Dodaj do ulubionych

Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!!

IP: *.gorzow.mm.pl 05.10.03, 12:06
Dyskusja na temat nowopowstałego "Dziennika Gorzowskiego" jest o tyle
ciekawa, że wogóle się toczy. Tylko, albo aż tyle. Na tym jednak koniec...
Znów rycerze "Forum" wylewają pomyje na kolejne przedsięwzięcie, ale
żaden z nich nie ruszy tyłeczka i nie uda się po prostu do redakcji, aby
zaoferować swoje - rzekome - umiejętności.
Mowa tu o ponadprzeciętnej i superwykształconej Marcie i kilku innych,
którzy - podobnie jak dziesiątki tysięcy jej podobnych nie może znaleźć
pracy, a jej inteligencja (?) i...studia - podobno ją do tego predyctynują.
Ma więc rację Przemysław Bielewicz (którego nie znam), gdy pisze o pasywności
osób do niej podobnych. Chcieliby nie wiadomo czego ...- "bo mają studia"
i "ponadprzeciętną inteligencję"...aaa i jeszcze układy - ale na tym się
kończy!!!! Siedzą z tymi dyplomami i skrywaną niczym "Złota maska Egiptu"
inteligencją (?)i oczekują aż ktoś do nich zadzwoni... na przykład Pan
Redaktor Bielewicz. Oj, Forumowicze!!!
"Dziennik Gorzowski" jest rzeczywiście na super niskim poziomie. Brak
tekstów, których dzień wcześniej nie byłoby w "GL" lub "GW", a jeśli są próby
poruszenia ciekawych tematów (raczej ich nie ma...) to sam sposób opisania
tematu, zaprezentowania go ...jest do bańki!
Mało profesjonalnie wygląda udzielanie łam Tadeuszowi Horbaczowi, aby
mógł odszczekać red. Stafanowi Cieśli, bo gdzie indziej nikt nie chce go
słuchać. To raczej nie uwiarygadnia gazety.
NAJWAŻNIEJSZĄ BOLĄCZKĄ "DZIENNIKA GORZOWSKIEGO" jest marketing! Nie,
nie.. nie chodzi tutaj o spoty w radiu, ale o coś bardziej ekspansywnego i
ciekawego. O co? No i tutaj już nic nie napiszę, bo za takie rzeczy biorę
pieniądze, ale uważam, że sama inicjatywa powołania takiej gazety, jej
redagowanie i strategia promocyjna powinny być kompatybilne. Jest kilka
ciekawych pomysłów, ale zatrudnianie na stanowisku osoby odpowiedzialnej za
takie działania syna p. Koźmińskiego nie było trafnym wyborem. No, ale...
polituka kadrowa to domena redaktora naczelnego. Niech robi co chce...
Obserwuj wątek
    • bart.q Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 05.10.03, 14:36
      Gość portalu: Antyignorant napisał(a):

> Mowa tu o ponadprzeciętnej i superwykształconej Marcie i kilku innych,
      > którzy - podobnie jak dziesiątki tysięcy jej podobnych nie może znaleźć
      > pracy

O, na forum pojawił się kolejny uczeń tramwajarza.
      • redondo1 Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 05.10.03, 17:47
        Antyignorant poucza pana Bielewicza inaczej niż Marta, bardziej inteligentnie.
        On to nam chciał powiedzieć.
    • martha4 Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 06.10.03, 11:43

> Dyskusja na temat nowopowstałego "Dziennika Gorzowskiego" jest o tyle
      > ciekawa, że wogóle się toczy. Tylko, albo aż tyle. Na tym jednak koniec...
      > Znów rycerze "Forum" wylewają pomyje na kolejne przedsięwzięcie, ale
      > żaden z nich nie ruszy tyłeczka i nie uda się po prostu do redakcji, aby
      > zaoferować swoje - rzekome - umiejętności.

Przepraszam, a pan był?

A swoją droga, to o czym mamy my, "rycerze" tu dyskutować, na forum
      gorzowskim?? O pogodzie może?

Myślę, że pan Bielewicz nie płacze po kątach, w związku z naszą akcją
      wylewania pomyj na "Dziennik", myślę, że wręcz przeciwnie. Mądra osoba wyciąga
      mądre wnioski z krytycznych uwag.

> Mowa tu o ponadprzeciętnej i superwykształconej Marcie i kilku innych,
      > którzy - podobnie jak dziesiątki tysięcy jej podobnych nie może znaleźć
      > pracy, a jej inteligencja (?) i...studia - podobno ją do tego predyctynują.

Eeeee, a o kim to mowa, jeśli można wiedzieć, bo żadnej Marty w podpisie nie
      widziałam, a te kilka innych osób?

> Ma więc rację Przemysław Bielewicz (którego nie znam), gdy pisze o
      pasywności
      > osób do niej podobnych. Chcieliby nie wiadomo czego ...- "bo mają studia"
      > i "ponadprzeciętną inteligencję"...aaa i jeszcze układy - ale na tym się
      > kończy!!!! Siedzą z tymi dyplomami i skrywaną niczym "Złota maska Egiptu"
      > inteligencją (?)i oczekują aż ktoś do nich zadzwoni... na przykład Pan
      > Redaktor Bielewicz. Oj, Forumowicze!!!

Jak wyżej, proszę o uściślenie o kim mowa. Chyba o wspomnianej przeze mnie
      młodej osobie, czy pan ją zna osobiście?? Bo jeśli tak, powinien pan wiedzieć,
      że pracuje w Poznaniu. W gazecie. Oddzwonili do niej.

> "Dziennik Gorzowski" jest rzeczywiście na super niskim poziomie. Brak
      > tekstów, których dzień wcześniej nie byłoby w "GL" lub "GW", a jeśli są
      próby
      > poruszenia ciekawych tematów (raczej ich nie ma...) to sam sposób opisania
      > tematu, zaprezentowania go ...jest do bańki!

No widzę, że zrugał pan tu forumowiczów okrutnie, za to że śmieli krytykować
      słuszną i szczytną ideę, a sam nie powstrzymał się od słów potępienia...
      Gdzie tu logika?
      A może panu wolno, a reszcie nie?

• klin Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 06.10.03, 11:53

> "Dziennik Gorzowski" jest rzeczywiście na super niskim poziomie. Brak...

LOL
    • aborys Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 06.10.03, 13:22

> Znów rycerze "Forum" wylewają pomyje na kolejne przedsięwzięcie, ale
      > żaden z nich nie ruszy tyłeczka i nie uda się po prostu do redakcji, aby
      > zaoferować swoje - rzekome - umiejętności.
      Każdy może prawda krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie
      to nikomu... Mmmm... Tak nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na
      uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie
      było. Tylko aplauz i zaakceptowanie. Tych naszych prawda punktów, które
      stworzymy.
      • Gość: Janusz Pogadajmy o chale jaką jest lokalna GW ! nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 14:52
      • Gość: pb Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 20:03
        Zaczynają już mnie nudzić te krytyczne uwagi, bez żadnych merytorycznych
        propozycji. Może ktoś spróbuje i napisze do DG cos mądrego i pokarze jak to się
        robi?

pozdrawiam
        Przemysław Bielewicz
        • arwena Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 08.10.03, 20:10
          Gość portalu: pb napisał(a):
          > Zaczynają już mnie nudzić te krytyczne uwagi, bez żadnych merytorycznych
          > propozycji. Może ktoś spróbuje i napisze do DG cos mądrego i pokarze jak to
          się robi?
          no nie moge sie powstrzymac. ja moge pokazac jak to sie robi. uzywa sie
          slownika czasami. na stanowiskach wypada.

i przy okazji bardzo prosze o pdf na adres gazetowy. da sie czy nie da?
          bede pisac korespondencje z zielonej. ortograficznie i na temat. loty na
          poziomie.
          • marek_p Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 08.10.03, 20:38
            arwena napisała:

> da sie czy nie da?

Po podzieleniu na kawałki - na pewno się da.

> bede pisac korespondencje z zielonej. ortograficznie i na temat.
            > loty na poziomie.

Nie ma wątpliwości, że dobra jest w te klocki.

Mnie akurat nie lubi (zresztą bez wzajemności),
            ale pisze ciekawie - tu nie ma wątpliwości.

Przemysławie, zdradzę Ci pewną tajemnicę - WORD-a mam odpalonego w drugim oknie.
            Tak sobie z tym radzę :)

Pozdrawiam
            Marek P.
            www.lubuskie.republika.pl/
            Ps. Czasem bym coś spróbował napisać, fotką poratował też, ale... boję się
            trochę etykietki człowieka prawicy (taka jest deklarowana przez Ciebie linia
            programowa). Mnie te Wasze lewicowo-prawicowe gierki nie rajcują.
            Prawica i lewica (politycy, posłowie) to jedna rodzina. Wojny toczą ze sobą,
            po to by plebs miał igrzyska.
            • Gość: pb Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 10:17
              Marku P.

Umowna prawicowość, o której mówie nie polega na wejściu w "gierki" z lokalnymi
              politykami (tak naprawdę, wedgług ksiązkowych definicji żaden z nich nie jest
              prawicowy), tylko na odmiennym spojrzeniu na sprawy społeczne. A to chyba
              różnica? Z drugiej strony Twoje obawy są nie na miejscu. Czy każda osoba
              pisząca do gazety ma jakąś łatke polityczną z powodu tytułu do jakiego pisze?
              Przypominam, że swojego czasu np. Korwin Mikke pisał feletony do "NIE"! Czy
              jego poglady są takie jak Urbana? Dziś np. możesz kupic Agorę, gdzie na jednej
              stronie jest felieton Korwina i kabaretu Klika. Zobacz jak diametralnie różnią
              się oni pogladami politycznymi. Toteż bez obawy, zapraszam do pisania.
              Zresztą cały czas mam wolny etet dla osoby, która się sprawdzi jako lokalny
              dziennikarz.

Pozdrawiam
              Przemysław Bielewicz
        • Gość: Bernard Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: 5.5D* / 24.70.95.* 09.10.03, 11:01
          Hey Przemyslaw,
          Mysle przyjacielu, ze dajesz wciagac sie w maliny..
          Dyskusja ma temat Dziennika nie bedzie miala sensu jeszcze przez wiele
          miesziecy...
          Jak wspomnialem wczesniej, Dziennik potrzebuje czasu....
          Nie bron tego czego nie ma: wypracowanego i dopasowanego do gorzowskich realii
          pisma.
          Mysle ze Redakacja ma taki sam problem jak czytelnicy: nie wiedza czego
          oczekiwac.
          Nie jest wazna pozycja Twojego pisma w stosunku do innych publikacji(pisales o
          tym). To sie samo ulozy.
          Nie staralbym sie za bardzo przymilac czytelnikom (mozna zaglaskac kotka na
          smierc)

Z przyjemnoscia zapronumerowalbym Dziennik na pare miesiecy by sledzic
          jego "baby steps"
          Ja to zrobic??
          Pozdrawiam
          • bart.q Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 09.10.03, 11:17
            Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Dziennik potrzebuje czasu....

Zobaczymy czy Bossowi Z Pieniędzmi starczy cierpliwości.

Swoją drogą, Dziennikowi brakuje jednak politycznego zadziora.
            • redondo1 Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 09.10.03, 18:02
              Ale się poprawia. Nie ma już na przykład komentarzy ogólnoświatowych. Są
              lokalne. Może chłopaki z czasem i złapią politycznego zadziora.
            • Gość: Bernard Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: 5.5D* / 24.70.95.* 10.10.03, 06:16
              Hey Bart,
              Jak kazda inwestycja, Dziennik musi udowodnic klientom ze warto wydac pieniadze.
              Musza je miec, bowiem niczego nie da sie przyspieszyc.
              Wysoka liczba czytelnikow (pieniadze za sprzedaz pisma to grosiki) daje szanse
              Dziennikowi zrobienia prawdziwych pieniedzy na reklamach.
              Po ich ilosci i wielkosci latwo poznac czy pismo jest popularne ws
              To co ty nazywasz "zadziorem" ja nazywam "smakiem". Nie ma znaczenia jaki: byle
              byl oczywisty dla wszystkich.
              Zrozumienie tego co w Gorzowie i dla Gorzowiakow wazne to klucz.
              Forum jest niezlym (choc malym) zrodlem informacji...
              Czy Dziennik ma swoja strone na Internet???
              Pozdrawiam
          • Gość: pb Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 13:07
            Co do prenumeraty. Jestem w trakcie załatwiania tego z pocztą. Ale trzeba
            trochę poczekać. :-(

pozdrawiam
            Przemysław Bielewicz
            • Gość: Bernard Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: 5.5D* / 24.70.95.* 11.10.03, 20:27
              Hey Przemyslaw,
              Czy macie juz swoja Web Site????
              Jesli tak to podaj adres, prosze
              Pozdrawiam
            • Gość: Paulina Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.gorzow.mm.pl 11.10.03, 21:15
              Z uwagą przeczytałam wiadomosci na forum. Coraz bardziej utwierdzam sie w
              przekonaniu, ze "czepiający" się "czytelnicy" sami nie wiedzą czego trzeba
              oczekiwać od lokalnego pisma. Warto zauważyć, ze na tej samej ulicy mieści sie
              inna redakcja. Chodzi o Tygodnik, który nie zasługuje na miano tygodnika, tylko
              biuletynu Policji. Dlaczego gorzowianie pozwalają na przepisywanie artykułów z
              innych gazet. DG przynajmniej podaje źródło informacji. tygodnik zaś powinien
              wybierać najciekawsze tematy i ustosunkować sie nie tylko do informacji
              prasowych. są już prawie rok na rynku i co? zmieniają co rusz stopkę
              redakcyjną, a tak naprawdę cofają sie w rozwoju. A Dziennik Gorzowski? cóz!
              początki są zawsze trudne! wierzę, że znajdą sie ludzie, którzy nie będą
              biadolić, tylko wezmą sie do roboty. Dziennikarz to trudny zawód i nie każdy
              sie do tego nadaje. Trzymajcie się lokalnych tematów, bo to
              nasze: "gorzowskie"!!! trzymam kciuki i pozdrawiam!!
        • Gość: Paulina Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.gorzow.mm.pl 11.10.03, 21:20
          Bardzo trafna uwaga! To tylko puste słowa, bez żadnego odniesienia!
        • Gość: paulina Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.gorzow.mm.pl 11.10.03, 21:24
          Uważajcie tylko na błędy. pokazać: pokaże, nie pokarzę, panie redaktorze
          naczelny.
          • Gość: Bernard Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: 5.5D* / 24.70.95.* 11.10.03, 23:30

Hey Paulina,
            coz moge powiedziec...
            he he he
            Caluje
        • Gość: paulina Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.gorzow.mm.pl 12.10.03, 12:13

się
          >
          > robi?
          > pozdrawiam
          > Przemysław Bielewicz

> Jestem zdziwona podejściem młodych bezrobotnych, także tych po studiach z
          wyróżnieniem. Dlaczego nie udadzą się do redakcji i nie spróbują swych sił. Nie
          patrzcie na pieniądze tylko weźcie się do roboty! Przecież i tak siedzicie w
          domu i biadolicie. Zawsze to jakieś zajęcie! Skoro tak Wam zależy na lokalnym
          (wierzę, że red. nacz.zależy) piśmie, to jest okazja na wyprostowanie pewnych
          niedomówień. Tu nasuwa się kolejna wątpliwość. Jeśli ktoś krytykuje to
          widocznie sam nie potrafi; jedną z cech dziennikarza jest odwaga, nieprawdaż? A
          odwaga to pójście do pana Bielewicza i zaoferowanie swojej gotowości. Myślę, że
          to dobra okazja na sprawdzenie się, a w przyszłosci... etat!!!
        • Gość: zdziwionny Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 03.11.03, 08:52

się
          "POKARZE" ??? REDAKTOR I TAKIE BŁEDY?
    • marek_p Fajny tekst dzisiaj czytałem 10.10.03, 20:56
      I żartobliwy. Opatrzony zdjęciem szejka Yassina :)
      Przemysława denerwują bezrobotni. Leniom pisać się nie chce :)
      DG sondował też przechodniów przy Kazimierza Wielkiego. Wszyscy za, jakieś
      to prowincjonalne.
      I Ryszarda o KRS zapytał. O NSA też (widzisz Martho, Przemysław nie boi się
      jednak takich tematów).

Karina najsampierw bramy swojego barku w segmencie rozwarła, a potem
      o buncie białych kitelków napisać zechciała (kolejność właściwa, pochwalam).

Krzysztof, nie bez racji, o mieście przyjaznym opowiedział.

Tomasz felietonikiem kontakty z górką magistratu spalił, żeby chociaż
      przyłożył się do tej roboty trochę... Tabelki porównawczej zero, ogólniki
      poparte wytoczoną artylerią ciężkiego kalibru (pióro ostre, tyle, że głowa
      od tego ciągłego pisania boli, to i przywalić za karę komuś trzeba).

Szczerze i słusznie wkurzeni swoje napisali. Trochę potem o złodziejaszkach
      naszych było, o książkach przedpołudniowych za 2 złote i o bankomacie co to
      ich za mało.
      O młodych dziewczynach po świecie dzieci bawiących i o sporcie naszym, niestety
      już nie przez wielkie S pisanym.

Najciekawszy był tekst z Krzysiem, swoje racje ma, ale jak jakimś
      pieniackim cudem spowoduje, że miasto będzie musiało TESCO zapłacić
      odszkodowanie w wysokości umożliwiającej wybudowanie kolejnych pięciu
      hipermarketów to raczej nie będzie on należał do moich ulubionych
      futrzaków.
      • Gość: Jacek Prusak Re: Fajny tekst dzisiaj czytałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 17:59
        ,,DG sondował też przechodniów przy Kazimierza Wielkiego. Wszyscy za, jakieś
        to prowincjonalne."

Przy Kazimierza Wielkiego, przy Alejach Odrodzenia, na ulicy Wyszyńskiego.Nijak
        nie da się ukryć, że są to okolice położone blisko siebie,jednak sondzie nie
        można poświęcić rozkładówki,a skoro wymagana liczba osób zamknęła się w
        niewielkim promieniu to tylko dobry znak świadczący o tym,że Gorzowianie
        chętnie wypowiadają sie na tematy ze swoją małą ojczyzną związane.Dziękuję i
        gratuluję.

• marek_p Re: Fajny tekst dzisiaj czytałem 12.10.03, 13:17
          Gość portalu: Jacek Prusak napisał(a):

> Przy Kazimierza Wielkiego, przy Alejach Odrodzenia, na ulicy Wyszyńskiego.
          > Nijak nie da się ukryć, że są to okolice położone blisko siebie /.../
          > Gorzowianie chętnie wypowiadają sie na tematy ze swoją małą ojczyzną
          > związane.

Ale, żeby zaraz tak wszyscy na "TAK". Kargula namalował 3 x TAK, to Pawlakowi
          wypadało 3 x NIE :) Taka jednomyślość jest demoralizująca i bezproduktywna :)
          O czym tu dyskutować jak wszyscy chcą grać do jednej bramki, a bramkarz ma
          smutną, zmarnowaną minę :)
    • Gość: Jacek Prusak Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 13:40
      Ten temat chyba nie wymaga polemiki-jedynym kinem, które może zaoferować dobre
      warunki jest ,60 krzeseł', jednak jego repertuar nie pozwala na zaspokojenie
      gustów masowego odbiorcy(osobiście mnie to cieszy,ale nie można odmawiać fanom
      kina popularnego prawa do godziwych warunków oglądania filmów).
      • marek_p Ale kino, będzie 12.10.03, 15:19
        Gość portalu: Jacek Prusak napisał(a):

> Ten temat chyba nie wymaga polemiki

No pewnie. Prowokowałem tylko.

> jedynym kinem, które może zaoferować dobre warunki jest ,60 krzeseł',
        > jednak jego repertuar nie pozwala na zaspokojenie gustów masowego odbiorcy
        > (osobiście mnie to cieszy,ale nie można odmawiać fanom kina popularnego
        > prawa do godziwych warunków oglądania filmów).

Właśnie. Ja chodzę tylko na premiery Tolkiena i tych zacniejszych polskich
        filmów. Na więcej nie mam czasu, ani chęci. Jak już idę do tego kina dwa razy
        do roku, to mogę zapłacić dużo więcej, ale żeby przeżycia artystyczne związane
        z filmem nie kontrastowały z warunkami w jakich przyszło go oglądać.

No i chciałbym jednocześnie dzieckom radość sprawić..., ale nie taką
        z oglądaniem orków, dość jeszcze takich się na ulicy naoglądają.
    • redcloud Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 12.10.03, 14:07
      Ostatni numer DG jest fatalny, albo nie mam dnia:
      1. O co chodzi z tą bliskowschodnią partyzantką na Zawarciu? - że niby taki
      dowcip redakcyjny? No to ja odpadam, allbo sobie IQ odejmę i dalej pozostane
      czytelnikiem DG. Poprosze o wyraźny napis nad informacją - „Uwaga to jest
      nasz geopolityczny dowcip o dzielnicy,który nie śmieszy, nie ma żadnej puenty,
      ale za to zapełnia 2 stronę ulokalnioną informacją” - będzie śmieszniej :)
      2. Zwracam uwagę na tekst o KRS (to mnie akurat interesuje bardzo) czyli
      niejasny monolog I sekeretarza Knecia - facet nowomową trzeciego tysiąclecia
      cioś opowiada pod nosem (zresztą na zdjęciu wypalonym w białą plamę) - nic nie
      kapuje, ściema jakaś że niby nic stracone, że posłowie coś przygotowują. No
      kogo DG pyta o ten KRS? Przecież on akurat nie ma najmniejszego wpływu na to
      czy będzie KRS. Żeby chociaż miał cos do powiedzenia a tu nic, nic, nic, i
      Wyborcza też qrana milczy! czekam na cd. KRS!!!!
      3. Szukałem politycznego „zadziora”, czy jak woli
      bernard „smaku” - JEST! Wywiad z panem Futro. Coś DG z Futro insynują, ale nie
      do końca, że niby musiał prezydent lapówkę dostać od hipermarketów, ale Futro
      tego „glosno nie powie” - no to po co mówi??? Puszczanie oka do czytelnika na
      poziomie magla. Wybaczcie - bez smaku, a zadzior slaby jakiś. Przynajmniej wiem
      w którą stronę dryfuje Dziennik
      Na koniec 4. i 5.
      - Panny na inforamcji TP SA nie są zorientowane co to jest Dziennik Gorzowski,
      jaki ma redakacja numer telefonu itd. Marketing DG poniżej dna.
      - Pod tytułem Dzinnik Gorzowski czytam „Codzienna gazeta mieszkańcow Gorzowa” -
      że niby co - codziennie mam sobie ten sam numer czytać? Kłamczuszki małe - jak
      sie trzy razy w tygodniu ukazuje gazeta to chyba nie jest dziennik. A może to
      jest jakiś dowcip redakcji, którego znów moja mała indiańska główka nie
      załapała???
      Howgh
      • marek_p Trudne czasy... 12.10.03, 15:12
        redcloud napisał:

> Ostatni numer DG jest fatalny, albo nie mam dnia:
        > 1. O co chodzi z tą bliskowschodnią partyzantką na Zawarciu? - że niby taki
        > dowcip redakcyjny? No to ja odpadam, allbo sobie IQ odejmę i dalej pozostane
        > czytelnikiem DG.

Widać sporo mam niższy :)

> Poprosze o wyraźny napis nad informacją - „Uwaga to jest nasz geopolityczny
        > dowcip o dzielnicy,który nie śmieszy, nie ma żadnej puenty

No niby nie ma. Zdjęcie w zestawieniu z tekstem wykrzywia buzię.
        Nie jest to żart taki do końca radosny...
        Na forum pojawiają się coraz to nowe ostre uwagi, że coś trzeba zrobić
        z terenem po Ursusie na Zawarciu (założę osobny wątek do tego, sprawę
        trzeba przedyskutować, żeby głupstw nie narobić).

> 2. Zwracam uwagę na tekst o KRS (to mnie akurat interesuje bardzo)

No to już jest nas już na tym forum kilku. Im więcej się o tym mówi,
        tym temat bardziej aktualny się zdaje. Posłowie mogą teksty powycinać,
        że każdy byle brukowiec (sorki, Przemysław to nie do DG, a ogólnie)
        żyć im nie daje, że takie są potrzeby, rozbudzone oczekiwania społeczne itp.

> czyli niejasny monolog I sekeretarza Knecia - facet nowomową trzeciego
        > tysiąclecia cioś opowiada pod nosem - nic nie kapuje, ściema jakaś że niby
        > nic stracone, że posłowie coś przygotowują.

Pewnie coś będą przygotowywać. Ola im pomogła podjąć decyzję, teraz gazeta
        Przemysława dalej pomaga. Zrobimy z Maciejem automata, po maili wysyłania,
        licznik tam będzie, ciekawe ilu gorzowian zechce coś dla lokalnej gospodarki
        zrobić...

> No kogo DG pyta o ten KRS? Przecież on akurat nie ma najmniejszego wpływu
        > na to czy będzie KRS. Żeby chociaż miał cos do powiedzenia a tu nic, nic,
        > nic

Ja tak sobie myślę, że jak sprawa by miała widoki na przybranie pozytywnego
        kierunku, to by się prezydent wypowiedział, no chyba, że DG ma już u prezydenta
        ignora (w końcu poinformować prasę może dowolna upoważniona przez niego osoba).

Nie dzielmy się, a raczej łączmy w staraniach.

> 3. Szukałem politycznego „zadziora”, czy jak woli bernard „smaku” - JEST!
        > Wywiad z panem Futro. Coś DG z Futro insynują, ale nie do końca, że niby
        > musiał prezydent lapówkę dostać od hipermarketów, ale Futro tego „glosno nie
        > powie”

Wiesz, facetowi poziom życia się pogarsza, całej reprezentowanej przez niego
        grupie społecznej też. Postaw się w jego sytuacji... też byłbyś zgorzkniały
        i może nawet ryzykownie byś próbował insynuować.

> - Pod tytułem Dzinnik Gorzowski czytam „Codzienna gazeta mieszkańcow
        > Gorzowa” - że niby co - codziennie mam sobie ten sam numer czytać?
        > Kłamczuszki małe...

Daj im okrzepnąć, a nóż im się uda. Teraz pewnie już wiedzą, że w Stargardzie
        było łatwiej, bo to swój teren, konkurencja niewielka, a rynek dość pokaźny
        (miasto około 60 tys.)
        A tu, bida, mimo że miasto niby wojewódzkie. Złoty dwadzieścia w portfelu też
        się liczy. Wyborcza, mała, ale jara, a i zielony brat nie chce odpuścić, nawet
        na rynków tygodników chce zamieszać...
        • bart.q Re: Trudne czasy... 12.10.03, 15:20
          marek_p napisał:

> A tu, bida, mimo że miasto niby wojewódzkie. Złoty dwadzieścia w portfelu też
          > się liczy. Wyborcza, mała, ale jara, a i zielony brat nie chce odpuścić,
          > nawet na rynków tygodników chce zamieszać...

To chyba jednak bardziej kwestia ogólnego poziomu czytelnictwa niż złote
          dwadzieścia w portfelu.
          Pamiętasz info o nakładach gazet w Gorzowie? Toż to raptem kilka procent
          wychodziło.
          • marek_p Re: Trudne czasy... 12.10.03, 15:31
            bart.q napisał:

> To chyba jednak bardziej kwestia ogólnego poziomu czytelnictwa niż złote
            > dwadzieścia w portfelu.
            > Pamiętasz info o nakładach gazet w Gorzowie? Toż to raptem kilka procent
            > wychodziło.

Zróbmy rachunek sumienia. Coś opowiadałeś, że wyborczą tylko z sieci czytać :)
            Ja prenumeruję Ziemię Gorzowską, czytam też "tylko gorzów", ostatnio kupuję DG.
            Wyborczą kupuję okazjonalnie (sknera jestem, też w sieci czytam, internet daje
            duże możliwości nie kupowania gazet).

Wyborcza wyróżnia się spośród lokalnych mediów zaangażowaniem w sprawy lokalne.
            Radia mamy przegrane, tygodniki nieruchawe, mało aktywne jakoś.
            • bart.q Re: Trudne czasy... 12.10.03, 15:40
              marek_p napisał:

> Wyborcza wyróżnia się spośród lokalnych mediów zaangażowaniem w sprawy
              > lokalne.
              > Radia mamy przegrane, tygodniki nieruchawe, mało aktywne jakoś.

W sumie chodzi mi o czysto finansową stronę zagadnienia.
              10 tysięcy nakładu w Gorzowie to już sukces (z tego co pamiętam nie osiągany
              przez Wybiórczą).
              10 tys. razy złote dwadzieścia równa się... no właśnie. Starczy może na 5
              skromniuteńkich etatów.
              Jakoś nie wierzę w złote interesy reklamowe. Właściwie to mam nadzieję, że się
              mylę.
              • Gość: Bernard Re: Trudne czasy... IP: 5.5D* / 24.70.95.* 12.10.03, 21:36
                Hey Bart,
                Na czym myslisz pisma zarabiaja????
                Na tych kilku groszach za sprzedaz w kiosku???
                Nie kochany.
                Pieniadze w kazdym pismie robia reklamy.
                Jedna dobra reklama renomowanej firmy kupi trzy miesiace zycia gazety.
                Aby jednak takie reklamy uzyskac pismo musi udowodnic ilu i jakich czytelnikow
                posiada...
                Przyklad" Pismo ktorego czyelnikami jest tzw. srednia klasa czyli
                profesjonalisci, zawodowcy, mali przedsiebiorcy...przyciaga reklamy wielkich
                firm. Oni chca reklampowac swoje towary wsrod ludzi ktorzy maja pieniadze i
                lubia je wydawac.
                Czy
              • Gość: Bernard Re: Trudne czasy... IP: 5.5D* / 24.70.95.* 12.10.03, 21:36
                Hey Bart,
                Na czym myslisz pisma zarabiaja????
                Na tych kilku groszach za sprzedaz w kiosku???
                Nie kochany.
                Pieniadze w kazdym pismie robia reklamy.
                Jedna dobra reklama renomowanej firmy kupi trzy miesiace zycia gazety.
                Aby jednak takie reklamy uzyskac pismo musi udowodnic ilu i jakich czytelnikow
                posiada...
                Przyklad" Pismo ktorego czyelnikami jest tzw. srednia klasa czyli
                profesjonalisci, zawodowcy, mali przedsiebiorcy...przyciaga reklamy wielkich
                firm. Oni chca reklampowac swoje towary wsrod ludzi ktorzy maja pieniadze i
                lubia je wydawac.
                Czy
    • redcloud Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 12.10.03, 15:52
      Tak sobie poczytałem wszystkie wątki związane z DG i może masz racje marek_p.
      Tak ladnie tonujesz, pieścisz te nasze, bo gorzowskie inicjatywy, więc dam
      spokój DG. Będę milczal na ich temat przez ich trzy najbliższe numery - znaczy
      sie tydzien cały (bo w DG tydzien ma trzy dni,hi), a potem opowiem co czułem po
      lekturze.
      PS. do pana PB
      W poniedziałek, środę i piątek zrezygnuję z mojego codziennego PrincePolo i w
      zamian kupię DG. Panie PB bardzo prosze mnie zaskoczyc newsem, o ktorym będzie
      huczało miasto, a pismaki z innych gazet zagryzać ołówki. Niech pan to zrobi
      dla nas, dla DG i dla miasta. Z tą biedą w Gorzowie nie jest tak źle. Bart.q ma
      racę, raczej z czytelnictwe kicha - dla mnie wybór jest prosty albo DG albo
      PricePolo
      Howgh
      • marek_p PrincePolo i DG 13.10.03, 16:20
        Kupiłem dzisiaj. Wieczorkiem, jeśli będę miał trochę czasu, napiszę kolejny
        numer DB w pigułce :)

redcloud napisał:

> do pana PB
        > W poniedziałek, środę i piątek zrezygnuję z mojego codziennego PrincePolo
        > i w zamian kupię DG.
        > Panie PB bardzo prosze mnie zaskoczyc newsem, o ktorym będzie huczało miasto,
        > a pismaki z innych gazet zagryzać ołówki.

Przemysław z podobnym tekstem wyjechał do Jędrzejczaka (lokalnych władz).
        Widać forum bierze na poważnie :)
        • marek_p Temacik 13.10.03, 21:36
          marek_p napisał:

> Kupiłem dzisiaj. Wieczorkiem, jeśli będę miał trochę czasu, napiszę kolejny
          > numer DB w pigułce :)

Sorki, jeszcze mam sporo do załatwienia, a muza nie chce zbytnio przygrywać :(

Proponuję Ci się Przemysławie zainteresować następującym tematem:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=6364268&a=8495014

Informacje trzeba zweryfikować, ale obawiam się, że się nie mylę.
          • redondo1 Re: Temacik II 14.10.03, 18:51
            Też Ci Przemysławie podrzucę temacik: Jędrzejczak jest najlepszym ze wszystkich
            gorzowskich prezydentów od 196--tego któregoś. Myślę że można to jakoś ciekawie
            opisać.
            • muad.dib Re: Temacik III 14.10.03, 22:09
              redondo1 napisał:

> Też Ci Przemysławie podrzucę temacik:

Kaufland ma budować supermarket na skrzyżowaniu Matejki i Kosynierów Gdyńskich.
              Tam oprócz okazałych drzew są zabytkowe budynki, a pod powierzchnią są
              podziemia, które służyły przed wojną jako magazyny żywności. Przechowywano tam
              żywność, chłodzoną za pomocą zmagazynowanych uprzednio brył lodu.
              Lód w podziemiach utrzymywał się prawie do lata.

Ciekawe, że konserwator zabytków nie miał nic przeciwko budowie supermarketu,
              bo chyba trudno będzie jedno z drugim pogodzić.
              • Gość: Bernard Re: Temacik III IP: 5.5D* / 24.70.95.* 15.10.03, 08:48
                Hey muad,
                Tak z zupelnej ciekawosci i dla jasnosci dyskusji:
                Czy istnieje czysta definicja "zabytku"?
                Mam na mysli realia gorzowskie.
                Czy wszystko co "poniemieckie" to zabytki warte ratowania?
                Pytam powaznie.
                Czy orginalna struktura miasta (lub jej szczatki) powina byc pod ochrona i
                warta nie tylko zachowania ale i odtworzenia???
                Czy budowa "szklanych domow" przy Katedrze jest do pogodzenia z duchem "ochrony
                zabytkow???
                Zaskakujaca ilosc wypowiedzi na Forum dotyczy wlasnie zachowania zabytkow.
                Oczywiscie to wspaniale.
                Kto jednak decyduje ?
                Pozdrawiam
    • Gość: Marta Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.03, 10:24
      Witam!
      Nazywam się Marta Gordziewicz i pracowałam w Dzienniku Gorzowskim.
      Zauważyłam, że został tutaj poruszony temat mojej osoby, czego chciałabym
      uniknąć. Przykro mi, że ludzie, którzy mnie nie znają, oceniają mnie, a co za
      tym idzie - moją inteligencję. Jeżeli już podejmujecie się oceny mojej osoby,
      to musicie wiedzieć, że jeszcze nie mam dyplomu ( jak ktoś tutaj sugerował),
      cały czas studiuję m.in. dziennikarstwo. Mam 22 lata i już od blisko sześciu
      lat pracuję m.in. w gorzowskich mediach. Jeżeli ktoś chce ocenić mój poziom
      intelektualny, to bardzo proszę, ale po spotkaniu ze mną, a nie tak jak to
      zrobił ten niezwykle błyskotliwy ANTYIGNORANT. Szanowny ANTYIGNORANCIE
      zapraszam na konfrontację ( twarzą w twarz ). Mam nadzieję, że zdobędziesz się
      na spotkanie i już nie będziesz prezentował swoich życiowych mądrości za
      pośrednictwem Forum. Jeśli namyślisz się, proszę o kontakt, a ponieważ jesteś
      człowiekiem inteligentnym i znasz się na sztuce dziennikarskiej, bez problemu
      znajdziesz numer do mnie. I jeszcze jedno: nie zdarzyło mi się jeszcze szukać
      pracy, co oznacza, że nie siedzę w domu z dyplomem. A jak jest z Tobą?
      Pozdrawiam
      • redondo1 Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 16.10.03, 10:48
        Nie wiadomo czy nazywasz się Marta Gordziewicz
        • aborys Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 16.10.03, 10:58
          Przypuszczam, że Marta Gordziewicz, będąc osobą aktywną i wyrobioną medialnie
          od 16. roku życia, ma problem albo ze zrozumieniem tekstu (Antyignorantowi
          chodziło o prześliczną koleżankę Martha4).
          Nie każdej Marcie Gordziewicz mówią.
          • Gość: lojalny Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.03, 20:32
            To sie Marta Gordziewicz w Dzienniku Gorzowskim napracowała. Trzy tygodnie,
            cztery? Przemysław wyrzucił? Teraz Martę Gordziewicz widziałem w napisach "Tele-
            patrolu" w Tele-Top - tej telewizji, co jest kaszaną. To co Marto Gordziewicz -
            za 2 tygodnie Ziemia Gorzowska, a w grudniu - Tylko gorzow?
          • arwena Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 16.10.03, 20:49
            co to znaczy 'przesliczna'?????
            ?!?!?!
            • bart.q Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 17.10.03, 11:04
              arwena napisała:

> co to znaczy 'przesliczna'?????
              > ?!?!?!

Ilość znaków zapytania (zaputania) powyżej sprawia, że przestaję się nawet
              robić zazdrosny.
              • arwena Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 17.10.03, 19:38
                bart.q napisał:
                > Ilość znaków zapytania (zaputania) powyżej sprawia, że przestaję się nawet
                > robić zazdrosny.
                tak naprawde ja niespotykanie spokojny czlowiek jestem. to tylko ciekawosc
                byla. delikatna.
                (zazdrosny?)
                <oniemienie>
          • martha4 Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 17.10.03, 11:00
            aborys napisał:

> chodziło o prześliczną koleżankę Martha4).

Aborys?!?!

A tak wogóle, to panu 'Antyignorantowi' chodziło chyba o moją koleżankę,
            (imienia nie wypowiem), która starała się o pracę w "DG", a pracuje w mediach
            poznańskich.
      • Gość: Bernard Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: 5.5D* / 24.70.95.* 16.10.03, 10:50
        Hey Marta,
        Blad. Powazny.
        Reagujesz na prowokacje.
        Zasada #1 dobrego diennikarstwa: Stojac w cieniu widzisz wiecej niz stojac w
        sloncu....
        Serdecznie pozdrawiam
    • redcloud Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 16.10.03, 10:52
      Przynaj redondo1 - Marta szykuje Antyignorantowi Little Big Horn ;-)
      Howgh
    • marek_p DZIENNIK GORZOWSKI !!! 31.10.03, 17:26
      Co tam panie w polityce miejskiej słychać ?
      • Gość: roger Re: DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 20:24
        alez bije od wasc pana cynizmem...umiar mili panstwo, umiar.. mesje bielewicz
        sie stara jak nikt w tym miesscie.. a poza tym ta piekna rozkladowka na temat
        gorzowskich miejsc swietych. normalnie znicz sam sie zapala
        • marek_p Re: DZIENNIK GORZOWSKI !!! 31.10.03, 20:29
          Gość portalu: roger napisał(a):

> alez bije od wasc pana cynizmem...

Wyobraź sobie, że nie.
          Po prostu pozwoliłem sobie odświeżyć wątek.
          • Gość: roger Re: DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 20:34
            a to wybaczam... caluje raczki mosci panicza
            • redondo1 Re: DZIENNIK GORZOWSKI !!! 02.11.03, 10:52
              Mnie tam w DG podoba się kąsanie Jędrzejczaka. Póki co nie takie ostre ale
              chyba Sadowski dopiero się rozkręca. Ale złoty dwadzieścia to trochę za drogo.
              • Gość: :((((( Re: DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.gorzow.mm.pl 03.11.03, 23:37
                I odszedł Nasz Wielki Bielewicz Przemysław, redaktor naczelny, kreator i
                mistrz. Płacze dziś Gorzów, bo oto nadchodzi.. Pirzechała Bartłomiej - naczelny
                nowy... To już nie będzie "Dziennik" ten sam, zostań Bielewicz, kochamy Cię,
                Pirzechały nie chcemy, idź dziadzie precz...

Niech żyje PB, niech żyje PB!!!
                Byłeś jednym z nas, na forum pisałeś, teraz w pamięci naszej zostaniesz...
    • redcloud Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! 04.11.03, 09:20
      Zostawił sprawnie działającą gazetę, z wyrobioną pozycją na rynku, dochodową
      itd... Nie ma co, ten gość pokazał co potrafi. Ci co zostali w DG teraz mają z
      górki...
      Howgh
      • Gość: hmm Re: Ignorancji oskarżają DZIENNIK GORZOWSKI !!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 20:30
        oj, jak mamy z górki. Z górki na pazurki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka