adaspy 12.08.08, 21:21 Czy skakanie na skakance to dobry sposob na zrzucenie cialka oczywiscie przy jakieja diecie? Ile skokow dziennie nalezy wykonac,moze ktos ma jakies doswiadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cynaamonka Re: Skakanka?????? 13.08.08, 10:38 Ja skakałam po 1000 razy dziennie - efekty zdecydowanie były. Rady mam dwie: - odpada, jeśli masz tendencję do silnej rozbudowy mięśni łydki, skakanka bardzo je wzmacnia - znacznie, znacznie bardziej skuteczna jest 'żabka' niż 'rowerek' Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Skakanka?????? 14.08.08, 15:16 Odchudzają wszelkie ćwiczenia aerobowe (skakanka, biegi, rower) stosowane przed śniadaniem (wtedy spalasz tłuszcz). Ćwiczenia muszą trwać przynajmniej 20min. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulek87 Re: Skakanka?????? 14.08.08, 19:30 > Odchudzają wszelkie ćwiczenia aerobowe (skakanka, biegi, rower) stosowane przed > śniadaniem (wtedy spalasz tłuszcz). Ćwiczenia muszą trwać przynajmniej 20min. Nieprawda posiłek przed tereningowy powinien składac sie z weglowodanow ktore powoli rozkładaja sie w naszym organizmie(zapomniałam fachowej nazwy) a po treningu białko w przeciwmym razie spalasz miesnie a nie tłuszcz i bedzieszz miala nadmiar skory itd polecam forum wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=69 wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=19 Odpowiedz Link Zgłoś
basik25 Re: Skakanka?????? 15.08.08, 12:48 ja zrzuciłam 15 kg skacząc na skakance codziennie (niekoniecznie przed śniadaniem) i ograniczając węglowodany, ogólnie dieta SB. Odpowiedz Link Zgłoś
basik25 Re: Skakanka?????? 15.08.08, 17:01 dieta Plaż południa dietaplazpoludnia.ilonka.org/ southbeach.c10.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Skakanka?????? 15.08.08, 17:05 Sory, ale to co mówisz to dla mnie bzdura na resorach. Człowiek spala mięśnie w ostatniej kolejności. Jako materiał energetyczny służy glukoza z krwi, potem glikogen z wątroby, później tłuszcz i to jest jego normalne wykorzystanie. Od ćwiczeń mięśni przybywa. Podałaś jakieś linki - ale nie do konkretnych postów, tylko do całego forum, mam je całe przeczytać? Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: Skakanka?????? 15.08.08, 18:00 No właśnie, mnie to też zastanawiło. Mogłabyś podać jakieś konkrety, podparte nauką? Bo troszkę chyba niektórym namieszałaś tymi mięśniami i powstawaniem "zwisów skórnych" pod wpływem ćwiczeń. Kupy się to nie trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
basik25 Re: Skakanka?????? 15.08.08, 18:10 a ja np. nie miałam nadmiaru skóry. Zrzuciłam te 15 kilo w dwa miesiące i wagę utrzymałam rok czasu, tylko rok, bo jestem znowu w ciąży. Ale to był jedyny sposób, gdzie zrzuciłam kilogramy z pierwszej ciąży i wiem, ze jeśli coś mi zostanie po tej, to zrobię to samo. Myślę, że trzeba ograniczyć węglowodany, przerzucić sie na białkowa kolację, jeść co 3 godziny i ćwiczyć, dużo ćwiczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulek87 Re: Skakanka?????? 18.08.08, 21:13 wizaz.pl/forum/showthread.php?t=75323 artykul '...przed ćwiczeniami nie zawsze mam czas na posiłek' 'posiłek przedtreningowy' '... nie po to ćwiczę by po treningu coś jeść' Odpowiedz Link Zgłoś
aniulek87 Re: Skakanka?????? 18.08.08, 21:16 oczywiscie nie kaze wam sie do tego stosowac bo nasoczylyscie na mnie jak bym wam jakies bzdury wscisala, napisalam to dla waszego 'dobra' Odpowiedz Link Zgłoś