joanna.gr 03.12.07, 14:02 Jakie kolory dobrze się komponują z zielonymi oczami? I jak "przydymić" oko? Za parę dni muszę wyglądać szałowo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kraina.marzen Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:05 aska Ty sie pytasz? czy to jakis troll sie wkradł? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.gr Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:07 No ja się pytam, a troll się wkradł i zostawił ślad tuż nad tobą Serio, nie maluję się na co dzień, jedynie tuszem po rzęsach polecę. Odpowiedz Link Zgłoś
kraina.marzen Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:09 wiem wiem.... tyle asiek jest na forum ze to ja sie pomylilam ok tys nie troll Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:15 do zielonych oczu(sama takowe posiadampasuja cienie brązowe,szare,granatowe i śliwkowe.przydymione oko robie w tenże o to sposób:najpierw nakładam najlepiej pędzlekiem którys z w/w cieni dośc wysoko ponad załamanie sie powieki.musi to byc ładny łuk potem prowadze czarną kredką(moze tez byc ciemno brązowa lub granatowa ale czarna jest najefektowniejsza ) kreske tuz przy linii rzęs tak by z lekka wystawała poza kontur oka.potem rozcieram ja pedzelkiem by linia nie była zbyt regularna.na koniec jakis dobry pogrubiająco wydłuzajacy tusz do rzes. polecam firmy too face .efekt jest... no super jest))) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.gr Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:23 Dzięki, brzmi fajnie, tylko, że manualnie to ja jestem antytalent. Nawet równo wycinać nie potrafię. Eeee, porywam się z motyką na słońce, chyba skorzystam z ręki wizażystki. Problem w tym,że dotąd w prawie każdy, makijażu zrobionym przez kosmetyczkę wyglądałam 10 lat starzej. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 joasiu... 03.12.07, 14:26 próbuj az do skutku.zadna wizazystka nie potrafi umalowac mnie tak dobrze jak ja sama.i faktycznie ww makjazu z innej reki wygladam starzej i generalnie gorzej g.kup dobre mleczko do zmywania i do dzieła.w koncu załapiesz o co chodzi to naprawde łatwiejsze niz sie wydaje)) Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:40 Joasia - nie musi być jakoś super równo. Jak mi się spieszy to nakładam cienie palcem. Trochę je potem rozsmarowuję, ew. wytrę kąciki oczu i już. Tylko do takiej operacji musisz mieć łatwo rozprowadzające się (np. trochę perłowe) i niezbyt ciemne cienie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 zapomniałam ze.... 03.12.07, 14:55 dolną powieke tez traktujesz tym cieniem tuz przy linii rzęs cienka kreska i na to jeszcze kreska kredką i rozcieranko Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: zapomniałam ze.... 03.12.07, 14:58 Ja się maluję w ogóle bez kredek - tak jest łatwiej, krzywą kreskę wykonaną kredką dużo trudniej skorygować. Odpowiedz Link Zgłoś
nefretete28 Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:12 zapytaj na wizażu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.gr Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:13 No dobra, znalazłam.Coś pięknego. kobieta.gazeta.pl/kobieta/5,56376,3796181.html Tylko how on earth mam to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:17 O ile nie masz wprawy w operowaniu cieniami na co dzien, to ja bym nie ryzykowala. Moze sie rozmazac, okruszyc na dolna powieke i klops. Tzn ja cienie na co dzien klade, ale tak sie umalowac to za chiny ludowe . Sliwka by fajnie wygladala, kolor mam na mysli cieni, nie pod okiem . nov. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.gr Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:25 Pod okiem też by fajnie wyglądała. Oryginalnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:25 Photoshopem Moim zdaniem ta pani ma beznadziejny makijaż. Kolor cienia gasi kolor tęczówki, która przez to musiała być mocno podkolorowana właśnie w photoshopie. Zieleń-zieleni nierówna - kup sobie różne cienie i popróbuj w których Ci dobrze. Jeśli nie chcesz zbyt dużo wydać polecam paletki z H&M - są niedrogie, ładne kolory i mi przynajmniej łatwo się je rozprowadza. Zaczęłam używać cieni po zakupie właśnie takiej paletki. Dobrze jest mieć spory wybór kolorów - przynajmniej 5-7 odcieni. Wtedy możesz sobie je na powiece mieszać i uzyskać naprawdę ładny efekt. Jeśli chcesz wyglądać zjawiskowo kup sobie też koniecznie długie kolczyki, które będa podkreślać kolor oczu. Córka mi te cienie z H&M ze dwa razy wykąpała w wannie (zobac, maluje farbkami) i po wyschnięciu były tak samo dobre jak przed kąpielą. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:15 Ja bym rzuciła ciemno oliwkowy matowy cień plus szare kreski i czarny tusz do rzęs. Acha szałowo masz wyglądać w dzień czy w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.gr Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:20 Wieczorem i przy sztucznym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:27 No to link, który wstawiałaś jest OK. Ja bym tylko pomadkę zmieniła na coś bardziej zbliżonego do koloru włosów bo tak na twarzy masz kilka kolorów - oczy, ten z cieni, włosy plus jeszcze różowawa pomadka. Zreszta ja nawet wieczorową porą stosuję zasadę, że jak oczy podkreślone to usta stonowane i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 14:26 Loreal mam w ofercie cienie dajace efekt przydymienia, z tym ze glownie interesowalam sie odcieniem- czern i srebrno/szaro.Nie wiem czy sa inne opcje.Cien musi byc mocno nasycony pigmentem, trzeba tez uwazac, bo na bank sie przy nakladaniu osypie na policzki. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 nie osypujące sie cienie... 03.12.07, 14:29 ma w swojej ofercie firma avon.takie w sztyfcie. kolor czekoladowy jest ekstra.długo sie utrzymuje i ma fajny głęboki kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: nie osypujące sie cienie... 03.12.07, 14:40 A najlepiej zanim pomalujesz powieki to nałóż pod dolną powiekę dużo dużo pudru sypkiego. Nawet jak się cienie osypią to z pudrem łatwo się je "sprzątnie". Sama mam zielone oczy i najlepiej się czuję w śliwkach/fioletach. A to zdjęcie to faktycznie niezły retusz Jak pięknie wybielone białka oczu Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.gr Re: nie osypujące sie cienie... 03.12.07, 14:40 Dzięki dziewczyny.A więc jutro wizyta w Sephorze. Joanna266, czy ty się bardziej profesjonalnie zajmujesz makijażem? Bo przełamałabym się i wysłała ci swoje foto w celu szybkiej konsultacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: nie osypujące sie cienie... 03.12.07, 14:42 Idź też do H&M - za 30 zł kupisz paletkę 7 odcieni. Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: nie osypujące sie cienie... 03.12.07, 14:46 A ja kiedyś trafiłam na super babkę w Sephorze. Pomogła mi wybrać cienie (i to nie z tych najdroższych) i pomalowała mnie nimi przekonując mnie efektem do zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 chętnie doradze cos nie cos wiem w sprawie:-))) 03.12.07, 14:47 gdybyś mówił językami ludzi i aniołów a internetu byś nie miał.. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkasweetie Re: nie osypujące sie cienie... 03.12.07, 18:37 O właśnie, w Sephorze, dobry wybór. Dużą mam kolekcję kolorowych kosmetyków, mega kufer, dużo wypróbowałam cieni, a jak do tej pory największe odkrycie to zestawy cieni z Sephory, ale stosowane na mokro - jakieś trwalsze i ładniejsze wtedy są. I Isadora też niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 15:02 A ja mam inne pytanie: co to znaczy "przydymione oko"? Czy chodzi o kolor cienia, czy o te kreski, czy o coś jeszcze innego Odpowiedz Link Zgłoś
aa47 Re: Do e-mam, które się znają na makijażu.. 03.12.07, 18:22 pobaw się z czarnym, bardzo ciemnym zielonym i (złotym lub srebnym). Pamiętaj by dokładnie wytuszowaać rzęsy. W zależności od tego jaki masz kształt oka obmalowuję się oko, w zależności od tego jakim jesteś typem urody dobiera sie kolory. W zależności od tego jak będziesz ubrana maluję się twarz i nawet jakie będzie światło. Zielone oko dobrze wygląda przy zielonych cieniach kolorach, mogą być one nawet ukryte, z kolei jakim jesteś typem urody kolory będą zimne lub ciepłe. Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam Doradźcie mi 05.12.07, 14:38 Witam Dziewczyny ja poproszę o radę za m-c idę na wesele, kieckę mam czerwoną w czarne wzory, kolor oczu niebieskie, jakie cienie będą pasowały do tej czerwonej kiecki, dodam tylko że w czarnych i ciemnych nie czuję ze dobrze, więc jaki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś