Dodaj do ulubionych

Jędrne ciało

24.11.06, 17:51
Jestem już 5 tyg po porodzie(cc) i zauważylam że ciała stało sie mniej
jędrne.Zawsze byłam bardzo szczupła, teraz mam 2 kg na plusie. Co zrobić żeby
odzyskać dawną jędrność? Jakieś balsamy, masaże? Jest coś sprawdzonego? Chodzi
mi głównie o posladki i uda, na brzuszek stosuje koło hula-hop. Znacie jakieś
sposoby?
Obserwuj wątek
    • ik_ecc Re: Jędrne ciało 24.11.06, 17:59
      Ummm... moze troche jeszcze daj sobie czasu na powrot do poprzedniego ksztaltu?
      5 tygodni to nie jest dlugo - tylas w koncu 9 mies - a teraz 2kg na plusie - no
      wybacz... smile
      Co robic? Wiadomo - ruszaj sie. Ile, to niech Ci lekarz powie. Plywanie jest
      doskonale na ujedrenienie skory.
    • ambus Re: Jędrne ciało 24.11.06, 21:42
      Te kg mi absolutnie nie przeszkadzają.Chodzi mi raczej o to że skóra jest jakaś
      taka wiotka. Niby to nie problem, bo tego nie "widać" ale i tak chcę cos z tym
      zrobić.
      • marta76 Re: Jędrne ciało 24.11.06, 21:45
        jeżeli nei masz nadwagi i tak szybko doszłas wagowo do stanu sprzed ciąży to
        myślę,że ćwiczenia wzmacnające i kremy.Jeżeli masz kase to masaże sa fajne.
        • beniusia79 Re: Jędrne ciało 24.11.06, 22:00
          ja mam 4 kg nadwagi, jestem 4 i pol miesiaca po porodzie. od prawie 2 miesiecy chodze na silownie i dzieki temu moje cialo wraca powoli do siebie. moja skora zrobila sie ladniejsza, celulitis prawie ze znikl, brzuch wraca na swoje miejsce, a przede wszystkim odzyskalam forme i kondycje. moge tylko polecic smileaha, obowiazkowo krem albo oliwka do skory.
    • abi3 Re: Jędrne ciało 24.11.06, 22:14
      Kochana....dzieciaczek skutecznie przyczyni się do zrzucenia, zbędnych kilogramów.
      Uwierz! Ja przed porodem= 59 kg. 2 miesiące po porodzie=59 kg. Dwa lata po
      porodzie 54 kg. Zaufaj swojemu dziecku!!
      • ik_ecc Re: Jędrne ciało 25.11.06, 00:17
        abi3 napisała:

> Kochana....dzieciaczek skutecznie przyczyni się do zrzucenia, zbędnych
        kilogram
        > ów.
        > Uwierz! Ja przed porodem= 59 kg. 2 miesiące po porodzie=59 kg. Dwa lata po
        > porodzie 54 kg. Zaufaj swojemu dziecku!!

Ja tez, teraz jestem 17 mies po porodzie, ale od dobrych ilustam miesiecy
        jestem szczuplejsza niz przed ciaza (zawsze bylam ok, ale teraz jestem pare
        kilo lzejsza). Nie ma sladu po wiotkiej skorze, celulicie, brazowej kresce na
        brzuchu, itp. - i to bez ZADNYCH zabiegow. Nie moge stosowac zadnych wydumanych
        kremow, bo moje dziecko ma alergie "na wszystko". Od niedawna plywam, ale to
        glownie w ramach rozrywki (odrywki?) mentalnej. wink
    • mrufka.k Re: Jędrne ciało 28.11.06, 22:37
      ja jestem 6 miesiecy po porodzie i mam 10 kg nadwagi. jem niewiele i karmie.
      łażę całymi dniami i dźwigam 10 kg na 4 pietro tam i z powrotem 2 x dziennie.
      chyba mam depresję, jak czytam takie teksty
      • mata811 Re: Jędrne ciało 29.11.06, 11:25
        Mnie denerwowały teksty typu "zobaczysz będziesz karmić to szybko schudniesz"
        lub "że przy dziecku jest tyle roboty, ze waga sama zleci; a guzik karmiłam 8 m-
        cy i waga spadała jak krew z nosa. Chudłam, ale bardzo powoli. Teraz jestem
        niemal rok po porodzie i właściwie od m-ca wygladam "normalnie". Co prawda
        zostało mi 4 kilogramy pamiątki po ciąży, ale wątpie żeby mi to kiedys spadło.
        Tak więc nie słucham już takich tekstów, bo każdy organizm jest indywidualny.
        • kkarrola Re: Jędrne ciało 29.11.06, 12:49
          ja chodziłam na zajęcia poporodowe i masaże ujędniające na bańkę chińską-
          rewelacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka