golf_shrek 19.05.06, 10:38 czy ktoś wie czy będzie w końcu pole golfowe w Gorzowie?? Jest w ogóle jakieś zainteresowanie inwestorów???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lesny Re: pole golfowe??? IP: *.crowley.pl 19.05.06, 11:09 Zapytaj o to posła Waldemara Szadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
golf_shrek Re: pole golfowe??? 19.05.06, 11:42 Pan Poseł jest niestety nieosiągalny dla zwykłego śmiertelnika :) a swoją drogą to naprawdę nie mam bladego pojęcia czy coś się dzieje w kwestii pola golfowego czy tylko się kłócą i blokują....leperiada... jak ktoś może mi jednak udzielić informacji to będę dozgonnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: pole golfowe??? 19.05.06, 11:49 Inwestor - dunska firma kilka lat temu tak sie zachwycila oferta miasta i w ramach zachety podniesieniem o kilkaset proc. podatku gruntowego od pol golfowywch ze z marszu wybudowala pole... pod slubicami i ma w dupie gorzowskie nieuzytki poligonowe howgh Odpowiedz Link Zgłoś
golf_shrek Re: pole golfowe??? 19.05.06, 12:14 tia... to oczywiście znany fakt niemniej jednak miłościwie nam panujący PM zaprosił w tym roku ponownie zainteresowanych ewentualnych inwestorów do rozmowy nt. budowy pola na poligonie i na tym moja wiedza się kończy... szczerze mówiąc to nie wiem czy ktokolwiek zgłosił swój akces do ww.inwestycji czy też jak sugeruje kolega macza w budowie (lub jej braku) swoje paluszki nasz dumny Poseł V kadencji czy jakaś inna blada twarz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesny Re: pole golfowe??? IP: *.crowley.pl 19.05.06, 12:54 Poleciłem posła Szadnego, bo to on jest specjalistą w tej dziedzinie, i takich pól jego firma wybudowała przynajmniej kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: pole golfowe...nie minowe, pacanie.. he he he IP: *.ed.shawcable.net 19.05.06, 15:19 :) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: pole golfowe...nie minowe, pacanie.. he he he 19.05.06, 16:55 Znając gorzowski magistrat, pod światłym przewodem Tadeusza J., wsadzą inwestora z polem na taką minę, że nawet saper nie da rady:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shrek (dez)informacja IP: *.heuthes.pl 26.05.06, 14:48 dziękuje bardzo wszystkim za (dez)informację... jeśli nasz Pan Prezydent i Jego Magistrat pracuje tak samo jak uczestnicy tego forum udzielają informacji to nigdy nie będzie pola w Gorzowie!! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: (dez)informacja 26.05.06, 15:25 Nie wiem dlaczego się obruszasz:) Wydaje mi się że udzieliliśmy Ci wyczerpującej informacji. SLDowska Rada Miasta tak skutecznie odstraszyła pierwszego inwestora, że nawet nie liczymy na pojawienie się kolejnych. Reputacja miasta poszła w świat... Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: pole golfowe??? 26.05.06, 15:07 Do czasu nim wladze gorzowa nie zniosa idiotycznego „podatku od pol golfowych” ktory skutecznie odstrasza inwestorow z tej branzy, oczywiste jest ze firmy ktore sieja trawe i kopia dolki wybiora gminy, gdzie takiego podataku nie ma. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golf_shrek Re: pole golfowe??? IP: *.heuthes.pl 30.05.06, 11:59 Oczywiscie przepraszam wszystkich urazonych moim "celowym obruszeniem" :) celem moich pytań było między innymi określenie czy w ogóle w Gorzowie jest sens budowy pola golfowego... poza mną i kilkoma moimi znajomymi którym nota bene osobiście musiałem zaszczepić golfowego bakcyla i Miłościwie Nam Panującym Szanownym Prezydentem którego osobiście spotkałem w Binowie nie mam bladego ojęcia jak wielu byłoby chętnych na uprawianie tego pięknego sportu??? Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: pole golfowe??? 30.05.06, 20:08 Chętni by się znaleźli i w Polsce, i w Niemczech. Z polem golfowym jest jak z samochodem - nie masz, nie jeździsz:) Podobnie jest z gorzowskimi kinami - ludzie nie chodzą, bo ... w Gorzowie nie ma kin;) Za to w weekendy często spotykamy się w Kinepolis lub Multikinie przy Królowej Jadwigi w Poznaniu. ps. jak powiedział Redcloud - dopóki nie obniżą podatkow będzie problem z pozyskaniem inwestora. Jeden już był ale uciekł do Subic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: pole golfowe??? IP: *.ed.shawcable.net 30.05.06, 21:55 Hey budrys, Dlaczego namawiasz do obnizania podatkow dla biznesu??? Czy po to by wrzeszczec ze Jedrzejczak w uklady z biznwsem wchodzi i wolac prokurature pacanie... Twoje intencje smierdza rownie jak pomysly.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: pole golfowe??? 30.05.06, 22:10 "...Twoje intencje smierdza rownie jak pomysly.." ... jak ty - w swoich poglądach i podejrzeniach o niecne intencje - przypominasz PiS!!! Może jesteś tym "trzecim bliźniakiem" Kaczorów? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: pole golfowe??? 30.05.06, 20:25 "...Miłościwie Nam Panującym Szanownym Prezydentem którego osobiście spotkałem w Binowie..." - O takich ludziach jak lord Tadeoquaad mam dość niskie mniemanie. Albo go dość mało znam? P.S. Nie uciekł na widok Shreka w Golfie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hektor Re: pole golfowe??? IP: *.gorzow.mm.pl 30.05.06, 21:27 Lokalni bezrobotni z trudem znoszą ignorancję szanownego prezydenta-towarzysza minionej kadencji, dla tak szlachetnego pomysłu. Bezczynność w sprawie pola golfowego jest nieuprawniona,wszak w przerwach między zbieraniem puszek i złomu nasz kwiat osiadły na bezrobociu, miałby wspaniały relaks, grając w golfa i prowadząc rozmowy biznesowe z lokalnymi krezusami, że nie wspomne o prostej wymianie informacji np; -gdzie ostatnio był grill? i czy w czasie biesiady spożywano piwo w puszkach? Innym znów razem w gronie zaufanych z jednego miotu, wspólnie zastanawiano by się co by tu jeszcze k.... w mieście wybudować????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: pole golfowe??? IP: *.ed.shawcable.net 30.05.06, 21:58 Hey Hektor, Lokalni bezrobotni nie moga dostac przcy w Magistracie a jedyna taka ten moglby zaoferowac... Magistrat nie stwarza miejsc pracy. Bezrobotni powinni pomagac sami sobie takze... To ludzie dostosowuja sie do warunkow a nie warunki do ludzi.. Taka jest prawda.. Po to szkoly i uczelnie istnieja by zmieniac lub podnosic kwalifikacje... Tobie juz to samowolne bezrobocie do glowy uderza.. Wszyscy inni winni.. Podnies tylek i zrob cos.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: pole golfowe??? 30.05.06, 22:07 "...To ludzie dostosowuja sie do warunkow a nie warunki do ludzi.." ... myśląc w ten sposób to byśmy pieszo drałowali zamiast uzywać telefonu... albo wołami orali... "warunki" ludziom skrzydeł nie dały a latamy... również nie may rybich skrzeli a jednak nurkujemy... "...Po to szkoly i uczelnie istnieja by zmieniac lub podnosic kwalifikacje..." ... czas te rady zastosować wobec siebie .... dupku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: pole golfowe??? IP: *.ed.shawcable.net 30.05.06, 22:05 Hey : golf_shrek , Nigdy nie przepraszaj za wlasne poglady.. :) PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: pole golfowe??? 30.05.06, 22:08 "...Nigdy nie przepraszaj za wlasne poglady.." ... nawet jak są głupie - Benek cos wie na ten temat.. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: pole golfowe??? 30.05.06, 22:40 Boże mój - to już nie można krytykować nawet za podwyżkę podatków! Nie mówiąc o nawoływaniu do ich obniżania. Niektórzy z wazeliniarzy magistrackich popadli w coś na kształt schizofrenii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agis Re: pole golfowe??? IP: *.gorzow.mm.pl 30.05.06, 23:01 O ile wiem, to jest w zasięgu kolejny inwestor, majacy w planie budowę pola golfowego w Gorzowie. Zgodnie z otrzymanymi informacjami, czeka on z utęsknieniem na wybory samorządowe i ich wynik. Z obecnymi władzami miasta nie ma zamiaru podejmować konkretnych rozmów. Pole golfowe, to inwestycja na co najmniej kilkudziesięciu hektarach, więc podatek gruntowy, podniesiony o kilkanaście, lub kilkadziesiąt groszy od metra kwadratowego, w znaczący sposób wpływa na opłacalność inwestycji. W niektórych gminach uznaje się że samo pole golfowe, budowne na gruntach rolnych lub nieużytkach, jest tylko zmianą użytkowania ziemi, a więc nie powoduje jej trwałego wyłączenia z uzytkowania rolnego. Przyjmując taką interpretację, inwestor płaci tam podatek rolny a nie od nieruchomości, wielokrotnie wyższy. Przyjęcie takiej zasady naliczania podatku od pól golfowych, jest znaczącym magnesem dla inwestorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jedna pani powiedziala drugiej, ze jej kolezanki b IP: *.ed.shawcable.net 31.05.06, 00:55 Hey agis... Przestan wymyslac.. :) PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golf_shrek Re: pole golfowe??? IP: *.smsnet.pl 01.06.06, 22:34 BARDZO BARDZO DZIEKUJE ZA RZECZOWA I KONKRETNA ODPOWIEDZ... pozdrawiam wszystkich miłośników i przyszłych graczy i mam nadzieje do rychlego zobaczenia na polu golfowym w Gorzowie lunb okolicach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry Prezydent, IP: *.ed.shawcable.net 31.05.06, 00:53 :) Odpowiedz Link Zgłoś