Dodaj do ulubionych

Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego

IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 21:15
No proszę. Sierżant Surmacz jest człowiekiem niezwykle
utalentowanym. Zna się również na sadzeniu drzew. Lepiej niech
Jędrzejczak nic nie zmienia, nic nie buduje, nic nie robi.
Zawsze narazi się na krytykę sierżanta Surmacza. On zna się na
wszystkim, zawsze nam doradzi - w sprawie podsłuchu, drzew przy
ul. Chrobrego. W tej MO wyraźnie się marnował. Chyba lepiej
byłoby, gdyby został ogrodnikiem. To tak ładnie brzmi: Surmacz -
sierżant ogrodnik. Spocznij. Do następnej akcji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego IP: proxy / *.gorzow.mm.pl 14.11.02, 07:35
      Gratuluje Filipie, rzeczowego spojrzenia!
      Faktycznie, Sierżant, brzmi dumnie, ale jeszcze dumniej:Sierżant-
      Ogrodnik, facet delikatnie mówiąc, przesadza! Zna sie na
      wszystkim, a jeśli jest takim miłosnikiem drzew, to znam
      miejsce, gdzie będzie sie świetnie czuł, to Szpital
      Psychiatryczny, ileż tam jest drzew, a jaki spokój, iluż
      przyjaciół. Raj dla mądrali!Stamtąd faktycznie nie widać, żeby
      coś się zmieniło w Gorzowie. Hmmm, wydaje mi się, że Sierżant
      już tam mieszka i to od dłuższego czasu!
      A tak, nawiasem mówiąc, to w tym MO było fatalnie, najwyższy
      stopień Sierżant...., no teraz byłoby inaczej:
      Sierzant
      Starszy Sierżant
      Sierżant-Surmacz
      Sierżant-Naczelnik
      Sierżant-Radny
      Sierżant-Karany
      Sierżant-Mądrala
      Sierżant-Przemądrzały
      Sierżant-Ogrodnik
      ........itd. itp
      no i oczywiscie Sierżant-Dupa!
      • j24 Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego 14.11.02, 08:08
        Smutno mi, Panie.

Nie dzielimy się wokół spraw, dzielimy się wokół osób :(

Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> Gratuluje Filipie, rzeczowego spojrzenia!
        > Faktycznie, Sierżant, brzmi dumnie, ale jeszcze dumniej:Sierżant-
        > Ogrodnik, facet delikatnie mówiąc, przesadza! Zna sie na
        > wszystkim, a jeśli jest takim miłosnikiem drzew, to znam
        > miejsce, gdzie będzie sie świetnie czuł, to Szpital
        > Psychiatryczny, ileż tam jest drzew, a jaki spokój, iluż
        > przyjaciół. Raj dla mądrali!Stamtąd faktycznie nie widać, żeby
        > coś się zmieniło w Gorzowie. Hmmm, wydaje mi się, że Sierżant
        > już tam mieszka i to od dłuższego czasu!
        > A tak, nawiasem mówiąc, to w tym MO było fatalnie, najwyższy
        > stopień Sierżant...., no teraz byłoby inaczej:
        > Sierzant
        > Starszy Sierżant
        > Sierżant-Surmacz
        > Sierżant-Naczelnik
        > Sierżant-Radny
        > Sierżant-Karany
        > Sierżant-Mądrala
        > Sierżant-Przemądrzały
        > Sierżant-Ogrodnik
        > ........itd. itp
        > no i oczywiscie Sierżant-Dupa!
        • kajzerka Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego 14.11.02, 08:54
          Tak, potwierdzam, że smutno.

Taki Surmacz na przykład. Nie za bardzo wiem dlaczego wlsnie on zbiera
          najwieksze ciegi.Bardziej go nie lubia niz nawet Rodzinę.
          To osiąga już stadium paranoi i amnezji.
          Otóz, rozmawiałam kiedyś przypadkiem z jednym z wysokich urzedników UM i tenże
          chcąc zdeprecjonowac jakas opinie Surmacza, powiedział, że przecież to człowiek
          karany (Kryminalista!!!!!!!!)
          Rece opadają. Przypominam, że Surmacz został skazany za to ze publicznie
          powiedział iż pewna radna bierze łapówy. W odczuciu społecznym czyli moim ten
          podarek był łapówką, choć drobną, w odczuciu sądu nie i tak pan Marek dokonał
          zbrodni obrażenia pani G.
          Rzeczywiście opinii takiego kryminalisty w sprawie drzew słuchać nie możemy. :)
          Nawet jesli jest radnym dzielnicy, w której chcą wyciąc w pień cała zieleń.

• j24 Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego 14.11.02, 09:32
            kajzerka napisał:

> Tak, potwierdzam, że smutno.

Żeby nie było wątpliwości - jestem za wycięciem tych drzew (klonów, które
            z natury intensywnie rosną, trzeba je co kilka lat przycinać, szpecąć okropnie).

Fachowcy wybrali odpowiedni gatunek, trzeba im zaufać.
            Bardzo mi się podobają drzewka na Placu Katedralnym, myślę, że na Chrobrego też
            odpowiednie drzewka będą posadzone.

Nie bójmy się zmian, miasto musi pięknieć, a nie mchem obrastać :)

> Taki Surmacz na przykład. Nie za bardzo wiem dlaczego wlsnie on zbiera
            > najwieksze ciegi.Bardziej go nie lubia niz nawet Rodzinę.

Surmacz ma ciągotki do działań destrukcyjnych (też lubi się dzielić względem
            osób, a nie względem spraw *).
            Z drugiej strony ma "kręgosłup", dużo w tym człeku energii. Kto wie, może jak
            Flugel walczyłby o Gorzów będąc na górze ?

> Otóz, rozmawiałam kiedyś przypadkiem z jednym z wysokich urzedników UM
            > i tenże chcąc zdeprecjonowac jakas opinie Surmacza, powiedział, że przecież
            > to człowiek karany (Kryminalista!!!!!!!!)
            > Rece opadają. Przypominam, że Surmacz został skazany za to ze publicznie
            > powiedział iż pewna radna bierze łapówy. W odczuciu społecznym czyli moim ten
            > podarek był łapówką, choć drobną, w odczuciu sądu nie i tak pan Marek dokonał
            > zbrodni obrażenia pani G.

:) - chociaż nie wiem, czy wypada się z tego śmiać...

> Rzeczywiście opinii takiego kryminalisty w sprawie drzew słuchać nie
            > możemy. :)
            > Nawet jesli jest radnym dzielnicy, w której chcą wyciąc w pień cała zieleń.

*) - tak mi się wydaje.
          • kichot Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego 14.11.02, 09:40
            I oto Polska wlasnie...
            Czy nie sadzicie, ze on ma racje? Wystarczy przejsc nieco
            wolniej ul. Chrobrego, spojrzec w gore, obejrzec piekne,
            zrujnowane fasady kamienic, sypiacy sie tynk, rozpadajace
            balkony. Jedyne co sie tam dzieje, poza odnowieniem dwoch
            kamienic na rogu, to pomalowanie fasady na wys. parteru, przez
            kolejny sklep. Dlaczego nie mozna zrobic na calej dlugosci
            ulicy, rownego, eleganckiego chodnika?

Masz racje j24 - dzielimy sie nad osoba, o sprawie zupelnie
            zapominamy, tak jest i u nas i w Wawie...

A co do Surmacza - nie lubie go i nigdy bym na niego nie
            zaglosowal.
            • Gość: Filip Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego IP: *.teleton.pl 14.11.02, 10:39
              Ależ broń cię Panie Boże!!!! Jakie remonty, jaka rewitalizacja. Przecież nie
              może Jędrzejczak narazić się sierżantowi-ogrodnikowi. Przecież za 4 lata
              wybory. I co? Jędrzejcza powie, że wyremontowano secesyjne kamienice. Przecież
              sierżant- ogrodnik się nie zgadza. Acha! Jeszcze, jak to ktoś słusznie dopisał,
              kryminalista skazany prawomocnym wyrokiem sądu RP. Tak więc " ruki po szwu " i
              słuchać sierżanta-ogrodnika.
              • Gość: kichot Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego IP: proxy / *.gorzow.mm.pl 14.11.02, 11:53
                Ech czlowieku... Czy przeczytales i zrozumiales co Surmacz
                powiedzial?

"...Za cztery lata obecny prezydent pochwali się, że nasadził
                nowe drzewa...
                Tymczasem cała ul. Chrobrego to jedno z najbardziej urokliwych
                miejsc w mieście, z secesyjnymi kamienicami, z niepowtarzalnym
                klimatem, domaga się kompleksowego remontu..."

Czy dotarlo do ciebie tylko to pierwsze zdanie? Czy naprawde nie
                chcialbys aby zrobiono w koncu kompleksowy remont Chrobrego, czy
                sie o to nie prosi?

Mam dosc tego kraju i takich ludzi jak ty - zamiast podyskutowac
                jak uczynic nasze miasto ladniejszym, atrakcyjniejszym,
                dyskutujemy nt co Surmacz mial na mysli i co powie Jedrzejczak
                za 4 lata.

Dla mnie moga miastem rzadzic nawet Bolek i Lolek - byle to
                miasto sie rozwijalo, bylo przyjazne dla mieszkancow, atrakcyjne
                dla inwestorow a ludzie z pomyslami mieli szanse je realizowac.
            • klin! Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego 14.11.02, 11:38
              kichot napisał:

> Czy nie sadzicie, ze on ma racje? Wystarczy przejsc nieco
              > wolniej ul. Chrobrego, spojrzec w gore, obejrzec piekne,
              > zrujnowane fasady kamienic, sypiacy sie tynk, rozpadajace
              > balkony. Jedyne co sie tam dzieje, poza odnowieniem dwoch
              > kamienic na rogu, to pomalowanie fasady na wys. parteru, przez
              > kolejny sklep. Dlaczego nie mozna zrobic na calej dlugosci
              > ulicy, rownego, eleganckiego chodnika?

Oczywiście, że ma rację. Dla rewitalizacji Nowego Miasta nie zrobiono
              praktycznie nic. Ostatnio miejski konserwator przedstawił jakiś plan działania
              (remonty parterów przy ul. Armii Polskiej), dysponuje jednak śmiesznie małymi
              pieniędzmi. Całkiem możliwe, że drzewa wyciąć trzeba (chociaż jest mi ich
              szkoda), ale są na Nowym Mieście sprawy dużo ważniejsze i pilniejsze do
              załatwienia. Które kamienice w przyszłym roku będą się nadawały jedynie do
              rozbiórki? W ciągu ostatnich lat kilka już straciliśmy.

Filipie - radzę otrząsnąć się z amoku, który utrudnia Ci rozumienie czytanego
              tekstu. Ewentualnie, przed próbą skomentowania zapytaj, proszę, kogoś, o co w
              tekście chodzi, bo trochę się ośmieszasz.
              • kichot Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego 14.11.02, 11:57
                Jak milo, ze sa jeszcze rozsadni ludzie... bo czytajac ten i inne fora, coraz
                czesciej zaczynam w to watpic...

• Gość: Filip Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego IP: *.teleton.pl 14.11.02, 12:11
                Jeżeli twierdzisz, że ja działam w amoku, to co sądzić o wypowiedzi sierżanta-
                ogrodnika. On nie działa w amoku? Czemu o nim nie piszesz? Ogrodnik miejski
                przedstawia uzasadnienie decyzji związanych z wycinką i nasadzeniem nowych
                dzrzew. A jaki jest komentarz sierżanta-ogrodnika? Skandaliczny. Jeżeli to nie
                jest działanie w amku, to ja doprawdy nie wiem , co nim jest. Jest jeszcze
                subtelna różnica. Ja wypowiadam się w swoim imieni. Natomiast sierżant-ogrodnik
                przedstawia stanowisko swojego ugrupowania politycznego. Już po tej wypowiedzi
                można spodziewać się, co będzie się działo w Radzie. Całe szczęście,że
                sierżant-ogrodnik będzie grzał ławę w opozycji. Strach myśleć, co by było,
                gdyby miał realną możliwość wpływania na nasze, gorzowskie, sprawy.
                • klin! Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego 14.11.02, 12:24
                  Gość portalu: Filip napisał:

Znów masz problemy ze zrozumieniem tekstu - tym razem mojego. Napisałem
                  wyraźnie, że zgadzam się z punktem widzenia radnego Surmacza. Uzasadniłem nawet
                  krótko, dlaczego. Surmacz nie wypowiadał się na tematy ogrodnicze, jak to w
                  prostacki sposób usiłowałeś wyśmiać, mówił raczej o priorytetach przedsięwzięć,
                  jakie należy poczynić w tej części miasta. Nie widzę w tym niczego zdrożnego,
                  zwłaszcza, że jest radnym i - jak widać chociażby z tej krótkiej wymiany zdań -
                  prezentuje opinie, z którymi (przynajmniej niektórzy) mieszkańcy miasta się
                  zgadzają.

Filipie, nie chciałbym Ciebie obrażać, ale dziecinnymi wyliczankami nikogo
                  tutaj nie zaszokujesz. Nazwanie kogoś dupą też niczego nie załatwia. Po prostu
                  zaniżasz poziom.
                  • kajzerka Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego 14.11.02, 12:42
                    Mówi Surmacz: Dla mnie to tylko kolejny kosmetyczny zabieg, który ma sprawić
                    wrażenie, że w naszym mieście "coś się robi". Za cztery lata obecny prezydent
                    pochwali się, że nasadził nowe drzewa. Tymczasem cała ul. Chrobrego to jedno z
                    najbardziej urokliwych miejsc w mieście, z secesyjnymi kamienicami, z
                    niepowtarzalnym klimatem, domaga się kompleksowego remontu. Trzeba by wymienić
                    chodniki, wyremontować kamienice, itd. A tak będziemy tylko mieli nowe meble w
                    brudnym pokoju.

Mówi Kajzerka
                    Nie rozumiem dlaczego nazywa się Surmacza Ogrodnikiem. Nie wypowiada sie wcale
                    na temat gatunków, stożka wzrostu, chlorofilu, ani nawet pielegnacji tej
                    prunelii czy jak jej tam. Nie mowi,ze klon jest lepszy czy gorszy.

Natomiast zgadzam się: zaczynanie „budowy od dachu” czyli sadzenia roslin,
                    króre kiedys poniszcza buldowżery swiadczy o tym, że wydziały w magistracie
                    chyba mają problemy z logicznym działaniem.

• j24 Panie Prezydencie proszę posłuchać głosu ludu 14.11.02, 13:10
                      kajzerka napisał:

> cała ul. Chrobrego to jedno z najbardziej urokliwych miejsc w mieście,
                      > z secesyjnymi kamienicami, z niepowtarzalnym klimatem, domaga się
                      > kompleksowego remontu. Trzeba by wymienić chodniki, wyremontować kamienice,
                      ...ustawić ławeczki i stylizowane latarnie, tak jak na Wełnianym Rynku.

Myślę, że przesunięcie tych działań (w tym również cięcia klonów i nasadzenia
                      nowych drzew) o rok czy dwa nie załamie realizacji programu wyborczego.

Kajzerka trochę przesadza z tymi buldożerami. Faktem jest natomiast, że należy
                      się zastanowić kiedy rozpocząć prace, które doprowadzą do odrestaurowania
                      jednej z najważniejszych ulic w mieście, tak by było się czym pochwalić.

Może warto kontynuować zabiegi o środki z PHARE na ten cel?
                  • Gość: Filip Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego IP: *.teleton.pl 14.11.02, 13:41
                    Uważam, klin, że to ty nie rozumiesz, o czym piszę. Czy naprawdę myślisz,że nie
                    chciałbym, żeby ul. Chrobrego wyglądala tak jak ulice Wiednia - z
                    wyremontowanymi, pięknymi, secesyjnymi kamienicami, które mogą być ozdobą
                    każdego miasta. Albo wyremontowanymi kamieniczkami na wrocławskim Rynku lub
                    Placu Solnym. Jasne, że chciałbym. Może nie ma tyle kasy, żeby te ulice w tej
                    chwili gruntownie wyremontować. Moja reakcja podyktowana była stylem komentarza
                    ogrodnika- sierżanta. Nie ominął okazji, żeby uszczypnąć Jędrzejczaka.
                    Jego komentarz jest prymitywny i chamski. Taki jak on sam. Ty uzurpujesz sobie
                    prawo rozumienia wszystkiego i wszystkich. Gratuluję. Jeżeli uważasz, że w
                    wypowiedzi sierżanta-ogrodnika nie było przejawów złej woli, elementów
                    konfrontacji, to jesteś taki sam, jak sierżant-ogrodnik.
                    • bart.q Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego 14.11.02, 16:25
                      Gość portalu: Filip napisał(a):

> Nie ominął okazji, żeby uszczypnąć Jędrzejczaka.
                      > Jego komentarz jest prymitywny i chamski. Taki jak on sam.

