Dodaj do ulubionych

4 kilo w 4 dni

29.05.05, 18:36
nie wiem czy znacie taką dietę ale na prawdę działa, moze nie zawsze zejdzie
te 4 kg, ale ok 3 to realnie mozna liczyć i nie jest to woda która po kilku
dniach wraca. Właśnie robię sobie drugą serię ( w odstępie dwutygodniowym)

trzeba dokładnie jej przestrzegać, ale nie chodzi się głodnym bo się je co 2
godziny i trwa krótkosmile)
7 rano- herbata bez cukru
9 - jajko na twardo
11 - 100 g sera żółtego
13 - 150 g piersi z kurczaka gotowanej
15 - owoce do woli tylko nie banany
17 - jajko
19 - szklanka soku pomidorowego lub barszczyku czerwonego

pić dużo wody

dieta na prawdę skuteczna
Obserwuj wątek
    • olivia101 Re: 4 kilo w 4 dni 29.05.05, 21:05
      Ręce opadaja jak sie czyta cos takiego... A co nimy sie traci przez te 4 dni? 4
      kilo tluszczu? Gratuluje wiedzysmile Zakladajac, ze przecietna kobieta prowadzaca
      srednio ruchliwy tryb zycia zjada od 2000 do 2200 kalorii dziennie i
      zakladajac, ze spoczynkowa przemiana materii jest w granichach 1100 kalorii to
      przy zalozeniu, ze przez caly dzien nie bedzie jadla nic moglaby tracic
      dziennie do 2200 kalorii. Na spalenie lub przybranie kilograma tluszczu
      potrzeba 7000 kalorii!!! Wiec, zeby mogla sensownie spalic ten kilogram
      potrzebowalaby okolo 3 dni zakladajac oczywiscie ze nic by nie jadla. Patrzac,
      na skladniki "diety" o ktorych napisalas same 100 gram sera zoltego zawiera
      przecietnie od 300 do 500 kalorii, nie mowiac juz o zawartosci tluszczu.... Nie
      widze zadnej logiki w tym co napisalassmile Nie mowiac juz o tym, ze nie
      umiejetnoscia jest zrzucic szybko kilogramy ale utrzymac wage, czego oczywiscie
      Ci zyczesmile
      • olivia101 Re: 4 kilo w 4 dni 29.05.05, 21:12
        ach i jeszcze o tych owocach do woli... Nie tylko banany sa
        owocami "zakazanymi" przy wszlekich dietach. Przeciez winogrona maja ponad 700
        kalorii w kilogramie!! Naley unikac nadmiaru owocow wysokocukrowych...smile
        • eenia Re: 4 kilo w 4 dni 30.05.05, 13:58
          wiecie co, aż się odechciewa zabierać głos na forum

tak się składa że wiem o tym wszystkim co piszesz, nie odchudzam się od wczoraj
          i mam spore doswiadczenie w tym temacie, nie napisałam ze ta dieta jest
          zrównoważona itp, napisałam tylko że jest skuteczna. Moje odchudzanie idzie
          bardzo powoli ( np 3 kg w półtora miesiąca przy racjonalnej diecie 1000 kal)ale
          jak spróbowałam tej diety schudłam 3 kg i po 2 tygodniach waga nadal się
          trzyma, więc? wiem ze nie ma na świecie cudów, ale skoro na mnie tak podziałała
          to moze ktoś zechce spróbować.

nie wiem po co ta złośliwość
    • olka68 Re: 4 kilo w 4 dni 30.05.05, 18:33
      Mam pytanie , czy zamiast porannej herbaty mozna pić kawę? Ja bez kubka kawy
      rano , nie funkcjonuje normalnie.
      • eenia Re: 4 kilo w 4 dni 30.05.05, 18:38
        można, zapomniałam herbata lub kawasmile
        • hanka_79 Re: 4 kilo w 4 dni 31.05.05, 15:12
          Nie jest to tak do końca pozbawione sensu i nie rozumiem Waszego ataku.
          Ta dieta przypomina dietę optymalną, gdzie można opychać się tłustościami i
          rzeczami kalorycznymi pod warunkiem, że nie są to węglowodany, a więc tłuste
          sery, jajka są oki, ale banan, który ma dużo węglowodanów-be!
    • olivia101 Re: 4 kilo w 4 dni 31.05.05, 19:51
      Tu nie chodzi o zaden ataksmile Probuje tylko uswiadomic sytuacje, ze nie ma
      realnej szansy na utracenie 4 kilo w 4 dni nieodwracalnie abstachujac od tego
      czy jest to dieta optymalna czy kazda inna. Organizm nie podola przetworzeniu
      takiej ilosci kalorii bez zaplecza, ktore sobie stworzy i wykorzysta pozniej.
      To, ze dieta zadziala na jednego nie znaczy ze na drugiego rowniez. Przeciez
      zbednych kilogramow nie nabywa sie w ciagu tygodnia... Cudowna dieta 13-tka tez
      nei jest zadnym rozwiazaniem. Efekt jo-jo nawet w dluzszym czasie murowany.
      Odezwa sie zapewne glosy, ze wcale nie bo komus waga sie utrzymuje. Utrzymuje
      sie dlatego, ze po takiej diecie ktos nie wrocil do starych nawykow
      zywieniowych. Przegladam to forum od bardzo dawna i widze jakie sa skutki
      stosowania diet z natychmiastowa utrata kilogramow, najelpiej w 2 dni. Owszem
      mnostwo watkow zawiera infromacje jak to cudnownie sie schudlo 8 kilo w 13 dni
      i jak super sie luduzie czuja... Szkoda tylko, ze bardzo czesto po czasie
      okazuje sie, ze dieta nie byla dlugotrwala i stouje sie nastpna i nastepna...
      Nie pisze tego wszystkiego po to, bo komus zazdroszcze lub dlatego, ze nie mam
      problemow z waga i sie wymadrzam. Wiele lat posiwcilam na to, ze poznac zasady
      odzywiania i sensu tego wszystkiego. Wiem tez, ile bledow wczesniej poplenilam
      zanim zrozumialam, ze nie tedy droga... Tych samych bledow, o ktorych
      codziennie czytam na forum. Sama mam do zrzucenia kilka kilo i zabralam sie za
      ich zrzucanie przede wszystkim od cwiczen nie odgraniczajac od razu ilosc
      jedzenia. Jesli organizm dostanie zadanie do wykonania, z ktorym nie mial do
      czynienia sam uruchomi proces i energie aby temu podolac. A jedzenie bede
      ogrniczac sukcesywniesmile
      Pozdrawiam. Agnieszka

A JA ROSNĘ I ROSNĘ!!!smile
    • dziewczynazalabamy Re: 4 kilo w 4 dni 01.06.05, 13:24
      Ja wiem po sobie ze takie diety typu 4 kg w 4 dni sa bardzo kuszace. Nie mniej
      jednak po swoich doswiadczeniach wiem o tym, ze bardzo latwo jest ponownie
      zdobyc kg jakie sie wczesniej utracilo. Dlatego jesli ktos zdecyduje sie na
      takie zywienie 4-dniowe to oczywiscie proponuje po wszystkim nie powracac do
      starych nawykow tylko stopniowo wprowadzac inne produkty. Np na sniadanie mozna
      zjesc jajko plus wedlinki troche i do tego pomidora, zamiast sera o 11
      proponuje jablko a na obiad moze byc ta piers albo jakies inne miesko ale bez
      panierki i do tego surowki np z kiszonej kapuski albo mlodej bo juz jest. Po
      obiadzie jak bedziemy glodni ponownie jablko no i na wieczor np pomidora troche
      i ogorka czy salate Lepiej jesc czesciej ale w malych ilosciach. Najlepiej nie
      jesc ziemniakow frytem no i pieczywa. A zamiast tego kozrystac ze jest juz duzo
      warzyw i najadac sie nimi(sa juz coraz tanszewink)). No i czywiecie bez majonezu
      itp. Po jakis czasie organizm sam zacznie sie pzryzwyczajac. Zawuwazcie ze nikt
      z nas nie tyje 4 kg w 4 dni. Ten proces tycia jest dlugotrwaly i podobnie jest
      z odchudzaniem. Wszystkim dbajacym o sylwetke zycze powodzenia.
      • iwonesik OLIVIA101 01.06.05, 22:30
        Moja koleżanka stosowała diete 13 dniowa i schudła 9 kilo po roku czasu nic nie
        przytyła. Nie zmieniała swoich nawyków żywieniowyc. Siedzę z nia 8 godzin w 1
        pokoju. Je slodkie bulki, kanapki, owoce, ale wszystko je do godziny 18.00.
        Potem pozostaje tylko woda do picia.
        Ja stosowałam diete 3 dniową ze spadkiem wagi 3 kg.Ale oczywiście po 2
        tygodniach wróciłam do swojej wagi. Nie opłaca się stosować krótkich diet.
        Efekt jo jo gwarantowany.Chyba, ŻE ZMIENIMY NAWYKI ZYWIENIOWE LUB OSTATNIM
        NASZYM POSIŁKIEM BĘDZIE POSIŁEK DO GODZ.18.00.
    • sinegmax Re: 4 kilo w 4 dni 02.06.05, 09:19
      Do zlosliwych-eenia nie napisala, ze jest to zdrowa,zrownowazona dieta
      zapewniajaca trwaly efekt, tylko, ze mozna schudnac 4kilo.Znam ta diete i wiem,
      ze to mozliwe.
      A poza tym.Ja tez juz dlugo czytam to forum i czasami wszystko mi sie do gory
      nogami wywraca jak czytam wywody mamus zestraaaaaaszna 3 kilowa nadwaga.
      Moze ba tak czasami ktos pomyslal perspektywicznie, zdjal klapki i postawil sie
      na miejscu innych osob?Ja w pierwszej ciazy przytylam 36kilo!!!!!!!!!!Mniejsza
      o powod,w kazdym razie nie moglam zabrac sie za diete-"zrownowazona i
      dlugotrwala"...Bo myslalam, zeby schudnac ste kilogramy to potrzebowalabym 4
      lata diety 1000kcal!!No i wzielam takie 4dniowe, 13-tki, Cambridge i jak
      stracilam 20 w ciagu 5 miesiecy to poczulam ze i reszte pokonam, juz spokojnie
      i powoli.
      A na dodatek i jako podsumowanie to mysle, ze odzywianie zalezy tez od
      temperamentu i osoby, bo nie kazdy chce byc podwladnym jedzenia.Moja tesciowa
      utrzymuje np.od lat stala wage, ale jezeli tort urodzinowy jest o 16.30 a nie o
      16 to ona go nie zje dbo ciasto je tylko miedzy 15 a 16.No to ja juz wole 3
      kilo za duzo.
      Pozdrawiam i dzieki eenia bo gdzies mi sie zapodziala ta dieta a za 2 miesiace
      rodze drugiego syneczka i znowu bede musiala powalczyc.
      sinegmax
      • arwena_11 Re: 4 kilo w 4 dni 03.06.05, 19:28
        Dziewczyny ta dieta jest w porzadku. Jest to tzw dieta lotników. Kiedyś ( lata
        80 )była zamieszczona w kalendarzu lekarskim. jedno zastrzeżenie że można ją
        powtórzyć dopiero po trzech- czterech tygodbniach. Jak znajdę ten kalendarz to
        wam podam wydawnictwo i rocznik
        • johanna2 Re: 4 kilo w 4 dni 11.06.05, 22:05
          Czy ten barszcz czerwony musi byc w proszku taki szybki kubek czy tez moge
          ugotowac sama,na miesie i zaprawic normalnie smietana.
    • karakalka Re: 4 kilo w 4 dni 16.06.05, 21:46
      A czy można nie pić soku pomid. i barszczyku- nie lubie ani jednego ani
      drugiego. Moze coś w zamian?
      • eenia Re: 4 kilo w 4 dni 16.06.05, 22:06
        Barszczyk ma być chudy i bez smietany i nie mam pojęcia czy można obie zupy
        czymś innym zastapić, chyba nie

piszcie czy zrobiłyście te diete i z jakim efektem
    • mynia_pynia Re: 4 kilo w 4 dni 17.06.05, 10:47
      Jeśli cjodzi o barszcz, to o taki sok z tego barszczu, nie wyobraźam sobie
      wypicia gorącego kubka typu barszcz lub tego z proszku, tam same kalorie wink
      A i mam jeszcze pytanko, bo teraz kończy mi się dieta i chce przejść na tą 4
      dniówkę, czy ja też schudne na niej???
      Bo przy każdej diecie przez pierwe 3 dni chudnie się około 3 kg - to logiczne
      bo przeczyszczają się jelita, usówa nadmiar wody itp.
    • karakalka Re: 4 kilo w 4 dni 20.06.05, 10:45
      Ja schudłam w ciągu 4 dni tylko kg . Ale teraz powtórzę i zmuszę sie do picia
      soku pomidorowego. Moze to on pomaga schudnąć te 4 kg? Nienawidzę soku pomid. i
      barszczyku!!! Ale niech tam! Zmuszę się!! Muszę jeszcze zrzucić przynajmniej
      2kg.
      • kakak8 Re: 4 kilo w 4 dni 20.06.05, 14:35
        ja schudłm 1,5 kg. moje odstępstwa to 2 kubki kawy zamiast jednego i 500 ml
        soku warzywnego fit zamiast pomidorowego. moja teoria jest taka : im większa
        nadwaga tym większ utrata przez te 4 dni. może nawet i 4 kg.
    • lidek0 Re: 4 kilo w 4 dni 23.06.05, 07:46
      eenia napisała:
      > dieta na prawdę skuteczna

a przy tym jaka nierozsądna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka