Gość: yoyobbbbbbbbbb Ej tam macie problemy, w Ameryce gosciowi nie dali IP: 212.14.54.* 04.11.07, 16:35 drinka w barze, bo byl narabany , to poszedl do domu wrocil z pila lancuchowa i przerznal bar na 2 polowy albo i wiecej, Polak nie poszedl na szcescie po pile, tylko nacisnal guzik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini IP: *.icpnet.pl 04.11.07, 16:45 eee, a wogle gdzie jest ten gorzów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini IP: *.icpnet.pl 04.11.07, 16:47 sorry, się mi pomyliło z Chorzowem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini IP: *.centertel.pl 04.11.07, 17:14 No fakt, że to wszystko to wtopa ma maksa. I ma trochę racji "kinoman" i ma trochę racji "gość USA". Ale wszędzie musimy liczyć się z awariami. Zwałszcza w naszych czasach, w których rządzi elektronika, jak bardzo zawodna. Bardziej przekonuje mnie post "gość USA". To dopiero chamstwo! Operatorzy projektora gadają sobie w czasie projekcji filmu, jakże szczególnego filmu, który można oglądać tylko i wyłącznie w całkowitej ciszy. Awaria , jest awarią i żadnego chamstwa ze strony pijanego widza to nie tłumaczy. Trzymam kciuki za Kino Helios, trzymajcie się i panujcie nad sytuacją. Wreszcie mamy KINO! Kocham Helios! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini 04.11.07, 20:17 Za nic żony, dziatków los ma, on ponadto kocha Heliosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini IP: *.dial.telus.net 05.11.07, 03:44 Hey observer, Poczynania tego indywiduala cechuje jasnosc myslenia i logika dzialania.. Nie moze sie tlumaczyc "emocjami".. Emocje to momnt...Ten gosc szukal...i znalazl sposob na zaszkodzenie kinu.. To oczywiste i wyrachowane dzialanie kogos kto chce sie "zemscic"... Film popkazuje dokladnioe co, jak i kiedy robil... Czasami mozna sie "tlumaczyc" ze...na chwile...nerwy nas poniosly... Tu widac, ze juz po nerwach i po emocjach mamy doi czynienia z pacaniem ktopry postanowil "na trzezwo zaszkodzic... I zaszkodzil... Jak jest madry to nie bedzie czekal az go policja znajdzie..Bo znajdzie... Powinien sam sie zglosic i "ratowac co sie da..." Ukrywajac sie daje dowod iz dzialalnosc byla swiadoma... Teraz ucieka przed odpowiedzialnoscia... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kinie 04.11.07, 17:15 Należy wpuszczać tylko w krawacie. Klient w krawacie "nie awanturujący jest". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini IP: *.centertel.pl 04.11.07, 18:14 kanapka1 no nie przesadzaj z tym krawatem. Tu nie chodzi o posiadanie karawata, a o niebycie BURAKIEM :-) Kocham Helios! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyli Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini IP: *.gorzow.mm.pl 04.11.07, 18:44 Gość portalu: observer napisał(a): > kanapka1 > no nie przesadzaj z tym krawatem. Tu nie chodzi o posiadanie > karawata, a o niebycie BURAKIEM :-) > Kocham Helios! zgadzam sie. bycie kulturalnym to sztuka odpowiedniego zachowania sie w danym miejscu. czlowiek,ktory gdzies przychodzi wypity dla kurazu,do tego robi syf i wszczyna karczemne burdy to zwykly buras. obywatelskie spoleczenstwo powinno gardzic takimi cwiercmozgami, nie dajac przyzwolenia na podobne zachowania . wsiemu szpanowi mowie zdecydowane NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini IP: *.centertel.pl 04.11.07, 20:01 Awarie i nieprzewidziane sytuacje wszędzie się zdarzają. Jedynie BURAK, który raz na 5 lat idzie do kina, przy czym nie może zrezygnować z codziennego piwa, bo pije nałogowo, nie może pogodić się z faktem, że akurat w czasie jego seansu zepsuł się projektor. Matko jedyna, ależ to buractwo! Bywałem już nie raz na imprezach kulturalnych, kiedy to dochodziło do awarii. Jedna z największych: solistce w czasie koncertu (muzyka poważna) zerwała się struna w skrzypcach. Koncert przerwano na czas naprawienia skrzypiec. Nikt nawet nie burknął, a wręcz przeciwnie, solistak otrzymała BRAWA!!! Dla otuchy. Innym razem też jechałem setki kilometrów na koncert (muzyka poważna), a tu zapowiedz już na sali koncertowej, że koncert nie odbędzie się z przyczyn technicznych. I nikt nawet nie burknął. Ale dodam, że wszyscy byli trzeżwi. Kocham Helios! Załoga Heliosa, trzymajcie się! Wszystkiego naj dla Was! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini 04.11.07, 20:26 "...Ale dodam, że wszyscy byli trzeżwi..." ...niemozliwe - muzyki powaznej nie da sie słuchac na trzeźwo! Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini 04.11.07, 23:39 Burakiem byla pani kierownik, ktora nic madrego nie kmiala do powiedzenia, to klienta od pijakow wyzwala. Burakiem jestes ty, skoro tak sie tego glupiego watku czepiles. Zbadano mu poziom alkoholu? A ze sie cos popsulo? Zdarza sie... ale nie w swiezo oddanym obiekcie. I co, jak by zamiast uszkodzenia projektora bylo np. uszkodzenie ktoregos dzwigara i calosc by sie zwalila - tez by "sie zdarzylo". Sprzet mozna bylo przetestowac przed wlaczeniem, sprawdzic, a nie ze "w poprzednim kinie dzialalo". Btw, widzac kompetencje w poszukiwaniu wylaczonego wylacznika ppoz, to przypuszczam, ze nie projektor byl niesprawny, a obsluga nie wiedziala jak wlaczyc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini IP: *.centertel.pl 05.11.07, 08:05 Sedkaw, jakbyś chodził do kina, to byś widział, że podchmieleni widzowie to niestety dość częste zjawisko w naszych kinach. I my buraki, jak mnie nazwałeś, będziemy z tym walczyć. I jakbyś czytał uważnie, to byś wiedział, że to nie pierwszy przypadek pijaka w Heliosie. Już pierwszego dnia, ktoś nie wytrzymał napięcia towarzyszącego otwarciu kin i sobie wypity poszedł na seans. Interweniowała ochrona, bo rozrabiał z kolesiami. Zatem jeśli to ja jestem burakiem, Drogi Sedkawie, to w takim razie: tak, my buraki będziemy wywalać w kina kulturalnych panów z butelką piwa, jeśli robią burdy. Chyba, że potrafią pić piwo i siedzieć cicho, bo to zmienia nieco sprawę. Burak pozdrawia! Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini 05.11.07, 18:01 > Sedkaw, jakbyś chodził do kina, to byś widział, że podchmieleni > widzowie to niestety dość częste zjawisko w naszych kinach. Chodze do KINA i to dosyc czesto. Takze do tych wielosalowych ;), choc czesciej do 6 krzesel. Btw, jakos Helios w Szczecinie tez mi do gustu nie przypadl, i nie tylko mi, bo go maja zamknac z powodu braku klientow (Multikino za to prosperuje dobrze). Jak widze, Gorzow nadal ogranicza sie do jednego kina i jakichs podrobek. No coz, i tak uwazam za buractwo sugerowanie, ze jak ktos cos zrobil, to z zalozenia byl pijany (i pewnie zlodziej, bo kazdy pijak to zlodziej ;). Zataczal sie na tym filmie? Mial problemy z rownowaga? Czuc bylo alkohol w jego wydechu? Sadzac po slowach, to pani kierownik nie wiedziala co powiedziec, wiec palnela cos glupiego. A faktycznie, w gorzowskim Heliosie jeszcze nie bylem, deklarowalem sie, ze poczekam, az ludzie przestana przychodzic dla szpanu a zaczna chodzic do kina. Ale jesli tylu pijakow tam - to znowu swiadczy o dyrekcji kina. Ze nic z tym nie robimy. PS. Czy opinie o tym, ze pijacy w gorzowskich kinach to czeste zjawisko wyrobiles sobie na podstawie Heliosa? To szybko - po jednym weekendzie ciezko mowic, ze cos jest czestym zjawiskiem ;) No chyba, ze mowisz tez o innych kinach gorzowskich - w 6 krzeslach sie nie spotkalem, pozostale tez nie, choc nie chodze na najwieksze holywoodzkie szmiry, na dodatek rzadko zdarza mi sie chodzic w weekendy. Za to pojscie na piwo po kinie - ooo, to juz czestsze zjawisko w Gorzowie ;) > buraki, jak mnie nazwałeś, będziemy z tym walczyć. I jakbyś czytał > uważnie, to byś wiedział, że to nie pierwszy przypadek pijaka w > Heliosie. Sorry, a gdzie to pisze? A buractwem jest, ze kierownictwo nic z tym nie robi... > Już pierwszego dnia, ktoś nie wytrzymał napięcia > towarzyszącego otwarciu kin i sobie wypity poszedł na seans. > Interweniowała ochrona, bo rozrabiał z kolesiami. Aha, dopiero jak komus chcial dac w m... albo przeszkadzal innym w spokojnym ogladaniu filmu, to dopiero sie ochrona zainteresowala? Nie uwazasz, ze troche pozno? Btw, zastanowilbym sie nad jednym - czy "sobie wypity" poszedl na seans, czy sobie wypil w trakcie seansu? Bo jesli to drugie - to po pierwsze KK za picie w miejscu publicznym, i Kod. Cyw. za wnoszenie wlasnych napojow (wiekszosc kin ma zapis o zakazie spozywania napojow i zywnosci kupionych poza terenem kina - takze bezalkoholowych). > tak, my buraki będziemy wywalać w kina kulturalnych panów z > butelką > piwa, jeśli robią burdy. Chyba, że potrafią pić piwo i siedzieć > cicho, bo to zmienia nieco sprawę. > Burak pozdrawia! Nie jest przejawem buractwa walka z burakami. Ale wyzwanie kogos pijakiem, bo sie nie wiedzialo co powiedziec - sorry, ale to nie swiadczy o kulturze... Co by nie mowic, pani kierownik ma juz u mnie ogromna kreche... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini 04.11.07, 20:23 Nie ważna o krawat troska On nadal kocha Helios'ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irl Miał rację ! IP: 89.19.78.* 04.11.07, 21:01 Głupota szefowej tego nowego kina nie zna granic. Zastanawia mnie, w jaki sposób przeprowadzono rekrutację na stołek kierowniczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Wpuszac tylko w krawatach! Klient w krawacie jest IP: *.netcologne.de 04.11.07, 21:33 Wpuszczac do kina tylko w krawatach! Klient w krawacie jest mniej awanturujacy sie! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Wpuszac tylko w krawatach! Klient w krawacie 04.11.07, 21:40 "... Wpuszczac do kina tylko w krawatach..." nie przesadzaj... za zimno... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Przegial, ale mial racje... 04.11.07, 21:47 Owszem, gosciu przegial, ale racje mial. Do zastanowienia jest pare faktow: a) czemu az pol godziny zajelo zdiagnozowanie tak prostej awarii? Gdzie jakikolwiek monitoring srodkow ppoz? Moze prokurator po pierwsze powinien zajac sie sprawa naruszenia bezpieczenstwa klientow Heliosa? b) Skoro d... dali elektrycy (brawa dla ochrony, ze w tak krotkim czasie wypatrzyli taka "awarie", akurat oni sie spisali), to czemu gosciu ma placic za ich niekompetencje? On powinien byc obciazony co najwyzej pierwszymi 5 minutami... c) skoro nie chcieli oddac pieniedzy za I seans, czemu az tak chetnie chca oddac pieniadze za seanse zawinione przez kinomana? Jakos mi to smierdzi naciaganym wymuszaniem odszkodowania, nie dla pieniedzy, a dla "manifestacji sily". d) a juz tekst "na pewno byl pijany" swiadczy o buractwie pani kierownik... podsumowujac: gdy uslyszalem, ze dyrektorka 6 krzesel objela stanowisko dyrektor w Heliosie, liczylem, ze bedzie to porzadne kino. Widze, ze niestety to byly marzenia scietej glowy... Odpowiedz Link Zgłoś
profenid Re: Przegial, ale mial racje... 04.11.07, 23:45 Zamiast przeczytać uważnie artykuł, Zetkaf daje się ponieść emocjom i pisze kompletne bzdury... 1) "a juz tekst "na pewno byl pijany" swiadczy o buractwie pani kierownik..." - w artykule pada sformułowanie: "prawdopodobnie był pijany". No ja jednak widzę różnicę między "na pewno" a "prawdopodobnie" 2) "skoro nie chcieli oddac pieniedzy za I seans, czemu az tak chetnie chca oddac pieniadze za seanse zawinione przez kinomana?" - skąd wiesz, że nie chcieli oddać pieniędzy za pierwszy seans? W artykule napisano jedynie, że widzom zaproponowano bilety na inny film jako rekompensatę - jak rozumiem - po to, żeby ludzie nie wychodzili rozczarowani z kina. Ale nikt nie napisał, że ludzie domgali się zwrotu kasy, a pracownicy kina im powiedzieli: "Wała! Kupiliście bilety, to teraz wasz problem". 3) Jak w Tesco obsługuje Cię niemiła ekspedientka, to naplujesz jej w twarz? Albo jak konduktor w pociągu będzie niemiły, to pociągniesz za hamulec bezpieczeństwa? No chyba nie! Urażony widz może dochodzić swoich spraw w różny sposób - pisać skargi, donosy, zakładać sprawy w sądzie. Ale nawet jeśli ma rację, to nie uprawnia go to do łamania prawa, zgadzasz się? A teksty w stylu "Owszem, gościu przegiął, ale rację miał" to nic innego jak usprawiedliwianie łamania prawa i aspołecznego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Kino Helios jak z filmu Barei IP: 82.160.15.* 05.11.07, 04:42 A nie przypomina Wam to pewnego filmu Barei ? Tam też baba ze ścierą krzyczała : " Panie kierowniku , to pijak i złodziej, bo każdy pijak to złodziej" Jak mocno nasze kino Helios przypomina Wam tamte komunistyczne przybytki ? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Przegial, ale mial racje... 05.11.07, 18:16 > 1) "a juz tekst "na pewno byl pijany" swiadczy o buractwie pani > kierownik..." - w artykule pada sformułowanie: "prawdopodobnie był > pijany". No ja jednak widzę różnicę między "na pewno" > a "prawdopodobnie" Nie zmienia to faktu, ze pani kierownik BEZPODSTAWNIE (przynajmniej artykul nie sugeruje jakichkolwiek podstaw do takiego pogladu) oskarzyla czlowieka. Bo glupio bylo powiedziec, ze nie zadowolila klienta... W takich wypadkach wola sie policje (zwlaszcza, ze gosciu szarpal sie z ochrona), a ta moze zarzadzic badanie na trzezwosc - z zalozenia bylaby wytrzezwialka, gdyby okazal sie na gazie. Czemu nie skorzystano z tej mozliwosci? Czyzby gosciu byl jedynie agresywny w stosunku do ochrony, ale nic nie sugerowalo alkoholu? > 2) "skoro nie chcieli oddac pieniedzy za I seans, czemu az tak > chetnie chca oddac pieniadze za seanse zawinione przez kinomana?" - > skąd wiesz, że nie chcieli oddać pieniędzy za pierwszy seans? Patrz inny watek na tym forum, o naruszeniu praw klienta... > W artykule napisano jedynie, że widzom zaproponowano bilety na > inny film jako rekompensatę Aha, kupiles zepsuta szynke, a w ramach reklamacji oddadza ci proszek do prania? Tez fajna wymiana ;) > 3) Jak w Tesco obsługuje Cię niemiła ekspedientka, to naplujesz [...] > A teksty w stylu "Owszem, gościu przegiął, ale rację miał" to nic > innego jak usprawiedliwianie łamania prawa i aspołecznego > zachowania. Nie usprawiedliwianie. To wlasnie podkreslenie, ze reakcja byla zbyt duza w stosunku do przewinienia. Ale to tez byla reakcja na swoja bezsilnosc - kino pokazalo, ze ma go gdzies, i ze nic mu nie moze zrobic. To pokazal, ze moze. Skargi, pisma? Zobacz, ze nie rozmawial z byle kim, rozmawial z kierowniczka a nie byle kasjerka, wladza prawie absolutna w kinie. Wyzej zostala dyrektorka, ktora pracuje w niewiadomo jakich godzinach. i co dala rozmowa? NIC! Owszem, gosciu przegial - ale w sprawe powinien zaangazowac sie rzecznik praw konsumenckich. I pokazac kinu, ze nie sa super-mega- cudem dla zapyzialego miasteczka i maja mieszkancow Gorzowa traktowac z szacunkiem. Jesli chodzi o goscia - proponowalbym (zeby nie czul sie bezkarny) nakaz prac publicznych (moze byc na rzecz kina, pod warunkiem, ze kino dostanie spektakularna kare za olanie klientow, inaczej bedzie to nieuzasadnione upokorzenie delikwenta ;) lub wyrok w zawiasach (choc to moze zostac zbyt slabo potraktowane przez samego oskarzonego). Mysle, ze jak poczuje "kazaca reke sprawiedliwosci" to nauczy sie szacunku dla wladzy i prawa, a jednak nalezy goscia zrozumiec i nie karac nie wiadomo jak wielkimi karami, ktore pograza go finansowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kinie IP: *.centertel.pl 05.11.07, 07:51 No to tak trza by robić: Jak raz (o nie raz! dwa razy!) jechałem tramwajem (wiecie, ten stary helmut), to zaczął się dymić. Podobno pożar w silniku. To powinienem: a. dać w mordę maszyniście, bo się zdenerwowałem. b. lecieć do dyrekcji MZK po zwrot za bilet 2 zł plus koszty dojazdu do MZK i plus mój stracony czas. c. wylączyć prąd w całym gorzowie, żeby żaden tramwaj się z miejsca nie ruszył. Sęk w tym, że byłem trzeżwy i nie zrobiłem tego :-( Kocham Heliosa i panią dyrekor! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini 05.11.07, 18:30 To powinienes: a) zazyczyc sobie od motorniczego zaswiadczenia, ze z winy MZK nie zostala wykonana usluga. b) jesli ci sie spieszy lub nastepny tramwaj bedzie za duzo czasu (duzo jest tu pojecie wzglednym, ale 5 minut to nie duzo, 20 i wiecej to zdecydowanie duzo) to wezwac taksowke, wziasc rachunek i zazadac od MZK zwrotu za usluge c) oczywiscie motorniczy ci zadnego zaswiadczenia nie wystawi, jak naprawde ci sie spieszylo, to mozesz wezwac taksowke na swoj koszt, i, podobnie jak klient Heliosa poczujesz sie, ze w tym kraju niejeden uslugodawca ma klienta w d... d) No i inna kwestia. Wsiadasz do starego helmuta i mozesz sie spodziewac, ze sie popsuje, bo jest stary. Co innego, gdy idziesz do nowego kina i spodziewasz sie, ze sprzet bedzie sprawny. e) Wracajac do tramwaju, mozesz tez zglosic prokuraturze, ze uslugodawca poprzez zaniechanie (brak remontow) stworzyl zagrozenie zycia i zdrowia ludzkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 08:23 po prostu trzeba bylo przeprosic zaproponowac inny seans lub pieniadze dodac ze dwa bilety na inny termin rekompensaty i po sprawie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini IP: 82.160.15.* 05.11.07, 09:55 ale do tego trzeba mieć klasę. A tego brakuje przedstawicielom Heliosa. oni wolą się zachować jak bohaterowie filmów Barei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AI A dla mnie obsługa tego kina to totalna porażka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 08:25 A dla mnie obsługa tego kina to totalna porażka! Byłem na "Ratatuj" w czwartek, 1 listopada. Przy zakupie biletów zapytałem, czy mogę kupić ulgowy, choć zapomniałem legitymacji studenckiej. Usłyszałem, że mogę, bo przy wejściu nie sprawdzają. Rzeczywiście. Sęk w tym, że chociaż w kinie generalnie było puściutko, bo sama Askana była nieczynna, na salę wpuszczali jakieś trzy minuty przed planowanym rozpoczęciem, bo sprzątali, przez co seans zaczął się z kilkuminutowym opóźnieniem. Ciekawe ile sprzątają, gdy frekwencja jest spora? Wcześniej chciałem kupić zestaw mały popcorn + mała Pepsi. Niestety, sprzedająca pani proponowała mi co chwilę coś innego, niż chciałem, w końcu okazało się, że takiego zestawu nie ma, jest ze średnim popcornem i napojem. Ok, biorę, ale pani chce 12,90, a na ekranach nad bufetem leci zajawka, że powinno być 12,50. Pani nie wie, dlaczego, coraz bardziej przerażona swoją niekompetencją. Mniejsza o grosze, ale czy to naprawdę trudno zadbać o takie sprawy? W końcu jesteśmy na sali. Podchodzi nagle jakaś rodzinka i pokazuje bilety na te same miejsca, co nasze. Jestem już naprawdę wku...ony, idziemy wyjaśnić. Po drodze zauważamy, że gość ma bilety godzinę 14:00, choć rano kupował i prosił na 16:10. Kłania się niesprawdzanie biletów przy wejściu. Poszedł "przebukować". Na koniec, podczas seansu ujawnia się za nami buraczysko z 5-letnim synem-krejzolem. Tatuś gada przez komórę, synuś siorbie picie, lata po kinie, robi syf popcornem, nawija z tatusiem na cały głos bez żenady. Po mojej drugiej uwadze wyprowadzają się poza salę. Wreszcie coś pozytywnego, choć to akurat ani wina, ani zasługa Heliosa. Film polecam, kino zdecydowanie odradzam. Wciąż pozostaje Multikino w Galaxy lub Kinepolis (czy co tam teraz jest) w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: A dla mnie obsługa tego kina to totalna poraż IP: *.centertel.pl 05.11.07, 09:32 AI, o! kurde! to ty byłeś na filmie "Seria nieszczęśliwych przypadków".. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Człowiek w ciemnościach- mały komentarz IP: *.centertel.pl 05.11.07, 09:42 Jest tu jakiś psycholog? Nie ma. To ja pokuszę się na mały komentarz. Otóż niektórzy kolesie mają bardzo prosty mechanizm, znany u dzieci do lat 8, że jak zrobi się w kinie czy w teatrze ciemno to zaczynają rozrabiać, bo wydaje im się, że nikt nie widzi i ujdzie bezkarnie. Trochę mi to przypomina Dni filmu radzieckiego, kiedy to jako dzieci rozrabialiśmy w kinie, bo nam się te filmy nie podobały i już wtedy swoje poglądy na temat tego przymusu mieliśmy, ale panie chodziły i dobrze się przyglądały, kto zakłóca spokój i wyraża w ten sposób swój protest polityczny. Potem były wyciągane konsekwencje, np. przygotować gazetkę na rocznicę rewolucji pażdziernikowej. No to taką szkołę trzeba urządzić niektórym. Tyle, że za karę mieliby np. przygotować gazetkę na temat: jak zachowujemy się w miejscach publicznych. Takie gazetki można by potem wywieszać w Askanie dla innych. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Człowiek w ciemnościach- mały komentarz 05.11.07, 18:36 > że za karę mieliby np. przygotować gazetkę na temat: jak > zachowujemy > się w miejscach publicznych. Takie gazetki można by potem > wywieszać w Askanie dla innych. :-) Aaa, polecam, polecam - najlepiej ze zdjeciem delikwenta, takim duzym, no co, w koncu prawa autorskie, redaktor tez sie podpisuje pod swoim artykulem, a takiemu sabotazyscie tez sie nalezy jego "5 minut slawy"... a ze watpliwej slawy (bo kazdy bedzie wiedzial, czemu musial zrobic gazetke) to juz inny szczegol ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Człowiek w ciemnościach- mały komentarz IP: *.centertel.pl 05.11.07, 19:07 Sedkaw, podejrzewam, że zrobilibyśmy niezły porządek w tym Heliosie. Akcję robienia samokrytycznych gazetek można by rozszerzyć: np.: niektórzy w teatrze, zwłaszcza na przedstawiniach dla szkół gimnazjalnych świecą latarkami laserowymi aktorom po oczach, panie nauczycielki są bezradne, albo ze wstydu chowają się pod fotele. Ech, dawniej to upilnowali, kiedy sobie na głośne komentarze na filmach radzieckich pozwalaliśmy. Raz to nawet rodzice musieli do szkoły przyjść i prawie skończyło się na wysłaniu nas na badania do psychiatry, bo pani stwierdziła, że trzeba być nienormalnym, żeby ZSRR krytykować, przy czym sama dodała, że na lekcjach zachowujemy się normalnie. No, ale to było dawno temu. Teraz to nawet Richard Bona rozpoczął w teatrze gorzowskim koncert z 1,5 godziny opóżnienia! Ludzie pałcili po 100 zł za bilet! A nikt prądu w teatrze nie wyłączył. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Człowiek w ciemnościach- mały komentarz 05.11.07, 20:02 A widzisz, a jakby wylaczyli prad - to seans zaczalby sie z polgodzinnym opoznieniem... jeszcze troche a dojdziemy do wniosku, ze to nie sabotaz byl, a usprawnienie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kinie IP: *.gorzow.mm.pl 05.11.07, 10:02 jeszcze nie byłam w tym kinie ale p przeczytaniu tego wszystkiego odechciało mi się,nie cierpie jak jakiś burak je w kinie pije itp,kurcze ludzie 2 godzinki bez jedzenia nie wytrzymacie??kiedys jak sie cuksa odwijało to pani opier...w knie a teraz popkorn cola..kurcze i za plecami słychać ciamkanie bo jeden z drugim papy nie potrafi zamykać,ale az sie boje tam isc,tak naprawde jak sie cos stanie to pijany widz winny,a gdzie pani co bilety sprawdza??nie widziała w jakim stanie był kinoman?/a moze w coli miał prad hahaha i tak go zwalił?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardware bravo! heliosowi się należało:] IP: 82.160.209.* 11.11.07, 16:36 bravo!!!!!!! dobrze im tak!! w końcu ktoś mi poprawił humor, do tej pory nie mogę przestać się śmiać:DDD Kino na to sobie zasłużyło:p... żeby wybudować coś takiego w dzisiejszych czasach. Pewnie większość z was nie zdaje sobie sprawy jakie kina są w normalnych miastach, dlatego nie narzeka. Ja znam mnóstwo kin i helios tylko dobrze się prezentuje a w praktyce jest najgorszym kinem jakie znam. Po pierwsze niektórzy mają w domu większą plazmę od tego ekraniku. Po 2 w kinie powinno być ciemno, przykładowo w multikinie jak wyciągnie się rękę to jej nie widać a w heliosie mogę zobaczyć ścianę. Wyobraźcie sobie jak to jest oglądać horror w dzień:/ (ja musiałam to przetrwać, bo byłam na halloween). Po 3 poczekalnia, a czy tam wogóle są jakieś fotele, bo nie zauważyłam. Teraz w nowoczesnych kinach są piękne fotele, wygodne mięciutkie i oczywiście dużo... na paru piętrach. Po 4 jedzenie i napoje.... tu szkoda mi słów. Po 5 pięknie się reklamują... repertuar powinie być na każdym miejscu, na wielkiej tablicy, na ekranie, dokładnie wyświetlane co jest grane, tak że nie trzeba wstawać z miejsca. Po 6 ekran z trailerami, chociażby w zwykłym cinema city jest ich ze 20, w tym od razu jak się wchodzi do kina, piękny, wielki ekran. Po 7 hehee, nawet nie mają porządnych plakatów, powinny być na każdym kroku i na ścianie i te tekturowe.... Po 8 i najważniejsze - repertuar, jeśli by ktoś nie wiedział, to w normalnym kinie grają około 20 filmów dziennie, a w heliosie mogę policzyć na palcach u jednej ręki, nie wspominając ile razy w ciągu dnia i przez jaki czas, powinni się wysilić przynajmniej na 10 razy dziennie przez miesiąc. Po 9 rozmaitość repertuaru, możecie się domyśleć..... Po 10 strona internetowa, nie chce mi się już pisać, więc możecie sobie sami porównać multikino.pl/ i www.heliosnet.pl/main.php?m=gorzow&l=1. Po 11 ilość sal, taka sama jak ich wielkość:] Po 12 maratony, karnety itp. ciekawe czy na jeden maraton na miesiąc się wysilą... Zresztą już oswoiłam się z myślą że będę musieć jeździć do Poznania... Jest jeszcze mnóstwo wad, ale najważniejsze już wymieniłam. szkoda że ja nie pomyślałam o wyłączeniu prądu <lol> Pomyślcie jaki mam fajny wybór jak wracam z budy o 15 póki dojdę lub dojadę do kina ile zostaje mi filmów do wyboru?? No i oczywiście czekać parę godzin, bo nie potrafią grać ich częściej.... no i odjąc bajeczki i jakieś katynie. Raz zdążyłam ledwo co na Stardust na 15.30 i byłam sama w sali<lol> ps Zadowolenie z czegoś jest proporcjonalne do ambicji, więc jeśli jesteście zadowoleni z tego kina to wiadomo jakich rozmiarów macie ambicje:] Jeśli kogoś zbytnio poruszyła moja wypowiedź to wielkie sorry, ale to TYLKO:] moje zdanie. Muszę już kończyć to marnowanie czasu, a jeśli przy okazji ktoś podziela moje zdanie i chciałby ze mną porozmawiać o filmach, kinach lub o ambicjach to zapraszam hardware.to.your.software@gmail.com :D Odpowiedz Link Zgłoś
super.halusia Re: bravo! heliosowi się należało:] 11.11.07, 16:58 dziwna wypowiedz,nie chodz do kina i nie komentuj,oglądaj tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardware Re: bravo! heliosowi się należało:] IP: 82.160.209.* 11.11.07, 17:14 Wcale nie dziwna, tylko trzeba się wysilić żeby zrozumieć. Kino to mój świat i mam prawo walczyć żeby było dobre i krytykować prehistoryczne budowle. TV służy do oglądania NatGeo a kino do filmów:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: bravo! heliosowi się należało:] IP: *.gorzow.mm.pl 11.11.07, 18:19 jeszcze nie widziałem,ludzi którym dogodzi się,zawsze coś znajdą negatywnego.Czyli pochwalasz zachowanie się tego pajaca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardware Re: bravo! heliosowi się należało:] IP: 82.160.209.* 11.11.07, 20:06 Tak, dzięki niemu się pośmiałam i uwierzyłam że są ludzie którzy umieją sie sprzeciwić... i przynajmniej helios ma nauczkę. To jesteś szczęściarz, bo ja nie widziałam ludzi którzy byli niezadowoleni, wszyscy tylko cieszą się z byle czego, zero ambicji, tylko czysty konformizm. ps. "Postęp jest dziełem niezadowolonych" Sartre Jean-Paul Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: bravo! heliosowi się należało:] 11.11.07, 20:16 "..."Postęp jest dziełem dzialających a nie gapiacych sie w ekran kinowy"... Ja...E_werty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardware Re: bravo! heliosowi się należało:] IP: 82.160.209.* 13.11.07, 23:20 A skąd wiesz, że nie działam?! Działam jak mogę najlepiej, po pierwsze a po drugie jeśli dzięki mojemu postowi chociaż jedna osoba się zastanowi nad swoimi wymaganiami, życiem i heliosem to dobiero będzie DZIAłANIE. ...a jak widać cel już osiągnęłam:D "Gapiących się w ekran" - może ty się gapisz jak nie rozumiesz filmu, ja oglądam, czuje i rozumiem. Film to najlepsza sztuka, źródło inspiracji (a rozrywki przy okazji). Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: bravo! heliosowi się należało:] 13.11.07, 21:42 Gość portalu: hardware napisał(a): > > ps. "Postęp jest dziełem niezadowolonych" Sartre Jean-Paul Super! To skoro jestes taka niezadowolona z kina i cytujesz Sartra to kiedy otworzysz swoje idealne kino? Krytykowac to każdy potrafi. Otworzyć kino - to juz nie jest takie proste. Zgodzę się - nie jest to kino moich marzeń, ale cieszę się , że Gorzów ma heliosa. I zawsze go będę bronić. No może nie śmierdzący popcorn. ;) Kino to nie instytucja charytatywna - puszczają tyle seansów ile będzie +/- chętnych. Przy jednej osobie w sali pewnie średnio im się opłaca puszczać film. Kilkakrotnie odeszłam z kwitniem spod słońca i kopernika. A do szkoły chodziłam jak nie było w Szczecinei ani multikina, ani heliosa. :) Był delfin, colosseum, kosmos. I zawsze było więcej filmów do oglądania niż w gorzowskich kinach. W 40-tysięcznym miasteczku teraz grają tylko jeden film przez dwa tygodnie... Lepiej cieszyć się z tego, co się ma. :) A w przypadku pobytu w innych miastach - korzystać z ich "dobrodziejstw". Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: bravo! heliosowi się należało:] 13.11.07, 22:21 Calama, ale teraz to ja ci dogryze. Owszem, multikino z 20 ogromnymi salami to raczej mania wielkosci, niz rozsadek ekonomiczny. Ale jesli prawda jest to co pisza o Heliosie (olewanie klientow, podla jakosc kina na poziomie XX wieku) to po prostu drwienie sobie z wsiokow gorzowian - sorry, ale tak sie powinnismy poczuc, a nie wmawiac sobie, ze "jest super, jest super, wiec o co ci chodzi". Sorry, ale za wiesmaca nie chce robic. Podajesz przyklad Szczecina. A wiesz jak to ze szczecinskimi multikinami bylo? A no mialy byc. Firmy sobie policzyly, ile sal, jakie koszty, kiedy sie to zwroci. Jakis tam poziom zapewniali - w porownaniu do owczesnych kin szczecinskich rewelacyjnie wysoki, ale tak naprawde mial to byc przestarzaly wycofywany z innych multikin. I tak by sie stalo... ale kina szczecinskie pokazaly, ze one tez moga zainwestowac, i robic konkurencje. I co sie okazalo? Ze jedno kino powaznie przemyslalo i zmodyfikowalo swoja oferte do calkiem przyzwoitego poziomu (nagle zaczelo sie oplacac?), drugie wolalo sie wycofac i wpuscic swoja konkurencje niz byle g... sie osmieszyc. Szczecin sie postawil, i nie potraktowali Szczecina jak wioski. A Gorzowowi po raz kolejny pokazano, ze jest ciut wieksza wioska, i na jakosc uslug lepsza niz w wioskowym kinie nie mozemy liczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: bravo! heliosowi się należało:] 13.11.07, 22:33 zetkaf napisał: > Calama, ale teraz to ja ci dogryze. po to (też) jest forum :) > Owszem, multikino z 20 ogromnymi salami to raczej mania wielkosci, > niz rozsadek ekonomiczny. Ale jesli prawda jest to co pisza o > Heliosie (olewanie klientow, podla jakosc kina na poziomie XX wieku) > to po prostu drwienie sobie z wsiokow gorzowian - sorry, ale tak sie > powinnismy poczuc, a nie wmawiac sobie, ze "jest super, jest super, > wiec o co ci chodzi". Nie chodzi o wmawiwanie. Byłam w kinie helios raz. Nikt mnie nie olewał. :) Są niedociągnięcia - jak i opisany przeze mnie na forum przykład rezerwacji przez internet - przyznaję, ale dałabym szansę. ;) Można napisać do kina. Spotkam Monikę to wcisnę jej kilka uwag. A samo opluwanie na forum nic nie pomoże. Nie chce robić z NASZEGO gorzowskiego kina pomnika, ale chyba jest jakas poprawa w naszym mieście w porównaniu z kinem słońce? Do tej pory na kinie był wielki napis z tytułem filmu jaki grają. Teraz tych filmów jest koło dziesięciu i rzeczywiście brakuje czytelnego repertuaru. ALe wybieram opcję - wspierać i sugerowac zmiany niż opluwac i pisać, że nigdy nie bedzie tak jak w większych miastach. > Podajesz przyklad Szczecina. A wiesz jak to ze szczecinskimi > multikinami bylo? ..........Ze jedno > kino powaznie przemyslalo i zmodyfikowalo swoja oferte do calkiem > przyzwoitego poziomu (nagle zaczelo sie oplacac). Nie wiem jak było, ale w Szczecinie są teraz trzy kina - multikino, helios i pionier. Wszystkie padły, oprócz klimatycznego pioniera. A pionier da sobei radę, bo ma wiernych fanów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: bravo! heliosowi się należało:] 13.11.07, 23:38 "...Spotkam Monikę to wcisnę jej ..." ...pozdrowienia ode mnie - bo widzę ze mamy wspólnych znajomych? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: bravo! heliosowi się należało:] 14.11.07, 07:38 e_werty napisał: > "...Spotkam Monikę to wcisnę jej ..." > ...pozdrowienia ode mnie - bo widzę ze mamy wspólnych znajomych? oki mamy, i to nie tylko Monikę :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty znajomi.... hmmm 14.11.07, 19:46 "... i to nie tylko Monikę :)" ... a kogo jeszcze? Logina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardware Re: bravo! heliosowi się należało:] IP: 82.160.209.* 13.11.07, 23:31 Bravo, skąd wiedziałaś że mam zamiar otworzyć kino! Gdybym tylko mogła nie czekałabym na nic i otworzyła już jutro. Poza tym wątpię, czy będę je otwierać tu. Po co ratować coś co już dawno upadło, lepiej się zajmie miejscami gdzie jeszcze jest nadzieja. "Lepiej cieszyć się z tego, co się ma. :)" i tacy oto ludzie hamują rozwój. Pewnie, siedź cicho, udawaj że wszystko cacy. Tymczasem ja dalej będę głosić swoje poglądy i mam nadzieję, że coraz więcej ludzi będzie się buntować przeciw zacofaniu. Nie mówie że cieszenie się jest złe. Fajna by była postawa "helios jest głupi nie spełnia moich oczekiwań, chce coś lepszego, ale doceniam to że przynajmniej takie coś nam się dostało tak samo jak i sie cieszę z zachodu i wschodu słońca." Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: bravo! heliosowi się należało:] 11.11.07, 18:26 Po 11, Ilosc sal i ich wielkosc powinna byc adekwatna do wielkosci miasta. Ale jeszcze razu nie bylem w tym kinie i obawiam sie, ze nadal jedynym porzadnym kinem w Gorzowie jest 6 krzesel. A o jakosci Heliosa niech swiadczy fakt, ze w Szczecinie Helios pada. W czasie gdy w tym samym miescie multikino swietnie prosperuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: bravo! heliosowi się należało:] 11.11.07, 20:13 "...to wiadomo jakich rozmiarów macie ambicje..." ...przynajmniej wiemy ze twoje są większe od... plazmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardware Re: bravo! heliosowi się należało:] IP: 82.160.209.* 13.11.07, 18:19 Tak... tak to sobie możesz wyobrazić. Niektórzy ludzie, gdy wyobrażają sobie coś bardzo dużego lub nieskończonego powinni się ograniczyć do jakieś rzeczy zastępczej, której rozmiar są w stanie sobie wyobrazić. PS. Jeśli te zdanie jest dla ciebie za trudne, to napisz, mogę ci je rozrysować:p Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: bravo! heliosowi się należało:] 13.11.07, 21:51 "... mogę ci je rozrysować..." ...rysuj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardware Re: bravo! heliosowi się należało:] IP: 82.160.209.* 13.11.07, 23:14 Nie ma sprawy, narysuje w paint'cie, podaj tylko maila, żebym mogła ci wysłać:p Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: bravo! heliosowi się należało:] 14.11.07, 21:01 "...podaj tylko maila..." ... blondynka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrzriposty Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kinie IP: *.tktelekom.pl 11.11.07, 16:50 ma facet jaja ze stali:P Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini 11.11.07, 20:17 "...ma facet jaja..." ...i nic wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini 11.11.07, 22:27 > "...ma facet jaja..." > ...i nic wiecej... No, jeszcze ma... PRZERABANE? A ja jestem ciekawe, nie zauwazylem, zeby ustalili tozsamosc tego goscia. Czyzby system kamer byl tak ulomny, ze nie daje szans zidentyfikowania osoby, ktora moglaby stworzyc powazne zagrozenie dla ludzi? (wylaczenie pradu moze miec powazne konsekwencje). A moze cala ta sciema to tylko pic na wode, zeby bylo na kogo zwalic wine za nieudolnosc pracownikow? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini 11.11.07, 22:35 "...No, jeszcze ma... PRZERABANE?" "...cala ta sciema to tylko pic na wode..." ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Niezadowolony widz wyłączył prąd w całym kini 12.11.07, 19:47 > "...cala ta sciema to tylko pic na wode..." > ??? No co, aresztowali goscia? Przeciez podobno wszystko idealnie widac na kamerze - to czemu jeszcze go nie dorwali? Oj, chyba drugi raz w ciagu jednego dnia nasze suuuper-kino zrobilo gosci w bambuko... Odpowiedz Link Zgłoś