Dodaj do ulubionych

ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!!

IP: 217.97.234.* 08.12.01, 17:22
Wyobraźcie sobie moje zdziwienie ,kiedy ujżałem halę w której zgięło 5 osób
w czasi 100 procentowej produkcji .
nawet nie wiecie jak mi było przykro ,że pan piasecki stoi i żzartuje sobie z
jakimiś kolesiami przy swoim VOLVO.
Mając wszystkich w dupie żartował , że szyby przecież wymienił.
Pewnie żal mu było dni które stracił po wybuchu.
panie piasecki w zwązku ze świętami życzę
przyjemności takich jakich zaznali pańscy
pracownicy, a panu końca tych
nieżyjących5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: SLAWKO Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 08.12.01, 18:10
      ATAK NA MARGINESIE MÓJ GŁOS BĘDZE BRZMIAŁ DO PAŃSKIEGO KOŃCA
      LUB MOJEGO
      człowiek nie żółw 3oo lat nie żyje
      • Gość: Marek P. Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 19:48
        Gość portalu: SLAWKO napisał(a):
        > ... człowiek nie żółw 3oo lat nie żyje

... ale zwykle chce żyć jak najdłużej.

Pamiętam, kiedy Radio ESKA relacjonowało przebieg akcji ratunkowej przeplatając
        informacje o skali nieszczęścia skoczną muzyką :(

Kilka dni wcześniej paliliśmy świeczki, czciliśmy pamięć amerykanów minutami
        ciszy...
        Te dalekie ofiary bardziej nas bolały niż nieszczęścia naszych sąsiadów z
        podwórka ?

Faktycznie stało się nieszczęście. Właściciel nie musi się na wszystkim znać,
        zatrudnia fachowców odpowiedzialnych za technologię i bezpieczeństwo (BHP).

Pewnie się narażę, ale cieszę się, że firma nie zbankrutowała i podjęła produkcję
        zapewniając miejsca pracy.
        Mało to różnych służb, co to płaci się im za zapewnienie bezpieczeństwa (PIP,
        SENAPID, Straż Pożarna, ile jeszcze... wszyscy pensyjki biorą).

Teraz już ta silna grupa dopilnuje, w trosce o swe własne tyłki, żeby we
        wspomnianej firmie pracowało się bezpiecznie.

Właścicielowi do bagażu doświadczej życiowych (i sukcesów sportowych) przybył
        zastęp nieboszczyków...
        • gnomek Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! 08.12.01, 20:32
          Gość portalu: Marek P. napisał(a):
          > Kilka dni wcześniej paliliśmy świeczki, czciliśmy pamięć amerykanów minutami
          > ciszy... Te dalekie ofiary bardziej nas bolały niż nieszczęścia naszych
          sąsiadów z podwórka ?
          > Faktycznie stało się nieszczęście. Właściciel nie musi się na wszystkim znać,
          > zatrudnia fachowców odpowiedzialnych za technologię i bezpieczeństwo (BHP).
          > Pewnie się narażę, ale cieszę się, że firma nie zbankrutowała i podjęła produkc
          > ję zapewniając miejsca pracy.

Marku P.
          Jestem nowym uczestnikiem tego forum i przeczytalem kilka wątków zanim się
          postanowilem sam coś wpisać. To co Ty nawypisywałeś o swoim stosunku do komunizmu
          w wątku o gratulacjach dla wojewody jest w zasadzie groteskowe. Ale teraz to już
          przegiąłeś. Powiedz, gdzie uczą takiej perfidnej dialektyki, którą
          zaprezentowałeś w komentarzu do wątku o Italian Look? Cieszysz się, że są miejsca
          pracy a firma nie zbankrutowała, skoro od kilku miesięcy wszyscy trąbią, że tam
          panował dziki kapitalizm i we wszystkich relacjach pojawia się
          słowo „manufaktura”? Że tylko kwestią czasu było nadejście takiej tragedii?
          Wierzysz, że właściciele nie wiedzieli w jakich warunkach pracują robotnicy?
          Uważasz, że mimo zagrożenia dla życia takie „miejsca pracy” należy chronić?

Ale tak naprawdę to na kolana powaliło mnie Twoje, napisane z przekąsem zdanie o
          zapaleniu świeczek koło katedry w poparciu dla Ameryki, że nie było podobnej
          akcji po wybuchu w Italian Look. Tu zaprezentowałeś majstersztyk gorzowskiej
          dialektyki.

Skoro nie rozumiesz co się stało na świecie po 11 września, to znaczy że skala
          twojego gorzowskiego zakompleksienia kwalifikuje Cię na skorzystanie z porady
          lekarskiej. Tylko przed zapisaniem się do lekarza najpierw sprawdź czy ten lekarz
          na pewno pochodzi z Gorzowa. A najlepiej zamiast do lekarza (przecież żaden i tak
          nie skończył studiów w Gorzowie) idź pojeździć na gorzowskim lodowisku,
          wypożyczając gorzowskie łyżwy. Gdy tak się już najeździsz i porządnie spocisz,
          napij się podgorzowskiego piwa boss a potem pooddychaj głęboko świeżym gorzowskim
          powietrzem. Wtedy będziesz szczęśliwy, prawdziwie po gorzowsku.
          • Gość: Marek P. Nie jesteś pierwszym gnomkiem..., IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 21:57
            ... który starał się mnie na tym forum obrazić.
            Sugerowałbym Ci odwoływanie się do konkretów, co tak konkretnie Ci się nie podoba
            (groteska jak sądzę Cię bawi, a więc w tej materii "wszystkiego najlepszego" nasz
            nowy koleżko).

Tak sobie myślę, a mam w tej materii pewne doświadczenia, że po kilku "razach"
            zostaniemy kolegami (chyba, że obrazisz się po pierwszym "razie").

Nie jestem taki zły !

Za sugestie medyczne dziękuję, nikt z nas tak do końca normalny nie jest :)
            Nie kryję mojego zielonego kompleksu, niestety ma on uzasadnienie w
            rzeczywistości.
            Jestem "Najgorszym z Kobylogórzan", żebyś Ty miał co jeść i mógł udawać
            Europejczyka.
            Tacy jak ja są potrzebni, bo inaczej już byśmy byli powiatową pipiduwą.

Przed lubuskim spółkowaniem nie pisywałem do gazet, oglądałem z rozbawieniem
            występy Wałęsy i Stana Tymińskiego... zarabiałem grzecznie na chlebek...
            Jak już się poukładają wojewódzkie sprawy, będę co najwyżej opowiadał o
            politycznych groteskach i jeśli pozwolisz zabiorę od czasu do czasu swoje zdanie
            (lub wyrażę zachwyt) na temat rozwoju miasta.

Pozwolisz, że dam Ci zadanie domowe, odpowiedz sobie na pytanie: czy gorzowianin
            jest gorszym człowiekiem od Amerykanina ?
            Może, Ty, drogi gnomku byłeś tym, który "w rytmie czaczy" składał raport z liczby
            wyniesionych poparzonych pracowników firmy Pana P. ?

Jeżeli tak, to jednak nie zostaniemy kumplami :( ... chyba, że przyznasz, że nie
            bardzo Ci to jakoś wyszło...

Pomyłka, rzecz ludzka.
            • gnomek Re: Nie jesteś pierwszym gnomkiem..., 12.12.01, 16:49
              Gość portalu: Marek P. napisał(a):
              > Pozwolisz, że dam Ci zadanie domowe, odpowiedz sobie na pytanie: czy
              gorzowianin jest gorszym człowiekiem od Amerykanina?

Marku to pytanie Cię dyskwalifikuje. Skąd Ci przyszedł do głowy pomysł aby zrobić
              takie zestawienie? Czemu tak bardzo nienawidzisz Ameryki? Mój podziw dla Twojej
              miłości do Gorzowa blednie gdy przy okazji walki o powszechne uznanie
              gorzowskości sadzisz takie buraki.

PS. Nie mam nic wspólnego z fabryką Italian Look (tak tylko w kwestii formalnej).
              • Gość: Marek P. Re: Nie jesteś pierwszym gnomkiem..., IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 18:04
                gnomek napisał(a):

>> ... czy gorzowianin jest gorszym człowiekiem od Amerykanina?
                > Marku to pytanie Cię dyskwalifikuje.

W tym miejscu się to zaczęło:

>> Pamiętam, kiedy Radio ESKA relacjonowało przebieg akcji ratunkowej
                >> przeplatając informacje o skali nieszczęścia skoczną muzyką :(

Twoja odpowiedź co prawda trochę minęła się z moimi intencjami.

>... tak naprawdę to na kolana powaliło mnie Twoje, napisane z przekąsem zdanie
                > o zapaleniu świeczek koło katedry w poparciu dla Ameryki, że nie było podobnej
                > akcji po wybuchu w Italian Look.

Jak widzisz wspominałem o niestosownej muzyce w trakcie relacji radiowej, przy
                której wiele osób przeżywało osobisty dramat (członkowie rodzin pracujących w tej
                firmie, wyobrażasz sobie, gdyby Twoja żona była tam na zmianie, co wtedy byś
                przeżywał..., przy tej tupanej muzyce ?).
                Szczerze się wkur..łem.
              • Gość: Marek P. Dlaczego nie lubię USA ? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 18:10
                gnomek napisał(a):

> Czemu tak bardzo nienawidzisz Ameryki?

- za arogancję,
                - za Belgrad,
                - za opowieści o umiłowaniu pokoju i wolności pozostające w skrajnej sprzeczności
                z czymani,
                - za obłudę i powszechną dla niej akceptację.

> Mój podziw dla Twojej miłości do Gorzowa blednie gdy przy okazji...

Nikt nie jest ideałem, a mi to już bardzo dużo brakuje, ale w wyborach na miss
                elegancji nie będę startował (w innych zresztą też).

Amerykanom po ataku na Nowy Jork szczerze współczułem.
                Współczucie dla Talibów jest dla mnie bardzo trudne... wiele mogę zrozumieć, ale
                żeby do posągów liczących sobie 2 tys. lat tygodniami strzelać z armat ?

Mimo wszystko: w bombardowanym przez amerykańskie samoloty Kaldaharze mieszkały
                kobiety i dzieci.
                Wiem, że Kaldahar to nie Nowy Jork, ale Belgrad to już prawie...
                Organizacja AMNESTY INTERNATIONAL bardzo interesuje się traktowaniem talibańskich
                jeńców wojennych...

Może ja mam trochę nierówno pod sufitem, ale szef polskiego oddziału AMNESTY
                wczoraj (11.12.2001) w TV 1 18:50, mówił to co ja teraz (mimo wielkiej oficjalnej
                przyjaźni polsko-amerykańskiej).
                • gnomek Re: Dlaczego nie lubię USA ? 12.12.01, 18:38
                  Marku.
                  Można nie lubić Ameryki za McDonaldsy i popkulkuralną sieczkę którą nas karmią.
                  Też ubolewam na temat niektórych posunięć Ameryki w polityce, ale tak się
                  składa, że USA występują wtedy jako rzecznik i imieniu całego zachodniego
                  świata (ropa i Bliski Wschód). Polityka zawsze jest brudna i niedobra dlatego
                  nie jestem politykiem.

Natomiast atak na USA przez terrorystów, to był zamach na ostoję demokracji i
                  wolności na świecie. To był zamach za to, że Ty w Polsce możesz sobie w domu
                  przed komputerem pisać na forum o talibach albo o gorzowskich zmaganiach z
                  falubazami i nie bać się że będziesz za to ścigany przez policję lub inne UB.

Chodzi też o zwykłą ludzką wdzięczność. Gdy w Polsce ogłoszono stan wojenny to
                  Amerykanie zapalali w oknach świeczki. A później wspomagali nas darami - czy
                  pamiętasz pomarańczowy żółty ser w kartonikach z napisem „not for sale”, który
                  Amerykanie wysyłali dla polskiego PCK a komunistyczne władze sprzedawały go
                  ludziom w sklepach za ciężkie pieniądze (tzw. ceny komercyjne)poza systemem
                  kartkowym?

Uważam, że Twoja niechęć do Ameryki (kontekst: Ameryka sama zawiniła atakowi na
                  siebie) to jak puszczanie bąka w towarzystwie, choć niestety jest przykładem
                  dość popularnego poglądu wśród Polaków. A to przykre że tak wielu Polaków
                  pierdzi.
                  • Gość: Marek P. Re: Dlaczego nie lubię USA ? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 19:41
                    gnomek napisał(a):

> Marku.
                    Wolałbym też zwracać się do Ciebie po imieniu.
                    Per Gnomek, jakoś kiepsko pasuje, potem mam wyrzuty sumienia :(

> Też ubolewam na temat niektórych posunięć Ameryki w polityce, ale tak się
                    > składa, że USA występują wtedy jako rzecznik i imieniu całego zachodniego
                    > świata

Nie identyfikuję się z tymi działaniami absolutnie.
                    Myślę, że przeciętny Szwed czy Norweg również nie.

> Natomiast atak na USA przez terrorystów, to był zamach na ostoję demokracji i
                    > wolności na świecie. To był zamach za to, że Ty w Polsce możesz sobie w domu
                    > przed komputerem pisać na forum o talibach albo o gorzowskich zmaganiach z
                    > falubazami i nie bać się że będziesz za to ścigany przez policję lub inne UB.
                    >
                    > Chodzi też o zwykłą ludzką wdzięczność. Gdy w Polsce ogłoszono stan wojenny to
                    > Amerykanie zapalali w oknach świeczki.

Zgoda. Nie próbuję określić Amerykanów jako siedlisko wszelkiego zła.
                    W czasie Drugiej Wojny Światowej przelewali krew za Anglików, Francuzów itd.
                    Doceniam.
                    Jednak razi mnie ich PROPAGANDA prawie tak samo beznadziejnie głupia jak Sowietów.

Trochę tylko ładniejsze filmy robią, ale są one tak płytkie (RAMBO, JAG), że
                    trafić mogą tylko do odbiorcy wykarmionego hamburgerem.
                    Mnie one drażnią (chyba, że jestem bardzo zmęczony).
                    Bezkryteczne poparcie w naszych mediach dla USA, wywołuje u mnie reakcję obronną.
                    Czy jesteśmy już takimi sługusami, że pójdziemy za nimi jak napadną na następną
                    wysepkę w rodzaju Grenady ???

> Uważam, że Twoja niechęć do Ameryki (kontekst: Ameryka sama zawiniła atakowi na
                    > siebie) to jak puszczanie bąka w towarzystwie, choć niestety jest przykładem
                    > dość popularnego poglądu wśród Polaków. A to przykre że tak wielu Polaków
                    > pierdzi.

Generalnie to wypadałoby się obrazić i zastosować podobne to Twoich środki
                    wypowiedzi. Daruję sobie. Powiedzmy, że chciałeś zapierdziałeś w przenośni :)

Temat jest oczywiście niewyczerpany, ale z drugiej strony nie jest on dla mnie
                    specjalnie istotny. Był przez chwilę, kiedy mieszkańcy Belgradu wyszli na mosty w
                    swoim mieście, by jako żywe tarcze ich bronić...

To część, tymczasem.
                    • gnomek Re: Dlaczego nie lubię USA ? 13.12.01, 20:56
                      Marku.
                      Mów mi po prostu Gnomku.

Nie czytasz uważnie. Napisałem przecież, że ubolewam co do niektórych posunięć
                      Ameryki w polityce, ale tak się składa, że USA występują wtedy jako rzecznik i
                      imieniu całego zachodniego świata gdzie chronią jego (i nasze) interesy - ropa,
                      dlatego, co teraz podkreślam, NIE ZOSTAŁEM POLITYKIEM.

Napisałeś:
                      > Zgoda. Nie próbuję określić Amerykanów jako siedlisko wszelkiego zła.
                      > W czasie Drugiej Wojny Światowej przelewali krew za Anglików, Francuzów itd.
                      > Doceniam.

To miłe, że chociaż doceniasz. Ale masz im za złe wojnę w Wietnamie prawda?

Dalej piszesz:
                      > Jednak razi mnie ich PROPAGANDA prawie tak samo beznadziejnie głupia jak
                      >Sowietów. Trochę tylko ładniejsze filmy robią, ale są one tak płytkie (RAMBO,
                      >JAG), że trafić mogą tylko do odbiorcy wykarmionego hamburgerem. (...) Czy
                      >jesteśmy już takimi sługusami, że pójdziemy za nimi jak napadną na następną
                      >wysepkę w rodzaju Grenady ???

Oczekuję, że skoro tak dbasz o małe narody to natychmiast, tu i teraz potępisz
                      napaść Rosjan na Czeczenię i Serbów na Kosowo. Co do „sługusów” to naoglądałeś
                      się filmów w rodzaju Wag the Dog (polski tytuł to zdaje się Fakty i Akty), z
                      Hoffmanem i De Niro. Powiedz Marku kto i gdzie Ci krzywdę zrobił, że tak
                      dziwacznie wykształciła Ci się rzeźba zmarszczek na mózgu? Nie odróżniasz nawet
                      propagandy sowieckiej od Hollywoodu.

Dalej piszesz:
                      > Temat jest oczywiście niewyczerpany, ale z drugiej strony nie jest on dla mnie
                      > specjalnie istotny. Był przez chwilę, kiedy mieszkańcy Belgradu wyszli na mosty
                      > w swoim mieście, by jako żywe tarcze ich bronić...

j.w. no new comments

Dalej uważam, że Twoje i wielu innych Polaków poglądy na temat Ameryki to jak
                      pierdzenie w towarzystwie. Wciąż Marku apeluję o odrobinę wdzięczności dla
                      Amerykanów za ich postawę w czasie stanu wojennego i ich pomoc dla nas w latach
                      80.
                      Obawiam się, że mój apel to jest głos na puszczy. Ty Marku jako rasowy i świadomy
                      gorzowianin zachwycasz się nad wojewodą Krodskim. A on przecież nie widzi różnicy
                      między postawami Rakowskiego i Frasyniuka dwie dekady temu.
          • ula_ Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! 09.12.01, 01:30
            gnomek napisał(a):

> Cieszysz się, że są miejsca pracy a firma nie zbankrutowała, skoro od kilku
            > miesięcy wszyscy trąbią, że tam panował dziki kapitalizm i we wszystkich
            > relacjach pojawia się słowo „manufaktura”? Że tylko kwestią czasu było adejście
            > takiej tragedii?
            > Wierzysz, że właściciele nie wiedzieli w jakich warunkach pracują robotnicy?
            > Uważasz, że mimo zagrożenia dla życia takie „miejsca pracy” należy
            > chronić?
            Moim skromnym zdaniem, skoro "od kilku miesięcy wszyscy trąbią..." itd., to gdzie
            są organy służące do tego, aby w takich przedsiębiorstwach bezpiecznie było? W
            jakiejś lokalnej gazecie wyczytałam, jak to PIP miała "odebrać" halę produkcyjną
            i zezwolić na dalszą produkcję. Italian zaś rozpoczął produkcję przed odbiorem
            hali przez PIP, ponieważ poinformowali telefonicznie inspektorów z PIP, że mają
            opinię jakiegoś Rzeczoznawcy i produkcja idzie pełną parą. Inspektorzy nie
            zareagowali, wystarczyła im telefoniczna informacja, nie potwierdzona nawet
            faksem, że hala jest ok. Więc? Do kogo pretensje? Do właściciela? Że nie chce
            mieć większych strat?
            A może czas się przyjrzeć właśnie takim instytucjom jak PIP?
            A szanowna pani od BHP? Z sanepidu?!
            Itd...
            Takich przykładów można by pewnie jeszcze sporo przytoczyć, ale to już nie ja.
            Pozdrawiam.

• Gość: slawko Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 09.12.01, 17:22
              ula_ napisał(a):

> gnomek napisał(a):
              >
              > > Cieszysz się, że są miejsca pracy a firma nie zbankrutowała, skoro od kilk
              > u
              > > miesięcy wszyscy trąbią, że tam panował dziki kapitalizm i we wszystkich
              > > relacjach pojawia się słowo „manufaktura”? Że tylko kwestią cz
              > asu było adejście
              > > takiej tragedii?
              > > Wierzysz, że właściciele nie wiedzieli w jakich warunkach pracują robotnic
              > y?
              > > Uważasz, że mimo zagrożenia dla życia takie „miejsca pracy” na
              > leży
              > > chronić?
              > Moim skromnym zdaniem, skoro "od kilku miesięcy wszyscy trąbią..." itd., to gdz
              > ie
              > są organy służące do tego, aby w takich przedsiębiorstwach bezpiecznie było? W
              > jakiejś lokalnej gazecie wyczytałam, jak to PIP miała "odebrać" halę produkcyjn
              > ą
              > i zezwolić na dalszą produkcję. Italian zaś rozpoczął produkcję przed odbiorem
              > hali przez PIP, ponieważ poinformowali telefonicznie inspektorów z PIP, że mają
              >
              > opinię jakiegoś Rzeczoznawcy i produkcja idzie pełną parą. Inspektorzy nie
              > zareagowali, wystarczyła im telefoniczna informacja, nie potwierdzona nawet
              > faksem, że hala jest ok. Więc? Do kogo pretensje? Do właściciela? Że nie chce
              > mieć większych strat?
              > A może czas się przyjrzeć właśnie takim instytucjom jak PIP?
              > A szanowna pani od BHP? Z sanepidu?!
              > Itd...
              > Takich przykładów można by pewnie jeszcze sporo przytoczyć, ale to już nie ja.
              > Pozdrawiam.
              >
              >
              >
              Ten dramatyczny tekst był napisany nie tak sobie!
              Hala ITALIAN...... znajduje się blżej CHŁODNI!!!!!!!! niż WAM się wydaje.
              A JEŻELI CHODZI O ŁODNIĘ -SĄ TAM TONY AMONIAKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
              JEŻELI ktoś nie wie jak on dziala odsyłam na lekcję chemii.
              Firma,o tórej mowa jest Włoska -nie Polska!-stare powiązania z COLNAGO DEL TONGO
              rodzinom ofiar składam kondolencje
              jeżeli możecie piszcie do nas

• Gość: slawko Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 09.12.01, 18:19
              posłuchaj Gnomku :nigdy nie pisz o GORZOWSKIM ZAKOMPLEKSIENIU bo tutaj
              zdobędziesz więcej wrogów WROGÓW niż przyjaciół.
              slawko - pozdro narazie
        • Gość: bart Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 09:13
          czy ty nie jestes czasem jednym z tych zakompleksionych wojujących chadeków
          gorzowskich?
          pozdrawiam
          • Gość: slawko Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 21.01.02, 18:08
            Gość portalu: bart napisał(a):

> czy ty nie jestes czasem jednym z tych zakompleksionych wojujących chadeków
            > gorzowskich?
            > pozdrawiam

nie
      • Gość: slawko Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 09.12.01, 20:16
        ŚWIEĆ PANIE NAD ICH DUSZĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • Gość: SLAWKO Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 09.12.01, 20:55
      Gość portalu: slawko napisał(a):

> Wyobraźcie sobie moje zdziwienie ,kiedy ujżałem halę w której zgięło 5 osób
      > w czasi 100 procentowej produkcji .
      > nawet nie wiecie jak mi było przykro ,że pan piasecki stoi i żzartuje sobie z
      > jakimiś kolesiami przy swoim VOLVO.
      > Mając wszystkich w dupie żartował , że szyby przecież wymienił.
      > Pewnie żal mu było dni które stracił po wybuchu.
      > panie piasecki w zwązku ze świętami życzę
      > przyjemności takich jakich zaznali pańscy
      > pracownicy, a panu końca tych
      > nieżyjących5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      > !DO SAMEGO KOŃCA.............................................

• Gość: slawko Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 10.12.01, 19:19
      zgodnie z obietnicą ::::::::NIECH BRZMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: ula_ A szefowie za kratki... IP: *.teleton.pl 11.12.01, 02:21
      • Gość: XXXXXXX Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 13.12.01, 23:25

> zgodnie z obietnicą ::::::::NIECH BRZMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

• Gość: inez Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 00:14
      slawko jestes wyjatkowyn palantem
      • Gość: slawko Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 13.12.01, 19:41
        Gość portalu: inez napisał(a):

> slawko jestes wyjatkowyn palantem
        A TY NIE-PALANCIE!
        JESTEŚ DUMNY Z PRACY W ITALIAN....
        • Gość: INEZ Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 13.12.01, 19:44

> Gość portalu: inez napisał(a):
          >
          > > slawko jestes wyjatkowyn palantem
          > A TY NIE-PALANCIE!
          > JESTEŚ DUMNY Z PRACY W ITALIAN....
          FAKTYCZNIE JESTEM INEZ CZYLI INNY!

• Gość: INEZ Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 13.12.01, 19:47
            Gość portalu: INEZ napisał(a):

> Gość portalu: slawko napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: inez napisał(a):
            > >
            > > > slawko jestes wyjatkowyn palantem
            > > A TY NIE-PALANCIE!
            > > JESTEŚ DUMNY Z PRACY W ITALIAN....
            > FAKTYCZNIE JESTEM INEZ CZYLI INNY!
            >
            TO ,ŻE JESTEM PEDAŁEM MNIE NIE ZERUJE!
            • Gość: RYS Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.9.186.* 23.01.02, 10:49
              Gość portalu: INEZ napisał(a):

> Gość portalu: INEZ napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: slawko napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: inez napisał(a):
              > > >
              > > > > slawko jestes wyjatkowyn palantem
              > > > A TY NIE-PALANCIE!
              > > > JESTEŚ DUMNY Z PRACY W ITALIAN....
              > > FAKTYCZNIE JESTEM INEZ CZYLI INNY!
              > >
              > TO ,ŻE JESTEM PEDAŁEM MNIE NIE ZERUJE!
              >POPROSTU TYŁEK CI LATA ZE STRACHU ŻEBY SPOJRZEĆ PRAWDZIE W OCZY TY MOŻESZ BYĆ
              NASTĘPNĄ OFIARĄ TEJ FIRMY!!!
      • Gość: slawko Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 13.12.01, 23:05
        Gość portalu: inez napisał(a):

> slawko jestes wyjatkowyn palantem
        wyjątkowością jest brak ciągotek homoseksualnych ?

PRZZEPRSZAM głupcze -/w palanta nie gram ! /bardziej mi głupio niżz przyjemnie
    • Gość: slawko Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 17.01.02, 16:23

> Wyobraźcie sobie moje zdziwienie ,kiedy ujżałem halę w której zgięło 5 osób
      > w czasi 100 procentowej produkcji .
      > nawet nie wiecie jak mi było przykro ,że pan piasecki stoi i żzartuje sobie z
      > jakimiś kolesiami przy swoim VOLVO.
      > Mając wszystkich w dupie żartował , że szyby przecież wymienił.
      > Pewnie żal mu było dni które stracił po wybuchu.
      > panie piasecki w zwązku ze świętami życzę
      > przyjemności takich jakich zaznali pańscy
      > pracownicy, a panu końca tych
      > nieżyjących5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      > !jak zwiną interes =-------------
    • Gość: RYŚ Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.9.186.* 23.01.02, 11:43
      Firmy takie jak ITALIAN,które mają inspektorów pracy w kieszeni jest całe
      mrowie w Polsce.Obecnie bossowie firmy Italian (wykańczalni ludzi)przenieśli ją
      na peryferie miasta żeby mniej ludzkie oko widziało i tam będą kontynuować
      swoją działalność wbrew przepisom BHP.Prosperując na terenie Stilonu byli cały
      czas na ustach i oczach pracowników innych firm stilonowskich.No ale popiszemy
      sobie a oni i tak się z tego śmieją szczególnie ci prawdziwi właściciele
      Włosi,którzy mają tu tanią siłę roboczą.
      • Gość: inez Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 23:11
        Gość portalu: RYŚ napisał(a):

> Firmy takie jak ITALIAN,które mają inspektorów pracy w kieszeni jest całe
        > mrowie w Polsce.Obecnie bossowie firmy Italian (wykańczalni ludzi)przenieśli ją
        >
        > na peryferie miasta żeby mniej ludzkie oko widziało i tam będą kontynuować
        > swoją działalność wbrew przepisom BHP.Prosperując na terenie Stilonu byli cały
        > czas na ustach i oczach pracowników innych firm stilonowskich.No ale popiszemy
        > sobie a oni i tak się z tego śmieją szczególnie ci prawdziwi właściciele
        > Włosi,którzy mają tu tanią siłę roboczą.
        jestescie banda przyglupow wstapcie do ZCHN tam takich potrzeba.i zacznij
        interesowac sie wreszcie wlasna dupa
        • Gość: RYŚ Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.9.186.* 31.01.02, 08:32
          Do inez :podejrzewam że po tym wybuchu w firmie zostałeś uszkodzony
          psychicznie!!!Czytając twoje wypowiedzi prostackie można wnioskować,że
          potrzebujesz opieki dobrego psychiatry!Prawdopodobnie zapylenie aluminiowe też
          wpływa ujemnie na psychike!Proponuje iść na odtrucie!
          • Gość: inez Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 22:21
            i kto to mowi? nawiedzony przyglup .zajmij sie wreszcie soba
            • Gość: XXX Inez,przygłup z Italiany. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 23:33
              Ale Ci się porobiło w głowie po tym wybuchu.Aż Mi cię szkoda.
              • ula_ Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!! 13.04.02, 11:21
                Odkopałam wątek, bo około 20 marca w Italian Look znowu był wybuch. Na
                szczęście dla pracowników - tym razem bez ofiar.
                Moje pytanie brzmi:
                Czy właściciele Italian Look nie przeginają? Czy nie za bardzo narażają ludzi
                tam pracujących?
                Co o tym myślicie?
                Mnie to śmierdzi. Jeszcze jeden wyrok nie zapadł (chyba), a oni właściwie
                proszą się o kolejne.
                • hiro Re: ITALIAN ...FIRMA KTÓRA ZABIŁA 5 OSÓB!!!!!!!!!! 13.04.02, 12:06
                  ula_ napisał(a):

> Odkopałam wątek, bo około 20 marca w Italian Look znowu był wybuch. Na
                  > szczęście dla pracowników - tym razem bez ofiar.
                  > Moje pytanie brzmi:
                  > Czy właściciele Italian Look nie przeginają? Czy nie za bardzo narażają ludzi
                  > tam pracujących?
                  > Co o tym myślicie?
                  > Mnie to śmierdzi. Jeszcze jeden wyrok nie zapadł (chyba), a oni właściwie
                  > proszą się o kolejne.
                  proszą,proszą i uproszą!
                  i co z tą firmą?działa nadal?
                  jeżeli tak to w tym durnym i dziwnym kraju prawo nie istnieje i istnieć nie
                  będzie!/z drugiej strony patrząc tam pracują gorzowianie-a z pracą u nas
                  beznadziejnie!/
                  jednak lepiej być żywym bezrobotnym niż martwym pracownikiem!
                  pozdro hiro

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka