skubi_m 14.05.06, 21:35 [*] Kondolencje dla rodzin ofiar tego wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jona Re: Śmiertelny wypadek IP: *.242.81.adsl.skynet.be 14.05.06, 21:52 I znowu BMW i.........-tak to znow glupota idiotyzm przewyzszyla durniow bez odpowiedzialnosci przez co jak czytamy zginal niewinny czlowiek-kierowca ciezarowki.Tak tu tez specjalny element jezdzi BMW (bbrrrrrrrr marokancy mistrzami drog),a w PL i okolicach GW w tych okolicach juz nie raz balam sie jechac,zeby jakis idiota nie wjechal we mnie rozklekotana fura,no ale to BMW.Zgoda policja nie ma kasy,ale na kontrol tej drogi od granicy pieniadze powinny sie znalezc,bo taka jazda w tych okolicach to codziennosc,ale o tym tu sie nie mowi,natomiast o cwiczeniach w Krosnie mowilo sie wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Śmiertelny wypadek 14.05.06, 21:57 "I znowu BMW .." ... a ty pewnie "Audi" jeździsz?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Śmiertelny wypadek IP: *.240.81.adsl.skynet.be 15.05.06, 07:29 Jeszcze nie,ale bliskooooooooooooooooooooooo mi do Audi-marzeniem moim jest ATT,ale popatrz obiektywnie jakie BMW(stan techniczny i wiek jezdza po naszych drogach......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaa Re: Śmiertelny wypadek IP: *.gorzow.mm.pl 15.05.06, 09:47 ja.....wy sie kocicie o auto a tam nieinni ludzie zgineli...z tego co wiem 17- letnia dziewczyna z Kostrzyna... Rzoumiem szybka jazda i wogole....ale mogli byscie wziac na wstrzymanie...i w takiej chwili nie rozmawiac o samochodach...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowisz-50 Re: Śmiertelny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 10:14 Mlody wiek , glupota, szpan i brak umiejętnosci a teraz mamy tego skutki. Wprowadzic zakaz wydawania pozwolen na prowadzenie samochodow mlodym ponizej 21 roku, bedzie mniej tragedii na drogach, a przez pierwsze dwa lata ograniczenie szybkosci do 80 km. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Puste, nieegzekwowalne prawa.... 15.05.06, 20:43 > Wprowadzic zakaz wydawania pozwolen na prowadzenie samochodow mlodym ponizej 21 > roku, dopiero co wprowadzilismy wiek 18 lat. Jeszcze troche, a dojdziemy do 50-tki. > a przez pierwsze dwa lata ograniczenie szybkosci do 80 km. Jestem ZA. Pod warunkiem, ze bedziesz umial egzekwowac. Pare lat temu ograniczylismy predkosc w miescie z 60km do 50. Ile osob zwolnilo? Poza miastem obowiazuje 90kmph. Prawo jest, lecz sam jezdze szybciej i policja wcale sie tym nie przejmuje. Im wiecej pustych, nieegzekwowanych praw, tym mniej spoleczenstwo respektuje prawo jako calosc, i coraz bardziej powieksza sie granica "drobnych, nic nieznaczacych wykroczen, ktore mozna lamac bez konsekwencji"... IMHO, o ile wyegzekwujemy, to swietny pomysl jest (byl?) w Niemczech. Pierwszy rok musisz jezdzic z bardziej doswiadczonym kierowca. Dorzucic jeszcze minimalny staz lub wiek (lepiej wiek) doswiadczonego kierowcy, i co mu zostanie? Z rodzicami jezdzic... ciekawe, czy tak bedzie szpanowal? A przez rok pewnie sie troche nauczy szacunku, a juz na pewno lepiej opanuje samochod, a nie zoltodziob pruje ile fabryka dala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Śmiertelny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:22 > Rzoumiem szybka jazda i wogole A ja nie rozumiem szybkiej jazdy na wąskiej krętej drodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aanonimka Re: Śmiertelny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 19:09 ty idioto zginelo 5 mlodych ludzi ktozy byli za mlodzi by umierac a ty mowisz jaki samochod Ci sie podoba ?! idz sie puknij w leb idioto pustaku ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza19 Re: Śmiertelny wypadek 15.05.06, 12:04 Karolinko zawsze pozostaniesz w naszych serduszkach.... W tym wypadku zginęła nasza najlepsza koleżanka[*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;(;( Re: Śmiertelny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:31 czy bmw czy fiat nie ma roznicy!!!WINA LEZY PO OBU SRTONACH. nawet ludzie ktorzy maj 40 lat jezdza 50 km/h sie rozbijaja bo tiry w nie wjezdzaja(zazwyczaj), nie mozna tu mowic o szpanie itp kazdemu trudno byloby po slizgiej nawieszchni jezdzic,nie ma co sie klucic, obrazac czy szukac winnych stalo sie i czasu nie cofniemy,okazcie troche pokory i wspolczucia rodzinom ofiar, bo wiem co to za bol.zginol tam moj kuzyn;( Odpowiedz Link Zgłoś
mkblat Re: Śmiertelny wypadek 15.05.06, 14:44 WIna leży nie po obu stronach, jeden z tych kierowców nie był na pewno winien. Który to sie dopiero okaże. Ale zdjęcia z tego wypadku (bez szczątków ofiar) powinno sie pokazywać wszystkim kierowcom, ja widziałem miejsce dzisiaj rano - przerażające .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostek Śmiertelny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:41 KIEROWCOM ZYCZE WIECEJ ROZWAGI. OSOBIE KTÓRA PRZEZYLA ZYCZE ZDROWIA. RODZINIE IFIAR SKŁADAM SZCZERE KONDOLENCJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Śmiertelny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 16:30 Dziennikarzu, który piszesz w taki sposób: te ciała, szczątki to byli ludzie. Czy o swoim bracie, koledze z redakcji tez bys tak napisał? Czy są inne niz czarne worki dla ofiar wypadków? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Śmiertelny wypadek IP: *.240.81.adsl.skynet.be 15.05.06, 19:26 A dla mnie najgorszym jest tu to ze zginal niewinny czlowiek przez jakis durni bez wyobrazni,ktorzy tez stracili w wypadku zycie.Tu nie chodzi o to ze byli mlodzi tylko ze glupcy bez wyobrazni,ale moze co niektorym piratom drogowym to da do myslenia.Sama jezdze sporo-Niemcy,Francja i lubie kierowc,ale.........najbardziej boje sie jezdzic po gorzowskich okolicach,bo pomimo,ze moje auto to juz drynda (5 lat)to co niektorzy z przekamarzaniem widzac obce plaki dodaja gazu i np wyprzedzaja na luku-tak wlasnie mialam wracajac z gw do granicy dwukrotnie.A wiec zastanowcie sie co niektorzy jak jezdzicieeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Śmiertelny wypadek 15.05.06, 21:00 > Dziennikarzu, który piszesz w taki sposób: te ciała, szczątki to byli ludzie. Dziennikarz MUSI byc bezstronny, taka juz jego praca. Nie ma prawa powiedziec czo czul, byc moze widzac te ciala. Jesli widzial, mysle, ze wolelibysmy jednak, zeby nie pisal, co czul. Jesli chodzi o to, ze bez roznicy, czy byl to fiat, czy BMW. Roznica jest... ale nie w samochodzie, ale w posiadaczu. Czy fiat, czy opel, czy seat, bez roznicy. Ale BMW, zwlaszcza te stare, kupuja ludzie dla szpanu, ktorzy chca sie pokazac jak swietnie jezdza. No i wlasnie pokazali... Nie mowie, zwlaszcza na niemieckich drogach widac, ze BMW mozna zobaczyc kulturalnie jezdzace BMW. Ale to jak z ubraniem sportowym - nie kazdy w dresie jest dresiarzem, ale jakos nazwa sie przyjela... Jesli chodzi o brawure, juz skrajny przejaw debilstwa, moze ktos kto to zrobil to czyta: Okolice Slowianki. Zjazd od strony Staszica, Intermarche w dol. Czerwone swiatlo, zielona strzalka w prawo. Prawy pas do skretu w prawo, lewy - w lewo. Na prawym pasie, ktos dojezdza, hamuje, skreca (z wlaczonym kierunkowskazem) w prawo. KRETYN (bo inaczej sie tego nie da nazwac), rozpedzony wjezdza na lewy pas, wyprzedza tamtego na skrzyzowaniu, oczywiscie wszyscy sie mogli domyslic, ze skoro jest na lewym pasie i nie ma wlaczonego kierunkowskazu, to skreca w lewo. Predkosc zdecydowanie wieksza niz 50 kmph, i szczegol, ze piesi mogli miec zielone. Takim ludziom zycze glebokich dolow i twardych slupow. Bo drzew i innych kierowcow szkoda, a dla bezpieczenstwa innych lepiej, zeby sie w miare szybko rozbili... I niech potem nikt nie placze, ze jego szkoda, bo taki fajowy fumfel byl... Byc moze tu akurat winny byl star. Ale jakos malo prawdopodobne mi sie to wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szakal Re: Śmiertelny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 19:52 Chłopak który prowadzil to bmw mieszkał dwa domy odemnie.Widzialem go jeszcze w niedziele rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Śmiertelny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 21:17 Krew mnie zalewa, jak czytam niektóre wypowiedzi. Znałam trójkę, która zginęła w tym felernym BMW. Czy jest sens rozstrząsać, czyja to wina? Nawet jeżeli to wina kierowcy BMW to co? Obwinianie ich komuś coś pomoże? Zwróci im życie? Nie. Więc nie pastwcie się teraz nad ich losem. Niech ten wypadek nauczy, że trzeba szanować życie i cieszcie się, że jeszcze je macie. Szukanie winnych i tak niczego nikogo nie nauczy. Zachowajcie szacunek dla nich, dla nie tylków moich kolegów i koleżanki, miejcie na względzie uczucia innych... Pomódlcie się za Karolę, Maćka i Daniela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Śmiertelny wypadek IP: *.240.81.adsl.skynet.be 15.05.06, 23:17 Zetkaf podpisuje sie obiema rekami pod twoim postem.A ty znajoma nie zapedzaj sie az tak,bo jak to np zginalby twoj tato w tym starze przez brawure jakis glupoli.Rozumiem to byli twoi przyjaciele,a wiec czy w odpowiednim czasie nie moglas im uswiadomic ze jezdzac tak a nie inaczej robia glupote i ta glupota kosztowala ich zycie Tu nie chodzi o jaka kolwiek krytyke tylko o uswiadomienie innym lekkomyslnym kierowca,ze i oni i inni ludzie moga tak skonczyc,a przeciez zycie jest piekne i pewnie ty tez chcesz zyc,a nie np stracic je w taki glupi sposob Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Śmiertelny wypadek 16.05.06, 20:12 > tym felernym BMW. Czy jest sens rozstrząsać, czyja to wina? Nawet jeżeli to Wiesz, u mnie w firmie, jak sie cos powazniejszego dzieje, ZAWSZE jest analiza, czemu się to wydarzyło, kto zawinił. Nie, żeby szukać winnych - żeby znaleźć przyczynę i zabezpieczeczyć się przed nią na przyszłość. Jakkolwiek tragiczne, takie wypadki sprawiają, że inni zaczynają jeździć bezpieczniej... szkoda, że tylko na pewien czas... Odpowiedz Link Zgłoś