goral.z.kopalni
14.09.10, 16:15
Lotnisko Girona
Można spokojnie nocować, jest mało ław do spania. Na podłodze dość dużo miejsca, ale budzą ok godziny 4 i 6. Lotnisko jest otwarte 24h. Lotnisko jest bezpieczne nie zauważyłam kradzieży lub bezdomnych. Nocuje na nim dużo młodych ludzi. Wieczorem pojawiają się służby porządkowe na obchodzie.
Cena wody 0.5l 1.4euro. Jedzenie jak to na lotniskach dość drogie.
W strefie bezcłowej ceny raczej nie są atrakcyjne. Niektóre są zbliżone do sklepowych, a niektóre np jeśli chodzi o wina 2.5 raza droższe.
Ceny w restaracjach Lloret de Mar
spagethi 4.5 - 6
paella 8.5 - 12
pizza ok 8
frytki, kurczka, sałatka - 5.9
frytki, filet z kurczaka, sałatka - 7.1
frytki, sznycel (steak house) 7
arso negro cazulela - 9.5
zarzuela 17 - 28 - nie zdecydowałam się bo moim zdaniem za drogo:(
u chińczyka od 4.5 ale trzeba doliczyć 1 euro za ryż. Chinczyka w Lloret nie polecam miałam po nim bardzo dolegliwe zatrucie, radzę omijać, a już na pewno nie brać żadnych potraw z chińskimi grzybkami
drinki
1l - 12
0.5l 8
Plaża w lloret
Drobny raczej przyjemny żwirek. Dość szybko robi się głęboko. Odradzam dla rodzin z małymi dziećmi (również dla ludzi otyłych - mieli czasem problem z wyjściem z wody i nie obyło się bez pomocy ratownika), ponieważ szybko robi się głęboko i często występują duże fale. Raz była nawet czerwona flaga z powodu bardzo wysokich fal. Plaża super dla młodych ludzi. Ciekawa ze względu na to, że zmienia się codziennie raz są olbrzymie fale innym razem jest bardzo spokojna. Woda jest czysta i ma piękny kolor. Czasem występowały meduzy. Sama miejscowść nie ma klimatu pod tym względem, że po wejściu do miasteczka mało ludzi chodzi w strojach kąpielowych. We wrześniu nie było moim zdaniem głośno w lloret.
Sklepy w lloret
Ze sklepów w lloret znajduje się caprabo i spar, ale szczerze mówiąc czasem taniej było w sklepach przy plaży niż w tych marketach. Warzywa ładniejsze w warzywniakach i tańsze.
To prawda, że ceny produktów z lodówki są droższe średnio o 15%.
Przykładowe ceny w caprabo:
bagietka 0.45
pomidory 2.3
ogórki 0.99
brzoskiwinie, nektarynki 1.3
woda 0.24
coca cola 1.15
red label 12
wina dobre są nawet od 3 euro - ale ilekroc kupiłem obojetnie jakie z promocji to mi nie smakowało więc odradzam te z promocji
W caprabo wystepują głownie promocje drugie taniej.
Ceny z supermarketu przy plaży alkohole tylko z lodówki
San miguel 1.5l (lokalny żywiec) - 1.4 do 1.55
heineken 0.33l 0.85
heineken 0.5l 1.35
woda 1.5l 0.42
bagietka 0.7
Palmolive żel pod prysznic 500ml -1.99
ceny win zbliżone do caprabo
cola 1l 0.75