apja 20.11.04, 09:45 Na duchu podtrzymajcie dziewczynki. Wlaśnie wypiłam pierwszą kawę na śniadanie. Zobaczymy czy dam radę. Nadal karmię dziecko piersią. Tylko nie lubię kawy i jogurtu naturalnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
new5 Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 21.11.04, 18:13 Ja od dzis też zaczełam ale nie wim czy dam radę.Przymierzam sie do niej juz długo,tylko raz mi sie udało z 5 lat temu.Wolę 8 dniową ale jest b.monotonna Odpowiedz Link Zgłoś
mamamikolaja6 Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 21.11.04, 20:02 Hej też jutro zaczynam 13-tkę i kompetnie nie wiem czy wytrzymama ale będę zaglądać jak wam idzie to może wytrzymama. Rok temu wytrzymałam może teraz też mi się uda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dusialodz Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 22.11.04, 14:50 Ja też dzisiaj zaczęłam. Poprzednim razem nie wytrzymałam bo koleżanka miała w pracy imieniny. Teraz się zawzięłam i wiem że to przetrwam. Za 10 minut do domu a na 17 na gimnastykę. Pozdrawiam. Trzymajcie się. Dusia Odpowiedz Link Zgłoś
foteini Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? 23.11.04, 11:20 Cześć!To mój 9-ty dzień i waga pokazuje minus 3kilogramy. Jeśli chcecie możecie skorzystać z linków,które mi bardzo pomogły: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=846917&s=6 www.sfd.pl/temat85833/strona108/ Co do rybki to mi najbardziej smakuje pstrąg pieczony w piekarniku,pychotka.Mięsko piekę na grilu,albo smażę króciutko na odrobinie oliwy z oliwek. Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki za Was Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 22.11.04, 17:24 Ja mam już 3 dzień. Jakoś idzie i nie jest narazie źle. Wrócilam do wagi z przed okresu ( przed okresem ważylam 78,5 kg a po 82 - okres zacząl się 9 list.) Kiedy zaczęlam 13 ważylam 81. Zobaczymy jak będzie dalej. Ja normalnie wiele więcej nie jem( gubi mnie chyba chleb), więc na razie nie jest bardzo trudno. Acha waże tyle a wzrostu mam 168 cm. Moim marzeniem jest ważyć 62 kg, ale 65 też by bylo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 22.11.04, 18:26 Acha. Jak będe ważyc 77 to dopiero uwierze że dieta zaczyna dzialać. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_kuby mięso i ryby 23.11.04, 10:44 proszę o instrukcje - jak przyrządzacie mięso i rybę - smażone, pieczone, duszone czy gotowane? własnie wczoraj zaczęłam studiować dokładną zawartość diety ale utknęłam na etapie przygotowywania (( dzięki za info, wkrótce się dołączę (może nawet jutro???) Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: mięso i ryby 23.11.04, 15:53 Podobno można jak chcesz. Ja gotuję bo takie lubię. Do ryby daje dużo cytryny i solę, gotuję na wolnym ogniu, później jeszcze skrapiam cytryną i mi smakuje. Ale podobno można jak się chce byle nie stosować mąki ( bo dieta jest bez węglowodanów a mąka je posiada), no i wiadomo śmietany też nie bo tlusta. Najlepiej ugotować lub upiec w piekarniku czy na grilu. Ja mięso też gotuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_kuby Re: mięso i ryby 25.11.04, 10:51 )) dzięki moją dietę rozpocznę niestety dopiero po nowym roku ( w tej chwili co tydzień albo wyjeżdżam na 2-3 dni albo mam imprezę rodzinną, później święta, sylwester, ehhhh, co za życie, człowiek nawet nie ma czasu odchudzać się. odezwę się jak zacznę, a TY daj znać jak efekty, ile schudłaś i czy po świętach waga się utrzyma, pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 23.11.04, 15:58 No i dzisiaj 4-ty dzień. Waga pokazuje 78 kg. Trochę cieżko, jeśc się chce a dzisiaj malo jedzenia. Nierozumię w jeden dzień jest mięso na obiad, szynka na kolacje(więc jedzenia mi wystarcza) a na drugi dzień prawie że same owoce. Ale widocznie tak musi być. Trochę po mnie widać już efekty, ale chudnę tylko w tali. Najwiekszy mam tylek i uda, może macie na nie jakiś sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 24.11.04, 17:23 Dziewczynki jak tam. U mnie wskazówka w 5-ty dzień jakby troszkę poniżej 78 ale jak będzie 77 to uwierzę że chudnę. Odpowiedz Link Zgłoś
marzennak Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 24.11.04, 17:51 Ja dzisiaj 11 dzień. Jeszcze nie zgrzeszyłam. Ale waga stanęła po 3 kg, bo dostałam okres. Mięso smażę albo gotuję. A ryba to tuńczyk w sosie własnym-nie mam czasu na pichcenie przy trójce dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 26.11.04, 15:14 No i dzisiaj 7 dzień. Ważę 77 więc chyba dieta dziala. Tylko nie wiem jak dzisiaj dam radę bo ma nie być obiadu. Karmię nadal, pokarmu trochę ubylo ale nie za wiele. Ciekawe ile spadne do końca. Czy wogóle jeszcze? Bo tak idzie ok. 05 kg na dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 29.11.04, 08:14 A dzisiaj 10-ty dzień i 5 kilo w dól. Liczylam na więcej ale i tak jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 01.12.04, 17:15 Piszę chyba przedostatni raz bo moja dieta dobiega końca. Dzisiaj 12 dzień. Niestety schudłam tylko 5 kg . Od 10 dnia waga się trzyma na jednym poziomie. Więc na pewno już niżej nie pójdzie. No ale cóż wspaniale i 5 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 02.12.04, 03:48 Mam pytanie ,karmie piersia jutro wprowadzam pierwsze warzywka.Czy myslicie ze to dobry czas na rozpoczecie diety,czy nie grozi mi utrata pokarmu?Jak jest z efektem jo-jo po tej diecie?Jak nalezy odzywiac sie po zakonczeniu diety? Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 02.12.04, 17:14 To zalęży ile twoje dziecko ma. Ja dzisiaj kończę dietę, mój synek 6 grudnia kończy 9 m-cy, karmię nadal a pokarm jak jest tak był. Teraz prawie po ukończeniu diety uważam że karmiąca mama z powodzeniem może ją stosować jeśli dziecko je coś oprócz jej mleka. Uważam że je się tam naprawdę same zdrowe rzeczy a jak wiemy, karmiąca mama powinna jeś nie "dużo" tylko " wartościowo. Nie chcę absolutnie cię namawiać ale np. w afryce gdzie jest taka bieda kobiety są baaaaaaaaaaaaaaardzo niedożywione kobiety karmią dzieci po 3-4 lat a dlatego że nie mają im co do garnka włożyć. Myślę że jeśli dziecko ma ok. 7-8 m-cy i je już dużo zupek, owoców itd. śmiało można rozpocząć diętę. Co do efektu jojo nie wiem. Ale nadal bede starałasie nie łaczyć weglowodanów z proteinami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolek1 Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 02.12.04, 11:00 jakie mięso kupujecie? wołowinę, drób czy coś innego? Duży kawałek mięsa to znaczy jaki? 0,5 kg czy mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 02.12.04, 17:17 Ja jadłam kurę 1 pierś i mi wystarczyło. Możesz zjeść ile zmieścisz byle nie z tłuszczem. sosem, mąką. Pozdrawiam. Anita i 6,5 kg mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolek1 Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 03.12.04, 11:22 Gratuluję. Super wynik. Ja byłabym szczęsliwa jak bym schudła 5-6 kg. Dzisiaj jest mój pierwszy dzień. Jak jem na lunch pokrojoną w kostkę pierś z sałatą i oliwą z oliwek to jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: zaczynam 13-tkę, kto się dołączy? Podtrzymajc 04.12.04, 10:04 Chyba tak. Myślę że można zamienić wołowinę z piersią byle w ten sam dzień. Trzymam kciuki, tylko pij baardzo dużo wody niegazowanej. I w 2,3 dzień bedzie cie trzepać lub kręcić się w glowie ale przejdzie. Przetrzymaj. Pozdrawiam, musze zrzucić do 12 kg jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś