Dodaj do ulubionych

powiększenie piersi?

18.03.07, 21:59
Witajcie Dziewczyny!
Mam pytanie, czy może któraś z Was poddała się operacji powiększenia piersi
lub zna taka osobę? Interesuje mnie, ile czasu dochodzi się do siebie po
zabiegu i jakie są ewentualne skutki uboczne. Nigdy nie miałam imponującego
biustu, ale po ostatniej ciązy i karmieniu po prostu "wysechł" i nie mogę
spokojnie patrzeć w lustro...
Obserwuj wątek
    • shady27 Re: powiększenie piersi? 18.03.07, 22:03
      ja mam odwrotny problem, ja chce zmniejszyc. Z tego co mowila moja szwagierka (ona miala powiekszane) to bardzo szybko sie dochodzi do siebie, tylko gorzej z podnoiszeniem rak.
    • 99agata Re: powiększenie piersi? 18.03.07, 22:07
      Shady, o co chodzi z tym podnoszeniem rąk? Gdzie Twoja szwagierka powiększała
      biust? Czy musi teraz częściej się badać, żeby wykluczać nowotwór? Bardzo
      proszę o odpowiedż.
      • shady27 Re: powiększenie piersi? 18.03.07, 22:13
        chodzi o to, ze piersi sa opuchniete i po takiej operacji masz ogromny problem z zapieciem stanika, zalozeniu bluzki, bo szwy ciagna. No i dzwigac nie mozna przez jakis czas (to akurat plus, zakupy mozna mezowi zlecic hihi )a co badania, to nie ma jakis szczegolnych zalecen smile chyba ze lekarz inaczej zaleci.
    • net79 Re: powiększenie piersi? 18.03.07, 22:51
      Nivelazione woman firmy Farmona, poszukaj o tym info na necie, rewelacyjne
      tabletki, nie hormonalne, w większości chyba na bazie naturalnych składników.
      Ujędrniają i powiększają biust. Przyjacióła stosowała, efekt szybki i
      zadziwjający. Coś koło 50 zł opakowanie. Ona miała już niemal wiszącą skórę z
      sutkami na końcu, teraz wygląda naprawdę dobrze i dumnie nosi wydekoltowane
      bluzki. Polecam.
      • net79 Re: powiększenie piersi? 18.03.07, 23:16
        Skład: suche wyciągi roślinne z: owoców kopru włoskiego, morszczynu, zielonego
        owsa, liścia damiany, korzenia dzięgla chińskiego, szyszek chmielu, korzenia
        kudzu, siarczan manganu, pozostałe składniki: maltodekstryna, guma arabska,
        substancja przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu, składniki kapsułki: żelatyna,
        barwniki – tlenki żelaza, indygotyna
        • rita75 Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 08:40
          bzdury
          • net79 Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 09:37
            Czemu bzdury, ja osobiście mocno sie swoimi piersiami nie zajmuja, po za
            badaniem, czy wszystko z nimi ok., ale po konsultacji składu z lekarzem, mozna
            spróbować, ja widzębardzo wymierne efekty na piersiach kobietki, która to
            bierze i jest bdb.
            • rita75 Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 09:47
              to tylko dorazny efekt...mijajacy wraz z zaprzestaniem kuracji
              • net79 Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 10:25
                Możliwe, tam jest coś jak kuracja podtrzymująca, kumpela jej nie stosuje. Robi
                przerwy, ale nie oklapły jej wcale jakoś zupełnie. No ale racja, to opcja dla
                tych co pod nóż iść nie chcą i na jakieś planowane okazje smile))
                • rita75 Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 10:32
                  efekt podobny jak przy stosowaniu tabletek anty...w sumie jak ktos jest
                  zalamany wygladaem swojego biustu, to moze sprobowac.
    • merrlin polecam forum o tej tematyce 18.03.07, 23:12
      wszystkie info znajdziesz na forum beauty w polsce
      wygooglaj sobie, bo nie wiem czy można ty podlinkowywać inne fora
      forum (i cały portal) poświęcony jest o. plastycznymi i innym metodom
      poprawiania urody
      skarbnica wiedzy na te tematy
    • agg.agnieszka Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 00:20
      nie powiekszalam, ale jak po karmieniu bedzie ,,zwis'' to to zrobie. czytalam
      sporo na ten temat. po ok. 4 m-cach odzyskujesz pelna sprawnosc fizyczna.
      wczesniej nie mozesz niczego dzwigac, czy podnosic (dziecka na rekach nie dasz
      rady uniesc).najlepiej wlozyc implant pod gruczol piersiowy(choc b. bolesne),
      wyglada naturalniej i mozesz badac piersi oraz karmic male(w przyszlosci)
      wlasnym mlekiem.acha i masz nosic specjalny stanik przez jakis czas.
      co do powiklan to czasem tkanka moze stwardniec, wiec musisz regularnie po
      zabiegu masowac piersi. i co ok. 10 lat wymieniac implantysad
      • gabi683 Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 06:45
        Ja nie jestem zwolenniczka tego typu zabiegu ale i nie krytykuje bo kazdy ma
        prawo robic ze swoim ciałem co chcesmileGratuluje odwagi bo ja ty bym sie bała
        bólu i chyba tylko tego.
        • l.e.a Gabi 683 19.03.07, 08:30
          Nie ma czego się bać - serio. Ja akurat zmniejszałam piersi, co jest baaardzo
          mocno inwazyjnym zabiegiem i bardzo komplikowanym ( operacja trwała 5 godz ), i
          dałąm radę smile W pokoju ze mną leżała kobieta, która powiększała piersi, nie
          brała nawet środków przeciwbólowych, a zabieg trwał jakieś 30min w jej
          przypadku. W drugim dniu o zabiegu wyszła do domu.
          • gabi683 Re: Gabi 683 19.03.07, 08:36
            Wiesz to raczej strach przerd niewiadoma a do tego nagladałm sie tych
            angielskich programów jak to kobiety zostały oszpecone własnie zabiegim
            powiekszania piersi.I kiedys na TVN był program chyba w Uwadze,ale jak mówie
            sama bym sie nie zdecydowła bo jestem cykorwink
    • merrlin Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 13:34
      agg.agnieszka
      odwrotnie, ból pod gruczoł mniejszy
      karmic można pod mięsień

nie trzeba już wymieniać implantów (wiodacych firm), jeśli wymieniasz to wtedy
      gdy twoje ciało się zmieni (np. prawo grawitacji zadziała niekorzystnie)i
      chcesz np. piersi podnieść. ale nie musisz tego robić. i kostnej) jeśli
      wybierzesz dobrego lekarza, ze specjaizacją z ch. plast (bo u nas zwykły
      chirurg może też robić op) raczej nie trzeba się bać ze coś mega spieprzy. Choc
      to żywy organizm, powiklania mogą być jak przy kaŻdej ingerencji.

zwykle oszpecenia biorą się z tego że kobiety chcą zaoszczędzići wybierają
      jakieś podejrzane indywidua. Lekarze mają różne ceny ale generalnie w jakis
      widełkach. Warto się zorientować. Jeśli ktos oferuje powiekszenie za pół ceny
      rynkowej - efektu fenomenalnego nie ma sie co spodziewać.
    • edytkus Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 13:50
      www.siliconeholocaust.org/photos1a.html
      • edytkus Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 13:52
        Nawet najlepszy lekarz nie jest w stanie przewidziec jak cialo danej kobiety zareaguje.
        • gabi683 Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 16:20
          Zeszpecone strasznie zal mi tych kobiet...
        • donkaczka Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 18:49
          edytkus a oprocz obejrzenia obrazkow odcyfrowalas historie?
          conajmniej polowa tych kobiet miala raka piersi i usilowala odtworzyc biust
          inna miala robione zastrzyki z plynnego silikonu prosto w piersi
          jeszcze inna miala silikonowe plynne implanty wlozone w roku 1968
          historie stare, implanty jeszcze starsze
          zanim zaczniesz straszyc, postaraj sie o konkretne argumenty

wiekszosc spapranych piersi to efekt nieudolnych lekarzy, reakcje ciala na ktore
          nie ma sie wplywu i moga sie pojawic (capsular contracture na przyklad) nie daje
          jakiegos straszngo efektu i jest latwo operowalne, nie ywmaga tez usuniecia
          implantu czy jakichs groznych dla zycia powiklan - tylko kasa na operacje
          potrezbna, choc tym razem duzo mniejsza
          reszta to bledy chirurga, zakazenia szpitalne, niestosowanie sie do zalecen
          lekarza przez pacjnetke

jesli wybiera sie lekarza kierujac bezposrednimi opiniami pacjentek, nie slawa
          medialna, reklama w prasie, badz niska cena, to w zasadzie nie ma sie czego bac

a co do glownego watku:
          hospitalizacja 2 dni
          lezenie w domu nastepne 3 dni
          pelna sprawnosci ruchowa (podnoszenie rak do gory itp) jakies 10 dni
          spanie na brzuchu bezbolesne, bieganie bez stanika, bezbolesne orgazmy hehe po
          mniej wiecej 2 miesiacach
          • edytkus Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 18:54
            tak czytalam, ba widzialam wywiad z zalozycielka - mloda dwudziestoparoletnia dziewczyna ktorej
            kilka lat temu zamarzyl sie wiekszy biust a ktora prawie kopnela w kalendarz gdy sie okazalo ze ma
            alergie na implanty. Strone podalam ku ptrzestrodze bo nigdy nic nie wiadomo, u lekarza przeciez
            takich zdjec nie pokaza. Poza tym silicon znowu jest w uzytku.
            • donkaczka Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 20:59
              silikon byl i jest, ale nie w postaci plynnej tylko w postaci zelu kohezyjnego,
              to takie zelki haribo
              a co do laski, to ciekawe dlaczego same stare horrory sa na tej stronie
              nie twierdze ze nie zdarzaja sie komplikacje, ale w wiekszosci to bledy
              chirurgow, na dodatek do udowodnienia, zwalszcza w stanach gdzie nie ma takiej
              lojalki jak w polsce

przykladem jest wielgus z katowic, ktory ma na koncie niezle spaprane operacje i
              ludzie probuja dobrac sie do niego, a i tak wystapil z sankowskich w tym
              programie, ktorego nazyw nie zpaomne, ale operowali babki smile

a co do alergii na implanty, nie udowodniono do dzis istnienia takowej, nawet
              alergie na wszechobecny silikon sa bardzo rzadkie:
              www.mentor4me.com/breast-augmentation/FAQ/allergy.aspx
              jesli mialaby az taka smiertlena alergie, mialaby wczesniej wiele okazji by
              doswiadczyc reakcji organizmu
              czytalam sporo dosc medycznych artykulow na temat powiklan, niektore zwiazane
              tez byly ze zniszczeniem lub degradacja implantu, ale nie bylo przypadku rekacji
              alergicznej na obecnosc implantu
              • edytkus Re: powiększenie piersi? 20.03.07, 07:01
                donkaczka napisała:

> a co do laski, to ciekawe dlaczego same stare horrory sa na tej stronie

tego nie wiem, ta strona chyba nie bylo dlugo uaktualniania, kto wie moze ta dziewczyna zmarla?
                Widzialam z nia wywiad w jednym z reality shows na MTV, tam zawsze byla dziewczyna ktora
                powiekszala biust, dziewczyna ktora zmniejszala i dziewczyna ktora miala problemy po zabiegu. W
                jednym odcinku wypowiadala sie matka kilkuletniego chlopca, ktora musiala implanty usunac gdy przez
                nie o maly zab nie osierocila dziecka.
                Swoja droga, np. Pamela Anderson i Jenna James musialy zmienic implanty na mniejsze, ciekawe
                dlaczego?
                • donkaczka Re: powiększenie piersi? 23.03.07, 12:47
                  > Swoja droga, np. Pamela Anderson i Jenna James musialy zmienic implanty na mnie
                  > jsze, ciekawe
                  > dlaczego

bo przegiely z rozmiarem i sie im cycki zaczely wsuwac pod pachy albo schodzic
                  na srodku a kregoslup wysiadal? wink)
    • agatha_mama Re: powiększenie piersi? 19.03.07, 17:27
      POlecam zabieg, czas dojścia całkowitego do siebie to 6 tyg, w tym czasie nie
      wolno dźwigac niczego ciężkiego, żeby implant nie zmienił swojego położenia. Do
      normalnych prac domowych wrócisz po ok 3 tyg. Najgorszych jest pierwszych 10
      dni, później już z górki. Efekt końcowy powali Cię z nów.
      Wejdź na www.beautywpolsce.pl znajdziesz tam wszytskie odpowiedzi na nurtujące
      Cię pytania, do tego wybierzesz odpowiedniego lekarza. Koszt operacji od 10 tys
      do 15 tys. Dużo, ale nie żałuje się później tych pieniędzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka