Dodaj do ulubionych

Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie

20.01.07, 14:39
750-lecie naszego miasta w Sejmie? Dlaczego nie. Poseł Waldemar Szadny chce w
gmachu Sejmu zorganizować wystawę na ten temat. O zgodę na jej zorganizowanie
zwrócił się już do Marszałka Sejmu Marka Jurka. Jak wiadomo jest
gorzowianinem i poseł Szadny ma nadzieję na uzyskanie jego zgody. Do
współpracy w stworzeniu wystawy poseł Szadny zaprasza wszystkie osoby z
dobrymi pomysłami. Zgodnie z jego intencją wystawa w Sejmie powinna być
prezentowana w czerwcu, a więc w miesiącu nadania Gorzowowi praw miejskich. -
Radio RMG
Moim zdaniem super pomysł:)
Obserwuj wątek
    • Gość: wystawa Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.07, 19:34
      A co to za poseł szadny?
      • ydnal Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie 20.01.07, 19:37
        Posel Szadny to byly radny.
        • Gość: xyz Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.07, 19:43
          Dlaczego nikt z posłów ani radnych nie zwalcza bezrobocia,i podaje to w
          TV.Oczywiście popieram ten pomysł
      • Gość: Bernard Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.ed.shawcable.net 20.01.07, 20:55
        Hey wystawa,
        Byloby ladnie z jego strony skonsultowac sie z Prezydentem i Rada,...
        Gorzow ma wybranych reprezentantow i byloby fajnie gdyby takie kroki byly
        przynajmniej konsultowane...
        :)
        PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
        • Gość: Danny Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:00
          >Gorzow ma wybranych reprezentantow i byloby fajnie gdyby takie kroki byly
          >przynajmniej konsultowane...
          Dokładnie Bernard, gorzowianie wybrali swoich reprezentantów do sejmu. Poseł
          Szadny jest jednym z nich.
        • Gość: Danny Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:21
          >Byloby ladnie z jego strony skonsultowac sie z Prezydentem
          z pełniącym obowiązki...?
          • Gość: Bernard Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.ed.shawcable.net 21.01.07, 19:06
            Hey Dany,
            Ja szadnego nie keytykuje..
            Ktokolwiek przyczynia sie do propagowania miasta robi dobra robote...
            Byloby ladnie,....jednak oczywiscie nie musial..
            To pisowcom wydaje sie w demokracji moga miec monopol na wszystko...(patrz
            ataki pisu na Tuska...Posmiewisko...)
            :)
    • michelino Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie 20.01.07, 19:45
      Poseł Szadny to ten, co przysnął na stacji benzynowej? Może wtedy miał wizję
      wystawy?;) A na tej wystawie pewnie zobaczymy posła Szadnego, posła Szandego,
      posła Szadnego... I pewnie za państwowe pieniądze...
      • andrzejusa Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie 20.01.07, 21:09
        kazdy pomysl promocji gorzowa jest wazny i potrzebny,
        dlatego tez , mimo ze w sejmie nie bedzie jakiegokolwiek odzewu,
        popieram!

tylko prosze bez polityki prosze pana!(mam na mysli szadnego)

pozdrowienia forumo
        • Gość: Danny Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:02
          >kazdy pomysl promocji gorzowa jest wazny i potrzebny
          Ostatnio Gorzów był promowany poprzez ściezki rowerowe.
    • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.07, 21:16
      Jak wyjdzie jeszcze z incjatywą,o zlikwidowanie chociażby 2% bezrobocia.
      • zetkaf Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie 20.01.07, 21:26
        Najwieksze gorzowskie firmy maja problemy z zatrudnieniem, a ty jeszcze chcesz
        bezrobocie zmniejszac???
        • andrzejusa Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie 20.01.07, 21:31
          czesc Gosia ,
          czesc zetkaf,

cos nam ta plec piekna uparla sie przy bezrobociu zetkaf
          i ciagle ktoras o tym pisze.

bezrobocie naprawde spada Gosia,
          chyba ze ci twoj wlasny maz wmawia co innego
          i ty w to wierzysz!

wtedy trudno!

pozdrowienia
          • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.07, 21:55
            Spada,bo spadają za granicę a pracy w Gorzowie jak brak tak brak dla kobiet,nie
            przekonacie mnie
            • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.07, 21:56
              xyz ma 100% rację Panie Szadny jeszcze jedna incjatywa czeka na Pana
            • zetkaf Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie 21.01.07, 09:38
              > Spada,bo spadają za granicę a pracy w Gorzowie jak brak tak brak dla
              kobiet,nie
              > przekonacie mnie

Taaa, ludzie wyjezdzaja, a na ich miejsce nikogo nie zatrudniaja? Nie tylko
              bezrobotni wyjezdzaja, ci nie maja na start za granica. Jada ci, ktorzy moga
              cos odlozyc, rzucaja prace i jada za granice. Ich miejsca sie zwalniaja.
              Wystarczy przejsc sie po sklepach - pelno ogloszen "poszukuje sprzedawcy".
              Tesco - polowa dzialow nie obsluzona, ciagle nalepki "brak towaru" - nie ma
              ktos przywiezc z magazynu. Dwa najwieksze zaklady w Gorzowie, z branzy
              motoryzacyjnej, podbieraja sobie kandydatow do pracy (raczej malo przejsc osob
              juz pracujacych, ale nowi pracownicy produkcyjny czesto maja pozytywne
              odpowiedzi z obydwu firm i wybieraja jedna). W sklepiku kolo mnie, co rusz
              niepelna obsada, co sie ktos zatrudnil, to inny niedlugo odchodzil. Po ktoryms
              takim odejsciu, pare dni i wogole sklep zamkneli - czyzby z braku pracownikow?
              Czy to sa typowe objawy bezrobocia? Czy moze ty lub twoj maz wybraliscie, ze
              nie bedziesz pracowac i szukacie sobie usprawiedliwienia?
              • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.07, 10:11
                Jesteś w totalnym błędzie.Tesco??????Ja szukam stabilnej pracy.A jeżeli chodzi
                o męża to pracuje,z pewnością myślisz siedzą i narzekają,nadal jest
                tendencja:młodych z doświadczeniem tz.20-30 lat itd,pozdrawiam
                • zetkaf Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie 21.01.07, 15:17
                  Mysle, ze ludzi z tesco tak raczej nie wyrzucaja, raczej sami odchodza. Bo
                  ludzi sie wyrzuca, jak ma sie ich nadmiar, a nie braki, no nie?
                  Tendencje, to raczej nie zatrudnianie mlodych, bo ci zaraz nazbieraja kaske i
                  pojada do Irlandii. Takie tendencje podaja portale typu pracuj.pl, takie tez
                  widac np. Faurecii, gdzie zatrudniaja coraz starsze osoby (50 lat i wiecej),
                  czesto totalnie nie nadajace sie do takiej pracy - w tym wieku czlowiek jest
                  juz slabszy fizycznie. Zatrudniaja, kogo popadnie - lepiej zatrudnic
                  kiepskiego, niz zadnego.
                  Wierz mi, o prace teraz latwo. Trzeba tylko chciec...
              • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.07, 10:13
                A nie pomyślałeś,dlaczego w tym sklepiku tak często jest brak personelu??
                • zetkaf Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie 21.01.07, 15:19
                  > A nie pomyślałeś,dlaczego w tym sklepiku tak często jest brak personelu??
                  Bo inne sklepiki podkupuja?
                  Zaraz bedzie marudzenie, ze za malo daja, itp.
                  Ale to juz nie jest kwestia, czy praca jest - jak widac jest, tylko niektorzy
                  maja zbyt wygorowane wymagania. Jakbys musiala, to i za interwencyjne 465zl bys
                  poszla do pracy. Ale widac nie musisz...
                  Wiec nie mowmy, ze nie ma pracy - jedynie mozna mowic, ze nie ma DOBRZE PLATNEJ
                  pracy... ale to juz nie jest bezrobocie...
                  • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.07, 15:35
                    I tu się mylisz bo skorzystałam już z takiej oferty,jest ona tylko na pół roku.
                  • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny --zetkaf IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.07, 15:52
                    I tylko można raz skorzystać a co dalej?sam widzisz że lipa.
                    • Gość: Danny Re: Poseł Szadny --zetkaf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:08
                      Dostałem ostatnio podanie o pracę. Cytuję z pamięci:
                      Doświadczenie zawodowe:
                      od dnia x do dnia x - pobieranie zasiłku gwarantowanego
                      od dnia x do dnia x - pobieranie zasiłku jakiegoś innego
                      od dnia x do dnia x - poszukująca pracy.
                      Czy to nie było twoje podanie, Gosiu?
                      • zetkaf Re: Poseł Szadny --zetkaf 21.01.07, 16:13
                        > Dostałem ostatnio podanie o pracę. Cytuję z pamięci:
                        > Doświadczenie zawodowe:
                        > od dnia x do dnia x - pobieranie zasiłku gwarantowanego
                        > od dnia x do dnia x - pobieranie zasiłku jakiegoś innego
                        > od dnia x do dnia x - poszukująca pracy.
                        > Czy to nie było twoje podanie, Gosiu?

No mowilem, ewidentny blad w CV. A nie lepiej by wygladalo:
                        od dnia x do dnia x - pozyskiwanie funduszy rzadowych na cele (np. walki z
                        biedota, bezrobociem, itp.) ;)
                        I taki czlowiek by znalazl od razu prace ;)
                        • ydnal Re: Poseł Szadny --zetkaf 21.01.07, 19:11
                          > A nie lepiej by wygladalo: od dnia x do dnia x - pozyskiwanie funduszy
                          rzadowych na cele (np. walki z biedota, <

Dobre, zetkaf, dobre!
                          A z ta biedota to walczyc trzeba bronia biala czy od razu z rkm?

Pzdr
                        • Gość: zzz Re: Poseł Szadny --zetkaf IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.07, 19:48
                          Idz do pośredniaka
                          • Gość: Izka Re: Poseł Szadny --zetkaf widać że żyjesz ż kasy IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.07, 19:54
                            podatników i tak naprawdę to niewiele wiesz o bezrobociu
                          • zetkaf Re: Poseł Szadny --zetkaf 21.01.07, 20:30
                            > Idz do pośredniaka
                            A po co? Wlasnie nie dawno zmienilem prace. Bez problemu znalazlem, trzy
                            ogloszenia znalazlem, z czego dwa MI nie pasowaly, z trzeciego wlasnie nowa
                            praca. Dodam, ze rekordowa szybka odpowiedz zwrotna po wyslaniu CV-ki.
                            I nie zyje z pieniedzy podatnikow. Duza, prywatna firma z kapitalem
                            zagranicznym, nie dofinansowywana zadnymi subwencjami sektorowymi. Moze co
                            najwyzej jakas pomoc z PFRONu, bo nie wiem, czy nie pracuja osoby
                            niepelnosprawne.
                      • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny --zetkaf IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.07, 18:35
                        z pewnością nie,nie rób sobie jaj z ludzi poszukujących pracy,bo możesz TY
                        poszukiwać nigdy nie bądz pewny swojego stanowiska ok
                        • Gość: Danny Re: Poseł Szadny --zetkaf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 00:09
                          >z pewnością nie,nie rób sobie jaj z ludzi poszukujących pracy
                          Nie smieję się z osoby szukającej pracy, tylko jak szuka. W ten sposób na pewno
                          jej nie znajdzie. Szkolenie, choćby takie, o jakim pisał zetkaf, z pewnością by
                          się jej przydało. A tak w przedbiegach już traci szansę.
                          • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny --zetkaf IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.07, 13:20
                            Nie zgodzę się z Tobą,jeszcze raz podkreślam 20-40 latki oczywiście,nie myślisz
                            chyba że dałabym gdziekolwiek takie CV pozdrawiam
        • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.07, 21:58
          zetkaf,tak oczywiście,typowo dla mężczyzn.
          • andrzejusa Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie 20.01.07, 22:14
            droga Gosiu,
            ostatnio wpadl mi w oko plakat reklamowy,
            wojewodzkiego zakladu doskonalenia zawodowego w gorzowie,

proponuja tam roznego rodzaju kursy ksztalcace
            i doksztalcajace!

wiekszosc z tych kursow jest finansowana z budzetu
            uni europejskiej,
            wiec sa bezplatne!

ale co najciekawsze,
            wzdz w gorzowie prowadzi kursy,
            motywujace starajacych sie o prace,
            i kursy pozwalajace uwierzyc we wlasne mozliwosci!!!!

moze tylko tego ci Gosiu brakuje ,
            bys w siebie po prostu uwierzyla?

sprobuj!
            taka moja rada ,
            choc przeciez nie wiem jaka jest twoja sytuacja.

taka jest moja rada.

pozdrowienia
            • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.07, 22:39
              To jest tylko teoria,praktyka wygląda inaczej,co mam się przekwalifikować na
              murarza sory,mijasz się z rzeczywistością.
              • ydnal Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie 20.01.07, 23:27
                A ladna w miare jestes?
                To ci szybko robote zalatwie, netto co najmniej 5000 zl miesiecznie, ale mozesz
                wyciagnac i dwa razy tyle.
                Pzdr
                • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.07, 23:29
                  Domyślam się jaka byłaby to praca,wielkie dzięki
              • zetkaf Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie 21.01.07, 09:42
                > To jest tylko teoria,praktyka wygląda inaczej,co mam się przekwalifikować na
                > murarza sory,mijasz się z rzeczywistością.
                Operator produkcji bezposredniej? Sprzedawca? Zawodow mozna by mnozyc wiele.
                Ale pierwsze co, trzeba nie szukac sobie problemow.
                PS. A na te kursy bym radzil sie przejsc. Zwlaszcza zwiazane z CV i rozmowa
                kwalifikacyjna. Podobno czasami glupi blad powoduje, ze naprawde wartosciowy
                potencjalny pracownik nie moze znalezc sobie pracy nawet na rynku narzekajacym
                na brak pracownikow. I nie mowie o kompetencjach, ale cos w zachowaniu, pisaniu
                CV, czy odpowiedź na konkretne pytanie?
                • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.07, 10:23
                  Chciałbyś lub masz w połowie tego co ja posiadam,kursy itp.sory ale jeszcze
                  jest tendencja;młodych 20-30 lat.Myślisz sobie babsko siedzi i narzeka,wcale
                  tak nie jest,ale fajnie się z Tobą pisze,przez takie pisanie może coś się trafi
                  pozdrawiam
                  • Gość: Danny Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:18
                    >Chciałbyś lub masz w połowie tego co ja posiadam
                    Tu chyba leży twój problem. Masz wielkie mniemanie o sobie, którego jeszcze nie
                    zachwiały odmowy pracy. Jeśli masz faktycznie takie umiejętności, to odmowy są
                    spowodowane twoim charakterem. Ja nie przyjąłem kiedyś do pracy kobiety, która
                    idealnie nadawałaby się, z dużą wiedzą, doświadczeniem, miłą, ustabilizowaną
                    (dzieci odchowane), bo dowiedziałem się, że ma tzw. charakterek (ustawianie
                    innych, za każdym razem własne zdanie itp.)
                • Gość: Iza Re: Poseł Szadny robi ---zetkaf IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.07, 11:30
                  Witam,co Ty za bzdury piszesz,przecież kobiety w wieku 45-50 z
                  wykształceniem,posiadające staż pracy oraz dodatkowe kursy adekwatne dla
                  potrzeb rynku,nie mogą znależć pracy,przejdz się do PUP oferują prace
                  interwencyjne,465zł miesięcznie.
                  • Gość: Danny Re: Poseł Szadny robi ---zetkaf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:19
                    >posiadające staż pracy oraz dodatkowe kursy adekwatne dla potrzeb rynku
                    Potrzeby rynku widać na każdym kroku, czyli głównie brak sprzedawców i
                    budowlańców.
                    • zetkaf Re: Poseł Szadny robi ---zetkaf 21.01.07, 20:53
                      > Potrzeby rynku widać na każdym kroku, czyli głównie brak sprzedawców
                      Jak widac, praca dla kobiet jest.
                      Dorzuce operatorow produkcji bezposredniej w branzy motoryzacyjnej.
                      I specjalisci, szczegolnie inzynierzy.
                      Biorac pod uwage, ze odliczajac wszelkiej masci urzednikow (ktorych najlepiej
                      jak najmniej), to wymienione zawody stanowia jakies 90% gorzowskiego rynku
                      pracy, to chyba normalne, ze te zawody tworza najwiecej wolnych wakatow?
                      Pozostaja ksieza, pracownicy medyczni, komunalni (mysle, ze duzo chetnych nie
                      ma do bycia smieciarzem?). Jakies jeszcze zawody? Kierowca...
                      • zetkaf Re: Poseł Szadny robi ---zetkaf 21.01.07, 20:55
                        > ma do bycia smieciarzem?). Jakies jeszcze zawody? Kierowca...
                        Juz wiem, przypomnialem sobie... jeszcze nauczyciele... tu tez braki kadry...
              • Gość: Danny Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:13
                Gość portalu: Gosia napisał(a):
                > To jest tylko teoria,praktyka wygląda inaczej,co mam się przekwalifikować na
                > murarza sory,mijasz się z rzeczywistością.
                Gosiu, jakie masz wykształcenie, zawód, czy jakieś doświadczenie zawodowe?
                Skąd masz wiedzę, że kursy są tylko dla murarzy itd. itp.
                Co to znaczy stabilna praca, wszystkie prywatne firmy ponoszą ryzyko
                gospodarcze i różnie z tą stabilnością bywa.
                • Gość: Gosia Re: Poseł Szadny ----Danny IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.07, 13:26
                  Witam,jeżeli chodzi o wykształcenie-średnie,zawód-kucharz staż pracy-20 lat
                  pozdrawiam
      • Gość: Danny Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:03
        Gość portalu: Gosia napisał(a):
        >Jak wyjdzie jeszcze z incjatywą,o zlikwidowanie chociażby 2% bezrobocia
        Gosiu, co tak skromnie? Niech wyjdzie z inicjatywą likwidacji 102% bezrobocia.
      • zetkaf do "biednej, bezrobotnej" - Gosi 22.01.07, 19:59
        Gosiu, tyle placzu o to, ze ty sie starasz, ale to zle miasto nie daje ci szans
        na prace. Skoro sie starasz, to moze uzupelnisz ten zdawkowy opisik:
        www.gorzow.pl/index.html?akcja=aktualnosci&id=4605&PHPSESSID=d8d1f1d4eea813265c84f170e7020b2f

Podobno tak aktywnie walczysz z bezrobociem, zwlaszcza wlasnym? Wiec zakladam,
        ze na kursie bylas? I zapewne "przełamałaś marazm, w którym znalazłaś się będąc
        bez pracy". Rozumiem, ze swój biznesplan już masz przygotowany i robisz
        przymiarki do wspomnianych 11,5 tys na rozkrecenie interesu.
        Czy moze to wszystko to byl kolejny kurs dla murarzy, pracy zdecydowanie nie-
        dla-kobiet?
        No, czekam, czekam na dokladny opis, co bylo na szkoleniu. Albo przyznanie sie,
        ze oszukujesz siebie, a juz na pewno nas, twierdzac, ze nie ma pracy dla
        kobiet, kursow dla kobiet, ze bycie kobieta to jedna wielka tragedia zyciowa...
        • Gość: Gosia Re: do "biednej, bezrobotnej" - Gosi IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.07, 20:17
          Witam serdecznie,ja pracuję także wielkie dzięki,myślę o innych pozdrawiam
          • Gość: Gosia Re: do "biednej, bezrobotnej" - Gosi IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.07, 20:22
            Podam Ci bliższe informacje:zawód-kucharz,kurs kasy fiskalnej,instruktor zawodu
            itp.a obecnie kończę Tech.Handlowe,chcesz bliższych informacji spotkajmy się i
            porozmawiamy,serdecznie pozdrawiam
        • Gość: Gosia Re: do "biednej, bezrobotnej" - Gosi IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.07, 20:27
          Nie jestem taka biedna skoro posiadam internet i laptopa i potrafię się
          posługiwać nim pozdrawiam
          • zetkaf Re: do "biednej, bezrobotnej" - Gosi 22.01.07, 21:47
            > Nie jestem taka biedna skoro posiadam internet i laptopa i potrafię się
            > posługiwać nim pozdrawiam
            Uderz w stol, a nozyce sie odezwa... wystarczylo napisac "biednej bezrobotnej"
            i juz ile postow splodzila, ze nie, co to, to nie ona, ona taka doskonala. Tak
            jak ktos, kto ma cos na sumieniu.
            Wiec zeby nie byc goloslownym, pare szans do spelnienia sie na gorzowskim
            rynku, wydaje mi sie, ze dla kobiet.
            a) stolowka zakladowa. Duzy zaklad produkcyjny (700 ludzi?) ciagle narzeka na
            jakosc obiadow. Nawet petycja do dyrekcji byla, ale dyrekcja zaslania sie tym,
            ze NIE MA INNEJ OFERTY. Wiem, ze za podobne pieniadze mozna zrobic lepsze
            jedzenie (istnieja stolowki, ktore nie maja az takiego zaplecza, a jadlem tam
            obiady i jest o niebo lepsze). Gdyby jednak pracownicy przyniesli taka oferte
            dyrekcji, troszke ciezej byloby jej rozmawiac. Dodam, ze stolowka ta obecnie
            nie ma zadnych ukladow, zostala przejeta z poprzedniej dyrekcji.
            b) do tej pory znam tylko jedna dobra kwiaciarnie w Gorzowie. Niby powstala
            inna, ale niepewnosc, czy jak przyjde w godzinach urzedowania to bedzie
            otwarta, odstrasza. Pozostale sa kiepskie. Kwiaciarki nie umieja pomoc dobrac
            kwiatow, wszystko zbite jedno na drugim przez co ciezko wybierac, a na dodatek
            i tak ciezko poza rozami cos znalezc. Ot, szmira jak wszedzie, zero fachowej
            obslugi, zero wyboru, zero dodatkowych rzeczy, jak kwiaty doniczkowe, doniczki,
            ozdoby, moze jakis drobny wybor wazonikow.

A wiec, praca kucharki i kwiaciarki. Typowo kobiecie zawody. Ze nie wspomne o
            tysiacu prac "uni-sex", gdzie rownie dobrze moze pracowac kobieta jak i facet.
            • Gość: zenek Re: do "biednej, bezrobotnej" - Gosi IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.07, 22:49
              Zetkaf powiem krótko,p łaój się,jestś cieniaś,poprostu żyjesz z podatników i
              dlatego tak myślisz
              • zetkaf Re: do "biednej, bezrobotnej" - Gosi 23.01.07, 18:19
                Na koszt podatnikow, to jedynie edukacje zdobylem. Jak wiekszosc tego kraju.
                Ani razu nie bylem na bezrobotnym, nie pracowalem w urzedzie ani z funduszy
                publicznych. Zdecydowana wiekszosc swojej kariery zawodowej przepracowalem w
                miedzynarodowych korporacjach - gdybys umial czytac, juz bys to wiedzial.

Gosiu, widze, ze problemy z koncentracja niezle. Nie, ja nie udaje biednego,
                nie uzalam sie nad soba, i dopiero gdy probuje sie udowodnic twoja nieudolnosc
                zyciowa - to nagle nie ty, to ktos inny. A ty nawet skoncentrowac sie nie
                umiesz, zeby jednym postem odpowiedziec na jednego. Trzeba na trzy razy myslec,
                a i tak nie zrozumiec. Jaka stolowka? Zakladowa, w zakladzie produkcyjnym ktory
                zatrudnia okolo 700 pracownikow. Mysle, ze lista potencjalnych kandydatow sie
                zawezila? Do jednej firmy? Moze dwoch? Gdybys byla przedsiebiorcza, zlozylabys
                oferte w obydwu... A moze sugerujesz, ze stolowka to nie jest szansa na biznes,
                ze do takiego interesu sie jedynie doplaca?
                • Gość: Gosia Re: Zetkaf IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.07, 18:37
                  Tak,zgadza się to jest świetna szansa na biznes,a zdajesz sobie sprawę z jego
                  prowadzeniem,przede wszystkim trzeba mieć duże zaplecze finansowe,zaraz
                  napiszesz mi że są kredyty na działalność gospodarczą itp.Koncentrację mam,o to
                  się nie martw.
            • Gość: Gosia Biedny zetkaf IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.07, 22:54
              Żyjesz z pieniędzy podatników i co Ty możesz powiedzieć o bezrobociu,zet zejdz
              na ziemię
            • Gość: Gosia Re: do "biednej, bezrobotnej" - Gosi IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.07, 11:23
              Sory,o jaką Ci stołówkę chodzi?
        • Gość: Gosia Re: do "biednej, bezrobotnej" - Gosi IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.07, 11:20
          Dziękuję Ci serdecznie o poradę.
    • Gość: SatyrykPowiatowy Re: Poseł Szadny robi wystawe o pracy IP: 217.116.110.* 21.01.07, 12:05
      ...teraz jest w Polsce praca za seks. Nie słyszeliście? A, i jeszcze robotę
      mają specjaliści od DNA. Reszta... albo siedzieć w domku albo do Londynu. No.
      • Gość: mlecz Re: Poseł Szadny robi wystawe o pracy IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.07, 12:10
        lepsza wystawa o gorzowie niz niczego nierobienie. bachalski by tego nie wymyslil.
      • Gość: Zenek Re: Poseł Szadny robi wystawe o bezrobociu IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.07, 16:18
        To byłaby bardzo dobra myśl.
    • waldi96 Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie 31.01.07, 04:49
      gratuluje pos.Szadnemu
    • Gość: michał Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 09:02
      Poseł to twoja rodzina?
    • Gość: na rekord Re: Poseł Szadny robi wystawe w Sejmie o Gorzowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:15
      na rekord
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka