gnomek 07.05.03, 22:11 Teraz w tym wątku proszę się wpisywać co warto obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gnomek Chicago 07.05.03, 22:15 Koniecznie. Wspaniały musical. Odkryłem na nowo Richarda Girę - ten facet ma talent. Rzecz się dzieje w latach 20, w Chicago, gdzie piękne damy zabawiają sę pistoletami, mordując wybranków swego serca. Trafiają do ciupy, ale jest wspaniały adwokat (Gere) i je broni. W skali od jeden do pięciu daję, cztery i pół gwiazdki. Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Les Rivieres Pourpres 20.05.03, 15:32 Production francais. Mroczny, szalenie klimatyczny dreszczowiec z Jeanem Reno i Vincentem Casselem (Dobermann, Irreversible). Stary glina, młody glina. Na głębokiej górskiej prowincji, w dolinie, w której mieści się podejrzany, aczkolwiek szykowny uniwersytet bestialsko zamordowanych zostaje kilka osób. Bardzo dobra gra obrazu i muzyki. Podkreśla makabryczność sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
gnomek Re: Les Rivieres Pourpres 30.05.03, 21:00 bart.q napisał: > Bardzo dobra gra obrazu i muzyki. Podkreśla makabryczność sytuacji. Mnie się nie podobało. Takie jakieś... I to deus ex machina ucieleśnione w dwóch siostrach. Daję dwie ** na pięć możliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Matrix reloaded 28.05.03, 23:04 Aaa, co ja tu będę opowiadać. To trzeba samemu przeżyć... i trzeba być muminem, żeby nie ulec fascynacji. Odpowiedz Link Zgłoś
gnomek Re: Matrix reloaded 30.05.03, 20:57 bart.q napisał: > i trzeba być muminem,żeby nie ulec fascynacji. Widocznie jestem muminem. Żeby było jasne, pierwszą część obejrzałem z 15 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
gnomek Ziemia niczyja ***** 30.05.03, 21:06 Oj warto. Konflikt w b. Jugosławii. Twórca przejechał się po siłach ONZ (a dokładnie UNPROFOR), dziennikarzach i międzynarodowych koncernach medialnych. Zarówno rozjemcy jak i dziennikarze przyjechali do kraju dzikusów i nie interesuje ich tak naprawdę co myślą i czują ludzie, których mają chronić albo opisywać. Poza tym cały bezsens wojny, ukazany bez znieczulenia, również z perspektywy walczących stron. Odpowiedz Link Zgłoś