Dodaj do ulubionych

Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI !

IP: 217.98.48.* 11.02.03, 18:36
Po latach służby w złej sprawie odszedł Zysnarski. Zadziwiająca cisza wokół.
Jakoś nikt nie upomniał się o to "wybitne pióro" , o tego "wychowawcę
młodych".
A może znalazł sie w końcu tam skąd nigdy nie powienien wychodzić-
na śmietniku historii.Komentator i moralista bez społecznego mandatu .

Różne koncepcje na prowadzenie pisma, to było podobno powodem rozstania z
Szadnym i Bachalskim.

Myślę jednak, że wydawcom było nie po drodze z człowiekiem o tak dwuznacznej
przeszłości.Trudno grać w jednej drużynie tak różnym zawodnikom. Tym
bardziej,ze specjalnością Zyzia były faule.Znaczitsia chwatit.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jona Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.115-200-80.adsl.skynet.be 11.02.03, 21:27
      Tak,ja pare dni temu robiac porzadek w moich pamietnikach znalazlam pare
      artykulow-niewybrednych felietonow Gambrinusa i czytajac spojrzalam na nie z
      dystansem,ale jednego jestem pewna,ze nie byl to prawy dziennikarz
      tylko...........KOMUNISTYCZNA
      • longplay ZYSNARSKI - to dobrze, że poszoł won (no txt) 11.02.03, 23:51
        • germanus Re: ZYSNARSKI - to dobrze, że poszoł won (no txt) 12.02.03, 02:59
          moze mnie ktos oswiecic, o co tu chodzi? z gory dzieki
      • Gość: Filip Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.teleton.pl 14.02.03, 12:54
        Pani Jono!!! Styl Pani ostatniej wypowiedzi nie pasuje do poziomu polsko-
        belgijskiej intelektualistki, za jaką chce Pani uchodzić Ja, po tym, co Pani
        wypisuje, miedzy innymi na temat Pana Zysnarskiego, dochodzę do wniosku, że
        jest Pani PRAWICOWĄ k....
        • Gość: Jona Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.115-200-80.adsl.skynet.be 15.02.03, 22:33
          Flipie,

Na jakiej podstawie osadzasz ludzi ktorych nie znasz,kazdy ma prawo do
          wlasnych pogladow,a ty mozesz,ale nie musisz ich akceptowac-twoje prawo,tylko
          nie obrazaj innych,ktorych nawet nie znasz,to wlasnie swiadczy o tym ze nie
          jestes dla mnie partnerem do dyskusji
          • Gość: Filip Re: Jona IP: *.teleton.pl 17.02.03, 13:10
            Ty dla mnie także nie jesteś żadnym partnerem do dyskusji. Gorliwie
            przyłączyłaś się chamskiej, brudnej nagonki na gorzowskiego dziennikarza.
            Wybrałaś sobie towarzystwo. Twoja sprawa.
            • Gość: Mentor jeszcze o Zysnarskim IP: 217.98.48.* 18.02.03, 18:50
              Gość portalu: Filip napisał(a):

> Ty dla mnie także nie jesteś żadnym partnerem do dyskusji. Gorliwie
              > przyłączyłaś się chamskiej, brudnej nagonki na gorzowskiego dziennikarza.
              > Wybrałaś sobie towarzystwo. Twoja sprawa.

"chamska,brudna nagonka na gorzowskiego dziennikarza" -

zastanówmy się chwilkę nad tą karkołomną interpretacją toczącej się tu dyskusji.

To nie jest "napaść na gorzowskiego dziennikarza" Filipie -odczytaj to jako
              brak przyzwolenia na ten rodzaj "dziennikarstwa", który przez wiele lat
              uprawiał Zysnarski : niszczenia ludzi,sądzenia w sprawach, o których miał
              mgliste pojęcie,wyrokowanie tam gdzie go nikt o to nie prosił.
              Bezprawnie i bezkarnie korzystał z przywileju, którego nikt mu nie przyznał.
              Dodajmy jeszcze, korzystał jak DRAŃ.
              Stąd te dzisiejsze głosy (niestety dość zgodne!)pełne krytyki i niechęci.

Ty zaś Filipie nie przyjmuj pozy obrońcy w niesłusznej sprawie!

Przeproś Jonę - tak będzie ładniej i...bardziej uczciwie.
              Zysnarskiego zostawcie w spokoju, razem z jego kłopotami. Może trochę się nad
              tym wszystkim zastanowi.
              • black.night Re: jeszcze o Zysnarskim 20.02.03, 01:50
                Gość portalu: Mentor napisał(a):

> Gość portalu: Filip napisał(a):
                >
                > > Ty dla mnie także nie jesteś żadnym partnerem do dyskusji. Gorliwie
                > > przyłączyłaś się chamskiej, brudnej nagonki na gorzowskiego dziennikarza.
                > > Wybrałaś sobie towarzystwo. Twoja sprawa.
                >
                >
                > "chamska,brudna nagonka na gorzowskiego dziennikarza" -
                >
                > zastanówmy się chwilkę nad tą karkołomną interpretacją toczącej się tu
                dyskusji
                > .
                >
                > To nie jest "napaść na gorzowskiego dziennikarza" Filipie -odczytaj to jako
                > brak przyzwolenia na ten rodzaj "dziennikarstwa", który przez wiele lat
                > uprawiał Zysnarski : niszczenia ludzi,sądzenia w sprawach, o których miał
                > mgliste pojęcie,wyrokowanie tam gdzie go nikt o to nie prosił.
                > Bezprawnie i bezkarnie korzystał z przywileju, którego nikt mu nie przyznał.
                > Dodajmy jeszcze, korzystał jak DRAŃ.
                > Stąd te dzisiejsze głosy (niestety dość zgodne!)pełne krytyki i niechęci.
                >
                > Ty zaś Filipie nie przyjmuj pozy obrońcy w niesłusznej sprawie!
                >
                > Przeproś Jonę - tak będzie ładniej i...bardziej uczciwie.
                > Zysnarskiego zostawcie w spokoju, razem z jego kłopotami. Może trochę się
                nad
                > tym wszystkim zastanowi.
                Zysnarski zastanowi ? Żartujesz ? To wymaga szacunku do innego człowieka i
                procesu myślowego. Jedno i drugie nie jest do spełnienia przez tego
                zarozumiałego i nieetycznego Buca.
            • Gość: jona Re: Jona IP: *.193-201-80.adsl.skynet.be 21.02.03, 18:46

> Ty dla mnie także nie jesteś żadnym partnerem do dyskusji. Gorliwie
              > przyłączyłaś się chamskiej, brudnej nagonki na gorzowskiego dziennikarza.
              > Wybrałaś sobie towarzystwo. Twoja sprawa.

Facet,kazdy ma prawo zaprezentowac swoje poglady-po to jest forum,a drugi-
              nawet jezeli nie zgadza sie z nimi powinien je uszanowac,co nie jest w twoim
              przypadku.Zapewniam cie,ze Zysnarski swego czasu zalazl mi za skore.Nie mam tu
              zamiaru streszczac swojego zyciorysu,ale taka jest prawda.Swego czasu mialam
              uczyc sie w jednej z gorzowskich szkol,ale pierwszego dnia,gdy dowiedzialam
              sie,ze wychowawca jest szanowna malzonka pana Z-zrezygnowalam z tej
              szkoly,wybralam inna-czego obecnie nie zaluje,ale wowczas nikt nie mogl pojac
              dlaczego tak postapilam
              • Gość: kotjo Re: Jona IP: 150.254.109.* 02.04.03, 17:03
                i o to masz żal do Zysnarskiego?? Że jego zona była nauczycielką w szkole do
                której chciałas chodzić? miałas jeszcze jakies zarzuty wobec tej kobiety
                oprócz tego kto był jej mężem, że az musiałaś zmieniać szkołę????
          • pontifexmaximus Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! 21.02.03, 12:06
            Gość portalu: Jona napisał(a):

> Flipie,
            >
            > Na jakiej podstawie osadzasz ludzi ktorych nie znasz,kazdy ma prawo do
            > wlasnych pogladow,a ty mozesz,ale nie musisz ich akceptowac-twoje prawo,tylko
            > nie obrazaj innych,ktorych nawet nie znasz,to wlasnie swiadczy o tym ze nie
            > jestes dla mnie partnerem do dyskusji

Każdy ma prawo etc. Rozwinę to rozumowanie, każdy ma prawo do poglądów i nie
            można go za to obrażać, ale ZYSNARSKI TO ŚWINIA KOMUNISTYCZNA.
            Nalezałoby napisać, każdy ma prawo do poglądów i nie można go obrażać - UWAGA
            WARUNEK - JEGO POGLĄDY MUSZĄ BYĆ ZBIEŻNE Z NASZYMI, INNOŚĆ NIE BĘDZIE
            TOLEROWANA!!!!!!
            ZYSNARSKI JEST MI ZUPEŁNIE OBCY, ALE NAGONKA NA JEGO OSOBĘ PRZYPOMINA
            BOLSZEWIZM - POLECAM DYSKURS MIĘDZY STALINEM A BUCHARINEM "ZAGADNIENIA
            STALINIZMU" - STALIN - ZASADNA JEST KRYTYKA (RACJONALNA) I NIE WOLNO MIEC TEGO
            ZA ZŁE BO SŁUŻY TO DOBRZE WSZECHZWIĄZKOWEJ......ALE BUCHARIN TO
            REAKCJONISTA ..........
          • hiro Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! 21.02.03, 19:06

> Flipie,
            >
            > Na jakiej podstawie osadzasz ludzi ktorych nie znasz,kazdy ma prawo do
            > wlasnych pogladow,a ty mozesz,ale nie musisz ich akceptowac

Tak,ja pare dni temu robiac porzadek w moich pamietnikach znalazlam pare
            artykulow-niewybrednych felietonow Gambrinusa i czytajac spojrzalam na
            nie z
            dystansem,ale jednego jestem pewna,ze nie byl to prawy dziennikarz
            tylko...........KOMUNISTYCZNA

tylko co?-a może powiążesz poglądy z wykonywanym w komunistycznych latach
            zawodem!

-twoje prawo,tylko
            > nie obrazaj innych,ktorych nawet nie znasz,to wlasnie swiadczy o tym ze nie
            > jestes dla mnie partnerem do dyskusji
      • Gość: Wielbiciel Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.tennet.pl 19.03.03, 19:38

> Tak,ja pare dni temu robiac porzadek w moich pamietnikach znalazlam pare
        > artykulow-niewybrednych felietonow Gambrinusa i czytajac spojrzalam na nie z
        > dystansem,ale jednego jestem pewna,ze nie byl to prawy dziennikarz
        > tylko...........KOMUNISTYCZNA
        .....................................................
        ........................
        Teraz ta.......KOMUNISTYCZNA sączy jad w LUBUSKIEJ.
        Kto zatęsknił tam ma szansę
        "poobcować" z Zyziem !
    • aborys Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! 12.02.03, 08:54
      Ktoś na tym forum tłumaczył mi, że Zyzio musi być cacy, bo Bachalski go lubi...

Ciekawe, co z jego udziałami w ZG...
      • Gość: zecer Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.arsenal.shaco.pl 12.02.03, 16:38
        "Pismo ma być "odchudzone" i rozprowadzane poza sieciami kolporterskimi
        Ruchu..."

Może to nowa szansa dla Zyzia ? - jako gazeciarz będzie miał wymarzony bliski
        kontakt z czytelnikiem.

Tylko jak ominąć tych , którzy mają ochotę napluć Zyziowi w twarz?
        • Gość: archimedes Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 13.02.03, 14:58
          Panie Zysnarski, biedny Zyziu. Jako człowiek światowy, lew salonów gorzowskich
          i postepowiec korzystasz czasem z internetu i przeczytałeś co to o Tobie
          ludziska sądzą. Miło Ci? Wybacz, ale nie współczuję. Przez długie lata
          działalności pseudo-dziennikarskiej i propagandystyczno-komunistycznej
          zasłużyłeś sobie na taki los. Dedykuję Ci stare żydowskie przysłowie "Kupa
          gnoju, która wyrosła w górę - pozostaje kupą gnoju". A jak jest niziutka - to
          tylko kupką.Pa ! Pa! żegnaj.
          • Gość: gienek Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: 157.25.47.* 14.02.03, 12:34
            Zysnarski ! NIech Ci ziemia (gorzowska) lekką będzie. Paciorka za Ciebie nie
            zmówię, bo Ty chyba z tych co wierzą tylko we własne bóstwo. Więc pomódl się do
            siebie samego o zbawienie, bo historia osądzi Cię surowo.
            • andy54 Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! 15.02.03, 23:37
              Biedny Były Redaktorze Naczelny ! Kiedy pisałem artykuły do Ziemi Gorzowskiej,
              próbowałeś mi udowodnić że nie mam racji w swoich sądach.Próbowałeś mnie
              prostować. Jednak drukowałeś w całości. Później pisałem do Tylko Gorzów i nie
              drukowałeś wcale. Jagoda tylko wycinała to co mogło jej zaszkodzić w karierze
              Naczelnej. Ty zaś wszystko. Oj nie opłacało sie. Za to wypadłeś za burtę.
              Pozostała Ci tylko flagowa szmata zielonogórska którą tylko niezorientowani
              nazywają Gazetą Lubuską. Być może się uda. Trzeba tylko zbajerować naczelnego
              żandarma dóbr Zielonki- Alfreda. Nazwiska nie wspomnę.
    • martha4 Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! 20.02.03, 09:08
      Nawiązując do wcześniejszych wypowiedzi, to jednego nie można zarzucić panu
      redaktorowi - znakomitego warszatatu dziennikarskiego. Nie ma w województwie
      drugiej osoby która pisałaby tak znakomite felietony (nie mówie tu o ich
      treści).

A'propos felietonów - współczuję studentom gorzowskiego IWF, bo ja nie muszę
      czytać "wypocin" pana rektora w "ZG"...:)
      • Gość: Janusz Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 00:00
        Rzeczywiście felietoniki w nowej ZG to jakaś próba czegoś... naśladowanie
        Zysnarskiego pewnie nie, reaktywacja diariusza w nowym stylu?... nielogiczne,
        nieprofesjonalne, ale może ZG nie ma takiej ambicji... gdyby nawet miała, styl
        nie zdradza mistrza, niestety... A sama forumowa krytyka byłego redaktora...
        zaczynają mnie nudzić takie wypowiedzi... co jest pięknego w tym wyzwoleńczym
        pędzie w rzucaniu mięsem i to na oślep, w człowieka, a nie w jego postawę...
        wiem, że to trudny materiał: on nie jest zły, złe może być to, co robi...
        rzadko się to przerabia na forum GW
      • Gość: mickey Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: 195.205.46.* 22.02.03, 14:57
        martha4 napisała:

> Nawiązując do wcześniejszych wypowiedzi, to jednego nie można zarzucić panu
        > redaktorowi - znakomitego warszatatu dziennikarskiego. Nie ma w województwie
        > drugiej osoby która pisałaby tak znakomite felietony (nie mówie tu o ich
        > treści).

Cytat:
        "znakomity warsztat", "nie ma takiej drugiej osoby, która pisałaby tak
        znakomite felietony (nie mówię tu o ich treści)"
        ................................................................................
        powoli, powoli!!! - felietony dobre a ich treść do kitu? Dość karkołomna to
        teza.

To tak trochę jak z pewną znaną gorzowianką: Bardzo ładna tylko na prawo i lewo
        daje dupy.
        • Gość: Bernard Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.ed.shawcable.net 28.07.03, 09:43
          Gość portalu: mickey napisał(a):

> martha4 napisała:
          >
          > > Nawiązując do wcześniejszych wypowiedzi, to jednego nie można zarzucić pan
          > u
          > > redaktorowi - znakomitego warszatatu dziennikarskiego. Nie ma w województw
          > ie
          > > drugiej osoby która pisałaby tak znakomite felietony (nie mówie tu o ich
          > > treści).
          >
          > Cytat:
          > "znakomity warsztat", "nie ma takiej drugiej osoby, która pisałaby tak
          > znakomite felietony (nie mówię tu o ich treści)"
          > ..............................................................................
          .
          > .
          > powoli, powoli!!! - felietony dobre a ich treść do kitu? Dość karkołomna to
          > teza.
          >
          > To tak trochę jak z pewną znaną gorzowianką: Bardzo ładna tylko na prawo i
          lewo
          >
          > daje dupy.

===\
          o to chodzi....i dupa ladna...
          Rozumiesz???
          Dziennikarstwo ma to do siebie ze nie szuka przyjaciol...
          Pozdrawiam
    • Gość: Bernard Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.ed.shawcable.net 21.02.03, 06:40
      Hey Lenin...
      Potrzebujemy twojej pomocy.
      Budujemy pomnik Szymona Gietego. Kazda zlotowka sie liczy.
      Mamy nadzieje ze sie dolaczysz.
      Liczymy tez na innych "przyjaciol" Zysnarskiego.
      • Gość: gienek Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 21.02.03, 19:23
        Podsumowaie: Zysnarski dostał na co zasłużył. Pluł nieuczciwie na ludzi, którzy
        mu podpadli, nie potrafił zdobyć się na obiektywizm, niech się dziś nie dziwi,
        ze nikt nie współczuje mu, kiedy dobra passa się skończyła. Jak sobie
        pościelesz - tak się i wyśpisz. Dziennikarstwo Jerzego ZYSNARSKIEGO I JEGO
        ŻYCIOWY DOROBEK ZASŁUGUJE NA POSŁANIE - POD MOSTEM LUBUSKIM - oczywiście w
        ukochanym przezeń Gorzowie. (Dobrze, że tu zima łagodna). Żegnaj towarzyszu
        Zysnarski - żałować Cię będzie niewielu - może okryją Cię kołderką jak pod tym
        mostem będziesz siedział.
        "Ucho od śledzia" - wiesz kto?
        • hiro Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! 21.02.03, 19:27
          Gość portalu: gienek napisał(a):

> Podsumowaie: Zysnarski dostał na co zasłużył. Pluł nieuczciwie na ludzi,
          którzy
          >
          > mu podpadli, nie potrafił zdobyć się na obiektywizm, niech się dziś nie
          dziwi,
          > ze nikt nie współczuje mu, kiedy dobra passa się skończyła. Jak sobie
          > pościelesz - tak się i wyśpisz. Dziennikarstwo Jerzego ZYSNARSKIEGO I JEGO
          > ŻYCIOWY DOROBEK ZASŁUGUJE NA POSŁANIE - POD MOSTEM LUBUSKIM - oczywiście w
          > ukochanym przezeń Gorzowie. (Dobrze, że tu zima łagodna). Żegnaj towarzyszu
          > Zysnarski - żałować Cię będzie niewielu - może okryją Cię kołderką jak pod
          tym
          > mostem będziesz siedział.
          > "Ucho od śledzia" - wiesz kto?
          KWINTO! jak bogackiego -kwinto
        • Gość: Filip Gienek od mostów IP: *.teleton.pl 24.02.03, 20:52
          Oj, biedny ty, biedny, gienku. Wyglądasz mi na faceta / to po Jonie / z
          kompleksem Zysnarskiego. Może jesteś jakimś niespełnionym pseudo-pismakiem. Ile
          wiader pomyj nie wylejesz na redaktora Zysnarskiego, zawsze będziesz marnym
          okruchem wobec niego. Jerzy Zysnarski osiągnął i tak, jak na warunki Gorzowa,
          bardzo dużo. To doskonały, niezależny od nikogo, czasami kontrowersyjny i
          irytujący, dziennikarz i regionalista. Zapytaj czytelników ZG - od czego
          zaczynali lekturę tygodnika? A to, że w ten sposób pożegnał się z Bachalskim
          potwierdza wszystko to, co o Nim napisałem. Szkodami tylko Jony. Przez poczciwą
          Gosię Zysnarską nie ukończyła prestiżowej szkoły średniej - gorzowskiego
          gastronomika. I w ten sposób Gorzów poniósł niepowetowaną stratę. Serdecznie
          pozdrawiam Pana Zysnarskiego.
          • Gość: Gienek Re: Gienek od mostów IP: *.noname.net.icm.edu.pl 01.03.03, 11:13
            Jerzy Zysnarski osiągnął i tak, jak na warunki Gorzowa,
            > bardzo dużo. (...) Serdecznie
            > pozdrawiam Pana Zysnarskiego.

Drogi Filipie! Facet (Jerzy Z.) w ogóle nie był dziennikarzem - tylko tandetnym
            propagandzistą. Jego teksty były często pełne pólprawd, czy wręcz przeinaczeń -
            żeby nie powiedzieć dosadniej. W latach stanu wojennego jego piórko pisało
            takie rzeczy w partyjnej gazecie, iż dziś wypadałoby się tylko zapaść pod
            ziemię (gorzowską). Angażował się nie w żadne sprawy - tylko w atakowanie
            ludzi, którzy mu podpadli i mścił się na nich używając do tego swojego pisemka.
            Ale jest sprawiedliwość na tym świecie - bo kto z kangurami wojuje od kangurów
            ginie! Jeśli piszesz, Filipie, że "jak na warunki Gorzowa" to i tak osiągnął
            bardzo dużo - to znaczy, iż uważasz, że Gorzów to zbiorowisko samych szumowin,
            mętów, byłych ubeków, partyjnych kombinatorów, sprzedajnych pseudo-dziennikarzy
            itd. i na tym tle ktoś taki jak Jerzy Z. wypada i tak dobrze. Otóż ja tak nie
            uważam. Gorzów to misto gdzie jest bardzo wielu porządnych i uczciwych ludzi,
            dziś często biednych, stłąmszonych i bezrobotnych - ale ludzi którzy sie nigdy
            nie zeszmacili - i na ich tle Jerzy Z. wypada wprost Żałośnie. Więcej wiary w
            Gorzów - Filipku - i lepiej nie ustawiaj się w jednym szeregu z tow.
            Zysnarskim - bo Ci to chluby nie przyniesie. Szczere pozdrowienia bez szczypty
            złośliwości. Gienek
            • Gość: Filip Re: Gienek od mostów IP: *.teleton.pl 02.03.03, 08:37
              Dziękuję za odpowiedź. Jestem poruszny formą odpowiedzi na mój spot. Jednak nie
              zmienię zdania o Panu Zysnarskim. Nie mogę akceptować brutalnej nagonki na
              człowieka. Może i popełniał błędy. Każdy z nas to robi. Ale nie mogę zgodzić
              sie na taki styl, jaki prezentują niektórzy krytycy Pana Zysnarskiego. Poczytaj
              sobie, co piszą. Przecież to żywcem przypomina zmierzchłe, niedobre czasy.
              Różnych mamy dziennikarzy w Gorzowie. Podaj mi przykład jednego, który jest w
              stanie wywołać tyle sporów, dyskusji.
          • Gość: JONA Re: Gienek od mostów IP: *.114-200-80.adsl.skynet.be 02.03.03, 10:01

Szkodami tylko Jony. Przez poczciwą
            >
            > Gosię Zysnarską nie ukończyła prestiżowej szkoły średniej - gorzowskiego
            > gastronomika. I w ten sposób Gorzów poniósł niepowetowaną stratę. Serdecznie

Facet chyba dysponujesz nadmiarem czasu skoro tak sledzisz moje wypowiedzi i o
            mnie pamietasz-dobra rada-odpusc sobie.A dla uscislenia mam kilka papierkow
            ukonczenia roznych szkol w tym wyzszych i zapewniam cie,ze tu na zachodzie
            kazdy nawet polski papierek przydaje sie tylko trzeba umiec go
            wykorzystac.Zapewniam cie ze nigdy nie bylam i nie bede istota
            zakompleksiona,zawsze ide do przodu nawet pod wiatr,a wiec nie zaczynaj ze mna
            • Gość: Filip Gastronomik bez Jony IP: *.teleton.pl 21.03.03, 22:18
            • Gość: Filip Jona i gastronomik IP: *.teleton.pl 21.03.03, 22:33
              potwierdz Jona moja wcześniejszą tezę: przez poczciwą Gosię Zysnarska Jona nie
              skonczyła elitarnej, gorzowskiej szkoły średniej - gastronomika. A tak, może
              lepiłaby pierogi w barze mlecznym. A wszystko to na złość Zysnarskiemu. Oj,
              panie redaktorze. Nawet pan nie wie, co pan uczynił. Przez pana Jona musiała
              emigrować i teraz z gdzieś tam, z Belgii wszystkim sie odgraża. Ja tak sie jej
              pohukiwania przestraszyłem, że nie moge ze strachu spać. Na ulicy oglądam sie
              za siebie, czy nie idzie za mną Jona z dyplomami w kieszeni. Zachodnimi.
              • Gość: kotjo Re: Jona i gastronomik IP: 150.254.109.* 02.04.03, 17:29
                Filip masz dar:-) Jono nie gniewaj się i nie obrazaj tylko posmiej raczej:-)
                Myslę, ze całkiem fajna z ciebie kobieta tylko trochę bez dystansu do
                siebie...a Filip strasznie śmiesznie to ujął i podsumował!
                pozdrawiam oboje:-)
                • Gość: Jona Re: Jona i gastronomik IP: *.73-136-217.adsl.skynet.be 12.05.03, 10:17
                  Gość portalu: kotjo napisał(a):

> Filip masz dar:-) Jono nie gniewaj się i nie obrazaj tylko posmiej raczej:-)
                  > Myslę, ze całkiem fajna z ciebie kobieta tylko trochę bez dystansu do
                  > siebie...a Filip strasznie śmiesznie to ujął i podsumował!
                  > pozdrawiam oboje:-)
                  Zycze temu Filipowi,aby chociaz w 50% dorownal moim osiagnieciom
                  (zawodowym,politycznym i spolecznym)oczywiscie na obcym gruncie,gdzie napewno
                  jest trudnej.Zawsze mierzylam i bede mierzyla wysoko
          • black.night Niemoralny towarzysz redaktor Zysnarski. nt 03.03.03, 03:43

> Oj, biedny ty, biedny, gienku. Wyglądasz mi na faceta / to po Jonie / z
            > kompleksem Zysnarskiego. Może jesteś jakimś niespełnionym pseudo-pismakiem.
            Ile
            >
            > wiader pomyj nie wylejesz na redaktora Zysnarskiego, zawsze będziesz marnym
            > okruchem wobec niego. Jerzy Zysnarski osiągnął i tak, jak na warunki
            Gorzowa,
            > bardzo dużo. To doskonały, niezależny od nikogo, czasami kontrowersyjny i
            > irytujący, dziennikarz i regionalista. Zapytaj czytelników ZG - od czego
            > zaczynali lekturę tygodnika? A to, że w ten sposób pożegnał się z Bachalskim
            > potwierdza wszystko to, co o Nim napisałem. Szkodami tylko Jony. Przez
            poczciwą
            >
            > Gosię Zysnarską nie ukończyła prestiżowej szkoły średniej - gorzowskiego
            > gastronomika. I w ten sposób Gorzów poniósł niepowetowaną stratę. Serdecznie

Jak zrobic komuś krzywdę na ciche zlecenie rządzących polityków to tawariszcz
            Zysnarski zawsze do usług rządzącej klasie.
            • Gość: olo Re: Niemoralny towarzysz redaktor Zysnarski. nt IP: 157.25.47.* 03.03.03, 17:40
              Moi drodzy dyskutanci! Co Wy wiecie o temacie waszej dyskusji. Niewiele - bo
              znacie Jerzego tylko z jego tekstów, trochę z grzowskiej autopsji i to
              wszystko. A jak ktoś z nim był na studiach we Wrocławiu to wie więcej... wie
              dużo... wie za dużo. Jurek zawsze szedł z prądem rzeki - nawet jeśli to był
              tylko ściek. Taki jest - i już. Gdybyście pogrzebali w jego biografii tej
              najwcześniejszej - to byście zrozumieli dlaczego - ale ponieważ się nie
              dogrzebiecie - to i nie zrozumiecie. I dobrze. Zreszta najciekawsze teksty
              Jurek pisał nie do prasy, ale zupełnie gdzie indziej... Tylko, że one nie były
              nigdy do publikacji. Jurek! przy okazji pozdrawiam Cię serdecznie - Twój drug
              po piórze - Olo vel Al.
              • darth4 Re: Niemoralny towarzysz ? 03.03.03, 18:27
                Nie chcę się wtrącać bo tematu nie znam "w tym sposobie mociumpanie", ale czy
                Wy nie załatwiacie tu jakichś własnych interesów kosztem jednego faceta któremu
                sie ostatnio nie powiodło. Przez ponad 10 lat w "niepodległej" było wiele
                możliwości rozliczenia z przeszłością. Czemu nie robiliście tego ? Bo mógł
                ugryźć "gazetą" ? Wszak "prawdziwa ( Wasza )cnota krytyk sie nie boi" !
                To nie jest fair że kopiecie leżącego. Kim jest twoarzysz Z. wobec towarzyszy
                Milera i towarzysza Kwaśniewskiego którzy dziś rządzą Polską ?
                Oglądałem dziś program w TV z udziałem 3 osób. 1 to towarzysz Rakowski, 2 to
                były opozycjonista , 3 to expert. Wszyscy zajmowali dziś "OBIEKTYWNE"
                stanowisko wobec historii. I nikt nikogo nie krytykował personalnie !
                Krytykowano SYSTEM. Towarzysz Jaskiernia w roku 1989 grzmiał z trybuny
                ostatniego zjazdu PZPR " towarzysze , trzeba ratować niesłusznie oskarżanych
                towarzyszy " ! I co ? I Pan Jaskiernia może dziś być Ministrem Sprawiedliwości
                nie bacząc na udział i winy towarzysza Jaskierni.
                Nie bronię pana Z. Nie znam gościa. Jednak czy Waszym zdaniem jego życie to
                szczególny wyjątek z podłości PRL-u ? Czy kogoś koniecznie trzeba skopać a on
                sie nawinął pod nogę ?
                Polskie społeczeństwo wydało w 2001 roku wyrok na panów towarzyszy popierając
                ich w wyborach. Może nie widzicie, ale oni reprezentują prawie połowę
                społeczeństwa w Sejmie i Senacie.

Może tylko ja nie rozumiem czemu człowiek który służył jakiejś skompromitowanej
                sprawie tu niziutko jest godzien potępienia a ludzie którzy służyli tej samej
                skompromitowanej sprawie tam wysoko nie są ? Bo nie możecie sięgnąć zębami ?
                Przepraszam ale nie rozumiem. Może ktoś to spróbuje wyjaśnić.
                • ula_ Re: Niemoralny towarzysz ? 03.03.03, 20:05
                  No nie wiem, ani chwalić ani ganić Zyzia nie będę, jeden tylko fakt
                  stwierdzam: ZG zaczynałam czytać od Diariusza, teraz gdy widzę ostatnią stronę
                  tej gazety - zasypiam z niesmakiem.
                  • hiro Re: Niemoralny towarzysz ? 03.03.03, 20:11
                    ula_ napisała:

> No nie wiem, ani chwalić ani ganić Zyzia nie będę, jeden tylko fakt
                    > stwierdzam: ZG zaczynałam czytać od Diariusza, teraz gdy widzę ostatnią
                    stronę
                    > tej gazety - zasypiam z niesmakiem.
                    > dobranoc.;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                    ula_ napisała:

stronę
                    ula_ napisała:

stronę
                    ula_ napisała:

stronę
                    • Gość: ula_ Re: Niemoralny towarzysz ? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 20:25
                      hiro napisała:

> dobranoc.;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                      To w czwartek tak zasypiam ;)
                      W czwartki toto wychodzi
                      • hiro Re: Niemoralny towarzysz ? 03.03.03, 20:46
                        Gość portalu: ula_ napisał(a):

> hiro napisała:
                        >
                        > > dobranoc.;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                        > To w czwartek tak zasypiam ;)
                        > W czwartki toto wychodzi
                        A.............
                        • Gość: all Zysnarski ? IP: *.halo.provector.pl 05.03.03, 10:36
                          To niestety przykład SZMATY. I tylko tyle...
                      • kuba_wr Gorzowskie gazety 05.03.03, 17:04
                        Poczekajmy jakiś czas. "Ziemia", która aż tłusta jest od SLD - owskiej wazeliny
                        padnie. Tak tak, z moich znajomych nikt już jej nie kupuje, a za Zyzia kupowało
                        wielu. Z "TG" zrobi się gazetka reklamowa, taka jak w dużych miastach jest
                        wykładana na przystankach. Tego oczekujecie?
                • Gość: Fanzyzia ,,,,,,,,, IP: *.szczecin.telan.pl 05.03.03, 17:52
                  darth4 napisał:

> Nie chcę się wtrącać bo tematu nie znam "w tym sposobie mociumpanie", ale czy
                  > Wy nie załatwiacie tu jakichś własnych interesów kosztem jednego faceta
                  któremu
                  >
                  > sie ostatnio nie powiodło. Przez ponad 10 lat w "niepodległej" było wiele
                  > możliwości rozliczenia z przeszłością. Czemu nie robiliście tego ?
                  >............................................................

Czas ten "wykorzystał" Zysnarski z nawiązką!
                  Uznał,że czas demokracji to prawo do nieograniczonego skurwy...stwa. Korzystał
                  ile wlezie aż w końcu poległ. Nie żałuję GADA!
                  • black.night Jak On, Zysnarski, przeżyje ? 07.03.03, 04:19
                    Gość portalu: Fanzyzia napisał(a):

> darth4 napisał:
                    >
                    > > Nie chcę się wtrącać bo tematu nie znam "w tym sposobie mociumpanie", ale
                    > czy
                    > > Wy nie załatwiacie tu jakichś własnych interesów kosztem jednego faceta
                    > któremu
                    > >
                    > > sie ostatnio nie powiodło. Przez ponad 10 lat w "niepodległej" było wiele
                    > > możliwości rozliczenia z przeszłością. Czemu nie robiliście tego ?
                    > >............................................................
                    >
                    > Czas ten "wykorzystał" Zysnarski z nawiązką!
                    > Uznał,że czas demokracji to prawo do nieograniczonego skurwy...stwa.
                    Korzystał
                    > ile wlezie aż w końcu poległ. Nie żałuję GADA!

Jak Zysnarski przeżyje bez możliwości zrobienia komuś krzywdy ?
                • aborys Re: Niemoralny towarzysz ? 07.03.03, 09:56
                  darth4 napisał:

> Przez ponad 10 lat w "niepodległej" było wiele
                  > możliwości rozliczenia z przeszłością. Czemu nie robiliście tego ? Bo mógł
                  > ugryźć "gazetą" ?
                  O, wypraszam to sobie. Jak to, ja nie napierdzielałem?
                  Gdzie tylko mogłem.

> Krytykowano SYSTEM.
                  A przyjęto skąd się wziął system? To był dopust Boży? Samorództwo?
                  Niespersonalizowane?

> Nie bronię pana Z. Nie znam gościa. Jednak czy Waszym zdaniem jego życie to
                  > szczególny wyjątek z podłości PRL-u ? Czy kogoś koniecznie trzeba skopać a on
                  > sie nawinął pod nogę ?
                  Byłszczególny. Na forum i gdziebądź kopałem jeszcze Bożenę Adamczak z I LO,
                  róznych ubeków (Właysława Maciejowskiego, Stanisława Kasprzaka...)
                  Alternatywą jest określenie, że wszystkiemu winien jest jakiś abstrakcyjny
                  system.

System tworzyli ludzie, w tym właśnie Zysnarski.

> Polskie społeczeństwo wydało w 2001 roku wyrok na panów towarzyszy popierając
                  > ich w wyborach. Może nie widzicie, ale oni reprezentują prawie połowę
                  > społeczeństwa w Sejmie i Senacie.
                  Co nie znaczy, że powinienem stulić uszy i sięz tego cieszyć.
                  Więc się nie cieszę. Czego się czepiasz? Nie wolno krytykować skurwysyństwa,
                  dlatego, że innym nie przeszkadza?

> nie możecie sięgnąć zębami ?
                  > Przepraszam ale nie rozumiem. Może ktoś to spróbuje wyjaśnić.
                  Krytykuję i wypominam wszędzie. Wysoko i nisko. Były tu już wątki o Gierku,
                  Jaruzelskim, ale tzw. System byłtakże w Gorzowie.
                  • darth4 Re: Niemoralny towarzysz ? 21.03.03, 22:55
                    aborys napisał:
                    > O, wypraszam to sobie. Jak to, ja nie napierdzielałem? Gdzie tylko mogłem.

Nie miałem na myśli nikogo personalnie. Wtrąciłem sie bo któryś z koleji post
                    był że Z. jest be bo jest wrogim komunistą. No to przypominam że w Polsce żyje
                    3 mln byłych komunistów z PZPR. Rządzą dziś byli komuniści, itd.
                    Więc "napierdzielałeś" i co z tego dziś masz ? Towarzysza Jaskiernię w TV
                    przedstawianego jako wybitnego prawnika !!!.

> A przyjęto skąd się wziął system? To był dopust Boży? Samorództwo?
                    > Niespersonalizowane?

Był ?????? A miom zdaniem nadal jest !!! Ten sam system wrócił niestety, tylko
                    ubrał się w demokratyczną czapkę. Oczywiście to moje zdanie.

> Był szczególny. Na forum i gdziebądź kopałem jeszcze Bożenę Adamczak z I LO,
                    > róznych ubeków (Właysława Maciejowskiego, Stanisława Kasprzaka...)
                    > System tworzyli ludzie, w tym właśnie Zysnarski.

Przepraszam więc że nie zapoznałem się. A co na to sąd ? Dlaczego pokrzywdzeni
                    nie mogą podać tych ludzi do sądu za zbrodnie ? Pytam poważnie. Ja bym tak
                    zrobił.

> Alternatywą jest określenie, że wszystkiemu winien jest jakiś abstrakcyjny
                    > system.

Ależ nie. System nie pozwala mi zastrzelić złodzieja w moim domu, ale mogę go
                    podać do sądu. Co Ty na to ?

> Co nie znaczy, że powinienem stulić uszy i się z tego cieszyć.

aborys, co Ty ? Czy ja tu proponowałem grubą kreskę ?

Czego się czepiasz? Nie wolno krytykować skurwysyństwa, dlatego, że innym nie
                    przeszkadza?

Czepiam się bo skurwysyństwo oczywiście powinno się krytykować !!!
                    Tylko że nikt tu żadnego przykładu tego skurwysyństwa nie podał. I to mnie
                    wkurza. Chciałbym poczytać co i jak konkretnie.

> Krytykuję i wypominam wszędzie. Wysoko i nisko.

Aborys , konkretnie proszę. Chociaż jeden przykład pod prokuratora. Niech i ja
                    poznam mistera Z. od tej strony.

> Były tu już wątki o Gierku,

Gierkowi społeczeństwo Sosnowca chcve postawić pomnik :)

> Jaruzelskim,

Jest nadal nienaruszalną postacią szanowaną politycznie przez wierchuszkę :)

> ale tzw. System był także w Gorzowie.

Dawaj ich ZNOWU na forum. Tylko nazwisko, imię, kim był i co konkretnie
                    zawinił. Wystarczy 3 winy na sztukę. Młodzi też chcą wiedzieć ! To najlepszy
                    sposób na kolejnych "następców" skurwysyństwa. Ci co dziś kontynuują tą
                    tradycję niech sie nie czują bezpieczni !
                    • aborys Re: Niemoralny towarzysz ? 23.03.03, 21:34
                      darth4 napisał:

> 3 mln byłych komunistów z PZPR.
                      Nie chodzi o 3 mln tylko o kanalie. Urban nie był w PZPR. Zapisał się3 dni
                      przed jej śmiercią.

> Przepraszam więc że nie zapoznałem się. A co na to sąd ? Dlaczego
                      pokrzywdzeni
                      > nie mogą podać tych ludzi do sądu za zbrodnie ? Pytam poważnie. Ja bym tak
                      > zrobił.
                      Na podstawie czego? Starego KK? Nieaktualny, ich broniąnie można ich karać.
                      Nowego? Nie popełnili zbrodni przeciw ludzkości. Byli kanaliami. Ów walił na
                      przesłuchaniach, ten wypisywał paszkwile w gazetach...

> Ależ nie. System nie pozwala mi zastrzelić złodzieja w moim domu, ale mogę go
                      > podać do sądu. Co Ty na to ?
                      Ale o co chodzi?

> Czepiam się bo skurwysyństwo oczywiście powinno się krytykować !!!
                      > Tylko że nikt tu żadnego przykładu tego skurwysyństwa nie podał. I to mnie
                      > wkurza. Chciałbym poczytać co i jak konkretnie.
                      Pisałem już kilka razy. Chodziło o - akurat zapamiętany przeze mnie
                      artykuł "Gucio wyrusza na pierwszą akcję". ZG, 86 rok.
                      Wyszukiwarka może znajdzie wątek. Nie powtórzę się, sorki.

> Aborys , konkretnie proszę. Chociaż jeden przykład pod prokuratora. Niech i
                      ja poznam mistera Z. od tej strony.
                      1)Mister Z - patrz wyżej.

2) Prokurator Prokuratury Okręgowej Nycz (Nenycz? Już nie pamiętam) był
                      podstawowym oskarżycielem w sprawach politycznych w latach 80-tych, a rok temu
                      widziałem go w TV jako gwiazdora gorzowskiej prokuratury.
                      Jeszcze?

> Młodzi też chcą wiedzieć ! To najlepszy
                      > sposób na kolejnych "następców" skurwysyństwa. Ci co dziś kontynuują tą
                      > tradycję niech sie nie czują bezpieczni !
                      Młodzi mają w dupie.
                      Poczytaj sobie wątki "1 lo - komuna wicznie żywa" i wątki - klony.
                      Pozdrawiam.
                      • bes-t Re: Niemoralny towarzysz ? 23.03.03, 23:20
                        aborys napisał:

> Poczytaj sobie wątki "1 lo - komuna wicznie żywa" i wątki - klony.

Sadysta...
                      • aborys Re: Niemoralny towarzysz ? 25.03.03, 18:03
                        aborys napisał:

> Pisałem już kilka razy. Chodziło o - akurat zapamiętany przeze mnie
                        > artykuł "Gucio wyrusza na pierwszą akcję". ZG, 86 rok.

"Gucio wyrusza na pierwszą akcję"
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=4165087&a=4183199
                        > Młodzi mają w dupie.

"1 LO - komuna wiecznie żywa"
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=418&a=1299
                      • darth4 Re: Niemoralny towarzysz ? 25.03.03, 19:41
                        aborys napisał:
                        > Młodzi mają w dupie.

No dobra. Przeczytałem. Nie wszystko tylko pierwsze 100 i ostatnie 56.
                        Długaśne, a że I LO mnie nie dotyczyło więc nie byłem w stanie przebrnąć
                        dokładniej.
                        Streszczę co zrozumiałem.

- Wiele było do dupy i trzeba o tym pamiętać bo ...

I tu nie znalazłem uzasadnienia innego niż ... historyczne.
                        Zauważ Twój wpis " młodzi mają w dupie ". I masz rację. To widać. Spytaj
                        młodych która z obecnie rządzących partii jest im najbliższa. No na co
                        stawiasz ? Która ma program najbardziej pro młodzieżowy ????????????
                        Jak to sobie uświadomisz to nawet się pewnie zdziwisz, że tak mało politycy
                        zabiegają o ten elektorat który pierwszy biegnie do urn aby poczuć sie
                        dorosłymi !!!

No więc uzasadnienie historyczne. Historia pisana przez historyków powinna
                        osądzić prawda ? A osądziła ? Czy najbardziej znany historyk Geremek potępił
                        otwarcie i konkretnie chociaż jednego komunistę ? Czyny tak, ale ludzi ? A
                        skoro tak wybitny historyk i bardzo wysoko postawiony polityk nie odważył się
                        tego zrobić, to co wobec tego znaczy jeden artykuł "Gucio wyrusza na pierwszą
                        akcję" którego zresztą nikt już nie pamięta.

A teraz współpraca z bezpieką. Napisz że dzisiejsi przywódcy Polski nie
                        współpracowali :))

Nie chcę usprawiedliwiać konkretnych czynów, tyle że wkurza mnie facet który
                        znęcał się konkretnie nad ludzmi ( bodajże Maciejowski ). Podobno, bo nikt go
                        oficjalnie nie oskarżył. A szkoda ! Ktoś słyszał że ktoś wie. Ale osobiście
                        nikt nic nie potwierdza że był torturowany. Facet nadal patrzy ludziom w oczy.
                        Ma prawo czy nie ? Ja na wszelki wypadek przestałem u niego kupować.

Krótko mówiąc gdybym znał konkretny przykład kogoś kto coś konkretnie zrobił,
                        to bym sie nie szczypał. Znałem tylko 1 politycznego gościa co wyjechał do
                        Kanady bo musiał. Chyba dziś nie klnie na komunę :) Ja żałuję do dziś że nie
                        rozniosłem tych 100 ulotek co mi dał. Może i mnie ktoś by złapał i dał paszport
                        z polityczną podkładką. A tak tylko dostałem lufę z zachowania na maturze za
                        odmowę niesienia szturmówki na 1-go maja. Miałem do wyboru - dopuszczenie do
                        matury i szturmówa albo nie dopuszczenie. Układ musieli widać załatwiać
                        wychowawcy dla samodzielnych zasług, bo na 1-go nie poszedłem a maturę i tak
                        zdałem. Takie oblicze komuny znam, ale nie jestem pamiętliwy.

A'prpops niepamiętliwy :
                        Za wstawienie mi POLITYCZNEJ PAŁY NA ŚWIADECTWIE MATURALNYM pozdrawiam
                        Dyrektora Sidora ( nie wiem czy jeszcze ) z Zespołu Szkół Mechanicznych w
                        Gorzowie :))

I TO JEST KONKRET !!! MÓJ DROGI ABORYSIE.
                        TO MÓJ KONKRETNY WKŁAD W HISTORYCZNĄ PAMIĘĆ O SKURWYSYŃSTWIE.

Ale poza tym gość był OK. Tylko że ten jeden raz mi politycznie przypier..lił i
                        tym zrobił mi większą szkodę niż 5 artykułów typu "Gucio wyrusza na pierwszą
                        akcję". Dlaczego to zrobił ?
              • kuba_wr Re: Niemoralny towarzysz redaktor Zysnarski. nt 05.03.03, 17:00
                Gość portalu: olo napisał(a):

> Moi drodzy dyskutanci! Co Wy wiecie o temacie waszej dyskusji. Niewiele - bo
                > znacie Jerzego tylko z jego tekstów, trochę z grzowskiej autopsji i to
                > wszystko. A jak ktoś z nim był na studiach we Wrocławiu to wie więcej... wie
                > dużo... wie za dużo.

A możesz mi jeszcze napisac, co studiowałeś z p. Zysnarskim we Wrocławiu? Cos
                Ci się chyba popieprzyło.
                • black.night Towarzysz redaktor Szmaciak Zysnarski. nt 25.03.03, 04:44
                  kuba_wr napisał:

> Gość portalu: olo napisał(a):
                  >
                  > > Moi drodzy dyskutanci! Co Wy wiecie o temacie waszej dyskusji. Niewiele -
                  > bo
                  > > znacie Jerzego tylko z jego tekstów, trochę z grzowskiej autopsji i to
                  > > wszystko. A jak ktoś z nim był na studiach we Wrocławiu to wie więcej... w
                  > ie
                  > > dużo... wie za dużo.
                  >
                  > A możesz mi jeszcze napisac, co studiowałeś z p. Zysnarskim we Wrocławiu?
                  Cos
                  > Ci się chyba popieprzyło.
                  >
    • Gość: open Re: ZYSNARSKI ! IP: *.teleton.pl 19.03.03, 23:33
      Wiekszość tytułuje Zysnarskiego "towarzysz" to wskazuje ,że byliście
      w jednej drużynie partyjnej , w której prawidłowo przebiegała nauka rosyjskiego
      i nadawanie sobie wzajemnie pseudonimów -lenin , ilicz itp. Ja takiej wiedzy
      nie posiadam ,że był członkiem jakiejś PZPR drużyny. Ale kto był(za
      przeproszeniem) członkiem to wie. Coś mi wiadomo ,że karierę publiczną
      rozpoczynał jako ministrant i to by wyjaśniało tą ilość jadu w jego artykułach
      skierowanych do ludzi ,którzy sprawują obecnie władzę w Gorzowie Wlkp.
      Nie taki przebieg powinna mieć ta dyskusja! Jeżeli się stawia zarzuty
      należy je poprzeć dowodami, choćby przytoczyć Jego dzinnikarskie wypowiedzi z
      felietonów z czasów komuny i dzisiejsze. No ale wtym przypadku należy czytać
      prasę gorzowską.

Zauważyłem ,że odwaga bardzo staniała . Podpiszecie się pod swoimi obelżywymi
      wypowiedziami swoim nazwiskiem?.

Bernard ! wierz mi facet ma historię Gorzowa w małym palcu i myślę ,że w
      sprawie upamiętnienia Szymona Giętego mógłby pomóc.I takich ludzi potrzeba do
      zrealizowania pomysłu ,a nie ględzących o niczym i bez znajomości tematu.

Można faceta nie lubić ,ale nie wróżę długiego żywota Ziemi Gorzowskiej i Tylko
      Gorzów po odejściu Ewy Szutowicz i Zysnarskiego . Porównajcie stare numery
      gazet i obecne pod nowym dowódctwem obecnych redaktorów.
      I przyznacie mi racje. A jak padną to zostaną nam tylko gazety piszące o
      Zielonej G. I jak sie nie odwrócisz d.... zawsze z tyłu.
      Pozdrawiam
      • Gość: zielarz Re: ZYSNARSKI ! IP: *.teleton.pl 25.03.03, 10:31
        Gość portalu: open napisał(a):

Jeżeli się stawia zarzuty należy je poprzeć dowodami, choćby przytoczyć
        Jego dzinnikarskie wypowiedzi z felietonów z czasów komuny i dzisiejsze.
        > Zauważyłem ,że odwaga bardzo staniała . Podpiszecie się pod swoimi obelżywymi
        > wypowiedziami swoim nazwiskiem?.

>>> I jak się nie odwrócisz d.... zawsze z tyłu.

W dalszym ciagu powyższe jest aktualne.

• Gość: alania Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 08:51
      Takie miasto, jacy ludzie, taki poziom dyskusji i trafność spostrzezeń, jacy
      uczestnicy. Mam takie pytanie - dyskutujecie o moralności, poziomie
      dziennikarskim , wysługiwaniu się komunie itp. A ja zwrócę uwagę na jedną rzecz-
      przecież dopiero niedawno , gdy pan Zysnarski był szefem Tylko Gorzów, to
      felietony u niego pisał pan poseł Marcinkiewicz. Zostawmy na boku
      Bachalskiego , o którego poziomie inteligencji trudno sie wypowiadać. Jednak
      Marcinkiewicz przedstawia się jako sprawiedliwy, uczciwy, walczący z komuną ,
      służący wartościom i Kościołowi. I pytam - dlaczego ta współpraca z Zysnarskim
      was nie dziwi. Może po prostu w Gorzowie czas przestać oceniać płotki, a warto
      zastanawiać się nad tymi, którzy mają ogromne mozliwości i wpływy. Bez poznania
      przyczyn ,szanowni państwo tak zaciekle dyskutujący równiez na temat miejsca
      Gorzowa ,nigdy nie poznacie prawdy o tym dlaczego jest tak kiepsko i dlaczego
      ciągle musimy przegrywać. Widocznie ktoś was stale wodzi za nos. Ktos kto
      doskonale wie, że łatwiej jest rządzić i zdobywać wpływy w społeczeństwie
      głupim niż w spoleczeństwie mądrym.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • bart.q Re: Praszczaj 22.03.03, 09:58
        Gość portalu: alania napisał(a):

> Takie miasto, jacy ludzie

Czyli jakie/jacy?

> taki poziom dyskusji i trafność spostrzezeń, jacy
        > uczestnicy.

Rozpalasz moją ciekawość: jacy?

> Widocznie ktoś was stale wodzi za nos. Ktos kto
        > doskonale wie, że łatwiej jest rządzić i zdobywać wpływy w społeczeństwie
        > głupim niż w spoleczeństwie mądrym.

To teraz poziom się podniósł czy obniżył?
        • Gość: alania Re: Praszczaj IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 23.03.03, 12:20
          od czasu do czasu spoglądam na forum i coraz bardziej jestem przekonany, że za
          tymi wszystkimi pseudonimami kryją się po prostu politycy i to na dodatek
          gorzowscy, kiepscy, bez pomyslunku, nie potrafiący nawet logicznie myslec,
          tylko epatujący wszystkich naokoło rozmaitymi epitetami. Powtarzam. To nic
          nowego - takie miasto - jacy ludzie. Bo tak naprawdę panowie na tym forum nie
          doszliście nigdy do żadnych sensownych rozwiązań. No , trudno się dziwić .
          • darth4 Re: Praszczaj 23.03.03, 12:53
            > coraz bardziej jestem przekonany, że za tymi wszystkimi pseudonimami kryją
            > się po prostu politycy

Tak naprawdę każdy z nas łącznie z Tobą jest politykiem ponieważ komentuje
            sprawy społeczne :) Rozumiem jednak że sens tej wypowiedzi miał wskazywać na
            polityków zawodowych. No więc nie wszyscy, bo ja jestem tylko amatorem , tzn.
            tyle mam wpływu na społeczną politykę co każdy w ... maglu.

> kiepscy, bez pomyslunku, nie potrafiący nawet logicznie myslec,
            > tylko epatujący wszystkich naokoło rozmaitymi epitetami.

Fakt. Pewnie właśnie dlatego jestem tylko amatorem.

> Bo tak naprawdę panowie na tym forum nie doszliście nigdy do żadnych
            > sensownych rozwiązań.

Proponuję wysłać list do Sejmu z żądaniem aby nas włączono jako mniejszość
            narodową ( gorzowską ). Przynajmniej 4 mandaty poselskie ( 2 to za mało jak
            widac po mniejszości niemieckiej. Wtedy dopiero pokażem co potrafim
            sensownie ... rozwiazać :)

Piszesz "wodzą WAS za nos". To Ty jesteś wodzony, wodzący czy uważasz się za
            pozostającego z boku mieszkając w Gorzowie ?

Ale ponieważ żywot pasożytniczy mi nie pasuje i jak widać nie potrafię ,
            rozumiem że Ty spróbujesz to zmienić i zaproponujesz jakieś sensowne
            rozwiązanie w które mógłbym sie włączyć ?
          • bart.q Re: Praszczaj 23.03.03, 13:34

> jestem przekonany, że za
            > tymi wszystkimi pseudonimami kryją się po prostu politycy

Nie politycy tylko dziennikarze wyborczej.
            Na przykład wszyscy wiedzą, ze Klin jest Krysiakiem.
            • germanus Re: Klin 26.03.03, 05:10
              Ja nie wiedziałem. Ale skoro moje wiersze gorzowskie drukowali i Zysnarki i
              Marek, to chyba powinienem, co? Ach, te odległości...
              • bart.q Re: Klin 26.03.03, 11:02
                germanus napisał:

> Ja nie wiedziałem.

Nie dawaj się wyprowadzać w pole niewybrednym żartom. :)
            • klin Re: Praszczaj 26.03.03, 14:01
              bart.q napisał:

> Na przykład wszyscy wiedzą, ze Klin jest Krysiakiem.

Pewnie, pewnie. To może bart.q naucza w gazecie angielskiego, co?
              Jedno jest pewne. Aborys to ksywa A.Pezdy.
              • aborys Re: Praszczaj 26.03.03, 18:59
                klin napisał:

> Aborys to ksywa A.Pezdy.
                Bo wszyscy harcerze
                to jedna rodzina...

Akcja pod Arsenałem dzisiaj.
                • Gość: open Re: Praszczaj IP: *.teleton.pl 27.03.03, 10:06
                  aborys napisał:

> klin napisał:
                  >
                  > > Aborys to ksywa A.Pezdy.
                  > Bo wszyscy harcerze
                  > to jedna rodzina...

Proszę o zrobienie szczegółowego zewstawienia kto z forumowiczów reprezentuje
                  gorzowskie redakcje. Praca i przyjemność dziennikarskiego pisania powinna być
                  jawna .
                  • aborys Re: Praszczaj 27.03.03, 20:54

> Proszę o zrobienie szczegółowego zewstawienia kto z forumowiczów
                    reprezentuje gorzowskie redakcje.
                    W ogóle wszyscy powinni się ujawnić. I w każdej wypowiedzi pisać, co tak
                    naprawdę mają na myśli.
                    • Gość: Fuck Gdzie jest Zysnarski? IP: *.arsenal.shaco.pl 02.04.03, 16:26
                      Dość daleko umknął nam "bohater" tego wątku. Trzeba przyznać jedno ,że
                      skrr...stwo Zyzia jest inspirujące. Ten facet kocha taplanie się w gównie.
                      • Gość: iks Re: Gdzie jest Zysnarski? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 02.04.03, 19:07
                        Dajcie już spokój Zyźkowi. Żałosny koniec żałosnej kariery. Reszta niech będzie
                        milczeniem.
                        • Gość: Fuck Re: Gdzie jest Zysnarski? IP: *.arsenal.shaco.pl 07.04.03, 19:58
                          Gość portalu: iks napisał(a):

> Dajcie już spokój Zyźkowi. Żałosny koniec żałosnej kariery. Reszta niech
                          będzie
                          >
                          > milczeniem.

Spokój, milczenie ? -chyba w zaświatach.

Najbardziej Zyźkowi przeszkadza jego sumienie. Przez tyle lat towarzyszy
                          karykaturalnej powłoce cielesnej.

Każdy by się zmęczył i zniechęcił.
                          • Gość: CeYgrek Re: Gdzie jest Zysnarski? IP: 194.204.143.* 08.04.03, 07:49
                            P. Zysnarski proponuje otworzyć ul. Lutycką. Proponuję, aby stworzyć stanowisko
                            pracy dla Niego. Mógłby pobierać myto od przechodzacych tam ludzi. Wieczorem i
                            w nocy miałby wspaniałą kurację inhalacyjno-moczową w bramie, która zamyka ul.
                            Lutycką.
                            • Gość: Michał Tam gdzie konia kują.... IP: *.halo.provector.pl 10.04.03, 17:01
                              Zysnarski w swoim liście do GW pisze, że "nie zgadza sie z Prezydentem
                              Jędrzejczakiem".Też mi nowina!

Tak na marginesie- kogo to obchodzi?

Różnica między panami jest zasadnicza. Prezydenta wybrano w bezpośrednich
                              wyborach i jego wypowiedzi maja swój ciężar gatunkowy. Tymczasem za Zysnarskim
                              niewiele przemawia.No, może troszkę głosy na tym forum.

Jakieś to wszystko strasznie żałosne i odrealnione.

Chyba, że "gdzie konia kują tam żaba nogę nadstawia".
                              • Gość: Platformers Bachalski do boju. IP: *.kam.pl 13.04.03, 17:12
                                Ciekawi mnie reakcja posła PO Bachalskiego na tekst Gambrinusa w Lubuskiej.
                                Wygląda mi to na jakieś prywatne rozrachunki między panami. Swoja drogą ile
                                warta jest gazeta, która pozwala na takie "dziennikarstwo".
    • Gość: jacek Re: ZYSNARSKI ! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 08:23
      ale brednie !!!!!!!1
    • Gość: ??/// Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 08:28
      ale brednie
      • Gość: Pyrol Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.03, 18:09
        Czy ta łachudra Zysnarski jeszcze mieszka w Gorzowie ?- napiszcie proszę.
        Mam dla niego "pozdrowienia" z zagranicy. Zobowiazałem się , że dostarczę je
        adresatowi osobiście.W relacji znajomego to podobno "kawał wała".
        • Gość: open Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.teleton.pl 03.05.03, 18:57
          Gość portalu: Pyrol napisał(a):

> Czy ta łachudra Zysnarski jeszcze mieszka w Gorzowie ?- napiszcie proszę.
          > Mam dla niego "pozdrowienia" z zagranicy. Zobowiazałem się , że dostarczę je
          > adresatowi osobiście.W relacji znajomego to podobno "kawał wała".

Zysnarski mieszka i ,jak to w demokratycznym państwie, pisze . Niektórym w
          tym mieście nie jest na rękę ,że facet jeszcze żyje , a po chrześcijańsku już
          dawno,powinno się go osinowym kołkiem... i tak uważają z lewicy, prawicy i
          środkowicy i ,jak wynika z powyższego tekstu, zagranicy.
          A po za tym byśmy wszyscy zdrowi byli.

Pyrol, składając życzenia nie zapomnij podpisać sie nazwiskiem . Już nie musisz
          sie bać ostatni w kraju esbek zapisał sie do kółka różańcowego.Koniec ukrywania
          się w tym NRD.
          • Gość: Bywalec Różańców Nie wszyscy się zapisali do kółka różańcowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.03, 20:49

> Pyrol, składając życzenia nie zapomnij podpisać sie nazwiskiem . Już nie
            musisz
            >
            > sie bać ostatni w kraju esbek zapisał sie do kółka różańcowego.

No tak, ale Zysnarski i jego koledzy z SB sie nie zapisali.
            • Gość: open Re: Nie wszyscy się zapisali do kółka różańcowego IP: *.teleton.pl 04.05.03, 23:32
              Gość portalu: Bywalec Różańców napisał(a):

Już nie
              > musisz
              > >
              > > sie bać ostatni w kraju esbek zapisał sie do kółka różańcowego.

> No tak, ale Zysnarski i jego koledzy z SB sie nie zapisali.

Nie musieli ,od dziecka brali udział w kółkowych zajeciach jako ministranci.
    • Gość: . Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 06.05.03, 14:31
      Te wypowiedzi sugerują, że Jerzy Zysnarski pracował albo współpracował z
      komunistyczną Służbą Bezpieczeństwa. Czy to prawda ? Czy chodzi o współpracę
      tajną (typu "tajny współpracownik") czy na poły jawną - np. pisanie tekstów
      gazetowych na zamówienie SB. Czy autorzy tych wypowiedzi chcą przekazać jakieś
      szczegóły czy też pozostaną gołosłowni?
      Gambrinus 2
      • aborys Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! 06.05.03, 14:38
        Gość portalu: . napisał(a):

> Czy autorzy tych wypowiedzi chcą przekazać jakieś
        > szczegóły czy też pozostaną gołosłowni?
        Autorzy już napisali. Przekazali szczegóły. Odesłali do rocznika ZG z 86 roku.
        Jesień. "Gucio wyrusza na pierwszą akcję".
        • Gość: . Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 09.05.03, 09:31
          Dziękuję za wskazanie archiwalnego numeru Ziemi Gorzowskiej z 1986 roku jako
          (jak rozumiem ) dowodu współracy redaktora Zysnarskiego z Służbą Bezpieczeństwa
          Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej - ale ja nie posiadam archiwalnych (ani
          nowych) numerów tego pisma, więc "dowody" takie mnie nie przekonują. Może mają
          Panowie rację, a może nie - ale w moim przekonaniu te zarzuty pod adresem
          Jerzego Zysnarskiego nie są poparte dowodami. Proszę na przykład o cyctaty z
          tych publikacji, świadczące o tym , że Pan Zysnarski wspierał czy współpacował
          z SB - albo co najmniej realizował jej zadania, czy choćby te służby
          gloryfikował. Mam nadzieję, że pojawi się tu jakaś odpowiedź.
    • Gość: Górczyn Czy widzisz jak Cie kochamy towariszcz ZYSNARSKI ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.03, 23:11
      • Gość: . Re: Czy widzisz jak Cie kochamy towariszcz ZYSNAR IP: *.noname.net.icm.edu.pl 09.05.03, 09:33
        Bardzo proszę o odpowiedź na pytanie zadane dwa "oczka" wyżej...
        • aborys Re: Czy widzisz jak Cie kochamy towariszcz ZYSNAR 09.05.03, 15:58

> Bardzo proszę o odpowiedź na pytanie zadane dwa "oczka" wyżej...

• Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI !
          aborys 06-05-2003 14:38 odpowiedz na list odpowiedz cytując

> Czy autorzy tych wypowiedzi chcą przekazać jakieś
          > szczegóły czy też pozostaną gołosłowni?
          Autorzy już napisali. Przekazali szczegóły. Odesłali do rocznika ZG z
          86 roku.
          Jesień. "Gucio wyrusza na pierwszą akcję".
          Nie każ mi, proszę, jechać do Gorzowa z Krakowa, chodzić do redakcji ZG i
          przeglądać pół rocznika gazety...
          Albo przyprowadzać Ci Zyzia, żeby Ci powiedział wprost, że jest ubeckim
          kolesiem.
          • Gość: b.Esbek Zyziek pseudo GNIDA IP: *.ipub.pl 09.05.03, 19:15
            Zaświadczam, że Zyziek-ZYSNARSKI był naszym oddanym współpracownikiem
            używającym pseudonimu GNIDA.
            .................................................................
            Myślę, że takie świadectwo powinno natrętnemu pytkowi wystarczyć.
            • Gość: wojtuś Re: Zyziek pseudo GNIDA IP: 213.77.48.* 10.05.03, 11:39
              Gość portalu: b.Esbek napisał(a):

> Zaświadczam, że Zyziek-ZYSNARSKI był naszym oddanym współpracownikiem
              > używającym pseudonimu GNIDA.
              > .................................................................
              > Myślę, że takie świadectwo powinno natrętnemu pytkowi wystarczyć.

No, no nieźle!
    • klin Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! 10.05.03, 21:05
      Jak praszczaj, to praszczaj. Dajcie już spokój człowiekowi, bo wraca tu jak
      nocna mara i straszy po nocach.
      • Gość: open Re: Praszczaj towariszcz ZYSNARSKI ! IP: *.teleton.pl 10.05.03, 21:24
        klin napisał:

> Jak praszczaj, to praszczaj. Dajcie już spokój człowiekowi, bo wraca tu jak
        > nocna mara i straszy po nocach.

Wreszcie normalna propozycja .Jestem za
    • wlodzimierz.lenin W.Ilicz II ? 12.05.03, 12:47
      Gość portalu: W.Ilicz napisał(a):

Tawariszcz Ilicz, z jakiego wy obwodu ?
      • Gość: pop Re: W.Ilicz II ? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 16.05.03, 09:34
        ilu czytelników ma dziś Jezry Zysnarski ?
    • jurek.orwell Czy tego nie napisał czasami ZYSNARSKI ? 17.05.03, 07:19
      "Brutalna ingerencja prezydenta R. Reagana w sprawy polskie"

Prezydent Ronald Reagan, który już wcześniej zrobił nieprzyjazny gest pod
      adresem Polski przyjmując w Białym Domu dezertera b. ambasadora Romualda
      Spasowakiego, posunął się obecnie znacznie dalej, poświęcając przemówienie do
      narodu amerykańskiego wydarzeniom w naszym kraju. Ingerując w sposób nie
      mający precedensu w polskie sprawy wewnętrzne, pozwolił sobie na negatywne
      ocenianie zgodnych z Konstytucją posunięć legalnych władz polskich.

Nie zawahał się przed próbą wywierania presji na Polskę, zapowiadając szereg
      restrykcji, które godzą nie tylko w normalne stosunki polsko-amerykańskie, ale
      i w poziom życia rodzin polskich, albowiem zawiesił wszelkie popierane przez
      rząd amerykański wysyłanie artykułów rolnych i nabiałowych dla Polski. Wyjątek
      stanowią jedynie przesyłki płynące - jak to określił - prywatnymi kanałami
      humanitarnymi. Reagan ogłosił ponadto wstrzymanie odnowienia rządowych
      gwarancji kredytowych dla banku importowo-eksportowego, zawieszenie
      przywilejów polskiego lotnictwa cywilnego w USA, zniesienie kwot połowowych na
      wodach amerykańskich dla polskich rybaków. Zwrócił się też do sojuszników
      amerykańskich, by zaostrzyli restrykcje w dziedzinie sprzedaży Polsce
      nowoczesnych technologii. To ostatnie posunięcie nie zostanie zapewne dobrze
      przyjęte, gdyż już wcześniej sojusznicy amerykańscy w Europie zachodniej nie
      okazali się skłonni do popierania tej antypolskiej polityki.

Całe przemówienie okraszone było retoryką przypominającą czasy zimnej wojny.
      Nie zabrakło też niewybrednych ataków na Związek Radziecki, a nawet gróźb
      podjęcia kroków godzących w stosunki radziecko-amerykańskie.

Agencja TASS w zdecydowanym tonie skrytykowała czwartkowe przemówienie
      prezydenta R. Reagan, w którym zakomunikował o restrykcjach nałożonych na
      istotne dziedziny stosunków gospodarczych z Polską. "Takie metody - pisze
      TASS - Stany Zjednoczone zamierzają zastosować wobec suwerennego państwa
      Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej tylko za to, że jego kierownictwo, na
      podstawie swych niezbywalnych praw, podejmuje środki dla ochrony polskich
      interesów narodowych".

"Wystąpienie prezydenta USA zostało wykorzystane - podkreśla TASS - do
      kolejnych oszczerstw na politykę Związku Radzieckiego. Całe wystąpienie
      Reagana utrzymane było w aroganckim stylu, charakteryzowało je traktowanie z
      góry innych państw i narodów".

Po przemówieniu Reagana - pisze francuski korespondent - komentatorzy
      telewizji amerykańskiej podkreślali niechęć Europy zachodniej do podejmowania
      podobnych kroków wobec Polski, z uwagi na swoje związki finansowe i handlowe z
      europejskimi krajami socjalistycznymi.

Artykuł ukazał się 28 grudnia 1981 roku

• Gość: pop Re: Czy tego nie napisał czasami ZYSNARSKI ? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 19.05.03, 17:53
        No własnie - kto to napisal ? Bo jeśli J. Zysnarski - to jest to rzeczywiście
        dowód jednoznacznie kompromitujący. Proszę o jasną odpowiedź, w tym "sądzie"
        nad Zysnarskim.
        • Gość: pop2 Re: Czy tego nie napisał czasami ZYSNARSKI ? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 23.05.03, 09:36
          oczekuję odpowiedzi - jak się powiedziało "A" to trzeba dopowiedzieć "B" i
          dojść nawet do "Z". Na tęliterę rozpoczyna się nazwisko "Zysnarski"
          • Gość: pop3 Re: Czy tego nie napisał czasami ZYSNARSKI ? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 30.05.03, 13:00
            a odpowiedzi jak nie było - tak nie ma. A ja myślę, że jak się komuś zarzuca
            współpracę (pracę?) z komunistyczną Służbą Bezpieczeństwa - tak jak to czynią
            wobec Jerzego Zysnarskiego niektórzy Forumowicze - to powinien być albo dowód
            albo poszlaka. "Czuj" nie wystarczy. Choćby był i bardzo silny.
            • Gość: Trzy pop3 Re: Czy tego nie napisał czasami ZYSNARSKI ? IP: *.halo.provector.pl 30.05.03, 18:35
              Gość portalu: pop3 napisał(a):

> a odpowiedzi jak nie było - tak nie ma. A ja myślę, że jak się komuś zarzuca
              > współpracę (pracę?) z komunistyczną Służbą Bezpieczeństwa - tak jak to czynią
              > wobec Jerzego Zysnarskiego niektórzy Forumowicze - to powinien być albo dowód
              > albo poszlaka. "Czuj" nie wystarczy. Choćby był i bardzo silny.

A może ludzie mają dość babrania się w gównie, zostawiają to zajęcie zawsze
              gotowemu do draństwa Zyziowi-Zysnarskiemu.
    • Gość: zdezorientowany Wszystkie ulice powinny byc otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 07:25
      Wszystkie ulice powinny być otwarte i mieć nazwy bohaterów Związku
      Radzieckiego ! "Dzierżyńskiego" ! A nie jakaś tam "Lutniana" ! Wiele jest
      jeszcze do zrobienia w Gorzowie p. Zysnarski
      • Gość: Bernard Re: Wszystkie ulice powinny byc otwarte IP: *.ed.shawcable.net 28.07.03, 07:55
        Gość portalu: zdezorientowany napisał(a):

> Wszystkie ulice powinny być otwarte i mieć nazwy bohaterów Związku
        > Radzieckiego ! "Dzierżyńskiego" ! A nie jakaś tam "Lutniana" ! Wiele jest
        > jeszcze do zrobienia w Gorzowie p. Zysnarski

+++
        Hey , ty jestes naprawdw ...zdezorientowany...
        Nie lubisz Zysnarskiego?? Ok. Wiemy o tym... Nie powtarzaj sie... Dziesiec razy
        powtorzona glupota nie stanie sie madroscia...
        Ja nie przepadam za Zysnarskim. Kiedy facet jednak ma racje to ma racje....
        Miej odrobine cywilnej odwagi i przyznaj... Jesli chcesz przejscie zamkniete to
        napisz a zostaw Zysnarskiego w spokoju..
        Zaczynam sie zastanawiac o co tobie naprawde chodzi....
        Mdlo mi sie robi od glupoty....
        Wkrotce bedziesz gorszy od tego z kim podobno walczysz....
        Pozdrawiam
        • Gość: adezorientowany Re: Benek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 08:14
          Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Gość portalu: zdezorientowany napisał(a):
          >
          > > Wszystkie ulice powinny być otwarte i mieć nazwy bohaterów Związku
          > > Radzieckiego ! "Dzierżyńskiego" ! A nie jakaś tam "Lutniana" ! Wiele jest
          > > jeszcze do zrobienia w Gorzowie p. Zysnarski
          >
          >
          > +++
          > Hey , ty jestes naprawdw ...zdezorientowany...
          > Nie lubisz Zysnarskiego?? Ok. Wiemy o tym... Nie powtarzaj sie... Dziesiec
          razy
          >
          > powtorzona glupota nie stanie sie madroscia...
          > Ja nie przepadam za Zysnarskim. Kiedy facet jednak ma racje to ma racje....
          > Miej odrobine cywilnej odwagi i przyznaj... Jesli chcesz przejscie zamkniete
          to
          >
          > napisz a zostaw Zysnarskiego w spokoju..
          > Zaczynam sie zastanawiac o co tobie naprawde chodzi....
          > Mdlo mi sie robi od glupoty....
          > Wkrotce bedziesz gorszy od tego z kim podobno walczysz....
          > Pozdrawiam

Masz rację w znacznej części.
          Pozwolę sobie jednak na tę osobistą słabość polegającą na tym, że jakbym
          przeczytał dziś świeżą wypowiedż Lenina, że "Kapitalizm da sie pogodzić
          interesami klasy robotniczej (bo da się !)" - to mimo, że Lenin miałby rację
          to i tak uważam, że nie powinien zabierać już głosu. Niech chodzi na spacery i
          rozmyśla. Zysnarski też.
          A poza tym jestem zdezorientowany !!!
          • Gość: Bernard Re: Benek IP: *.ed.shawcable.net 28.07.03, 08:29
            Dziekuje za szybka odpowiedz...
            Oczywiscie sie nie zgadzam...
            To demagogia w najlepszej sytuacji...
            Znam Zysnarskiego. Pilismy razem kawe w .... mniejsza o to...
            Znam jego publikacje.. I wiesz co???!!! Mimo iz nie zgadzam sie z jego
            pogladami, musze przyznac ze warsztat opanowal calkiem dobrze...
            Podoba ci sie on czy nie... Zysnarski nie jest zly...
            Wie jak przedstawiac swoj punkt widzenia. Imponuje mi nawet jego intuicja w
            przewidywaniu reakcji czytelnikow ( nie zawsze tych przyjaznych..).
            Mozesz nienawidziec to co on ceni najbardziej, ale w demokratycznym, wolnym
            spoleczenstwie musisz dac mu prawo byc innym...
            Czasy totalitaryzmu skonczyly sie juz dawno..(chcialbym wierzyc...)i fakt iz
            reprezentujesz okreslony sposob myslenia nie powinien sciagac na ciebie
            agresji...
            Jesli wierzysz, ze komuna byla taka zla, to dlaczego twoje wypowiedzi na Forum
            brzmia jak zatwardzialego komunisty...
            Wierzysz w wolnosc osobista.?? Tylko dla siebie???

Serdecznie pozdrawiam
            • Gość: Zdezorientowany Re: Benek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 10:21
              Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Dziekuje za szybka odpowiedz...
              > Oczywiscie sie nie zgadzam...
              > To demagogia w najlepszej sytuacji...
              > Znam Zysnarskiego. Pilismy razem kawe w .... mniejsza o to...
              > Znam jego publikacje.. I wiesz co???!!! Mimo iz nie zgadzam sie z jego
              > pogladami, musze przyznac ze warsztat opanowal calkiem dobrze...
              > Podoba ci sie on czy nie... Zysnarski nie jest zly...
              > Wie jak przedstawiac swoj punkt widzenia. Imponuje mi nawet jego intuicja w
              > przewidywaniu reakcji czytelnikow ( nie zawsze tych przyjaznych..).
              > Mozesz nienawidziec to co on ceni najbardziej, ale w demokratycznym, wolnym
              > spoleczenstwie musisz dac mu prawo byc innym...
              > Czasy totalitaryzmu skonczyly sie juz dawno..(chcialbym wierzyc...)i fakt iz
              > reprezentujesz okreslony sposob myslenia nie powinien sciagac na ciebie
              > agresji...
              > Jesli wierzysz, ze komuna byla taka zla, to dlaczego twoje wypowiedzi na
              Forum
              > brzmia jak zatwardzialego komunisty...
              > Wierzysz w wolnosc osobista.?? Tylko dla siebie???
              >
              >
              > Serdecznie pozdrawiam

Nie, Benku. Wierzę w wolność dla wszystkich.Dla Zysnarskiego również. A jeżeli
              chodzi o styl to starałem się naśladować (bez wątpienia nieudolnie) od strony
              politycznej właśnie styl Zysnarskiego w okresie komuny.
              Ja również piłem z nim niejedną kawę i moja wiedza na jego temat też jest
              ugruntowana.
              " musze przyznac ze warsztat opanowal calkiem dobrze... ".
              Zgoda. Lenin również doskonale intuicyjnie wyczuwał robotników i
              czytelników. Miał dobry warsztat pisząc. Ale czego to dowodzi.
              PS agresji nie wykazuję żadnej.
              • Gość: lwowiak Szanowni Panstwo IP: 212.86.245.* 28.07.03, 19:58
                Miejsce Zysnarskiego jest na Wschodzie (nie,nie Polski) - tu gdzie system
                ukochany przez te swolocz daje najlepsze wyniki. Priglaszajem towariszcza...
    • Gość: zdezorientowany Benek mnie przekonał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 07:31

Tu jestem ja
      _________________________________________________________ - tu gruba kreska

a tu jest Zysnarski

Dzieli nas gruba kreska już od ok. 13.12.1981 roku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka