moni692 03.05.10, 17:07 W ciagu 5-6 miesiecy? Tylko bez diet cudow, bo po tych ma sie najlepszy efekt jojo! Jak to zrobilyscie ze tyle schudlyscie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 17:15 Nigdy tyle nie przytyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 17:25 Dlatego z chęcią podzieliłaś się radą Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 17:29 Oczywiście. Po 4 dniach siedzenia w chałupie z przerwą na niezbędne zakupy, po prostu tryskam znakomitym humorem. Nie wiem jak można przytyć 20 kg, pomijając branie leków, dramatyczne zaburzenia hormonalne. Pewnie 4-5 miesięcy na schudnięcie bez efektu jojo to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 17:35 Normalnie,jak się za dużo je. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 17:42 Yyy dorosły człowiek raczej powinien wiedzieć ile i czego jeść, żeby nie utyć dramatycznie. Ostatecznie tabele z kalorycznością produktów są powszechnie dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 17:48 Zapewne jesteś osoba,co je żeby żyć.Albo ma to szczęście,że nie musi z tych tabel korzystać,albo straszliwie ich pilnuje i stąd to:jakże ona mogła się tak zapaść. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 18:23 Właśnie nie. Lubię jeść, muszę jeść bardzo regularnie, żeby poprawnie funkcjonować, męczy mnie monotonia w jedzeniu. Skłonności do tycia nie mam, ale gdybym wpieprzała codziennie paczkę czipsów (mogę, na luzie, uzależniają), dużo słodyczy i spłukiwała litrami napojów gazowanych + dokładała tłuste mięso, zupy z zasmażką etc. TO BYM UTYŁA. W końcu ciągły wrzut zbyt wielu kalorii by się odłożył, bo nie pracuję jako górnik dołowy czy pływak olimpijski. Nie myl w miarę racjonalnego odżywania się z głodzeniem. Jem słodycze, pieczywo, czasem makaron, ziemniaki, czasem pizzę, naleśniki etc. ale nie tyle, żeby potem nie móc się ruszyć z przeżarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 18:30 Ale zdajesz sobie sprawę,że wcale nie trzeba jeść tych czipsów,tłustych mięs pic kol żeby utyć.Nawet bardzo zdrowa kuchnia w nadmiarze i to niekoniecznie prowadzącym do niemożności ruszenia się po posiłku doda dodatkowych kilogramów. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 04.05.10, 14:34 Gryzelda, ale czy mozna nie zauważyć wczesniej, że sie tyle, i wczesniej powiedziec sobie stop? Ja tego nie rozumiem, bo sama czuje po ubraniach i widze na sobie każde kilo-dwa więcej. Wtedy trzeba sobie powiedzieć: czas na diete No ale stalo sie, jest 20 kilo do zrzucenia. Moim zdaniem też 4-5 miesięcy to stanowczo za mało na racjonalne oschudzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 04.05.10, 14:39 Można.Ale się nie chce.Bo chcenie oznacza działanie,a działanie to jakiś wysiłek.Lepiej po prostu kupować coraz większe ciuchy narzekając,że rozmiarówkę zaniżają i jęczeć,że tyje się z powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 18:17 gryzelda71 napisała: > Normalnie,jak się za dużo je. Po sobie to wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 18:20 po biadoleniu znajomych ojej nic nie jem a tyje Bo ja jakas choroba,to warto podjąć leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 18:23 gryzelda71 napisała: > po biadoleniu znajomych ojej nic nie jem a tyje > Bo ja jakas choroba,to warto podjąć leczenie. hehhe no tak ,ale powiem Ci ze znam otyłe osoby które wcale nie jedzą więcej niż szczupłe osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 18:32 A ja nie znam osób,zdrowych rzecz jasna,co jedzą tyle samo,a znacząco różnią się masą ciała Odpowiedz Link Zgłoś
tully.makker Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 18:44 Nie wiem jak można przytyć 20 kg, pomijając branie leków, Ja biore leki powodujace przybieranie na wadze, ale dziekci trosce o kalorycznosc posilkow i regularnym cwiczeniom przez prawie 3 lata przytylam tylko 5kg. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 17:15 Montignac (nie głodzenie się!)+ dużo wody (2l dziennie) + zielona herbata + umiarkowany ruch. 3-4 miesiace wystarczą Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 23:58 To super sposob, ale to nie jest dieta odchudzajca tylko sposob zywienia na dluzszy czas. Ale fakt czlowiek sie nie glodzi i ladnie chudnie, przetestowane prawie 30 kg mniej w ciagu 6 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 17:34 Ja kiedyś schudłam 9 kg w 3 miesiące: zastosowałam dietę 1000 kalorii, codziennie 4 posiłki w małych porcjach, ostatni ok. 17.00-18.00, codzienny spacer po pracy 3 km i pół godziny gimnastyki żadnych środków farmakologicznych. Najgorsze są pierwsze dni kiedy trzeba obkurczyć żołądek, przyzwyczajony do większych porcji jedzenia, potem już jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 17:39 Moim zdaniem, pewnie można tak szybko schudnąć 20 kg., ale efekt jojo murowany. Polecam jednak przy tak dużym chudnięciu zasięgnięcie rady dietetyczki, ustawi dietę.W rodzinie pewna kobieta schudła ponad 30 kg. (chudła rok przy konsultacjach z dietetyczką), nie ma efektu jojo, tyle że ona zmieniła NA TRWAŁE nawyki jedzeniowe, bo jeśli schudniesz, a potem wrócisz do dawnego sposobu odżywania, który spowodował takie utycie, na darmo się męczyłabyś. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 17:46 ograniczenie kalorii i ruch,innego sposobu nie mana zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 17:51 Ja w ciągu ostatniego roku schudłam więcej, ale mój sposób raczej się nie nadaje do naśladowania, bo ja nie wiem, jak to zrobiłam, podobnie jak nie wiem, jakim cudem tak strasznie przytyłam. Najbardziej spektakularny spadek wagi nastąpił na porodówce - wychodziłam o 15 kilo lżejsza. Triss - przytyłam w ciąży 40 kg. Po roku zostało mi jeszcze z 10, ale cały czas chudnę. Słowo daję - ani teraz się nie odchudzam, nie stosuję żadnych diet, ani w ciąży się nie obżerałam, tryb życia podobny, odżywanie też. Jestem po prostu jednym z tych nielicznych przypadków, ktorym organizm w czasie ciąży wariuje i odkłada zapasy, a podczas karmienia piersią te zapasy zużywa. To moje trzecie dziecko, w poprzednich ciążach było podobnie. Aha, dobre 10-15 kg mojej wagi ciążowej to była woda, strasznie puchłam. Dlatego właśnie w czasie połogu spadło mi ok. 20 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 18:20 Zaraz pewnie powie Ci triss ze jak mogłaś tyle jeść,dobre rady cioci kloci Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 18:33 Gabi jak jesteś chora to zrób badania.Jak okaże się że zdrowa to spisuj co i kiedy zjadasz.Możesz się zdziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 18:38 Teraz jest modna dieta Dukana.Próbowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 19:02 gryzelda71 napisała: > Teraz jest modna dieta Dukana.Próbowałaś? znam Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 18:53 > Triss - przytyłam w ciąży 40 kg > Aha, dobre 10-15 kg mojej wagi ciążowej to była woda, strasznie puchłam ja w kwestii formalnej. Zatrzymanie wody to nie tycie przeciez. Tycie to rozrost tkanki tluszczowej a nie wody. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 19:34 vibe-b napisała: > > > Triss - przytyłam w ciąży 40 kg > > > Aha, dobre 10-15 kg mojej wagi ciążowej to była woda, strasznie puchłam > > ja w kwestii formalnej. Zatrzymanie wody to nie tycie przeciez. Tycie to > rozrost tkanki tluszczowej a nie wody. > Racja. Przybrałam na wadze zatem A tkanki tłuszczowej przybyło mi powiedzmy 20 kg (pi razy oko -> 40 - 10 wody - 10 normalnego przyrostu ciążowego, czyli prawie pięciokilowe dziecko, łożysko, wody plodowe itp). Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Adipex n/t 03.05.10, 19:03 studente.pl/artykuly/3690/Zabojczy-lek-na-odchudzanie/ Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Adipex n/t 03.05.10, 20:11 Hehe, najlepsze te komentarze pod artykulem Odpowiedz Link Zgłoś
moni692 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 19:19 Tris, to ze czytac umiesz to juz wiemy, z rozumieniem tekstu pisanego juz nie za bardzo, pewnie dlatego ta malo platna praca w budzetowce. Tobie juz podziekuje, idz wylewac jad gdzie indziej . Widze, ze moje pytanie podzialalo na co niektore emamy jak plachta na byka. Prosze o konstruktywne odpowiedzi, a innym emamom dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 20:30 << Prosze o konstruktywne odpowiedzi, a innym emamom dziekuje! A jakich się odpowiedzi spodziewałaś? Że ktoś się podzieli jakimś sposobem-cudem? Najlepszy sposób to znana od dawna dieta Mniej Żreć. I więcej się ruszać. Co do ludzi którzy twierdzą,że mało jedzą i tyją to albo są chorzy albo kłamią na temat fatycznego spożycia jedzenia.Od powietrza się nie tyje a tu kanapeczka,a tam łyk coli czy innego cholernie słodzonego paskudztwa a kalorie lecą.No i spędzając godziny przed kompem albo TV o otyłość nietrudno. Wizyta u dietetyka konieczna aby sobie krzywdy nie narobić szybkim odchudzaniem (np.zatrzymanie miesiączki). Odpowiedz Link Zgłoś
moni692 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 20:37 Szkoda thorgalla, ze czytac nie umiesz. Ja NIE MAM ZAMIARU tutaj tlumaczyc DLACZEGO przytylam, bo nikomu nic do tego. Czy sie OBZERAM czy NIE, to moja sprawa. NIE PYTALAM jak sie obzerac, tylko pytalam o doswiadczenia w SPRAWIE chudniecia. Krotkotrwale diety mnie nie interesuja! Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 21:24 >>> Czy sie OBZERAM czy NIE, to moja sprawa. Pierwszy krok do sukcesu to uświadomienie sobie,gdzie popełniasz błąd i go eliminowanie.Skoro to Twoja sprawa to po co zakładałaś ten głupi wątek? >>NIE PYTALAM jak sie obzerac Masz rację,nie pytałaś.Zdobyłaś już na ten temat obszerną wiedzę. >>> Krotkotrwale diety mnie nie interesuja! To Ty nie umiesz czytać bo nic nie pisałam o krótkotrwałych dietach. Odpowiedz Link Zgłoś
moni692 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 21:28 thorgalla - Ty zalozylas, ze ja sie obzeram (no bo grubi tylko mowia, ze nie jedza duzo). Skoro myslisz, ze ten watek jest glupi, to po co sie udzielasz? Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 04.05.10, 08:00 Nie ma to jak zrozumienie. Może trudno Ci to pomieścić w swojej główce, ale są osoby, które mało jedzą, a tyją. Nie będę Cię przekonywać, wiem, ile kosztuje mnie utrzymanie wagi po ciąży, wcale nie tak niskiej. Zapisuję to, co jem, mieszczę się w 1200 kaloriach, ćwiczę godzinę 5 razy w tygodniu a szczupłą trudno mnie nazwać. Nie masz takich problemów, nie zrozumiesz, możesz co najwyżej powyżywać się na tych "żrących". Pewnie gdybyś mnie zobaczyła, pomyślałabyś, że odżywiam się hamburgerami i colą, a ja tego na oczy nie oglądam. Do autorki postu: zacznij od diety niskowęglowodanowej: bez pieczywa, ryżu, makaronu: warzywa, owoce (tylko do południa), białko w postaci mleka, ryb i mięsa białego. Wytrzymaj 3, 4 tygodnie (w zależności od spadku wagi), po czym wprowadź raz dziennie kromkę chleba, ryż lub kaszę. To zdrowa dieta, wraz z umiarkowanymi ćwiczeniami można bezpiecznie schudnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 04.05.10, 09:30 Spożywasz 1200 kcal,ćwiczysz 5 razy w tygodniu i masz problem z utrzymaniem wagi,wręcz piszesz o jej nadmiarze?Czy to cie nie zastanawia?Robiłaś jakieś badania? Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 04.05.10, 14:19 Tak wyobraź sobie, że mnie zastanawiało i zastanawia cały czas. Zrobiłam badania hormonów tarczycy i płciowych - wyszły w granicacj górnej normy. Zaden lekarz w każdym razie nie uznał, że potrzebuję leczenie. Ponieważ jednak utrzymanie wagi kosztuje mnie dużo energii i dosłownie walczę o to, by nie przytyć, uważam, że nie warto generalizować. Moje problemy z wagą zaczęły się po ciąży, choć przytyłam typowo i zdrowo - 12 kilo, nigdy nie wróciłam do normy. Dlaczego, nie wiem, pewnie jakoś jednak te hormony nie tak pracują, ale niby zdrowa jestem. W ten sposób od pięciu lat jem mało i muszę stale zważać na to, co jem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kasia13 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 05.05.10, 15:59 Moze paradoksalnie piwnnas jesc.. wiecej? Organizm dostaje za malo energii, wiec ja oszczedza i spowalnia metabolizm. Moze wybierz sie do dietetyczki? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 05.05.10, 18:35 No niestety, są takie osoby. Też mi się zawsze wydawało, że żeby tyć, to trzeba nie wiadomo ile jeść. Sama na siebie najeżdżałam, bo jak można tyle przytyć w ciągu paru lat, skoro wyniki wszystkie są niby dobre. A tu zonk. Można jeść normalnie, nawet starać się chudnąć bez drastycznych diet, a małe potknięcie w diecie od razu powoduje tycie. I nie zawsze da się łatwo stwierdzić, co jest nie tak. Pełna diagnostyka hormonalna w kierunku policystycznych jajników, trzy duże kartki wyników wszelakich, które widziało kilku lekarzy, w tym jeden profesor. Po dwóch latach chodzenia po lekarzach trafiłam na takiego, który połączył pozornie ze sobą nie połączone wyniki, które dały diagnozę. Jakbym do niej nie trafiła, to nadal by było, że ściemniam, że nie jem, a tyję, a to po prostu jeden z przejawów choroby. I nie, nie piszę tego po to, żeby kogokolwiek usprawiedliwiać (w tym mnie), ale żeby może ktoś pomyślał, że przyczyna nie zawsze musi być oczywista. I jest to strasznie frustrujące, kiedy człowiek się nie obżera, niby nie jest chory, a przez kilka dni zje nieco lepiej i 2 kg na stałe na plusie. I teraz diagnoza też mi nie daje usprawiedliwienia, żeby jeść i się odchudzać pomimo tego, że będzie akurat trudno, ale daje mi wiedzę i zrozumienie tego, co się dzieje. Właśnie trochę więcej zrozumienia, nie każdy jest gruby, bo się objada jak prosię. Odpowiedz Link Zgłoś
moni692 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 19:48 ja_w_twoim_wieku ja zawsze moge schudnac! ty niestety na zawsze pozostaniesz idiot(k)a. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 20:07 A odsysanie tłuszczu też odchudza Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 20:18 Mogę Ci poradzić tylko jedno - idź do rozsadnego dietetyka. Do rozsadnego, bowiem część znanych mi dietetykow to fanatycy, którzy nie są w stanie zrozumieć, ze nie sposób zrezygnować z pracy , aby utrzymać dietę. Mnie np. nakazano jeść o wyznaczonych porach, a gdy stwierdziłam,z e nie mogę przecież jeść w czasie wykladów - kazano odwolac wyklad. I nie rozumiano, ze nie wolno jeść sałatki w bibliotece Od razu odradzam "sieciowych" dietetyków. Moja kolezanka wprawdzie schudła 8 kg na diecie Vitalii, ale to dieta IMO niezbyt zdrowa, dosyć idiotycznie ulożona i droga. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 23:20 Podpisuję sie pod verdaną, ja co prawda mam problem w druga strone, jak przytyć, ale bliska mi koleżanka, miała dużą nadwagę, przez kilka lat stosowała naróżniejsze diety i dietki, wyniszczając swój organizm, w końcu trafiła do bardzo dobrego dietetyka, na efekty trzeba było chwilę poczekać, ale opłacało się bo dziewczyna wygląda fajnie, a najważniejsze ze nie tyję, no i dieta skomponowana była tylko i wyłącznie dla niej, zawierała wszystkie niezbędne składniki dla jej organizmu, dobrze się czuła, i najważniejsze jest bardzo zadowolona z efektu Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 23:28 zapomniałam napisać ze oprócz dobrze skonfigurowanej diety dietetyczka zaleciła jej duzo ruchu, koleżanka zapisała się na siłownię, i zaczęła biegać, tak jej się to podoba ze teraz juz nie musi się tak "katować", ale codziennie biega z tymże teraz juz dla przyjemności. Schudła 25 kg w ciagu roku. Może to nie szybko (chociaż ja się nie znam na odchudzaniu) ale trzyma wagę Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 20:18 gryzelda71 napisała: > A odsysanie tłuszczu też odchudza wiesz jak to boli Odpowiedz Link Zgłoś
kawad Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 20:48 Ja schudłam w ciągu 3-4 miesięcy okło 17 kg. Zastosowałam dietę "smacznie dopasowana". Dieta dopasowana przez dietetyczkę na stronie www.vitalia.pl. Niestety nie za darmo ale warto było zapłacić coś koło 40 zł za miesiąc. Najpierw dałam o sobie info co lubię jeść, co z diety wyrzucić, ile dziennie posiłków chcę jeść. (wszystko w kwestionariuszach). Pytali też o tryb życia, ewentualne choroby i alergie do uwzględnienia itp. Potem otrzymałam dla siebie dietę (co tydzień nowa porcja). Zaczęłam od 1400 kcal. Gdy już schudłam była dieta stabilizująca żeby nie było efektu jojo. Pomału wracałam do normalnej ilości kalorii. Generalnie zmieniłam swoje nawyki żywieniowe (teraz jem baaardzo mało pieczywa, makaronu, smażonego, więcej warzyw, piję wodę). Nie przybieram na wadze. Od zakończenia diety minął rok. Odpowiedz Link Zgłoś
moni692 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 20:56 O to swietnie. Ja chce wiecej wody pic ( teraz pije za malo wody, a za duzo kawy), bo napojow slodzonych nie pije juz od paru lat. A z jakiej wagi startowalas? Ja sie na razie zastanawiam nad silownia, ale z czasem jest u mnie aktualnie kiepsko, a i karnet jest drogi. Jako alternatywe mam jeszcze crosstrainer. Odpowiedz Link Zgłoś
kawad Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 21:35 Startowałam z 82 kg. Nie chciałam schudnąć aż tyle ale samo poszło piorunem. Podejrzewam że u mnie dużo dało drastyczne ograniczenie pieczywa, słodyczy i ziemniaków z sosikiem Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 21:19 Cóż, to znaczy, ze przedtem musiałaś jeść albo za dużo, albo bardzo niezdrowo... Mnie ta dieta własciwie nie pomaga - niewiele rózni się od mojego zwyklego jedzenia, tyle,z e polowa rzeczy jest smazona. Gdybym jadła wsdzystko to, co mi polecaja, to zamiast schidnąć 2 kg w miesiąc, pewnie bym sporo przytyła... Odpowiedz Link Zgłoś
moni692 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 21:25 Nie zmienilam ilosci/jakosci jedzenia w porownaniu z tym z przed 4 lat (waga 56 kg). Jedyne co to przeprowadzilam sie na wies, kupilam auto i zmienilam prace na siedzaca . Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 22:07 Ale zmieniłaś wiek - to wystarczyMozna odżywiać się byle czym w mlodosci i się nie tyje, potem już nie. Dla mnie ta dieta to porazka - co drugi dzień coś smazonego, polecane produkty Frostu - panierowane filety - super przy odchidzaniu, mrozonki konkretnych firm, masło, slodkie serki... Odpowiedz Link Zgłoś
moni692 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 22:15 To prawda. Wprowadzam w zycie zmiany dotyczace odzywiania i zobacze jak wszystko bedzie sie dalej toczyc. A co do konkretnych mrozonek, to nawet nie moglabym ich kupic - bo mieszkam za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 04.05.10, 14:38 Moim zdaniem ta dieta jedynie "dyscyplinuje", żeby nie jeść za dużo i jako taka moze się sprawdzić - jeśli nadmierne jedzenie jest przyczyną nadwagi. Natomiast poza tym jest to głównie reklama produktów konkretnych firm, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 21:02 Nie przytyć w czasie ciąży, a potem urodzić - straciłam tak około 12 kilogramów. Ale nie polecam, bo lekarze pod koniec już zaczynają ochrzaniać. A tak na poważnie, to podejrzewam, że nie przytyłam w tej ciąży, bo dziecko rosło, a ja chudłam dzięki wywaleniu coca-coli od początku i diecie cukrzycowej od połowy. Pozbycie się cukrów sporo daje, ale nie wiem, czy 20 kg na tym zrzucisz. Odpowiedz Link Zgłoś
moni692 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 21:06 Asia, w ciazy to ja sporo przytylam, ale w ciagu 6 tygodni wszystko zrzucilam. Teraz waze (o zgrozo co dla niektorych 7 kg mniej anizeli przed ciaza. W ciaze narazie nie zachodze, najpierw chce zrzucic kilogramy. Odpowiedz Link Zgłoś
n_stynka Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 21:56 dietetyczka Odpowiedz Link Zgłoś
ms135pt Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 03.05.10, 22:15 wybrac sie do dietetyka, bez tego nie bedzietrwałego efektu a w sprawie wysiłku najpierw do lekarza sportowego a pozniej trenera. inaczej i taniej sie da, ale moze nie byc to bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 04.05.10, 00:56 dieta antygrzybicza (w skrócie: zero cukru, mąki pszennej i mleka oraz wszystkich rzeczy ktore te składniki zawierają) - stosujemy z musu całą rodziną i ludzie nas nie poznają na ulicy... u mnie jeszcze karmienie piersią w zestawie, ale mąż nie karmi a też chudnie, choć wolniej niż ja Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Moja dieta 04.05.10, 05:53 Nie byłam u dietetyczki. Odstawiłam przede wszystkim chleb, no i naturalnie zero słodyczy. Choć jogurty pozostały w mojej diecie. Jadłam wędlinę, sery białe, warzywa, ryby, mięso duszone. Oczywiście nie w jakichś mega ilościach. Ale jadłam co chwila, żeby nie czuć głodu. Po 17 juz nic. Do tego czerwona lub zielona herbata. Schudłam 27 kg. Po drodze miałam chyba anemię (chyba, bo nie robiłam badań). Było mi słabo, szumiało w głowie. Pomogły mi witaminy oraz trochę więcej jedzenia. Ale ja chudłam dośc długo, bo około 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 04.05.10, 09:38 dieta + sport (aerobic, plywanie) Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 04.05.10, 09:46 Mój mąż schudł w ciągu pół roku 20 kg. Był na diecie proteinowej (autor diety Pierre Ducan). Niestety dieta jest restrykcyjna - jeśli lubisz nabiał, chude mięso drobiowe, owoce morza i ryby, to możesz spróbować. Efektu jojo nie ma jak dotąd - niedługo minie rok. Ale odzyskał 2 kg. Mąż teraz nie stosuje tej diety, ale uprawia sport. Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 04.05.10, 09:59 Ja schudłam na diecie eliminacyjnej, szukając co uczula moje, karmione piersią dziecko Schudłam ładnie, teraz utrzymuję wagę, po prostu zdrowo się odżywiając. Maja mama schudła dwa razy tyle, co ty sobie wymarzyłaś, w ciągu pół roku, na diecie cukrzycowo-wątrobowej. A koleżanka na diecie proteinowej schudła kilkanaście kilo w kilka miesięcy. Żadna z nas nie zwiększyła przy tym swojej aktywności fizycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
ankh_morkpork Podobno skuteczna jest dieta dr Pape 04.05.10, 15:23 czytałam ostatnio o niej tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,86228,98778905,98778905,Dieta_dr_Pape_2.html Nie trzeba się głodzić, je się do syta. Trzy posiłki dziennie, co może być wygodne dla osób pracujacych zawodowo poza domem. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Motywacja filmowa? ;) 05.05.10, 14:51 www.youtube.com/watch?v=wSZ44SjG2lI Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 ruszać się ruszać się ruszać się 05.05.10, 15:37 ja co prawda w ciąży przytyłam raptem 6 kg, więc nie miałam okazji chudnąć, ale niejedna koleżanka pozbyła się sporej nadwagi bez żadnej drakońskiej diety chudnięcie to jest zwykły proces matematyczny - jeżeli spalisz więcej niż zjesz, to schudniesz. 3 kwadranse do godziny roweru, rolek, biegania czy pływania, 3-4 razy w tygodniu, załatwi sprawę; spokojnie możesz liczyć na co najmniej 1 kg tygodniowo, poza tym wysportowane ciało będzie wyglądało o wiele lepiej niż takie wychudzone po jakiejś głupkowatej diecie. Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 05.05.10, 16:08 Gdy byłam w ciąży okazało się, że dopadła mnie cukrzyca (niestety sama dieta niewiele pomagała więc musiałam brać insulinę). Na diecie byłam właściwie 3 m-ce - od września do końca listopada (do dnia porodu). Była to typowa dieta dla diabetyków - jedzenie produktów o niskim IG. Po porodzie ważyłam 18kg mniej niż przed ciążą. Więc można chyba schudnąć dużo i szybko. Ale jest jedno "ale". Najedzona to raczej na tej diecie nie będziesz... chociaż u mnie była dieta drastyczna (bo dla cukrzyka), jeśli jesteś zdrowa to chyba takich obostrzeń byś nie musiała stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiakubusia16 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 05.05.10, 18:35 Dieta 1000 jest super, ja też schudłam na niej 14 kg, teraz już nie pilnuję tak kalorii, ale przyzwycvzajenia żywieniowe zmieniłam na stałe;-0 Duuuużo warzywek, chude mięsko, a słodycze tylko od czasu do czasu. Dasz radę, powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 05.05.10, 18:48 Ja mam pół roku na zrzucenie ok. 10 kg 20 byłoby idealnie, ale dla moich celów za szybko nieco, może jakoś to rozłożę. Osobiście polecam wizytę u dietetyka, ale dobrego. Wypyta Cię, jaki masz tryb życia, co lubisz, czego nie, powie parę rzeczy oczywistych, pewnie parę mniej oczywistych, a ciekawych. Ułoży Ci dietę dopasowaną do Twojej osoby. Ja się zdziwiłam, że dieta dla mnie wymyślona nie była taka zła. Oczywiście, że brakowało i brakować będzie (bo od dzisiaj właśnie zaczynam nową turę odchudzania) słodyczy czy np. fryteczek od czasu do czasu, ale nie byłam głodna - czasem porcja warzyw były aż za duże. Warto wydać parę złotych na opracowanie diety pod siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 00:23 W ciaży przytyłam 12 kg - niedużo, ale za to po ciąży zaczęłam tyć. W ciągu 2 lat przytyłam ponad 25kg! Uprzedzę komentarze - nie z obżarstwa - przyczyną była choroba, o której wtedy jeszcze nie wiedziałam. Na szczęście budowę mam taką, że postronne osoby dawały mi max. 75kg, a było prawie 90! Po leczeniu pierwotnej przyczyny zaburzeń hormonalnych, rozpoczęłam walkę o dawną wagę. Powrót zajął mi ok. 3 miesięcy. Ogólnie zero cukru, drożdży, białej mąki, mleka. Sportu bardzo mało - ze względu na chorobę, przez którą nie toleruję wysiłku fizycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 09:57 mi sie udalo na planie dukana juz na dzien dzisiejszy 18 kg bez specjalnej mordegi w tej chwili jestem w fazie trzeciej planu - utrwalenie wagi wlasnie aby nie bylo jojo, stosuje sie do zalecen i dalej chudne (faza I i II 16 kg faza III 2 kilo) fajne jest to ze ten plan przyzwyczaja do zdrowego jedzenia po przejsciu diety umiesz juz wybierac odpowiednie produkty zdrowe ktorych zawartosc tluszczu jest odpowiednia a nie nadmiarowa jeden mankament - dieta kosztowna bo bialko kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 10:08 elza78 napisała: > jeden mankament - dieta kosztowna bo bialko kosztuje jest jeszcze jeden, większy mankament- to dieta monotonna, jednoskładnikowa praktycznie, a więc bardzo niezdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 10:43 anyks czytalas ksiazke dukana bo lepszej bzdury nie czytalam na temat tej diety nie jest jednoskladnikowa i monotonna fazy diety w zasadzie ta glowna najdluzsza podzielona jest na cykle bialkowe i bialkowo weglowe i uwierz ze w zakresie cykli bialkowo weglowych mozesz jesc tak wymyslne potrawy ze o monotonii mowy nie ma, chocby np bigos bez wieprzowiny cykle bialkowe sa ubozsze ale rowniez jest kilka rodzajow produktow z ktorymi mozesz sobei dowolnie robic co sie chce co do reszty na monotonnej diecie nie wytrzymalabym 3 miesiecy nie przynioslaby ona takich efektow, jest to oczywiscie jakis tam rodzaj wyrzeczenia bo nie mowie ze nie, ale cos za cos, wzglednie malym kosztem psychiczno fizycznym zyskuje sie zajebista figure co dobre nie ma liczenia kalorii i innych bzdur jesz ile ci sie podoba i kiedy ci sie podoba a chudniesz efekty w poczatkowej fazie sa tak spektakularne ze motywuje cie to do dalszego stosowania potem tempo chudniecia sie zmniejsza sumarycznie do sredniej okolo 1kg na tydzien dziety co jest rozsadnym normalnym tempem nawet w zalecanych diectach np 1500kcal. ja polecam osobiscie ksiazke dukana sa w ogole dwie w tej chwili: nie potrafie schudnac oraz ksiazka z przepisami jaks ie przeczyta ta pierwsza to mozna wtedy snuc wizje o tym jakie sa wady i zalety diety protal. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 10:49 co do zdrowia i wplywu diety na nie - sam dukan w ksiazce pisze ze kazda dieta obciaza organizm powodujac ze przez czas jej trwania z tkanki tluszczowej uwalniane sa duze ilosci triglicerydow obciazajacych bardzo watrobe, nie mozna jej stosowac kilkukrotnie w malych odstepach czasowych dlatego, ale druga rzecz - czy lepiej zrzucic 20 kilo i dciazyc przepracowane serducho obciazony nadmiernie uklad kostny i miesniowy nawet kosztem kilkumiesiecznego ryzyka zdrowotnego, czy lepiej trwac w otylosci i spokojnie czekac na miazdzyce, cukrzyce, zawal i problemy ze stawami? kazdy robi to co mu odpowiada otylosc poza aspektem estetycznym na ktorym zalezy kazdej kobiecie niesie ze soba rowniez powazne powiklania zdrowotne, to nie tylko kilka nadmiarowych faldek tluszczu, 20 kilo to sporo do noszenia i spory wydatek energetyczny organizmu aby te 20 nadmiarowych kg utrzymac i w miare normalnie z nimi funkcjonowac. jesli nie wierzysz polecam nalozyc plecaczek ze stelazem wrzucic do niego 20 torebek cukru i przebiec sie schodami na 10 pietro i spowrotem... o zdrowiu porozmawiamy po wycieczce mozna na plecy zabrac tez dziarskiego 20kg dwulatka Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 10:46 Też nie nazwałabym tej diety zdrową.Nudną,ubogą w składniki,ale dającą efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 10:51 jak juz napisalam zadna dieta nie jest zdrowa Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 10:55 Są,ale nie tak spektakularne. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 10:59 biorac pod uwage to ze dieta polega na dostarczaniu mniejszej ilosci skladnikow odzywczych niz organizmowi potrzeba to kazda polega na jakims tam niedoborze wiec kazda odchudzajaca jest niezbilansowana... ale cos za cos. jak napisalam wyzej lepiej podjac ryzyko i byc 20 kilo lzejszym dla zdrowia. zwlaszcza ze nie jest to mega trudne - ilosciowo jak pisalam mozna wpychac w siebie ile sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 11:03 Ja trochę inaczej widzę ograniczenie ilości,a ograniczenie jakości.Ale chwała za to,że jest dieta co przynosi rezultaty i już.Nie sadzę ze przejście z diety na której się przytyło(oj zdrowa była) na plan dukana doprowadzi do choroby Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 11:12 dokladnie to tak zwane mniejsze zlo no i wiadomo ze tego protalu sie nei bedzie stosowalo niewiadomo jak dlugo, potem wraca sie do normalnej diety ale widzac po sobie - bardziej zwraca sie uwage na to co laduje w garnku w sensie piers kurczaka zamiast tlustej golonki pieczywo pelnoziarniste zamiast cieplutkiej dmuchanej bagietki z auchan'a i tak dalej w koszyku wiecej warzyw owocow jogurtow niz slodyczy. Odkrylam wolowine i to co mozna z niej robic, jaja, ryby - produkty ktore poprzednio w mojej diecie byly zapomniane i mysle ze teraz troche ciezej bedzie pryztyc Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 elza 06.05.10, 14:05 > w koszyku wiecej warzyw owocow jogurtow niz slodyczy. Odkrylam wolowine i to co > mozna z niej robic, jaja, ryby hehe, czyli Ty po dukanie zaczęłaś się odżywiać mniej więcej tak, jak ja odżywiałam się całe życie;PP ;D mnie dukan dał jedną zasadniczą zmianę: przestałam słodzić kawę! przez całe dorosłe życie próbowałam pozbyć się tego "nałogu" i dopiero teraz się udało Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: elza 06.05.10, 14:43 aaaa kawa tez nie slodzona od dukana :d no i jedynie z mlekiem - przedtem czarna plus 4 lyzeczki cukru na dziendobry zgodzisz sie ze mna ze w naszym kraju nie ma kultury jedzenia np ryb czy wolowiny (drob pomijam bo sie przewija) i ze przysmaki jakie mozna z tego miesa przyrzadzac pozostaja zapomniane ? kroluje wieprzowinka w kazdym wydaniu wiadomo mieso tanie i sycace, ale niezdrowe jesli chodzi o mnie to tam dieta dieta ja sobie postawie diagnoze taka ze wysokotluszczowe produkty w stylu tej wieprzowiny popijane wysokoslodzonymi napojami pwodowaly u mnie nadmiarowe kg Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: elza 06.05.10, 15:04 dziewczyny na Dukanie: po jakim czasie sięgnęłyście po owoce? bo mi w dukanie właśnie najbardziej owoców brakuje przez te początkowe tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: elza 06.05.10, 15:29 III faza masz dwa owoce dziennie rano i wieczorem z naciskiem na jablka i truskawki czyli w fazie chudniecia odpadaja niestety mozna posilkowac sie jogurtem light z owocami no taka jogobella Odpowiedz Link Zgłoś