aborys Re: Jeszcze tylko 500 pościków i... 22.04.03, 14:33 Nie oszuqjmy się. Ktoby miał to zorganizować? Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Jeszcze tylko 500 pościków i... 22.04.03, 14:35 aborys napisał: > Nie oszuqjmy się. > Ktoby miał to zorganizować? Kochająca wszelkiej maści forumowiczów Gazeta. Nasza, gorzowska. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Jeszcze tylko 500 pościków i... 22.04.03, 14:39 j24 napisał: > Kochająca wszelkiej maści forumowiczów Gazeta. Nasza, gorzowska. Idę na stronę, pośmiać się. Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Jeszcze tylko 500 pościków i... 22.04.03, 15:06 aborys napisał: > j24 napisał: > > > Kochająca wszelkiej maści forumowiczów Gazeta. Nasza, gorzowska. > Idę na stronę, pośmiać się. Czemu tak daleko odszedłeś. Następnym razem proszę się zaopatrzyć w klawiaturę i mysz na podczerwień. Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Borys, a opowieści ze "szczytu świata" wysłuchał ? 22.04.03, 14:41 ... bo ja nie. A martwiłem się, czy pismak gdzieś tam w Wielkim Świecie (WŚ) i na Wielkich Wysokościach (WWW) nam się nie zagubi. No, co z wdzięcznością ? aborys napisał: > Nie oszuqjmy się. > Ktoby miał to zorganizować? Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Borys, a opowieści ze 'szczytu świata' wysłuc 22.04.03, 15:09 j24 napisał: > ... bo ja nie. Ostatni raz w Gorzowie byłem w styczniu, a jak dobrze pójdzie, będę ze 2 dni w lipcu. Pewnie częściej oglądam Eweresta niż Brykiego. Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Borys, a opowieści ze 'szczytu świata' wysłuc 22.04.03, 15:14 aborys napisał: > Ostatni raz w Gorzowie byłem w styczniu, a jak dobrze pójdzie, > będę ze 2 dni w lipcu. > Pewnie częściej oglądam Eweresta niż Brykiego. W takim razie potrzebna jest prosta i jasna deklaracja. Gazetowi opowiadają o Ewereście, Małopolscy przyjeżdżają. Do tego kołysząca się po spienionych wodach Warty naszej Kuna, śpiew i morskie opowieści. Agent kupuje bilet, nawet w przedsprzedaży. Kto następny ? Odpowiedz Link Zgłoś
ula_ Re: Borys, a opowieści ze 'szczytu świata' wysłuc 24.04.03, 00:40 j24 napisał: > Agent kupuje bilet, nawet w przedsprzedaży. > Kto następny ? Ja! Kupuję cztery i jeden ulgowy :) A może nawet sześć:) (+ ulgowy) Za obecność Aborysa płacę podwójnie!:))) (pod warunkiem, że ów oryginał trzymając dowód osobisty w dłoni pojawi się przede mną;) Liczę na sukces w tej sprawie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: Borys, a opowieści ze 'szczytu świata' wysłuc 24.04.03, 15:02 ula_ napisała: > Kupuję cztery i jeden ulgowy :) No, no, zmobilizowałaś mnie. Poproszę dwa studenckie. Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Jeszcze tylko 500 pościków i... 22.04.03, 14:53 j24 napisał: > ... hajda na Kunę. Panie Pawełku, ale my to tak całkiem serio. Fajno by było. Przed Santokiem można by nawet zoorganizować jakiś piratów, abordaż. ... a może by tak Kreatury na coś się w końcu zdały :) (o ile żyją) Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: Jeszcze tylko 500 pościków i... 22.04.03, 22:48 Ta kuna jakoś tak ponuro wygląda... Taka czarno - szara, niby estetyczna, śliczna, żadnych śladów rdzy... tylko jakoś w niej duszy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pretty_ Re: Jeszcze tylko 500 pościków i... 22.04.03, 23:58 Poczekaj, zobaczysz, jak tylko staniemy na swoich stanowiskach! (a, właśnie, sprawa mojego jakby coś niepewna?) Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Jeszcze tylko 270 25.04.03, 10:24 pretty_ napisała: > Poczekaj, zobaczysz, jak tylko staniemy na swoich stanowiskach! (a, właśnie, > sprawa mojego jakby coś niepewna?) Rada Starszych Forum przydzieliła już raz stanowiska i będziemy się tego trzymać, poza Twoim awansem z pokładowego majtka kunowego na młodszą lornetkową. Obok Ciebie na bocianim gnieździe jest jeszcze miejsce na młodszą pyzę sygmalizacyjną :) Tak więc Borys do garów, Kajzerka do pilnowania trunków, agent do zębów borowania. Reszta też wie co ma robić. Tylko Waldi to już chyba z nami płynąć nie będzie chciał. Wolał głębsze wody. Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Forumowicze i ptice :) 25.04.03, 10:38 j24 napisał: > ... hajda na Kunę. Trwa remont "Kuny" czaj 24-04-2003, ostatnia aktualizacja 24-04-2003 18:30 Zabytkowy lodołamacz jest już odnowiony na zewnątrz - ma nowy kadłub, nową sterówkę i komin. Wyremontowane jest też serce "Kuny" - nowy silnik. Silnik został kupiony w porcie w Czarnkowie. Zanim będzie zamontowany w "Kunie", trzeba opracować projekt montażu dieslowskiego silnika o mocy 160 KM. Kiedy tylko będzie gotowy, statek będzie mógł ruszyć o własnych siłach. Na zabytkowej łajbie ma powstać sala wystawowa o powierzchni ok. 30 m kw., z małym barkiem i kawiarenką. Przypomnijmy, że wodowana w 1884 roku "Kuna" jest jedynym takim lodołamaczem w Polsce. Statek zbudowała stocznia w Gdańsku dla Królewsko-Pruskiego Zarządu Regulacji Wisły. Przed wojną parowy lodołamacz z charakterystycznym wysokim kominem trafił do Hamburga, gdzie w 1945 roku przejęli go alianci. Zanim przypłynął do Polski, na dwa lata Brytyjczycy wcielili "Kunę" do Royal Navy. Jego kadłub był tak mocny, że w latach 60. "Kuna" przypłynęła do gorzowskiego portu, gdzie miała być przerobiona na rzeczny lodołamacz. Statku jednak nie przebudowano, stał w basenie portowym i rdzewiał. Na szczęście jego remontem zajęło się Stowarzyszenie Wodniaków Gorzowskich "Kuna". Na tegoroczne Dni Gorzowa na nadwarciański bulwar statek przypłynie już o własnych siłach. Wtedy także "Kuna" zostanie uroczyście ochrzczona. Notka od Jotka: Ale mam ten okręt potrzebny jest już, a nie kiedyś-tam ! Anki i inne Czajki, a może być tak 40 tysiączków świętować na nabrzeżu stoczni ? Jak myślicie ? Bilety już częściowo sprzedane :) Odpowiedz Link Zgłoś