Dodaj do ulubionych

Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala

18.11.08, 18:45
Nie rozumiem tego zamieszania. Jeżeli są zarzuty prokuratorskie to należy
zawiesić, ale na powiedziała (odnotowała) kuma kumie to zbyt naciągane.

Szmit świetnie prowadzi gorzowskie pogotowie, więc można mu zaufać! ale mimo
wszystko dochodzi do władzy w atmosferze awantury...
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjent in spe Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 21:46
      Szmit jest w porzo, to uczciwy i dobry menager; szkoda go, bo w szpitalu się
      ugotuje - tam jest taki bajzel, że potrzeba chyba jakichś nadzwyczajnych środków.
      Ale życzę powodzenia pierwszemu od lat kompetentnemu dyrektorowi.
      • Gość: go Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 19.11.08, 19:20
        Ma lepszą sytuację niż Szumna ale raty nie zapłaci,jak się zorientuje co w
        trawie piszczy to zrezygnuje,już tak robił on żeby został w szpitalu to
        ewidentnie by musiał zrezygnować z pogotowia a on jest i tu
        i tu Ja twierdzę że Szpital jest w tej postaci nie do uratowania nawet
        z Szmitem za trzy miesiące dyrektorem będzie ten który ma być.
        • Gość: agam Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 19.11.08, 20:22
          czyli kto????
          • Gość: guzioł Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 20.11.08, 07:28
            No wałaśnie kto?
            • Gość: edek Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 20.11.08, 18:43
              Czyli Edward A ????????????
              • Gość: guzioł Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 20.11.08, 19:10
                Co za Edward E?Masakra,ludzie,o co biega?
                • Gość: tosca Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 20.11.08, 21:07
                  Pan Edward no nie ,ON jest współodpowiedzialny za czyny Wandy ,jako
                  Przewodniczący RADY SPOŁECZNEJ szpitala bardzo optował za przyznaniem
                  dla pani dyrektor nagrody za całokształt pracy którą RADA przyznała na
                  tajnym posiedzeniu,więc Edek jest też w pseudo sprawozdawczość umaczany bo
                  powinien z racji bycia przewodniczącym informowany o sytuacji szpitala
                  a jak chwali Panią Dyrektor publicznie za wkład pracy a marszałek za ten wkład
                  ją wyrzuca z pracy to co jest grane
                  • Gość: go Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 21:39
                    oj Tosca takis nie kumaty..
    • Gość: Po HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 10:39
      Od kolesia w Radzie Społecznej słyszałem że HMW jest przymierzany do roli Dyrektora.
      Jako senator nic nie znaczy ale jako Dyrektor pokazałby wszystkim jak nierealne
      zamienić w rzeczywistość.
      HMW nie opowiadałby bajek ale pokazałby wszystkim niedowiarkom jaki jest sprawczy.
      • Gość: nicelus Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.08, 11:16
        :))) :))) :)))
        oj, dobre!
        dawno się tak nie uśmiałem...

• Gość: gość Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 11:44
          Nicelus, Ty tylko portafisz się smiać i kpić .A sam jakie masz
          sukcesy..?
          • Gość: nicelus Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.08, 13:09
            gość napisał:

> A sam jakie masz sukcesy..?

raport nik przyznał mi rację, a nie największym lubuskim politykom.
            :)

• Gość: gość Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 20:11
              wiesz ja nie jestem politykiem
              a mimo to zapewniam Ciebie mam własne sukcesy
              • Gość: niko Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.gorzow.mm.pl 22.11.08, 09:28
                nicelusek to fajny jest gawędziarz ale on z PRL-u ma wychowanie
                zawsze trzyma z wygranym i jeszcze twierdzi że on przepowiadał to co zawiera
                raport kantów Szumnej i cichowlasa opracowanego przez NIK
                i on miał rację .Nicelusku przeczytaj co pisałeś, może potrzebujesz pomocy
                medycznej, to zgłoś się do poradni gieriatrycznej
                • Gość: nicelus lepiej z mądrym zgubić ... IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.08, 20:38
                  niko napisał:

> zawsze trzyma z wygranym

nie z wygranym. to że przypadkowo szumna i płonka wygrały bitwę o ratowanie
                  gorzowskiego szpitala nie znaczy, że trzymam z wygranymi. to raczej znaczy, że
                  ja trzymam z mądrymi. lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleść.

nie przepowiadałem, co zawiera raport, tylko raport przyznał mi rację co do
                  tego, że szpitala nie powinno się ratować. zgodnie z prawem politycy sld
                  rozwalili szpital i województwo, to po co się narażać dla ratowania tego, nikomu
                  prócz polityków, niepotrzebnego trupa.

jednak politycy byli innego zdania. politycy wszystkich opcji byli w sejmiku za
                  ratowaniem swojego koryta. prawnicy sprawdzali zgodność z prawem wszystkich
                  decyzji. teraz gdy szpital uratowany robi się zarzuty po kolei marszałkowi
                  szymańskiemu, płonce i szumnej, że coś było niezgodne z prawem. metody czysto
                  stalinowskie.

ps. lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleść. dlatego lepiej byłoby mi w
                  województwie wielkopolskim nawet na obrzeżu, niż w centrum lubuskiego. dla
                  przykładu wielkopolska już korzysta z europejskich pieniędzy na drogi, a
                  lubuskie nie ma szans zdążyć. marszałek jabłoński zabrał to co szymański dał i
                  klapa z tym programem.
                  :(
      • Gość: marta Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.gorzow.mm.pl 22.11.08, 09:43
        Zaszczytem by było dla Szpitala gdyby HMW miał chęć zastać dyrektorem,
        ale wiem kto rozsiewa te plotki,z daleka śmierdzi prowokacją Pan Henryk nie
        będzie sprzątał PO pis-e który łapkami PŁONKOWEJ i SZUMNEJ
        dokonały wirtualnej masakry finansowej szpitala .Wiarygodność PŁONKOWEJ i
        SZYMNEJ powinien potwierdzić prokurator i to szybko bo
        jak znam to towarzystwo to wszystkie wypaczenia przypiszą Szmitowi i nowemu
        zarządowi
        • Gość: on Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.08, 13:21
          Mam nadzieje ,że PO odda sprawę do prokuratury w niedługim
          czasie ...I zobaczymy co bedzie ?::))))
          • Gość: robin Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.gorzow.mm.pl 22.11.08, 16:34
            Zarząd Woj musi podjąć decyzję o zgłoszeniu do prokuratury bo będzie to
            zaniechanie w działaniu po uzyskaniu wiedzy o popełnionym przestępstwie na
            szkodę podległej mu jednostki,a zgłosiły Związki Zawodowe działające w szpitalu,
            dwukrotnie informując Panią Płonkę jak
            i Marszałka Szymanskiego w uzasadnieniu odwołania z stanowiska Płonkowej właśnie
            za brak nadzoru nad podległą jej jednostką ,Solidarność otwarcie oskarżała
            dyrekcję a jej przewodniczącego i kilku członków zarządu Szumna z zemsty i żeby
            pozbyć się świadków zwolniła z pracy, Kontrole NIK potwierdziły w całości
            słuszność oskarżeń ZW Zawodowych.Muszą być wyjaśnione sprawy przetargów ,zleceń
            pseudo zatrudnień , faktur za niby porady prawne ,podwójnych zatrudnień
            p.Ciiiiii i jego delegacji po co i dokąd ? Dyrekcja musi odpowiedziećza Kraków ,
            odpowiedzieć za spłatę zobowiązań bez negocjacji??????
            pytanie tylko dlaczego bez negocjacji i za ile
            • Gość: marta Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.08, 11:12
              przed chwilą oglądałam reportaż z Szumną na TELE TOPIE i dobrze ktoś napisał że
              bezczelność tej (B) jest niewiarygodna a pierwotniak w stosunku do Szumnej to
              dżentelmen w smokingu i to jest prawda bo
              Szumna siebie określa że była MOBINGOWANA POLITYCZNIE I W RÓŻNY SPOSÓB
              (no chyba przez Cichowlasa) że jest pokrzywdzona i wystąpi o naprawienie swoich
              krzywd,Pani Szumna pani jest chora to pani nie wie
              ile jest spraw sądowych przeciwko pani ile krzywdy zrobiła pani
              pracownikom,chyba powstanie STOWARZYSZENIE OFIAR I POKRZYWDZONYCH PRZEZ PŁONKOWĄ
              I SZUMNĄ ,a każda rocznica pani wyrzucenia z szpitala będzie obchodzona
              uroczyście,MA PANI DOŻYWOTNI ZAKAZ WSTĘPU NA TEREN SZPITALA. HMW JEŻELI POMOGŁEŚ
              TEGO SZPITALNEGO SZKODNIKA USUNĄĆ TO
              BARDZO BARDZO PO WIECZNOŚĆ DZIĘKUJEMY
              • Gość: on Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.08, 11:28
                Dziękujemy Panie HMW
                • Gość: jolo Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.08, 15:59
                  A Edward A. dostal kopa w d... i moze fotel dyrektorski ogladac przez szybe. Nie
                  dla psa kielbasa.
                  A HMW bylby dobrym dyrektorem, ale obecnie wiecej dobrego dla miasra zrobi bedac
                  senatorem.
                  • Gość: go Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.08, 16:48
                    Nie mówcie że w sprawie dyrektorowania w szpitalu to już koniec,będzie konkurs
                    to się zdziwicie, obecnie było kilku pretendentów i nadal są,
                    droga jest otwarta ale najbardziej zastanawiająca jest rola niektórych osób
                    dzięki którym Szumna poleciała z stanowiska i niekoniecznie z powodu raportu NIK
                    czy złego zarządzania jestem pewna że tylko tej osobie może ona zawdzięczać swój
                    upadek,nigdy nie chciałabym się tej osobie narazić ,zobaczycie jak powoli

systematycznie będą odchodzili Ci którzy mu się narazili, jakie ona ma
                    przełożenie na decydentów to jest zastanawiające .
                    • Gość: ppp Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.08, 18:51
                      ... mam nadzieje ,że zemsta bedzie długa i słodka .Nie zapominaj o
                      tym ...
      • Gość: YE_ Re: HMW bedzie nowym Dyrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 12:17
        O rany,
        HMW dyrektorem ?
        No to kaplica.
        Szpital leży.
        Nie dość że nabzdyczony to jeszcze "wybitny organizator" jak to pokazał będąc prezydentem.
        I dziwne jest że ktoś takich jeszcze gdzieś wybiera.
        Ludzie muszą zrozumieć że "krowa która dużo ryczy ..."
        Nie wybiera się cichych, pracowitych, tylko bezczelnych.
        Kiedy to się zmieni ?

• Gość: obserwator Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.eranet.pl 23.11.08, 16:26
      Myślę ,że P.Szumna została odwołana z paragrafu 52.To były jej ulubione cyfry.A powód brak aktualnych badań lekarskich.
      • Gość: andre Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.08, 18:03
        Czyżby ? to jest wersja oficjalna w/g zasady dajcie mi człowieka a
        mec Kwiatkośiu paragraf poszuka,a wersja nieoficjalna zwolnień z tego
        Art.52 kp. gorączkowe poszukiwanie się przyczyn umożliwiających pozbycia się
        niewygodnego przeciwnika kratywnej retstrukturyzacji
        szpitala noszącej znamiona działania na szkodę szpitala,inaczej mówiąc pozbycie
        się swiadka
      • Gość: MARTA Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.08, 18:27
        MYŚLĘ ŻE SZUMNA POWINNA ZOSTAĆ ZWOLNIONA Z TEGO ART 52.PKT 1,2.ALE ONA TWIERDZI
        ŻE JEST KOMPETENTNA I TWIERDZI ŻE ZOSTAŁA ZWOLNIONA Z PRZYCZYN POLITYCZNYCH NO
        TO BĘDZIE CHYBA PROCES POLITYCZNY ,Z ŻRÓDEŁ DOBRZE POINFORMOWANYCH SĄ INFORMACJE
        O MAJĄCYM BYĆ DONIESIENIU DO
        PROKURATURY I TO Z CAŁKIEM INNYCH POWODÓW NIŻ POLITYCZNE,DONIESIENIA
        SKŁADAJĄ CAŁKOWICIE NIEZALEŻNIE OD SIEBIE FUNKCJONUJĄCE STRUKTURY ZWIĄZANE Z
        SZPITALEM JAK I Z ORGANEM WOJEWÓDZKIM

• Gość: Go Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 25.11.08, 20:58
          CZ Cichowlas który sam nie wiedział gdzie pracuje ,a pracował w trzech miejscach
          i z każdego brał pieniądze co jest niezgodne z prawem ,odda
          ninależnie wypłacone mu pieniądze,Płonkowa stwierdza że zapomniała
          że go zatrudniała w urzędzie marszałkowskim i w szpitalu
          • Gość: gość Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 25.11.08, 21:16
            Chyba pani Płonce sytuacja gorzowskiego szpital nie dodała aplałsu
            i straci na ilosci pacjentów w swoje spółce..
          • Gość: proa Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.08, 05:36
            Napewno niezgodne z prawem?Wydaje mi się że zzgodne,co drugi z nas
            pracuje na drugim etacie.Ale może się mylę.
            • Gość: sss Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.08, 07:20
              Pracować na drugim etacie , a brać pieniadze tylko za to - To
              zupełnie co innego :)))
              • Gość: Pp Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.08, 13:56
                czy Szmit zrobi porządek i zrezygnuje z efektownej pracy pani H pani Ł,Może
                póżniej mieć problemy z swoją opinią jedna z tych pań ma metodę na dyrektorów
                szczególnie mężczyzn pomawia ich o pewne
                zachowania w stosunku do niej,a teraz znowu ma nowy materiał
                • Gość: `` Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.08, 16:05
                  to niech pan Dyrektor rozmawia z nią w obecności osób trzecich(prawda,że proste).
                  • Gość: qwe Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.08, 21:17
                    Czy masz na myśli pania Kasię :)))))?
                    • Gość: qwe Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.08, 21:19
                      Jej opinia i zawodowa i moralna budzi wiele do życzenia .
                      Ale pracownicy ja juz znają:))
                      • Gość: xx Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 15:09
                        a pan dyrektor? czy ją już poznał?
                        • Gość: ppp Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.08, 19:45
                          Mamy nadzieję ,że tak .W końcu ma oczy i uszy otwarte:))))
                          • Gość: MARTA Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 29.11.08, 13:37
                            Nowy dyrektor powinien szybko się zagłębić i zaznajomić z przetargami które się
                            odbywały za pani Wandy Szumnej gdyż z żrudeł dobrze poinformowanych dochodzą
                            informacje że zakładowa Solidarność nie odpuści byłej dyrektorce i jednak złoży
                            wniosek do prokuratury o wszczęcie dochodzenia w sprawie przetargów gdzie teraz
                            pracownicy sami
                            się zgłaszają że będą zeznawać,a jak wiadomo Andrzejczak publicznie oskarżył
                            Szumną ,Cichowlasa,Lowczycową,i innych o kombinowanie przy przetargu na higienę
                            Szpitalną ,Solidarność nawet żądała powołania
                            Spec komisji ale Szumna szybko go zwolniła chcąc zatuszować aferę ,
                            ale nie wiedziała co sobie narobiła On nie popuści jej i Całej reszcie,
                            wyzdrowiał i coraz częsciej widać go na szpitalu
                            • Gość: gość Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 29.11.08, 20:06
                              Zdrowia życzę Panie Andrzeju w dniu Pana imienin:))))
                              Nalezy sprawę doprowadzić do konca .Powodzenia!!
                              • Gość: Jakub Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 29.11.08, 21:42
                                Andrzej Nie jesteś sam ,my tobie pomożemy ,nawet nie wiesz jakich masz
                                na szpitalu sprzymierzeńców,Z DYREKTOREM SZMITEM I Z TOBĄ ZMIENIMY TEN
                                SZPITAL
                                • Gość: ość Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 29.11.08, 22:46
                                  Szmit to wielka niewiadoma, Czy wiemy kogo on jest? Pani Szumna ostrzegała przed
                                  nim nawet walczyła ,przypisując mu wiele szpitalnych
                                  kosztów. Mówią w tramwaju że Szmit to zemsta Zielonki i Płonki z swoimi
                                  kumplami lekarzami sobie krzywdy nie zrobi a co z pielęgniarkami,
                                  Szmit lekarzom podpisze wysokie podwyżki a co pielęgniarkom ,myślę że
                                  nas poprostu zlekceważy
                                • Gość: jola Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.kam.pl 29.11.08, 22:51
                                  "Z DYREKTOREM SZMITEM I Z TOBĄ ZMIENIMY TEN
                                  SZPITAL"

... w powiatowy.
                                  • Gość: znamcie Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 29.11.08, 23:18
                                    Z nim to może być nawet powiatowy ale z tobą to żaden

• Gość: jola Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.kam.pl 30.11.08, 00:54
                                      "z tobą to żaden"

Ze mną?
                                      A no tak, rzeczywiście, zapomniałam, że pacjent się nie liczy.
                                      • Gość: GO Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 30.11.08, 20:42
                                        pacjentowi jest obojętne czy z tobą czy nie z tobą,dla niego jest ważne czy
                                        szpital daje mu uczciwy standard leczenia ,czy on ma być bezpieczny ,żeby nie
                                        został potraktowany gronkowcem ,a personel w pracy nie spał tylko o niego dbał
                                        • Gość: jola Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.kam.pl 30.11.08, 21:05
                                          Ale to właśnie ja jestem pacjentem.
                                          • big_veinard Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala 30.11.08, 23:57
                                            I dla ciebie, pacjencie, ważniejszy jest szyld szpitala, niż jakość leczenia i opieki?
                                            Czyli, jak się zarazić gronkowcem to tylko w szpitalu wojewódzkim! W powiatowym wstyd...
                                            • Gość: gość Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 01.12.08, 14:02
                                              Przy takim brudzie w oddziałach jak jest teraz i odpowiedzi p.o
                                              naczelnej ,..że musisicie sobie jakoś radzić ...
                                              Nie życzę nikomu gronkowca , bo mozna złapać coś gorszego.
                                              Może jeszcze zwolnimy parę pań salowych pani p.o naczelna?
                                              • Gość: mmm Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 01.12.08, 20:18
                                                Tak to prawda takiego brudu jak w szpitalu wojewódzkim to w innych szpitalach to
                                                niema leżałam w nim 2 tyg i stwierdzam że to nie wina
                                                miłych i pracowitych salowych one na okrągło ze szmatą kręcą po korytarzu widać
                                                że robią co możliwe,tylko coś ich mało
                                              • Gość: GREG Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 01.12.08, 20:25
                                                czy Szumną zarząd województwa poda do prokuratury,jeżeli raporty NIK
                                                stwierdzają te niesłychane fakty noszące cechy przestępstwa to co następna
                                                święta krowa, a co z jej zastępcami jeszcze pracują Szumna sama tego nie
                                                zrobiła,jeżeli następca ich trzyma to znaczy że popiera
                                                ten stary układ
                                                • Gość: qwe Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 02.12.08, 10:13
                                                  Myślę że już niedługo zostało im tej pracy .Kreatywny dyrektor z
                                                  Barlinka zrobi tylko bilans przyjecia i opuści mury szpitala .
                                                  • Gość: gość Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 03.12.08, 19:09
                                                    Może w końcu będzie wiadomo ile jest tego długu?
                                                    ale czy ten kreatywny dyrekto sie w tym nie pogubi?
    • Gość: ppp Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 15:18
      Na nich tez przyjdzie kolej..
      • Gość: mmm Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 08.12.08, 20:21
        dzisiaj u Szmita był wódz ,to się chyba łby posypią
        • Gość: gość Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 09.12.08, 21:11
          co niektóre spadna
          • Gość: xcv Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 19:00
            juz im piora pala sie u tylka
            • Gość: gość? Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 13.12.08, 17:52
              Kreatywny dyrektor ekonomiczny szuka juz pracy?kto go zatrudni?
              • Gość: b Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 10:34
                a kto zatrudni Cichowlasa? a Kasię??? (och, będzie się działo!)
                • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 14.12.08, 11:05
                  W PUP podobno są ciekawe oferty i szkolenia!!!
    • Gość: czytelnik Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.eranet.pl 14.12.08, 18:22
      tak masz rację .Ona powinna pójść na zasłużony odpoczynek.Teraz wiem ,dlaczego Szumna przymuszała niewygodnych lekarzy do wcześniejszej emerytury a zostawiała zdeklarowanych emerytów po 70 -tce .bo nimi łatwo się rządziło.
    • Gość: zxc Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.net.pbthawe.eu 14.12.08, 21:03
      Ha ha ha, gierki idą pełną parą. Teraz atak na babcie Zadrożną. Czyżby ktoś
      czyhał na ordynaturę po staruszce ? Żałosne...
      • Gość: Gość Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 10:07
        Babcia Zadrozna umiała ustawić się za Wałesy , Kwaśniewskiego no i
        teraz .Jej punkt widzenia zmienia sie od punktu siedzenia :)
      • Gość: EMERYT Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 15.12.08, 16:42
        idioto myślisz że pani Ż TO CZŁOWIEK BEZ SKAZY, NIC MYLNEGO ,A ILU
        SWOICH KOLEGÓW LEKARZY ONA WYKOŃCZYŁA DLACZEGO ONA SIEDZI JESZCZE W SZPITALU TAK
        SOBIE BEZINTERESOWNIE NIC MYLNEGO KASA MISIU SIĘ LICZY
        MÓWIŁ MŁODSZY KOLEGA
      • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 15.12.08, 17:42
        Żałosne to jest to,że w innych zawodach ludzie 50 letni uważani są za staruszków
        i mają kłopot ze znalezieniem pracy(studia,studia podyplomowe,szkolenia),a
        babcia nadążyła za postępem w swojej dziedzinie?Pamięta,że jest Aspiryna ,resztę
        mają wykonać młodzi i dokształceni ,a babcia weźmie kasę jako ordynator i
        uważasz,że to nie jest żałosne?
    • Gość: staruszek Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 14.12.08, 21:04
      Problemem jest to ze gorzowscy politycy nie potrafią się dogadać miedzy sobą i
      nie sprzedawać tylko w w Marszałkowie i walczyć z zielona i ciągnać kasę do nas
      do Gorzowa a w zielonej działają wspulnie i na tym zyskują a co do szpitali
      podział pieniędzy rownież jest niesprawiedliwy to zielona Góra doprowadziła do
      takiego zadłużenia a jak szpitl zaczoł wychodzić na prostą to trzeba było
      odwołac Panią Szumna za dobrze jej to wychodziło to oczywiście trzeba było ja
      odwołac rozpierdaczyc to chore województwo
      • Gość: zxc Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.net.pbthawe.eu 14.12.08, 21:07
        Krótko mówiąc, szpital to niezła kasa. A im bardziej zadłużony tym łatwiej na
        niej położyć łapę.

jak tak patrzę na zagrywki polityków ( z lewa, prawa czy środka) , to jestem za
        prywatyzacją szpitali. Ale obu naraz. Żeby była konkurencja.
        • Gość: personel były Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 15.12.08, 16:33
          Babcia Z gdy była potrzeba to była na służbie o której by chciała zapomnieć i
          chyba z mężem ,więc miała dobre przygotowanie do współpracy na każdym zakręcie
          historii obecnie jej dążeniem wraz z Szumna jest sprywatyzowanie oddziału
          wewnętrznego i części oddzielonego
          szpitala na WALCZAKA I CZY SZMIT NA TO POZWOLI
          • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 15.12.08, 17:01
            Jeżeli pozwolą,bo to nie tylko od Szmita zależy ,to zostaną im wyremontowane
            jeszcze za naszą kasę(niestety) puste budynki bo mądrzejszy pacjent powie
            babci,dziadkowi i wnuczkowi pa,pa ,tak jak to się robi na jednym szumnie
            reklamowanym ,niedawno otwartym oddziale na Dekerta(po zorientowaniu się o
            faktycznych możliwościach kadrowych itd...)i tak ,jak wcześniej pisałem znajdzie
            prawdziwą pomoc daleko od Gorzowa,a babcie z rodzinką niech z własnych pieniędzy
            spłacają remont i dzierżawę budynków!!!
            • Gość: qwe Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 21:20
              Babci pazerność nie zna granic więc nie zdziw sie jak to kupi z
              Wandzią:)
              • Gość: Jakub Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.kam.pl 16.12.08, 22:08
                Ciii..as juz jest na L4, ciekawe kto będzie następny z paczki
                Szumnej?
                • Gość: gość Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 10:49
                  Nastę pna będzie Kasia weżmie wolne na swój ,,ponoć złamany
                  kręgosłup,,
                • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 17.12.08, 15:22
                  Wystąpcie do ZUS o zbadanie zasadności zwolnienia,tak jak to zrobiłby inny
                  pracodawca,przy okazji może obudzą się też orzecznicy łącznie z tym
                  najważniejszym(Marzenia nic nie kosztują,ale czasami się sprawdzają!)
              • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 17.12.08, 15:16
                I będą popijały ciepłe mleczko ,bo gdzie znajdą pacjenta ?
                • Gość: qwe Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 18.12.08, 17:31
                  I na mleczko juz nie starczy..
                  • Gość: marta Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 20.12.08, 11:53
                    Czy zarząd województwa wystąpi do RIO i PROKURATURY przeciwko
                    SZUMNEJ i CICHOWLASOWI CZy CICHOWLAS ODDA nienależnie pobrane
                    pieniądze za pracę którą nie wykonał,na co choruje cichowlas,kto mu
                    wystawił chorobowe czyżby ZADROŻNA
                    • Gość: mila Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 20.12.08, 17:39
                      Szumna kandydatem na dyrektora jednego z Zakładów podległych
                      PREZYDENTOWI miasta wieść ta obiegła szp[ital w piątek ,co za
                      polityczna paranoja czyżby prezydent zaczoł współpracę z PIS-em
                    • Gość: v Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 21:37
                      powinien być poddany komisji (nie)lekarskiej, zlożonej z pracownikow
                      szpitala, ale byłaby weryfikacja!
    • Gość: goooo Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 23.12.08, 12:02
      czy SZMIT będzie lepszy od Szumnej pytanie w czym w wirtualnej
      księgowości czy w naprawie szpitala kiedy załoga skoczy Szmoitowi do
      pyska lada dzień się pokaże ,właśnie z nowym rokiem mijają
      porozumienia z lekarzami w/s wynagrodzeń i trzeba ustalić
      wynagrodzenia z pozostałymi pracownikami a nie da rady kontynuować
      wysokich wynagrodzeń lekarzy bez obniżenia pozostałym i tak zaczyna
      się problem a są nierozwiązane problemy z rozliczeniem Szumnej jest
      wina kary nie ma a pracownicy patrzą jest nowe a stare rządzi
      wszystko pic na wodę foto montaż ,Szmit nie poradzi, da dupy i
      odejdzie bo głupi nie jest już mu gacie szyją z najbliższego
      otoczenia i się smieją
      • Gość: Jan Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.kam.pl 23.12.08, 15:51
        Szumna powinna zapłacic za niezgodne z prawem zwolnienia wielu osób.
        Osoby te skarzyły szpital, a szpital (cztaj Szumna przegrywała). I
        za niwzgodne z prawem zwolnienia tych osób powinna płacić Szumna a
        nie szpital. Nazbiera się tego kilkadziesiąt tysięcy. Jasno widać ze
        szumna nie nadawała się na to stanowisko, podobnie jak jej z-ca
        Grej zera.
        • Gość: qwe Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 17:29
          Zastanawiam się za co Gejzer bierze pieniądze chyba tylko za to ,że
          tak bardzo łatwo oddał w obce rece pralnię i ochronę mienia.
          Za te usługi na zewnatrz szpial zapłacił jeszcze wiecej .
          A najbardziej ucierpieli tylko ludzie bo stracili pracę .
          Pani Szumna nie chciał ich oddac w mysl art 23 ,1, wolała dawać
          odprawy po 6do 8 miesięcy.Tym wszystkim powinno zając sie CBA.
          • Gość: Jan Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.kam.pl 23.12.08, 21:03
            No i jeszcze Apteka ta w holu szpitala (zewnętrzna), która zawsze
            przynosiła zyski oddana w prywatne ręcę. Toz to kryminał i działanie
            na niekorzyść szpitala. A reklamy tej już prywatnej apteki w różnych
            miejscach szpitala. Ciekawe "co" przekonało szumną do oddania
            tej "Kury znoszącej złote jaja" w prywatne ręve. To sprawa dla
            prokuratora.
            • Gość: pracownik SPSZW Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.12.08, 13:23
              Przecież dyrektorzy są nie do ruszenia,ale tak nie do końca za
              wszystko oni odpowiadają a PŁONKOWA to pod jej dyktando zwolniono
              Wasilewskiego zrobiono zadymę z Kardiologią zwolniono setki ludzi a
              ilu w wyniku jej działalności zmarło bo zabrakło pieniędzy na drogie
              leki a starczyło na podwyżki dla jej przydupasów kto kazał awansować
              żiółkowskie Hiernak powoływać pełnomocniów w randze dyrektorów to
              wszystko klika z PIS ,PIS PIS i co na nich kary nie ma ,nadal siedzą
              na stanowiskach od płac,kadr, zamówień publicznych, zaopatrzenia,w
              dyrekcji a co na to Szmit NIC pojęcia nie ma kto co i jak, naczelna
              jaja sobie z niego robi Szumna na zakładzie chodzi jakby nadal
              pracowała Hierniakowa i Zadrorzna normalne z nią ma narady i tym
              SWIĄTECZNYM AKCENTEM W IMIENIU WŁASNYM I PRACOWNIKÓW I ZWOLNIONYCH
              PIELENGNIAREK ŻYCZĘ CHŁODNYCH GŁODNYCH I NIJAKICH ŚWIĄT SZUMNEJ I
              PŁONKOWEJ I JEJ BANDZIE Z PIS-U
              • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.12.08, 14:23
                Chyba troszkę przesadzasz Kardiologom w tamtym momencie rozumek poszedł
                spać?Słychać na mieście,że podobno pan Supiński nauczył się w szpitalu uśmiechać
                do pacjentów(wcześniej nie umiał tego nawet w swoim prywatnym gabinecie).Zmiany
                nie następują jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.

Życzę mieszkańcom miasta roztropnych decyzji ludzi odpowiedzialnych za
                najważniejszy obiekt w regionie SZPITAL.

Tobie spokoju,dystansu znalezienia nowej pracy.

Prokuraturze odwagi w wyjaśnieniu zarzutów i oczyszczenia atmosfery.

Wszystkim zdrowia,zdrowia i odrobinę uśmiechu mimo różnych trudności!!
    • amb1 Strasznie to wygląda... 24.12.08, 14:11
      Byłem wczoraj w Woj. Szpitalu.
      Podjazd do szpitala jest w tak opłakanym ( obłoconym, dziurawym ) stanie, że
      człowiek po zaparkowaniu samochodu (byle gdzie i byle jak) wchodzi do środka w
      takim rozdrażnieniu, że załatwiając coś nie po swojej myśli ( durne zarządzenia
      NFOZ: można dostać opis badania mammograficznego, ale nie zdjęcia wymagane przez
      lekarza prowadzącego ) zaczyna się wykłócać i wszczynać awantury.
      Jak pomyślę, że przez tyle lat kolejni dyrektorzy nie pobudowali przyzwoitych
      miejsc postojowych przed wejściem głównym, a jeden z nich po zwolnieniu dostał
      za wieloletnie nieróbstwo wysokie odszkodowanie, to...
      • Gość: parkingowy Re: Strasznie to wygląda... IP: *.gorzow.mm.pl 24.12.08, 15:39
        parking jest malo wazy wazniejsze jest to aby nie bylo kolejek aby szpital byl
        wyposazony w specjalistyczny sprzet
        • Gość: xcv Re: Strasznie to wygląda... IP: *.cable.ubr02.hawk.blueyonder.co.uk 25.12.08, 18:06
          Popatrz lepiej na korytarze w szpitalu jakie są brudne .A nie na
          parking:)
          • Gość: MARTA Re: Strasznie to wygląda... IP: *.gorzow.mm.pl 31.12.08, 14:15
            KONIEC ROKU POWINIEN BYC PODSUMOWANIEM PLUSÓW I MINUSÓW CAŁEGO ROKU
            PLUSY-WRESZCIE NIEMA ZAKŁAMANEJ SZUMNEJ TO CO ZROBIŁA ZŁEGO DLA
            SZPITALA I ZAŁOGI NIE ZROBIŁ DO TEJ PORY ŻADEN Z
            DYREKTORÓW ,ZASTRASZENIE PRACOWNIKÓW OSIĄGNEŁO ROZMIARY TERORU,
            ZARZĄDZANIE NOSIŁO ZNAMOIONA PRZESTĘPSTWA GOSPODARCZEGO NIEKTÓRE NIE
            ZOSTAŁY NAWET RUSZONE PRZEZ NIK CZY INNE KONTROLE NP: PRZETARG NA
            HIGIENĘ SZPITALNĄ GDZIE BYŁA PRÓBA PRZEKRĘTU Z STRONY SZUMNEJ I
            CICHOWLASA NA KWOTĘ OKOŁO 5 MILIONÓW ,ALE JAK TO MÓWI SZEF Z S
            POWOLI SPRAWA JEST ROZWOJOWA I SZUMNA SIEDZIEĆ MUSI,POWOLI WRACA
            SWIADOMOŚĆ WŚRÓD PRACOWNIKÓW ŻE WRACA NORMALNOŚĆ,JEST NOWY DYREKTOR
            ANDRZEJ SZMIT I PO NOWYM ROKU ZOBACZYMY CO SIĘ DZIEJE CZY JEST TO
            SAMO CO BYŁO CZY JEST NOWE PO STAREMU ALE GORZEJ JAK ZA BESTI W
            SPÓDNICY NIE MOŻE BYĆ ,NOWY ROK POWINIEN SIĘ ROZPOCZĄĆ OPTYMISTYCZNIE
            ALE NIE DLA WSZYSTKICH ,ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU
            MARTA
            • Gość: PRACOWNIK Re: Strasznie to wygląda... IP: *.gorzow.mm.pl 31.12.08, 14:27
              Brawo pani MARTO osobiście chciałabym pani uścisnąć dłoń czytaliśmy
              pani teksty i zato pani dzięujemy
    • Gość: zainteresowany Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.12.08, 15:37
      Wiec moi drodzy wy tak naprawde robicie szum kolo szpitala wcale niezasadnie tam
      gdzie pracuje 1700 osob nie dasie wszystkich zadowolic a to ze zwolnieniabyly to
      dobrze program delote tak zakladal wiec po co bic piane bez sesu wescie sie
      wszyscy do roboty zmiast pisac o szpitalu to co juz byo co wszyscy wiedza
      zobaczymy co bedzie
    • dagnap Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala 31.12.08, 21:38
      nareszcie
      • Gość: on Re: Szumna IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.09, 20:41
        A do tego chamska i wulgarna jak na kobietę i to taką swietą...))))))))
        • Gość: nicelus to nie beatryfikacja tylko o odwołanie ... IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.09, 20:59
          on napisała:

> A do tego chamska i wulgarna jak na kobietę i to taką swietą...))))))))

przecież odwołana, to o co ci jeszcze chodzi?

• Gość: gośc Nicelus IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.09, 21:46
            Od kiedy jesteś takim obrońcą? Płaci Ci za to?
        • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.09, 21:00
          i jak bardzo dbała o pacjentów,a troska o dzieci jest godna podziwu,dlatego
          miała kilkunastu obrońców.Dzieci są małe ,ale szum medialny był duży;szkoła
          ,stopnie referencyjne(ładnie brzmiało-prawda?).
          • Gość: :) Re: Szumna IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.09, 21:50
            ...a troska o dzieci jest godna podziwu...

chyba o swoje.
          • Gość: obs Re: Szumna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 21:50
            no i już są pierwsze poważne skutki "reform" -dziecko zmarło. trzeba
            było jeszcze więcej kadry wywalić
            • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.09, 22:00
              i zatrudnić swoich np. w administracji (czy odpowie za to?)
          • Gość: XYZ Re: Szumna IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.09, 22:01
            Najwyższy stopien referencyjności otrzymał Oddział Neonatologii w
            2008 roku( tak się składa że za dyrektor Szumnej), Szpital Dziecięcy
            na Walczaka zlikwidowano-przeniesiono Oddział Dziecięcy do budynku
            przy ulWarszawskiej, w którym mieścił się Oddział Zakaźny ; tak
            gdzieś w 1998-9 roku, a ostatecznie zlikwidowano- chyba około 2004-5
            roku-łącznie z Oddziałem Neurologi Dziecięcej z Walczaka....
            Nikt wtedy nie przejmował się zapowiedziami pediatrów, że jest za
            mało łóżek dla dzieci w Gorzowie- ale "zarządzacze" gorzowską służbą
            zdrowia mieli to gdzieś..liczyło się : "obłożenie , przelotowość i
            kilka innych WSKAŹNIKÓW statystycznych" - to samo dotyczyło oddziałó
            pediatrycznych w ościennych miastach-gdzie w pierwszej kolejności
            likwidowano najmniej rentowne oddziały-najczęsciej właśnie
            pediatryczne i tak przez kilka lat w samym Gorzowie liczba łóżek dla
            dzieci spadła z około 150 do około 50.
            To samo było z dermatologią-zlikwidowana, , niedługo zamkną oddział
            zakażny-bo po co ma funkcjonowac- stać pusty???jak tylko co jakiś
            (DŁUUUUUUGI) czas , ale zbyt rzadko, ktoś zachoruje na ostrą sraczkę
            albo zapalenie opon mózgowych- a na warszawskiej pozostał( być może
            jeszcze nie został rozszabrowany -bardzo dobrze wyposażony w
            instalacje sanitarne zaprojektowane przez Niemców i wykonane jeszcze
            w latach 30 tych XX wieku!!!!
            Już widzę jakiego poważnego rozwolnienia dostaną niektórzy, gdyby w
            szpitalu na dekerta pojawił się jakiś naprawde poważnie chory
            człowiek- w ciężkim stanie z ciężką chorobą zakaźną typu gorączka
            krwotoczna- mogłoby się to skończyć zamknięciem szpitala z powodu
            konieczności wprowadzenia reżimu sanitarnego.
            Teraz to samo zacznie sie z innymi dziedzinami medycyny : interną ,
            chirurgią, intensywną opieką czyli anestezjologią, ginekologią i
            położnictwem...
            PZDR
            • Gość: ciiiiiii Re: Szumna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 00:24
              z goraczka krwotoczna juz mialysmy pacjentow.....i nikt z tego
              powodu nie zamykal szpitala
            • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna IP: *.gorzow.mm.pl 06.01.09, 10:44
              Nie można sobie poradzić z reżimem sanitarnym to znaczy,że nie można mówić o
              stopniach referencyjnych ,bo stan sanitarny obowiązuje cały budynek.Chorego z
              bloku operacyjnego wiezie się przez brudne korytarze,którymi chodzą ludzie w
              ubraniu z zewnątrz ,winda też jest brudna.Maluszkowi na Neonatologii zagraża
              ogólny brud szpitala,bo rodząca kobieta może zostać zakażona i cudowny inkubator
              zakażonemu noworodkowi już nie pomoże.W jakim celu dalej się wmawia,że będzie
              więcej pieniędzy na oddziały wysokospecjalistyczne np.druga chemioterapia,jeżeli
              nie funkcjonuje chirurgia onkologiczna?Lekarze jeżeli protestowali w sprawach
              organizacyjnych to jakoś szeptem,ale bardzo głośno w sprawach płacowych.Czy
              teraz ,przed tragedią z dzieckiem ktoś głośno mówił o tym co dzieje się na
              Oddziałach?Tych,którzy mają odwagę i mówią tyle ile mogą powiedzieć reszta stara
              się jak może uciszyć.Ten szpital to kolos na glinianych nogach,czy ma jeszcze
              szansę?
              • Gość: zxc Re: Szumna IP: *.gorzow.mm.pl 06.01.09, 19:16
                Tak brudno jak jest to jeszcze nie było:)
                • Gość: gość Re: Szumna IP: *.gorzow.mm.pl 07.01.09, 10:09
                  Tak brudno i trudno jeszcze w gorzowskim szpitalnictwie nie było
                  reformatorzy chodząna na wolności a pacjęnci mrą jak muchy w
                  skandalicznych warunkach .Dlaczego Szmit jeszcze nie zmienił ludzi
                  Szumnej którzy doprowadzili do takiego stanu rzeczy gdy był
                  dyrektorem Balinski to do niepomyślenia by był taki syf na oddziałach
                  kto mianował tą naczelną na to stanowisko to osoba która została
                  wyrzucona z oddziałowej nie nadaje się w ogule do pracy w
                  szpitalu ,ordynarna, opryskliwa,a odpowidzialności za grosz.Panie
                  Szmit kadra Szumnej buty panu szyje po kątach śmieją się z pana a
                  Szumna u Zadrożnej ryczy z smiechu czym gorzej w szpitalu tym
                  mocniej Płonkowa będzie się darła na sejmiku
            • Gość: malolat Re: Szumna IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.09, 21:06
              Ciekawe czy to o odejsciu dyrektora Szpitala to prawda ??
    • Gość: fgh Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.cable.ubr02.hawk.blueyonder.co.uk 07.01.09, 13:45
      Myslę , że nowy Pan dyrektor to facet bez j..
      Prawie 2 miesiące i żadnego ruchu.
      Poprzedni internauta ma racje:ten bałagan i cisza to woda na młyn
      ekipy Płonkowej i Szumnej.
      • Gość: pielegniarka Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 07.01.09, 18:44
        Taka naczelna to potwarz dla tego szpitala.Nieodpowiedzialna i wyrzucona z oddziałowstwa za mobbing nad presonelem i przekrety .
    • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 07.01.09, 21:21
      są na zwolnieniach L E K A R S K I C H i wszystko jasne!!!Ani śmieszne,ani
      żałosne--normalne!Dojdą jeszcze inne opinie i tak czas będzie upływał dla
      kolejnych winnych sytuacji w szpitalu bezkarnie.Dlaczego miałoby być inaczej,czy
      znamy kogoś,kto poniósł jakiekolwiek konsekwencje? To rodzice , pacjenci i
      pracownicy mają postawy roszczeniowe.Forum oczywiście nie załatwi niczyich spraw
      osobistych,ale nagłośni publiczne,a sytuacja w szpitalu należy do publicznych-
      prawda?Pierwsze maleńkie efekty medialnego nagłaśniania nieprawidlowości są
      :przedstawiciele władz musięli zająć stanowisko i trochę pieniędzy się
      znalazło,a jeden z dyrektorów zdobył się na publiczne przyznanie do
      nieprawidłowości,co więcej na słowo -przepraszam!!!
      To początek - czekamy na dalsze zmiany w gorzowskim szpitalu!!!!!
      Sąd pracy niestety jeszcze raz pokazał ,to o czym dobrze wie polski Nowak czy
      Kowalski.
      • Gość: on Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.09, 08:14
        Ha. ha Szumna i Cichowlas chorzy...czyżby jeszcze za mało wtciągneli ze, szpitala..:)))))))))))
        • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.09, 14:08
          Nie zdążyli tyle co zaplanowali ,to ich jednostka chorobowa prawidłowo
          rozpoznana przez w dzięcznych kolegów,a nikt inny nie odważy się tej diagnozy
          zweryfikować:)))))
      • Gość: życzliwy kochanek Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.09, 17:28
        Droga Kasiu , chyba nie wiesz ,że świadków można doprowadzić w asycie policji i w kajdankach .Szczególnie tych co maja LEWE ZWOLNIENIA.
      • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 09.01.09, 11:26
        Jak się czyta wypowiedzi tych co nagle nabrali odwagi to ręce opadają i śmiać
        się chce - krzywdzi się "dobrą reformatorkę".Dziecko wie,że 300 mln
        (oficjalnie,a właściwie ilu tego chyba nikt nie wie )długu nie zrobiła ta ekipa
        ,a byłoby dobrze gdyby farsa trwała dłużej i pewnego dnia pieniędzy nie byłoby
        ani na nagrody,podwyżki ,ale na leki i jakiekolwiek procedury.Nie obawiajcie się
        jej też nic nie zrobią tak,jak poprzednikom,coś się przedawni ,coś zaginie
        itp.itd. i wszystko odbywa się oczywiście bez udziału gorzowskiego
        środowiska:)))Mieszkam w Gorzowie całe swoje życie,ale pytam lokalnych patriotów
        czy w naszym mieście nikt na tych reformach nie zyskał?Dlaczego nie krzyczano na
        całą Polskę ,jak dług wynosił 50mln,80 mln,tak jak to robią inne szpitale
        dzisiaj,tylko patrzyło się kto i co może na tym skorzystać?Jeżeli będą
        wyciągnięte jakiekolwiek konsekwencje(w co osobiście wątpię)będzie to
        ostrzeżeniem dla każdej następnej ekipy,ale patrząc ile pary idzie dalej na
        rozgrywki personalne i komentarze im towarzyszące utwierdzam się w
        przekonaniu,że dobrej pomocy trzeba szukać niestety nie w moim mieście.

Jeszcze raz podkreślę żal mi tych ,których na wyjazd po tę dobrą pomoc nie stać.

Życzę zdrowia i mam pewność,że autorzy niektórych mądrości w razie potrzeby
        szybciutko pobiegną do prywatnego gabinetu,a ze szpitala skorzystają w innym
        mieście!
        Ci biedniejsi co nas obchodzą np.mogli się uczyć(jak się niektórym wydaje jeżeli
        są zdrowi)prawda?
        • Gość: MILA Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.09, 10:25
          Roztargniony obudz się idą dobre czasy od dawna nie było oficjalne
          przedstawienia przez urząd marszałkowski co ile i kiedy dla którego szpitala
          zostało przekazane Brawo Pani Polak ,a Płonkowa nie dość że doprowadziła do
          upadku moralnego zepsucia\lekarzy w szpitalu to zorganizowała dyrekcję gdzie
          Wołomin mógł by się od niej uczyć
          • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.09, 12:14
            witaj,czas pokaże,czy zaczną się budzić ci ,którzy powinni,poczekamy,zobaczymy.
          • Gość: Bernard Zadluzenia szpitala to pestka.... IP: 139.142.51.* 09.02.09, 19:43
            Hey,
            W porownaniu do setrek milionow wydawanych na utrzymanie pustego
            lotniska w babimoscie..
            PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
    • Gość: wanda Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.09, 07:34
      Andrzeju nie daj się podpuszczać prubujesz zwalniać ziółkowskie to
      są pionki cwaniaki są koło ciebie wmanewrowują ciebie w
      konflikt ,pozbądz się największych podpowiadaczy co u Ciebie robi
      kierownik kadr ,sekretarka ,szfowa płac, suchomska, grejzer to są
      ludkowie którzy łonkowej wszystko znoszą jak ich się nie pozbędziesz
      to lepiej sam odejdż
      • Gość: bummm Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 13.01.09, 22:11
        W koncu został zwolniony Grejzer i Urbich . Najbardziej kreatywni dyrektorzy w karierze tego szpitala..:)
        • Gość: gość Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.09, 08:16
          I zemsta została dokonana ,a reszta ?,a kiedy szefowa Kadr,zamówień
          publicznych,nasłany z reginu od Cichowlasa szef zaopatrzenia ,pseudo
          informatycy ,aranżator zieleni z technicznego ,i 80 przejętych do
          pracy niepotrzebnych przydupasów PŁONKOWEJ którzy kosztują
          miesięcznie szpital 300 000 tys zł a Szmit szuka oszczędnośći na
          LEKARZACH niech da podwyżki dla administracji i tej zatrudnionej w
          związkach na emeryturze ,ha,ha ,ha to chyba jakiś ponury żart,
          zwolnić lekarzy a zatrudniać na oddziały ZWIĄZKOWCÓW
          • Gość: MAJA Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.09, 18:56
            Szumna doi jeszcze szpital znowu dała chorobowe,Grejzer idzie na miejsce
            Ziółkowskiej,Kozimurka nie będzie miała umowy która została zawarta z
            naruszeniem prawa,jak Szmit jej nie wypowie to sam naruszy prawo i media z
            Szumną czekają na to
    • Gość: maja Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.09, 07:42
      Z tego co kadry przekazują dalej to zwolninia idą od ekipy babci
      Zosi z Walczaka, wiadomo że babcia w zamian za obietnice pracy to
      spłaca teraz dług dla Szumnej ,ale umowa o pracę w tym roku się
      kończy i Szmit emerytom nie powinien podpisywać nowych umów bo kiedy
      zastępcy zostaną ordynatorami
      • Gość: qwe Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 13:01
        Pora zmienic te zasady babci Zosi ..
        • Gość: oma Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.09, 17:31
          babcia sama potrzebuje pomocy lekarskiej chodzi już jak android najwyższy czas
          by ordynatorem został Kołodziej należy mu się fachowiec jest przedni
    • Gość: buba Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.centertel.pl 16.01.09, 16:50
      co to za hołota w tym szpitalu pracuje, która nie potrafi uszanować
      tak wartościowego lekarza i człowieka jakim jest dr Zadrożna? Nie
      zasługujecie na żadną pomoc i współczuję każdemu, kto zdecyduje się
      zarządzać tym szpitalem. AA zrobił wam bezę z mózgu i wkrótce mu
      podziękujecie, stojąc w kolejce do pośredniaka. Nie zapamiętaliście,
      że nie sra się we własne gniazdo - rodzice wam o tym nie
      powiedzieli? Takiej zajadłości i nienawiści już dawno nie doznałem.
      Ochyda
      • Gość: misiu Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.kam.pl 16.01.09, 17:35
        Spoko, zadrozna sie zapisze do zwiazku, i bedzie po problemie, bo jeszcze
        andrzejczak bedzie jej bronil ;)
        btw, jest juz pomysl dlug szpitala - redukcja personelu i ciecia pensji
        etatowych o 15% wszystkim (oczywiscie lekarze, co zostali przy etatach dostali
        podwojenie zasadniczej, wiec jeszcze na tym lepiej wyjda). Pozdrowienia dla pan
        pielegniarek :)
        • Gość: krig Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.09, 17:56
          ona już należy ale do zbowidu
          • Gość: on Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 22:29
            i !!!!! do solidarnosci
            • lysy_endrju Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala 16.01.09, 23:59
              i AA jej nie broni? Przeciez w koncu tyle dla niej robi i jest taki zasluzony, a
              WY zwiazkowcy plujecie tu na swojego? Jak by sie Lechu dowiedzial... ;)
              • Gość: buba Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.centertel.pl 17.01.09, 13:36
                zamiast po nocach wypisywać te bzdury zabierzcie się do pracy. Za
                szmaty i sprzątać te korytarze, które rzekomo są takie brudne. Co,
                panie są do innych celów? Narzekać potraficie na forum, to teraz
                przerwa. Szmaty i miotły w ruch, no czarownice....
                • Gość: GOŚĆ Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 20:20
                  ....które rzekomo są takie brudne...
                  SĄ BARDZO BRUDNE.

A MOŻE SZUMNA WAM POMOŻE - ZNA SIE NA TYM TAK JAK NA ZARZADZANIU
                  SZPITALEM HE, HE:) WYKAZE SIE KREATYWNOŚCIA HAHAH
                  • Gość: uf Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 21:13
                    kasia jej pomoze
    • Gość: zoja Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.09, 15:44
      Brud został przypisany do szpitala na Dekerta,brudne były intencje połączenia
      szpitali (Chodziło o budżet trzech szpitali ale dla szpitala na DEKERTA reszta
      do likwidacji}Brudem politycznym śmierdzi do dziś likwidacja szpitala na
      Warszawskiej ostatecznie decyzja PŁONKOWEJ z PIS,brud pozwolił odwołać Szumną,i
      brud i azbest zlikwiduje
      szpital na Dekerta,W obecnej chwili zamiast spłacać dług czy remontować
      Szpital na dekerta lepiej by było odtworzyć warszawską zainwestować w walczaka a
      całe grunta z dekerta sprzdać
      • Gość: XYZ Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.09, 19:29
        Oczywiście,że to byłoby najlepsze, ale nikt z zarządu województwa
        nie zdecyduje się obecnie na takie "ważkie" i istotne dla gorzowian
        decyzje...
        Plany polityków to czysta fantazja - szkoda że realizowana w "realu"
        Najlepiej widać to na przykładzie szpitala na warszawskiej:
        zlikwidować to zarobimy DUŻO (miało być 30 mln złotych) założę się
        że ta działka pójdzie za około 5-10 mln albo jeszcze mniej-patrz
        szpital dziecięcy na walczaka , w między czasie okaże się, że
        budynek szpitala na dekerta-ocieplony AZBESTEM - nie będzie
        dopuszczony do dalszej eksploatacji i niedługo pacjenci z GORZÓWA,
        POWIATU GORZOWSKIEGO oraz kilkU ościennych powiatów ZOSTANIE BEZ
        SZPITALA!!!
        Ale to dopiero za 3-4 lata - w tym czasie odbedą się co najmniej
        jedne wybory, tak że kłopot "szpital" spadnie na następców
        obecnych "włodarzy" lubuskiego.....
        • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.09, 20:19
          Właśnie - azbest i stopnie referencyjne reklamowane przez ekipę Szumnej,medialny
          szum dla niezorientowanych(ile pieniędzy szpital wydał na procedury,instrukcje
          ,przygotowanie wytypowanych oddziałów do audytów pozwalających stopień
          uzyskać?)Przy braku pieniędzy wszystko pozostanie martwym zapisem na
          papierze,ponieważ padającego szpitala nie stać na zmianę odzieży przy
          przechodzeniu między strefami,zmianę rękawic,pościeli ,reżim sanitarny
          itd.itd.Papier jest cierpliwy i wszystkie potrzebne wpisy przyjmie,a szara
          rzeczywistość?
          Oby nie było tak,jak z Corhydronem firma posiada potrzebny certyfikat ,tylko
          procedury,na które z upodobaniem powołują się wszystkie dyrekcje ,były
          przestrzegane na papierze.Teraz w czasie tragedii w Szpitalu z dzieckiem też
          słyszeliśmy,że procedury były przestrzegane-dobrze mieć takie pupochrony prawda?
          • Gość: XYZ Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.09, 21:49
            Niestety żyjemy generalnie w takich czasach, że głównie płaci się za
            informację, która tworzy jakieś wirtualne rzeczywistości: płaci się
            za sporządzenie procedur - a właściwie ich opis , po to aby uzyskać
            jakieś inne "wirtualne": nostryfikacje , certyfikaty , stopnie
            referencyjności....
            Stopień referencyjności coś zmienił w codziennym funkcjonowaniu
            oddziału neonatologii???? chyba nie bardzo, ale za jego przyznanie -
            a właściwie chyba raczej sporządzenie i opis pewnych procedur trzeba
            było zapłacić, ale teraz teoretycznie można byłoby żądać większych
            pieniędzy z nfz...
            Podobnie z azbestem w szpitalu-póki co, jak ktoś ma na dachu eternit
            to musi koombinować co z nim zrobić-ma zmartwienie; ale szpital
            jest duży, musi funkcjonować i tak jakoś to się będzie dalej toczyło
            Zresztą faktycznie chyba piszę bzdury o tym azbeście bo faktycznie
            obecność takiego ocieplenia ma się nijak do tego, że kilkanaście
            osób (poprzednie dyrekcje i zarządy województwa) nie odpowie za
            powstanie "drobnych" 300 000 000 złotych długu - to raptem jakieś
            110 000 000 dolarów ....
            • lysy_endrju Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala 18.01.09, 21:56
              Na nowe ocieplenie by starczylo ;) Co do neonatologii, z dzisiejszym kontraktem
              97mln faktycznie nic to niedalo. Neonatologia sie zwroci. Co prawda nie od razu,
              ale im wyzszy stopien tym drozsze procedury. Parenascie nieszczesliwych
              przypadkow (ktorych jednak nikomu nierzycze). Utworzenie takiego oddzialu wcale
              az tak duzo nie kosztuje, ale zyski moga byc. Szkoda tylko ze nie zrobili
              Kardiologii czy Ortopedii na III poziomie :(
              • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.09, 14:38
                Pewnie szkoda,że nie starali się o stopnie referencyjne na
                "wspaniale"funkcjonującej chirurgii- pokój przyjęć w piwnicy już spełnia
                wszystkie wymagania,tak jak ortopedia dziecęca,chirurgia onkologiczna(wirtualna)
                i jeszcze kilka innych oddziałów,gdzie pod cieknącymi kranami stoją pojemniczki
                z wodą,której zabarwienie wiele mówi o czystości.Cały budynek to jeden wielki
                kliniczny stopień referencyjny,ale kobieta się starała i jeszcze jej te paskudy
                nie doceniają:)))))))
            • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.09, 15:15
              Do poprzednich dyrekcji i zarządów województwa trzeba jeszcze
              "dorzucić"przynajmniej kilkanaście ,a może kilkadziesiąt osób.Przez tyle lat
              tych osóbek nazbierało się trochę,dlatego teraz "byłoby hipokryzją zaczęcie
              rozliczania jednej".

Ktoś wczoraj dał w sposób zamierzony lub przypadkiem jasny przekaz :mądra ale
              buntownicza załogo i naiwni pacjenci pozbądźcie się złudzeń na większe zmiany!!!!

• Gość: MAGDA Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.09, 17:08
                sZUMNĄ proście o ponowne objęcie dyrektorstwa ,Szmit lekarzom dał więcej niż
                Wanda ale mówi że pielęgniarkom trzeba zabrać to co zapisane w ZUZP i minus 15
                procent zasadniczej każdemu pracownikowi
                GRATULACJE ZA TAKIE ROZWIĄZANIA EKONOMICZNE
                • Gość: cienko cienko A na co liczyłaś, Magduniu? IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.09, 20:08
                  Że się teraz Ciebie będzie doceniało? Takich, co srają we własne
                  gniazdo, wszędzie się tępi. Swoje sprawy trzeba załatwiać we własnym
                  miejscu pracy, z otwartym czołem, a nie wylewać wiadra pomyj w
                  internecie. Kiedyś, gdy to do Ciebie dotrze, wtedy może i Ciebie
                  ktoś uszanuje.
                  • Gość: roztargniony;)) Re: A na co liczyłaś, Magduniu? IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.09, 09:29
                    Jasne typowo polskie podejście do sprawy:można robić różne przekręty ,a tych co
                    się na to nie zgadzają tępić i dlatego Europa i reszta świata tak bardzo nas
                    szanuje!!!!Jesteś pewien,że Ciebie ktoś szanuje naprawdę nie widzisz,że
                    udaje?Przekonasz się jak wygląda prawda w sytuacji kryzysowej,niestety!!!!!!
                    • Gość: buba Re: A na co liczyłaś, Magduniu? IP: *.centertel.pl 20.01.09, 10:50
                      przekręty trzeba udowodnić, że ktoś robił. Jakoś ucichło o
                      przekrętach poprzedniej dyrekcji. Piękna BB ani jej przydupnica
                      rzekomo porządkująca szpitale już na ten temat nie mówią - efekt
                      osiągnęły, pozbyły się jedynej osoby, która była w stanie zagrozić
                      pozycji :najlepszego: szpitala w ZG. Sypcie głowy popiołem
                      solidaruchy ze szpitala i na kolanach na zawarcie prosić, by
                      zechciała wrócić kobieta, która nosi spodnie!!!!!
                      • Gość: roztargniony;)) Re: A na co liczyłaś, Magduniu? IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.09, 11:05
                        Połóż się na tydzień jako zwykły Kowalski ze skierowaniem np.od lekarza
                        rodzinnego obojętnie na którym oddziale ,a później krzycz jeszcze głośniej:))))))
                        • lysy_endrju Re: A na co liczyłaś, Magduniu? 20.01.09, 12:23
                          roztargniony ;)) : Ale to nie ona byla lekarzem tylko Ty! To nie ona jest
                          pielegniarka tylko Marta. Wiec co ona ma do tego? Wystarczylo by od Was troche
                          dobrej woli, mniej myslenia rzeczowego, postrzegania pacjenta jako zlo
                          konieczne, i napewno warunki by sie poprawily, a ludzie przestali by tak
                          narzekac. To ze szpital niema tego czy tamtego to jedno, ale sposob w jaki Wy
                          dbacie o Pacjenta bezposrednio swiadczy o szpitalu. Niestety mialem okazje sam
                          sie o tym przekonac, podczas gdy osoba mi bliska umierala... do momentu, az
                          komus z takiej czy innej ;) przyczyny zaczelo zalezec na jej zyciu. Okazalo sie,
                          ze "mozna", i to wcale nie takie trudne. Ale skaza zostala u mnie, u mojej
                          rodziny. Ja tez nie zapomne slow w tedy uszlyszanych. Dopoki Wam nie zmieni sie
                          podejscie do pacjenta, doputy o naszym szpitalu beda mowic zle. Nie przez dlug,
                          nie przez dyrektora, ale przez to jak WY traktujecie Kowalskiego!!!!
                          Przeczytajcie sobie kiedys w ramach walki z nuda na dyzurze, co jest napisane w
                          karcie pacjenta, i postarajcie sie choc o drobine do tego zastosowac.
                          Jednoczesnie chcialbym podziekowac wszystkim osobom, ktore potrafia zadbac o
                          czlowieka, a takie w gorzowskim szpitalu tez sie znajduja. Sa to pielegniarki
                          mlodsze i starsze, majace mniej i wiecej pracy, a jednak potrafiace zawsze
                          dobrym slowem wspomoc pacjenta. Co niektorzy lekarze nadal pracujacy, jak i ci
                          ktorzy odeszli, mimo wszystko poswiecajac swoje zycie innym... ktorym bedac
                          dyrektorem z czystym sercem oddalbym ostatnia zlotowke, nawet na przekor pani
                          polak (a ktorzy swiadomie by odemnie jej nie wzieli!). Technicy, laboranci,
                          sanitariusze, ktrzy czasem sa w stanie zrobic to czy owo szybcij, znajac wage
                          swoich obowiazkow. Salowe jakos utrzymajace tego molocha w czystosci, i inny
                          personel gleboko zaangarzowany w dzialanie Naszej jeszcze Wojewodzkiej instytucji.
                          • Gość: roztargniony;)) Re: A na co liczyłaś, Magduniu? IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.09, 13:13
                            Kochany coś Ci się pomyliło?W kogo się bawisz?Przytocz jedną wypowiedź
                            świadczącą o tym,że roztargniony ,to lekarz.Masz problemy z czytaniem ze
                            zrozumieniem,nie rozumiesz ironii,mnie się wydaje ,że sam jesteś
                            lekarzem,któremu teraz wydaje się ,że jest sprytny i przytaczając moje
                            wypowiedzi o podejściu do pacjenta chce coś osiągnąć.
                            Przeczytaj jeszcze raz - ze zrozumieniem- co sam pisałeś wcześniej:)))))))))))
                            • lysy_endrju Re: A na co liczyłaś, Magduniu? 20.01.09, 14:28
                              1. Nie chce mi sie teraz na forum szukac... mniejsza o to. Jesli jestes, obys
                              byl z tych "lepszych", jesli jestes takim jak inni, to faktycznie przeczytaj ta
                              karte. Jesli zas nie jestes lekarzem... bo tez moglo mi sie cos pomylic, blednie
                              cos skojarzylem, a postow jest sporo, to w koncu jestem czlowiekiem i moge sie
                              pomylic. Jak bys sie na poczatku przedstawil nie bylo by problemu ;) Mimo
                              wszystko watpie w to, choc nie wykluczam. "Uderz w stol, to nozyce sie odezwa".
                              2. Gdybym byl lekarzem... sam przeczytaj ze zrozumieniem moj ostatni komentarz,
                              a zobaczysz dlaczego nim byc nie moge.
                              3. Nawet jesli Ty nie jestes, to mam nadzieje ze inne osoby, ktore to
                              przeczytaly, a sa czlonkami tej "elitarnej" wg nich grupy, choc troche sie nad
                              tym zastanowia, i wyciagna jakies wnioski.
                              • Gość: roztargniony;)) Re: A na co liczyłaś, Magduniu? IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.09, 14:45
                                Hey,jeszcze trochę i się polubimy skoro nie jesteśmy lekarzami mimo że mamy
                                skrajnie różne poglądy co do odpowiedzialności pewnej pani:))))))
                              • Gość: roztargniony;)) Re: A na co liczyłaś, Magduniu? IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.09, 15:04
                                Co ta pogoda dzisiaj robi z człowiekiem- można się aż tak zaplątać:))))))
    • lysy_endrju Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala 19.01.09, 19:22
      > ....minus 15
      > procent zasadniczej każdemu pracownikowi...
      > Tylko jest jeden mały problem lekarze zarabiaja po 20.tysięcy złotych ,a piele
      > gniarki po 2 tysiące .
      > A co na to nasza pani Ania Rybska?:)
      Obnizka ma obejmowac pensje zasadnicza, przez to najbardziej bedzie dotkniety
      personel czesci bialej poza lekarzami, oraz administracja. Szmit kolegow nie
      skrzywdzi, zjedli by go zywcem. Po cichu podniosl pensje zasadnicza lekarzy
      etatowych, wiec nawet jak sie im odejmie to wyjda na tym duzo lepiej. Poza tym,
      zasadnicza pensja lekarska wcale nie jest az tak wysoka, bo np. ordynator
      zasadniczej moze miec jakies 6-7tys., reszta to dyzury itd(platne bez zmian).
      Kontraktowi z tego co wiem tez krzywdy nie maja. Oszczednosci wiec beda
      prowizoryczne, a to co odbierze MARCIE, ZNAMCIE i innemu personelowi dostanie
      np. roztargniony :).
      • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.09, 09:19
        i tu się pomyliłeś,prowokujesz i masz złe informacje(coś osobiście zabolało?)
        ,roztargniony w sprawach publicznych wypowiada się jako mieszkaniec tego
        miasta,który w sprawach szpitala(najważniejsza sprawa dla mieszkańców w chwili
        obecnej)widzi trochę więcej niż czubek własnego nosa(jakiś dziwak prawda,gdzie
        się taki uchował),przecież liczy się kasa misiu kasa:)))))))))
      • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.09, 10:07
        Jeszcze jedno,jako człowiek dobrze zorientowany , inteligentny,broniący z takim
        oddaniem zasłużonej i krzywdzonej kobiety ,podpowiedz nowemu dyrektorowi żeby
        nie powielał błędów poprzedniczki i nie krzywdził dalej tej części załogi,która
        zawierzyła jemu z nadzieją na zmiany w imię "tupiącej" mniejszości,bo zemści się
        to w krótkim czasie na nim osobiście ,na szpitalu a w konsekwencji na ciepłych
        posadkach,o które teraz jest toczona taka walka.
    • Gość: jojo Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.centertel.pl 21.01.09, 12:26
      no i co solidaruszki-komuszki sojusz kwitnie? A dzieki wam burdelik
      w szpitalu coraz większy. Podyktować podanka o zwolnienie?
    • Gość: szpitalnik Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.szpital.gorzow.pl 21.01.09, 18:39
      załóżcie nowy wątek o szpitalu, bo ten jest za długi i trzeba przeskakiwać do
      drugiej setki
      a potem heja, do utraty tchu
      • Gość: jarek Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.kam.pl 21.01.09, 18:43
        a to w szpitalu jest teraz nowe stanowisko od przeskakiwania po tematach na forum?
        A może roboty na dyżurach nie macie?
    • Gość: buba Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.centertel.pl 23.01.09, 16:03
      Wy się tu podniecacie jednym nieszkodliwym związkowcem, zatrudnionym
      jeszcze za bodajże Wakulicza po przejściu na emeryturę, a tu Wasz
      nowy dyrektor pakuje już manatki i myśli tylko o tym, jak odejść, by
      nie stracić renomy świetnego menedżera. Pomóżcie mu, bo w kolejce
      stoi już znany likwidator firm niejaki były wojewoda gorzowski
      ostatni....
      • Gość: QWE Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.09, 17:01
        KTÓRY?:)
        • Gość: big Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.09, 19:00
          Tak gryzł Szumną że teraz chce ją zastąpić Ostr uch
          • Gość: roztropny Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.09, 19:16
            Ktoś napisał że Cicha Buba jest chora i jest to chyba fakt ,lecz się
            buba u weterynarza bo u lekarza już za p--no
            • Gość: gość Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.09, 20:11
              Jemu nawet weterynarz nie pomoże :)
              • lysy_endrju Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala 23.01.09, 23:11
                dziwne, o ile wiem, kazda firma w ktorej ostatnio byl menagerem padala...
    • Gość: pp Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 17:15
      No i wilkie nic, dług nie jest długiem pracowników tylko
      właścicieli, a to Wy mieszkańcy tej ziemi jesteście jego
      właścicielem.
    • Gość: nicelus Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.09, 23:19
      szumna popełniła jeden błąd.
      nie zapisała się do po.

www.rp.pl/artykul/2,252842_Senator_PO__moja_partia_obsadza_z_klucza_politycznego.html

• lysy_endrju Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala 23.01.09, 23:35
        Ostrouch na dyrektorskim w szpitalu znaczy jedno. Powiat gorzowski w ciagu 2ch lat.
        • Gość: korwin Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.09, 13:24
          Łysy end Platforma skompromitowanego badziewia nie przyjmuje Cichowlas skamlał o
          przyjęcie i nie miał szans takim ludziom tylko o kasę chodzi,
          Ostry jest po rozmowie z Szefem i ma szanse ale dopiero kiedy Andrzejowi się
          znudzi a z tego co wiem to Andrzej wzbudził zaufanie w
          szpitalu tych co mają tam coś do powiedzenia,klasa Andrzeja jest bez porównania
          większa od przereklamowanej i podejrzanej o przestępstwa
          Szymnej,z każdym dniem widać że w szpitalu jest lepiej
          • Gość: mistix Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.09, 13:32
            Ale Ostrouch pracuje u Zenka .Michałka.czyżby Meprozet miał Paść ,lub
            wśród wspólników nie ma zgody,czyżby kryzys zaufania,Zenek to trudna postać
            opiernicza czasami Wojewodę JURKA kiedyś swojego chlebodawcę i dobroczyńcę
            • Gość: buba Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.centertel.pl 24.01.09, 15:03
              O ile wiem wczoraj miał być odwołany, tak wróble ćwierkają.
              A o tym, że z każdym dniem jest w szpitalu lepiej może pisać ktoś,
              kto nie ma pojęcia na temat katastrofy w finansach. Nowa-stara
              księgowa, tylko kamikadze mógł ją powołać, porażka. Andrzej musi
              zatrudnić jeszcze P. Jasińską, zeby wiedziała co ma robić, bo nie
              wie...
              • Gość: mlody Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.09, 15:07
                Wszyscy ci ktorzy byli przeciwni Szumnej beda jescze blagac na kolanach zeby
                wrucila oby sie zgodzila
                • lysy_endrju Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala 24.01.09, 18:27
                  Mozliwe, ze zaproponuja jej zaraz po ostrouchu... jak juz nawet ona tego
                  szpitala niewyciagnie. Kojarza ja z pis, bylo by na kogo zwalic ;)
              • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.09, 15:38
                Katastrofa w finansach?Przecież Szumna zmniejszyła zadłużenie,szpital wychodził
                na prostą,zwolniono ją z zazdrości!!!!!Nowy jeszcze nie zdążył zepsuć tych
                sukcesów,a tu katastrofa:))))))
                • lysy_endrju Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala 24.01.09, 18:14
                  Szumna potrafila dogadac sie z wierzycielami rozkladajac dlug w czasie. Szmit
                  nawet do tego nie usiadl wiec bedzie musial splacac, co bedzie go mooocno
                  bolalo. Na antenie radia RMG sam przyznal, ze jako jeden z pierwszych podpisal
                  kontrakt z NFZ na 97mln, oraz ze NFZ podwyzszyl cene za punkt. Niestety, zabrali
                  w zamian ponad 1,5mln miesiecznie na podwyzki z tytulu ustawy, a zeby szpital to
                  punktami nadrobil, cena za jeden musiala by byc o 6zl wieksza. Kontrakt
                  obowiazujacy od marca bedzie realnie o 40% nizszy od aktualnie obowiazujacego.
                  Majac nieco ponad polowe kasy jaka dostaje teraz... bedzie musial splacac
                  dodatkowo pozyczke z marszalkowa (ktora to UM traktuje jako doinwestowanie, i
                  porownoje do przekazywania bezzwrotnego pieniedzy do szpitala w ZG). Lobacz to
                  zmija jest...
                  • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.09, 20:48
                    Szumna o pożyczce z "marszałkowa"oczywiście nic nie wiedziała i dlatego dla
                    wybranych było to, co było,z długami miała być szkoła,helikopter kolejne stopnie
                    referencyjne czyli"boso ale w ostrogach",aż do ustalonego momentu?Później k o n
                    i e c opowiadania medialnych bajek i koniec szpitala!Dług był i jest realny i
                    kiedyś ktoś musi się z nim zmierzyć r e a l n i e!
        • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.09, 15:41
          Witaj endrju,tak ładnie napisany apel w imieniu pacjentów i co nikt nie
          posłuchał?:)))))
          • Gość: obserwator Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.09, 18:30
            Jezeli jest tak jak piszesz ze w szpitalu od kwietnia bedzie mniej kasy ciekawe
            ja sobie poradzi nowy Pan Dyrektor czyzby mial byc tylko do kwietnia ?? Ciekawe
            z czego bedzie splacal pozyczke z Urzedu Marsz. ciekawe czy wyplaty beda na czas
            czas pokaze
            • Gość: jarek Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.kam.pl 24.01.09, 19:24
              Do kwietnia daleko... możliwe, że będzie do lutego.
              • Gość: sdfghjk Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.09, 20:02
                moze bedzie dotad do puki szumna bedzie na zwolnieniu
                ihihih
                • Gość: prodi Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.09, 20:23
                  Szpital powiatowy i koniec lubuskiego lub szpital zostanie oddłużony,
                  dobry ruch mniejszy kontrakt gwarantuje likwidacje szpitala ,brak możliwości
                  spłaty zobowiązań dla ,Banku,Urzędu Marszałkowskiego,i wierzycieli,co się dzieje
                  nie trudno sobie wyobrazić ha ha ha
                  WYSTARCZYŁO PODPISAĆ MNIEJSZY KONTRAKT--MAJSTERSZTYK
    • Gość: agata Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 25.01.09, 08:46
      tym razem to my damy im pata ,dług ich albo ich nie ma ,drugi wariant
      kontrakt został podpisany mniejszy w określonym zaplanowanym celu-
      dokonać takich rozwiązań żeby skompromitować politycznie jako nieudolne
      zarządzanie,lub zmusić określone gremia do wyłożenia kasy i oddłużenia szpitala,
      ale szpital powiatowy
      • lysy_endrju Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala 25.01.09, 10:19
        1 opcja: Dlug ich... - mamy za slaba pozycje polityczna. Predzej wozniak go
        bedzie splacal niz oni.
        2 opcja Okreslony Cel... - mozliwe, co by to dalo?
        3 opcja:
        Lobacz, dyrektor ekonomiczny NFZ w zielonce, to cwany facet, a jako ekonomista,
        liczy zlotowki, zeby nie wydac za duzo. Ma okazje duzo zaoszczedzic przy tak
        zielonej ekipie. To nie przypadek ze UM zmienil kadre w polowie negocjacji z
        NFZ. Skoro wszedzie porownuje sie szpital GW i ZG, to dlaczego w ZG maja o wiele
        wiekszy kontrakt?
        • Gość: big Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 25.01.09, 17:33
          Blisko ,Blisko już kiedyś tak było małymi kontraktami dobito trzy gorzowskie
          szpitale i z ich długu powstał jeden i robią to te same osoby ,KTO BYŁ
          INSPIRATOREM KARIERY OSOBY Z DOLNEGO ŚLĄSKA PANI KNYSOK
          UNUZ ,KASA CHORYCH ,DYR GENERALNY,NFZ,WOJEWODA,
          • Gość: gość Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 25.01.09, 19:08
            Szpital przy Warszawskiej też miał nizszy kontrakt i kto go podpisa
            wspaniał dr Szmid.My to pamietamy jeszcze kontrakt był nizszy o 2 miliony zl.I teraz jest podobnie na dekerta :)
            • Gość: buba Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.centertel.pl 26.01.09, 11:19
              Łobacz z NFZ wiadomo, że chce tanio kupić usługi medyczne, ale
              szpital musi się targować!
              Za dyrektor szumnej ordynatorzy negocjowali swoje kontrakty i w
              rezultacie kontrakt na szpitalu wzrósł z początkowego 94 mln do
              prawie 150 mln. A sądzicie, że negocjacje są łatwe?
              To, że kontrakt wzrósł było zasługą tego, że wszysce wzięli się do
              pracy i co więcej musieli dobrze to robić, by NFZ to zauważył i
              dawał więcej. Duża tu zasługa dyrektora finansowego.
              I co zrobił nasz nowy euromenadżer Szmit? Zwalnia zastępcę od
              finansów i sam pojechał do ZG i od razu podpisuje kontrakt, gdy w
              kraju są jeszcze tacy, co strajkują i nie chcą podpisać!
              Coś mu się pomyliło z pogotowiem?????????
              Oj coś tu fama niesie, ze ten super menadzer to zwykły cienias....
              • Gość: znamcie Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.09, 11:44
                Oj brzydko Buba w oczy Andrzejowi zaglądać przytakiwać a poza oczyma od cieniasa
                wyzywać ,nie możesz przeboleć że co było to się zbyło
                • Gość: buba Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.centertel.pl 27.01.09, 09:06
                  Skąd tyle nienawiści w koleżance z pracy, tobie zaglądanie w oczy
                  trudniej przychodzi?
            • Gość: krig Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.09, 12:02
              Ktosiu lub Zosiu żle pamiętasz ,pracowałam na Tetralnej i pamiętam jak Jakub
              Derech-Krzycki z Dębniakim i Dr Małmygą wyzywali chyba Pierożka
              że oszwabił szpital bo nie starczało na wynagrodzenia ,Szmit był chyba tylko 4
              miesiące przed nim był chyba Stapf,nie sądzę żeby Szmit odpowiadał w tamtym
              czasie za kontrakt,ale Jakub z Małmygą i chyba
              z związkami wynegocjowali bardzo dobry kontrakt
              • Gość: ktoś Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 14:59
                Masz złe dane - był to Szmid
                • Gość: XYZ Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.09, 21:39
                  Na warszawskiej krótko był dyrektorem dr Stapf: około 2 miesięcy, a
                  póżniej dyrem został dr Szmit- w bardzo ważnym momencie-
                  podpisał "wspaniały" kontrakt wówczas z kasą chorych, kolejnym
                  dyrektorem był p.Dębczyński a następnym (chyba póżniejszy poseł) p.
                  Derech-Krzycki aż do wspaniałej decyzji o połączeniu szpitali :
                  wojewódzkiego na dekerta ze szpitalem wojewódzkim nr 2 na
                  warszawskiej i szpitalem na walczaka......
                  • Gość: zoja Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.09, 16:16
                    Bzdury pierwszy był K.Dębczyński,odwołał go Ostrouch na wniosek ordynatorów
                    ,Ostrouch powołał A.Szmita,po nim został Jakub z Bogusiem
                    Dębniakiem po nim był A>L>Fras
                    • lysy_endrju Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala 28.01.09, 22:12
                      My tu gadu-gadu a osoby niedawno zwolnione znowu przechadzaja sie po tym
                      miejscu... i to z takimi "umowami", ze sa ustawieni na kilka lat. Wystarczylo
                      tylko znac odpowiednich ludzi.
                      • Gość: buba Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.centertel.pl 29.01.09, 08:52
                        do szpitala faktycznie wracają zwolnieni pracownicy i skóra mi
                        cierpnie na myśl, że lada moment może wrócić stara sprawa z długami
                        i komornikiem. Weźmy księgową - ona już tu pracowała w tym czasie,
                        gdy szpital dołował. Miała wpływ na to kto komu i ile płacił, a
                        właściwie nie płacił zobowiązań. I znowu wróciła. Po co?
                        • Gość: GREG Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.09, 17:28
                          DYREKTOR ANDRZEJ SZMIT zatrudnił panią B.M ponownie na stanowisku gł księgowej
                          ,a Buba dostaje finansowej migreny ,Buba pani B.M jest pod względem wiedzy z
                          zakresu księgowości lepsza niż Wanda .Szumna z Urbichem włącznie ,Andrzej Szmit
                          nie mógł zatrudniać ludzi w sprawozdawczosci księgowej którzy są podejrzani o
                          mataczenie,daj boże że A.Sz dokonuje zmian na stanowiskach które ewidentnie były
                          obsadzane za czasów cichowlasa i Szumnej przez tz ludzi PiS i Płonkowej Same
                          miernoty Zółkowskie tego są przykładem i dziwię się Andrzejczakowi że je jeszcze
                          broni,A Szmit musi dokonać wyboru czy zostaje w szpitalu czy wraca do
                          pogotowia.Pracownicy wiedzą że ma on
                          ciche wsparcie w Solidarności bo jak by nie miał to Andrzejczak by taki spokojny
                          nie był
                          • Gość: qwe Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.09, 20:04
                            Coś Andrzejczak za spokojny? moze dostał podwyżkę ? :)

• Gość: zarośnięty endrju Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 30.01.09, 16:34
                              Szumna to Szumna tamto a o najgorszym wrogu Gorzowskich szpitali nikt nic nie
                              pisze a mianowicie ; kto powołał Wandę Szumną kto kazał jej
                              wykonywać program DELITTE, kto kazał zwalniać lekarzy ,kto kazał zamknąć
                              Kardiologię,kto kazał ulepszać wizerunek szpitala pod względem finansowym, kto
                              zawnioskował o całkowitej likwidacji Szpitala na Warszawskiej, kto pozbawił
                              szpital środków unijnych itd TO Przecież
                              ELŻBITA PŁONKA TO JĄ TRZEBA ODDAĆ DO PROKURATORA.PIERWSZY KTÓRY SIĘ NA NIEJ
                              POZNAŁ TO BYŁ SAM CICHOWLAS JAK TERAZ OPOWIADA DAŁ SIĘ WPUŚCIĆ W MALINY. WRÓG
                              PÓBLICZNY NR 1 DLA GORZOWA TO NIE WANDA SZUMNA
                              • Gość: roztargniony;)) Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 30.01.09, 18:22
                                Tak,tak Szumna ,Cichowlas i inni mają po 5 lat i nie wiedzieli na co i za ile
                                się godzą.Tym sposobem nikt nie jest za nic odpowiedzialny,bo przecież E.Płonce
                                też ktoś coś kazał.Takie tłumaczenie nie jest nawet śmieszne,jest żałosne,jest
                                zwykłą prowokacją.
                                Oby zmądrzały następne pokolenia,bo tak rozumujące jest stracone.
                                Ktoś pisał,że ta pani zachowała twarz,zachowałaby jeżeli w odpowiednim momencie
                                nagłośniłaby sprawy,o których teraz tak parę osób (w tym ona sama krzyczy) i nie
                                trzymając się stołka umiała w odpowiednim momencie powiedzieć NIE.
                                "Biedna kobiecina" w momencie zagrożenia utraty posady dyrektora podsuwa kadrze
                                puste kartki do podpisu jako lojalki,też ktoś jej kazał.
                                Czas już na forum przestać zajmować się tą panią,szpitalowi potrzebne jest
                                trochę spokoju ,aby w końcu mogli określić w jakim faktycznie jest stanie ,co
                                trzeba naprawić,co można uratować,a co jest bezpowrotnie stracone,bo stracimy
                                cały szpital ,a spóźnionym obwinianiom nie będzie końca.
                                Pacjentom pozostaną podróże do innych miast albo ........... .
                                • lysy_endrju Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala 30.01.09, 19:41
                                  Szmit oficjalnie podal ile wynosi dlug, tj. 232mln
                                  (www.gorzow24.pl/news/5686/andrzej-szmit-dyrektor-szpitala-w-gorzowie-rolowanie-dlugu-to-dramat.html),
                                  czyli oponad 1/4 mniej niz poltora roku temu. Porownajcie liczby. Program
                                  Deloittle powstal z tego co pamietam jeszcze przed szumna, ktora to dopiero
                                  realizujac go narobila sobie wrogow u pracownikow, redukujac zatrudnienie. Co do
                                  funduszy unijnych... szpital zglosil 15 projektow, z ktore oddalajac (w
                                  pazdzierniku), UM twierdzil ze szpital nie bedzie w stanie je sfinansowac.
                                  Twierdzil to juz po wyborze nowego marszalka. Niestety. Kardiologii nie
                                  zamknela, to lekarze strajkujac odeszli od luzek. Wizerunek szpitala wcale nie
                                  byl ulepszany, problem w tym, iz wice marszalek nie jest w stanie odruznic
                                  zarzadzania instytucja budzetowa od przedsiebiorstwa, ktorym jest szpital.
                                  Niemam tylko pojecia, co sie stalo pomiedzy szumna a solidarnoscia. Napewno nie
                                  chodzilo o zadne dbanie o interesy pracownikow, ze nastala taka wojna, a gdzies
                                  napewno chodzilo o pieniadze, tymbardziej ze nagonka trwa nadal.
                                  • Gość: GOŚĆ Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 20:32
                                    ..tymbardziej ze nagonka trwa nadal.
                                    a KTO ZA KIM GONI?
                            • Gość: XYZ Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 30.01.09, 23:00
                              Andrzejczak zdaje się, że nie jest już pracownikiem szpitala.....
                              • Gość: rudolf Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 31.01.09, 21:49
                                jak nie jest, to co robi na szpitalu i spotyka się z Szmitem ,ma swoje biuro i
                                jest przewodniczącym Solidaruchów w szpitalu i szefuje ich sklepami
                                ,bufetami,parkingami,teraz pracownicy mówią że jakieś sklepy
                                otwiera na Chrobrego i w Frankfurcie a jego solidaruchy na niego nie dadzą nic
                                powiedzieć ,ludzie mówią że on mocno trzyma z P.O a nawet
                                że z Wozniakiem to koledzy
                    • Gość: XYZ Re: Szumna odwołana. Szmit dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 30.01.09, 22:58
                      A kto dyrektorował przed Dębczyńskim????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka