Dodaj do ulubionych

DEPOPROVERA

13.12.04, 13:50
Witam

25 X urodziła się nam druga córka i w związku z tym że Moja żona karmi
piersią lekarka zapisała jej Depoproverę.
Prosiłbym bardzo o Wasze opinie na temat tego środka.
Z góry dziękuję
TRJ
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: DEPOPROVERA 13.12.04, 15:56
      Nie bralabym nigdy karmiac piersia, nikt nie wie jakie powiklania po braniu
      hormonow w trakcie karmienia beda sie pojawiac u tych dzieci kiedy wejda w wiek
      dojrzewania, czy zaczna sie starac o swoje wlasne.
      Dosadnie mowiac nie chcialabym, zeby moje dziecko za 20 lat mialo problemy z
      plodnoscia, bo mi sie nie chcialo przez te pare miesiecy zabezpieczac inaczej
      jak mialam ochote na seks.

Pozdrawiam
      Kinga
    • marta_km Re: DEPOPROVERA 18.01.05, 12:11
      witam,
      Depo-Proverę przepisał mi mój ginekolog. Czuję się po niej świetnie, jest
      podobno lepsza niż cerazette. Nie tragizowałabym jak moja poprzedniczka. To
      jest gestagen, który bądź co bądź w ciąży też jest produkowany przez organizm-
      nie ma więc mowy o uszkadzającym działaniu długoterminowym
    • minima1 Re: DEPOPROVERA 18.01.05, 12:57
      ja też brałam depo jak karmiłam i uważam, że jest bezpieczniejszy niż
      cerazette. czułam się po nim świetnie i najwżniejsze, że nie musiałam pamiętać,
      aby regularnie brać pigułkę.
      pzdr.
      • katarzyna251 Re: DEPOPROVERA 18.01.05, 17:08
        jedyne co mnie doprowadzilo do szalu, to dluuugie krwawienie na poczatku- ok 14
        dni- bylam wyczerpana tym bardziej, ze dopiero niedawno przestalam krwawic po
        porodzie. Teraz znow nie mam miesiaczki i jest ok.
    • graza34 Re: DEPOPROVERA 19.01.05, 19:53
      witam ,ja tez uzywalam depoprovery ,kiedy karmilam moja corcie ,ale nie czulam
      sie po tym dobrze ,mialam dlugie krwawienia ,czulam oslabienie i przytylam ,po
      odstawieniu moj organizm wracal do normy przez rok ,a wzielam tylko jedna
      dawke ,ale przeciez organizmy sa rozne .pozdrawiam
    • marzenkaw Re: DEPOPROVERA 21.01.05, 17:36
      MOja kolezanka tez to brala i byla bardzo zadowolona...do czasu. Odstwila i ma
      problem. Nie ma okresu, chodzi po lekarzach ginekologach, endokrynologach i
      innych i ciagle bez rezultatu. Ciagle robi jakies badania i jest wsciekla ze to
      brala. Moze na kazdego to dziala inaczej, nie wiem. Ja osobiscie bralam
      Cerazette i bylam zadowolona.
      pozdrawiam
      Marzena
    • dorotakatarzyna Re: DEPOPROVERA 21.01.05, 21:24
      Moja koleżanka też to brała. Przytyła parę kilo, kiepsko się czuła. Po
      odstawieniu już przez kilka miesięcy nie może dojść do siebie, okres miewa
      nawet co 2 tygodnie, no i napięcie przedmiesiączkowe też - najbardziej obrywa
      się mężowi smile
    • magda030 Re: DEPOPROVERA 21.01.05, 23:28
      Witaj ! Ja też wziełam ten zastrzyk i jestem zadowalona , czuje sie dobrze,
      choć muszę przyzanać, że miałam spore wątliwości.Jeśli chodzi o tycie to ja
      raczej tego nie zauważyłam nawet udało mi się zgubić 1,5 kilo. Co do działania
      na maluszki zdania sa podzielone.
    • kpkld Re: DEPOPROVERA 24.01.05, 00:25
      Witam, depoproverę zaproponowała mi moja położna, ze względu na nieskuteczność
      innych środków.Teraz będę brała 3 dawkę i jak na razie ku mojemu szczęściu jest
      to jeden z lepszych środków na mnie działających. Martwi mnie cobędzie jak
      odstawię zastrzyk.Pragnę dodać że mam już piątkę dzieciątek i nie chciałabym
      zajść ponownie w ciążę. Nie zauważyłam różnicy w wadze, tylko martwiąmnie
      zmiany skórne, tochyba wynik zastrzyku, bonigdy wcześniej nie miałam problemów
      z cerą.
    • karolcia44 Re: DEPOPROVERA 26.01.05, 15:51
      Brałam ten zastrzyk przez prawie 2 lata. Kompletnie zanikła mi
      miesiączka.Przytyłam 12 kg. Nie chciałam mieć szybko drugiego dziecka ale
      sytuacja się zmieniła i teraz bardzo go pragnę. Niestety zastrzyki spowodowały,
      że nie pojawiła sie miesiączka i chodzę do lekarza po leki aby ją wywołać.
      Dowiedziałam sie też, że płodność może wrócić dopiero po ok. 36 miesiącach.
      Dobrze się więc zastanówcie czy nie ma lepszego środka jeśli chcecie mieć
      jeszcze dzieci. Odradzam choć lekarz zapewniał mnie również o braku wpływu na
      karmienie a wręcz polecał zwłaszcza, że ciągle zapominałam o tabletkach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka