Dodaj do ulubionych

depilacja bikini

27.04.17, 14:05
Jak taka depilacja wygląda? Kobieta jest rozebrana od pasa w dol?
Chce się wydepilować tam, ale nie chce zrobić z siebie idiotki u kosmetyczki 😊
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: depilacja bikini 27.04.17, 14:11
      Ja chodzę na wosk, nie depiluje do zera, kładę się w majtkach i staniku, kosmetyczka odciaga majtki tak jak potrzebuje. Od wosku mam stałą kosmetyczkę i czuję się u niej swobodnie.
    • alicja.delicja80 Re: depilacja bikini 27.04.17, 14:29
      Polecam paste cukrowa. Lepsza niż wosk, bo wyrywa się w kierunku włosem. Nie ma podrażnień, chwile skóra zaczerwienione a za chwilę jak pupa niemowlaka smile
      Dostaje specjalne matki jednorazowe, pani sobie odchyla i działa.
      • alicja.delicja80 Re: depilacja bikini 27.04.17, 14:30
        Rozbieram się od pasa w dół i te majtki od niej zakladam
        • nini6 Re: depilacja bikini 27.04.17, 14:56
          Rozbieram się od pasa w dół, majtki też.
          Zakładam, że pami kosmetyczka widziała już żeńskie narządy płciowe i nie przezyje szoku.
      • nutella_fan Re: depilacja bikini 27.04.17, 16:43
        A dłużej się egekt utrzymuje niż woskiem?
        • alicja.delicja80 Re: depilacja bikini 27.04.17, 17:25
          Im dłużej się robi, tym włosy są słabsze, mniej odrasta. Po jakims czasie rzadziej chodzi. Naprawdę polecam pastę. Obejrzyj sobie film Karmel. Piękny film, akcja w salonie się dzieje i właśnie pasta robia depilacje. To bardzo popularna metoda w krajach arabskich. Nie wiem jak w innych.
          • nutella_fan Re: depilacja bikini 27.04.17, 17:30
            Ok, thx smile
      • aurinko Re: depilacja bikini 27.04.17, 17:08
        Zależy co komu pasuje, ja po wosku nie mam podrażnień. Chodzę raz na miesiąc. Pastą cukrową musiałam co dwa tygodnie.
        • kaz_nodzieja Re: depilacja bikini 27.04.17, 18:26
          Też po wosku nie miałam podrażnień, ale niestety już po 2 tygodniach odrastało sad
    • kaz_nodzieja Re: depilacja bikini 27.04.17, 15:55
      Tak, rozbierasz się od pasa w dół i nakładasz (kosmetyczka Ci daje) takie flizelinowe jednorazowe "stringi". Pani odsuwa te "stringi" gdy depiluje kolejne partie. Przód to pikuś jeżeli chodzi o wstyd uncertain
    • iza232 Re: depilacja bikini 27.04.17, 17:21
      Ja chodzę na laser. Robię depilację głęboką czyli dokładnie wszystko. I tak jak pisze kaznodzieja- dostaję jednorazowe gatki a kosmetyczka odsuwa sobie je, jak depiluje kolejne fragmenty skóry. Mnie powiedziała, że dla niej to po prostu innny kawałek skóry. Obojętne czy twarz czy ręce czy nogi czy dół.
      • mamablue Re: depilacja bikini 27.04.17, 20:52
        A laser z emlą? Bo na żywca raczej sobie nie wyobrażam.
        • iza232 Re: depilacja bikini 01.05.17, 22:38
          mamablue napisała:

> A laser z emlą? Bo na żywca raczej sobie nie wyobrażam.

Laser bez emli. Nogi nie bolą wcale, bikini trochę gryzie, ale do przeżycia. Moja kosmetyczka ma najnowocześniejszy laser SHR. Sama robiła sobie bikini parę lat temu w jakimś gabinecie innym laserem ( wtedy jeszcze nie miała swojego) i mówi, że tam to był ból przeokropny w porównaniu ze swoim. Zresztą za te efekty jestem w stanie przeżyć wszystko! Po dwóch zabiegach ma skórę prawie jak u niemowlaka. Jeszcze ze dwa i będzie raj!
    • sueellen Re: depilacja bikini 27.04.17, 18:39
      Tak, jeśli robisz hollywooda to się rozbierasz do naga od pasa w dół i rozkładasz nogi. Celem wydepiliowania odbytu klekasz i wypinasz pupę. Po kilku zabiegach stwierdziłam, że w sumie co w tym może być tudnego? Kupilam wosk, poczytałam instrukcję, pooglądałam filmiki na youtube (jest ich masa) i od lat depiluję się sama nie rozkraczając się przed nikim big_grin
      • kaz_nodzieja Re: depilacja bikini 27.04.17, 19:04
        Ja mam problem z silnym odrywaniem.
      • alicja.delicja80 Re: depilacja bikini 27.04.17, 20:24
        Żeby odbyt zrobić nie trzeba klekac smile wystarczy położyć się na boku i trochę wyciąć. Przynajmniej mi tak robi babka smile
        I depilacja tam nie boli, najbardziej blisko lechtaczki, bo dużo nerwów blisko.
        I już wszystko teraz wiesz smile
        • alicja.delicja80 Re: depilacja bikini 27.04.17, 20:25
          *wypiac
    • kozica001 Re: depilacja bikini 27.04.17, 20:28
      Dzieki dziewczyny za odpowiedzi 😊
    • muchy_w_nosie Re: depilacja bikini 27.04.17, 20:35
      Biorę depilator i lecę, skoro pachy dałam radę to już wszystko mam za sobą, dupa nie boli, faktycznie najbardziej okolice łechtaczki. Depiluje depilatorem co tydzień bo nie boli wówczas, jak się zapuścisz to niestety znowu ałłłłłaaaaa....
      • mamablue Re: depilacja bikini 27.04.17, 20:51
        A nie masz kłopotu z wrastającymi włoskami?
      • kaz_nodzieja Re: depilacja bikini 28.04.17, 12:41
        Kiedyś pożyczyłam od siostry depilator, ledwo co dałam pachy. W dodatku bardzo mnie poszarpało, krwawiłam. Na inne okolice już się nie pisałam.
    • hermenegilda_zenia Re: depilacja bikini 01.05.17, 23:52
      Zrobiłam laser I mam spokój z bikini, pachami i łydkami, a w dłuższej perspektywie oszczędziłam spora kasę, bo na wosk szła stówka miesięcznie. No i zniknął problem wrastających włosów czy np. zapalenia mieszków włosowych po depilacji.
      • miodmalina2 Re: depilacja bikini 11.07.17, 19:35
        Ja depiluje się kremem Vanity w domu, może kiedyś skuszę się na wosk albo na laser, ale na razie krem jest ok i można taką depilację zrobić bardzo szybko, właściwie na krótko przed wyjściem na plażę.
    • iza232 Re: depilacja bikini 11.07.17, 19:41
      Teraz jak odkryłam nogi, to błogosławię moc lasera! O maszynce prawie już zapomniałam. To znaczy przypominam sobie jak mąż używa na twarzy wink Nogi i bikini mam jak niemowlak. Cud miód! Nie uwierzyłabym gdybym nie poczuła na własnej skórze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka