Dodaj do ulubionych

Biodra i uda

01.11.06, 23:06
Witam znacie może jakieś ćwiczenia aby pozbyć się tłuszczyku z bioder i ud??
Obserwuj wątek
    • ewamro Re: Biodra i uda 02.11.06, 11:36
      Na biodra najlepsza jest "przesiadanka". Klęczysz, ręce wyciągnięte przed
      siebie. Przenosisz ciężar ciała na lewo. Siadasz po prostu z boku nóg.
      Podnosisz się do pozycji wyjściowej. To samo w drugą stronę. Powtarzasz tyle
      razy ile możesz. Ja to ćwiczenie powtarzam 20 razy w każdą stronę.

Uda:
      1.
      leżysz na lewym boku (karimata czy inny podkład są konieczne). Głowa spoczywa
      na dolnym ramieniu. Drugie ramię opierasz z przodu na wysokości piersi. Górna
      noga, ugięta, leży z przodu, dolna jest wyciągnięta w jednej linii z tułowiem.
      Rozluźniasz stopę lewej nogi (tej dolnej).
      Na przemian podnosisz i opuszczasz dolną nogę, zatrzymując ją zawsze tuż nad
      podłogą. Podczas ćwiczenia utrzymuj napięcie mięśni całego ciała (ale stopa
      luźna).
      Zmień stronę.
      To ćwiczenie wykonujesz w 3 seriach po 20 powtórzeń (ale to wariant maksimum,
      na początek tyle, ile możesz)

Później dodam więcej ćwiczeń, jeśli chcesz. Teraz synek mnie morduje wink
      • dezyderatka Re: Biodra i uda 03.11.06, 07:48
        proszę i ja o wiecejwink
        • meszkasloneczko Prosimy o cos więcej na ten temat :) 03.11.06, 08:27

• mazia14 Re: Biodra i uda 03.11.06, 08:54
      Jeśli można to proszę o wiecej ćwiczeń.Tłuszczyk już zrzuciłam z brzucha,ale za
      chiny ludowe nie mogę zrzucić z bioder i ud.Pozdrawiam.
      • ewamro Więcej ćwiczeń :) 03.11.06, 20:19
        To ćwiczenie na uda i mięśnie pośladków.

1. Połóż się na lewym boku. Dolna noga, lekko ugięta leży swobodnie na ziemi.
        Górna noga na niej, wyprostowana. Głowa spoczywa na dolnym ramieniu, drugie
        ramię oparte z przodu na wysokości piersi (pozycja praktycznie taka sama jak w
        poprzednim ćwiczeniu).
        2. Na przemian podnoś i opuszczaj górną nogę. Stopa jest rozluźniona, "zwisa"!
        Nogę podnosi się mięśniami uda (tymi górnymi). Prowadź piętę w kierunku sufitu.
        Noga nie powinna być uniesiona zbyt wysoko.
        Uwaga: miednica nie może się kołysać do przodu ani na boki. To jest dosyć
        nieprzyjemne ćwiczenie, przy prawidłowym wykonaniu odczuwa się pracujace
        mięśnie nieco boleśnie...
        3. Zmień stronę.
        Powtórzenia: 1-3 sekwencji po max. 20 powtórzeń.

Uda, pośladki, grzbiet

1. Klęk podparty, ramiona wyprostowane. Ćwicząc dbaj o to, by plecy i biodra
        pozostawały proste. Napnij mięśnie pośladków, brzucha i miednicy.
        2. Podnieś zgiętą nogę w kierunku sufitu, stopa jest napięta (ułóż ją tak
        jakbyś chciała coś kopnąć). Udo jest w prostej linii z plecami. Opuszczaj i
        unoś udo o kilka centymetrów.
        3. Zmień nogę.
        Powtórzenia: 1-3 serii po max 20 powtórzeń.

Uda
        1. Stań za oparciem krzesła. Przenosisz lewe podudzie nad oparciem (lewo,
        prawo, lewo, prawo itd). Druga noga tak samo. Ja to ćwiczenie robię w 1 serii
        po 20 powtórzeń. MOżna pewnie więcej smile To bardzo przyjemne ćwiczenie smile

Dodam jeszcze, że na biodra, uda doskonale wpływają wszelakie podskoki, wymachy
        nóg. Ja bardzo lubię tego typu ćwiczenia smile Codziennie robię "pajace", wymachy
        nóg z dotknięciem wyciągniętych dłoni, podskoki z klaśnięciem dłoni pod
        kolanami, podskoki (czy może raczej bieg w miejscu) z "kopnięciem" pośladków
        (rozciągnięcie przednich mięśni ud), podskoki z maksymalknym uniesieniem kolan
        do przodu, podskoki z krzyżowaniem nóg w kostkach itd. Dobrze że mam bardzo
        grubą, tłumiącą matę do ćwiczeń wink Sąsiedzi nie narzekają wink
        Dużo jest tych ćwiczeń, na pewno potraficie sobie przypomnieć coś z lekcji
        wfu smile I pamiętajcie o ćwiczeniach rozciągających, one wysmuklają sylwetkę.
        I jeszcze coś, mam zamiar kupić sobie gumę do skakania smile Już nie mogę się
        doczekać wink
    • mazia14 Re: Biodra i uda 03.11.06, 20:30
      dzieki za cwiczenia,czasami skacze w gumę lub skakankę z starsza córką ,fajna
      zabawa,
    • 01gosia Re: Biodra i uda 06.11.06, 15:10
      Najlepiej ściagnij sobie z sieci ćwiczenia Tamii Lee Web (w pisowni mogą byc błędy), pt. ja chce mieć takie pośladki.
      To krótki 30 minutowy filmik z rozgrzewką na początku i cwiczeniami rozciągającymi na końcu. Ja sobie zgrałam na płytkę i ćwiczę przy DVD.
      Tzn ćwiczyłam raz, następnego dnia bolało mnie siedzenie i uda. Więc program jest skuteczny.

Dobrze że trafiłam na twój wątek, może on mnie zmobilizuje do ćwiczeń.

1. www.megaupload.com/?d=7GQR0JGI
      2. www.megaupload.com/?d=EOLCNKL6
      3. www.megaupload.com/?d=077TOAG2
      4. www.megaupload.com/?d=LVAS2Q51

to jest link do tych ćwiczeń, należyściągnąć i scalić w total commander, ze ściąganiem bywaja problemy , z uwagi na ograniczenia wolnych soltów. Trzeba cierpliwie próbować.

pozdrawiam
      • atenappp Re: Biodra i uda 12.11.06, 21:39
        co to znaczy scalić w total commander???
        • 01gosia Re: Biodra i uda 13.11.06, 08:37
          filmiki są w kilku częściach i wszystkie części ściąga sie po kolei , a jak już są ściągnięte to należy je scalić w jeden filmik. robi sie to w programie total commander. I zaznaczam że jest to czynność bardzo prosta. a total commander jest darmowy i można go sobie z sieci ściągnąć.

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka