Dodaj do ulubionych

Rydzykowe marzenia

IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.03, 23:59
" Wczoraj widziałem takich trzech proboszczów.Wszyscy wybudowali kościoły
w jednym mieście.Ile zdrowia stracili!.A dlaczego ?
Bo byli dobrze wychowani(...)
A tak patrzę, myślę o Polsce.
Gdybyśmy takich rządzących w Polsce, tak myślących, jaka by była piękna
Polska.
Bo to trzeba ich wychować. Tak niektórzy boją sie , żeby księża nie rządzili .

Ale gdyby tak rządzili,to Boże! Prawda?

Drogi by były porządne , ludziom by nie odbierali renty,emerytury, myśleliby
dalekosieżnie do przodu, a nie tylko o sobie."

o T. Rydzyk na spotkaniu radyjka "M" w Słubicach
No i wszysko jasne.
Amen
Obserwuj wątek
    • redondo1 Re: Rydzykowe marzenia 26.10.03, 08:09
      Trzeba przyznać że głupio Rydzyk nie mówił. W czasach gierka(nie wymieniam się
      nim na playstation) władza niełatwo dawała pozwolenia na budowę nowego
      kościoła. A chyba od 1980 nie było już z tym większych problemów i zaczęło się
      wielkie budowanie. Wówczas jak mawiał biskup Życiński wielu księży przegięło i
      uważalo, że główną misją kapłana nie jest duszpasterstwo ale działalność
      remontowo-budowlana.
      • Gość: open Re: Rydzykowe marzenia IP: *.gorzow.mm.pl 27.10.03, 22:29
        Marzeniem Rydzyka nie jest budowanie kościelnych budowli bo ich ilość już
        stawia nas w światowej czołówce,a przejęcie władzy w świeckim państwie polskim.
        • Gość: Bernard Re: Rydzykowe marzenia IP: 5.5D* / 24.70.95.* 28.10.03, 04:38
          Myslisz ze za komuny byly problemy?...sprobuj alternatywy...
          Jednym slowem: niech zyje demokracja.
          PS. Nie jestem wrogiem Kosciola.
          Mam dosc, serdecznie dosc religijnych fanatykow - wszystkich kolorow!
          • redondo1 Re: Rydzykowe marzenia 28.10.03, 07:55
            A ja generalnie lubie księży, pastorów itp. Bez nich nie byłoby dobrze na
            świecie.
            • gtk Re: Rydzykowe marzenia 28.10.03, 08:10
              redondo1 napisał:

> A ja generalnie lubie księży, pastorów itp. Bez nich nie byłoby dobrze na
              > świecie.

Uff, naprawdę, dobrze, że są. I na świecie dzięki nim jest dobrze. A nawet
              bardzo dobrze.
              • Gość: borys Re: Rydzykowe marzenia IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 28.10.03, 08:30
                gtk napisał:

> Uff, naprawdę, dobrze, że są. I na świecie dzięki nim jest dobrze. A nawet
                > bardzo dobrze.
                Dobrze, że są tacy, co myślą, że jest dobrze.
                Och, jak dobrze...
                • redondo1 Re: Rydzykowe marzenia 28.10.03, 19:01
                  Też się cieszę. Bez księży, pastorów zagubilibyśmy zdolność odróżniania dobra
                  od zła.
                  • Gość: open Re: Rydzykowe marzenia IP: *.gorzow.mm.pl 30.10.03, 23:10
                    Jak byłoby pięknie gdyby rydzykowe marzenia się spełniły . Prawa strona sejmu
                    zajmują sukienkowi ,środek Gertych ,lewą stronę zajmuje Lepper Koniecpolski .
                    Różowi i czerwoni na krańcach ław. Obrady prowadziłby generał (flaszka) Głódź.
                    Byłoby tak pięknie ... Każde miasto obowiązkowo miałoby pomnik Pawła 2.
                    Śliwiński zostałby ministrem zdrowia i walki z prostytucją (również moskiewską)
                    i alkoholizmem,Gulbinowicz ministrem finansów , Petz ministrem edukacji.
                    Wszyscy rano parami chodzilibyśmy na mszę ....
                    Ach!!! się rozmarzyłem.
                    • aborys Re: Rydzykowe marzenia 31.10.03, 07:47
                      Opowiedz nam o openowym marzeniu.
                      Jak wygląda sejm Twoich marzeń, kogo byś posadził do ławy, a kogo za kratki...
                    • bart.q Re: Rydzykowe marzenia 31.10.03, 10:19
                      Nie sądzisz, że trochę spóźniasz się już z tym straszeniem ciemnogrodem?
        • Gość: j16 Re: Rydzykowe marzenia IP: *.gorzow.mm.pl 28.10.03, 21:23
          Rada!!! Zanim coś napiszesz, pomyśl! Masz swój rozum! Używaj go! Nie pozwól
          żeby kto inny za Ciebie myślał.

Pozdrowienia

• redondo1 Re: Rydzykowe marzenia 30.10.03, 18:23
            Mam ograniczone zaufanie do swojego rozumu. Bardzo się cieszę że jest ewangelia
            i nauka Kościoła i dominikanie. Cóż tam mój indywidulany rozum. Bardzo dobrze
            że są zakonnicy i księża (bez żon), którzy pochylają się nad pismem świętym i
            potem mi tłumaczą na mszy co tam wyczytali. Bardzo to lubię. Ja niestety nie
            mam tyle czasu, żeby ślęczeć nad księgami. Księża są bardzo potrzebni.
      • Gość: open Re: Rydzykowe marzenia IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.03, 12:33
        "Serwis Inter. Wiadomości poprostu. pl podaje za Wirtualna Polską nowinę : w
        ciągu trzech miesięcy udział Radia Maryja w rynku medialnym zmalał z 2.44 proc
        do 0.76 proc.
        Jak to mawiają katolicy ? Bóg dał Bóg wziął."
        • Gość: open Re: Rydzykowe marzenia IP: *.gorzow.mm.pl 01.12.03, 13:00
          " Wiem ,ze ojciec święty modli się za nas, za Radio Maryja, za słuchaczy Radia
          Maryja(...) Ociec święty liczy na nas. Pan Bóg liczy na nas (...) Polskę trzeba
          odzyskać. Widzimy co sie dzieje z Polską . To gorzej niż rozbiór Polski".
          spotkanie Rydzyka z rodzina radia M w Skwierzynie
          • klin Re: Rydzykowe marzenia 01.12.03, 13:18
            Gość portalu: open napisał(a):

> (...) Widzimy co sie dzieje z Polską . To gorzej niż rozbiór Polski".

W zasadzie... macie dużo ze sobą wspólnego. Nie dziwię się, że Cię fascynuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka