Dodaj do ulubionych

adopcja zarodków

13.09.09, 15:10
Dziewczyny, czy któraś z Was słyszała coś o możliwości oddania
zarodków do adopcji?

Przeszłam udaną stymulację do in vitro, zaszłam w ciążę i mam jeszcze
dużo zamrożonych dobrych, zdrowych zarodków.

Myślę, że dla wielu kobiet możliwość podania takiego zarodka mogłaby
być szansą na zajście w ciążę.

Nie wiem jak i gdzie szukać takich kontaktów/możliwości?

Może któraś z Was coś słyszała?
Obserwuj wątek
    • majkaola Re: adopcja zarodków 14.09.09, 17:28
      w klinice dajesz taką informację, że chcesz oddać do adopcji, sama
      czekam na taką opcję, jakaś para/pary będą baaardzo szczęśliwe.
    • kksiek Re: adopcja zarodków 16.10.09, 11:38
      witam!!!

jestem zainteresowana adopcją zarodków czy mogłabym prosić Panią o kontakt e-mailowy: kksiek@o2.pl
      • lusiasia Re: adopcja zarodków 18.10.09, 17:06
        ja mieszkam za granica i czekam na oocyt od dawczyni
        ale caly czas sie zastanawiam, czy nie lepiej w Polsce
        tzn napewno w Polsce taniej i szybciej, ale niestety mam wrazenie ze tu nic nie
        jest uregulowane prawnie
        i jesli dziecko urodziloby sie chore i/ lub potrzebowalo by rodzicow
        biologicznych, to co wtedy? wiem ze trzeba myslec pozytywnie, ale niestety te
        zle scenariusze tez maja miejsce
        czy ktos cos wie? jak to jest prawnie w Polsce? i jaki jest prawdziwy koszt

tu gdzie mieszkam adopcja zarodkow jest wogole niemozliwa
        • maadzik3 Re: adopcja zarodków 26.11.09, 12:56
          A mozesz napisac gdzie mieszkasz i jakie sa tam uregulowania prawne? Wlasnie
          pisze prace magisterska z problemow zwiazanych z adopcja embrionow.
    • ivoral7 Re: adopcja zarodkówdo amothell 09.12.10, 10:45
      Witaj,

napisałam do Ciebie maila na adres gazetowy, byłabym wdzięczna za kontakt.
      • ivoral7 Re: adopcja zarodkówdo amothell 09.12.10, 12:23
        Niestety mail mi nie przechodzi. Gdybys się ze mną skontaktować na adres: ivoral7@gazeta.pl, to byłabym wdzięczna.
    • iktoto Re: adopcja zarodków 17.12.10, 19:58
      witaj amothell
      Mam pytanie,
      co się dzieje z zarodkami, jeśli ich nikt nie chce? Leżą sobie w lodówce?

Monika
    • torcik55 Re: adopcja zarodków 29.06.11, 12:18
      Witam oboje z mezem czekamy w klinice na adopcje zarodkow niestety czas oczekiwania rok do połtora niestety Jeskli sie nie uda trzeba bedzie czekc ponownie tyle samo!!Jesli jest jakas kobieta ktora chce przekazac swoje zarodki bede wdzieczna za informacje nr gg11065527
      • vikiovo Re: adopcja zarodków 14.04.14, 20:48
        Jestem w stanie oddać 1, ewentualnie 2 (klasy A i B) zarodki do adopcji "za wskazaniem".

Nie oczekuję zapłaty, ale chęcią przyjęłabym w zamian pomoc w skompletowaniu wyprawki dla mojego dziecka, którego właśnie oczekuję: dobry wózek, łóżeczko i fotelik samochodowy. Nie jestem zadowolona z sytuacji w jakiej postawiło mnie życie (utrata pracy bez możliwości do zasiłku jakiegokolwiek), zostałam praktycznie bez środków na przyszłość. Proszę o nieocenianie mojego wpisu. Długo biłam się z myślami w tej sprawie. Odpowiedzialne małżeństwo, oczekujące na taką szansę proszę o kontakt na PW.
        • zuziazaw Re: adopcja zarodków 15.05.14, 17:31
          Witam nie wiem czy jeszcze aktualne a jaka grupe krwi maja zarodeczki? My możemy zaoferować Ci komplet ubranek nowych fotelik i łóżeczko z posciela, smoczki butelki laktator wszystko nowe nieużywane bo zmarlo nam dziecko po porodzie wiec to mamy a teraz szukamy zarodeczkow. Na dobry wózek dla maluszka nas nie stac więc decyduj
        • eleonoraeuforia Re: adopcja zarodków 29.05.14, 11:09
          vikiovo, na jaki adres do Ciebie pisać? próbowałam na vikiovo@gazeta.pl, ale nie przechodzi.
          pozdrawiam
          • eleonoraeuforia Re: adopcja zarodków 29.05.14, 11:34
            jeśli możesz napisz do mnie na eleonoraeuforia@gazeta.pl
            pozdrawiam!
        • joannawesierska1985 Re: adopcja zarodków 15.10.14, 19:41
          Witam panią serdecznie. mieszkam w kuj-pom. chcę podejść w klinice do adopcji zarodka. mogłabym zdecydować się na pani propozycje( dla mnie mniejszy koszt miałby może zabieg) a ja bym panią poratowała wyprawką ( jeżeli to nadal aktualne.) życie jest jakie jest. niech się pani nie przejmuje komentarzami. są pary, które nie mogą mieć dzieci. przynajmniej uratuje pani swoje zarodki pomagając innym bo kto wie co sie kiedyś z nimi stanie jeżeli nie chce pani lub nie ma możliwości mieć więcej dzieci. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka