crr0902 15.03.08, 09:38 Dziwię się szanownej pani nauczycielce, wszak prenumeruje Gazetę Wyborczą z dodatkiem Gorzów Wlkp., a nie Międzyrzecz. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marecki Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.range81-159.btcentralplus.com 15.03.08, 09:53 A przeprowadź się paniusiu do Poznania. Do krainy podziemnych pomarańczy! Do miasta które sssssssssaaaa wszystko wokół siebie i nie zostawia nikomu nic! A od Gorzowa to sie paniusiu odp......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: surma_bojowa Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 10:07 Wbrew swojej naturalnej roli oraz funkcji proponuję poniechać tą panią. Ot, kolejna blondabsolwentka tzw. uniwersytetu zgniłozielonogórskiego, która za wszelką cenę chciała zaistnieć w google i nawet jej się to udało: www.google.pl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&hl=pl&q=Anna+%C5%9Awider&lr=&btnG=Szukaj+w+Google Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.08, 11:12 czyż ten hotel przy słowiance nie jest "obciachowy"??? www.gorzow24.pl/news/779/slowianka-zbuduje-hotel.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.08, 10:33 niestety z sulęcina widać to identycznie. :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubuszanin?? Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.icpnet.pl 15.03.08, 12:03 Witam! Ja równiez nie mieszkam w Gorzowie, ale nie mam nic do tego ze pisze się wiecej o ponad 120 tys miesice a nie o 18 tys miesie o nazwie Międzyrzecz. Droga Pani Anno jeżeli nie podoba się pani województwo lubuskie zapraszam do Wielkopolski. Pozatym czytajac Pani artykuł widze ze ma Pani straszny uraz go Gorzowa, ciekawwe dlaczego? Dodatek do Gazety Wyborczej jest dla dwóch stolic Lubuskiego. Więc prosze tez miec pretensje do dziennikarzy że za duzo również jest informacji z Zielonej Góry. Dodam jeszcze ze gdyby się tak satało ze część lubuskiego razem z Miedzyrzeczem po likwidacji województwa dostaną się do wielkopolski, to ręcze Pani ze i w poznanskim dodatku Gazety Wyborczej nie przeczyta Pani o np. kradzieży na ogródkach działkowych w Miedzyrzeczu. Proponował bym zagłębić się w historie ziemi lubuskiej, jest bardzo ciekawa, i może w ten sposób doceni pani województwo lubuskie. a jezeli nie to jest taki jeden autobus dziennie do Poznania, prosze sie spakować i wyjechac.Nic na siłe. Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzowianin Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.08, 12:48 Nikt nie zmusza do mieszkania w woj. Lubuskim. Nie podoba się? Wrocław, Szczecin, Poznań zaprasza. Ale dodam tylko, że w tych miastach tak różowo wygląda tylko z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gim Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.08, 14:32 No w porządku poglądy pani Anny Świder są jakie są. Ja to szanują. Ale czy podobnie myśla wybrani do Sejmiku reprezentaci Midzyrzecza z tamtego okręgu? Czy podobnie jak Pani Anna myśli chocia połowa radnych miasta Miedzyrzecz? Czy gdzies to wyartykułoweali? tego nie wiemy. Nie wiemy w czyim imieniu poza uczniami sie pani wypowiada. Ale generalnie głos ciekawy. A jesli chodzi o media. Gazeta Wyborcza w Poznaniu nie pisze o Ostrowie Koninie Kaliszu Pile a przeciez to tez duze miasta. Regionalna gazeta dla kazdego powiatu jest Gazeta Lubuska. Zadna gazeta ogolnopolska nie moze sobie pozwolic zeby miec korespondenta w kazdym powiecie. Od tego sa gazety regionalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagraniczny Wielkopolski - Gorzów IP: 83.238.194.* 15.03.08, 20:57 I niech tak będzie do końca świata i jeden dzień dłużej. Bo co to jest lubuskie. Z kimkolwiek rozmawiam to ZAWSZE słyszeli o Lublinie i lubelskim ale żeby o jakimś lubuskim? Co to za twór pytają. Zdumieni, że coś taiego powstało Jedynie Wielkopolska może uratować GORZÓW przed dominacją zgrzeblarek z falubazu. A o Ostrów, Kalisz, Leszno czy Piłę, się nie martwcie. Żyjemy i kwitniemy w gospodarnej wielkopolsce. Zakładamy stowarzyszenie na rzecz przyłączenia Gorzowa do Wielkopolski - "My wielkopolscy Gorzowianie" - kto z nami. Następny komunikat o tym gdzie co i jak - za parę dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: Wielkopolski - Gorzów IP: *.aster.pl 15.03.08, 21:42 Sio, sio...schowaj się z powrotem w swojej poznańskiej dziurze z której wypełzłeś i nie rób tu dywersji :-) Gdyby bycie miastem powiatowym było takie super-korzystne w porównaniu z byciem miastem wojewódzkim, to Poznań sam by się prosił aby zostać jednym z powiatów wojewdztwa Lubuskiego - na przykład. Ale jakoś się nie prosi, natomiast z chęcią "zassałby" jako miasto wojewódzkie kolejne powiaty aż pod rogatki Berlina nieomal...Ciekawe po co...pewnie ma w tym interes... Poza tym, Gorzów z Wielkopolską ma tyle wspólnego co słoń z filiżanką z miśnieńskiej porcelany - czyli nic. Został założony w 1257 r. w Nowej Marchii i przez 700 lat taka była jego tożsamość. Po 1945 r. napłyneła tu ludność z różnych regionów Polski, głównie z za Buga ( Wilno, Lwów...). Przymiotnik w nazwie "Wielkopolski" jest tyle prawdziwy co twierdzenia komunistycznej propagandy o "powrocie Gorzowa do polskiej macierzy". Ziemia Lubuska, województwo lubuskie, to uwzględnienie oczywistej, naturalnej, historycznej odrębności i specyfiki tej częsci Polski. Poznań niech pilnuje swoich kartoflanych poletek a od Gorzowa wara :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylczy Re: Wielkopolski - Gorzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 02:49 Gość portalu: zagraniczny napisał(a) Z kimkolwiek rozmawiam to ZAWSZE słyszeli o Lublinie > i lubelskim ale żeby o jakimś lubuskim? Co to za twór pytają. > Zdumieni, że coś taiego powstało Rozmawiasz z niewłaściwymi ludźmi! Zdaję sobie sprawę, że czasem trudno jest pogadać z kimś spoza swojej sfery, ale spróbuj porozmawiać z ludźmi wykształconymi; myślę, że dobra zawodówka wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu 15.03.08, 14:48 Ma kobieta racje! Istnienie lubuskiego to tylko efekt politycznych zagrywek. Sztuczny twór wyhodowany w inkubatorze i podtrzymywany sztucznie. Rachityczny gospodarczo i kulturowo. Odłączyc go od respiratorów centralnych to szczeźnie w krótkim czasie! Odpowiedz Link Zgłoś
hiiro co wymagać od nieuka? 15.03.08, 14:50 najwyższe bezrobocie najgorsze drogi?ciekawe na jakim świecie to babsko żyje?! czytać nie umie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skwierzyn Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 15:09 Do "obciachowej" Pani Anny. Tak to już poporostu jest szanowna Pani, że większy może więcej i jakoś tak jest, żę mu się więcej mależy. Niech Pani spojrzy chociażby na układ Skwierzyna - Międzyrzecz. Dla Międzyrzecza wszystko a dla Swierzyny jakieś ochłapy i tylko jak zostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.08, 18:01 przy jednej stolicy województwa, powiaty mogą liczyć na jakieś ochłapy. przy dwóch konkurujących stolicach rozdrapane jest wszystko. żaden ochłap nie zostanie. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gim Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.08, 19:01 Gość portalu: nicelus napisał(a): przy jednej stolicy województwa, powiaty mogą liczyć na jakieś > ochłapy. przy dwóch konkurujących stolicach rozdrapane jest > wszystko. żaden ochłap nie zostanie. > :( W tym jest coś na rzeczy. Powiaty uważajcie. Powinien powstać ruch obrony powiatów przed Gorzowem i Zielona Górą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLF Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.08, 17:21 Poziom OBCIACHOWEJ rodem z Zielonej !!! Nienawisc ,zazdrosc ,pomowienia ,i to ma byc nauczycielka ??? W ktorej szkole ta PANI uczy ?Rodzice UWAZAJCIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
hanyncjusz Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu 15.03.08, 19:42 Dawno nie widziałem takiego natężenia nienawiści. Ach te małomiasteczkowe frustracje, kompleksy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KahlanAmnell Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.08, 20:09 Nie podoba się coś?? Droga wolna... Nikt panią nie zatrzymuje... Osobiście uwielbiam Gorzów... bo to ewenement na skalę Polski ;) :) A wracając do pani "nauczycielki", proszę spakować manatki - wsiąść do pociągu "byle jakiego" - zniknąć z woj. lubuskiego i odczepić się od Gorzowa... Aha, ponoć głodnemu chleb na myśli - więc chyba to pani lifting się nie udał i pani jest zazdrosna o Gorzów coraz piękniejszy (no dobra - kula się nie liczy chociaż też ma swój urok - chyba - "jakiś"). Ta pani po prostu z wiekiem robi się coraz brzydsza i nie ma kto o nią zadbać... :| Mówi się trudno i żyje się dalej kobito. P.S. Ona jest nauczycielką? Egzaminy gdzie zdawała, w Zielonej?? (to tak na marginesie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajdy Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.08, 20:41 Ja jestem z Gorzowa i w pełni popieram to zdanie. Śmieszy mnie to cale woj. a określenie stolic tego twora polityki WŚIAMI jest super. Wiec od tej pory jestem mieszkańcem wsi i to mi sie podoba!!! Pozdrawiam wszystkich WIEŚNIAKÓW z Gorzowa i Zielonej Dziury. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_franek Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu 15.03.08, 21:04 Urodziłem się w Gorzowie, mieszkam w Gorzowie i uważam, że to miasto to takie zamo zadupie jak Z.G. Obydwa miasta sa siebie warte. Jest mi wstyd jak przejężdzając centum Gorzowa ul. Sikorskiego muszę zaciskać zęby żeby sobie jezyka nie odgryźć, takie psia mać dziury. Jest mi wstyd pamiętając o tym jak proponowano lokalizację Vadriny w gorzowie jakiś debil włodarz stwierdził, że nie ma wolnego budynku. Jest mi wstyd gdy dziury w pięknych granitowych ulicach jakiś debil zalewa asfaltem, jest mi wstyd,że miasto wygląda jakby działania wojenne '45 jeszcze trwały. Jest mi wstyd, że każdy ma gdześ to miasto i tylko czeka by sie z niego wynieść. To na razie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenAktor Anno Świder! IP: *.aster.pl 15.03.08, 21:40 Kobieto, sama w tym artykule wstawiałaś przecinki??? Jak zamierzasz coś rzec, to wstaw jeszcze między, rzec można by, przecinek. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_franek Re: Anno Świder! 15.03.08, 22:38 Był sobie Mark Twain. Wielkim pisarzem był, sobie. Nie uznawał gramatyki, sobie. Na końcu powieści umieszczał był sobie, sporą ilość przecinków, kropek, apostrofów, sobie. By każdy sobie poumieszczał sobie je w miejscach jakie uznał za słuszne sobie. Obsobacz mnie lub Panią za treść nie za formę do cholery!!!! P.S. To w afekcie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenAktor Re: Anno Świder! IP: *.aster.pl 16.03.08, 16:53 Uświadommy się sobie, co świadome i artystyczne, a co nieudolne. Pani Anna Świder nie buduje klimatu, rytmu, pani Anna usiłuje coś zakomunikować i aspiruje do opiniotwórczej. Wymagam maturalnego, nie filologicznego, stopnia poprawności! Wymagam od dziennikarza w jego oficjalnej wypowiedzi, a nie od poety! Rzemiosła! Rzetelności! To nie jest "list do redakcji" internauty. Burdel i brak szacunku do zawodu! A co do treści - zwyczajnie niesmaczna napaść na dość znaczące miasta. Obiektywnie patrząc, miejscowość pięciokrotnie większa od pozostałych miejscowości w promieniu 100km, a trzecia co do wielkości w promieniu ok. 200km - ma swoją rangę, której niechlujny małomiasteczkowy paszkwil nie umniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_franek Re: Anno Świder! 16.03.08, 20:20 Po pierwsze primo (;-)) nie liczy sie wielkość tylko jakość. ;-) Po drugie primo (;-)) jedynym znaczący miastem w promieniu 200 km od G-wa jest Berlin, długo nic i Poznań. Z rewolucyjnym pozdrowieniem. Wredny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenAktor Re: Anno Świder! IP: *.aster.pl 17.03.08, 15:41 Bardzo chętnie bym przystał na prymat jakości nad ilością, ale tak nie jest na świecie, tylko w marzeniach. No a po drugie chyba nie rozważamy przystąpienia Międzyrzecza do województwa Berlińskiego, ani dodatku Międzyrzeczer-Zeitung? słowem, rzecz opisywana dzieje się w Polsce :) PS Berlin, to chyba nawet promeniu 100km? bo mi javascript wywala przeglądarkę na map24.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Między-rzeczami Re: Anno Świder! IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.08, 09:32 Ta kobieta, ponoc nauczycielka, ma poważne problemy z pisownią. Wystarczy przejrzeć jej gazetę. Brrr. I tego uczy dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Anno Świder! IP: *.dial.telus.net 16.03.08, 09:42 Hey Między-rzeczami, Czepiasz sie glupot bo istoty rzeczy nie widzisz... Pani Anna ma swoja opinie i te opinie ma prawo glosic... Jestem przekonany ze wiele osob jej poglady podziela... Ani ja ani ty nie musimy sie z nia zgadzac... Nie o to chodzi.. Chodzi o to, ze publicznie ma odwage powiedziec to co ja martwi... Brawo pani Anno! Tak trzeba... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to jakaś rura... Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.08, 22:51 jakaś rura z prowincji - po co o tym pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu 15.03.08, 23:06 Ogólna teza pani nauczycielki z Międrzyrzecza jest słuszna - zlikwidować nowowtówr lubuski. Reszta tej wypowiedzi nie zasługuje nawet na mój komentarz. Zaprawdę naiwny, zabawny i dziecinny sposób odreagowywania własnych frustracji. ps. byłem dzisiaj w Askanie - rejestracji FMI na parkingu co niemiara. Sama Skwierzyna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ress Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: 78.133.153.* 16.03.08, 15:24 Budrys zgadzam się z Tobą babka ma zal do wszystkich ,że mieszka w takiej dziurze jak Międzyrzecz.Ale nikt nikomu nie kazał zostawać nauczycielem i pracowac za groszę.Zwykła frustratka próbująca zwalić wine za swoje niepowodzenia życiowe na innych.Proponuję jej się przeprowadzic do Bledzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
44_m Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu 15.03.08, 23:05 Ma pani małomiasteczkowe kompleksy pani Aniu. Natomiast zgadzam się z jednym: to pseudo województwo i kilka jeszcze innych należy zlikwidować pozostawiając 7 maksimum 9 makroregionów samowystarczalnych gospodarczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Brawo pani Anno!!! IP: *.dial.telus.net 16.03.08, 03:09 Hey, Jak sie nie powioe...to nikt nic nie wie... Gratuluje otwartosci.i szczerosci.. Moze innych to zainspituje... Mam tez dosc "politycznie poprawnej" lecz nieszczerej paplaniny... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: surma_bojowa Re: Brawo pani Anno!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 10:33 Problem Skwierzyny wygląda następująco: w województwie gorzowskim było 40 jednostek szczebla gminnego, które konkurowały o zasoby z mniej więcej tych samych pozycji. Władza chcąc uniknąć awantur (bo miała inne, znacznie większe kłopoty na głowie, a potem będąc zajęta dekomunizacją, lustracją i podobnymi bzdurami), pilnowała mniej więcej sprawiedliwego podziału. W tym tego, żeby Gorzów nie stał się zbyt zachłanną pijawką, a takoż i Międzyrzecz, z którego człowiek bardzo długo był wojewodą. Czyli każdy miał szanse coś zyskać. Po 1999 roku pomiędzy Skwierzyną a Zieloną Górą, która jest pijawką megasuperhiper, pojawił się powiatowy Międzyrzecz, który w naturalny w przyrodzie sposób pragnie wyssać swoją dolę. W tej sytuacji Skwierzyna ma w plecy w sposób nieuchronny. Nie ma rady, trzeba wrócić do podziału administracyjnego kraju wprowadzonego w roku 1975, bo nic lepszego nie wymyślimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 11:16 współczuje uczniom takiej nauczycielki:)jak do Poznania jej się chce to niech się przeprowadi. wstyd pani nauczycielko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu 16.03.08, 21:15 "...współczuje uczniom takiej nauczycielki..." ... a gdyby była krawcową? Takze byś współczół jej klienkom? Co zawód ma do rzeczy? Jak nauczycielka to musi milczeć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzowianka Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.08, 15:39 "Oto dwie "wiochy" Gorzów i Zielona Góra (bardziej elegancka), z przerostem ambicji, toczą między sobą spór o wyższość jednej nad drugą."Faktycznie powinniśmy przenieść stolicę lubuskiego do jakże "miejskiego"Międzyrzecza:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostal Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: 213.17.223.* 16.03.08, 18:27 dobrze powiedziane - gorzowianka- ta mała belferka z metropoli międzyrzeckiej powinna się przenieść do pyrlandii a może faktycznie przenieść stolicę do jej miasteczka a to byłoby super frajda na cały kraj - by był to super kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu 16.03.08, 20:51 Jest bardzo prostu sposób na zmniejszenie problemów emocjonalnych pani nauczycielki z Międzyrzecza - konkurencja "wiejskiego" Gorzowa i powiatowego Międzyrzecza w strukturach Wielkopolski. Nie wiem dlaczego ale jestem spokojny o wynik:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.ztpnet.pl 16.03.08, 21:07 "W roku 1975, na polecenie jakiegoś sekretarza KC PZPR, podzielono kraj na nowe województwa, których stolice usytuowano w przysłowiowych "dziurach". Tak było z Gorzowem. Miasta, podobne do Międzyrzecza, pozbawiono należnych im pieniędzy, bo "obciachowy" Gorzów musiał sobie zrobić upiększający lifting" Uuuuu ale obciach Prawda w oczy kole co ? Tyle tekstów juz padlo o tym jak zla ZG zostala miastem wojewódzkim zamiast Gorzowa no to prosze W koncu ktos powiedział jak to bylo gdy Gorzow zostal miastem wojewódzkim. Nawet karetki byly wywożone z Miedzyrzecza do Gorzowa by budowac swoja stolice heeh Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu 16.03.08, 22:12 Gość portalu: alek coś tam wyblubrał. Nie ważne co. Czesław, Nie męcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andyes "Obciachowy" Nowakowy Gorzów IP: *.gorzow.mm.pl 17.03.08, 21:09 "Nawet karetki były wywożone z Międzyrzecza do Gorzowa by budować swoja stolicę". Nie tylko karetki, nawet wojewodę przywieźli z Międzyrzecza. Może Alek lub pani Anna przybliżą ten temat... A tak nawiasem mówiąc przywoływanie sekretarza KC PZPR (no, którego???) ma chyba podkreślić bezsens ówczesnej reformy administracyjnej, w opozycji do światłej decyzji (no kogo, bo przecież rozgrywający karty prof. Kulesza nie był ostatecznym decydentem?) powołującej nowe województwa, z fatalną wpadką niestety - województwem lubuskim. Ale powołane wtedy województwa miały większy potencjał niż obecne (zabiedzone w większości) powiaty. Duch sekretarza KC PZPR jest swoista Białą Damą - może zatem wykorzystać ten pomysł do uatrakcyjnienia MRU, bo z tym jakoś w Międzyrzeczu nieszczególnie... Pojawiające się głosy jakoby Gorzów był przyczyną degradacji mniejszych miejscowości uważam za śmieszne i nieprzemyślane. Gorzów między innymi był bardziej "obciachowy" niż ZG, bo włodarze administracji centralnej i wojewódzkiej przez lata starali się podkreślić stołeczność ZG. I niech pani Anna nie twierdzi, że wówczas to było takie Eldorado dla mniejszych miejscowości. Mam już trochę lat i pamiętam te "tłuste lata", które de facto były bardzo postne. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Ograniczyć dostęp do koryt!!! 16.03.08, 21:12 Tylko kto to zrobi??? Ci przy korytach byliby głupcami gdyby sami sie odstawili! A inni maja ochote ich zastąpić! I dlatego koryt przybedzie! Młodzi także sa głodni i pazerni na koryta... Dlatego olewam te machloje - jak sam nie zarobię na swoje utrzymanie to zaden "konsument" państwowego koryta mnie nie nakarmi. Wisi mi kto zre - lewa/prawa/srodkowa... polska... chińska... niemiecka morda! wszystkie patrza wlasnego koryta - i słusznie!!! dlaczego maja komus pomagać? Pewnie dla reszty zostanie to co główne ryje nie zeżra albo co im odpadnie od mordy? Resztek nie jadam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: 212.160.172.* 17.03.08, 08:24 Przeniesmy stolicę województwa lubuskiego do Międzyrzecza. Międzyrzecz pogodzi polityków. Do pracy będą mieli po tyle samo kilometrów (około 50km). I Pani Świder zmieni punkt widzenia, :-) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu 17.03.08, 12:26 "...I Pani Świder zmieni punkt widzenia," ... co zapobiegnie upadkowi cywilizacji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.backiel.com.pl 17.03.08, 08:41 wypada się z panią Świder poniekąd zgodzić... likwidować lubusczakowiznę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubuszanin Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 12:01 Jeśli Ci się nie podoba województwo lubuskie,najważniejsze miasta ,oraz prasa, to jazda stąd jak najdalej.Tylko nie pisz do gazetek własnej produkcji i nie bierz się za edukację dzieci bo jesteś żałosna i głosisz bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.backiel.com.pl 17.03.08, 12:24 ha ha ha oby do 2013 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sofka Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: 81.15.152.* 28.03.08, 10:46 Świetne są te reakcje gorzowian, którym się wydaje, że "awansowali" w hierarchii administracyjnej, bo mieli premiera z Gorzowa i swoje małomiasteczkowe frustracje wylewają na głowę pani A. Mamy więc tu odwołania do Jej niewątpliwie demoralizującego wpływu na dziatwę, braki w nauce interpunkcji, w znajomości historii itp itd; ot polskie piekło, niewiele merytoryki,dużo inwektyw. Prawda (moja) jest taka, że lubuskie słynie z: bezrobocia, niskich wyników nauczania na terenach popegeerowskich, kradzieży samochodów i przemytu papierosów oraz nieudolnych włodarzy.Ja podziwiam kobietę za odwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakoś tak... Re: Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: 150.254.124.* 28.03.08, 13:03 Jakoś tak sobie myślę, że szanowni gorzowianie się trochę zapędzili. Pani Anna w prostych, żołnierskich słowach powiedziała, co wiele osób na prowincji myśli o konflikcie ZG-GW. A do wszystkich specjalistów wysyłających Międzyrzecz do Pyrlandii: Międzyrzecz jest częścią Pyrlandii, okupowaną przez lubuskie Gie. Międzyrzecz nawet w nazwie jest Międzyrzeczem Wlkp. i był nim do 1793 roku, kiedy byłe województwo poznańskie zostało zajęte przez Prusaków. A do miłośników umowy paradyskiej - nawet w Paradyżu wiszą portrety wojewody poznańskiego Krzysztofa Opalińskiego, który mocno tam kasą sypał. I to rzecz jasna, było województwo poznańskie, to jest Wielkopolska i będzie Wielkopolska. Nawet jeżeli przejściowo okupowana przez Lubuskie Gie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Swider Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 16:19 Dziękuję wszystkim internautom za miłe słowa i emocjonalny odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: tak widzałeś tę kobietę jak dupa wiecheć! IP: *.dial.telus.net 30.03.08, 05:44 Hwey hiiro, Widzial, nie widzial... Dziewczyna ma swoja opinie...publicznie bez zadnych "ale" ja glosi i za to naleza jej sie slowa uznania! A jk taka madra...to zaloze sie ze jest takze cholernie atrakcyjna... Takie rzeczy ioda w parze... :):):) PS. Ja madry, inteligentny...a wiec i przystojny i cholernie seksowny... Dziala to takze wsrod kobiet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jako z GW Anna Świder: "Obciachowy" Gorzów po liftingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 22:33 Ta Pani chyba leczy swoje kompleksy. Czyżby nauczycielka nie zauważyła obwodnicy Międzyrzecza, nowych firm a co za tym idzie nowych miejsc pracy. Ja wiem, że pensja nauczycielki w miasteczku boli, ale żeby odrazu obrażać się na cały świat?! Obciach to pani robi z siebie. Wstyd! Niby nauczyciele mają dawać przykład uczniom. Czego pani uczy swoich uczniów?! Nienawiści, prowincjonalności o stylu wypowiedzi nie wspominając! Więcej wiary! Odpowiedz Link Zgłoś