Dodaj do ulubionych

Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie?

IP: *.gorzow.mm.pl 14.10.03, 14:27
Obserwuj wątek
    • redondo1 Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? 14.10.03, 18:36
      W zasadzie kaszana kojarzy mi się z czymś pozytywnym. Krupniok kaszana - same
      pozytywne skojarzenia. Ale podejrzewam że Tobie kaszana kojarzy się z czymś
      nieciekawym.Mam rację?
      • Gość: Little Pony Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 14.10.03, 20:38
        masz w pełni rację. Ale co myslisz o tym przedsięwzięciu?
        • Gość: Weteran Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 14.10.03, 21:18
          Błażej, nie daj się! Tylko pamiętaj! Żadnej amatorszczyzny i żadnych ,,siwych''
          chwytów. Powodzenia. DEC.
          • redondo1 Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 15.10.03, 10:50
            Myślę że będzie kaszaną.Tzn odniesie sukces i pobije TVP3. Dlaczego bo TVP3
            pokazuje region a nie miasto.A Gorzowianie kochają swoje miasto a nie region
            lubuski.
          • Gość: B. Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 15.10.03, 14:24
            Dziękuję za słowa wsparcia. Obiecuję -żadnych "siwych" klimatów ;-)
            • bart.q Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 15.10.03, 16:19
              Gość portalu: B. napisał(a):

> Dziękuję za słowa wsparcia. Obiecuję -żadnych "siwych" klimatów

Napisz na mój adres mailowy w wybiórczej. Pogadamy czy można zrobić trochę
              programów edukacyjnych. Koszt w zasadzie niewielki, a jaki prestiż! :)
              • Gość: B. Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 15.10.03, 17:22
                Bart.q podaj mi swój adres email. Oto mój blazej_k@wp.pl
                • bart.q co słychać w tiwi edukacyjnej? 16.10.03, 23:50
    • Gość: tyczek Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? IP: *.provector.pl / *.provector.gorzow.pl 15.10.03, 15:37
      Mozliwe ze to bedzie niewypal ale jesli beda mieli ciekawe programy ciekawe
      informacje z naszego miasta jesli beda ciekawe wywiady z ludzmi gorzowa
      (niechodzi mi tu o politykow)bedzie ciekawy sport(to jest wątpliwe)jakies
      ciekawe filmy i co najwazniejsze program ich bedzie trwal caly dzien a nie
      tylko 2 h to bedzie dobra telewizja,porownywalna z vigorem ale to sie jeszcze
      okaze w praniu.
      • redondo1 Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? 15.10.03, 16:58
        cały dzień???????????? Program przez cały dzień???????
        Dwie godziny wystarczy, żeby pobić w gorzowskośći to całe TVP3-rządowo-
        marszałkowsko-regionalne
        • Gość: B. Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 15.10.03, 17:14
          Czy Ty wiesz jakimi środkami trzeba dysponować, żeby zrobić 12 godzinny
          program? Dwie godziny premier to i tak nieźle. A filmy będą i to takie, których
          nie zobaczysz w TVP.
          • pan_hrabia Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? 15.10.03, 17:33
            Ja mysle, że tzw. kanałów (co za słowo) i tak jest za dużo.
            Telewizja - to może banał - wyniszcza intelekt. Jaka by nie była. No, może
            programy popularno-naukowe i edukacyjne to nie tak bardzo, filmy przyrodnicze
            i inne tego typu.
            Ponieważ Gorzów jest małym miastem, to co w nim ciekawego można zobaczyć samemu.
            Chyba nikt tu mnie nie będzie przekonywał, że powinienem mieć ochotę oglądać,
            co tam dzieje się w koszmarnych osiedlach jak np. Staszica.

Od pisania o lokalnej polityce są gazety. Takie sprawą sa za poważne, żeby je
            pokazywać za pomocą mogających obrazków na ekranie. Trzeba spokojnie zacząć
            dzień od kawy, croissanta i płachty dobrego dziennika.
            Chciałbym wrócić do tego obyczaju, siąść jak dawniej z przyjacielem mecenasem,
            sporadycznie w trójkę jeszcze z inżynierem C. od razu wdać się w wymianę swych
            odczuć, co do tego czym nas uraczyło drukowane słowo.
            Niestety: w Gorzowie kawiarnie otwiera się od godz. 12.

Po tej dygresji - za którą przepraszam - chciałbym spointować: Dość z
            telewizjami. Czy nie wystarczy, że sieci ogólnokrajowe robbią z ludzi wtórnych
            analfabetów, którzy bez piktogramów i nerwowych spotów nie zrozumieją, co się
            do nich mówi...
            Lokalnie - to znaczy dla mnie, spokojnie, bez pośpiechu, na drugi dzień. Z
            rezerwa do wyścigu szczurów, również telewizyjnych.
        • redcloud Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 15.10.03, 17:16
          redondo1 napisał:

> Dwie godziny wystarczy, żeby pobić w gorzowskośći to całe TVP3-rządowo-
          > marszałkowsko-regionalne

Mylisz sie Biały Bracie Redondo1. Nei tzreba 2 godzin! Wystarczy 15 minut
          miejskiego serwisu w odpowiedniej porze np.19.15 (na 15 minut przed
          Widomościami w TVP1) Serwis szybki, sprawny,z polotem i puentą.
          „Z Gorzowa to tyle na dzisiaj. Dobranoc państwu, Za minutę zapraszam na
          ogólnopolskie Widomości w programie pierwszym lub do HBO na „Matrixa”. Dziękuję
          za uwagę. Do usłyszenia o tej samej porze”... i po TVP 3 pozamiatane
          Howgh
          • pan_hrabia Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 15.10.03, 17:40
            Ostatni raz dobrą kaszankę jadłem w 1974 roku. Przysłali mi ją znani mi
            skądinąd włościanie z Kieleckiego. Nie na gorąco. Na zimno, krojona w grube
            plastry, z chrzanem. Potem nigdzie nie spotkałem tego specyjału, choć przyznam,
            że nie szukałem zawzięcie...
            • kajzerka Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 15.10.03, 18:20
              To jest kaszana, wlasnie leci.
              bez głosu, bez ducha, to szkielet
              • Gość: Little Pony Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 15.10.03, 18:55
                Chociaż prowadzący ładnie wyglądał...
                • Gość: quatch Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 15.10.03, 21:04
                  Gość portalu: Little Pony napisał(a):

> Chociaż prowadzący ładnie wyglądał...

To ty coś widziałeś...szczęśliwiec !
                  • Gość: Weteran Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 15.10.03, 22:24
                    No Błażej,pierwsze koty za płoty. Owszem, był małyn zgrzyt na starcie, ale może
                    to i lepiej. Jeżeli to będzie możliwe, to daj planszę z programem na najbliższe
                    dni. Ciekaw jestem jednego. Czy będziecie robić ,,mocne'' reportaże? Chyba
                    wiesz o jakie mi chodzi.
                    • marek_p Niestety ta telewizja nie dla każdego. 15.10.03, 22:39
                      Dla blokowców tylko. Powodzenia życzę, ale myśli moje na telewizji publicznej
                      skupione. Koło Watrala krążą :)

Gość portalu: Weteran napisał(a):

> Ciekaw jestem jednego. Czy będziecie robić ,,mocne'' reportaże?
                      > Chyba wiesz o jakie mi chodzi.

Ale tego pana, co mu się przy okazji 11.listopada popierdoliły pomniki,
                      już w Gorzowie nie ma :)
                    • Gość: B. Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 23:54
                      No był mały zgrzyt. Pozdrowienia dla działu technicznego z tego miejsca :-/ A
                      reportaże będą w miarę czasu i rozbudowy zespołu coraz lepsze. O pierwszym dniu
                      emisji -zapomnijmy. Zapowiedzi także będą.
                      • tmx_ok Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 16.10.03, 00:47
                        oj nie wiem czy to dobry znak. Na rynku były już dwie telewizje i mimo
                        oglądalności i przymykania oczu na błędy popłynęły. To co się dzisiaj stało to
                        zwykłe lamerstwo i beztroska na którą, tak hucznie reklamowana telewizja nie
                        może sobie pozwolić. Było ich stać na huczne imprezy to powinno być stać na
                        kadrę, która ruszy wszytko i zrobi to dobrze. Plama na początku została. Lepiej
                        żeby się władze w Gdyni nie dowiedziały o tym pokazie amatorstwa, bo głowy
                        polecą.

ps. widziałem śmiech i zarzenowanie ludzi na Starym Rynku (był telebim) w
                        czasie "projekcji plamy". Żałuję, że poczedłem, bo tylko się namarzłem i
                        nawqr... Widać musimy czekać do grudnia ma TV Michałowski. Może Ci się sprawdzą.

Jak narazie przykładam się do stwierdzenia KASZANA!
                        • Gość: abonent Re: TV Michalowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 06:09
                          Zadnej TV Michalowski nie bedzie, sadze. To raczej surrealne marzenia pewnego
                          budowlanca. Powod ? Koszty takiej TV.
                          • tmx_ok Re: TV Michalowski 16.10.03, 08:07
                            Gość portalu: abonent napisał(a):

> Zadnej TV Michalowski nie bedzie, sadze. To raczej surrealne marzenia pewnego
                            > budowlanca. Powod ? Koszty takiej TV.

Z informacji jakie posiadam, to są już gotowi do nadawania, ale MM ich nie
                            wpuszcza w kabel (czego zresztą można się było spodziewać). Wiem też, że mają
                            skład skompletowany i mogą ruszyć w każdej chwili, ale mają problem z
                            rozszerzeniem koncesji na Azart (czy jak mu tam). Zobaczymy. Najważniejsze, że
                            mają napalonego właściela, który ma kasę. A następna rzecz to to, że raczej nie
                            dadzą tak bardzo du... na starcie ja TeleKaszka.
                            Fajnie, że będzie konkurencja na rybku, ale któaś z tych firm musi odpaść. Ja
                            narazie stawiam na TT.
                            • Gość: abonent Re: TV Michalowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 12:27
                              Z wiedzy, którą ja posiadam.
                              Ponieważ większośc kabli jest własnością Multimedia to Panu Michałowskiemu
                              pozostaje Staszica i małe (malutkie typu Widok) spółdzielnie. Nie kwestionuję,
                              że Pan Michałowski może i ma kasę, jednak przy takiej ilości abonentów(czytaj
                              wpływów z reklam) każda kasa (raz dwa) się skończy.
                              Jestem bardzo życzliwy temu projektowi TV Michałowski gdyż On jest nasz
                              lokalny, jednak widzę to zdecydowanie nierealnie i nie znam takiego cudu w
                              miediach kablowych. Chyba, że multimedia wpuszczą Michałowskiego w swój kabel
                              ale to jest niemożliwe.
                              Natomiast mogę coś realnego zaproponować. Gdyby tak Michałowski zorganizował
                              Spółkę z miastem i spółdzielniami to wątpię aby administratorom budynków
                              Multimedia odmówiły.
                              Pozdrawiam
                      • Gość: ech Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.03, 20:22
                        Błażej, o tym nie można zapomnieć! Takie wpadki są do wybaczenia przy próbnej
                        emisji, a nie podczas premiery! Czy wy próbowaliscie robic serwis "na sucho"?
                        Chjolera, mogliscie zreszta zrobic pierwsze wydanie "z tasmy" i tak by się nikt
                        nie zorientował, a tak - zawiedliscie na calej linii. dzisiaj tez bylo slabo -
                        gala boksu zawodowego bez komentarza? to już nie mozna było zaangazowac
                        jakiegos sportowego dziennikarza np. z lokalnych mediow?
    • redcloud Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 16.10.03, 10:32
      Przykre. Pierwszy program TeleTop - zawiodłem sie. To było dno. Przecież na
      przygotowanie pierwszej audycji jest sporo czasu. Można dopieścić szczgóły.
      Szybciej wybaczyłbym późniejsze wpady, bo pośpiech, bo gorący news prosto z
      ulicy niezmontowany, bo awaria na łączach itp. Ale inauguracja?! - kiszka do
      chrzanu. TeleTop popełnił ten sam błąd co Dziennk Gorzowa - nierzetelnie
      przygotował sie do wejścia na rynek lekceważąc potencjalnych klientów, którzy
      po "kiszce" drugi raz mogą już nie chcieć włączyc ich kanału (czy kupic DG).
      Howgh
      • Gość: Piotr Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.03, 20:54
        Panie Błażeju, powinieneś razem z Panem odpowiedzialnym za techniczne sprawy
        skończyć i oszczędzić wstydu sobie i szefom TELETOPU W Gdynii.Kompromitacja na
        inaugurację jest po prostu niewybaczalna.Miał Pan masę czasu, żeby przygotować
        i zgrać na kasetę pierwszą emisję programu. Przykro,ale wydaje mi się,że nie ma
        Pan zielonego pojęcia o tym co robi.Mimo wszystko życzę powodzenia.
        P.S.
        Prezydent miasta po tym jak niechlujnie zmontowaliście wywiad z nim, chyba
        długo Was nie odwiedzi.
        • Gość: PP Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.03, 21:21
          Kłócimy się z Zieloną Górą, które miasto jest ważniejsze. Wytykamy błędy
          politykom i wszystkim, którzy są na piedestale. Pan Błażej oczekuje wsparcia i
          podtrzymania na duchu, a to raczej niemozliwe. Ludzie mają pracować, a nie
          zerowac na wspólczuciu. Dziennikarze szukają bowiem afer, a sami się zwyczajnie
          niesprawdzają. BK Próbował z Tylko Gorzów, próbował z Kurierem Pogranicza.
          pewnie wielu rzeczy próbował, ale ... no właśnie. Jezeli ktoś jest chory na
          punkcie rządzenia, predzej czy później upadnie.
          Ogólnie mówiąc - Początek tele top fatalny. Przykre, ze w Gorzowie nie ma
          kompetentnych ludzi.
          • Gość: :) Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.03, 23:48
            Było źle - to fakt... Ale Błażej nie jest zły. Są gorsi w gorzowskich
            mediach... Błązej poza tym symaptycznym gostkiem jest i wydaje mi sie, ze jego
            o żadzę rządzenia posądzić nie można...
            • Gość: Janusz Re: Multimenda znowu na Teletopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 05:27
              Jakaś ilość głosów przypisuje B. winę i niekompetencje. Ktoś nawet
              stwierdził, że nie ma w Gorzowie ludzi kompetentnych. Nic bardziej bzdurnego.
              A któż go (B.) wybrał ? Kto oceniał jego kwalifikacje ? Kto zadecydował ?
              Właśnie szefostwo Teletop czyli firma związana z firmą Multimenda. Widać ta
              firma (grupa :-) ) ma to już we krwi. Na starcie wszystko musi zepsuć i
              naaferzyć. Cały czas jest klimat dla konkurencji jak widać.
            • Gość: PP Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 17.10.03, 07:09
              Gość portalu: :) napisał(a):

> Było źle - to fakt... Ale Błażej nie jest zły. Są gorsi w gorzowskich
              > mediach... Błązej poza tym symaptycznym gostkiem jest i wydaje mi sie, ze
              jego
              > o żadzę rządzenia posądzić nie można...

Tu nie chodzi o to kto jest zły, a kto gorszy. Dziennikarstwo to praca, gdzie
              wszystko widać jak na dłoni. Nie rozumiem jednego. Jak można po takich
              przygotowaniach i po takich zapowiedziach... zawalić cały materiał.
              Pewnie przez pół roku będą pokazywać Gale Boksu Zawodowego. A reporterka
              prowadzaca wywiad z Zeganem nie potrafi sie poprawnie wysłowić. A kto ją
              przyjmował, moze Multimedia? Dlaczego w Gorzowie nie inwestuje sie w ludzi
              dobrych, tylko zatrudnia sie ludzi niekompetentnych? Plus mogę przyznać dla
              Marty Gordziewicz, która ze wszystkich z tele topu wie co robi. Świetnie radzi
              sobie ze stresem i ma bardzo medialny głos. To nie wszytko, żeby zostać dobrym
              reporterem, ale dziewczyna ma doświadczenie i predyspozycje. A PAn Błazej? cóż,
              chyba powinien zostać w ukryciu. nie mówie, ze jest zły, ale lepiej jakby
              zarzadzał ludźmi z dala od kamery. Takie jest moje zdanie. Ufam, ze tele top
              stanie na nogi, chociaż maja mało czasu. PAnie Błażeju, pokażcie w końcu, jak
              sie pracuje w Gorzowie!
              • Gość: Bernard Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: 5.5D* / 24.70.95.* 17.10.03, 07:24
                Hey,
                Czytam, slucham i...czarno widze....
                Z calym szacunkiem, ale ten caly koncept nowej gorzowskiej TV jest
                taki....zasciankowy...
                Gorzow tego jesc nie bedzie. Jest zbyt madry... i nie az taki glodny.
                Gorzow pozna lipe nawet jesli jest w kolorze...
                Panowie i Panie.... radze wrocic do kreslenia fundamentow...
                Pozdrawiam
              • Gość: Janusz Błąd pierworodny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 12:45
                >A kto ją
                >przyjmował, moze Multimedia? Dlaczego w Gorzowie nie inwestuje sie w ludzi

Zrozum, że jak wybrano fatalnego szefa to analizę reszty wyborów można sobie
                już darować. Kiepski zawsze wybierze Kiepskiego.
                Podtrzymuję moje twierdzenie. Rządzący Teletopem dokonują fatalnych wyborów
                być może wybierają tych najtańszych do pracy, a reszta czyli ta dziennikarka
                to słusznie mówisz wybór B. czyli juz skutek błędu pierworodnego
                • Gość: PP Re: Błąd pierworodny IP: *.gorzow.mm.pl 17.10.03, 13:17
                  Gość portalu: Janusz napisał(a):

> >A kto ją
                  > >przyjmował, moze Multimedia? Dlaczego w Gorzowie nie inwestuje sie w ludzi
                  >
                  > Zrozum, że jak wybrano fatalnego szefa to analizę reszty wyborów można sobie
                  > już darować. Kiepski zawsze wybierze Kiepskiego.
                  > Podtrzymuję moje twierdzenie. Rządzący Teletopem dokonują fatalnych wyborów
                  > być może wybierają tych najtańszych do pracy, a reszta czyli ta dziennikarka
                  > to słusznie mówisz wybór B. czyli juz skutek błędu pierworodnego

No to niech się B. nie dziwi, ze płaci za to cene. Trzeba umieć wybierac, a nie
                  pchać sie na stołek za wszelką cene.
    • martha4 Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 17.10.03, 11:14
      Na razie mało profesjonalna, Błażejowi się ręce trzęsą poczas wywiadów;),
      materiał jest fatalnie montowany, dźwięk przeraźliwy - nagłe skoki głośności
      przyprawiają o zawał serca.
      Ale... Vigor był jeszcze gorszy na starcie, o ile pamiętam:)
      A telewizja miejska w Gorzowie jest jak najbardziej potrzebna. Cieszmy się, że
      wogóle jest. ;)))))

Nowa telewizja towarzyszyła nocnemu patrolowi policji, który ukarał bogu ducha
      winnego małolata mandatem za trzymanie nóg na ławce..... miał pecha, że tv też
      miała dyżur. Panowie się nie wyspali w szoferce, jak zwykle, za to
      inerweniowali w lokalu, który zakłócał ciszę nocną. Osoby bawiące sie na tej
      imprezie mogą mieć słuszne pretensje do szefów tv, o to, że pokazała ich
      twarze, to samo dotyczy młodzieńców bawiących sie w hotelu "Parkowy".

A poza tym fajnie całkiem:) Konkurencja dla TVN - jesze niech pokażą na żywo
      bójkę meliniarską, albo sprawozdanie z sekcji....
      • redondo1 Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 17.10.03, 17:02
        Telewizja idzie w wytyczonym przez poprzednie miejskie telwizje kierunku.
        Będzie podlizywała się policji.Nie nakręci ani jednego krytycznego materiału o
        policji. lokalne 997. Szkoda.
        • Gość: PP Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 17.10.03, 19:10
          redondo1 napisał:

> Telewizja idzie w wytyczonym przez poprzednie miejskie telwizje kierunku.
          > Będzie podlizywała się policji.Nie nakręci ani jednego krytycznego materiału
          o
          > policji. lokalne 997. Szkoda.

To nie tylko telewizja idzie w takim kierunku. patrz np. na tylko gorzow i
          dziennik gorzowski. przecież to chora sytuacja. A mieszkańcy i tak ich chwalą.
          żal mi tego wszystkiego, bo w innych miastach nie ma takich paranoi.
          • Gość: open Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.03, 10:51
            JUz kiedyś pisałem ,że w tym naszym Gorzowie nic się nie udaje ,a jak się uda
            to następuje zazdrość i chęć uwalenia pomysłu.
            Jeżeli chodzi o projekty zrealizowane to udał nam się prezydent miasta ,który
            wybudował basen i jest jedynym niepływajacym prezesem klubu pływackiego.
            Dobrze , że pływacy nie biorą przykładu z umjejętności pływackich prezesa.
            Hi,hi.
    • redcloud Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 18.10.03, 11:26
      TeleTop - tej stacji juz dziekuje. Chce z telewizji wieczorem dowiadywać sie o
      rzeczach najważniejszych jakie wydarzyły się w Gorzowie, a jutro doczytam
      sobie, rozszerzę wiedze z gazet. Taka jes przewaga tego medium nad papierem -
      czas!!!!. Niestety z TeleTopu moge sie dowiedzić newsów o których czytałem w
      lubuskiej i wyborczej dwa dni temu i to podane na poziomie grupy starszaków
      przedszkola przy Kosynierów Gdyńskich. Dlaczego nikt nie poprosil o pomoc ludzi
      z bylego vigoru czy gtk? Co robi Tomasz zwany "Krutkim" vel "Krótkim"?
      Howgh
      PS. A dlaczego Błeżej w reklamówce TeleTop przykręca śrubkę do sygnalizacji
      świetlnej :)
      • Gość: don_hhhihiot Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.03, 12:31
        dodam więcej... dlaczego kombinerkami...? widać nie wiedzą jakich i w jaki
        sposób prawidłowo używać narzędzi. Być może to jest powód dla którego TELEGNIOT
        ups przeprasszam TELETOP na razie nie budzi pozytywnych emocji.
        • Gość: huk Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.03, 18:10
          Na razie potraficie tylko krytykowac. Spójrzcie na siebie i zacznijcie tę
          barwną krytykę od własnej osoby. Pozdrawiam wszystkich fachowców od robienia
          dobrej telewizji, czyli wszystkich Was, którzy wszystko wiedzią i robią
          najlepiej. Szkoda tylko, że wykorzystujecie swoją wiedzę i umiejętności tu - na
          Forum. Jesteście śmieszni.

• redcloud Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 18.10.03, 18:23
            Gość portalu: huk napisał(a):

> Na razie potraficie tylko krytykowac. Spójrzcie na siebie i zacznijcie tę
            > barwną krytykę od własnej osoby.
            Szkoda tylko, że wykorzystujecie swoją wiedzę i umiejętności tu - na
            >
            > Forum. Jesteście śmieszni.

Ała, ała, ała... juz sie skrytykowalem, a teraz huk napisz co Ci sie spodobalo
            w nowej TV, bo mi nic (gale boksu - to najlepszy program, widzialem juz trzy
            razy - mam jeszcze raz ogladac?)
            Howgh
            >
          • bart.q Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 18.10.03, 18:31

> Na razie potraficie tylko krytykowac.

Różnie na forum bywa. Czasem krytyka, czasem pochwały, czasem o dupie Maryny.

> Spójrzcie na siebie i zacznijcie tę barwną krytykę od własnej osoby.

Nic ci do naszych osób.

> Szkoda tylko, że wykorzystujecie swoją wiedzę i umiejętności tu - na
            > Forum. Jesteście śmieszni.

Najbardziej śmiesznym forumowiczem jesteś ty.
            Nie będę ci tłumaczyć dlaczego.
            • darth4 Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 18.10.03, 21:07
              No dobra ale czy gdzieś w necie jest program ?
              To dobrze że w ogóle tv zasłużyła na opinie. Może obecni animatorzy gorzowskiej
              tv tego nie wiedzą ale do kanonów popularności tv należy fakt że ktoś w ogóle
              ma ochotę wygłaszać opinie. Dobre są ... dobre, a złe mówią co poprawić, więc
              działają za darmo w interesie nadawcy !!!
              Źle że Błażej nie odniósł się do zarzutów. Samo "sorry gregory" nie wystarczy.
              Dzisiejsze szczególnie małe regionalne tv MUSZĄ byc interaktywne, tzn. żywo
              reagować na opinie. Muszą też mieć interaktywne Public Relation !!!. Błażej,
              opamiętaj się i rób PR ( o ile wiesz o co chodzi, bo jak nie to zapomnij o
              sukcesie ). Wzory są na "klikniecie myszą". Zobacz jak wygląda serwis PR
              lokalnych tv w miastach USA !!! To wzorzec !!!
              Ludzie mają w stosunku do mediów bardzo wysokie wymagania ( i słusznie ). Brak
              polemiki wyzwala wrażenie że przedstawicielom TOP wisi publika. Poważny błąd.
              Przykład ? Ja nie mam kabla z MM i właśnie rozważałem wejście właśnie ze
              względu na gorzowską tv. Na razie nie widzę powodów. Jeśli takich jak ja jest
              więcej ...
              Nie wystarczy być :)
      • Gość: Whitesnake Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 19.10.03, 02:55
        Tak naprawdę, to Twoja wiedza na temat gorzowskich telewizji nie wykracza po za
        czubek Twojego noska, redcloud... Źle mi się robi, jak ktoś widzi autorytet w
        osobie Tomasza Krutkiewicza, dyscyplinarnie zwolnionego za matactwa, których
        się dopuscił. Ponadto, nie wiem, czy pamiętasz kiszkę jaką nadawało GTV
        (oczywiście pomyliłeś z GTK), ich program mógł równać się z programem teletopu
        tylko dlatego, że posiadali archiwum. Przy okazji, pamiętasz jak powtarzano
        kilkakrotnie w rok później mecze żużlowe w jakości VHS? To była kiszka! Jeśli
        chodzi o personel, to widziałem, że pracuje tam jeden z najleprzych operatorów
        w Gorzowie, Dominik Czech (wcześniej TVN). Niezmiernie żałuję, że nie mogłem
        oglądać słynnej już premiery teletopu, może wtedy bym zmienił zdanie, ale jak
        na początek, to dam im jeszcze troszkę czasu....
        • Gość: Bernard Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: 5.5D* / 24.70.95.* 19.10.03, 03:38
          Wyglada na to ze jedyna recepta na sukces nowej gorzowskiej TV bedzie....nie
          sluchac ludzi z Forum....
          Przepraszam, ale potwierdza sie stara prawda mowiaca ze: demonstrowana
          arogancja jest wprost proporcjonalna do posiadanej ignorancji (wolne
          tlumaczenie).
          Mam nadzieje nie obrazic nikogo, ale o tego kopniaka to wielu sie prosi...

Znajomosc telewizji ograniczona do obslugi odbiornika... a pyskuja....
          Pozdrawiam
          PS. Teraz mi sie dostanie....
          • darth4 Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 19.10.03, 12:44
            Gość portalu: Bernard napisał(a):
            > Wyglada na to ze jedyna recepta na sukces nowej gorzowskiej TV bedzie....nie
            > sluchac ludzi z Forum....

Dokładnie ... odwrotnie. Krytyka ludzi z forum mówi co oni chcą oglądać. A to
            właśnie oni trzymaja piloty w łapie.
            "Najlepsza" telewizja która jest taka tylko w swoim mniemaniu i która nie chce
            i uważa że nie musi słuchać publiki np. ludzi z forum , może sobie powyświetlać
            program co najwyżej dla i ku samozadowoleniu własciciela stacji.
            O ile jest to oczywiście Bill Gates , Kim Dzon Il czy Sułtan Bruneii to można
            olać publikę. O ile nie, trzeba jej uwaznie słuchać.
            Czy pamiętasz żarty z PRL o TV, a więc spieszę z przykładowym programem dnia :
            - dzieńdobry panie Prezesie Multimediów i reszto publiczności. Jak sie wam coś
            nie podoba, to spadajcie, a dla Pana Prezesa mamy miłe jego uszom przeboje. W
            przerwie nadamy reklamy ... Multimediów :)))
            - Dobranoc Panie Prezesie, słodkich snów.
        • tmx_ok Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 19.10.03, 11:47
          >Ponadto, nie wiem, czy pamiętasz kiszkę jaką nadawało GTV
          > (oczywiście pomyliłeś z GTK), ich program mógł równać się z programem
          teletopu
          > tylko dlatego, że posiadali archiwum. Przy okazji, pamiętasz jak powtarzano
          > kilkakrotnie w rok później mecze żużlowe w jakości VHS? To była kiszka!
          i tu masz rację, ale właśnie dlatego mamy dosyć kiszki i nie chcemy
          niekompetencji rządzących plus amatorstwa ekipy. Wystarczy (jak już pisałem -
          prób i potknięć wigoru, i kichy GTV. Kolejna telewizja musi wyciągnąć wnioski
          przed startem, a TT tego nie zrobił.
          >Jeśli chodzi o personel, to widziałem, że pracuje tam jeden z najleprzych
          >operatorów w Gorzowie, Dominik Czech (wcześniej TVN).
          najleprzy to on może jest, ale najlepszych jest wielu innych. Przy całej
          sympatii do Dominika - o głowę go bije Robert Wysocki z TVP3 i Rafał Hamrol
          teraz TVN, Nie znasz metod pracy Dominika dlatego tak mówisz. I t właśnie jest
          Twoja znajomość rynku telewizyjnego :))

>Niezmiernie żałuję, że nie mogłem
          > oglądać słynnej już premiery teletopu, może wtedy bym zmienił zdanie, ale jak
          > na początek, to dam im jeszcze troszkę czasu....
          jest czego żałować. Świetnie byś się ubawił.
          • Gość: znam się Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 19.10.03, 13:01
            tmx_ok napisał:

> najleprzy to on może jest, ale najlepszych jest wielu innych. Przy całej
            > sympatii do Dominika - o głowę go bije Robert Wysocki z TVP3 i Rafał Hamrol
            > teraz TVN
            Albo Grzegorz Tajsner - TVP3 i TVN24 :]
            A porządni gorzowscy realizatorzy z doswiadczeniem (np. Jerzy Chomski z TVP3)
            też są w innych telewizjach.
            Ryszard Kućko to niby zawodowiec, ale jako realizator TeleInformacji czy
            TeleGościa się nie sprawdził. No cóż, montowanie filmików przyrodniczych to nie
            to, co robienie telewizji na żywo
            A dzisiaj w TeleTop plansza: "Zapraszamy na program jutro". No tak.
            Zapomniałem: w niedzielę telewizja ma wolne jak prasa...
            Pozdrawiam
            I zaznaczam, ze znam się na mediach
            • tmx_ok Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 19.10.03, 21:23
              Gość portalu: znam się napisał(a):

> tmx_ok napisał:
              >
              > > najleprzy to on może jest, ale najlepszych jest wielu innych. Przy całej
              > > sympatii do Dominika - o głowę go bije Robert Wysocki z TVP3 i Rafał Hamro
              > l teraz TVN
              > Albo Grzegorz Tajsner - TVP3 i TVN24 :]
              > A porządni gorzowscy realizatorzy z doswiadczeniem (np. Jerzy Chomski z TVP3)
              > też są w innych telewizjach.
              no to ja dodam jeszcze Tomka Fijołka z TVP3, bo o nim zapomniałem, a też jest
              bardzo dobry. Oraz do realizatorów Jarka Stawarskiego - nie jest może mistrzem
              świata, ale robi to solidnie.

> I zaznaczam, ze znam się na mediach
              a przynajmniej znasz światek telewizyjny, potencjał ludzki i masz pojęcie co
              się dzieje wewnątrz.
              • bart.q Wy wszyscy w telewizji pracujecie? (ntxt) 19.10.03, 21:33
                • Gość: Techniczny Re: Wy wszyscy w telewizji pracujecie? (ntxt) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 14:40
                  Słuszne pytanie? Odpowiedz na nie jest twierdząca bowiem nikt przy zdrowych
                  zmysłach nie zajmowałby się "duperelami" typu: ranking wśród ekipy technicznej.
                  Nie istotne jest, który z operatorów czy realizatorów jest lepszy. Telewizja to
                  praca całego zespołu i jeżeli któryś z "trybików" nie działa to efekt widać na
                  ekranie.My mieszkańcy Gorzowa /czy pracujemy w którejś z telewizji czy nie /
                  powinniśmy cieszyc się że mamy jeszcze jeden kanał telewizyjny.
            • Gość: Whitesnake Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 19.10.03, 23:24
              Wymieniłem dwa nazwiska i posypały się inne...sorry, nie wiedziałem, że moje 3
              grosze, które wtrąciłem kogoś zainteresują. Zgadzam się z Wami! Zastanawiam
              się, dlaczego nikt nie poprosił tych wspaniałych ludzi do pracy w TT? Jedyną
              odpowiedzią jaka mi przychodzi na mysl jest FORSA!!!
              • Gość: PP Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.03, 06:51
                Gość portalu: Whitesnake napisał(a):

> Wymieniłem dwa nazwiska i posypały się inne...sorry, nie wiedziałem, że moje
                3
                > grosze, które wtrąciłem kogoś zainteresują. Zgadzam się z Wami! Zastanawiam
                > się, dlaczego nikt nie poprosił tych wspaniałych ludzi do pracy w TT? Jedyną
                > odpowiedzią jaka mi przychodzi na mysl jest FORSA!!!

oczywiscie, ze forsa. Teraz nie warto zatrudniac ludzi po fachu, a i
                gowniarzami mozna lepiej sterowac!!!
                Ludzie! Przeciez to istna manipulacja!
              • Gość: widz Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.03, 17:48

Jedyną
                > odpowiedzią jaka mi przychodzi na mysl jest FORSA!!!

Nikt nie powiedział, że robienie porządnej telewizji jest tanie. Pisać każdy
                może (patrz "dziennik gorzowski"), ale w tv trzeba miec juz umiejetnosci - i
                warto sięgać po fachowców. inna sprawa, że żaden się nie zgodzi pracować w
                takiej telewizji bez perspektyw...
                Miałem nadzieje, że TT będzie przypominała Telewizję Gdynia z sieci Szel-Sat z
                1998 r., ale to jest dno totalne...
          • Gość: znam się Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 19.10.03, 13:08
            I jeszcze coś: Vigor zanim nie wszedł do tej głupiej "Odry" robił sam kilka
            godzin naprawdę dobrego jak na tamte czasy programu telewizyjnego. Oni
            zaczynali na początku lat 90, Teletop startuje już w XXI w. Inne są warunki,
            inna jest rzeczywistość. W Teletopie nie muszą konstrować własnych nadajników,
            by sygnał dotarł do kilku tysiecy gorzowian. Mają za to już na wstępie wejście
            w największą gorzowską kablówkę-monopolistę. Gdy zaczynał Vigor nikt nie miał
            pojęcia o robieniu telewizji. Dekadę później ludzi doświadczonych w tej materii
            jest o wiele więcej, lecz TeleTop i tak robią amatorzy.
        • redcloud Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 19.10.03, 11:47

> Tak naprawdę, to Twoja wiedza na temat gorzowskich telewizji nie wykracza po
          za czubek Twojego noska, redcloud...

O Ty bladażmijo szaman jakis jestes czy co?

> Źle mi się robi, jak ktoś widzi autorytet wosobie Tomasza Krutkiewicza,
          dyscyplinarnie zwolnionego za matactwa, których
          > się dopuscił.

Pies trącał Krutkiego. Wyborcza go cytowała w tekscie o Teletop jako autorytet
          od tiwi, to sie powołuję...

> Ponadto, nie wiem, czy pamiętasz kiszkę jaką nadawało GTV (oczywiście
          pomyliłeś z GTK), ich program mógł równać się z programem teletopu tylko
          dlatego, że posiadali archiwum. Przy okazji, pamiętasz jak powtarzano
          kilkakrotnie w rok później mecze żużlowe w jakości VHS? To była kiszka!

Poziom był fatalny -zgadzam sie. Dla mnie to bylo wtedy dno,ale sie mylilem dno
          widzialem w TeleTopie.

> Jeśli chodzi o personel, to widziałem, że pracuje tam jeden z najleprzych
          operatorów w Gorzowie, Dominik Czech (wcześniej TVN).

Moze nie dali mu szansy sie wykazac.Zresztą telewizja informacyjna to przede
          wszystkim dzinnikarze! Jeden dobry operator polegnie w tej masie niekompetencji.

> Niezmiernie żałuję, że nie mogłem
          > oglądać słynnej już premiery teletopu, może wtedy bym zmienił zdanie,

Nie żałuj...

> ale jak na początek, to dam im jeszcze troszkę czasu....

A pewnie, poprawią się, to sam z przyjemnością będę oglądał i dobrym słowem na
          forum popieszczę. Potrzebni są bardzo, tylko BLAŻEJ błagam DO ROBOTY!!!
          Howgh
          • redondo1 Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 19.10.03, 14:44
            Błagam. Nic nie poprawiać. Jeśli Teletop się poprawi i będzie wszystko grało to
            będzie kompletny klops. Dawajcie dalej w takim stylu jak w pierwszy dzień.
            Wtedy nie stracicie oglądalności. Musi być cały czas śmiesznie. Ludzie lubię
            śmiać się z takich rzeczy. Np. dawajcoie prezentera podczas informacj od pasa w
            dół itp. WQtedy nowa tv zażre naprawdę ludzie będą sobie opowiadać a widzia.eś
            wczoraj jakie jaja byłoy od pasa w dół pokazywali. Albo Niech sie wypowiada
            jakiś tam dyrektor czegoś a wy w tym czasie pokazujcie np. stado lam w
            świerkocinie. No takich rzeczy ludzie łakną. Tak trzymać chłopaki. Trzymam
            kciuki.
            • redondo1 Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 20.10.03, 19:34
              Będą pisać że dno totalne, że niefachowców zatrudnili i tepe itede.Nie
              zważajcie na to. Róbcie telewizję taką jak robicie. Tylko pamiętajcie musi być
              śmiesznie. Ludzie uwielbiają się śmiać jak coś nie wychodzi. Np. od czasyu
              doczasu niech niby przypadkowo prezenter źle usiądzie na krześle i niech się
              wywali jak długi pod stół. Będą się zarykiwać ze śmiechu. TYlko musicie uważać,
              aby widz nie zauważył że gracie. Powinno być naturalnie. Tak jak teraz.
              Dawajcie dużo śmiesznego. I od czasu do czasu zazuńcie jakąś większą bombę.Np.
              niech kamerzysta się wyłoży ze sprzeem pod sam stół preezentera. Będzie huk,
              dodajcie jeszcze krzyk „o kurwaaaaaaa”, że niby go coś zabolało. A prezenter
              niech udaje że trzyma fason że niby nic nie widzi. Mówię wam oglądalność skoczy
              wam niebotycznie. Trzymajcie się chłopaki. Tylko pamiętajcie nie dać widzowi
              rozpoznać żegracie. Buster Keaton - i będzie dobrze. Mnie tam się podobacie .
              • Gość: Janusz Re: Redondo 1. Rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 20:56
                Wspaniałe teksty. Poziom światowy prozy-groteski . Szacunek
    • bart.q jeszcze nie widziałem tej telewizji 20.10.03, 21:36
      Zawsze jak akurat zesmyknie mi się palec na pilocie na odpowiedni kanał to
      jedyne co widzę to plansza z informacją kiedy mogę zobaczyć powtórkę, albo
      kiedy zapraszany jestem na program.
      Nijak nie zesmykuje mi się palec w odpowiednim czasie.
      Przydałoby się jednak trochę więcej czasu antenowego. Nawet na powtórki.

No i co tam w telewizji edukacyjnej? Bo zaczynam tracić entuzjazm do pomysłu.
      • Gość: zaskoczony pozytywnie mnie zaskoczyli IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.03, 18:26
        dzisiaj:
        1) w górnym rogu ekranu pojawiło się logo
        2) był ciekawy materiał o Stali Gorzów (szkoda tylko, że z 3 października :/ )
        3) zaprezentowali teledysk "Albo nie" pt. "Zaraza" nakręcony w Gorzowie

ale reszta to nadal wielkie dno
    • Gość: Rozczar. Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? IP: 195.245.213.* 22.10.03, 00:08
      Przecież już jest kaszaną. Nie ma się nad czym zastanawiać. Szkoda czasu na
      oglądanie. Chyba, że jest się pod lekkim gazem i na wyczyny panów techników i
      państwa "dziennikarzy" patrzy się z przymrużeniem oka. Przy lampce dobrego wina
      to niezła komedia. Na pierwszy rzut oka widać, że pracujący w Tele Topie ludzie
      przyszli z ulicy, albo pracowali w nieszczęsnym GTV. Multimedia to tak wielka i
      ekspansywna firma, że na taką szmirę nie powinna sobie pozwolić. Jak tu się
      przyznać do takiej telewizji? Jest trochę fachowców w Gorzowie, przede
      wszystkim "wychowanych" na VIGORZE. Można przecież wykorzystać właśnie ich
      potencjał. Jeszcze dziennikarzy można wziąć byle jakich. Statyw do mikrofonu
      nie musi mieć rozumu, albo można go czegoś tam nauczyć. Jednak bez dobrych
      pracowników technicznych telewizja nie ma prawa istnieć, bo wiedza techniczna
      nie przychodzi w ciągu pięciu minut. Zwłaszcza, w dobie tak szybkiego postępu
      technicznego. Wspaniałym technikiem jest były wizeprezes Telewizji Vigor -
      Rafał Stępień. Może trzeba było skorzystać z jego doświadczeń. To jedyny
      człowiek w Gorzowie, który potrafi zapanować nad techniką zarówno radia, jak i
      telewizji. Pewno Pan Ryszard Kućko gubi się w tych kablach, zezuje w
      monitorach, nie może trafić w odpowiedni przycisk. Jeden z operatorów jest
      daltonistą, dziennikarka ma ogromną wadę wymowy. Dobrze, że przegadane i
      prostackie informacje przerywane są atrakcyjnymi usterkami. Dzięki temu można
      je jakoś tam przegryźć. Tak ogromne wpady do zniesienia były w dobie, kiedy
      dopiero powstawały lokalne media. Pierwsza miejska telewizja, radio, czy
      gazeta, były wydarzeniem. Powstawały bez żadnego potencjału. Nie było
      doświadczonych ludzi w dzedzinie techniki telewizyjnej, czy telewizyjnego
      dziennikarstwa. To był przywilej Warszawy, Wrocławia, czy Poznania. TeleTop
      powinien być bogatszy o doświadczenia tych mediów, które jeszcze nie tak dawno
      w Gorzowie istniały. Tylko idiota może sądzić, że wpadki są do przełknięcia.
      Tomasza Krutkiewicza należy zapytać, w którym roku usnął jego mózg? Za jego
      naczalstwa GTV przeżywało swój najgorszy okres. Czy na takim wątpliwym
      autorytecie należy opierać zdanie na temat telewizji? Pani dziennikarka, która
      uznała go za osobę kompetentną, wykazała się lenistwem umysłowym. Może
      autorytetu należało szukać w Telewizji Lubuskiej? W każdym razie TeleTop będzie
      telewizją bez adresata.
      • redondo1 Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? 22.10.03, 06:40
        Bzdura.Teletop ma adresta. To ja i mnie podobni. Jeśli Teletop nie będzie miał
        wpad technicznych - przestaje oglądać. Im więcej wpad tym śmieszniej. A mnie
        chodzi o dobrą rozrywkę o śmiech.Kino cenię tylko w wersji budy jarmarcznej,
        czyli generalnie śmieszą mnie nieme komedie jak się naparząją tortami. Nie
        zniose telewizji nieśmiesznej. Ja oglądam Teletop i wysoko sobie cenię tę
        stację. Gdy sobie przypomnę Vigor - ten późniejszy bez wpad - to wionie
        nuuuuuudą. Ty po prostu nie wiesz to co ja wiem. Oni mają wzór yelewizji
        lokalnej, która niedawno święciła triumfu w południowej Algierii. Tam któś
        zrobił regonalną telewizja która codziennie dawała widszom zaprogramopwane
        wpady. Czego tam nie było przwracający się kamerzyści, pijani spikerzy itp. Gdy
        np. zapowaiadali wywiad z dyrektorem szpitala to na ekranie ukazywała się gęś,
        zwyczajna domoa gęś i gęgała przez trzy minuty.Myślisz że ludzie wyłączali
        telewizory. Wcale nie. Przez rok pokonali w oglądalności stacje ogólnokrajowe.
        Ci tu w multimediach mieli ten algierski wzór testować na Gorzowie. Ale podobno
        powstaje bunt i chcą robić norrrrrrrmalną (o zgrozo telewizję) i niestety myślą
        o zatrudnieniu fachowców z Vigoru. Oby tak się nie stało.Gorzów stoi przegd
        szansą powtórzenia algiesrskiego sukcesu.Ale pewnie ktoś to zepsuje.
        • Gość: mimek Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 09:04
          redondo1 napisał:

niestety myślą
          >
          > o zatrudnieniu fachowców z Vigoru. Oby tak się nie stało.Gorzów stoi przegd
          > szansą powtórzenia algiesrskiego sukcesu.Ale pewnie ktoś to zepsuje.

To nie możliwe, bo trzeba wam wiedzieć, że fachowcy z Vigoru to teraz fachowcy
          z TVP3, a może chcieliby tego?
    • redcloud Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 22.10.03, 12:08
      Redondo1 ma niestety racje, a szef Teletopu go slucha i dalej brnie w absurd.
      Dzisiaj w DG jest z nim wywiad. Na pytanie o falstart telwizji Błażej
      rozbrajająco odpowiada „To nie był do końca falstart. Najbardzej zależalo nam
      na dotrzymaniu terminu emisji i to nam sie udalo...”
      Panie Błażeju! - jestem pod bardzo dużym wrażeniem. Gratuluje. Jeszcze dużo
      roboty przed Wami, oj dużo...
      Howgh
    • Gość: Rozczar. Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 18:31
      Racja, jeśli ma to być komedia, to też takiej oczekuję. Może właśnie o to
      chodzi, żebyśmy się dobrze bawili. Teletopki powinny jednak same siebie na
      bieżąco filmować. Powstałby niesamowicie śmieszny serial komediowy, z
      amatorami w roli głównej. Pierwszy gorzowski serial!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: huk Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 23.10.03, 17:58
        Jacy nieszczęśliwi ludzie wypowiadają się tu - na Forum. Zdania poprawnie nie
        potrafią złożyć, ale tych amatorów pouczają. Cóż za niesamowita mądrość z głów
        waszych płynie. A może zgłoście się do Teletopu i przekażcie swoje mądrości, bo
        przecież wiecie najlepiej jak zrobić dobrą TV. Nie traćcie czasu na pisanie i
        marną krytykę, tylko do roboty.
        • redondo1 Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 23.10.03, 18:51
          Nie co ty.Dobrą telewizję robią. Na razie jest O.K.
        • Gość: znam sie Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 23.10.03, 18:58
          huk - ja już pracuje w mediach i nie czuje potrzeby, by isc do jakiegos
          teletopu uczyc ich telewizji...
        • bart.q Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 23.10.03, 19:01

> A może zgłoście się do Teletopu i przekażcie swoje mądrości

Zgłoś się na Sri Lankę.
        • Gość: kingpin Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.03, 19:43
        • Gość: widz Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.03, 19:56
          Huk, daj na luz. Przecież nie krytykujemy wszystkich. Ja osobiscie uważam, że
          całkiem dobrze sobie radzi Marta Gordziewicz, bo jej informacje są naprawdę na
          dobrym poziomie. Niezły jest też Ślefarski, ale troche go za dużo. Ale
          niektórzy tam nie potrafią się wysłowić ( wywiad z Maliniakiem ). Może inni nie
          wiedzą, ale nie sami amatorzy tam pracują, Ślefarski pracował już w radio, a
          Gordziewicz w innej gorzowskiej TV, gazetach i radio Plus Gorzów. Nie
          krytykujemy wszystkich, ale te dwie osoby same tego biznesu nie pociągną.
          Przewiduje wiec szybki upadek.
    • Gość: dawid Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 23.10.03, 19:46
      Ta telewizja nie ma szans na przeżycie!!!
      • martha4 Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 24.10.03, 13:12
        Ja się przychylam powoli do zdania tych z forumowiczów, którzy widzą w nowej
        tv świetna rozrywkę:)

Jakbym Monty Phytona oglądała!!!! Szczególnie wczorajsza niby - sonda pt. "Jak
        minął dzień". W tle śpiewał Krzysztof Krawczyk..... no majstersztyk, na
        początku to aż zaniemówiłam z wrażenia. Świetny program satyryczny. Naprawdę.
        • redondo1 Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 24.10.03, 13:30
          No rozrywka ponad wszystko - tego do tej pory nikt nie robiłlokalnie. Widziałem
          tego Krawczyka i gościa który opowiadał że chclał kilka dni a potem leczył
          kaca. Dobre to było, bo nietypowe.Dawajcie więcej takich numerów. Trzeba jechać
          ostro. Prezenter super gra takiego nibyprofesjonalnego sztywniaka. Jeś świetny.
          Dobry aktor.
    • Gość: Rozczar. Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 14:50
      HUK nie ma za grosz poczucia humoru, a przecież tego właśnie uczy nas nowa
      komediowa Telewizja - TeleTop. Nie ma sensu fatygować się specjalnie do owej
      telewizji i uczyć cały zespół. On już na kilka miesięcy przed startem powinien
      wiedzieć, jaki kształt telewizja ma przybrać, jakie będą programy, informacje.
      Już na kilka tygodni przed startem wszyscy technicy powinni dobrze poznać
      sprzęt i program telewizyjny. Z biegu i z amatorami nie powinno się startować.
      I może lepiej nie trzeba było organizować hucznej premiery, tylko wejść po
      cichu, niezauważenie i z pokorą poprosić widzów o uwagi oraz zdrową krytykę.
      Widocznie HUK związany jest z owym klaunem medialnym. Ale powinien być dumny z
      tego, że udało się Teletopkom rozśmieszyć tyle tysięcy mieszkańców Gorzowa.
      Niezły kabarecik. HUK!!! My, krytykujący, w rzeczywistości jesteśmy
      optymistami. Czy my każemy zlikwidować TeleTop? Nie!!!!!!!!!!! My namawiamy do
      dalszej działalności, bo przecież śmiech to zdrowie. I nie denerwuj się. Zalej
      wrzątkiem kawkę i pomykaj o 18.00 do odbiornika. TeleTop na Ciebie czeka!! I
      prosi o uśmiechnięty grymas na twarzy. Pozdrawiam.
      • zamieszane Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 24.10.03, 14:52
        OOOOO!!!! TELTOP jest jedyną miejską telewizją a więc najlepszą. I nie ma o
        czym gadać.
        • bardgorzowski Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 24.10.03, 20:55
          zamieszane napisał:

> OOOOO!!!! TELTOP jest jedyną miejską telewizją a więc najlepszą. I nie ma o
          > czym gadać.
          Czyli Number 1 ?
          I jak to brzmi ?

P.S.
          U mnie ani wizji ani foni. :-(

• Gość: PP Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.03, 21:26
            Kochani Forumowicze! Myśle, że już nic nie zmieni tego fatalnego wejścia tt na
            gorzowski rynek medialny. Zgadzam się, ze mamy prawo wstydzić sie takiej
            telewizji, ale w końcu zaistniała. Najgorsze, że oni i tak cieszą się, ze mają
            niezastąpioną reklamę...i moze to ich w końcu podniesie. dlatego piszcie. niech
            ktos w końcu ich doceni, a nazwiska beda na tyle znane, ze nikomu nie bedzie
            sie chciało pokazywać...oczywisciena ulicy!!1
    • Gość: MARIAN DA VINCI Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.03, 15:07
      CYATAT: "JAK MINOŁ" takim napisem zaczynał się jeden z programów
      wyprodukowanych TELETOP. I jeśli ktoś powie, że błąd ortograficzny w tutule
      jest zaplanowany to wyśmieje takowego... W informacjach roi się od błedów
      stylistycznych, logicznych - także świadomych??
      Tzw. "newsy" - pisane są na zasadzie - "popatrzcie jacy jesteśmy mądrzy" - a
      głupota czy też pustka w głowie aż huczy!!! Przykład - "Na koncie został
      wybrany cały debet" (chyba we wtorek to szło) - Przecież z konta ZOSTAŁY
      WYBRANE pieniądze !! A debet - można zrobić.
      W piątkowych informacjach - "Bilety wstępu z 50 % bonfikatą" - nie można podać
      normalnej ceny np. 5 zł - Bonifikata to przecież obiżka towaru spowodowana wadą
      takowego. Żygać się chce słuchając takich wiadomości - proszę bardzo używajcie
      sobie zwrotów wyszukanych -
      np. "paperyzacja" "bonifikata" "ambiwaletny" "permanentny" i innych. Ja to
      zrozumiem - tylko czy nie można po ludzku np "zubeżenie
      społeczeństwa" "mieszane" "nieustannie trwający".
      Wierzę, że będzie lepiej...

Do Prezesa - nie wiem ile masz środków na rozruch tv - ale idę o zakład, że
      nikt się nie zareklamuje w byle jakiej tv!!! Bo żadna to reklama - być
      kojarzoną z czymś kiepskim, pomijając już samą oglądalność...
      A propos reklam - "Salon Mody Męskiej" dał pewnie jedną marynarkę - i
      codziennie muszę o tym dowiadywać się na nowo. Dlaczego jedną? Bo na
      prezenterze wygląda jako tako - ale już taka sama na panu Kozdroniu trochę
      luźna ... :))) Może przypadek...
      I na koniec - po fali krytyki - będzie miłe słowo.
      Ludzie potrzebują tv miejskiej - ja i inni mieszkańcy miasta będą lubili
      Teletop. Bo to nasza tv - obojętnie czy będzie dobra czy zła. Tak jak matka
      kochająca z "Ballady o Januszku" też kochała syna - ale tylko dlatego, że to
      jej dziecko.
      Trzymam kciuki, że będzie lepiej bo oglądając to co robicie teraz - trochę się
      męcze...
      Pozdrawiam
      MDV
      • redondo1 Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? 26.10.03, 16:27
        „Jak MINOŁ Dzień” - to świetny pomysł. Właśnie o coś takiego apelowałem. Jestem
        w stu proc. przekonany że to był chwyt zamierzony. Podoba mi się ten co gra
        prezentera - naprawdę robi to odjazdowo. Że niby taki poważny prezenter - taki
        Tomasz Sekielski z TVN. Gra świetnie - powiedzcie że nie. To mu oddajmy -jest
        dobry. Wyciąga swoją rólkę aż miło.
        Ale chłopaki -jeszcze śmielej. Rozmawiam z ludźmi którzy was oglądają i oni
        naprawdę się zarykiwują ze śmiechu. Tylko żeby wam te gadki na forum to
        doradzanie tych którzy kompletnie nie czują konwencji w której gracie - nie
        wytącili szabli z dłoni. Wyszliście na ubite pole sami - nie ma konkurencji.
        Więc wywijajcie aż do bólu. I nie bójcie się. Wy robici telewizję nowego typu.
        No nie tak do końcu, bo w Algerii już to było.Alena naszym kontynencie
        jesteście pionierami. Naprzód.I z życiem panowie z życiem.
      • Gość: MARIAN DA VINCI Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 01.11.03, 18:41
        A prosiłem...
        W piątkowych informacjach - jedna dziennikarka robiąc "newsa" o Halloween po
        dogłębnym przekopaniu słownika znalazła słówko "CELEBROWAĆ". Użyła je w takim
        zdaniu :" Dzieci CELEBROWAŁY w przedszkolu święto Halloween bardzo raodśnie" -
        (może nie pamiętam słowo w słowo ale sens właśnie taki).

Czy można powiedzieć coś głupszego?!?
        Jeśli ktoś nie bardzo wie co znaczy bezokolicznik "celbrowac" - niech sprawdzi
        w słowniku!!!
        Panie Prezes - teraz będzie ostro - miarka sie przebrała. Wypieprzyć tą
        ciemnotę i niewiedzę - a może niech pokażą świadectwa maturalne. Może te mierne
        z języka polskiego ciągnące się za tymi dziennikarkami będą dobrym pretekstem,
        by powedzieć "Dziękujemu za współpracę" ...
        Panie Prezes - miejsce ciemnoty nie jest w telewizji. Dodam wyjątkowej
        ciemnoty, bo aż razi ...
        Albo... - dać im może podwyżkę , może faktycznie nie zawracałbym sobie głowy
        oglądaniem TELETOP, gdyby nie ten fascynujący kretynizm.

MDV
        PS. Pocieszę tylko, że w porównaniu do gazetki "Tylko Gorzów" - nie jest tak
        źle... Ten brukowiec, nacechowany wypocinami A.Wasilewskiej - to jest dopiero
        rodzynek!!! Włącze Was za miecha i powiem czy coś się zmieniło na lepsze - mój
        kredyt zaufania sie wyczerpał ... Pozdrawiam
        Redondo - (zajebisty) z Ciebie gość - co My tu robimy :)))
    • Gość: Janusz Dlaczego będzie ? Już jest "kaszaną" ! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 05:14
    • Gość: baka Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 14:19
      co sie zmieniło w teletopie? jest jakis nowy zarząd czy co? słyszalem w każdym
      razie o zmianach. ktos cos wie?
      • redcloud Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 03.11.03, 15:08
        Naczelny teletop jest w DG, naczelny DG jest w kosmosie, a teletop nie ma
        naczelnego.
        Howgh
        • redondo1 Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 03.11.03, 19:09
          Widzę że na tym wątku nadal panoszy się niezrozumiałe dla mnie niezrozumienie
          istoty, misji TELETOP. Po jakiego grzyba w TELETOPIE naczelny. Doba telewizja
          sie sama robi, wtedy jest najlepsza czyli najśmieszniejsza. Naczelny usztywania
          swojskość zabawowość telewizji. A to niepotrzebne. Po co naczelny ? Naczelnych
          niech sobie mają różne TVP3 itp. To one aspirują aby być poważnym medium.
          TELETOP ma inną misję. Po prostu wchodzimy na wizję i zaiwaniamy. I o to
          chodzi.
          • Gość: widz Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 05.11.03, 19:10
            Bożeeeeeee, ja chce pana Tomka z Teleinformacji natychmiast!!!! Tylko niech
            pani Marta nigdy nie prowadzi już tego programu! A poza tym, co to za babsztyl
            przeżywał orgazm w czasie pierwszego wydania programu - och - "telepasje"?
    • Gość: nika Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 12:51
      Jak to - po co naczelny? To chyba logiczne, że szef musi być tam, gdzie są
      pracownicy, nie ma tak, że wszyscy rządzą, bo wtedy jest ból. wiem, mieli
      falstart, ale każdą redakcję trzeba, nie stety, troszke przytrzymać za
      buziunię, bo inaczej nie da rady. pozdrawiam
      • Gość: ach Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 04.11.03, 20:21
        ja się lubię pośmiać z Gordziewicz Marty, co ma 23 lata i w wielu mediach
        pracowała. taka doświadczona, taka wspaniała, ach, och, pani Marto - proszę
        więcej materiałów w Teleinformacjach...
        • redondo1 Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 06.11.03, 08:27
          Trzeba przyznać że Marta Gordziewicz jest bardzo ładna!!!!. Jak dla mnie jednak
          zbyt mało śmieszna. Wolę tego poprzedniego co grał prezentera wiadomości. Ten
          potrafił rozerwać publikę.
          • Gość: fan Szparka Marty G. IP: *.gorzow.mm.pl 07.11.03, 19:00
            redondo1 napisał:

> Trzeba przyznać że Marta Gordziewicz jest bardzo ładna!!!!. Jak dla mnie
            jednak
            >
            > zbyt mało śmieszna. Wolę tego poprzedniego co grał prezentera wiadomości.
            Ten
            > potrafił rozerwać publikę.
            ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Ma za to bardzo ładną szparkę...
    • Gość: tyczek Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? IP: *.provector.pl / *.provector.gorzow.pl 06.11.03, 16:02
      Po dluzszej obserwacji doszedlem do wniosku,ze teletop jednak to
      niewypal,nedzna ramowka,program trwajacy 3 godziny,co to jest?!?,nic nie
      doruwna bylej gorzowskiej telewizji VIGOR to dopiero byla telewizja z
      prawdziwego zdarzenia,az lezka w oku sie kreci...
      • Gość: Tomek Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 07.11.03, 18:33
        Gość portalu: tyczek napisał(a):

> Po dluzszej obserwacji doszedlem do wniosku,ze teletop jednak to
        > niewypal,nedzna ramowka,program trwajacy 3 godziny,co to jest?!?,nic nie
        > doruwna bylej gorzowskiej telewizji VIGOR to dopiero byla telewizja z
        > prawdziwego zdarzenia,az lezka w oku sie kreci...
        "Doruwna" inaczej się pisze Baranie!!!!!!!
    • Gość: Rozczar. Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 14:30
      Najgorsze jest to,że płynie dzień za dniem, a Teletop wcale się nie poprawia.
      To nawet smutne. Gdyby choć w części ktoś z ekipy tej potwornej telewizji,
      próbował przynajmniej zrealizować uwagi i życzenia widzów. Skąd aż tak głęboka
      ignorancja? Tylu tam młodych ludzi i nawet oni nie mają świeżych pomysłów,
      Precież po to taką młodzież się angażuje w przeróżne przedsięwzięcia, by wiało
      świeżością. Młodzi ludzie szybciej łapią nowe trendy, bo są bardziej
      spostrzegawczy. NO I JESZCZE JEDNA UWAGA!!!!!!!!!!!!! Zamienił stryjek
      siekierkę na kijek. Prezenter zamieniony na ohydną prezenterkę z aż tak wielką
      wadą wymowy, niewyregulowanym zgryzem. Jak można? Teletopki, robiliście jakiś
      casting. Czy to ta dziewczyna jest waszym najlepszym wyborem? I jeszcze tak
      bardzo płytkie rozmowy Jagody Matysik, silącej się na spontaniczność. Przecież
      kobieto, sama pokazujesz, że jesteś na nowe medialne trendy za sędziwa. Jeśli
      nie chcesz na siebie zwracać uwagi negatywnej, bądź sobą. Poprowadź coś w
      rodzaju "Małej czarnej", czy "Kawy czy herbaty". Coś miłego, gorzowskiego, ale
      na poziomie jednocześnie. Już po zapraszanych gościach widać całkowity brak
      gustu, niewyczucia tego, co interesuje widza. Ściągnij kajet ze stolika i nie
      macaj go co chwilę, bo te nerwowe ruchy drażnią. Tyle rzeczy wokół się dzieje,
      a tu stara, wysłużona Ela Kuczyńska znowu na wizji. Bardzo ją cenię, ale już
      nie jest na czasie. Już nic nowego nie wnosi do gorzowskiej społeczności. Są
      nowi, warci pokazania, ludzie. No i właśnie pani Jagodo - ludzi, którzy
      rozsławiają Gorzów poza granicami kraju. O tym pani wspomniała zadając płytkie
      pytanie Eli Kuczyńskiej. Jeśli już musi pani obrażać gorzowskich widzów swoimi
      rozmowami, to proszę się podszkolić, poobserwować inne stacje telewizyjne. I
      jeszcze jedna prośba do Teletopków - błagam nie zapowiadajcie już więcej w tak
      idiotyczny sposób pogody! To nie nowy wymysł, a aż mnie peszy oglądanie takiej
      amatorszczyzny. Młode dziewuchy silą się na komentarze, ale nie wychodzi, są
      równie płytkie, jak ukazujące się w dzienniku informacje.
      • Gość: x Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 10.11.03, 09:15
        Zazdrość dupę ściska?
    • Gość: Rozczar. Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 17:02
      Proszę iksa! Zazdrość d... ściska? Tym iksikiem jest pewno pani prezenterka,
      albo pani Matysik. Nerwy puściły? A gdzie choć trochę samokrytyki? Ja nie mam
      czego zazdrościć. Ani jeśli chodzi o urodę, ani o elokwencję. Nie nadaję się
      wprawdzie ani na prezentera, ani na dziennikarza, bo wiem, jaką te dwie
      profesje obarczone są odpowiedzialnością, ale też wiem, że jak ktoś się nie
      nadaje, to tylko z powodu braku pracy nie powinien się pchać na takie
      stanowiska. Widzę, że Teletopkom należy teraz życzyć już tylko czystego
      zwierciadła, które ukaże w sposób oczywisty ich własne wady. Z takim
      nastawieniem bedziecie się tylko potykać.
      • Gość: X Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 10.11.03, 18:36
        Gość portalu: Rozczar. napisał(a):

> Proszę iksa! Zazdrość d... ściska? Tym iksikiem jest pewno pani prezenterka,
        > albo pani Matysik.

Ani jedna ani druga. X to facet, który bardzo dobrze zna Ciebie oraz wiele o
        Tobie wie... Gdybyś wiedziała kim jestem, to byś tak nie podskakiwała :)
    • Gość: Telewidz Pozytywy IP: 200.69.192.* 10.11.03, 20:37
      Wśród wielu błędów i wypaczeń, w Teletopie dostrzegłem wczoraj dwie rzeczy,
      które pozytywnie świadczą o TV. Po pierwsze prezenterka, zdaje się, pani
      Kasia. Bardzo ładnie zapowiedziała program, wygląda bardzo miło, dawajcie ją
      zamiast pani szparki!!!
      Po drugie było fajne jedno zdjęcie - trochę się na tym znam. To jak jeden gość
      (chyba pan Zwoliński) rozmawiał z gościówką z MOSu. Ładnie ich operator od
      dołu uchwycił. To tyle pozytywów, o negatywach nie chce mi się już pisać, bo
      tyle ich jest...
      • Gość: thai Re: Pozytywy IP: *.w3cache.pl / *.pl 11.11.03, 13:04
        Tylko taki drobiazg techniczny, szanowny Telewidzu - jeśli kamera pokazuje
        kogoś z dołu lub z góry, to jest to tendencyjne ujęcie, deformujące pokazywany
        obraz a tym samym najczęściej ośmieszające pokazywaną w ten sposób osobę. Ktoś
        pokazany z dołu siłą rzeczy patrzy na widza z góry, tym samym może być
        odbierany jako wymądrzająca się. Jeśli jest pokazywany z góry, wygląda jak
        mały, podskakujący kundelek. Natomiast takie ujęcia, robione bez złych
        zamiarów, świadczą tylko o niewiedzy operatora. W tym przypadku jak mniemam
        chodzi o to drugie. Tyle telewizyjnej kuchni i zasad manipulacji obrazem:)))
        Pozdrowienia dla widzów:)
    • Gość: Rozczar. Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 18:08
      Przyjemnie jest wzbudzać w kimś emocje. Iksiku, to dobrze, że nie jesteś żadną
      z tych pań. A skoro aż tak się denerwujesz, to oznaczać moze tylko, że
      będziesz pracował nad poprawą wizerunku telewizji, w której pracujesz. No i
      jeszcze jedno - fajnie byłoby być choć przez chwilę kobietką. A podskakiwanie?
      To moja pasja, zwłaszcza kiedy czuję radość, albo widzę coś śmiesznego. Pa!
      Pa! Mam nadzieję jeszcze na forum!!!!
    • Gość: Krzysiek Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? IP: *.com.au 11.11.03, 20:32
      Ja jestem kur... tolerancyjny. Jestem też do ch..ja kulturalny, ale jak widze,
      co sie dzieje z tym Teletopem, to ch..j mnie strzzela i kurwica atakuje.
      Zaczeliscie slabo, pelno wpadek, potkniec, amatorszczyzna, OK. Myslalem, ze
      bedzie szlo na lepsze, ze bedzie coraz lepiej. I co widze? Widze jakąs starą
      babe w studiu, która niemal codziennie rozmawia a to z jakimś ku..wa
      ogrodnikiem a to weterynarzem a to do chu..ja z jakims pierd...lonym mysliwym.
      Kobieto, Twe miejsce w domu, wnuki bawić i szydełkować! W karty z dziadkiem
      pograj, pieska weź na spacer co by ci dywanika nie osrał a nie do telewizji
      sie pchasz!!!!!!! Zabawe w tv zostaw młodszym, których chyba tam nie brakuje?
      • Gość: Czekista Po co te nerwy IP: 218.66.219.* 11.11.03, 21:27
        po co te nerwy Krzyśku drogi. Pani, o której piszesz, nie wie, że w telewizji
        trzeba mieć jakiś wygląd. To, że się pokazuje w telewtopie, nie wróży niczego
        dobrego temu noworodkowi. Pani droga, ustąp pani z tej telewizji i zajmij się
        czym innym, w pewnym wieku wybujałe ambicje lepiej schować do kieszeni.
    • Gość: Wielbiciel Re: Czy nowa telewizja będzie "kaszaną" czy nie? IP: *.teleton.pl 13.11.03, 17:03
      Trzeba pamiętać, że to młoda telewizja i widać każdy nowy program jest lepszy
      trzymajcie się i pracujcie tak dalej Powodzenia !!!!!! Pogoda jest super !!!!
      • redcloud Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 13.11.03, 18:43
        Gość portalu: Wielbiciel napisał(a):

> Trzeba pamiętać, że to młoda telewizja i widać każdy nowy program jest lepszy
        > trzymajcie się i pracujcie tak dalej Powodzenia !!!!!! Pogoda jest super !!!!

Tak, tak. Teletop jest super! Wpadł już w ten sam „kanał” co poprzednie lokalne
        gorzowskie telewizje - kręci materiały po gazetach. Naczelny, albo ktoś p.o.
        rano robi prasóweczkę i wysyła swoich reporterów w miasto na tematy z lubuskiej
        i wyborczej. To co rano przeczytam, wieczorem mogę sobie zobaczyć, posmakować
        obraz, dopowiedzieć, pogłębić wiedzę.
        Czuje sie oszukany jak mały indianin!
        Howgh

• Gość: Rozczar. Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 16:00
      No to już jest skandal. Jak mozna prowadzić program muzyczny bez teledysków.
      Pani Matysik. Przecież to urąga wszelkim prawidlom medialnym. Wprawdzie nie
      mogliśmy z całym towarzystwem dojść do siebie, taki nas ogarnął śmiech, ale
      następnych odcinków z cyklu "Wspomnijmy jak za dawnych lat" nie zniesiemy. Co
      pomysł, to gorszy. Pokazywanie okładek płyt!!! To juz Pani przeszła sama
      siebie. Czy redaktor naczelny nie mógłby odpowiednio pokierować tą sędziwą
      Panią? Musi tam być choć jedna rozsądna osoba. No musi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • bart.q Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 17.11.03, 17:51
        Gość portalu: Rozczar. napisał(a):

> Czy redaktor naczelny nie mógłby odpowiednio pokierować tą sędziwą
        > Panią? Musi tam być choć jedna rozsądna osoba. No musi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie denerwuj się tak bo Ci wykrzykniki w oczach stają.
        Najlepszy sposób na spokój to nie oglądać telewizji.
        Przeczytaj jakąś sztukę Szekspira.
      • Gość: huk Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 17.11.03, 19:16
        Od jakiegoś czasu obserwuję Twoje poczyniania Rozczar. i nie wierze, że
        istnieje na świecie taka głupota. Nie nie jestem pracownikiem telewizji.
        Zastanawiam się tylko skąd w tobie tyle goryczy. Przecież nie musisz oglądać
        TV. Czy to jakiś przymus. Twoja głupota i arogancja zarazem to dobra zabawa i
        pożywka dla innych. Tylko gdzie jest Twoja odwaga ? Udaj się do TV i stań
        twarzą w twarz z nimi wszystkimi. Czy wówczas będziesz tak odważnie poczynać ?
        Nazywasz Innych kretynami, ale jak do tej pory to Ty jesteś jedynym przykładem
        kretynizmu.
        • Gość: jan Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 17.11.03, 21:52
          a ja go rozumiem. i zgadzam się z nim. i dopóki w nazwie tego gó..a
          jest "gorzów", dopóty będę tę stację krytykował. chcą być gorzowską telewizją?
          niech słuchają głosu gorzowian. po to są. nie robią telewizji sami dla siebie.
          jasne. niech cały gorzów nie ogląda pani jagody. tylko to wcale nie zmieni
          faktu, że ta kobieta będzie kompromitowała tę gorzowską (?) telewizję. gdyby
          przyjechał dzisiaj do mnie przyjaciel z innego miasta, wstydziłbym się pokazać
          mu teletop. a chciałbym, by gorzów miał dobrą telewizję. naprawdę.
          • bart.q Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? 18.11.03, 11:13
            Gość portalu: jan napisał(a):

> gdyby przyjechał dzisiaj do mnie przyjaciel z innego miasta, wstydziłbym
            > się pokazać mu teletop. a chciałbym, by gorzów miał dobrą telewizję.

Gdyby do mnie przyjechał przyjaciel z innego miasta to nawet gdybyśmy mieli
            super-hiper telewizję byłaby ostatnią rzeczą, którą bym mu pokazał.
    • Gość: Rozczar. Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: 195.245.213.* 17.11.03, 23:42
      Ja nikogo nie wyzywam od kretynów. Nie śmiem. Huk!!! Po co spotykać się z
      Teletopkami twarzą w twarz, skoro oni nawet słowa pisanego nie rozumieją? Sam
      pomyśl!!! Jeśli oglądasz ich program i wszystko Ci się podoba, to Twoja sprawa.
      Ja to szanuję. Każdemu podoba się coś innego. Mnie nie tylko się nie podoba,
      ale i śmieszy i też mam prawo do wyrażania swojej opinii. Prawda? Przecież
      minęły już czasy, kiedy nie można było mówić tego, co się myśli. To, co myślisz
      o moich osądach, też sznuję. Nie znasz mnie jednak zawodowo. Wierz mi, choć
      jestem uznawany za fachowca, nadal przyjmuję krytykę i nadal się uczę od
      mądrzejszych. I nigdy nie przestanę. Tylko ktoś butny i głupi może uważać, że
      pozjadał wszystkie rozumy. Jeśli Teletopki nie przyjmą krytyki aż tylu osób z
      forum, to znaczy, że pracują wyłącznie dla siebie i widz ich kompletnie nie
      obchodzi. To smutne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: huk Re: Czy nowa telewizja będzie 'kaszaną' czy nie? IP: *.gorzow.mm.pl 18.11.03, 08:45
        Jeżeli jesteś fachowcem Rozczar., to chyba nie z najwyższej półki. Bo żaden
        fachowiec nie zniża się do poziomu "anonimowej krytyki". Widzę, że TV Teletop
        to dla Ciebie niesamowita pożywka. A na Forum (jedynie) możesz się wykazać
        swoją nieograniczoną wiedzą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka