aborys 19.09.03, 08:47 Forumowicze, natychmiast marsz do chóru!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aborys Re: Chór Cantabile szuka nowych głosów 19.09.03, 08:50 Mareczku, czemu nienawidzisz Gorzowa? Czemu nie chcesz brać udziału w życiu kulturalnym naszej małej ojczyzny? Słowo daję, jakbym mieszkał w Gorzowie, tobym spróbował. Chociaż Bryki twierdził, że fałszuję. I Ape też tak twierdziła. Ale ja im wybaczam. Odpowiedz Link Zgłoś
pontifexmaximus Re: Chór Cantabile szuka nowych głosów 19.09.03, 09:02 lalalalalalalala O Fortuna velut luna statu variabilis, semper crescis aut decrescis; vita detestabilis nunc obdurat et tunc curat ludo mentis aciem, egestatem, potestatem dissolvit ut glaciem. Sors immanis et inanis, rota tu volubilis, status malus, vana salus semper dissolubilis, obumbrata et velata michi quoque niteris; nunc per ludum dorsum nudum fero tui sceleris. Sors salutis et virtutis michi nunc contraria, est affectus et defectus semper in angaria. Hac in hora sine mora cordum pulsum tangite; quod per sortem sternit fortem, mecum omnes plangite! lalalalalalal wygram casting? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Chór Cantabile szuka nowych głosów IP: *.bajt.krakow.pl 19.09.03, 09:08 pontifexmaximus napisał: > wygram casting? Masz fajny tyłeczek, niezła fryzurkę, ale nie masz poczucia rytmu. Jestem na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pontifexmaximus Re: Chór Cantabile szuka nowych głosów 19.09.03, 09:18 a co na to reszta jury? Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Chór Cantabile szuka nowych głosów 29.09.03, 09:44 Wczoraj przypadkiem napatoczyłem się na koncert drugoligowego chóru w moim, trzeciorzędnym, kościele parafialnym. Spore wzruszenia, prosty repertuar. Szanujcie muzykę klasyczną, i hołubcie ją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Chór Cantabile szuka nowych głosów IP: 5.5D* / 24.70.95.* 29.09.03, 10:06 aborys, you are sick...... Call your doctor... POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Chór Cantabile szuka nowych głosów 29.09.03, 10:14 Gość portalu: Bernard napisał(a): > aborys, you are sick...... Ale nie jestem ciotą. Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Chór Cantabile szuka nowych głosów 29.09.03, 10:24 aborys napisał: > Gość portalu: Bernard napisał(a): > > > aborys, you are sick...... > Ale nie jestem ciotą. Nie czepiaj się, Berni ma taki tick językowy tylko. Coś jak "pozdro". Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Chór Cantabile szuka nowych głosów 29.09.03, 10:26 j24 napisał: > Nie czepiaj się, Berni ma taki tick językowy tylko. Umówmy się, że Berni nas wszystkich wirtualnie bardzo kocha - bez języczka :) Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Śpiewanie 29.09.03, 10:22 aborys napisał: > Wczoraj przypadkiem napatoczyłem się na koncert drugoligowego chóru w moim, > trzeciorzędnym, kościele parafialnym. > Spore wzruszenia, prosty repertuar. > Szanujcie muzykę klasyczną, i hołubcie ją. W pełni się z Tobą zgadzam. W modzie co prawda to je tera techno i paradowanie z miłością, ale takie młodzieżowe śpiewanie, chórki z klasyczną gitarą, bębenkiem i flecikiem ma swój urok i to nie tylko na Wigilię (Święto Karpia*). Kościół jest alternatywą dla zabijania w komputerowych gierkach, dla blokersów, dragów i prostytutek, czy się komu to podoba, czy nie. Wiem, prostytutki też są potrzebne, a w ryja czasami komuś też trzeba przylać, ale oberwać w ryja by się nie chciało, tak samo jak mieć córeczkę, co zastała tirówką. *) coś jak Święto Indyka, tyle, że zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Śpiewanie 29.09.03, 10:29 j24 napisał: > W pełni się z Tobą zgadzam. W modzie co prawda to je tera techno i paradowanie > z miłością, ale takie młodzieżowe śpiewanie, chórki z klasyczną gitarą, > bębenkiem i flecikiem ma swój urok i to nie tylko na Wigilię (Święto Karpia*). Ale ja mówię o Kronungsmesse Mozarta! Koncertach Brandenburskich Bacha! A nie o Starym Dobrym Małżeństwie i sakrosongach. Czy w brandenburskim Gorzowie grywa się Koncerty Brandenburskie? Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Śpiewanie 29.09.03, 10:41 aborys napisał: > Ale ja mówię o Kronungsmesse Mozarta! > Koncertach Brandenburskich Bacha! > A nie o Starym Dobrym Małżeństwie i sakrosongach. Każdy z nas mówi o czym mu się chce. Dobrze, że nie wrzuciłem tu tekstu o połowie dorsza, z pokładu omegi (taaakie łapanie, to tak na marginesie:) > Czy w brandenburskim Gorzowie grywa się Koncerty Brandenburskie? Moja parafia to chyba IV liga. Jaka parafia, taki parafianin :) Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q dorsz z omegi 29.09.03, 11:47 j24 napisał: > Dobrze, że nie wrzuciłem tu tekstu o połowie dorsza, z pokładu omegi Dorsz to chyba ryba morska, a Omega to łupina słodkowodna. Jak to zrobiłeś? Chybotało? Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: dorsz z omegi 29.09.03, 12:14 bart.q napisał: >> Dobrze, że nie wrzuciłem tu tekstu o połowie dorsza, z pokładu omegi > Dorsz to chyba ryba morska, a Omega to łupina słodkowodna. Jak to zrobiłeś? Open chyba by to zaliczył do sportów extremalnych :) Widziałeś kiedyś blachę na dorsza? Największy szczupak na Lipach uciekłby w największe zielsko w sąsiednim jeziorze, jakby taką przynętą rzucono w pobliżu :) > Chybotało? Mnie nie pytaj, ja tylko zdjęcia oglądałem :) No i te błystki do rybek łowienia Odpowiedz Link Zgłoś