Dodaj do ulubionych

Teraz odchudzam się ja

12.02.12, 20:54
I tak pomyślałam, że jak ogłoszę to publicznie, to nareszcie zbiorę się w sobie, bo inaczej to wstyd będzie smile
Plan jest taki: 4 kg w dwa miesiące, żeby doszło do 51 kg.
I teraz potrzebne mi Wasze rady. Tłuszczyk ładnie odkłada mi się na brzuchu i tego potrzebuję się pozbyć. Teoretycznie wiem jak, ale boję się, że przy okazji schudnie za bardzo cała reszta i w efekcie będę wyglądała jak dawniej czyli za szczupło. Da się z tego dobrze wybrnąć?
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: Teraz odchudzam się ja 12.02.12, 20:57
      Jaki masz plan odchudzania? Jakaś dieta? Ćwiczenia?
      • kub-ma Re: Teraz odchudzam się ja 12.02.12, 21:01
        Regularne i niewielkie posiłki + regularne bieganie + ćwiczenia na okolice brzucha.
        Zadzałało w ubiegłym roku: 2,5kg (i utzrmałam tę wagę). Zadziała pewnie i teraz, tylko nie chcę przedobrzyć.
        • melancho_lia Re: Teraz odchudzam się ja 12.02.12, 21:05
          To ja zaproponuję od siebie- zrezygnuj zupełnie lub mocno ogranicz wszelkie węglowodany- nie tylko słodycze ale tez owoce, makaron, pieczywo no i oczywiście tłuszcze. Regularne posiłki ok, ruch ok, tylko nie przedobrz z ograniczaniem porcji by Ci się organizm na oszczędność nie przestawił.
          Jak się odchudzałam to mi od razu z brzucha poleciało (w sumie 15cm w tali sobie poszło), więc może u Ciebie też tak będzie.
          • kub-ma Re: Teraz odchudzam się ja 14.02.12, 17:29
            Ech, ale węglowodany są takie smaczne .... smile
            Ale oczywiście mam silną wolę smile
    • morgen_stern Re: Teraz odchudzam się ja 12.02.12, 21:01
      Szóstka Weidera... Ale do tego trzeba dużego samozaparcia. Ponoć kaloryfer na brzuchu gwarantowany, może i ja kiedyś spróbuję.
    • lady-z-gaga Re: Teraz odchudzam się ja 12.02.12, 21:58
      4 kg w dwa miesiące to żaden problem, jeśli jesteś młoda. Tłuszcz odkładający się na brzuchu świadczy o kompletnie nieruchawym trybie życia, wystarczy ograniczyć tuczące produkty i systematycznie ćwiczyć, minimum 3 razy w tygodniu, ale solidnie.
      Legendarna 6 Weidera nie zadziała, jeeli nie będzie poprzedzona solidną rozgrzewką - przypominam, ze spalanie zaczyna się po ok 20 minutach.
      • azjaodkuchni Re: Teraz odchudzam się ja 12.02.12, 23:31
        I ja tylko , że jestem weteranką nie robię tego 1 raz. Chudnie się łatwo tylko potem ciężką wagę utrzymać.
      • donkaczka Re: Teraz odchudzam się ja 12.02.12, 23:50
        rany, przede wszystkim cwiczenia na miesinie brzucha nie spalaj tluszczu na nim, rzezbia
        spala sie tluszczyk cardio plus dieta
        • lady-z-gaga Re: Teraz odchudzam się ja 13.02.12, 10:39
          Czytałam na jakiejś stronie specjalistycznej, że są badania potwierdzające wzmożone spalanie w tych partiach ciała, które ćwiczymy. Więc jednak warto brzuszki robić, nie tylko dla rzeźby smile
    • mamamilenki2 Re: Teraz odchudzam się ja 13.02.12, 10:31
      Do zgubienia tłuszczyka z brzucha idealne jest hula hop . np takie :allegro.pl/rewelacyjne-hula-hop-hoop-wide-jinpoli-sr-110-cm-i2083452195.html . Ja zaczęłam właśnie od takiego pół roku temu , potem miałam koła o różnej wadze . Teraz kręcę regularnie , codziennie po pół godziny kółkiem o wadze 1,95 , przez 6 tygodni zgubiłam w pasie 6 cm . A do tego jest to niesamowicie proste , no i można jednocześnie ogladać tv smile
      • kub-ma Re: Teraz odchudzam się ja 14.02.12, 17:33
        Dzięki, obejrzałam. Ale nie wiem czy to jest niesamowicie proste smile
    • kub-ma Wielka kicha 14.02.12, 17:27
      Teraz to nici z jakichkolwiek ćwiczeń. Wydzwoniłam dzisiaj spektakularnie czterema literami o schody i cały odwłok mam obolały (z kością ogonową na czele). A ponoć długo się to goi. Nie ma jak złośliwość losu (kolejna) smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka