calama 30.03.07, 08:27 czytelnia.onet.pl/0,1401638,1,artykuly.html I jak tak bez tych wierszyków żyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
calama Re: Dzik jest dziki...... 30.03.07, 08:27 ~ Tygrys ~ "Co słychać, panie tygrysie?" "A nic. Nudzi mi się." "Czy chciałby pan wyjść zza tych krat?" "Pewnie. Przynajmniej bym pana zjadł." Odpowiedz Link Zgłoś
kozamaradio Re: Dzik jest dziki...... 30.03.07, 08:47 I co spalimy ksiażki Brzechwy? Moje dzieci maja ich sporo..... Przechodzimy do podziemia, bedziemy czytali w nocy...pod kołderką Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Dzik jest dziki...... 30.03.07, 08:48 kozamaradio napisał: > I co spalimy ksiażki Brzechwy? > Moje dzieci maja ich sporo..... > Przechodzimy do podziemia, bedziemy czytali w nocy...pod kołderką Będziemy kserowac i rozprowadzać :))) Masz może "na wyspach bergamutach" ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Dzik jest dziki...... 30.03.07, 09:08 kozamaradio napisał: > mam wszystko A to tez masz? To tez Brzechwa.: "Leżą imperialiści na pokładach yachtów, Chcą agresji, chcą wojny, zyskownych konszachtów. A tu Apel Sztokholmski: stek złośliwych szykan! Watykan cud uczyni i Hitlera wskrzesi." Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Dzik jest dziki...... 30.03.07, 09:23 login_tymczasowy napisał: > "Leżą imperialiści na pokładach yachtów, > Chcą agresji, chcą wojny, zyskownych konszachtów. > A tu Apel Sztokholmski: stek złośliwych szykan! > Watykan cud uczyni i Hitlera wskrzesi." Tego córce nie czytam. :P I kserować nie będę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud brzechwa.... 30.03.07, 11:19 na logina co londynskie ma konszachty ;) (... ) Ściga Pan swoją wzgardą „żołdactwo " sowieckie, Chciałby widzieć Pan inne stosunki sąsiedzkie, Może Pan wobec tego zmieni geografię, Tej części Europy? Boja — nie potrafię. (... ) W Londynie, oczywiście, myśli się inaczej, Tam nie wie się, co dla nas wyzwolenie znaczy Stamtąd manifestuje Pan swoją odwagę. Jak ten, co krzyknął „ veto" i uciekł na Pragę. (... ) Czyż możność znieważania naszych mężów stanu Ma stać się tą wolnością, co dogadza Panu? (... ) Niech Pan wraca do domu, Ojczyzna przebaczy. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Dzik jest dziki...... 30.03.07, 10:57 Staś na sukni zrobił plamę; Płacze i przeprasza mamę. Korzystając z chwili, mama Rzecze: na sukni wypierze się plama; Ale strzeż się moje dziecię, Brzydkim czynem splamić życie: Bo ci, Stasiu, mówię szczerze, Ta się plama nie wypierze. No, nie wiem, jaka jest wymowa ideowa tego utworu Jachowicza. Czy to wiersz prorządowy, chociaż napisany dawno temu? Jachowicz na wieszcza!!! Precz z Mickiewiczem! Odpowiedz Link Zgłoś