gomory Nazwał radną "chamidłem" i przegrał proces 31.07.09, 07:58 jeszcze panujacy prezydent tego kraju mogl sobie rzucic bez prawnych konsekwencji "spieprzaj dziadu". Pijaczyna ktory zrobil to samo pod jego adresem narazil sie na sankcje. Rozwaz swoje miejsce w drabinie spolecznej nim wypowiesz jakies slowa obywatelu :). Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Nazwał radną "chamidłem" i przegrał proces 31.07.09, 08:09 to chyba jakis zart jest? Obywatel ma prawo oceniac zachowanie polityka i nie ma w tym nic obrazliwego. Gdyby ta pani zachowywala sie godnie to nikt "chamidlem" by jej nie nazwal. Jak mozna nazwac jej zachowanie? "grzeczne i urocze"? AndrzejUsa: jestem z Toba! Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Nazwał radną "chamidłem" i przegrał proces 31.07.09, 08:42 Mecenas prawi, że: Na forach dyskusyjnych padają różne stwierdzenia, często bezpodstawne oskarżenia i insynuacje, zwykłe kłamstwa. Ale powiedzieć o kimś "chamidło" (tudzież głupek, wieśniak, osioł), to opinia, a nie insynuacja. Insynuacją byłoby zapytać, czy pan Iksinski przestał zdradzać żonę. Oczywiści jeżeli ktoś urzędowy w okolicznościach urzędowych mówi o kimś innym "sprzedajna dziwka", to jest kulturalny, to jest jasne i nie podlega wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Nazwał radną "chamidłem" i przegrał proces 31.07.09, 09:09 czekam na proces stare chamidło Odpowiedz Link Zgłoś
gtomasso P. Wojciechowska to wredne chamidło i... 31.07.09, 10:06 ...zakała polskiej polityki! A teraz czekam na pozew p. radna! Śmiało!!! Chętnie przegram potyczkę w sądach krajowych, a potem se wywalczę gigantyczne odszkodowanie w Strasbourgu!!! Mi tam kasy nie brakuje - poświęcę się ;) Tylko szkoda, że za absolutnie bezsensowne i sprzeczne z duchem prawa wyroki sądowe odszkodowania płacimy my wszyscy! Bo przecież nie pan/i sędzia osobiście... I to jest podstawa - trzeba jak najszybciej wprowadzić odpowiedzialność majątkową sądów i urzędników za błędne decyzje - inaczej hulaj dusza, piekła nie ma. Dowodów patologii mamy aż nadto :| Odpowiedz Link Zgłoś
madmenda Nazwał radną "chamidłem" i przegrał proces 31.07.09, 10:20 Kurcze szkoda bo wystarczył nazwać ja zerem idąc za przykładem jej socjaldemokratycznego idola Leszka M. znanego z tego jak kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Stare Chamidło!! 31.07.09, 10:41 Każdy kto wobec bliźnich używa słów typu "szmaciarze, śmierdzący emeryci, sprzedajne dziwki, psy i chu...e" jest zwykły STARYM CHAMIDŁEM i na nic tutaj się zdadzą procesy i oskarżenia! Mało tego, określenie "chamidło" to zdecydowanie delikatne określenie osoby która publicznie się tak wypowiada. Jaki niebywały tupet trzeba mieć, żeby po takiej wiązance pozywać kogoś, kto nazywa rzecz po imieniu!! Stop chamstwu, prostactwu i wulgarności!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.brzozka Re: Nazwał radną "chamidłem" i przegrał proces 31.07.09, 11:02 czy wypadałoby powtórzyć obelgę "Andrzejusa" w jakiejś zmasowanej akcji internetowej ? -czy np. można by otworzyć nowy wątek gdzie internauci mogliby masowo użyć określeń które są nie w smak tej pani ? - czy ta pani pozwie setki osób? Odpowiedz Link Zgłoś
togo13 Nazwał radną "chamidłem" i przegrał proces 31.07.09, 11:14 Andrzejusa - cieszę się, że jesteś odważny. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Nazwał radną "chamidłem" i przegrał proces 31.07.09, 11:15 Najbardziej raduje mnie w tym wszystkim brak reakcji tych obsobaczonych radnych. Widocznie poczuwają się do bycia "sprzedajnymi dziwkami, ch. itd.". Temu internaucie doradzam ciągnięcie sprawy "starego chamidła" aż do Strasburga. Odpowiedz Link Zgłoś
hi-polit1 Sąd najpierw powinien skazać radną! 31.07.09, 11:16 Sąd najpierw powinien skazać samą radną Grażynę Wojciechowską, za wyzwanie na sesji, radnych z Gorzowa od "szmaciarzy, śmierdzących emerytów, sprzedajnych dziwek, psów i ch..." To ona dała asumpt do takiej reakcji internauty, choćby właśnie za publiczne użycie słów "śmierdzący emeryci" a zatem innymi słowy "wiekowi śmierdzący emeryci" bo emeryt to brzmi człowiek w podeszłym wieku. Przecież stare chamidło ma znaczenie pejoratywne, gdyż równie dobrze internauta mógł użyć słowa "nowe chamidło" zrodzone na sesji i skoro samo słowo chamidło nie jest karalne to ze strony internauty nie była to aluzja do wieku wojciechowskiej (przez małe w.). Popieram zasadność a nawet konieczność odwołania się od wyroku i mam przekonanie o uniewinnieniu internauty w dalszym postępowaniu sądowym. Kosztami procesu należy obciążyć radną za jej napastliwe słowa wobec radnych jako osobę publiczną. Internauta "Andrzejus" nie używał wulgarnych i nieparlamentarnych słów i miał prawo - moim zdaniem - za jej zachowanie, tak ją nazwać epitetem "stare chamidło".! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin to już niestety ignorancja sędziów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 11:20 Absolutnie się zgadzam z krytykami wyroków Sądów w Gorzowie. Skazywanie prywatnej osoby za krytykowanie polityka, zresztą słuszne, bo pani radna zachowała się jak ostatnie chamidło, jest skandalem. Sądy w Polsce czeka długa droga i wiele nauki. Proponuję poczytać jednak orzecznictwo Europejskiego Trybunału Praw Człowieka na temat granic swobody wypowiedzi. Nie wiem, co robią gorzowscy sędziowie, ale najwyraźniej wolnych chwil nie przeznaczają na samokształcenie, a na szkoleniach śpią. To jest osobny skandal, bo naprawdę takich szkoleń dla sędziów jest wiele i oni przychodzą na te szkolenia przekonani o swojej doskonałości, a potem piszą takie głupoty jak wyroki w sprawie tego internauty. Uczcie się w końcu, do cholery! Ie jeszcze pieniędzy ma wydać podatnik na to, żebyście pojęli, że polityka można nazwać świnią, idiotą, chamidłem itd., jeżeli swoim zachowaniem prowokuje to tego opinię publiczną?? Pani radnej natomiast radzę, żeby zajęła się pracą w mniejszym stopniu narażającą ją na publiczną krytykę. Biorąc pod uwagę jej słownictwo, może pracować np. jak kierowniczka agencji towarzyskiej. Tam pasują takie słowa. Niestety, pani radna zachowała się jak chamidło i opinia publiczna ma prawo nazwać ją chamidłem, w bo w odczuciu opinii publicznej nim jest. Pani radnej chętnie udostępnie moje dane, jeśli się o nie zwróci. Z przyjemnością spotkam się z panią w sądzie, żeby przekonać panią, że polityk musi pogodzić się z niekiedy również obcesową krytyką internautów. A jako cżłowiek lewicy dodam, że się za panią wstydzę. Zachowała się pani jak skończona PiSówka - nadęta i żałosna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czystawuefista Re: to już niestety ignorancja sędziów... IP: *.anonymouse.org 31.07.09, 15:14 > > Pani radnej natomiast radzę, żeby zajęła się pracą w mniejszym > stopniu narażającą ją na publiczną krytykę. Biorąc pod uwagę jej > słownictwo, może pracować np. jak kierowniczka agencji towarzyskiej. > Tam pasują takie słowa. Niestety, pani radna zachowała się jak > chamidło i opinia publiczna ma prawo nazwać ją chamidłem, w bo w > odczuciu opinii publicznej nim jest. Nie można być zbyt brutalnym. Można było tą "panią" nazwać n.p. chamidłem drugiej świeżości. p.s. Patrzac na jej fizjonomie mozna się zacząć zastanawiać ile sobie wypiła przed zrobieniem jej zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 I tu Gomułka miałby rację 31.07.09, 11:24 Przypomnę, że Gomułka w swym sławnym przemówieniu sprzed lat mówił o Szpotańskim jako o człowieku żyjącym w zgniliźnie rynsztoka i o moralności alfonsa. Oczywiście nie miał wtedy racji - ale skazany nie został (Gomułka). Gdyby jednak użył takich słów w odniesieniu do tej pani - to zostałby skazany, choć miałby rację. Oto do czego doszliśmy w pomrocznieniu Polski - do modelu PZPR w sądach. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 mniej niz zero... 31.07.09, 11:27 kto napisal te slowa piosenki? prosze o pomoc...chyba nie mullerer z lewicy? Odpowiedz Link Zgłoś
diver77 Czyzby ta Pani miala jakas frustracje ? 31.07.09, 11:28 Czyzby ta Pani miala jakas frustracje zyciowa na przyklad na temat swojego wygladu ? I dlatego szuka wszelkich sposobow zeby poprzez prowokacje miec swoje 5 minut w gazecie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
diver77 Sady w Polsce to jeszcze prawie PRL ! 31.07.09, 11:35 Jak się czyta takie informacje o orzeczeniach sądów róznych instancji to się ma wrażenie że wiele decyzji nie ma nic wspólnego z respektowaniem wolności słowa i epoką którą żyjemy ! Założę się że sędziowie którzy orzekali w tej sprawie do młodej generacji nie należą lecz swoje klasy robili w PRL ? Przecież ta Pani na zdjęciu wygląda staro a przezwiska których użyła na radzie miejskiej nie są niczym innym jak przejawem chamstwa ! Więc gdzie jest jakiś problem żeby uznać że określenie użyte przez internautę było całkowicie adekwatne w świetle jej własnego zachowania ! Odpowiedz Link Zgłoś
franz.keim Nazwał radną "chamidłem" i przegrał proces 31.07.09, 11:46 Przecież miał rację ! Czy ta "pani" nie wygląda tak, jak ją Anrzejusa określił ? Dokładnie tak wygląda, a jej zachowanie potwierdza w 100% użyte wobec niej określenie. Według mnie zrobiono z tego sprawę "polityczną". Być może wydający wyrok miał jakieś powiązania z Wojciechowską. W każdym razie potwierdza się po raz kolejny powiedzenie "Prawo jest dla nas towarzyszu". Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 "Andrzejus głowa do góry!!!" 31.07.09, 11:46 Wybierz sobie wiele ciekawych komentarzy i masz gotowy materiał do odwołania od orzeczenia Sądu. Załącz je do uzasadnienia odwoławczego! Potem, po wygranej sprawie - w co nie wątpię - oskarż wojciechowską o utratę zdrowia ze względu na niewątliwy stres i rozstrój nerwowy do którego się przyczyniła! Głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry ja pierdo... co za syf i bagno 31.07.09, 11:56 wybatozyc to babsko i pogonic nago za rogatki miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Andrzejusa - wyrazy poparcia od bylego Gorzowiaka IP: 82.111.21.* 31.07.09, 12:08 Pozdrawiam i zycze wytrwalosci w walce z zakala spoleczenstwa - z checia dorzucilbym pare groszy na prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki qoorwa którą opultał buc 31.07.09, 12:09 qoorwa którą opultał buc inaczej mówiąc worek na nasienie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: philby z gór Re: qoorwa którą opultał buc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 12:31 No i "Dzidzia - Rupieć" zrobiła się sławna na cały Kraj... Sąd Gorzowski też. Odpowiedz Link Zgłoś
fackir Ciekawe czy "dziadu" jest obraźliwe? 31.07.09, 12:39 a może "małpa w czerwonym" widocznie takie epitety są normą w słownictwie polityków ale zwykli obywatele muszą być cacy i żyć zgodnie z nauką kościoła obojętnie czy są wiernymi czy nie. (wiem odjeżdżam) Odpowiedz Link Zgłoś
men_53 "co wolno wojewodzie, to nie Tobie sm..." 31.07.09, 13:02 Jest takie przysłowie: "co wolno wojewodzie, to nie Tobie sm...". Jak widać - co wolno radnej, to nie zwykłemu człowiekowi. Żałosne, że sąd podzielił to stanowisko. Widać, też zalicza się do grupy "wojewodów". Taki kraj ... . Współczucie dla skazanego. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Nazwał radną "chamidłem" i przegrał proces 31.07.09, 13:37 jestem lewicowcem, ale ta baba dała ciała i przyniosła wstyd lewicy! Po pierwsze: nie powinna wyzywać publiczne innych radnych w ten spsób (chciaż w dużej części powiedziała prawdę); Po drugie: nie powinna ścigać internauty ! Takie durne babska przynoszą wstyd lewicy i upodabniają ją do chamskich "pisiorów" i faszyzujących aferzystów z PO ! Odpowiedz Link Zgłoś