Gość: Bernard IP: 5.5D* / 24.70.95.* 28.09.03, 12:53 Ktos dal wam $10.000.000 i powiedzial: Zainwestuj w Gorzow. Napiszcie na co wydalibyscie te pieniadze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darth4 Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi 28.09.03, 14:07 sztuczne ognie i zaprosiłbym główne TV. Wreszcie bylibyśmy wypromowani w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi 29.09.03, 06:35 Drobnymi się nie bawię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi IP: 5.5D* / 24.70.95.* 29.09.03, 07:35 Hey aborys, Potrafisz lepiej... Naprawde...gdyby cos takiego sie naprawde przydarzylo... Na co wydal bys te forse w Gorzowie? Nie na siebie - na miasto. Nie badz kociak. Powiedz . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutas Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi IP: 80.54.47.* 29.09.03, 07:40 Hmmm, tak naprawdę to za 10 mln. baksów wiele nie da się wybudować. Dla mnie by starczyło, ale cos porządnego w skali miasta? Pomysłodawca tego pytania wykazał sie brakiem realiów. Niech doda z jedno zero wtedy pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi IP: 5.5D* / 24.70.95.* 29.09.03, 07:56 Hey Smutas, Ani grosza wiecej. Masz tylko $10 milionow. Wydaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi 29.09.03, 08:04 Gość portalu: Smutas napisał(a): > Hmmm, tak naprawdę to za 10 mln. baksów wiele nie da się wybudować. > Pomysłodawca tego pytania wykazał sie brakiem realiów. > Niech doda z jedno zero wtedy pogadamy. Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Jesteśmy jedną nogą już w Europie, od jakiegoś czasu. Bernard nie zauważył, ale takie kwoty się już w Gorzowie wydaje... To nie znaczy, że w skali miasta jest to kwota, za którą niewiele da się zrobić. To 40 mln złotych, czyli kwota zbliżona do kosztów budowy Słowianki. Centrum Edukacji Artystycznej jest już tuż-tuż (taką mam nadzieję), tak więc o tym pisał nie będę... Tak sobie marzymy... wybudowałbym okazały budynek na wolnej działce naprzeciw kina Kopernik. Taki 15 piętrowy. To jeszcze nie koniec tych agenturalnych mar. Chciałbym, żeby była to siedziba jakiejś firmy, nie urząd. Coś w rodzaju call- center, gdzie mogła by pracować młodzież, która teraz jakoś ma przerąbane... Pójdźmy dalej... jakiś oddział z doliny krzemowej, albo uniwersytet... No to sobie pomarzyliśmy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi IP: 5.5D* / 24.70.95.* 29.09.03, 08:14 Hey j-24, Wiem ze jestes bogata i taka kwota jak $10.000.000 tobi nie imponuje. Nie o to chodzilo. Idzie o to jak przecietny gorzowianin wydalby pieniadze. Nic innego. Powiedzialas. Dziekuje. mam nadzieje ze inni tez sprobuja wydac te forse. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi 29.09.03, 08:26 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Hey j-24, > Wiem ze jestes bogata i taka kwota jak $10.000.000 tobi nie imponuje. Zapomniałam jeszcze napisać o futerku z szenszyli i kolii z różowych brylantów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi IP: 5.5D* / 24.70.95.* 29.09.03, 08:45 Jestes malpa....... Bedziemy wydawac na Ciebie po tym jak wydamy na Gorzow... Kontroluj swoje zachowanie...kochanie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi 29.09.03, 08:53 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Jestes malpa....... > Bedziemy wydawac na Ciebie po tym jak wydamy na Gorzow... > Kontroluj swoje zachowanie...kochanie... Powiedz Bernardetko, że już się na mnie nie gniewasz. Fakt przywaliłem Ci (słowem oczywiście), ale zasłużyłaś sobie na to. Zresztą, dawno to już było. Masz moją grabulę na zgodę! Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi 29.09.03, 09:01 > Gość portalu: Bernard napisał(a): > > Kontroluj swoje zachowanie...kochanie... j24 napisał: > Powiedz Bernardetko, że już się na mnie nie gniewasz. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi 29.09.03, 09:03 > Gość portalu: Bernard napisał(a): > > Kontroluj swoje zachowanie...kochanie... j24 napisał: > Powiedz Bernardetko, że już się na mnie nie gniewasz. Pedalski wątek się zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
j24 ... a Ty siedź w tym Borysowie i milcz ! ntx 29.09.03, 09:20 aborys napisał: > > Gość portalu: Bernard napisał(a): > > > Kontroluj swoje zachowanie...kochanie... > > j24 napisał: > > Powiedz Bernardetko, że już się na mnie nie gniewasz. > Pedalski wątek się zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: ... a Ty siedź w tym Borysowie i milcz ! ntx IP: 5.5D* / 24.70.95.* 29.09.03, 09:23 Hey, Ja naprawde jestem normalny.... Wydajcie te cholerne $10.000.000 !!! Pozdrawiam (mniej serdecznie) HA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi IP: 5.5D* / 24.70.95.* 29.09.03, 09:20 Hey J-24, caluski malpa jestes tak czy inaczej pozdrawiam i to serdecznie PS. Wydaj te $10.000.000 Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi 29.09.03, 16:42 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Jestes malpa....... > Bedziemy wydawac na Ciebie po tym jak wydamy na Gorzow... > Kontroluj swoje zachowanie...kochanie... > Pozdrawiam noooooo panowie ------nie da rady -oba samce.......:-)/koń cyt/ :-)))))))))))))))))))))))))))) hiro Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Po głębszym... 29.09.03, 09:29 przemyśleniu, oczywiście... j24 napisał: > Tak sobie marzymy... wybudowałbym okazały budynek na wolnej działce naprzeciw > kina Kopernik. Taki 15 piętrowy. > Chciałbym, żeby była to siedziba jakiejś firmy, nie urząd. Coś w rodzaju > call-center, gdzie mogła by pracować młodzież, która teraz jakoś ma > przerąbane... Podświadomie zastosowałem technikę ucieczki do przodu. Po głębszym zastanowieniu, zakładając, że CEA już mamy w budowie, wydałbym te pieniądze na remont "Nowego Miasta". Całej dzielnicy (Chrobrego, Dąbrowskiego, Armi Polskiej i prostopadłych). Przy tej okazji proponowałbym mieszkańcom tych domów wygodne bloki na Górczynie, próbowałbym sprzedawać kamienice prywatnym podmiotom, dzierżawić pod drobne biura, rzemiosło, knajpki... Jakie to piękne..., i jakie nierealne... Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: Po głębszym... 29.09.03, 11:51 j24 napisał: > wydałbym te pieniądze na remont "Nowego Miasta". Całej dzielnicy > (Chrobrego, Dąbrowskiego, Armi Polskiej i prostopadłych). Myślisz, że starczyłoby tych baksów? > Przy tej okazji proponowałbym mieszkańcom tych domów wygodne bloki > na Górczynie To masz na myśli także remont mieszkań od wewnątrz? Na pewno nie starczyłoby. :) Zresztą nie ma takiej siły, która miałaby prawo wyrzucać ludzi z mieszkań. Właściwie to czy mieszkańcy centrum nie powinni się na Ciebie obrazić? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartoo Re: Po głębszym... IP: *.gorzow.mm.pl 29.09.03, 17:53 Powyższą kwotę przeznaczyłbym w całości na rozbudowę bazy akademickiej Gorzowa w postaci: 1. porządnej bazy dydaktycznaj, czyli wspieranie inwestycji już istniejących uczelni oraz powołanie nowych np. Akademii Medycznej, 2. ściągnięcia do Gorzowa maksymalnie możliwej ilości profesorów mianowanych i doktorów habilitowanyh z dorobkiem naukowym (mieszkania plus pensje), 3. budowa GIGANTYCZNEJ biblioteki naukowej, 4. powołanie fundacji na rzecz rozwoju nauki gorzowskiej. Chyba wystarczy:)))))) Pozdrawiam i zaczynam modły o 40.000.000 zł na powyższe cele! Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: Po głębszym... 29.09.03, 18:10 Gość portalu: Bartoo napisał(a): > Pozdrawiam i zaczynam modły o 40.000.000 zł na powyższe cele! Przyznaj się, w jakim instytucie pracujesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartoo Re: Po głębszym... IP: *.gorzow.mm.pl 29.09.03, 18:20 W żadnym instytucie:))) Prowadzę firmę i płacę podatki, aby spłacić "darmowe" studia i utzymać kilku górników, hutników, kolejarzy, rolników, bezrobotnych, urzędników i cholera wie kogo jeszcze:))) "Bo wszyscy Polacy, o jedna rodzina...", czyli chwała pasorzytom:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako11 Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi IP: 217.17.46.* 30.09.03, 09:14 1.Podoba mi się propozycja z rewitalizacją starego-nowego miasta. Nie remontowałbym jednak fasad, a proponował sprzedaż budynków (zwrot forsy do kasz miejskiej). Kupujacy musiałby sam odnowić fasady. Za 10 mln USD można zrobić całą infrastrukturę dla tej dzielnicy. Dotychczasowym mieszkańcom zaproponować zmianę otoczenia w sposób zabezpieczajacy ich potrzeby, wykorzystując te same środki bub przeznaczyłbym dla nich jakiś kwartał ulic. 2. Uczelnie nie bo młodziezy jest coraz mniej, a jak otworzą granice będzie ich jeszcze mniej. Chyba, że uczelnie połącza się w jedną. 3. Drogi. Przeznaczyłbym te pieniądze na drogi. Niech Miasto przeznaczy pieniądze z dróg na szkoły itp. potrzeby społeczne, a te forsę można na drogi. Będzie przeprawa przez Wartę, to przyjdzie czas na nasze drogi miejskie. Przejazd przez "Kopernika", obwodnica Górczyn S3. 4. Itd., itp. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi 29.09.03, 19:13 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Ktos dal wam $10.000.000 i powiedzial: Zainwestuj w Gorzow. > Napiszcie na co wydalibyscie te pieniadze. > Pozdrawiam ńa walkę z debilami! zgadnij komu zgaśnie światło? Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi 29.09.03, 19:16 hiro napisała: > Gość portalu: Bernard napisał(a): > > > Ktos dal wam $10.000.000 i powiedzial: Zainwestuj w Gorzow. > > Napiszcie na co wydalibyscie te pieniadze. > > Pozdrawiam > ńa walkę z debilami! > zgadnij komu zgaśnie światło? jak na tak durny łeb odpowiesz:żydom! a nie, nie żydom............................ durny pies się pomylił-pracujmy dalej......................, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi IP: 5.5D* / 24.70.95.* 30.09.03, 04:50 Hey Hiro, Pomarzyc dobra rzecz, oj zycie, zysie nudne..... Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi IP: 5.5D* / 24.70.95.* 30.09.03, 04:51 Hey Hiro, Pomarzyc dobra rzecz, oj zycie, zycie nudne..... Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pontifexmaximus Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi 30.09.03, 08:53 Przekonuję WZA, że inwestycja bezpośrednia nie przyniesie szybkich zysków. Będą musieli poczekać na wypłatę dywidendy około 5 - 8 lat. Daltego też warto przeznaczyć owe 10 mln. na zakup papierów skarbowych RP. Odpowiedz Link Zgłoś
klin Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi 30.09.03, 09:48 Taka kwota musi spowodować prawdziwą rewolucję w finansowaniu działalności miasta. Przede wszystkim należy część pieniędzy z inwestycji drogowych przenieść na utrzymanie szkół i dopłaty dla nauczycieli. Następnie uwolnione środki z edukacji powszechnej należy przeznaczyć na szkolnictwo wyższe. Z kolei tam zaoszczędzone pieniądze można spokojnie wydać na rozwój infrastruktury, przy czym część z nich (zaoszczędzona) pójdzie na inwestycje drogowe. W ten sposób zostaną zabezpieczone podstawowe funkcje miasta, jednocześnie uzyskamy spore oszczędności, a każda dziedzina otrzyma dodatkowy zastrzyk pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi 30.09.03, 19:07 klin napisał: > Taka kwota musi spowodować prawdziwą rewolucję w finansowaniu działalności > miasta. Przede wszystkim należy część pieniędzy z inwestycji drogowych > przenieść na utrzymanie szkół i dopłaty dla nauczycieli. Następnie uwolnione > środki z edukacji powszechnej należy przeznaczyć na szkolnictwo wyższe. Z kolei > > tam zaoszczędzone pieniądze można spokojnie wydać na rozwój infrastruktury, > przy czym część z nich (zaoszczędzona) pójdzie na inwestycje drogowe. W ten > sposób zostaną zabezpieczone podstawowe funkcje miasta, jednocześnie uzyskamy > spore oszczędności, a każda dziedzina otrzyma dodatkowy zastrzyk pieniędzy. Metoda ta, uzupełniona o instytucje zajmujące się przekazywaniem środków, od wielu lat stosowana jest z powodzeniem w pewnym kraju nadbałtyckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartoo Re: Dostales $10 milionow na inwestycje w Gorzowi IP: *.gorzow.mm.pl 01.10.03, 09:16 Klin, chyba jesteś nauczycielem:) Odpowiedz Link Zgłoś