Zatem wiemy na czym stoimy. WSZYSCY w magistracie i radzie miejskiej są
                      prymitywni i chamscy (wszyscy, ponieważ ja stawiam na innych, Klin też znajdzie
                      faworytów, inni także obstawią).
                      • Gość: Filip Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego IP: *.teleton.pl 14.11.02, 16:49
                        Następny moralista się objawił. Wyrocznia. Proponuję zaprotestować, bo na
                        Wełnianym Rynku i Hawelańskiej prowadzone są remonty elewacji budynków. A do
                        tego jeszcze jacyś faceci budują ozdobny murek przy Hawelańskiej. I, o zgrozo,
                        na MieszkaI też remontują balkony. To już, bart.q, skandal, na co sobie ten
                        Jędrzejczak pozwala. Za 4 lata będzie miał o czym mówić. Powinieneś domagać się
                        natychmiastowego przerwania prac. Kategorycznie. Dzwoń więc do sierżanta-
                        ogrodnika, ustalcie strategię działania, podzielcie zadania, i do roboty. Nie
                        będzie jakiś tam Jędrzejczak pluł nam w twarz. batr.q i klin - do roboty.
                        • bart.q Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego 14.11.02, 17:06

> Następny moralista się objawił. Wyrocznia.

Ależ, nie będę zajmować Ci niszy.

> Nie będzie jakiś tam Jędrzejczak pluł nam w twarz.

Jędrzej Czak, jako element zbiory WSZYSCY, jest także chamem i prymitywem.
                          Podobnie jak cham i prymityw Surmacz, kolego obiektywny.
                          • Gość: Filip Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 20:15
                            I cóż ja widzę. Nerwy popuściły. Czemu tak się denerwujesz? Zadzwoń, bart.q, po
                            instrukcje do sierżanta-ogrodnika. A propos. Roboty przy Wełnianym Rynku,
                            Hawelańskiej, Mieszka I wstrzymane? Żeby nie było przypadkiem za 4 lata......
                            Słuchaj, jest jeszcze Myśliborska - tam budują jakieś rondo.
                            • bart.q Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego 14.11.02, 21:12

> I cóż ja widzę. Nerwy popuściły.

A po czymże wnosisz?

> Czemu tak się denerwujesz?

Jestem spokojny jak stuletni Navajo.

> Zadzwoń, bart.q, po instrukcje do sierżanta-ogrodnika.

A Ty dalej klepiesz swoją litanię. Nuda.
                    • klin! Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego 15.11.02, 08:48

> Moja reakcja podyktowana była stylem komentarza ogrodnika- sierżanta. Nie
                      > ominął okazji, żeby uszczypnąć Jędrzejczaka. Jego komentarz jest prymitywny
                      > i chamski. Taki jak on sam.

Zdumiewasz mnie. Wypowiedź Surmacza nie jest chamska, nawet niespecjalnie
                      złośliwa. Czasy, gdy pierwszemu sekretarzowi należały się wyłącznie przymilne
                      uśmieszki już dawno minęły. Być może taki zwyczaj panuje w jego najbliższym
                      otoczeniu, ale nie wymagaj tego od radnego opozycji.

Jeśli cytowana w gazecie wypowiedź Surmacza miałaby być "chamska", Twoich
                      osobistych wycieczek pod jego adresem nie umiałbym sklasyfikować.
          • Gość: yeti Re: Wielka wycinka drzew na ul. Chrobrego IP: *.wlink.com.np / 202.79.47.* 15.11.02, 17:51
            Kajzerka bron tych drzew jak niepodleglosci.Przynajmniej ludziom
            w centrum Gorzowa bedzie sie listopad kojarzyl z walka o "jakas"
            sprawe.
    • Gość: Contra A wracajac do drzew IP: proxy / 144.249.86.* 14.11.02, 18:45
      to wisnie wygladaja tylko ladnie kiedy kwitna.Czyli pare dni w roku,potem
      niezbyt ciekawie.Juz lepiej posadzic robinie lub akacje.
      • kichot Re: A wracajac do drzew 14.11.02, 21:39
        > to wisnie wygladaja tylko ladnie kiedy kwitna.Czyli pare dni w roku,potem
        > niezbyt ciekawie.Juz lepiej posadzic robinie lub akacje.

No mam nadzieje, ze nieco dluzej niz te pare dni (moze ze 2-3 tygodnie chociaz)?

Mi zdecydowanie najbardziej podobaja sie klony kuliste i zupelnie nie jestem
        przekonany do tych wisni co to niby wygladaja jak topole...

A co to sa robinie?
      • marek_p Re: A wracajac do drzew 14.11.02, 21:42
        Gość portalu: Contra napisał(a):

> to wisnie wygladaja tylko ladnie kiedy kwitna.Czyli pare dni w roku,potem
        > niezbyt ciekawie.Juz lepiej posadzic robinie lub akacje.

Robinia akacjowa rośnie równie szybko jak klon. Do tego kolce.

Wyhodowano też specjalną odmianę do obsadzania dróg, kilka takich drzew rośnie
        przy 11 Listopada. Niestety ta odmiana robinii nie kwitnie w przeciwieństwie do
        tej występującej w naturze.

Jednak polegałbym na fachowcach, nikt przecież tych wiśni nie chce sadzić na
        złość mieszkańcom :)
        • gondor Re: A wracajac do drzew 15.11.02, 15:20
          Robinia pseudo akacja to chwast leśny i wielce niewdzięczne drzewo parkowe.
          Najpóźniej ma liście i najwcześniej je traci
          pozd.
          • glupi_kaowiec zerwał się Filip z Konopi 15.11.02, 15:30
            Czym Ci Surmacz zaszkodził?
            Czyś nie miał zarobić na wycince?, a może nie chciał przyjąć łapówki, gdy
            pracował w drogówce?
            Śmierdzisz Filip oj śmierdzisz...

WOLNY TYBET
            • Gość: Filip Re: zerwał się Filip z Konopi IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 17:44
              Zatkaj sobie nos, nie będzie czuć twojego smrodku. Proszę, jakie poruszenie.
              Temat tabu: sierżant-ogrodnik. Proponuję wprowadzić cenzurę: nie można pisać
              krytycznie o sierżancie-ogrodniku. Dostosować się mają wszyscy!!!! I jeszcze
              jedno. Wprowadzić zakaz robienia czegokolwiek w mieście. Żeby nie było za
              4 lata,że Jędrzejczak......
              Wolna Abisynia
              • kajzerka Re: zerwał się Filip z Konopi 15.11.02, 19:07
                Nie, to ja mam wrazenie, ze dla ciebie Władza (przynajmnie ta) to tabu.

Mozesz walic w Surmacza ile wlezie, jesli na to zasluguje.
                Mysle, ze tu jednak cie cholernie poniosło.
                • glupi_kaowiec Re: zerwał się Filip z Konopi 15.11.02, 22:19
                  Drogi Filipku
                  Nikt Ci nie zakazuje pisania źle o Surmaczu
                  jeno chodzi o to, co on ci takiego uczynił?
                  A propos
                  Może chcesz o tym pogadać

PS
                  Śmierdzisz Filipe śmierdzisz...
                  ma znaczenie "masz w tym interes"
                  Masz?

WOLNY TYBET
                  • Gość: Filip Re: zerwał się Filip z Konopi IP: *.teleton.pl 16.11.02, 13:27
                    Oczywiście,że mam interes. Tylko nie taki, o jakim ty myślisz. Masz w tym widać
                    doświadczemie - w robieniu różnych dziwnych, tajemniczych interesów. Nie możesz
                    się od nich uwolnić. Wszystkich mierzysz swoją miarą. Ale to nie jest tak, że
                    jak ty dajesz, albo tobie dają łapówki, to wszyscy tak postępują. Chciałbym
                    mieszkać w ładnym, zadbanym mieście. W mieście wolnym od demagogów, którzy nie
                    mogą uwolnić się od swoich kompleksów. Którzy uważają, że im gorzej, tym
                    lepiej. Po co aktualna władza ma coś robić - przecież za 4 lata Jędrzejczak
                    powie, że w mieście......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka