Dodaj do ulubionych

Gorzów - IQ 98

19.10.03, 21:26
Ilu internautów z G-wa brało udział ?
W polsce wg TVN - 290 tys.
Jakie wyniki ? Mój iq wg onet - 133 :)
Jak wam poszło ?
Obserwuj wątek
    • bart.q Re: Gorzów - IQ 98 19.10.03, 21:35
      darth4 napisał:

> Ilu internautów z G-wa brało udział ?

Na pewno nie wystarczająco wielu. :)
      • darth4 Re: Gorzów - IQ 98 19.10.03, 21:40
        bart.q napisał:
        > Na pewno nie wystarczająco wielu. :)

Ej Bart.qu, nie wiadomo. W końcu TVN zamieścił wynik G-wa, a Zielonej nie.
        Teraz płyną tam z tego powodu krokodyle :) Powody mogą być 2.
        1. Nie wyrobili nawet 98 pkt.
        2. Zbyt mało zielonychgórzan brało udział.

No a przecież wiadomo że w ZG jest więcej studentów, komputerów i internautów.
        Więc pkt. 2 raczej nie wchodzi w grę :)
        • bart.q Re: Gorzów - IQ 98 19.10.03, 21:51
          darth4 napisał:

> Ej Bart.qu, nie wiadomo. W końcu TVN zamieścił wynik G-wa, a Zielonej nie.

Szybko przeliczam i stwierdzam, że jeśli z całego kraju było 290 tys.
          odpowiedzi to z Gorzowa wyjdzie trochę ponad 900 osób. Biorąc pod uwagę raczej
          mniejsze skomputeryzowanie naszego akademickiego miasta ;)) to pewnie nawet
          mniej.
          Tak czy inaczej, na pewno niewystarczająco wielu. :)
          • tezgucio Re: Gorzów - IQ 98 19.10.03, 22:02
            bart.q napisał:
            > darth4 napisał:
            > > Ej Bart.qu, nie wiadomo. W końcu TVN zamieścił wynik G-wa, a Zielonej nie.
            > Szybko przeliczam i stwierdzam, że jeśli z całego kraju było 290 tys.
            > odpowiedzi to z Gorzowa wyjdzie trochę ponad 900 osób. Biorąc pod uwagę
            raczej
            > mniejsze skomputeryzowanie naszego akademickiego miasta ;)) to pewnie nawet
            > mniej.
            > Tak czy inaczej, na pewno niewystarczająco wielu. :)
            Powoli przestaje mnie dziwić ten słabiutki wynik. I to z kilku powodów.
            • darth4 Re: Gorzów - IQ 98 19.10.03, 22:05
              tezgucio napisał:
              > Powoli przestaje mnie dziwić ten słabiutki wynik. I to z kilku powodów.

Hej, no nie obrażaj się tak szybko :) Inaczej mnie też przestanie to dziwić :)
              • darth4 Re: Gorzów - IQ 98 19.10.03, 22:06
                Poniżej jeden test dla chetnych :

www.joemonster.org/article.php?sid=1199
                • Gość: USArmy Re: Gorzów - IQ 98 IP: *.gorzow.mm.pl 19.10.03, 22:08
                  ja zrobilem 116 punktow,czyli powyzej sredniej a balem sie ,ze nie bede mial
                  nawet 100:)))
              • tezgucio Re: Gorzów - IQ 98 20.10.03, 17:43
                darth4 napisał:
                > tezgucio napisał:
                > > Powoli przestaje mnie dziwić ten słabiutki wynik. I to z kilku powodów.
                > Hej, no nie obrażaj się tak szybko :) Inaczej mnie też przestanie to dziwić :)

To nie ma nic wspólnego z obrażaniem. Naprawdę nie obrażam się o byle co. Poza
                tym swojego wyniku naprawdę nie muszę się wstydzić.
                1. Chodziło mi o to, że podane rozwiązania kilku pytań są mocno dyskusyjne
                (jest więcej prawidłowych odpowiedzi, tak samo logicznych co siłą rzeczy
                dyskredytuje ten test), niekiedy nie było żadnej właściwej odpowiedzi(waga?).
                2. Ten podział interpretacji wyników (kategorie wiekowe) pewnie jest
                prawidłowy, ale dziwny. Rodzaj pytań nie usprawiedliwia wg mnie takich różnic.
                3. Komentarze i wyliczanki niektórych internautów dowodzą braku umiejętności
                czytania i liczenia.
                4. Programik przyjmował np. Białystok w lubuskim. W takim razie gdzie
                zaszeregować wynik?
                • darth4 Re: Gorzów - IQ 98 22.10.03, 08:58
                  tezgucio napisał:
                  > Poza tym swojego wyniku naprawdę nie muszę się wstydzić.

Skoro tak wszyscy zapewniają że to zabawa albo że było spieprzone to czemu
                  prawie nikt nie podaje wyniku ? Nie odpowiadaj od razu, zastanów się. Ludziska
                  raczej biora to poważnie i nie podaja wyniku ZABAWY ( co przecież normalnie sie
                  robi ), bo tak naprawdę podejrzewają że to jednak nie zabawa i podanie wyniku
                  cos o nich powie. :) Przeciez to śmieszne. Po jednym teście ????
                  Jednym z kryteriów obliczeniowych powinno być : - czy traktując ten konkretny
                  test TVN jako zabawę ujawnisz innym swój wynik ?
                  Jesli nie - nie traktujesz tego jak zabawę - wyluzuj,
                  jeśli tak - bierzesz udział w zabawie, jesteś na luzie :)
                  To nie oznacza oczywiście że musisz, ale jezeli juz oceniamy zabawę to wymiana
                  takich informacji jest użyteczna.

> 4. Programik przyjmował np. Białystok w lubuskim. W takim razie gdzie
                  > zaszeregować wynik?

Tego początkowo nie zauważyłem. To dziwne, na ogół to Gorzów jest w lubelskim :)
                  A może autorom w ogóle chodziło o Gorzów Śląski stad brak Zielonej Góry ? Po
                  prostu jej w sląskim nie znaleźli.
                  Białystok w lubuskim ? No wiec wszystkim odpowiedzialnym za dane
                  administracyjne ( szczególnie dziennikarzom ) powinno sie robić między innymi
                  test z geografi. Jestem pewien że oburzają sie na amerykanów, że niby tacy
                  potężni a głupi, słabo ich uczą o świecie i nie wiedza gdzie leży jakaśtam
                  Polska, itd. No cóż, jakie szkoły tacy dziennikarze i tak w ogóle społeczeństwo.

Oczywiście szkoły w Angli są znane z wysokiego poziomu nauczania ( Oksford,
                  Cambrigde, Eton ) oraz jednostek dajacych wielki wkład w społeczeństwo jak
                  pisarze, naukowcy czy politycy. Ale jakaś tam szefowa Mensy pani profesor
                  czegośtam szybko okrzyknęło że 107 dla Anglików to dlatego że mieli łatwe
                  testy. I juz nauczyciele maja wytłumaczenie. My wszyscy ( bo jedna z nas !!! )
                  mamy iq powyzej 140, ale test nic przecież nie powiedział o społecznej kondycji
                  intelektualnej Polaków bo był taki owaki. Co z tego że samych internautów
                  wzieło udział ok. 300 tys. Co z tego !.
                  Co innego jakby test wypadł na 110 :) Wtedy znaleźliby sie ojcowie i matki tego
                  sukcesu ( nauczyciele tego społeczeństwa ).
                  My nauczyciele jesteśmy supernauczyciele a wyniki naszych uczniów ???
                  A to sie nie liczy !

ŻENUJĄCE ... ŻADNYCH WNIOSKÓW ???
                  • tezgucio Re: Gorzów - IQ 98 22.10.03, 20:23
                    darth4 napisał:
                    > Skoro tak wszyscy zapewniają że to zabawa albo że było spieprzone to czemu
                    > prawie nikt nie podaje wyniku ? Nie odpowiadaj od razu, zastanów się.
                    podałem i to od razu
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=8591915&a=8593624
                    jeśli Cie to ciekawi to mogę podać wyniki wszystkich 4 osób.

> Ale jakaś tam szefowa Mensy pani profesor czegośtam szybko okrzyknęło że 107
                    > dla Anglików to dlatego że mieli łatwe testy. I juz nauczyciele maja
                    > wytłumaczenie. My wszyscy ( bo jedna z nas !!! ) mamy iq powyzej 140, ale
                    > test nic przecież nie powiedział o społecznej kondycji intelektualnej
                    > Polaków bo był taki owaki. Co z tego że samych internautów wzieło udział ok.
                    > 300 tys. Co z tego !. Co innego jakby test wypadł na 110 :) Wtedy znaleźliby
                    > sie ojcowie i matki tego sukcesu ( nauczyciele tego społeczeństwa ).
                    > My nauczyciele jesteśmy supernauczyciele a wyniki naszych uczniów ???
                    > A to sie nie liczy !
                    > ŻENUJĄCE ... ŻADNYCH WNIOSKÓW ???
                    Są wnioski i to kilka, głównie co do autorów i sposobu przeprowadzenia testu
                    ale i wyniki są ciekawe (szczególnie róznice w IQ między województwem a miastem
                    wojewódzkim).
                  • bart.q Re: Gorzów - IQ 98 22.10.03, 20:45
                    darth4 napisał:

> My nauczyciele jesteśmy supernauczyciele a wyniki naszych uczniów ???
                    > A to sie nie liczy !

Jaka płaca taka praca (a dokładniej - tacy pracownicy).
                    Masz wątpliwości w tej materii?
                    • tezgucio Re: Gorzów - IQ 98 22.10.03, 21:06
                      bart.q napisał:
                      > Jaka płaca taka praca (a dokładniej - tacy pracownicy).
                      > Masz wątpliwości w tej materii?
                      Mam. Duże. Ale rozumiem sytuację.
                    • darth4 Re: Gorzów - IQ 98 24.10.03, 13:14
                      bart.q napisał:
                      > Jaka płaca taka praca (a dokładniej - tacy pracownicy).

No więc mam właśnie. Prawie wszyscy w Polsce mohgą się pod tym zdaniem podpisać
                      a więc :
                      - kierwocy MZK zamaiast na Zacisze bedę wieźli cię na Zawarcie,
                      - policjanci zamiast patrolowac ulice bedą siedzieć w komisariatach,
                      - sanitariusze w szpitalach bedą mylili próbki przenoszone na badania,
                      - strażacy będą przyjeżdzali na miejsce pożaru pustymi "beczkami" ale za to z
                      kanapkami
                      - pracownicy socjalni będą organizowali miejskie festyny,
                      - komputerowcy w firmach zaczna składać żelazka z cząści komputerowych,
                      itd. itp. bo wszyscy maja powody.

Najśmieszniejszym kopniakiem w tyłek nauczycielski będzie to, że dzisiejsi
                      uczniowie będą kiedyś jako pracownicy pracowali na nauczycielskie EMERYTURY
                      dzisiejszych nauczycieli.
                      Jakość ich pracy będzie zależała od dzisiejszych nauczycieli.
                      No ale emerytów nikt nie słucha, więc w przyszłości nauczyciele nie dowiedzą
                      się dlaczego czekają ich cieniuśkie emeryturki :)))
                      • bart.q Re: nauczyciele - IQ 98 24.10.03, 16:07
                        darth4 napisał:

>
                        > No więc mam właśnie.

Znaczy jak, masz wątpliwości co do tego, że w zawodzie nauczyciela obowiązuje
                        dobór negatywny spowodowany niskimi zarobkami? Teeeej.

> - kierwocy MZK zamaiast na Zacisze bedę wieźli cię na Zawarcie,

Nie rozumiem porównania. Że niby nauczyciel matematyki będzie uczyć historii?
                        (BTW, MZK to niezupełnie budżetówka.)

> - policjanci zamiast patrolowac ulice bedą siedzieć w komisariatach,

Tak, tak, a zamiast zaglądać w okna złapią wandali niszczących latarnie. Darth,
                        opamiętaj się! :)

> - sanitariusze w szpitalach bedą mylili próbki przenoszone na badania,

Lordzie Sith, czyżbyś miał w wysokim poważaniu jakość usług państowych
                        szpitali? (czyt: czyżbyś dawno nie był w szpitalu?) :))

> - strażacy będą przyjeżdzali na miejsce pożaru pustymi "beczkami" ale za to z
                        > kanapkami

Tu mnie zażyłeś. Znaczy nauczyciele przychodzą do szkoły bez sprawdzonych prac
                        domowych, za to ze świeżo zmieloną kawą. Hm?

> - pracownicy socjalni będą organizowali miejskie festyny,

W Szwecji.

> - komputerowcy w firmach zaczna składać żelazka z cząści komputerowych,

Komputerowcy to już na pewno nie budżetówka.

> Najśmieszniejszym kopniakiem w tyłek nauczycielski będzie to, że dzisiejsi
                        > uczniowie będą kiedyś jako pracownicy pracowali na nauczycielskie EMERYTURY
                        > dzisiejszych nauczycieli.

Teraz już zupełnie mnie rozczarowałeś.
                        Jakie emerytury? Wierzysz w ZUS? Będą na nas pracowali Chińczycy czy może
                        maszyny? Bo dzisiejszych uczniów na pewno nie wystarczy. Choćby byli geniuszami.

Zrozum, mylisz zdrowy rozsądek i wolny rynek z edukacją (i lecznictwem
                        jednocześnie) państwową.
                        Jeśli jakość nauczycieli można było weryfikować (i zarazem nagradzać) ich
                        zarobkami to może miałbyś odrobinę racji.
                        Tymczasem, nawet jeśli ktoś jest dobry w swoim nauczycielskim fachu nie ma z
                        tego zupełnie nic poza własną satysfakcją.
                        Nie słyszałem jeszcze żeby ktoś potrafił z satysfakcji postawić dom.
                        Urawniłowka jest. Wszystkich do dołu. Pretensje możesz mieć co najwyżej do
                        ministra i premiera.
                        • darth4 Re: nauczyciele - IQ 98 24.10.03, 16:46
                          bart.q napisał:
                          > Znaczy jak, masz wątpliwości co do tego, że w zawodzie nauczyciela obowiązuje
                          > dobór negatywny spowodowany niskimi zarobkami? Teeeej.

No jeśli tak , to nie :)

> Nie rozumiem porównania.

Wszyscy wymienieni mają ważne powody aby pracować w ramach ... płacy w
                          porównaniu do średniej płacy za godzinę w USA a nie np. w Burkina Faso :)

> > policjanci zamiast (...) komputerowcy w firmach zaczna składać żelazka z
                          > cząści komputerowych,

Dobra, dobra, to nie było do ciebie. Tak tylko sobie opisywałem różne
                          oczywistości :))

> Teraz już zupełnie mnie rozczarowałeś.
                          > Jakie emerytury? Wierzysz w ZUS? Będą na nas pracowali Chińczycy czy może
                          > maszyny? Bo dzisiejszych uczniów na pewno nie wystarczy. Choćby byli
                          geniuszami

To emerytur nie będzie ? Znaczy że niby ktoś mi kradnie ten mój 2 filar ? To
                          może powinienem chociaż poprosić żeby mi pokazali tą moja kasę w walizce
                          chociaż przez szybę ? Tak dla lepszego samopoczucia zamiast przyszłej
                          emerytury :) Może powinniśmy zrobić dzień przyszłego emeryta i wszystkim nam
                          powinni pokazać kasę w skarbcu, taką migawkę z polskiego Fort Knocks ?

> Jeśli jakość nauczycieli można było weryfikować (i zarazem nagradzać) ich
                          > zarobkami to może miałbyś odrobinę racji.
                          > Tymczasem, nawet jeśli ktoś jest dobry w swoim nauczycielskim fachu nie ma z
                          > tego zupełnie nic poza własną satysfakcją.

Tu się nie zgodzę. Winni są sami zainteresowani :) ( nauczyciele ).
                          Przykład - szkoły prywatne. Rodzice płacą choć nie muszą w
                          świetle "bezpłatnego" dostepu do nauki w Polsce. Znaczy skoro chcą płacić, to
                          pewnie uważają że za coś lepszego niż darmowe.
                          A teraz od strony tej prywatnej szkoły :
                          - czy szkoła prywatna ( nauczyciele w końcu ) potrafią to dobrze wykorzystać
                          dając więcej i biorąc ! wiecej ? Moim zdaniem nie. A dlaczego ? To już pytanie
                          do nauczycieli. Przecież rodzic w tej szkole to taka "złota kura". Trzeba o nią
                          dbać a nie olewać.

> Urawniłowka jest. Wszystkich do dołu.

Także w prywatnym szkolnictwie w rynkowej gospodarce ?
                          • bart.q Re: nauczyciele - IQ 98 24.10.03, 17:03
                            darth4 napisał:

> - czy szkoła prywatna ( nauczyciele w końcu ) potrafią to dobrze wykorzystać
                            > dając więcej i biorąc ! wiecej ? Moim zdaniem nie. A dlaczego ? To już
                            > pytanie do nauczycieli. Przecież rodzic w tej szkole to taka "złota kura".

Skoro rodzice wiedzą, że są nauczyciele lepsi i gorsi to tylko oni (rodzice) są
                            władni to wynagrodzić lub ukarać (jako klienci szkoły). Czy robią to?
                            Nauczyciel może co najwyżej zażądać podwyżki od dyrektora. Dyrektor natomiast
                            może okazać się niekompetentny oceniania jakości pracy nauczyciela, lub może
                            borykać się z problemami finansowymi szkoły (znam oba rodzaje przypadków w
                            szkołach prywatnych). W takim wypadku pozostaje mu (nauczycielowi) jedynie
                            wybór: satysfakcja lub zmiana zawodu na lepiej płatny.
                            Musisz mi uwierzyć na słowo, że nauczyciele są w stanie zmienić zawód na lepiej
                            płatny i często to robią. Szczególnie ci, którzy są wykształceni w
                            bardziej 'rynkowych' przedmiotach (np. języki obce). Oczywiście i to pod
                            warunkiem, że tacy absolwenci kierunków językowych trafili do szkoły zamiast do
                            lepiej płatnego zawodu już na samym początku.
                            Reasumując, nauczyciele potrafią wykorzystywać swoje kwalifikacje. Tyle tylko,
                            że wtedy często przestają być nauczycielami - zatem wypadają poza zasięg Twojej
                            krytyki. :) Było nie było, mamy czasy kiedy statystyczny pracujący zmienia
                            zawód kilkakrotnie w ciągu życia.
                            Co do jakości prywatnych szkół to już, jak wspomniałem, kwestia jakości ich
                            menadżerów. Jak w każdej firmie. Nauczyciele są tam tylko pracownikami.

> > Urawniłowka jest. Wszystkich do dołu.
                            >
                            > Także w prywatnym szkolnictwie w rynkowej gospodarce ?

Nie pomstujesz chyba na nauczycieli w prywatnych szkołach? Możesz ich przecież
                            osobiście kontrolować będąc klientem takiej szkoły.
                            • darth4 Re: nauczyciele - IQ 98 24.10.03, 17:44
                              Ogólnie rzecz biorąc masz rację. Jednak odnieść to można tylko do rzeczywistego
                              układu wolnorynkowego. Gdy wyboru nie ma, to nie ma też prawdziwe wolnego
                              rynku. Wybierając prywatną szkołę spośród jednej nie dokonujemy wyboru
                              najlepszego, a jedynie lepszego dokładnie tak jak Nigeryjczyk który ucieka do
                              Kamerunu czy do jednego z najbogatszych w Afryce państw Sierra Leone ( tu
                              złośliwy chichot ).

bart.q napisał:
                              > Skoro rodzice wiedzą, że są nauczyciele lepsi i gorsi to tylko oni (rodzice)
                              są władni to wynagrodzić lub ukarać (jako klienci szkoły). Czy robią to?

Rodzice nie mają ŻADNEGO wpływu na politykę Zarządu ponieważ nie umieją z niego
                              korzystać ( jako uczniowie poprzedniego systemu ).

> Musisz mi uwierzyć na słowo, że nauczyciele są w stanie zmienić zawód na
                              > lepiej płatny i często to robią. ... Reasumując, nauczyciele potrafią
                              > wykorzystywać swoje kwalifikacje.

Dokładnie to miałem na myśli. Otwieramy więc 2 sprawy.
                              1. Słabi nauczyciele pozostają i żadna lepsza płaca ich nie zmieni, a dobrzy
                              nie pracują tylko odchodzą. Nie da się więc przysposobić hasła "jaka płaca taka
                              praca".
                              2. W momencie braku wystarczająco dobrych nauczycieli, aby zaspokoić ambicje
                              rodziców w szkołach prywatnych Zarządy będą musiały walczyć finansowo o dobrych
                              nauczycieli.
                              Gwoli ścisłości dodam że na razie nie walczą, bo prawdopodobnie nie czują
                              takiej potrzeby. Prowadzi to do wniosku że nauczyciele jako niedoceniani (
                              przynajmniej w swej światłej częśći ) powinni zmusić do tego Zarządy odchodząc,
                              a nie trwać "w biedzie" ucząc w odwecie niczemu nie winnych uczniów przede
                              wszystkim na gorszym poziomie porozumienia czyli w szkole "bez klasy".
                              • bart.q Re: nauczyciele - IQ 98 24.10.03, 19:30
                                darth4 napisał:

> 1. Słabi nauczyciele pozostają i żadna lepsza płaca ich nie zmieni, a dobrzy
                                > nie pracują tylko odchodzą. Nie da się więc przysposobić hasła "jaka płaca
                                > taka praca".

Nie w takim brzmieniu. Ale jak najbardziej da się w brzmieniu "jaka płaca taki
                                pracownik".
                                Lepsza płaca może nie zmieni słabszego pracownika, ale za to może skusić
                                lepszego do wybrania tego zajęcia.

> Prowadzi to do wniosku że nauczyciele jako niedoceniani
                                > powinni zmusić do tego Zarządy odchodząc,
                                > a nie trwać "w biedzie" ucząc w odwecie niczemu nie winnych uczniów

Nie rób z zawodu nauczyciela (szczególnie w warunkach rynkowo-prywatnych)
                                jakiegoś związkowo-korporacyjnego zajęcia.
                                Praca jak każda. Podpisuje się umowę na wykonanie określonej pracy za określone
                                pieniądze. Jeśli pracodawca nie jest skłonny płacić odpowiedniej stawki to
                                szuka się innego pracodawcy, chociażby w innej branży. Tak robi każdy. Nie wiem
                                czemu oczekujesz, że ludzie, którzy są nauczycielami mieliby działać w jakiś
                                inny sposób. Przecież to nie zakon.
                                • darth4 Re: nauczyciele - IQ 98 24.10.03, 20:27
                                  Jestem łatwowierny. Ciągle nam wmawiają że wykształcenie jest najważniejszą
                                  inwestycja w człowieka. Myślałem że to jeden z dogmatów na pedagogice, no i te
                                  bałamutne kawałki w mediach o szkole z k(l)asą. Czas zmienić homo sapiens na
                                  homo szmalec.
                • klin Re: Gorzów - IQ 98 23.10.03, 21:46
                  tezgucio napisał:

> 1. Chodziło mi o to, że podane rozwiązania kilku pytań są mocno dyskusyjne
                  > (jest więcej prawidłowych odpowiedzi, tak samo logicznych co siłą rzeczy
                  > dyskredytuje ten test), niekiedy nie było żadnej właściwej odpowiedzi(waga?).

To raczej nie jest prawda. Nie natrafiłem na rozwiązanie budzące wątpliwość.

> 2. Ten podział interpretacji wyników (kategorie wiekowe) pewnie jest
                  > prawidłowy, ale dziwny. Rodzaj pytań nie usprawiedliwia wg mnie takich różnic.

Zgadzam się. Podział ma uzasadnienie, ale jest zanadto uproszczony i raczej nie
                  oddaje prawidłowo wpływu wieku na intelektualną wydolność.

Przeoczyłem narodowy test, z ciekawości zrobiłem go później. Wyłożyłem się
                  kompletnie na 3 ostatnich pytaniach - porównywanie rysunków. Zupełnie nie
                  widziałem żadnych różnic w tych obrazkach! Chyba sobie zrobili nieprzyzwoity
                  żart, tak? Chyba, że mi się wzrok popsuł...
                  • tezgucio Re: Gorzów - IQ 98 23.10.03, 22:13
                    klin napisał:
                    > tezgucio napisał:
                    > > 1. Chodziło mi o to, że podane rozwiązania kilku pytań są mocno dyskusyjne
                    >
                    > > (jest więcej prawidłowych odpowiedzi, tak samo logicznych co siłą rzeczy
                    > > dyskredytuje ten test), niekiedy nie było żadnej właściwej odpowiedzi(waga
                    > ?).
                    >
                    > To raczej nie jest prawda. Nie natrafiłem na rozwiązanie budzące wątpliwość.
                    Waga. Nie ma prawidłowej odpowiedzi.
                    • klin Re: Gorzów - IQ 98 23.10.03, 23:06
                      tezgucio napisał:

> Waga. Nie ma prawidłowej odpowiedzi.

A, tak. Faktycznie ktoś źle przerysował. Założyłem, że środkowe podziałki są
                      równe pozostałym.
                      • tezgucio Re: Gorzów - IQ 98 24.10.03, 10:55
                        klin napisał:
                        > tezgucio napisał:
                        > > Waga. Nie ma prawidłowej odpowiedzi.
                        > A, tak. Faktycznie ktoś źle przerysował. Założyłem, że środkowe podziałki są
                        > równe pozostałym.
                        Inaczej trudno byłoby na to pytanie odpowiedzieć. Ale błąd jest błędem. W takim
                        teście nie powinno go być.
    • Gość: Zly Co sądzicie o Ewce? IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.03, 02:04
      która cały czas przeszkadzała swoim skrzeczącym głosem. Po pierwszej rundzie
      wku... się i przełączyłem kanał, bo ta Ewka w każdym pytaniu zajmowała ponad
      połowę czasu swoim gderaniem. Ponadto przez nią zgubiłem gdzieś dwa pytania. Na
      pozostałe dziewięć odpowiedziałem bezłędnie.
      W przyszłości nie pozwólcie tej czy innej Ewce przeszkadzać wam!!!
      Niech już sobie gdera w swoim tasiemcu.
      Co wy na to?
    • Gość: lewak Re: Gorzów - IQ 98. Gdyby IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 08:40
      Gdyby nie uczestniczyli zwolennicy prawicy wówczas IQ byłoby znacznie wyższe.
      • Gość: niekatolik Re: Gorzów - IQ 98. Gdyby IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.03, 22:25
        A o jakie IQ podejrzewali byście kler katolicki - oczywiscie zakonnice osobno
    • gatula Re: Gorzów - IQ 98 22.10.03, 14:32
      gdybym wzieła w nim udział oczywiscie byłby znacznie wyzszy, ale nie chciało
      mi sie :P
    • zetorek Re: Gorzów - IQ 98 23.10.03, 23:44
      Fakt iz Gorzów w rankingu miast zajal razem z Opolem ostatnie miejsca jest
      przerazajacy :) mi IQ wyszlo 132, takze mam czyste sumienie :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka