Gość: paulinaw IP: *.* 04.06.02, 06:07 czy ktos stosowal diete norweska? czy rzeczywiscie w szybkim tempie mozna zrzucic duzo kilogramow? na www.grubasy.pl wyczytalam, ze daje lepsze efekty niz kopenhaska... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KKUNKA Re: dieta norweska IP: *.* 04.06.02, 08:11 gdzie ty to znalazłaś na grubasach??? nie mogę tego znależć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinaw Re: dieta norweska IP: *.* 04.06.02, 08:55 na tamtejszym forum ktoras z forumowiczek pisala, ze wlasnie zaczyna i ze diete spisala na forum niejaka KWASKA... (mam nadzieje, ze nie pomylilam nicka ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia70 Re: dieta norweska IP: *.* 04.06.02, 09:44 Podaję Ci jadlospis:ŚniadaniaCodziennie: grejfrut, 1 albo 2 jajka, herbata lub kawa (z wyjątkiem poniedzialku kiedy to jemy 3 jajka – na twardo lub miekko, ale zawsze gotowane)PoniedziałekLunch: 1 lub 2 jajka, grejfrut, kawa lub herbataObiad: 3 jajka, surowka np. z marchwii, ogorka, selera niaciowego, korniszonow, pomidora, herbata/kawa, 1 kromka chlebaWtorekLunch: 1 lub 2 jajka, grejfrut, kawa lub herbataObiad: mieso wolowe, pomidory, seler naciowy, ogorki i inne warzywa, herbata/kawaŚroda:Lunch: 1 lub 2 jajka, szpinak (gotowany), kawa lub herbataObiad: 2 kotlety z jagniecia (można zastapic np. kurczakiem – oczywiście bez skory), seler naciowy, pomidor, ogorki konserwowe, kawa/herbataCzwartek:Lunch: surowka z warzyw, grejfrut, kawa/herbataObiad: jajka, bialy ser, gotowany szpinak, 1 kromka chlebaPiatek:Lunch: 1 lub 2 jajka, szpinak (gotowany), kawa lub herbataObiad: ryba, surowka, 1 kromka chleba, herbata/kawaSobota:Lunch: salatka z owocow (bez cukru) i nic innegoObiad: duzo wolowiny, seler naciowy, pomidor, ogorki kiszone lub konserwowe, herbata/kawaNiedziela:Lunch: zimne mieso z kurczaka lub indyka, pomidory, grejfrutObiad: zupa jarzynowa (na wywarze z warzyw, bez smietany czy zasmazki), mieso z drobiu, gotowana kapusta, pomidor, seler naciowy, grejfrut, kawa/herbata- do surowek nie uzywamy oleju ani dressingu- kawe i herbate pijemy bez cukru- mieso można przyrzadzac w opiekaczu, na grillu lub gotowac- jajka można spozywac tylko w postaci gotowanej- powinno się ograniczac do minimum spozycie soli i pic bardzo duzo wody i herbat ziolowych”Moi znajomi stosuja i chwalą ją sobie , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinaw Re: dieta norweska IP: *.* 04.06.02, 09:51 zastanawiam sie czy wlasnie jej nie rozpoczac przeraza mnie tylko ta ilosc jajek bo grejfruty uwielbiam, zwlaszcza czerwone pees: na grubasach jest jeszcze taki jakby wstep do tej diety:"Lekarze i fizjolodzy zywienia ze szpitala uniwersyteckiego w Oslo – Rikshospitalet – opracowali i opublikowali ostatnio nowa diete przynoszaca ponoc bardzo dobre rezultaty. Jeśli chce się osiagnac trwaly efekt,należy przestrzegac wrecz niewolniczo jej rygorow. Chodzi o to, aby w ciagu dwoch tygodni (tyle trwa program) w organizmie nastapily chemiczne zmiany w przemianie materii, tj. jej przyspieszenie.Aby osiagnac zadowalajacy rezultat najwazniejsze jest aby jesc każdy z produktow wymienionych ponizej. Mniej wazna rzecza jest to, ile się je. Jeśli z jakiegos powodu przerywamy kuracje musimy potem zaczac ja od poczatku.Po 2 tygodniach (kuracji nie można przedluzac) można osiagnac spadek wagi az do 10kg. Po zakonczeniu programu laknienie powinno się znacznie zmniejszyc ale należy tez unikac produktow z duza zawartoscia skrobii.Jeśli pomimo schudniecia 10kg w pierwszej rundzie stosowania diety, uwazamy, ze mamy jeszcze pewne nadwyzki do zrzucenia, to po miesiacu od zakonczenia pierwszego etapu rozpoczynamy kuracje od nowa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia70 Re: dieta norweska IP: *.* 04.06.02, 10:41 ja osobiście jej nie próbowalam,ale kilka osób z mojego otoczenia owszem tak i nie mieli jakiś specjalnych wstętów ,a jak twierdzą efekty są, pozdrawam Ja z dietą poczekam jak skończą się truskawki , może się uda Odpowiedz Link Zgłoś