kalokabb 12.10.07, 08:51 Jak szybko schudnac po porodzie?? moze znacie jakas prosta diete albo inny wyprobowany sposob?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlania Re: jak szybko schudnac po porodzie? 12.10.07, 09:17 Wypróbowany, bez efektu jojo: karmić piersią malucha. Dodatkowo mozna 2 razy dziennie wnosic i znosić dziecko i 15-kilogramowy wózek na drugie pietro. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxt guzik prawda 12.10.07, 15:59 durna generalizacja. karmiłam. nie objadałam sie cwiczyłam. ani grama mniej. odstawiłam-zaczelam jeszcze tyc. do dawnej wagi wrocilam po 2 latch po wielu wyrzeczeniach i ciezkiej pracy. nie ma reguly. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: guzik prawda 12.10.07, 16:08 Maxxt, to z czego tyłas? Z powietrza? Z wody? Jakies wyjatkowo tajemnicze zaburzenie przemiany materii cie dopadło. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxt Re: guzik prawda 12.10.07, 16:31 nie wiem czy tajemnicze. wiekszosc kobiet z mojego otoczenia nie chudło podczas karmienia. a tez spotkalam sie z obiegowa opinia jak to wspaniale mozna schudnac podajac piers.dla mnie to teoria do wlozenia miedzy bajki- podkreslam- dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: guzik prawda 12.10.07, 16:34 No ja schudłam, a księzniczką z bajki nie jestem. Mnie bardziej chodzi o to, że nie mozna przytyc z niczego. Może po prostu przestawiłaś sie na jedzenie za dwoje w czasie ciązy i potem trudno Ci było wrócic do normalnego, umiarkowanego jedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
maxxt Re: guzik prawda 12.10.07, 16:40 wiekszosc zycia nalezałam do osob (i naleze,nalezałąm w ciazy i po ciazy)dbajacych o to co jak i ile jedza. nie dlatego ze musialam-nie mam skolonnosci do tycia- ale dlatego ze chcialam. ciaza rozregulowała nesamowicei moj metabolizm. co wcale nie jest rzadkoscia . nie miałam do zrzucenia duzo bo ok 5 kg. i nic nie działało. nie rozumiem czemu tak trudno to zrozumiec? i dlaczego z takim uporem twierdzi sie ze cyc to cudowna metoda na gubienie kg? nie w kazdym przypadku to po prostu działa. ja nie mialam tego "szczescia". Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 Re: guzik prawda 12.10.07, 21:17 zgadzan sie z maxxt. w moim otczeniu wiekszosc mam nie chudla karmiac. sa to kobiety, ktore dbaja o siebie i nie obrzeraja sie. ponoc wiekszosc kobiet ma problemy z chudnieciem gdy karmia... ja w ciazy cwiczylam prawie do samego konca. nie przytylam az tak duzo, ale z ostatnimi 5 kg meczylam sie dosyc dlugo. corke karmilam rok. chudnac zaczelam dopiero gdy zredukowalam karmienia a potem dalej gdy mala sie odstawila. teraz waze troche mniej niz przez ciaza, ale dalej uwazam na to co i ile jem. duzo cwicze a i tak po kilku kawalkach czekolady waga skacze w gore... duza role odgywaja hormony. burza po ciazy trwa czasem nawet dwa lata, po tych 2 latach tez najczesciej organizm wraca dopiero do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: jak szybko schudnac po porodzie? 12.10.07, 13:19 Nie objadać się i ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. U mnie działa zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha Tamilee Webb. Odpowiedz Link Zgłoś
ii.zaa Re: jak szybko schudnac po porodzie? 12.10.07, 13:20 ...iść na studia i mieć z 7 egzaminów na sesji a tak profilaktycznie, to nie zamianiać się w "jamochłona" w czasie ciązy ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 Re: jak szybko schudnac po porodzie? 12.10.07, 13:24 najlepiej to pilnowac sie w czasie ciazy, zeby potem miec mniej do zrzucania. karmienie piersia nie zawsze jest cudownym srodkiem odchudzajacym; czesto spowalnia spadek wagi. polecam sport- szczegolnie bieganie, brzuszki i skakanke. przede wszystkim nie powinno sie jesc za 2 i unikac slodyczy... ile jestes po ciazy? bo jesli kilka, kilkanascie dni to spokojnie, na schudniecie masz jeszcz czas... Odpowiedz Link Zgłoś
kalokabb Re: jak szybko schudnac po porodzie? 12.10.07, 15:26 Nie karmię już piersią, ćwiczyć mi sie nie chce, ale chyba będę musiała sie zmusić, bo najwyraźniej cudownego środka na odchudzanie nie ma w ciąży dużo nie jadłam, ale choruję na tarczyce i przez to mam tendencję do tycia... Odpowiedz Link Zgłoś