Dodaj do ulubionych

Post warzywno- owocowy cz.III

• asiab_2004 JAKA TO DIETA ?????BŁAGAM 27.07.05, 13:26
      powiedzcie jaka to dieta. domyslam sie ze to wazywa i owoce ale czy jest jakas
      szczegolna forma, ilości ograniczenia, pory jedzenia...?
      dajcie znac
      • nata76 Re: weteranki 28.07.05, 08:56
        Witajcie kochane,podczytuję,podczytuję.....Widzę ,ze nie ja tylko sie ostałamsmile
        niestety,nie wytrwałam NIGDY 6 tyg. na dieciesad(((tydzień,owszem...Schudłam,ale
        pewnie efektu oczyszczającego nie ma.
        ARBUZY-mają za duzo cukru(wysoki indeks glikemiczny). NIe powinno sie ich jeść.
        JA od dwóch dni znow zaczynam. Zobaczymy. Na razie wytrwałam. JA to jem prawie
        caly dzien pomidory i ogórki kiszone.
        pozdrawiam,nata
        • basia-bma Re: weteranki 28.07.05, 12:52
          A mi się wydaje, że moje włosy są gorsze ... sad nie wiem czy po diecie, bo w
          ogóle mam z nimi problem (wypadają, łamią się i kruszą, są bardzo liche)i
          miałam nadzieję, że po diecie się wzmocnią, ale niestety sad.
          Teraz dalej bazuję na warzywach, staram się nie przesadzać z owocami, jem ryby,
          pestki dyni, piję drożdże i pokrzywę, nabiał sporadycznie, pieczywa w ogóle.
          Nie wiem co jeszcze wprowadzić, bo boję się o te włosy, ale z drugiej strony
          nie chcę przytyć. Zastanawiam się też, czy powtórka z diety by im pomogła, czy
          może wręcz odwrotnie. Co mogę wykluczyć z jadłospisu bez uszczerbku dla
          zdrowia ? Oczywiście wiem - cukier , ciastka, białe pieczywo, czyli
          wszystkie "be" produkty. A mięso i nabiał (w zamian jem ryby, różne pestki i
          orzechy) ?

Proszę poradźcie mi coś.

Pozdrawiam
          Basia
          • wio_sna Re: weteranki 28.07.05, 16:13
            Polecam tabletki ze skrzypu polnego z witaminami. Rewelacyjnie wpływają na
            włosy, paznokcie i skórę.
            Ja jestem już kilka miesięcy po diecie, przytyłam na początky dwa kilogramy i
            tak już zostało. Kurcze dziewczyny, ta dieta jest po to by oczyścić organizm i
            przestawić sie na zdrowe żywienie, a nie jako sposób na utrzymanie sylwetki.

Jadam pieczywo białe, jadam nabiał, ba, czekoladę z orzechami też jadam a wagę
            trzymam. Ale może ja jakaś nienormalna jestem.
            • maliza Re: weteranki 01.08.05, 09:03
              Oj Wio_sna, to chyba rzeczywiście jestes jakaś "nienormalna" smile
              Ja, gdy tylko zaczęłam normalnie sie odżywiać, to od razu przytyłam. Teraz
              jestem znowu na warzywkach - od połowy zeszłego tygodnia i mam nadzieję, że
              wytrwam, chociaż jest ciężko, bo owoce kuszą ze wszystkich stron.
              • dorismam Do Basia bmw 01.08.05, 17:03
                Napisałam na priva, czy mozesz odebrać.
              • dorismam Do Basia bmw 01.08.05, 17:03
                Wysłałam na priva -czy możesz odebrać.
                • wiinga Re: Do Basia bmw 05.08.05, 22:37
                  Cześć!
                  czy mogłabym dostac książkę na adres gazetowy. jeśli mi ma cos pomóc to chyba tylk0 najbardziej radykalnie jak się da. Czy fit warzywny to takie gotowe soki z kartonu bodajże tymbarku?????
                  bardzo chciałabym juz wkrótce do Wasm dołączyć!!!
    • nicolaya79 Re: Post warzywno- owocowy cz.III 10.08.05, 11:42
      witajcie!
      Poczytałam Wasze posty i jestem zmotywowana.Czy mogę prosić o przesłanie książki na maila? Zostało po ciąży 14 kilo do zrzucenia....
      Z góry dzieki
      Pozdrawiam ciepło
      • misia_mama_ptysia Re: Post warzywno- owocowy cz.III 13.08.05, 17:46
        Hej, od dziś jestem na poście. Wcześniej próbowałam i wytrzymałam 12 dni, efekty
        wspaniałe, ale była duuużżżża przerwa, wakacje nad morzem-lody , szarlotka na
        gorąco, a potem wakacje u babaci z pysznymi wianuszkami. Efekt -waga 72 kg,
        ciuchy większe o 1 rozmiar.
        Najgorsze dla mnie są pierwsze cztery dni, ale myslę o jedzonku, baaa ja dopiero
        teraz widze jak w TV bombardują nas reklamami z jedzeniem
        Trzymajcie za mnie kciuki, pozdrawiam
        misia

PS Książki Dąbrowskiej można kupić w W-wie w muzeum etnograficznym na ul. Kredytowej
        • wio_sna Re: Post warzywno- owocowy cz.III 14.08.05, 22:53
          POwodzenia życzę
          • misia_mama_ptysia Re: Post warzywno- owocowy cz.III 31.08.05, 18:54
            No to pięknie...
            Nikt nie pości po wakacjach,hę... Tylko ja się objadałam ciasteczkami i lodami ,
            mniam mniam...
            Ważę już67,4 kg, jestem 18 dzień na diecie/waga wyjściowa72/.Miałam tylko 1
            dzień-pierwszy- kryzysu, a teraz ....
            Pozdrawiam
            i czekam na wieści
            misia
            • wiinga Re: Post warzywno- owocowy cz.III 02.09.05, 11:41
              Cześć!
              Jednak zaczęłam od wczoraj chociaż książki jeszcze nie mam. Na razie jest ok. Troche mi sie wczoraj w głowie kręciło ale dało się wytrzymać. Zagląda tu ktoś i może mógłby odpowiedzieć na parę pytań:
              Czy jedząc tak małokalorii mozna nrmalnie funkcjonować - myślę o bieganiu cały dzień za 14 miesięcznym urwisem?
              Czy jeśli chcę tylko schudnąć a nie oczyścic organizm to moge pić kawę? Bez tego to sobie chyba nie poradzę?
              Co wprowadza się po 6 tygodniach?
              Dzięki za odpowiedzi. Napiszę jak tam postępy!
              Pozdrawiam
              • kubara1 Re: Post warzywno- owocowy cz.III 05.09.05, 08:38
                Wiinga, podaj adres mailowy, to Ci prześlę książkę. Tam jest też o tym, co
                wprowadzać po diecie. Ja zaczynam oddzisiaj po dwóch tygodnich urlopu, gdzie
                jadałam słowackie ciężkie żarcie w knajpach i czuję się jak wieloryb. Wogóle
                przez wakację się nieźle objadałam lodami. Efekt + 4 kilo i fatalne
                samopoczucie. No więc dzisiaj ...pomidorek na śniadanko. Na razie ok, kryzys
                prewnie przyjdzie za 2-3 dni. Byle głowa nie bolałasmile))
                • kata74 Re: Post warzywno- owocowy cz.III 06.09.05, 08:31
                  witaj . ja też zaczynam po raz drugi. dziś 5 dzień.
                  ##
                  poprzednio wytrzymałam 2,5 tygodnia. dla mnie jest ciężko, no ale staram się ze
                  wszystkich sił wytrwać. za pierwszym razem schudzłam 3,5 kg. od maja staram
                  się jeśc zdrowo, co do ziemniaków, ryża ,chleba to mi sie generalnie udaje ale
                  slodycze mnie kładą. no i nie łączę mięsa z ziemniakami czy kaszami.

na wakcjach też sobie pofolgowałam w temacie gofrów, ale na szczeście rzucił
                  się na mnie tylko 1 kg. najgorsze jest dla mnie to tzw. zmienianie nawyków
                  żywieniowych- caly czas czuję na sobie presję tego co mam jeśc. czy tak już
                  będzie do końce życia buuuu

także na mnie możesz liczyć. wspieram cię i gorąco dopinguję. u mnie zjechało
                  już 1.5 kg i znacznie zlaciały okrąglości bo zaraz po ciuchach czuję i to jest
                  najlepsza motywacja.

Kobiety na diecie Łączmy się!!
                  • kubara1 Re: Post warzywno- owocowy cz.III 06.09.05, 13:52
                    O, Kata, jak miłok,że ktoś się odchudza. MI jeszcze dzisiaj ciężko, strasznie
                    mi się chce zwykłego chleba. Ja słodycze bez problemów odstawiam, ale chlebek,
                    to miej ulubione jedzonko. NO, ale nic. Chciałąbym się wbić w dżinsy jesienią:-
                    )))
                    • misia_mama_ptysia Re: Post warzywno- owocowy cz.III 06.09.05, 19:05
                      Hej dziewczyny,
                      może ja Was troszkę zdopinguję i dodam otuchy.
                      Post 40 dniowy kończę 22 września, zaczynałam z wagą 72 kg, a dziś rano pokazało
                      się 66,4 kg. Spodnie w końcu robią sie luźne, ale jeszcze nie wchodzę we
                      wszystkie rzeczy. Widzę efekty, ramiona i barki mniej otłuszczone,brzuszek
                      powolutku, bardzo wolno zmniejsza się;jego górną część można nazwać
                      płaską-.Wcześniej już pod biustem wyrastał brzuszek ,tak się upasłam.
                      Dietę powtarzam po raz drugi, wcześniej wytrzymałam 12 dni i szybciej chudłam,
                      ale... miałam dłużej kryzys-przez 4 dni myślałam tylko o jedzeniu i o kawie.
                      A teraz... zdecydowanie lepiej to znoszę. Często robie sałatkę pomidor, ogórek
                      kiszony,cebulka papryka, rzodkiewka. Najwspanialsze jest to ,że można jest
                      dozwolone jedzonko do woli. Nie dałabym rady na głodzie. A tak dziś smażyłam
                      rodzince placek ziemniaczny , którego podałam z wyśmienitym mięsnym sosem.

A zauważyłyście ile jest reklam z jedzeniem w TV?
                      Nie wiem tylko jak sobie poradzę po poście, czy rzucę się na to wszystko
                      niedozwolone, czy będę jadła jak dama.Ha ha ha...

Pozdrawiam
                      misia

• kubara1 Re: Post warzywno- owocowy cz.III 08.09.05, 08:36
                        Sniadanko już za mną - ogóreczki i pomidorki. Dobrze, że jesień obfituje w
                        różne warzywa. na obiad mam wielgachny kalafior. Najgorzej jest właśnei z tym
                        wymyślaniem ciepłych potraw, bo muszę robi.ć obiadek dla mięsożernej potwornie
                        rodzinki i dla siebie coś jeszcze, a już mi się nie chce. Musze sobie nagotować
                        jakiejś kapuchy na trzy dni i odgrzewać tylko. Pozdr. Jak tam Dziewczynki?
                        Centymetry leca?
                        • medunia Re: Post warzywno- owocowy cz.III 05.04.06, 23:26
                          Cześć!
                          Mam wielką prośbę. Czy mogłabym dostać elektroniczną wersję książki?
                          Przeczytałam kilka postów wyżej, że ją posiadasz. Przymierzam się do tej diety
                          już od tygodnia i ten wątek wiele mi wyjaśnił, ale nie mam odwagi zacząć bez
                          wsparcia na oryginalnych zaleceniach. Po ciąży zostały mi jeszcze zbędne
                          kilogramy (które zalegają mi już dwa lata) i w ogóle rozregulowany metabolizm
                          (cellulit i kiepska cera)- może konkretne, porządne oczyszczanie coś pomoże, no
                          i może wreszcie odzyskam moją wagę smile. Mam też nadzieję na wyleczenie kilku
                          innych dolegliwości. Jeśli nie byłoby to zbyt dużym problemem, to byłabym
                          bardzo wdzięczna za przesłanie mi diety na adres - milipio@wp.pl
                          Pozdrawiam serdecznie
                          medunia
                          • wystarczyalicja Re: Post warzywno- owocowy cz.III 05.05.06, 17:40
                            hej. czy mogłybyście mi wyjaśnić na czym polega ten post? Chcialabym schudnac
                            do wakacji a taka wersja diety owocowo-warzywnej brzmi calkiem ciekawie.
                            Byłabym bardzo wdzieczna za objasnienie mi zasad tego postu.

z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka