Dodaj do ulubionych

Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem???

08.03.05, 16:10
Slyszalam,ze pomaga na cellulit.Tylko na jak zaawansowany? Ja mam najgorsze
stadium ,czy moge troche je zmniejszyc tym pillingiem? Prosze o wasze
doswiadczenia z walka z cellulitem.
Obserwuj wątek
    • joisana Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 08.03.05, 19:47
      Wyszukiwarka- ten temat był maglowany niedawno wink.
    • mamusiakaroli Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 09.03.05, 20:56
      Nie wiem o co chodzi z ta wyszukiwarka ale jeszcze nigdy nie udalo mi sie nic
      znalezc.
      • agawa79 Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 09.03.05, 22:19
        A ja zawsze z przyjemnością się wypowiem o skuteczności peelingu kawowego.
        Mamusiukaroli, ten peeling pomaga przy likwidacji cellulitu, i to
        bardzo. smilesmilesmile Mnie się udało go pozbyć niemal całkowicie, a po ciąży miałam
        kratery ja na księżycu. wink
        • kasia9948 Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 10.03.05, 17:47
          a z jakiej firmy ten piling?
          • formica25 Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 23.04.05, 09:49
            to nie firmowy tylko domowej robotysmile
        • mamusiakaroli Re: Do agawa79 10.03.05, 18:50
          Droga agawo79 dziekuje ci za odpowiedz.Juz znam 2 mamy ,ktore uleczyly sie ta
          kawa.Ciebie i kasie.s75.Prosze napisz mi jaka kawa sie smarowalas? Czy rano czy
          wieczorem? Jak goraca woda zalewalas kawe i ile jej potrzeba by wysmarowac cale
          cialo? Jakim kremem/balsamem sie potem smarowalas? Pytam o to ,bo moze wszystko
          miec znaczenie.Bardzo chce,zeby mi ten piling takze pomogl i dlatego chce zrobic
          wszystko tak samo jak ty.Zaznaczam ,ze stosowalam juz wszystkie kremy dostepne
          na rynku i wydalam kupe kasy na zabiegi w salonach SPA.Nic mi nie pomoglo,az
          stracilam wszelka nadzieje.Teraz zobaczylam swiatelko w tunelu.
          Dziekuje i pozdrawiam.
          • agawa79 Re: Do agawa79 10.03.05, 20:55
            Sprawdź pocztę. smile
            • agawa79 Re: Do agawa79 10.03.05, 20:57
              Aaaa, wracają mi maile, które Ci wysyłam. Masz może jakąś inną skrzynkę niż
              gazetowa?
    • mamusiakaroli Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 11.03.05, 13:42
      moniap76@tlen.pl Bede wdzieczna za instrukcje i Twoje doswiadczenie z walka z
      cellulitem.Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za odzew.
    • joisana Wyniki wyszukiwania 14.03.05, 09:31
      Zanim zacznie się pisać na forum i powielać wątki należy użyć wyszukiwarki,
      banalnie prosty sposób na zdobycie potrzebnych informacji.

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=kawowy&ile=10&orderby=data_od+desc&spojnik=and&tag=580&poz=0&tagSzuk
      aj=tresc&zywe=2&x=10&y=9
      • agawa79 Re: Wyniki wyszukiwania 14.03.05, 16:54
        Joisano, a może zostaw jakiś ogólny wpis pod nazwą forum? Bo akurat ten o
        cellulicie nie jest jedynym, jaki się dubluje i pewnie jeszcze nieraz się
        powtórzy. A może warto by dać na górze linki z opisem do najpopularniejszych
        wątków? Np. cellulit, trzynastka, rozstępy... I nawet nie do samych wątków, a
        do tego, co znalazla wyszukiwarka - jak w poście powyżej. Jakby co, mogę Ci
        pomóc w wyszukiwaniu. smile
        Pozdrawiam
        Aga
        • joisana Re: Wyniki wyszukiwania 15.03.05, 08:57
          Dzięki pomyślę, co prawda myślałam raczej o podobnym wstępiku jak jest na
          Zdrowiu kobiety, czyli regulamin+pomocne linki do innych forów, wiem, że z
          czytaniem regulaminu bywa różnie, ale skoro jest wink . Nie wcześniej jak po
          świętach wszelkie zmiany i modyfikacje. Pozdrawiam.
    • nadi2425 do Agawy79 16.03.05, 11:13
      prześlij mi tez informacje na temat tego pillingu kawowego!! bardzo prosze bo
      to paskudztwo zadnymi sposobami nie chce mnie opuscic moze to pomozesmile adres
      gazetkowy smile
      • renia334 Re: do Agawy79 17.03.05, 12:33
        Jeśli można to i ja poproszę o więcej info w tej sprawie.Czytałam już wczesniej
        o takim peelingu ale jakos czas przeleciał i nie spróbowałam.
        Adres gazetowy.
        • danik1 Re: do Agawy79 22.03.05, 12:53
          I ja poprosze na gazetowy o ile to nie klopot.

A co do wyszukiwarki to prawda jest, ze nie zawsze sie sprawdza, a poza tym
          oczywiscie mozna skorzystac z materialow archiwalnych, ale czy lamiemy
          regulamin chcac dowiedziec sie czegos nowego na temat, ktory juz kiedys byl
          omawiany? Nie sadze. Pozdrawiam!
    • apja Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 22.03.05, 15:04
      Ja też poproszę jeśli można. Jak to się robi? Przyślijcie mi proszę na adres
      gazetowy.
      • danik1 Apja 22.03.05, 15:50
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=580&w=12858202&a=12858202
        Tu masz wiele informacji!
    • agawa79 Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 22.03.05, 18:38
      Ponieważ dostałam kilka próśb o przepis na peeling, wkleję go po prostu tutaj.
      Wiele informacji jest w podanym przez danik linku.
      Od siebie dodam, że do kilku łyżek kawy zalanej wrzątkiem trzeba dodać trochę
      balsamu pod prysznic (po ostygnięciu kawy, of kors), wtedy łatwiej się to
      zmywa. Stosowac co 2-3 dni, nie zwracać uwagi na bałagan, jaki się przy tym
      robi, po użyciu wetrzeć w skórę jakiś balsam (może być wyszczuplający,
      antycellulitisowy, cokolwiek).
      smile
      • danik1 Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 22.03.05, 20:58
        agawa79 napisała:

nie zwracać uwagi na bałagan, jaki się przy tym

No wlasnie, ten balagan!!! Juz zrobilam ten pelling, pierwszy raz i musze
        przyznac, ze efekt jest naprawde dobry. Ja mam zaawansowany cellulit, wiec
        chyba dopiero po miesiacu regularnego pellingowania zacznie znikac. Interesuje
        mnie jednak to jak go wykonujecie? Czy pozniej cala ta kawe zmywacie do
        odplywu? Czy nic sie nie zapycha w rurach? A poza tym czekam na efekty Waszych
        dzialan. Piszcie o nich.
        • agawa79 Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 22.03.05, 21:55
          Danik, u mnie rury nowe, więc na razie z zapychaniem nie ma problemu. smile A jak
          się zapcha, to zawsze pozostaje sypnąć rurom kreta. smile
          U mnie efekty są niezłe, stosuj peeling już dość długo, ale przyznam, że w
          połączeniu z odpowiednią dietą (u mnie to jest I faza Montignaca, ja tak ciągle
          mówię o tym Montignacu, mam nadzieję, że nikt mnie nie ustrzeli z tego
          powoduwink) i ta dieta w połączeniu z kawą to jest dopiero potężna broń
          antycellulitisowa!!!
    • galia29 Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 22.03.05, 22:46
      Cześć!Gdzieś tu wyczytałam, żeby do kawy dodać dwie łyżki cynamonu i łyżkę
      soli. I to jest rewelacja!! Z mikstury robi się coś o konsystencji kleistego
      kisielu a drobinki soli ( najlepiej gruboziarnistej) doskonale pilingują. No i
      nie robi się takiego bajzlu bo to się ładnie trzyma - nie ma tego duszącego
      zapachu kawy. No i szczypie trochę, skóra jest zaróżowiona i ładnie napięta.
      Dla mnie to dopiero w tej postaci ma sens, wcześniej przez kilka dni stosowałam
      samą kawę- ale jaki to był piling?? Wszystko się osypywało. A tak kofeina
      pobudza , cynamon wiąże miksturę no i ma działanie rozgrzewające a sól
      pilinguje. Gorąco polecam.ewa
      • agawa79 Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 23.03.05, 09:21
        Galia, mi się nie osypywało, tylko ścianki wanny ochlapywałosmile Może to przez
        ten balsamsmile A Twój sposób wydaje się interesujący, spróbuję.
        • klemensik2 Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 23.03.05, 10:13
          Ja wczoraj pilingowałam sie pierwszy raz. Do kawy dodałam tylko płyn do mycia
          dzieci - Johnson. Nic mi sie nie opsypywało, tylko sie trzymało tyłka a i
          ładnie sie zmyło. Skórcia extra.
          • danik1 Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 23.03.05, 11:52
            Ja tez wczoraj zrobilam pierwszy raz, z tym ze po wysmarowaniu sie obwiazalam
            sie folia, na to ciuchy i poszlam cwiczyc pol godziny. Skora rzeczywiscie
            miekka i zamierzam stosowac ten pelling co drugi dzien. Mam nadzieje, ze beda
            efekty bo pracy przy tym troche jest!
            Pozdrawiam i piszcie o efektach!
    • apja Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 23.03.05, 15:55
      Ja może dzisiaj spróbuję, tylko napiszcie mi czy dlugo ten piling trzymacie na
      sobie? i Jeszcze czym się smarujecie a potem obwiązujecie folią, jakimiś
      olejkami?? Bo jakoś tak nie chce mi się szukać po wątkach.
      Dzienks dziewczynki.
      • margosia.kr Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 24.03.05, 23:50
        Witajcie.
        Robię ten pilling, ale troszkę się przestraszyłam, jak dodałam cynamon i sól, i
        strasznie mnie szczypało. Przyznaję, zmyłam po 5 minutach. Czy ma tak
        szczypać ???
        Pozdrawiam - Małgosia
        • apja Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 25.03.05, 15:42
          Cześć dziewczynki, zaczęlam robić ten piling. Faktycznie ujędrnia skórę. Ale
          nie radzilabym dodawać soli ponieważ sól źle wplywa na celulitis i aby się go
          pozbyć należy stosować dietę z jak najmniejszą ilością soli. Pozatym sól
          wysusza skórę. A co wy o tym sądzicie?
      • agawa79 Re: Olejki!!! 25.03.05, 15:41
        Apja, ja stosuję olejki, z niezłym skutkiem, szkoda, że rzadko, bo pewnie
        efekty byłyby jeszcze lepsze. Do kubka po jogurcie wlewam tak ze 4 łyżki (pół
        kubeczka) balsamu do ciała (najczęściej NIVEA), do tego dodaję 5 kropli olejku
        cynamonowego (więcej nie polecam, grozi poparzeniem, co niestety przetestowałam
        na sobie), i po 8-10 kropli olejku geraniowego i jałowcowego. Tym się smaruję -
        kładę dość grubą warstwę, smaruję łydki, uda, pośladki, biodra, brzuch, dolną
        połowę pleców, ramiona; zakładam dres (raczej nie od Diorawink) i wskakuję na
        rowerek stacjonarny, chociaż można podobno wkoczyć pod dwie kołdry i koc.wink Tak
        spędzam ok. godziny. Zawsze ubywa mi w obwodzie choć milimetr do pół cm, znika
        cellulit, skóra się wygładza, a co najważniejsze (dla mnie przynajmniejwink)
        pozbyłam się w ten sposób rogowacenia przymieszkowego - to takie szorstkie
        krostki na ramionach, pośladkach i tylnej części ud.
        Pozdrawiam
        Aga
        • agawa79 Re: Olejki!!! 25.03.05, 15:43
          Aaaach, zapomniałam napisać, że po posmarowaniu się olejkami owijam się folią -
          do ramion używam takiej spożywczej (jest dość wąska), a do reszty - takiej
          folii na rolce z Castoramy, cenowo wychodzi znacznie taniej niż najtańsza
          spożywcza.wink
        • apja Re: Olejki!!! 25.03.05, 15:45
          Dzięki. Gdzie te olejki można dostać?
          Ale masz zacięcia, dobra dieta i jeszcze takie zabiegi. Jak ty znajdujesz na to
          czas? Podziwiam Cię naprawdę. Mój Sergiusz mi z rąk wogóle nie schodzi jak
          wrócę do domu. Tylko brać z Ciebie przykład.
          • agawa79 Re: Olejki!!! 25.03.05, 15:52
            Olejki dostaniesz w każdej aptece zielarskiej albo na www.mydlandia.pl -
            chociaż tam raczej drogo...
            Co do czasu - no cóż, jako lektorko-tłumaczka pracuję o różnych porach, dużo
            pracuję w domu, a na takim rowerku można np. zgłębiać zagadnienia z dziedziny,
            z której będę teraz tłumaczyć. Mam też nianię na pełny etat i kiedy ona np.
            wychodzi z Młodym na spacer, ja wtedy gotuję, robię peeling, układam menu i
            takie tam. A motywacji dodaje mi to, że nie lubię chodzić zapuszczona, mimo
            zbędnych kilogramów.wink Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt.smile
            Aga
    • mamusiakaroli Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 29.03.05, 23:30
      Dziewczyny!!! Stosuje ten pilling i nie ma efektu!!! Robie go codziennie juz
      prawie miesiac dodaje cynamon bo sie lepiej klei i ladniej pachnie.Skora jest
      gladka i mila w dotyku ale ja zawsze mialam gladka skore.Cellulit jest taki jak
      byl i zaczynam tracic nadzieje.Moze na mnie naprawde nic nie dziala?
      • e-ivetta Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 19.04.05, 17:31
        Podnoszę wątek, bo warto smile
      • polibius Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 19.04.05, 21:08
        Stosuje peeling kawowy od kilku miesięcy. Parę tygodni temu zaczęłam stosować
        2 - 3 x w tygodniu. nIestety nie działa. Dodam, ze jestem szczupłą,
        wysportowaną osobą. Celulit mam na udach i przedramionach sad
        • majowa-panna Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 23.04.05, 08:39
          dzięki za ten pomysł z kawą, wczoraj spróbowałam i jest ok - przynajmniej skóra
          miła i gładsza, żeby nie wywalić wszystkich fusów do wanny to stanęłam sobie w
          dużej misce i spłukiwałam się kubeczkiem wody smile tylko ten zapach kawowy mnie
          trochę dobija bo łazi za mną teraz wdzędzie uncertain no ale cóż, coś za coś smile
    • milka761 Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 24.04.05, 00:24
      Hej,
      ja do tego podchodzilam dosc sceptycznie, ale to naprawde dziala!! Juz po 3
      zastosowaniach nie widze skorki, i nawet objetosc ud sie zmiejszyla.
      Pozdrawiam
    • dominatka Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 24.04.05, 10:37
      Czy można go stosować codziennie. Mąż wraca za trzy tygodnie.A ja chciałabym
      mieć choć odrobinę mniej tego świństwa. Dodatkowo ćwiczę i stosuje trzynsatkę(
      już tydzień). Po niej przechodzę na trzydniową dietę oczyszczającą organizm
      tzn. odżywczą. Zeby zregenerować organizm. Po niej to już do wakacji 1000
      kalorii.Pozdrawiam.
      • nikarafi744 Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 24.04.05, 12:05
        Dziewczyny,peeling ten warto tez robić,bo ujedrnia.Ale mówie wam,że kto już raz
        ma cellulitis nigdy sie go nie pozbedzie raz na zawsze,można go jednak
        wygładzic.Ja już mam go od prawie 10 lat.
        Odkryłam,że najlepiej na wygładzenie działa picie dużej ilości wody,a przede
        wszystkim MASAZE(nie trzeba wydawać niewiem ile pieniedzy na
        masażystke-poproście meza ,koleżanke czy nawet mame żeby wam pomasowali uda -
        przód i tył,łydki,brzuch,a ramiona to sama masuję).Koleżanka mi masuje za 30 zł
        olejkiem ziaja antycellulitis.Najpierw przez dwa tyg-2 razy w tyg,a potem to raz
        w tyg.
        Dodatkowo 2razy w roku stosuje ampułki na 2 tyg firmy Galenic Elancyl(jest to
        drogie,ale lepsze niż inne wszystkie antycellulitis razem wziete).Działa na mnie
        niesamowicie.Nie znika ale jest o wiele gładsza skóra i nie widac gołym okiem
        ani przy lekkim nacisnięciu skóry.
        Dodam tez,że koleżanka dodatkowo chodziła na cynamony.Mnie na to nie stać,wole
        masaze(przy okazji się odprezam,a dziecko 3miesieczne kłade obok siebie) i ten
        Elancyl.
        Spróbujcie tak.
        Pozdrawiam
        • hiko Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 26.04.05, 10:00
          A co z karmiącymi piersą ,mogę stosować ten pilling karmiąc trzy mies.dziecko?
    • dominatka Re: Pilling kawowy - kto stosowal z jakim efektem 29.04.05, 09:24
      A gdyby tak smarować tą miksturą, obwisły po porodzie brzuch. Czy też pomoże?.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka