zawiadomiłem Prokuraturę Rejonową w
      Gorzowie Wlkp. o popełnieniu przez PP Krzysztofa Bulę oraz Mariusza Wójcika
      przestępstwa opisanego w art. 212 kk i 234 kk.

Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną
      lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie
      lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na
      utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju
      działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do
      roku.
      § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
      masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo
      pozbawienia wolności do lat 2.
      § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec
      nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel
      społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
      § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia
      prywatnego.

Art. 234. Kto, przed organem powołanym do ścigania lub orzekania w sprawach o
      przestępstwo, w tym i przestępstwo skarbowe, wykroczenie, wykroczenie skarbowe
      lub przewinienie dyscyplinarne, fałszywie oskarża inną osobę o popełnienie tych
      czynów zabronionych lub przewinienia dyscyplinarnego, podlega grzywnie, karze
      ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Przemysław Samociak
      • Gość: Bernard Re: Bula i Wójcik przed Prokuratorem IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 26.11.05, 11:13
        Hey Samociak,
        Proponuje powaznie rozwazyc zlozenie sprawy o znieslawienie.
        Konsultacja z prawnikiem bylaby wskazana.
        Tego rodzaju ataki misza sie skonczyc.
        Zbyt wiele osob w Gorzowie pada ofiara znieslawiania.
        Wiezienie powinno oduczyc..
        Pozdrawiam
      • Gość: Bernard Re: Bula i Wójcik przed Prokuratorem IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 26.11.05, 11:22
        Hey Samociak,
        Przeoczylem te wypowiedz...
        Moja sugestia dotyczaca wytoczenia sprawy...troszke spozniona.
        Powodzenia
      • Gość: Nike Re: Bula i Wójcik przed Prokuratorem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:43
        Hm,wszyscy znali w sztabie i P.Bulę, Mariusza i P.Samociaka.Nic tak nie
        wskazywało,że coś paskudnego,się zdarzy.Nieraz byłam świadkiem,gdy w pobliżu
        nie było P.Samociaka jak P.Bula się wygrażał na niego stekiem wyzwisk podobnie
        i Mariusz.Ale te pomówienia na łamach gazet, total przegięcie.P.Samociak wiele
        rozmawiał i ze mną i z wolontariuszami,spokojny człowiek.
    • przemyslaw_samociak Kampania rozliczona 26.11.05, 10:45
      Informuję, że wszystkie osoby fizyczne zaangażowane w kampanię wyborczą, które
      poniosły w związku z nią koszty, zostały rozliczone, a wszystkie rozliczenia są
      zgodne z Ordynacją Wyborczą. Dokumentacja została zaakceptowana pod kątem
      finansowym i prawnym.

Podawane przez Krzysztofa Bulę oraz Mariusza Wójcika informacje są nieprawdziwe:

1. Rafał Adamski nie wniósł żadnego doniesienia do Prokuratury. Rafał Adamski
      nie ma żadnych roszczeń względem Przemysława Samociaka, otrzymał wynagrodzenie
      zgodnie z umową z dnia 01 sierpnia 2005 roku i pokwitowaniem ostatecznego
      rozliczenia.

pobierz oryginał oświadczenia www.axp.pl/oswiadczenie_rafal_adam.jpg

2. Wszystkie rozliczenia w ramach kampanii są zgodne z Ordynacją Wyborczą.
      Komitet Wyborczy Samoobrona RP zlecił firmie:„Zespół Europejskich Auditorów
      Jakości” z siedzibą w Warszawie obsługę akcji promocyjnych kandydata zgodnie z
      umową z dnia 01 sierpnia 2005 roku.

Zespół Europejskich Auditorów Jakości każdorazowo wystawiał upoważnienia do
      odbierania faktur i zaciągania zobowiązań typu: koszty paliwa, wyżywienie.
      Krzysztof Bula posiadał upoważnienie do zaciągania zobowiązań do kwoty 2000,00
      zł – otrzymał zaliczkę w wysokości 2000,00 zł, z której się nie rozliczył.
      Mariusz Wójcik nie posiadał żadnego pełnomocnictwa do odbierania faktur ani
      pozyskiwania kosztów. Nie istnieje żaden dokument, z którego wynikałyby
      jakiekolwiek zobowiązania finansowe względem Mariusza Wójcika.

oświadczenie Agnieszki W. www.axp.pl/oswiadczenie_agn_wietsch.jpg
      • Gość: Nike Re: Kampania rozliczona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:47
        Wielu ludzi świetnie pracowało,nie było nierozliczonej osoby.Osoba która
        rozliczała nie zostawiła nikogo i z rozmawiała z każdym osobiście, jak były
        opóżnienia (Z przyczyn niezależnych od niej) po prostu o tym informowała i
        osobiście i telefonicznie.Dane przez nią słowa były dotrzymywanei to mi się
        podobało.
      • e_werty kto tu klamie? 26.11.05, 17:04

"...2. Wszystkie rozliczenia w ramach kampanii są zgodne z Ordynacją Wyborczą.
        Komitet Wyborczy Samoobrona RP zlecił firmie:„Zespół Europejskich Auditorów
        umową z dnia 01 sierpnia 2005 roku...."

* Fragment wypowiedzi p. Maksymiuka w Życiu Warszawy....*

– Jeśli sztabowcy Samociaka przepuszczali pieniądze przez jego firmę zamiast
        przez konto partii, sami złamali prawo – kontruje Janusz Maksymiuk z
        Samoobrony. Bula tłumaczy: – Samociak mówił, że to legalne, bo ma w tej
        sprawie podpisane porozumienie z Samoobroną.

– Żadnego porozumienia nie było. Nasz komitet żadnych lewych rachunków nie
        uznał, a przewodniczący Lepper zawsze podkreślał, że pieniądze na kampanię
        mają iść przez jedno konto w banku. Każdy kandydat dostał instrukcję i numer
        konta – mówi Maksymiuk. I dodaje, że jeśli Samociak złamał prawo, to odpowie
        za to karnie. – A partii nie można w to mieszać – podkreśla.

Może ktoś mi wyjasni?

P.S.

Przemek ma jakąś wypaczona skłonność wyreczania się jakimis szemranymi typami -
        jak nie Bagiński to jakiś Bula. Łatwiej machlojki robić cudzymi rękoama? Własne
        zostaja czyste.
        • Gość: agave Re: kto tu klamie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 17:11
          Ja nie widze (jeszcze)w tym nic złego. Pomocnicy mogą być lepsi albo gorsi, ale
          ktoś prowadzący kampanie napewno ich potrzebuje.
        • e_werty Re: kto tu klamie? 26.11.05, 17:30
          To twierdzi ktoś podpisujacy sie jako Samociak (choć podejrzewam ze to jego
          alter ego - Bagiński vel Bagietka):

"...Komitet Wyborczy Samoobrona RP zlecił firmie:„Zespół Europejskich Auditorów
          umową z dnia 01 sierpnia 2005 roku...."

A Samoobrona ustami Maksymiuka mówi ze:

"...– Jeśli sztabowcy Samociaka przepuszczali pieniądze przez jego firmę
          zamiast przez konto partii, sami złamali prawo – kontruje Janusz Maksymiuk z
          Samoobrony..."

O ta sprzeczność chodzi!!

• Gość: agre_qat tu klamie Bula i Wójcik IP: *.eranet.pl 27.11.05, 15:20
          e_werty, sprawdziłem to, to była dla mnie kluczowa wątpliwość.

kwitów. Przypomnę: Samociak twierdzi, że Bula nie rozliczył się z 2000 zł, i że
          ma dokument poświadczający zaliczkę) lecz to, że firma w której jest
          udziałowcem Samociak finansowała na lewo jego kampanię.

W biurze Samoobrony u Maksymiuka twierdzą, że on nie ma bieżącego dostępu do
          wszystkich umów i mógł o tej umowie nie wiedzieć. Ja to sprawdziłem.

tymi palantami do sądu.
          • e_werty Re: tu klamie Bula i Wójcik 27.11.05, 16:54
            "...W biurze Samoobrony u Maksymiuka twierdzą, że on nie ma bieżącego dostępu
            do wszystkich umów i mógł o tej umowie nie wiedzieć. Ja to sprawdziłem..."

To kimże u licha ty jesteś? jeżeli masz wiarygodniejsze niz Janusz Maksymiuk -
            szef biura krajowego Samoobrony (bo o nim mówimy?)
            • Gość: agre_qat Re: tu klamie Bula i Wójcik IP: *.eranet.pl 27.11.05, 17:01
              zadzwon do Samoobroony, powiedz ze jestes dziennikarzem i chcesz zapytac czy KW
              Samoobrona podpisala umowe z Zespolem Europejskich Auditorow Jakosci na
              produkcje plakatow i org. akcji wyborczych - dowiesz sie tego co ja...

pofatygowalem sie bo juz mnie FQ..wiaja sytuacje jak nas podpuszczaja na forum,
              my sie lansujemy, palimy gosci a za chwile okazuje sie, ze jak w sprawie
              Wojcika i Buli, ze chlopaki nas wypuszczaja...

PS.
              pewnie Maksymiuka zapytali w przelocie miedzy spotkaniami i przestraszony, ze
              cos moze byc nie halloo, asekuracyjnie palnal, ze umowy nie ma
              • e_werty Re: tu klamie Bula i Wójcik 27.11.05, 17:29
                "....zadzwon do Samoobroony, powiedz ze jestes dziennikarzem ..."

tym razem na pewno kit wciskasz - tego rodzaju informacje nie są udzielane na
                telefon - o ile nie ma sie tam znajomych. Az tak sie "wypuscić" nie dadzą...

"...pewnie Maksymiuka zapytali w przelocie miedzy spotkaniami i
                przestraszony..."

No i druga watpliwośc: czy Janusz Maksymiuk - szef biura krajowego Samoobrony
                jest taki strachliwy że mówi coś czego nie wie napewno? jakoś nie wydaje mi się
                • e_werty Re: tu klamie Bula i Wójcik 27.11.05, 17:35
                  P.S.
                  "...pewnie Maksymiuka zapytali w przelocie miedzy spotkaniami i przestraszony,
                  ze cos moze byc nie halloo, asekuracyjnie palnal, ze umowy nie ma..."

to sie nazywa próba mataczenia - taka asekuracja....
                • e_werty Re: tu klamie Bula i Wójcik 27.11.05, 17:47
                  P.S.
                  Przejrzalem te skany dokumentów... niby O.K. Nie wiem jednak czyja to jest
                  kopia faktury? Czy to nie powinien być oryginał?
              • e_werty Kto tu kręci z fakturami? 27.11.05, 18:45
                Agregat - jestes "umny" chlopak i moze mi wyjasnisz taka sprawę -

Umowa o wiadczenie usług mówi ze Zespół aditorów... czyli *zleceniodawca* zleca
                komitetowi Samoobrony czyli *zleceniobiorcy* wykonanie uslugi w zakresie...itd.

I cóż dalej - pieniadze - wedle mojej wiedzy powinien zapłacić *zleceniodawca* -
                *zleceniobiorcy* - a tutaj postepuja odwrotnie Zleceniobiorca - nie tyle że
                wykonal pracę to jesze za nia zapłacił!!!! Na fakturze uwidoczniony jest jako
                Sprzedawaca Zespół Auditorów... czyli zleceniodawca a nabywca jest wykonaca...
                ktory... itd...

Jakas kolomyja - może mi to jakoś rozsupłasz - moze Komitety wyborcze kieruja
                sie innymi zasadami?
                • amb1 Re: Kto tu kręci z fakturami? 27.11.05, 19:32
                  Werty - "jestes "umny" chlopak".

Bingo !!!

P.S.
                  Po cholerę wdajesz się w te głupie awantury...

• Gość: agre_qat Fatura i umowa OK. bledy tylko w naglowku IP: *.eranet.pl 27.11.05, 22:03
                  z Faktury wynika, ze Zespol Eur. Aud. Jak. swidczyl uslugi dla Komitetu
                  Samoobrona. W umowie z Samoobrona chlopaki pomylili w naglowku strony. Z punktu
                  widzenia intencji zawartych w dalszych punktach jasne jest ze zleceniobiorca
                  jest frma a zleceniodawca Samoobrona.

Twoja analiza byla wnikliwa. Gratuluje.

Tez zwrocilem na to uwage. Widac, ze w Samoobronie sami extra prawnicy sa.
                  • Gość: agave Re: Fatura i umowa OK. bledy tylko w naglowku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:06
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=32629260&a=32632850
                  • e_werty Re: Fatura i umowa OK. bledy tylko w naglowku 27.11.05, 22:08
                    To wyjasnienie może zadowlic mnie. Ale jezeli sprawa dotrze do prokratury
                    zacznie sie analizowanie wszystkich dokumentów. A wowczas może nie byc tak
                    prosto. Tu chodzi o pieniadze ktore chyba tak naprawde płynęły bez kontroli -
                    nie wiadomo kto komu i ile placił.
    • przemyslaw_samociak Bula i Wójcik wiedzą jak mnie znaleźć 26.11.05, 10:49
      Krzysztof Bula oraz Mariusz Wójcik rozpowiadają, że nie mają ze mną kontaktu.
      Informuję, że Panowie znają wszystkie możliwości kontaktu ze mną,
      posiadają/znają:
      1.adres domowy/ prywatny – byli moimi gośćmi
      2.telefon domowy – kontaktowali się ze mną
      3.adres zakładu pracy, Wójcik gościł u mnie w praccy
      4.stronę www.samociak.pl gdzie znajdują się aktualne dane kontaktowe
      5.prywatny Email psamociak@samociak.pl – wielokrotnie kontaktując się podczas
      kampanii
      6.zmianę operatora telefonu komórkowego dokonałem w ubiegły czwartek – 18
      listopada 2005 roku (czyli trzy miesiące po kampanii)

Nie ma żadnych przesłanek aby uznać, że unikałem kontaktu z zainteresowanymi,
      tym bardziej, że K. Bula posiadał informacje o pełnomocniku, którego w Gorzowie
      ustanowiłem do rozliczeń finansowych. Pełnomocnik był odpowiedzialny za
      rozliczenie 2000,00 złotych zaliczki, jaką Bula otrzymał – do dzisiaj Bula
      unika rozliczenia, to znaczy przedstawienia kwalifikowanych faktur, m.in. koszt
      paliwa, dziennego wyżywienia.
      • Gość: Nike Re: Bula i Wójcik wiedzą jak mnie znaleźć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:52
        Telefon komórkowy do P.Samociaka mieli wszyscy,kazdy mógł się z nim
        skontaktować.Podobnie i z P.Bulą Mariuszem,P.Agnieszką i P.Anią.Każdy mógł
        telefonować.Nieraz i ja dzwoniłam na te numery...a wisiłały tez na tablicy
        informacyjnej,więc tajemnic nie było.Fakt po kampanii nie mogłam dodzwonić się
        do P.Buli i Mariusza.Z numeru P.Buli zostałam przez telefon wyzwana
        wulgaryzmami...z Agnieszką kontakt mam i zawsze mogę do niej zadzwonić.O
        zmianie nr.tel P.Samociaka, dowiedziałam się niedawno.
    • przemyslaw_samociak Bula pożyczał pieniądze na konto Sztabu? 26.11.05, 10:52

Otrzymałem wczoraj (pitek) telefon od Kobiety, która zapytała mnie czy K. Bula
      potrzebował pieniędzy podczas kampanii? I czy ja coś wiem, że pożyczył od niej
      pieniądze i ich nie oddał.

Mogę się mylić, lecz mam podejrzenie, że K. Bula mógł napożyczać pieniądze u
      znajomych, twierdząc, że potrzebuje na kampanię a pożyczał na swoje konto. Mógł
      poinformować pożyczkodawców że to dla mnie.

Niewykluczone, że poprzez motywowanie dziennikarzy do publikacji medialnych
      atakujących mnie, często dziennikarzy, którzy pisząc artykuły nie kontaktowali
      się ze mną, w ten sposób zbudował sobie alibi dla pożyczonej prywatnie kasy. Są
      artykuły, zarzuty, Samociak nie oddaje pieniędzy, być może wszystko się zgadza.

____

Informuję wszystkich zainteresowanych, którzy mogli udzielić pożyczki
      Krzysztofowi Buli, sugerującemu, że potrzebuje pieniądze na kampanię wyborczą,
      że K. Bula nie posiadał upoważnienia do zaciągania takich zobowiązań. Żaden
      upoważniony pracownik Sztabu nie przyjmował pożyczek od nikogo, włącznie z K.
      Bulą.

Nie ma żadnej osoby prawnej ani fizycznej, która dokonałaby w jakiejkolwiek
      formie pożyczki na kampanię wyborczą związaną z Kandydatem do Senatu

Przemysław Samociak
      • amb1 Re: ? 26.11.05, 17:14
        Autor, podający się za kandydata do Senatu, Przemysława Samociuka, napisał:

"Nie ma żadnej osoby prawnej ani fizycznej, która dokonałaby w jakiejkolwiek
        formie pożyczki na kampanię wyborczą związaną z Kandydatem do Senatu

Przemysław Samociak".

Nie mam powodów, aby Panu (?), Panie Samociak, nie wierzyć...
        Jeżeli się Pan nie mija z prawdą, to moje gratulacje...
        Jest Pan więc jednym z bardzo nielicznych, albo bodaj jedynym w historii
        ludzkości kandydującym, który sfinansował kampanię tylko i wyłącznie z funduszy
        własnych...
        Godne wpisu do Księgi G.... .

• przemyslaw_samociak Obiecałem pracę współpracownikom 26.11.05, 10:55
      Bula i Wójcik zarzucili mi, ze proponowalem im dalsza wspólprace.

... tak, wspominałem współpracownikom Sztabu, że mogliby współpracować z moją
      firmą, która zajmuje się szkoleniami. W moich projektach zatrudniam zazwyczaj
      wykładowców, trenerów, menadżerów logistyki, pracowników organizacyjnych i
      kierowców. Bula za to mnie oskarża przed Prokuratorem :(

praca w ministerstwach, administracji centralnej... to nie mój zasięg. Nie mam
      takich możliwości. Od ponad roku zajmuję się wyłącznie projektowaniem programów
      edukacyjnych skierowanych do uczelni wyższych.

Uważałem że Bula i Wójcik są świetni, sprawiali dobre wrażenie. Myślałem o
      dalszej współpracy z nimi.
      • Gość: Nike Re: Obiecałem pracę współpracownikom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:56
        Wiem,że jedna z tych osób z kampanii znalazła pracę,podobno jest zadowolona i
        nie dziwię się jej, bo była długo na bezrobociu.Cieszy mnie to, że P.Samociak
        pomógł jej-co nie znaczy,że jej to obieciał.Hm.P.Bula i Mariusz, też mogli,ale
        ich gest i zachowanie wobec P.Samociaka przekreśliło ich ...wiarygodność na
        zawsze.
    • przemyslaw_samociak Bula nie rozliczył 2000 zł zaliczki 26.11.05, 10:56
      Bula nie rozliczył 2000 zł zaliczki a wmediach domaga sie 17 000 zlotych

Z oświadczenia Agnieszki W.:

W trakcie kampanii wyborczej Kandydata do Senatu Przemysława Samociaka
      odpowiedzialna byłam za kontakty ze współpracownikami sztabu wyborczego.

25 października 2005 roku przekazałam Panu Krzysztofowi Buli zaliczkę w
      wysokości 2000,00 zł na poczet rozliczenia kosztów związanych z kampanią
      wyborczą prowadzoną na rzecz Kandydata do Senatu Przemysława Samociaka,

do dnia dzisiejszego Pan Krzysztof Bula nie rozliczył zaliczki, to znaczy nie
      udokumentował poniesionych i kwalifikowanych do rozliczenia kosztów ramach
      prowadzonych działań wyborczych;

25 października 2005 roku wyznaczyłam ostateczną datę na 27-10-2005 do
      przedłożenia faktur związanych z kosztami kampanii do których był upoważniony
      Pan Krzysztof Bula.

pobierz oryginał oświadczenia www.axp.pl/oswiadczenie_agn_wietsch.jpg
    • Gość: Bernard Warto byc cierpliwym..Co nie, forumowcy???? IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 26.11.05, 11:07
      No prosze, prosze...
      Ja sie nigdy nie myle!
      Pozdrowienia
      • Gość: agave Re: Warto byc cierpliwym..Co nie, forumowcy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 11:22
        No w każdym razie mamy oficjalną wersję drugiej strony. Przyznam, że jest
        bardziej logiczna.
        • Gość: Bernard Re: Warto byc cierpliwym..Co nie, forumowcy???? IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 26.11.05, 11:29
          Hey agave,
          To co mnie mierzi to fakt ze na kazda smierdzaca plotke uczestnicy tego forum
          rzucaja sie jak wsciekle psy na stechle mieso!!!
          Zygac sie chce!
          Jak juz im wyobrazni zabraklo by codziennie atakowac Jedrzejczaka to teraz inna
          ofiare sobie znalezli...
          Ten Gorzow to polityczne dno!
          Pozdrawiam
          • Gość: agave Re: Warto byc cierpliwym..Co nie, forumowcy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 12:31
            > Ten Gorzow to polityczne dno!

No nie tylko polityczne, bo reakcja w sprawie "Kasi" była podobna. Dostałam
            wiadomość, że sprawa jest w Prokuraturze Rejonowej w Gorzowie, solidny art. 207
            kk.
          • Gość: nicelus Re: Warto byc cierpliwym..Co nie, forumowcy???? IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.05, 03:06
            na drugi raz bądz cierpliwy i wysłuchaj co ma druga strona do powiedzenia, bo
            znów będzie cię mierzić i będziesz rzygał czytając własne teksty i teksty
            swoich naśladowców. co nie, nieomylny forumowcu???? :))))
            • Gość: Bernard Re: Warto byc cierpliwym..Co nie, forumowcy???? IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 27.11.05, 04:30
              Hey nicelus,
              Ty mnie klamco cierpliwosci chcesz uczyc???
              Pierwszy plules na czlowieka, a teraz co???
              • Gość: nicelus Re: "Zygac sie chce!" IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.05, 06:13
                coś źle widzisz. chyba masz ekran zarzygany. naucz się pisać, bo się twój
                nauczyciel od języka polskiego porzyga.
      • e_werty Ja sie nigdy nie myle! 26.11.05, 16:53
        "...Oczywiscie prokuratura zajmie sie tym.. Korupcja smierdzi na mile...
        Wyglada na to ze facet podszedl "na calego" i przegral..."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=32451801&a=32452004
        • Gość: Bernard Re: Ja sie nigdy nie myle! IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 26.11.05, 18:52
          Hey werty,
          Ty sie nie poddasz...
          Moja pierwsza reakcja na podane materialy byla oczywsita..: Wkurzenie ze
          jednego dnia w gorzowskiej polityce nie moze byc bez awantury...
          Zdarzja sie bowiem przypadki iz rzgrzani do czerwonosci lokalni politycy
          zapozyczeja sie na smierc bedac przekonanym o "wielkiej wygranej" tylko po to
          by pozniej wpasc w klopoty.
          Z czasem zaczely nasuwac sie pytania na ktore nie moglem znalezc odpowiedzi.
          Umiescilem moje watpliwosci na forum...
          Z kazdym dniem zaczelo byc jasniejsze, ze nie wszystko tu gra.
          Zreszta, historie "mojego myslenia" widzisz pacanie w tym watku...
          Sprawa lezy w tym werty iz niektorzy obsewuja i wyciagaja wnioski...
          Ty jestes po prostu duren.
          Nie pozdrawiam
          • e_werty Re: Ja sie nigdy nie myle! 26.11.05, 19:01
            "Ty jestes po prostu duren...."
            Tak...

A ty jako rasowy Bernardyn czujący dobro i pojacy samogonem głupoty wszelkich
            naiwniaczków - będziesz dobrym promotorem w uznaniu świętości Samociaka...
          • e_werty Re: Ja sie nigdy nie myle! 26.11.05, 19:03
            P.S.

To może Tadeusza także podłączysz do tego procesu beatyfikacji - za jednym
            zamachem będzie dwu patronów "Uczciwości z Gorzowa"
            • Gość: Bernard Re: Ja sie nigdy nie myle! IP: *.ed.shawcable.net 26.11.05, 20:20
              Hey werty,
              Po prostu riobisz to co umiesz najlepiej: Szczekasz
              • e_werty Re: Ja sie nigdy nie myle! 26.11.05, 20:46
                "...Szczekasz"

pewnie - jak tu nie szczekac skoro koło domu złodzieje sie kreca. No i jakieś
                bydle zza oceanu sie odzywa...
    • Gość: nike Re: do Senatu SAMOCIAK… z Bulą i Wójcikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:02
      P.Samociak!Przyznam ,że Mariusz i Bula byli bardzo zaangażowani w tą
      kampanię.Te teksty w gazetach, to stek bzdur,wyssane historie z palca.Paskudnie
      z ich strony do wygląda,liczyli nie wiem na co.Ma Pan moją stronę i
      wsparcie.P.Bula i Mariusz,sami zniszczyli swój wizerunek i życie.Takich
      pomówien puśćić się ot tak nie da,zanosi się na to, że w trakcie kampanii w
      ich myślach był ukryty chytry plan pod maską całkowitego
      zaangażowania...pomysłowość i złośliwość ludzka nie ma granic.
    • Gość: wolontariusz Re: do Senatu SAMOCIAK… z Bulą i Wójcikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 16:01
      Doszły mnie słuchy o tej sprawie...niewiarygodne co zrobili Krzysiek i
      Mariusz.Nieraz z nimi jeżdziłem.Jezu,ale nerwowi!Z pracy jestem zadowolony,
      pieniądze dostałem,wielu poznałem sympatycznych ludzi i choć i były pokręcone
      jednostki.Pozdrawiam resztę i Przemka!!!
    • e_werty Gratulacje... 26.11.05, 16:32
      To kiedy beatyfikacja Przemka Samociaka?

• e_werty Re: Gratulacje... 26.11.05, 17:35
        P.S.

Czy komitetowi prowadzącemu beatyfikacje będą przewodniczyć panowie Bagiński &
        Bula? To niech Watykan uwaza na lewe faktury

(choć wyraz "fak-tura" może razić wulgarnośćią wobec błogosławionego P.
        Samociaka)
        • Gość: Bernard Werty - jestes zlym czlowiekiem bez zasad IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 26.11.05, 18:59
          Hey werty,
          Ale z ciebie skur-wy-syn...
          Wyglada na to ze ktos dla pieniedzy chcial czlowieka zniszczyc a ty co???,
          podsmiechujki sobie robisz???
          Pokazujesz jaka kanalia jestes.
          Ty nawet politycznych motywacji nie masz. Plujesz na Jedrtzejczaka, plujesz na
          Samociaka...
          Ty plujesz na kazdego kto swoimi sukcesami lub nawet staraniem sie...przypomina
          ci jakie zero jestes..
          Ty jestes po prostu obrzydliwym zlym czlowiekiem bez zasad.
          • e_werty Re: Werty - jestes zlym czlowiekiem bez zasad 26.11.05, 19:06
            "...Werty - jestes zlym czlowiekiem bez zasad..."

nawet więcej - zasadniczo jestem wkur.wionym czlowiekiem....

:)

dupku... ostojo doskonałości i wyrocznio w sprawach wszelakich - zwłaszcza tych
            których "bohaterów" nie znasz...
            • Gość: Bernard Re: Werty - jestes zlym czlowiekiem bez zasad IP: *.ed.shawcable.net 26.11.05, 20:19
              Hey werty,
              Sku..el jestes i klamca...
              Ja nie musze znac ludz by ich bronic jesli sa kopani...
              Ty i tobie podobni szerzycie klamstwo na tym forum.
              G-noj jestes werty..To tyle
      • Gość: ???? Re: Gratulacje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 18:55
        nie wim czy on bedzie chciał... z takim zapleczem seksualnym
        www.samociak.pl/gotowe_02/F004.html
        chyba jeszcze troche będzie mial do zaspokojenia roszczeń wolontariuszek?
    • Gość: agave Re: do Senatu SAMOCIAK… z Bulą i Wójcikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 19:18
      > jako społeczni wolontariusze. Nie były to osoby znane mi wcześniej. W trakcie
      > kampanii brało również udział 50 innych wolontariuszy.

Jakbyś miał im wszystkim takie stawki płacić to byłoby to 300.000 zł. Jak na
      polskie stosunki to raczej dużo. Zrezygnowała bym raczej z takiego drogiego
      zaszczytu:)
    • marek_p SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 20:49
      He, he, znaje się, że między nami też stare rachunki nie pozałatwiane są*),
      ale tu, w tym miejscu, GRATULUJĘ ODWAGI !

Oczywiście będę kibicował drużynie przeciwnej, choć według tego co piszesz,
      to ta drużyna dopuściła się sfaulowania przeciwnika. Myślę, że stawka jest
      wysoka (wyższa niż te 17 tysiączków), dlatego różne chwyty będą dopuszczone.

*) poprosiłem, to dali mi samociakowi zaproszenie na imprezę "Polska w NATO",
      czy coś takiego. Orkiestra zagrała, a ja zamiast klaskać chciałem zapytać,
      wtedy ochroniarzy na mnie, ten młody wtedy człowiek nasłał, żeby mnie
      wyprowadzili.
      Oczywiście wyszły ze mną i media (wszystkie jakie na tej bibce były)
      i spokojnie przed hotelem mogłem im wytłumaczyć, że nie bardzo mi się podoba
      napierdzielanie natowskimi bombami w cywilów zasłaniających swoimi ciałami
      mosty w stolicy jednego z państw Europy.
      • e_werty Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 21:00
        Bo Przemek to maly krętacz o miłej powierzchowności potrzebny w rozgrywkach
        partyjnych. A on sam stosuje metody kija i marchewki wobec Bagińskich, Bulów...
        i kto tam jeszcze mu słuzy. A zaplecze "prawno-merytoryczne" dorobia mu
        mocodawcy.
        • marek_p Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 21:15
          e_werty napisał: (co napisał)

E, Werty, zauważ - PIERWSZY RAZ WYPOWIEDZIAŁEM SIĘ W SPRAWIE Przemysława S.
          (kandydata do fotela senatorskiego).

Aż jestem z siebie dumny. Trochę go nie lubię, ale nie atakowałem go kiedy był
          w defensywie, opluwany przez wszystkich. Zaatakowałem, jak wyszedł z papierami
          do glorii i chwały ;)

• e_werty Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 21:19
            "...wyszedł z papierami do glorii i chwały ;)"

także sobie pomyślałem ze w kolejce do beatyfikacji przepchna go koledzy
            partyjni...
            • marek_p Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 21:35
              e_werty napisał:

> w kolejce do beatyfikacji przepchna go koledzy partyjni...

Zdolny i młody. Przebojowy. Skuteczny.

Może nie taki zły jak myślimy ?
              • e_werty Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 21:47
                "...Może nie taki zły jak myślimy ?"

na ołtarz to można go - mocherowym sie podoba jako mężczyzna... ale Przemek juz
                jest skazony pietnem wladzy - pobyt na salonach w stolicy na młodych ma zły
                wpływ... myślą że są panami swiata...
                Zobacz na stronę;
                miasta.gazeta.pl/opole/1,35086,3032597.html

tu chodzi o kontrakt na 30.000 000 zl.!!!!
                • Gość: agave Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 22:15
                  No muszę trochę uzupełnić, to nie kontrakt tylko projekt tyle warty. Z reguły
                  finansowanie jest z wielu zródeł, nie tylko EU. Samociak jest prawdopodobnie
                  doradcą, koordynatorem, być może pomógł napisać podanie do EU (to trzeba
                  umieć). Za to wszystko dostaje wynagrodzenie, jakiś ułamek tej sumy. Projekt
                  tej wielkości jest z reguły wieloletni.
                  • e_werty Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 22:22
                    Pewnie tak... ale to zawsze kas... i to wyplacana przez wiele lat... Szkoda by
                    było gdyby straciła - wole jak ludziom dobrze sie powodzi...

P.S.
                    opróćz powodzian...
                  • marek_p Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 22:25
                    Gość portalu: agave napisał(a):

> Samociak jest prawdopodobnie doradcą, koordynatorem, być może pomógł napisać
                    > podanie do EU (to trzeba umieć).

Hmmm. Odstawiając wszelkie kalkulacje na bok... nie widzę szans, żeby się jakiś
                    zazdrośnik nie znalazł.
              • Gość: ?? Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:48
                mam glupie pytanie, z jakiej partii ci koledzy?
                • e_werty Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 21:55
                  "...z jakiej partii ci koledzy..."

obecnie to się PiS nazywa - a jej gorzowski odłam to w 3/4 dawniejszy ZChN...
                  Marcinkiewicz, Surmacz... i kto tam jeszcze... no w każdym razie "tera u
                  władzy"....
                  • marek_p Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 22:07
                    Werty, że tak grzecznie spytam, nie przesadzasz aby ?
                    • e_werty Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 22:11
                      "...nie przesadzasz aby ?"

z czym? :(
                      • marek_p Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 22:21
                        e_werty napisał:

> z czym? :(

To są prawie zarzuty (wobec posłów).
                        Łatwo Ci one przyszły.
                        Może poczekaj, na razie wygląda, że to tylko Samociak pogrywa.

Mogę go nie lubić, ale jak z tą kasą było to pewny nie jestem.

Co do zepsucia, to każdy z nas trochę zepsuty jest.
                        Ja na przykład tym, że nożyczki na tym forum mam, a władza odpiernicza.
                        Czym Werty zepsuty jesteś Ty, jak już w temacie jesteśmy ?
                        • e_werty Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 22:30
                          "...To są prawie zarzuty (wobec posłów). Łatwo Ci one przyszły."

Co jest "prawnym zarzutem"? Bo nie kumam? To że byli clonkami ZCHN'u? czy to
                          zdelegalizowana partia? Albo to ze pomoga w "beatyfikacji" Przemka? Chyba
                          rzeczywiscie te "nozyczki" ci szkodzą - odcinaja ci zdrowy rozsadek.
                          • marek_p Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 22:48
                            e_werty napisał:

>> "...To są prawie zarzuty (wobec posłów). Łatwo Ci one przyszły."

> Co jest "prawnym zarzutem"? Bo nie kumam?

Zobacz - napisałem "PRAWIE zarzuty", tzn o mało co zarzuty i byś postawił
                            zarzuty. Poważne... i bez podstaw.

Werty - poczekajmy jak się rozwinie ta sytuacja.
                            • e_werty Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 26.11.05, 23:02
                              Acha!
                            • Gość: agave Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 23:02
                              > Werty - poczekajmy jak się rozwinie ta sytuacja.

Nic się nie rozwinie, ten rzekomy donos do prokuratury jest bez podstaw. Chodzi
                              najwyżej o (wątpliwe bo jeden móqwi tak, a drugi tak) roszczenie prywatne nie
                              poparte wieloma dowodami, taki "normalny" nie zapłacony rachunek. Ale w tej
                              nowej, młodej polskiej demokracji najdrobniejsza sprawa "cywilna" staje się od
                              razu wielką kryminalną. A potem oskarża się prokuratorów i sędziów o
                              stronniczość.
                  • Gość: Bernard Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 27.11.05, 04:31
                    Hey werty,
                    Moralnie smierdzisz...
                    Idz sie umyj.
                    • Gość: nicelus Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.05, 06:50
                      hey bernard

kto tu o moralności mówi? to już się zaczyna robić śmieszne. najpierw napadasz
                      na człowieka i zanim posłuchasz co ma do powiedzenia, to już ci korupcją
                      śmierdzi. teraz nagle autorytet moralny rżniesz. moralnego smrodu nie zmyjesz.
                    • e_werty Re: SAMOCIAK CONTRATAKUJE 27.11.05, 16:58
                      "...Idz sie umyj."

"Ja sie nigdy nie myje! "
                      przeciez to twoje hasło!!!!
    • politykprawicy Re: do Senatu SAMOCIAK… z Bulą i Wójcikiem 27.11.05, 00:13
      Zapraszam do odwiedzenia zawiadomienie do prokuratury na samociaka.
    • Gość: agre_qat JEST UMOWA Z SAMOOBRONA - BULA SIEDZISZ IP: *.eranet.pl 27.11.05, 15:13
      kwitów. Przypomnę: Samociak twierdzi, że Bula nie rozliczył się z 2000 zł, i że
      ma dokument poświadczający zaliczkę) lecz to, że firma w której jest
      udziałowcem Samociak finansowała na lewo jego kampanię.

Sprawdziłem to!

tymi palantami do sądu.
      • Gość: werte PODSUMOWANIE - czy ja to dobrze rozumiem?? IP: *.eranet.pl 27.11.05, 16:32
        ale jaja...

Czyli wszytkie zarzuty tych pracownikow sztabu (Bula,Wojcik) to stek bzdur.

z tego co rozumiem to (analizowalem to 20 minut):

1. zarzut ze Frima finansowala z wlasnych srodkow kampanie - nieprawdziwy bo
        jest umowa z Samoobrona i Faktura potwierdzajaca finansowania dzialan z konta
        Samoobrony

2. Samociak obiecal prace ale we wlasnej firmie a nie w ministerstwie - poza
        tym musialby to zapewnic na pismie zeby bylo wiarygodne

3. Bula zalega z rozliczeniem 2000 zl zaliczki, ktora dostal od Agnieszki -
        pracownika Sztabu. Wiec 10 000 zlotych chcial pewnie wyludzic pod stolem bo nie
        ma to dokumentow

4. Wojcik (kolega Buli) domaga sie 6 000 zlotych, twoerdzi, ze ma faktury ale
        nie ma pelnomocnictwa od Samociaka zeby je rozliczyc - Samociak twierdzi, ze
        nie otrzymal od niego zadnych faktur i jest rozliczony z Wojcikiem

5. Rafal Adamski - twierdzi, ze nie zlozyl podpisu pod zgloszeniem do
        Prokuratora a z Samociakiem jest rozliczony. Adamski twierdzi dodatkowo, ze
        Bula i Wojcik nachodza go i naklaniaja do wyludzenia od Samociaka dodatkowych
        srodkow (to jest w jego oswiadczeniu - gdzies tu na forum) - a to juz jest nowa
        sprawa dla Prokuratora

6. niejaka Agnieszka W. twierdzi, ze Bula i Wojcik tez ja naklaniali do
        przylaczenia sie do grupy osob, ktora miala wyludzic od Samociaka kase (w tej
        sprawie jest oswiadcznie AgnieszkiW. - tez skan na formum)

• e_werty Re: JEST UMOWA Z SAMOOBRONA - BULA SIEDZISZ 27.11.05, 17:22
        "...Z tego wynika, że wszystko było legalne..."

To wynika tego to co ty przedstawiasz - ale intryguja mnie dwie sprawy:
        strona na której zamieszczone sa te "dokumenty" jest niczyja - każdy mógl je
        zamiescić.

A druga sprawa to kim u licha ty jesteś że masz taka wiedzę (z nicka wynika
        żeś "agregat" a to nic pozytywnego nie znaczy - w tym kontekscie...) a nie mial
        tych informacji Janusz Maksymiuk - szef biura krajowego Samoobrony
    • Gość: prokurator Jestes Prokuratorem - o jaka kare bys wnioskowal IP: *.eranet.pl 27.11.05, 16:52
      Art. 212.
      § 1. Kto pomawia inną osobę, (...) o takie postępowanie lub właściwości, które
      mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego
      dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze
      ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
      masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo
      pozbawienia wolności do lat 2.

Art. 234.
      Kto, przed organem powołanym do ścigania (...) fałszywie oskarża inną osobę o
      popełnienie tych czynów zabronionych lub przewinienia dyscyplinarnego, podlega
      grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

werte zrobil podsumowanie:

z tego co rozumiem to (analizowalem to 20 minut):

1. zarzut (Buli i Wojcika) ze Frima finansowala z wlasnych srodkow kampanie -
      nieprawdziwy bo jest umowa z Samoobrona i Faktura potwierdzajaca finansowania
      dzialan z konta Samoobrony / na korzysc Samociaka, zostal pomowiony

2. Samociak obiecal prace ale we wlasnej firmie a nie w ministerstwie - poza
      tym musialby to zapewnic na pismie zeby bylo wiarygodne / na korzysc Samociaka,
      zostal pomowiony

3. Bula zalega z rozliczeniem 2000 zl zaliczki, ktora dostal od Agnieszki -
      pracownika Sztabu. Wiec 10 000 zlotych chcial pewnie wyludzic pod stolem bo nie
      ma to dokumentow / na korzysc Samociaka, jezeli ma kwit, ze Bula dostal
      zaliczke albo uznamy, oswiadczenia Agnieszki W w tej sprawie wystarczy

4. Wojcik (kolega Buli) domaga sie 6 000 zlotych, twoerdzi, ze ma faktury ale
      nie ma pelnomocnictwa od Samociaka zeby je rozliczyc - Samociak twierdzi, ze
      nie otrzymal od niego zadnych faktur i jest rozliczony z Wojcikiem / na korzysc
      Samociaka, zostal pomowiony - Wojcik nie ma tu zadnych papierow

5. Rafal Adamski - twierdzi, ze nie zlozyl podpisu pod zgloszeniem do
      Prokuratora a z Samociakiem jest rozliczony. Adamski twierdzi dodatkowo, ze
      Bula i Wojcik nachodza go i naklaniaja do wyludzenia od Samociaka dodatkowych
      srodkow (to jest w jego oswiadczeniu - gdzies tu na forum) / na korzysc
      Samociaka, zostal pomowiony przez dzienikarzy, ktorych w blad (prawdopodobnie)
      wprowadzili Bula i Wojcik

6. niejaka Agnieszka W. twierdzi, ze Bula i Wojcik tez ja naklaniali do
      przylaczenia sie do grupy osob, ktora miala wyludzic od Samociaka kase (w tej
      sprawie jest oswiadcznie AgnieszkiW. - tez skan na formum) / na korzysc
      Samociaka, to dowod ze dzialali z premedytacja i konkretnym zamiarem wyludzenia

moje typy:

Wojcik:
      1,5 lata w zawiasach (jak nie jest w recydywie)
      + odszkodowanie na PCK: 4000 zl

Bula:
      2 lata w zawiasach (jak nie jest w recydywie)
      + odszkodowanie na PCK: 7000 zl

• Gość: Przyjaciel Buli Kłamca Bula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:19
      Bula,bujaj sie z Mariuszem do kicia,mieszasz,szumisz i klamiesz ile
      wlezie.Produkuj klamstwa na cala Polske a bedziesz slawny na caly swiat w
      rzucaniu blotem,do chistorii przejdziesz,w klamstwach bijesz Kurskiego na glowe
      • Gość: sasiad_Dobiegniew Re: Kłamca Bula IP: *.eranet.pl 27.11.05, 17:29
        Bula oszukal Bachalskiego na duza kase - prowadzil mu kampanie w 2001 roku.
        Zapytajcie Bachalskiego o Bule. Nie robil zadymy bo Bula to jego dalsza
        rodzina.

Samociak pewnie o tym nie wiedzial. Teraz ukreci glowe Buli i Wojcikowi.

• Gość: ziomal Bula kłamca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:47
          Pogieło ku.. tych ziomali co jezdzili?Kasiorki chce im sie kosmicznej!Tyle mój
          stary nie kosi a ma firmę.Jezdziłem z nimi i pracowałem.Wrzeszczeć głośno
          potrafią
    • Gość: Bracho Re: do Senatu SAMOCIAK… z Bulą i Wójcikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:24
      Fajnie było w sztabie Przemka,pan Krzysiek też był fajny tylko na wyjazdach
      sztrasznuie wymagał!A tu taka gloria!szkoda mi Przemka,psuje mu opinię,i myślę
      ze nie tylko jemu.Tak tylko wieprz kwiczy jak pan Krzysiek...zeby było go
      słychać pomaga mu Mariusz!!!
    • Gość: koles Re: do Senatu SAMOCIAK… z Bulą i Wójcikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:37
      Przemek z kazdym pogadał, wesoły gostek.Mariusz okazał sie frajerem!O ku..
      taka kasa!!!ale pan Krzych jeszcze wiekszym!!!Kasa sie zamarzyła kosztem
      Przemka, nie tylko bo gnębią drukarza Rafała i Age!
    • Gość: wyborca Re: do Senatu SAMOCIAK… z Bulą i Wójcikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:40
      a wieie,że Wójcik za rok chce kandydować do samorządu?Chce wolontariuszy
      Samociaka, kasę widać że ściąga.Ludzie co chce jeszcze?Władza!
    • Gość: olko Re: do Senatu SAMOCIAK… z Bulą i Wójcikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:43
      Bula,Bula forse moją na kampanii Samociaka przehulał...a długi kiedy oddasz?
      ukłonisz mi sie nisko w sądzie!!!Ty kanalio
    • Gość: Zenon A jak chlejesz z Bagińskim i Porwichem to płacisz? IP: 82.160.54.* 27.11.05, 19:39
      Wasze nieodłączne pijackie trio kiedyś okupowało wszystkie gorzowskie knajpy.
      Kto wtedy regulował rachunki? A może piliście "na zeszyt"? A jak barmanka go
      jeszcze nie wyrzuciła, to dopiero będą cyrki! Ostatnio Porwich włóczy się sam
      po Gorzowie. W środę wyprowadzono go na czworakach z Gerappy. Ciekawe, czy w
      takim stanie uregulował rachunki? Ale Samociak, Bagiński i Porwich to swoje
      chłopy: wychowane w czworakach!
      • Gość: andrzejusa Re: A jak chlejesz z Bagińskim i Porwichem to pła IP: *.e.strato-dslnet.de 27.11.05, 21:36
        najprzyjemniejszy z przyjemnych pan senator samociak , mam nadzieje
        ze skonczysz w wiezieniu , razem z tymi idiotami , pozerniackimi
        glupkami , korym swiat wydawal sie do zawojowania, za 6000zl.
        • Gość: marta Re: A jak chlejesz z Bagińskim i Porwichem to pła IP: *.eranet.pl 27.11.05, 22:24
          >...pan senator samociak ,
          > mam nadzieje ze skonczysz w wiezieniu

ty, adrzejek o co chodzi?

znowu nam sie populista trafil. ponizasz kogos to wskazuj konkrety.
          bez konkreto, jak pomawiasz - sam trafisz to wiezienia.

w mojej ocenie Samociaka skrzywdzili.
          medialnie dostal w dupe a ja nie wiem za co.

• Gość: andrzejusa Re: A jak chlejesz z Bagińskim i Porwichem to pła IP: *.e.strato-dslnet.de 27.11.05, 22:35
            tak marta samociaka skrzywdzili, ja ci poprostu napisze: nie wiem
            o co chodzi , i pewnie chodzi o pieniadze i stanowiska , ale
            moja intuicja mi mowi , ze samociakowi nie oddpuszcze bo tak
            mi mowi moja intuicjia
            • Gość: zzz Re: A jak chlejesz z Bagińskim i Porwichem to pła IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.05, 22:43
              To znaczy,że to co piszą ,to prawda?
            • e_werty intuicja... 27.11.05, 22:43
              Z intuicja to jest tak:

facet gral w kasynie i stawiając ostatnia stawkę pytał intuicje na jaki numer
              ma postawić. No i postawil. Wyszedl inny - więc krzyknął O!!! ku.rwa...!!!! a
              intuicja - O!!! ja pierd.ole!!!

Tak to jest z intuicja... żebyś krzyczeć nie musiał...
              • Gość: agave Re: intuicja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:47
                Czyli lepiej używać intuicji w stosunku do własnej osoby, nawet to może nie
                funkcjonować:))
                • Gość: nicelus Re: intuicja... IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.05, 00:31
                  uważam, że ogólnie kobiety bardziej kierują się intuicją, a mężczyźni bardziej
                  kierują się rozumem.
                  • Gość: agave Re: intuicja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 00:36
                    Wcale nieprawda, są badania potwierdzające, że jest raczej odwrotnie:)
          • Gość: agave Re: A jak chlejesz z Bagińskim i Porwichem to pła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:51
            > w mojej ocenie Samociaka skrzywdzili.
            > medialnie dostal w dupe a ja nie wiem za co.

Jak to za co? Paru nieudaczników myślało, że dzisiejszy ochotnicy w kampanii to
            jutrzejszy ministrowie w Warszawie. A na to to długo trzeba teczkę nosić:)) Na
            dodatek Przemkowi się nie udało...
            • Gość: andrzejusa Re: A jak chlejesz z Bagińskim i Porwichem to pła IP: *.e.strato-dslnet.de 27.11.05, 23:32
              w-werty , z panem senatorem samociakiem moge sie spierac i w
              sadzie , bylaby ladna zabawa ,
              nie trawie goscia ,ale jak by mnie wynalezli na forum (co
              jest przeciezspoko do zrobienia) to ma przeciwnika
              popatrzymy co z tego wyniknie
              ale cieniakow trzeba eliminowac z towarzystwa
              • Gość: zzz Re: A jak chlejesz z Bagińskim i Porwichem to pła IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.05, 00:03
                jeżeli faktycznie tak jest to dlaczego jeszcze nie jest zatrzymany przez policję
      • Gość: 234567 Re: A jak chlejesz z Bagińskim i Porwichem to pła IP: *.crowley.pl 28.11.05, 17:50
        Zeniu! A po co ty w to jeszcze Porwicha mieszasz? Czy on z Przemkiem slub bral?
        Kiedys sie bawili razem, ale to nie powod, zeby za kazda Przemka afere Porwicha
        z blotem mieszac. Ze Jarek sobie lubi wypic? A kto nie lubi? Ja nawet przyznam,
        ze za bardzo lubi i czasem mnie to martwi. Ale za swoje pije i nie slyszalem,
        zeby ktos sie kiedys skarzyl, ze go Porwich oszukal.
    • Gość: nicelus Re: do Senatu SAMOCIAK… z Bulą i Wójcikiem IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.05, 00:58
      oczywista pomyłka zleceniodawcy i zleceniobiorcy w umowie zdarza się. sprawa
      jest wyjaśniona, gdyż jest faktura powołująca się na tą umowę. mam nadzieję, że
      faktura jest zapłacona.

orginał faktury powinien być u zleceniodawcy, czyli w aktach samoobrny.

prokuraturze pozostaje sprawdzić pozostałe dowody będące w posiadaniu stron,
      oraz wszystkie przelewy bankowe i sprawa będzie jasna.

formuowicze bez poznania całości materiału dowodowego nie są w stanie
      stwierdzić kto ma rację, dlatego dyskusja powinna jak najszybciej przenieść się
      do prokuratury i sądu. jednak dzięki tej historii mieliśmy okazję trochę poznać
      pana samociaka. wiemy już jakich ludzi sobie dobiera i.t.d.
      • Gość: agave Re: do Senatu SAMOCIAK… z Bulą i Wójcikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 01:06
        Ja nie jestem nawet pewna, czy prokuratura będzie coś sprawdzać. Jak na razie
        nie widzę żadnego przestępstwa. Tak jak już gdzieś tutaj wspominałam, niektórzy
        bardzo szybko kryminalizują "banalne" sprawy. Nawet jakby był jakiś nie
        zapłacony rachunek to nie oznacza to automatycznie oszustwa albo próby
        wyłudzenia. Jakby tak było, to by pół Polski było kryminalistami:)
        • Gość: nicelus chodzi o higenę polityczną IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.05, 01:33
          nie chodzi o niezapłacone rachunki, ale prokuratura powinna sprawdzić czy we
          finansowaniu kampanii wyborczej samociaka były nieprawidłowości, czy może ktoś
          aby zniszczyć jemu karierę polityczną go o to pomówił.
          • Gość: agave Re: chodzi o higenę polityczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 02:06
            Masz rację nicelus, ale możliwe "nieprawidłowości w finansowaniu kampanii
            wyborczej" są dobrze znane, zajmuje się tym min. Fundacja Batorego:
            www.batory.org.pl/korupcja/monitoring_pr.htm
            Bardzo dobry przyczynek na forum gazety jest tutaj:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16442&w=28814119
            A ja dalej nie widzę nieprawidłowości u Samociaka, naturalnie tylko na
            podstawie tego co tu napisano:)
      • Gość: agave Re: do Senatu SAMOCIAK… z Bulą i Wójcikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 01:08
        Ale chyba masz rację, że dalsz dyskusja jest bezcelowa. Dla pana Samociaka
        napewno jakaś nauczka.
        • e_werty Zaległości chyba trzeba darowac... 28.11.05, 13:32
          Szkoda - myślałem że może przy okazji odzyskam kasę z poprzednich akcji
          wyborczych Przemka... :( Ale chyba nic z tego...
          • Gość: agav Re: Zaległości chyba trzeba darowac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:33
            no może następnym razem:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka