Dodaj do ulubionych

fajna stronka z dietami

03.01.10, 01:13
fajna stronka,odchudzam sie ,polecialo juz 18 kilo ,ale brak mi pomyslow.Przy
3 dzieci nie mam czasu na wymyslanie co by tu jeszcze sobie ugotowac(wystarczy
ze wymyslam dla rodzinki)i szukam jakis przepisow a raczej jadlospisu, zebym
mogla sie tego trzymac i nie musze wymyslac. Jesli macie jakies ciekawe
stronki to bede wdzieczna za wrzucenie.a jeszcze kilka kilo chciala sie pozbyc.
Obserwuj wątek
    • izarepa1 Re: fajna stronka z dietami 03.01.10, 19:59
      czesc!
      a nie podzielilabys sie swoimi sposobami na zrzucenie paru kilo?
      ja ponad poltora roku po ostatnim porodzie nadal mam za duzo kilogramow
      ( 66) i rozleniwionego, sflaczalego cielska...
      dzieki i pozdrawiam,
      izolda
    • cler27 Re: fajna stronka z dietami 05.01.10, 12:19
      Witam !
      Zdradź sekret, proszę, jak zrzuciłaś te kilogramy.
      Ja, pomimo karmienia piersią, nie potrafię zgubić pociążowych
      kilogramów...
      Pozdrawiam smile
      • 3-mamuska Re: fajna stronka z dietami 05.01.10, 16:00
        cler27 napisała:

> Witam !
        > Zdradź sekret, proszę, jak zrzuciłaś te kilogramy.
        > Ja, pomimo karmienia piersią, nie potrafię zgubić pociążowych
        > kilogramów...
        > Pozdrawiam smileDla ciebie proponuje odstawic slodycze,zmnienic talerz na
        mniejszy,nie jesc po 18-19 godzinie, nie dojadac miedzy posilkami,zamienic
        prodykty na mniejsza zawartosc tluszczu,spacer, jesli nadal karmisz piersia.
        OK dziewczyny juz pisze:
        -zaczelam od kupienia wagi do zywnosci elektronicznej i zeszytu,i wydrukowanie z
        internetu tabeli wartosci kalorycznej,i kupienia mniejszego talerza,wszystko
        zapisywalam,b
        -ustalilam ze bedej jesc 3 posilki dziennie ,bo wstaje okolo 9.30 a ide spac
        okolo 22 (o 10 14 i 18 trzeba tego bardzo pilnowac bo wtedy organizm wie kiedy
        ma trawic i kiedy bedzie nastepny posilek i nie musi robic zapasow,
        -sniadanie (2 kromki ciemnego pieczywa,i na co mialam ochote nawet pasztet ale
        cienko, lub maslo i warzywa ogorek czy pomidor,ser lub chuda wedlina,albo platki
        kukurydziane z mlekiem tym najchudszym,)
        -odiad mieso gotowane lub pieczone bez skory,200g ziemniakow i surowka bez
        smietany,lub zupa z mala iloscia ziemniakow bez smietany i maki,w niewielkiej
        miseczce,okolo 300g,
        -kolacja jesli na obiad byla zupa lub bylam bardzo glodna to jadla to samo co
        sniadani czesciej chlebniz platki,jesli nie to jadla salatke owocowa (np.banan
        gruszka i garsc winogron, owoce moga byc dowolne lub arbuza ma strasznie malo
        kalori,KONIECZNIE 1.5 LITRA WODY BEZ WODY CIEZEJ SIE CHUDNIE,dieta 1000-1200
        kalori ja akurat siedze w domu wiec nie musze jesc wiecej,osoba ktora pracuje
        lub dzien jest dluzszy to moze wprowadzic jeszcze jeden posilek,
        Poczatkowo bylo ciezko,przyzwyczaic sie do warzenia produktow pozniej nabralam
        wprawy,cwiczylam 30 minut dziennie wieczorem,a i kawa dziennie i 1 herbata z
        lyzeczka cukru.Wazne poczatkowo jadla patrzac na zegarek, zeby bylo okolo 20
        minut (po tym czasie do mozgu dociera wiadomosc ze jedlismy i czujemy sie
        bardziej najedzeni dobrze gryzlam kazdy kes,wczesniej jadlam bardzo szybko)Po
        miesiacu w niedziele pozwalamam sobie na np.2 galki lodow lub malenkie
        ciasteczko do kawy,ale powiem szczerze ze wogole mnie nie ciaglo do slodyczy,i
        okolo 15 zeby zdazyc spalic do wieczora.Jak sprzatam lub gotuje to zakladam
        sluchawki i przy tym tancze sobie w mniejscu,mozna jesc orzechy(garstke) bo maja
        wiecej proiein niz weglowodanow a od weglowodanow sie tyje.Dlatego podalam
        strone z dietami bo tam nawet mozna zjesc lody byle zmniescic sie w dziennej
        dawce kalori.Kiedys zjadlam opakowanie paluszkow ,tak mi sie chcaialo obliczylam
        ile bylo to kalori i tego dnia zjadlam tylko sniadanie a zamiast odiadu paluszki
        i na kolacje arbuza.Alternatywa do tej diety jest jedzenie miesa ,serow i jajek
        czyli protein z warzywami, ale ja nie moge zyc bez ziemniakow czy chleba,
        robilam tez nalesniki wazac wszystko i wiedzialm ile kalori ma jeden nalesnik.
        • cler27 Re: fajna stronka z dietami 11.01.10, 08:35
          Witam !
          Dzięki za długi opis.
          Jakbyś jednak mogła podać adres www tej strony z dietami...
          Pozdrawiam
          • 3-mamuska Re: fajna stronka z dietami 13.01.10, 18:45
            Sorry zapomnialam dodac w pierwszym wpisie.Ta jest na 1000 kalori.
            www.diety.tox.pl/dieta_1000kcal.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka