thebird1 24.08.09, 20:23 Ojjj! Józek Finster to potrafił zawsze robic interesy. Teraz juz nie komuna, a On potrafi i to jednoosobowo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: login_t Re: Raport o spółkach miejskich: Kryzys Słowianki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 08:50 Wyjścia są dwa: przesunąć towarzysza z basenu na budownictwo a towarzysza z budownictwa na basen. Albo niech miasto wykupi dla wszystkich mieszkańców lekcje pływania. "Udoskonalenia pływania", żeby się nikt nie czepiał. Odpowiedz Link Zgłoś
dobry_prezydent Re: Raport o spółkach miejskich: Kryzys Słowianki 25.08.09, 09:34 Gość portalu: login_t napisał(a): > Albo niech miasto wykupi dla wszystkich mieszkańców lekcje pływania. Miasto od lat finansuje powszechną naukę pływania dzieci. To ukryta dotacja z budżetu Gorzowa via wydział oświaty wprost do mieszka Słowianki Uczciwy prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klodawa a czy to czasami nie były opcje walutowe ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 17:42 mam takie podejrzenia,że mógł ktos grać publicznymi pieniędzmi w takiego pokera z bankami pt "opcje walutowe". Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmmm000 strata słowianki -1,063 mln ludzie to jest miliard 25.08.09, 10:05 Miliard złotych w pelcy za... basen. Ktoś powinien za to siedzieć! Na prawdę w tym mieście nie ma na co wydawać pieniędzy? Wszystko już jest takie piękne, lśniące i nowe? Ile by było za to NOWYCH tramwajów??? Ciekawe ile w dół ciągnąć będzie filharmonia. Już teraz nikt tu nie chce występować, to i ona będzie stała pusta i ciągnęła kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: strata słowianki -1,063 mln ludzie to jest mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 11:00 To jest jeden milion sześćdziesiąt trzy tysiące złotych. Budżet gorzowa całego to czterysta milionów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woka Re: strata słowianki -1,063 mln ludzie to jest mi IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.08.09, 11:52 "Zaangażowanie GTBS, pod zarządem Mariusza Guzendy, w działalność deweloperską doprowadziło do ujemnego wyniku finansowego spółki w wysokości 197,7 tys zł" też mi strata... trzeba było jedno mieszkanie taniej pchnąć przed zamknięciem bilansu i po sprawie. kiedyś w wiadomościach podali że Lasy Państwowe zanotowały przeszło 4 mln straty za jakiś tam rok. Skandal był jak byk. A okazało się że 4 mln Lasy mogą zarobić w jeden dzień. Pisanie w takim przypadku o stracie GTBS w wysokości niecałych 200 tyś nie ma sensu albo wymaga komentarza. Ludziska jednak głównie nagłówki czytają... Odpowiedz Link Zgłoś
dobry_prezydent Re: strata słowianki -1,063 mln ludzie to jest mi 25.08.09, 15:55 Gość portalu: woka napisał(a): 197,7 tys zł" > też mi strata... > trzeba było jedno mieszkanie taniej pchnąć przed zamknięciem bilansu i po sprawie. "Gdyby nie zakup mieszkań przez miasto, strata GTBS przekroczyłaby ponad 1,5 mln zł" Rzeczywiście jedno mieszkanie więcej za publiczne pieniądze przy interwencyjnym zaskupie mieszkań dla ratowania bilansu GTBS nie robi różnicy. Urząd Miasta powinien w jeszcze większym stopniu dotować miejskie spóki, w których prezesi bez wykształcenia, za to koledzy misia wkuwają podstawy biznesu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: strata słowianki -1,063 mln ludzie to jest mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 15:57 Gość portalu: woka napisał(a): > trzeba było jedno mieszkanie taniej pchnąć przed zamknięciem bilansu i po spraw > ie. Urocze. Wówczas, oprócz laurki od Gazety, czeka prokurator z zarzutem o działanie na szkodę spółki. A wynik finansowy wychodzi jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Raport o spółkach miejskich: Kryzys Słowianki IP: *.gorzow.mm.pl 25.08.09, 16:43 ogłosiliście wyniki kontroli na słowiance czas na ujawnienie wyników kontroli w pozostałych spólkach miejskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J1 nastepny garb: CEA IP: *.nc.res.rr.com 25.08.09, 17:50 za chwile miasto bedzie dokladac nie tylko milion do Slowianki ale z 5 do CEA Zamiast dofinansowac szkolnictwo wyzsze, uzbrajac tereny pod inwestycje mieszkaniowe czy dla np.KSSSE albo jeszcze zatrudnic firme zewnetrzna od sciagania inwestor tak jak zrobila to LODZ. My wydajemy miliony na bzdury, na stadion zuzlowy, na CEA, na fontanny bez wody, na przejscia podziemne bez monotoringu(to jest glupota wydac miliony, a nie miec paru tysiecy na kamery) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodopij Re: Raport o spółkach miejskich: Kryzys Słowianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 18:52 PWIK za cały zysk stawia sobie "coś" ze śliczną elewacją, złotymi klamkami,szklanymi dachami. Kto to wymyślił? zatwierdził do realizacji,ustalił budżet? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Raport o spółkach miejskich: Kryzys Słowianki 25.08.09, 20:45 Ciekawe, ile mln straty w tym roku przyniosl OSiR? Wiecie, kapielisko, strefa platnego parkowania - jest gdzie wrzucac koszty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Raport o spółkach miejskich: Kryzys Słowianki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 07:36 Ręce opadają jak czytam takie posty.Proponuje wybudować jeszcze z 10 kościołów aby gorzowianie mieli większy dostęp do rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird Re: Raport o spółkach miejskich: Kryzys Słowianki IP: *.gorzow.mm.pl 26.08.09, 12:19 Dodałbym ,ze z forsy podatników wyremontować pozostałe siedziby czarnych za pozostałe pieniadze podatników. Na pałac biskupi czerwony prezydent i rada (na kolanch) dali 500tys zł. Wczesniej Katerdra,kościół na grobli, oswietlenia posiadłości watykańskich Wiadomo ,że to jak w błoto.Nawet brak opieki rodziny Józefa na miastem Zabierajacych głos w sprawie naszych -podatnikow -pieniedzy niewielu . Nie tylko na kolanach ale w strachu przed sukienkowymi dają przyzwolenie na marnotrawienie pieniedzy m. Gorzowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezio Re: Raport o spółkach miejskich: Kryzys Słowianki IP: *.centertel.pl 26.08.09, 15:54 odbiegasz od tematu, thebird, a tu sprawa jest powazna, bo o ile rozumiem chec podejmowania przez miasto inwestycji w kryzysie gospodarczym, co jest jakims pomyslem, to widac z tego raportu golym okiem, ze jedynie te spolki, ktore podniosly ceny na uslugi i ktorych uslugi sa do zycia koniecznie potrzebne, te spolki maja jakis zysk. Pozostale strate. Ale tak to jest, gdy partyjne koneksje w tym miescie sa wazniejsze niz skutecznosc i wiedza szefow. Zadni sukienkowi tu do rzeczy nic nie maja. I pierwsze slysze, ze Katedra zostala odrestaurowana ze srodkow miasta. O ile wiem proboszcz staral sie o srodki unijne. Grobla rowniez. Mnie bardziej ciekawi kto dostal te kase, ktora miala isc na krzaki przy obwodnicy, to takze niezla sumka... Odpowiedz Link Zgłoś