bielkate 07.06.05, 10:38 Jestem dietetykiem, żywieniowcem zawodowym. I mamą. Mogę podać dietę wyszczuplajacą. Bardzo skuteczną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
furtado Re: dieta 07.06.05, 10:51 Więc proszę o dietę skuteczną, tylko nie skomplikowaną i którą można stosować siedząc 8 godzin dziennie w pracy przy komputerze??? Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: dieta 07.06.05, 11:20 ja tez poprosze...przytylam bardzo odkad przestalam karmic piersia, nie obiadam sie i nie moge schudnac,,najgorszy to flak brzuch eda27Wp.pl gg 8751679 zaznacze z e nie pracuje, siedze w domu z dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
karino7 Re: dieta 07.06.05, 11:53 ja też będe wdzieczna za dietę dodam że nadal karmię roczną córeczke Odpowiedz Link Zgłoś
kate235 Re: dieta 07.06.05, 11:59 i ja poprosze, dodam, że nadal karmie piersią i nie mogę schudnąć ani grama. Nie jem słodychy, tłustych mięs itp. Odpowiedz Link Zgłoś
olka68 Re: dieta 07.06.05, 14:42 witam!! Czy ja tez mogę prosić o przeslanie na gazetowego? Z gory dzięk Odpowiedz Link Zgłoś
mama-misia Re: dieta 07.06.05, 15:08 Witam, czy mogę też prosić o przesłanie tej diety na adres gazetowy??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynazalabamy Re: dieta 07.06.05, 16:11 Ja tez poprosze jesli mozna. Na adres gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
laskosia Re: dieta- poproszę 07.06.05, 16:20 jeśli można to ja też poproszę na adres gazetowy z góry dziękuję Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarzynap Re: dieta 07.06.05, 17:43 to ja również poprosze na gazetowy , albo może poprostu wklej ja w tym poście - będzie prościej Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorki Re: dieta 07.06.05, 18:18 Witam ,to i ja poproszę.jkupczak@adm.pcz.czest.pl Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
monika340 Re: dieta 07.06.05, 22:10 Ja te zbardzo poprosze.Zaznaczam ze siedze w domu z dziekiem ( i nieststy tyję): ( Pozdrawiam Prosze na gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
milena2004 Re: dieta 08.06.05, 07:35 Jeszcze nic nie dostałam na skrzynkę, proszę o przysłanie, Dzięki Milena ) Odpowiedz Link Zgłoś
bkamin Re: dieta 08.06.05, 08:56 Ja też baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 Re: dieta 08.06.05, 10:52 Ja też poproszę o tą dietkę. sylwiaizabela@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 A moze wkleic ja tutaj?!?! 08.06.05, 11:30 A dietetyczka nam zniknela! Nie wiem po co przesylac tyle razy te diete na e-maila skoro mozna wkleic ja tutaj, gdzie wiecej osob z niej skorzysta i o wiele latwiej i szybciej jest to zrobic. Ja rowniez chetnie poczytam o tej diecie chociaz juz mam umowiona wizyte u dietetyka. W koncu cos trzeba z soba zrobic, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bielkate proszę bardzo 08.06.05, 12:53 Zasada polega na jedzeniu 5 posiłków dziennie, regularnie, tak aby odstępy pomiędzy posiłkami nie były dłuższe niż 3 godziny. Przykładowe posiłki o godz. 8.0, 10.00, 13.00, 16.00, 18.00 Ostatni posiłek powinien być ok. godziny 18. Przykładowo: Poniedziałek Śniadanie ▪ jajko na twardo – 1 szt. ▪ kromka pieczywa razowego, bez masła ▪ parówka lub plasterek wędliny ▪ kawa, herbata bez cukru II Śniadanie ▪ owoce lub gotowane warzywa (1 jabłko, 2 marchewki) ▪ sok- 1 szklanka Obiad ▪ jedno danie: ziemniaki, surówka i mięso (bez ograniczeń) Podwieczorek ▪ przetwory mleczne typu: kefir, jogurt, szklanka mleka lub maślanki Kolacja ▪ gotowane warzywa z serem żółty lub kromka lekkostrawne białej bułki bez masła z mięsem. W takiej diecie zawartych jest około 1000 kalorii. Należy wspomagać organizm witaminami, , w przypadku picie dużych ilości kawy bez cukru należy dodatkowo wspomagać się witaminą complex- B. Zamiast mięsa (czerwonego) można jeść rybę (też bez ograniczeń) Dieta najlepszej szansy: jeśli w trakcie prowadzenia jakiejkolwiek diety musisz coś dodatkowego zjeść to wybierz: orzechy, suszone owoce, mięso a na samym końcu pieczywo. Jeśli jesz drugie danie, to staraj się najpierw zjeść mięso, surówkę a na końcu ziemniaki (zawierają dużo skrobii – cukrów). ▪ Pieczywo powinno być mieszane (nie tylko razowe) Dieta wyklucza makaron, kluski i inne potrawy wysoko-mączne i słodycze. Odpowiedz Link Zgłoś