Dodaj do ulubionych

Warszawa - Gorzów - Horror

31.10.02, 16:34
Wyjechałem z Wawy o godz. 10:00. Myślałem, że jak w Poznaniu będę o 13 to
bez problemów dojadę do Gorzowa. Ale niestety się pomyliłem, i to bardzo
boleśnie...... wystarczyła chwila spóźnienia, no i siedzę w Krzyżu
(oczywiście wszystkie bilety PKS na linii Poznań Gorzów zostały już wczesniej
wykupione) :(.
XXI wiek, a dojazd do Gorzowa zabiera tak dużo czasu, że przestaje być
opłacalny. To tragedia dla miasta. to symbol jego zaściankowości........
Czy ktoś z nowych wybrańców miał w programie usprawnienie komunikacji
między "stolicą" województwa a resztą kraju?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jona Re: Warszawa - Gorzów - Horror IP: *.115-200-80.adsl.skynet.be 31.10.02, 20:53
      To nic sie nie zmienilo.Moj maz ciagle wspomina swoj pierwszy pobyt w Polsce
      (89) i jazde z Warszawy do Gorzowa-pociag Wwa-Poznan-Gorzow(przez Miedzychod)
      zajela mu 2 dni
    • Gość: KR$ Re: Warszawa - Gorzów - Horror IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 02:32
      pontifexmaximus napisał:

> Wyjechałem z Wawy o godz. 10:00. Myślałem, że jak w Poznaniu będę o 13 to
      > bez problemów dojadę do Gorzowa. Ale niestety się pomyliłem, i to bardzo
      > boleśnie...... wystarczyła chwila spóźnienia, no i siedzę w Krzyżu
      > (oczywiście wszystkie bilety PKS na linii Poznań Gorzów zostały już
      wczesniej
      > wykupione) :(.
      > XXI wiek, a dojazd do Gorzowa zabiera tak dużo czasu, że przestaje być
      > opłacalny. To tragedia dla miasta. to symbol jego zaściankowości........
      > Czy ktoś z nowych wybrańców miał w programie usprawnienie komunikacji
      > między "stolicą" województwa a resztą kraju?
      Bo podroze to trzeba planowac a nie tak spontanicznie... Tzn. spontanicznie
      tez mozna zaplanowac. A jak sie to robi - po pierwsze kto jezdzi z Warszawy do
      Gorzowa a 10 rano???? Jest tylko jeden rozsadny pociag na tej lini - wyjezdza
      o 16:20 i przyjezdza o 21:15 - 5h - zle?

Planowanie niespontaniczne - www.pkp.pl

Planowanie spontaniczne - wap.pkp.pl

Obydwie sronki dzialaje swietnie. Kto pyta nie bladzi.

W druga strone jedzie sie sypialnym o 22:51 - w Wawie 6:40.

I nie narzekac!
      • Gość: KR$ Re: Warszawa - Gorzów - Horror IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 17:24
        Jeszcze chciałbym pochwalić PKP za stronkę WAPową. Jest to jedna z najbardziej
        przydatnych stron dostępnych przez WAP. Jakieś pół roku temu były z nią
        jeszcze problemy - obecnie chodzi wyśmienicie i zawsze używam jej do
        planowania podróży. Pomysł na piątkę - oby takich więcej. Niestety strona
        Okęcia ma ciągle ruszyć ale jakoś się jej nie udaje - a to by była rzecz
        równie przydatna (szczególnie gdyby obejmowała jeszcze inne porty lotnicze).

Pozdro

KR$
        • aborys Re: Warszawa - Gorzów - Horror 04.11.02, 18:29
          Fajny też jest serwis sms PKP.
    • bart.q Re: Warszawa - Gorzów - Horror 01.11.02, 11:04
      pontifexmaximus napisał:

> Wyjechałem z Wawy o godz. 10:00. Myślałem, że jak w Poznaniu będę o 13 to
      > bez problemów dojadę do Gorzowa. Ale niestety się pomyliłem, i to bardzo
      > boleśnie...... wystarczyła chwila spóźnienia, no i siedzę w Krzyżu
      [...]
      > To tragedia dla miasta. to symbol jego zaściankowości........

Nie tragedia i żaden symbol dla miasta tylko dla PKP. Zresztą, jak Kris
      słusznie zauważył, są jeszcze inne połączenia.
      Z PKP nikt jeszcze nie wygrał.
      W najlepszym przypadku powiedzą Ci: "Proszę iść do konkurencji."
      • bart.q Re: Warszawa - Gorzów - Horror 01.11.02, 13:01
        > Z PKP nikt jeszcze nie wygrał.

Właśnie przypomniało mi się gdzie ostatnio o tym czytałem:
        polityka.onet.pl/162,1099385,1,0,2373-2002-43,artykul.html
        (A propos, "Polityka" może być? Tego czasopisma jeszcze nie zjechałeś. ;> )
        • aborys Re: Warszawa - Gorzów - Horror 01.11.02, 15:53
          bart.q napisał:

> (A propos, "Polityka" może być? Tego czasopisma jeszcze nie zjechałeś. ;> )
          Mnie za to Polityka ciężko wkurza.
        • pontifexmaximus Re: Warszawa - Gorzów - Horror 06.11.02, 12:01
          bart.q napisał:

> > Z PKP nikt jeszcze nie wygrał.
          >
          > Właśnie przypomniało mi się gdzie ostatnio o tym czytałem:
          > <a href="polityka.onet.pl/162,1099385,1,0,2373-2002-
          43,artykul.html"targ
          > et="_blank">polityka.onet.pl/162,1099385,1,0,2373-2002-43,artykul.html</a>
          > (A propos, "Polityka" może być? Tego czasopisma jeszcze nie zjechałeś. ;> )

Cenię Politykę, zwłaszcza że jest to ostanie pismo znajdujące się rękach
          dziennikarzy (spółdzielnia), którzy nie muszą pisać pod dyktando interesu
          inwestora strategicznego.
          tak zupełnie nie a propos - całkiem niedawno (zeszły tydzień?) w faktach TVN
          usłyszałem, że firmy farmaceutyczne przeprowadziły badania, z których wynika,
          iż pacjenci będą więcej płacić za leki. Przedstawiciele tych firm wyrazili
          zaniepokojenie tym faktem (przy czym przedstawiony przez nich wzrost cen nie
          był na tyle duży, by mógł implikować spadek sprzedaży) i z troską pochylili się
          nad dolą kilenta - pacjenta. Cieszę się, że mamy koncerny, które dbają o mój
          portfel.
          • Gość: KR$ Re: Warszawa - Gorzów - Horror IP: *.riz.pl 06.11.02, 12:23
            pontifexmaximus napisał:

> bart.q napisał:
            >
            > > > Z PKP nikt jeszcze nie wygrał.
            > >
            > > Właśnie przypomniało mi się gdzie ostatnio o tym czytałem:
            > > <a href="<a href="polityka.onet.pl/162,1099385,1,0,2373-2002-"ta
            > rget="_blank">polityka.onet.pl/162,1099385,1,0,2373-2002-</a>
            > 43,artykul.html"targ
            > > et="_blank">polityka.onet.pl/162,1099385,1,0,2373-2002-43,artykul.html&
            > #60/a>
            > > (A propos, "Polityka" może być? Tego czasopisma jeszcze nie zjechałeś. ;&#
            > 62 )
            >
            > Cenię Politykę, zwłaszcza że jest to ostanie pismo znajdujące się rękach
            > dziennikarzy (spółdzielnia), którzy nie muszą pisać pod dyktando interesu
            > inwestora strategicznego.
            > tak zupełnie nie a propos - całkiem niedawno (zeszły tydzień?) w faktach TVN
            > usłyszałem, że firmy farmaceutyczne przeprowadziły badania, z których wynika,
            > iż pacjenci będą więcej płacić za leki. Przedstawiciele tych firm wyrazili
            > zaniepokojenie tym faktem (przy czym przedstawiony przez nich wzrost cen nie
            > był na tyle duży, by mógł implikować spadek sprzedaży) i z troską pochylili
            się
            >
            > nad dolą kilenta - pacjenta. Cieszę się, że mamy koncerny, które dbają o mój
            > portfel.

Hehehe... Koncerny dbajace o portfel klienta - niezle jajca. Tak zabawnego
            komentarza dawno nie czytalem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka