Dodaj do ulubionych

łysieje :)

21.04.08, 15:48
dziewczyny poradźcie co robić. jestem 4 miesiące po porodzie kij z brzuchem tym zajmę się później ale nie mogę sobie dać rady z włosami.
Wypadają jak diabli, w całym domu ich pełno. Czuje się jak liniejący psina. Podcięłam włosy ale to nie pomaga
Obserwuj wątek
    • mama_kasi85 Re: łysieje :) 21.04.08, 16:12
      Pewnie karmisz piersią? Ja też tak miałam.Dobre odżywki i szampony niewiele
      pomogły. Samo przeszło.
    • zosia588 Re: łysieje :) 24.04.08, 08:13
      Urodziłam dwójkę i za każdym razem, dokładnie 3 miesiące po porodzie włosy
      zaczynały wychodzić. teraz mój maluszek ma 7 miesięcy i już widzę że zaczynają
      odrastać. Za pierwszym razem też byłam przerażona i byłam u dermatologa. Babka
      dała mi płyn który wcierałam codziennie wieczorem i dzięki niemu włosy szybciej
      odrosły.
      Będzie dobrze
      • justa_m1 Re: łysieje :) 24.04.08, 12:54
        witam. Mam to samo. 3,5 m-ca po porodzie a włosy wychodzą strasznie. Pełno ich
        wszędzie. I coraz mniej na głowie.sad
        • gku25 Re: łysieje :) 24.04.08, 13:57
          Brałam Belissę. Nic mi nie wypadało, wprost przeciwnie, na głowie posiadam
          gąszcz włosów.
          • justa_m1 Re: łysieje :) 24.04.08, 21:41
            Mnie kobieta w aptece powiedziała, ze karmiąc piersią nie powinnam łykać
            belissy, i nie kupiłamsad No a włosy coraz rzadsze.
            • gku25 Re: łysieje :) 24.04.08, 22:07
              A u mnie nie było problemu. I dzięki temu mam włosy, dziecko też nie ucierpiałowink
    • neptunka Re: łysieje :) 01.05.08, 19:22
      u mnie była ta sama sytuacja i kiedyś napotkałam na jej wyjaśnienie:

w ciąży często zauważa się, że stan włosów się poprawia. A do
      dlatego, że przestaja one w pewnym momencie prawie zupełnie wypadać -
      a jak wiadomo, dziennie ich koło setki teoretycznie z głowy leci.
      Nie zauważyłyście w ciąży, ze choćby po myciu głowy jest ich w
      odpływie mniej?
      No a potem, jak poziom hormonów spada (normuje się po porodzie), to
      to, co nie wypadło w ciąży , a "powinno", wypada teraz masowo. Ja
      też miałam wizję ołysienia, moje kłaki były wszędzie, tonami. Po
      kilku m-cach sytuacja sie unormowała, a włosów było tyle, ile przed
      ciążą.
    • deodyma Re: łysieje :) 04.05.08, 09:36
      bo i podciecie wlosow nic nie dajesad z tego, co wiem, to wypadanie trzeba
      przeczekac. wlosy po jakims czasie przestaja wypadac i odrastaja. to normalna
      reakcja organizmu po porodzie. mnie zaczely leciec wlosy jakies 3-4 msc po
      porodzie. juz myslalam, ze mnie to ominie. a tu niespodzianka. byly wszedzie.
      nawet w jedzeniu. na szczescie mam bardzo geste wlosy, wiec nie przejmowalam sie
      tym zbytnio. po jakichs 3-4 tyg przestaly wypadac. ale z tym wypadaniem tez jest
      roznie. mnie wypadaly 4-4 tyg a u innych kobiet trwa to miesiacami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka