Dodaj do ulubionych

Prostowanie włosów

IP: *.* 19.01.03, 17:11
Drogie emamy czy prostowałyście kiedyś chemicznie włosy? Znalazłam taką ofertę w jednym z salonów fryzjerskich ale nie wiem na czym dokładnie to polega i czy bardzo niszczy włosy. Jeśli coś wiecie więcej to napiszcie. Dziekuje i pozdrawiam.Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: _Tosiaa_ Re: Prostowanie włosów IP: *.* 19.01.03, 18:56
      Jak rany ,nam to nigdy nie dogodzą :crazy:Ja zawsze ale to zawsze marzyłam o kręconych włosach :lol:a tu prostowanie :crazy: Zdumiona posiadaczka bardzo prostych włosów :)Gosia :hello:
      • Gość: dzidecka Re: Prostowanie włosów IP: *.* 19.01.03, 19:01
        Tylko, że ja mam tak baaardzo kręcone. Chciałabym chociaż na jeden dzień mieć proste. Próbowałam już wielu rzeczy i nic :((
        • Gość: mysiam Re: Prostowanie włosów IP: *.* 19.01.03, 22:02
          Hej Dzidecka,Ja też mam kręcone włosy -może nie jak baranek ,ale każdy pytał i pyta do tej pory czy mam trwałą.A ja nigdy w życiu tego paskudztwa na głowie nie robiłam .Jakieś 2 lata temu zaczęłam chodzić do fryzjera(w Czechowicach-Dziedzicach-aTy chyba jesteś z Bielska??)-choć to nie ma znaczenia .I tak zwierzyłam się fryzjerce,która zachwycała się moimi kręconymi włosami(brrr!!!),że strasznie chciałabym mieć proste.I od tego czasu każda moja wizyta kończy się prostowaniem włosów na prostownicy-myślę ,że nie będziesz miała problemu ze znalezieniem salonu fryzjerskiego posiadającego takie urządzenie.W każdym bądz razie to cudo powoduje ,że moje włosy są proste jak drut aż do pierwszego mycia -czyli zetknięcia się z wodą .Dla mnie taka comiesięczna odmiana jest super!!"kręcona"na codzień Mysiam
    • Gość: Siunia Re: Prostowanie włosów - do Dzideckiej IP: *.* 20.01.03, 01:02
      Moja kuzynka kupiła sobie takie urządzonko i sama sobie prostuje tym włosy. Wygląda to bardzo fajnie - efekt na włosach, nie urządzonko ;)A zapłaciła za to cudo ok. 120 zł.No i jaka teraz szczęśliwa :)W sobotę byłam u fryzjera. Żona tego pana tez akurat była w zakładzie. I przyszła do nich ich znajoma. Rozmawiały przy mnie więc słyszałam co mówią. I owa żona fryzjera powiadomiła koleżanke, że ma włosy prostowane chemicznie. A wyglądała ładnie. Więc chyba to aż tak bardzo nie niszczy włosów? W każdym bądź razie, On tego nie skrytykował, zatem.... może warto?Choć ja osobiście, jako posiadaczka włosów prostych wolałabym mieć kręcone, albo chociaz pofalowane :)- Siunia
    • Gość: E.T. Re: Prostowanie włosów IP: *.* 21.01.03, 04:14
      Chemicznie nie prostowalam (za to co rano mecze sie z elektryczna prostownica) ale widzialam efekty. Wlosy byly sliczne, lsniace i idealnie proste (bez podwinietych koncow). To jest jednak bardzo radykalny i trwaly zabieg (tak jak z trwala - dopoki nie odrosna naturalne) i musi byc wykonany przez specjaliste, no i bardzo drogi (w USA - tu mieszkam - od $200 w gore).
    • Gość: bestia Re: Prostowanie włosów IP: *.* 21.01.03, 15:34
      czescja mam kręcone włosy, a szczególnie one szaleją jak na dworze jest wilgotno, po prostu wtedy dostaję szału.Jak chodzę do fryzjera to zawsze fryzjerka prostuje mi włosy specjalnym żelem i to pomaga, włosy są prościutkie, takie jakie bym chciała. Do fryzjera idę za 2 tygodnie więc zapytam się o mechanicznym prostowaniu włosów.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka