Dodaj do ulubionych

Filipince grozi likwidacja

27.01.06, 18:47
"...regionalista Jerzy Zysnarski, który przygotowuje właśnie "Encyklopedię
Gorzowa". - Nazwa delikatesów wzięła się prawdopodobnie od popularnego wtedy
zespołu Filipinki i nie zmieniła się do dziś...."

Jeżeli inne informacje zawarte w tej "Encyklopedii" bedą równie wiarygodne -
to będzie niezła zabawa... :)

Sklep nosi nazwe "Filipinka" a nie "Filipinki"... jeżeli juz szukać źródeł
tej nazwy to może inspiracja była - popularna onegdaj - "Filipinka" jedno z
niewielu kolorowych pism dla kobiet...
Dziwne - bo Zysnarski - przede wszystkim - powinien miec takie skojarzenie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ragnar Re: Filipince grozi likwidacja IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.06, 18:58
      Zyziu się zestarzał i nie pamięta jak to było.
      No cóż wiek i skleroza chodzą parami.
    • Gość: Bernard Re: Filipince grozi likwidacja IP: *.ed.shawcable.net 27.01.06, 19:41
      Hey werty,
      Wszyscy wiedza ze Zysnarski ( dobry dziennikarz) to pacan..
      Ten pacan jednak glupi nie jest i napisal "Prawdopodobnie"..
      Czego sie czepiasz..Nie napisal ze tak bylo...napisale ze
      bylo "prawdopodobnie"..
      Czyli przyznaje ze nie jest pewien...
      Toi wlasnie dobre dziennikarstwo... W przeciwnosci do orlow z lokalnej Gazety..
      Pozdrtawiam
      PS. Ty tez nie wiesz dlaczego "Filipinka" A moze dla dodania "egzotyki"...
    • e_werty Re: Filipince grozi likwidacja 27.01.06, 20:32
      Filipika przeciw "Filipince"?

a może chodzi o "filipinkę" - granat z Powstania Warszawskiego? To ten byłby
      niezłym niewypałem...
      • Gość: Bernard Re: Filipince grozi likwidacja IP: *.ed.shawcable.net 27.01.06, 20:39
        Hey werty,
        Mozliwe... Kto wie czy jakis byly "powstaniec" nie decydowal..
        he he he
        Pozdrawiam
    • Gość: Danny Re: Filipince grozi likwidacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:14
      Dzisiaj pierwszy raz zajrzałem do Tescocosa, żeby zobaczyć co to jest.
      Przykro było patrzeć, to już nawet Biedronka ciekawiej wygląda.
      A jeśli chodzi o Filipinkę, to niezależnie co właściciel(dzierżawca?) mówi, to
      w jednym z biur nieruchomości już robiony jest rekonensans na wynajem całości.
      • Gość: open Re: Filipince grozi likwidacja IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.06, 21:42
        odgrzewane kotlety. Wcześniej zwalnia ,a potem myśli co z pomieszczeniem zrobić?
        Wszystko ustalone wczesniej niz sie spodziewacie .
        A zysnarski ma racje ,ale wtedy jeszcze mieliscie kłopoty z czytaniem gazet no
        i Filipinek(ze Szczecina) też nie słuchaliście
        • Gość: Bernard Alibabki ladniejsze...he he he IP: *.ed.shawcable.net 28.01.06, 03:11
          Hey open,
          Jego biznes, jego sprawa..
          Co sie wpieprzasz...
          Jutro moze zamknac na klodke, jak tylko chce..
          Przyzwyczaj sie.
          Wolny rynek to cholerstwo...
          Pozdrawiam
    • zetkaf Może będzie lepiej? 28.01.06, 16:46
      No cóż, filipinka sama sobie winna.
      Idę do sklepu wieczorem, ale przed 21-ta. Otwarty jedynie monopol. Chciałem coś
      kupić - kobieta odesłała mnie do Żabki, bo przejść się na inne stoisko nie da
      rady... Oczywiście, wina Tesco, że klientów do konkurencji odsyłają?
      No, i może się zmniejszy ilość pijaczków w okolicy...
      • Gość: marcin Słowiańska, Agata, Filipinka, co następne? IP: 217.97.193.* 29.01.06, 03:19
        no właśnie.
        • Gość: Aga Re: Słowiańska, Agata, Filipinka, co następne? IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.06, 08:15
          Do e-werty, pragnę sprostować twoją wiedzę, co fo Filipinki - gazety. Otóż ona
          nigdy nie była dla kobiet, a zawsze dla nastolatek. Jej wynaturzona mutacja
          wychodzi do dziś. I myślę sobie, że to tym razem pan Jerzy Zysnarski ma rację.
          Idiotycznie byłoby gdyby jeden sklep nazywał się grupowo. Zresztą w tamtych
          czasach w Polsce powstało wiele takich właśnie Filipinek. Z ukłonami
          • budrys77 Re: Słowiańska, Agata, Filipinka, co następne? 29.01.06, 12:29
            Sklep Filipinka, to "historia" Gorzowa ale nic nie jest wieczne. Może poprostu
            sklep ni spełnia już wymogów nowoczesności? Szczerze powiedziawszy, nie lubię
            robić tam zakupów, bo drogo i jakoś odwykłem od obsługi zza lady...
            Nie miałbym nic przecowko, gdyby powstał tam lokal typu KFC lub Pizza Hut,
            Dunkin Donuts etc. Miejsce wręcz idealne. Byle nie kolejny bank:)
          • e_werty Re: Słowiańska, Agata, Filipinka, co następne? 29.01.06, 12:50
            "...Otóż ona nigdy nie była dla kobiet,..."

moje wywody mialy sprowokowac pisanie na temat inn niz żużel albo animozje i
            frustracje lubuskie... jednak twoja informacja mnie zaskakuje - to do kogo ona
            była adresowana? Ja w życiu jej nie czytalem - przynajmniej nie pamietam tego
            faktu - i całe zycie traktowałem ja jako pismo sensu stricto - kobiece...!!!

A co do sklepów i placówek w centrum - to najbrdziej mnie wkurza zmiana formuły
            MPiK'u - brakuje mi czytelni klubokawiarni i "stolika nr1"... idąc "w około to
            jeszcze ostala nam się Katedra i... Letnia. Bo Kino Słońce to już przeznaczone
            na kasację - po otwarciu Askany...

Na co do pomysłu aby w miejscu Filipinki zrobic jakiś zachodni "fastfood" to
            myślę że jest taki sobie - może coś polskiego? W Krakowie widzę jakiś zaczątek
            sieci "Chłopskie Jadło" (może "Swojskie Jadło"?) tak jakoś... i myślę że czas
            fascynacji "amerykanizmami" powinien minąć... cześć ich stylowi zycia oddajemy
            będąc w Iraku...
            • Gość: Tadeo Jestem za KFC IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.06, 18:51
              Jestem za KFC i zrobię wszystko aby tam powstało.
              • e_werty Re: Jestem za KFC 29.01.06, 21:24
                Tu była odpowiedź godna tego co zrobi "Tadeo"...

ale admin wystraszył sie nicka i odpowiedź znicka...

P.S.

czy kupa jest brzydkim wyrazem? Sama w sobie uroda nie grzeszy jednak wystepuje
                także pod nazwa gówwna - wówczas budzi kontrowesje - choć to jedno i to samo
                gówwno...
              • e_werty Re: Jestem za KFC 29.01.06, 21:53
                "...Jestem za KFC..."

to sie nie chowaj... tylko wyłaź do nas.. bo admin nie wie skim gada...
                • e_werty Re: Jestem za KFC 29.01.06, 22:13
                  "...nie wie skim gada..."

no chyba żeby przyjąć za za KFC kryje sie skin... ale w innym wypadku to "sie
                  omskło"
              • Gość: Danny Re: Jestem za KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:22
                Pepsico Co. - właściciel marek KFC or PizzaHut sparzył się na gorzowskim rynku
                (wg mnie na własne życzenie, bo pozostawił pizzerię samopas bez dozoru) i
                raczej sam już nie zainwestuje. Pozostaje tylko ktoś z dużą kasą, kto by wszedł
                we franchising. Miejsce znakomite i przy gorzowskich pseudo-kebabach robionych
                z opiekanej mortadeli przydałby się taki fast-food jak KFC.
            • Gość: Bernard Ja bym to..Ja bym tamto... Obudzic sie radze. IP: *.ed.shawcable.net 29.01.06, 21:27
              Hey werty,
              Przy stoliku #1 nie mialby kto juz siedziec wiec po diabla trzymac...
              Chyba ze tablice pamiatkowa umiescic...he he he
              Ewentualne zagospodarowanie ewentualnie pustego miejsca po Filipince bedzie
              zalezec od "widzimisie" inwestorow a nie od socjaliztycznie
              zboczonych "regulatorow" uslug z forum...
              Realia sie klaniaja...
              Przypominam, ze przed dzwiami do Magistratu kolejka inwestorow nie stoi...
              Pozdrawiam
              PS. To musi byc zwiazane z zanieczyszczeniem powietrza.... he he he
              • e_werty Re: Ja bym to..Ja bym tamto... Obudzic sie radze. 29.01.06, 21:52
                "Przy stoliku #1 nie mialby kto juz siedziec..."

Już kiedys pisalem że moznaby kolejny pomnik poświęcić "Stolikowi nr 1"... z
                wolnym miejscem dla "zwiedacza"
                • budrys77 Re: Ja bym to..Ja bym tamto... Obudzic sie radze. 29.01.06, 22:08
                  Pomnik ze 100% refundacji:) Piszemy wniosek do fundacji pomników wszelakich?
                  • e_werty Re: Ja bym to..Ja bym tamto... Obudzic sie radze. 29.01.06, 22:11
                    "Pomnik ze 100% refundacji..."

... do osoby przy stoliku... Morawski, Gordon, Hirek, Bolek... to nie jeden z
                    fajerka czy na pierdzidełku...
              • Gość: Danny Re: Ja bym to..Ja bym tamto... Obudzic sie radze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:25
                >przed dzwiami do Magistratu kolejka inwestorow nie stoi...
                >To musi byc zwiazane z zanieczyszczeniem powietrza....
                Dobre, ale żeś przyładował Tadkowi, a wszyscy sądzili, że go tak lubisz.
                • e_werty Re: Ja bym to..Ja bym tamto... Obudzic sie radze. 01.02.06, 19:48
                  Danny....

B I N G O !!!!!
    • Gość: lolek Re: Filipince grozi likwidacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 10:54
      w starym budynku filipinki od ul pocztowej byla kiedys "Gorzowianka" moze warto
      byloby do tego wrocic i zrobic tam bar mleczny AGATA.Bo drogich restauracji w
      Gorzowie to jest juz dosc duzo i prawie nikt do nich nie chodzi. Z czego one
      sie utrzymuja jeszcze to nie wiadomo.Don Viktorio i Dolcze Vita to restauracje
      zrobione pod swite Prezydenta i zwiazanych z nim biznesmenow ktorzy wykonuja
      roboty miejskie na zlecenie Pana Prezydenta (to wynika z raportu NIK-u). Reszta
      restauracji jakos chlipie.Dolcze wita ma sie dobrze bo znow miejscy urzednicy
      wydali zazwolenie na postawienie na deptaku " BUDY " o ktora tyle bylo zawsze w
      gazecie zgielku no i co - swita prezydencka wszystko moze? i nikt niech nie
      podskakuje bo macki sa dlugie.
      • calama Re: Filipince grozi likwidacja 30.01.06, 11:14
        Gość portalu: lolek napisał(a):

"> w starym budynku filipinki od ul pocztowej byla kiedys "Gorzowianka" moze
        warto
        >
        > byloby do tego wrocic i zrobic tam bar mleczny AGATA."

Bar mleczny w Gorzowie by się przydał - tu się zgodzę.
        ">Bo drogich restauracji w
        > Gorzowie to jest juz dosc duzo i prawie nikt do nich nie chodzi. Z czego one
        > sie utrzymuja jeszcze to nie wiadomo.Don Viktorio i Dolcze Vita to
        restauracje
        > zrobione pod swite Prezydenta i zwiazanych z nim biznesmenow ktorzy wykonuja
        > roboty miejskie na zlecenie Pana Prezydenta (to wynika z raportu NIK-u). "

Nie zapominaj o firmach. O spotkaniach "biznesowych". O uroczystościach
        prywatnych.
        Takie restauracje są potrzebne.
        Wielokrotnie byłam tam służbowo. Prywatnie...... zaledwie kilka razy.
        • budrys77 Re: Filipince grozi likwidacja 30.01.06, 18:48
          Bar mleczny Agata Bis, znajduje się za Rolnikiem. Będzie ich stać na wynajem -
          mogą się przenieść do Filipinki. Co ma do tego prezydencka świta?
          • Gość: Bernard Re: Filipince grozi likwidacja IP: *.ed.shawcable.net 30.01.06, 23:27
            Hey budrys,
            Ty to pytanie zadajesz???
            Przeciez wszystkiemu jest winien Jedrzejczak... To twoja opinia...
            Pozdrawiam przypominajaco...
            • budrys77 Re: Filipince grozi likwidacja 31.01.06, 07:17
              Bredzisz jak zwykle Benek, bredzisz.
      • Gość: Danny Re: Filipince grozi likwidacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:38
        >wydali zazwolenie na postawienie na deptaku BUDY
        Ta "buda" wcale tak źle nie wygląda i do deptaka pasuje.
        • Gość: Tadeo Re: Filipince grozi likwidacja IP: *.gorzow.mm.pl 01.02.06, 18:59
          Ale KFC by się przydało w miejsce delikatesów.
          • Gość: Danny Re: Filipince grozi likwidacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:44
            Ponoć wystarczy mieć wolnych kilkaset tysięcy złociszy i można z Pepsico robić
            biznes - akurat KFC w tym miejscu byłoby skazane na sukces ku utrapieniu pani
            Baron z McDonaldsa.
            • Gość: Tadeo hej Danny IP: *.gorzow.mm.pl 01.02.06, 22:50
              A masz jakieś namiary na Pepsico?
              Możnaby pomyśleć o KFC.
              A może masz jakieś ich propozycje, warunki brzegowe franczyzy?
              • Gość: Danny Re: hej Danny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:19
                > Możnaby pomyśleć o KFC.
                > A może masz jakieś ich propozycje, warunki brzegowe franczyzy?

Chyba jednak będą problemy: "AmRest jest JEDYNYM franczyzobiorcą restauracji
                KFC i Pizza Hut w Polsce i Czechach". to ze strony www.amrest.pl
            • andrzejusa Re: Filipince grozi likwidacja 01.02.06, 22:55
              jestem za kfc , moja zonka to uwielbia , a i ja czasem podjem ,
              niestety w szczecinie!
              • budrys77 Re: Filipince grozi likwidacja 02.02.06, 07:18
                No proszę:) Jak widzę mało kto będzie tęsknił za obecną Filipinką. Ten sklep
                był dobry za czasów PRL, a obecnie odstaje technicznie i cenowo od realiów
                handlu XXI wieku. Też wolałbym jakieś KFC czy inną restaurację, nawet typu fast
                food. Byle nie kolejny bank w centrum:)
                • Gość: Bernard Re: Filipince grozi likwidacja IP: *.ed.shawcable.net 02.02.06, 08:11
                  Hey budrys,
                  Przypominam iz ostatnia "przygoda" KFC w Gorzowie zakonczyla sie smutno...
                  Jeszcze duuuuuuzo czasu minie zanim ktokolwiek inny sie odwazy.
                  KFC to nie dekoracja ulicy a restauracja...
                  Aby sie utrzymala trzeba tam isc i jesc, a nie gadac na temat jedzenia...
                  POzdrawiam przypominajaco
                  PS. Osobiscie lubie ale nie jem. Za duzo tluszczu.
                  • budrys77 Re: Filipince grozi likwidacja 02.02.06, 14:08
                    Przygoda z KFC??????? A to dopiero ciekawa informacja. Co? Gdzie? I kiedy?
                    Czyżbym w ciągu ostatnich 10 lat przeoczył KFC w Gorzowie:) Hmmm, Burger Kinga
                    pamiętam bo lepszy niż McDonalds ale ten wycofał się z całej Polski. Pizza Hut
                    uciekła ze względu na cenę najmu w Arsenale, przy czym nie tęsknię bardzo, bo
                    wolę Taxi Pizza czy nawet Okeja. Ale KFC? Poddaję się.
                    Ps. Byle nie bank bo centrum umrze całkowicie:)))))))
                    • andrzejusa Re: Filipince grozi likwidacja 02.02.06, 14:23
                      racja racja moi drodzy , tylko nie bank!!
                      tylko ze banki maja niestety kase.
                      a co do jedzonka z kfc , to przeciez nie trzeba jesc tam codziennie.
                      zreszta tanio nie jest!

pozdrowienia
    • Gość: Klient Re: Filipince grozi likwidacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:27
      W tej chwili to najdroższy i najgorszy sklep w centrum. Będziemy mieli kolejny
      bank.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka