10.10.25, 10:04
kanadyjski Sąd Najwyższy zezwolił na adopcję 3 letniej dziewczynki przez trzech facetów żyjących w związku poliamorycznym.
S55 by się ucieszył bo postęp przyśpiesza, niemniej moja kanadyjska ciocia powiedziała mi w minione wakacje, że to już nie jest ta Kanada do której przyjechała lata temu, i do której ani myśli wracać właśnie.
Obserwuj wątek
    • 1.melord Re: ich troje 10.10.25, 10:36
      >>to już nie jest ta Kanada do której przyjechała lata temu

Caly swiat sie zmienil na przestrzeni lat,to naturalne...to nie jest obecnie ta sama Australia,USA,Azja,Europa w tym Polska co byla powiedzmy 40 lat temu
      Jesli ciocia emigrowala w tym czasie(wynika ,ze tak) to powinna ten wybryk "demokracji" olac i korzystac ze spokojnego i dostatniego zycia kandyjskiego emeryta.

ps.jesli to nie fake news to rzeczywiscie ewenement godny nagrody Nobla,ktora rowniez "zdemokratyzowala sie"...dlaczego nie?
      hmm...tylko w jakiej dziedzinie?
      • perla.roztocza Re: ich troje 10.10.25, 11:01
        1.melord napisał(a):

> Jesli ciocia emigrowala w tym czasie(wynika ,ze tak) to powinna ten wybryk "dem
        > okracji" olac i korzystac ze spokojnego i dostatniego zycia kandyjskiego emeryta.

rzecz w tym, że tam już nie ma spokojnego i dostatniego życia.
        Konfitury się skończyły bo trzeba utrzymywać migrantów, którzy masowo napływają i ani myślą podjąć pracę właśnie.
        • marecky81 Re: ich troje 10.10.25, 11:49
          co właśnie?
          • perla.roztocza Re: ich troje 10.10.25, 12:07
            marecky81 napisał(a):

> co właśnie?

że żeś zakochał we mnie właśnie.
        • 1.melord Re: ich troje 10.10.25, 12:07
          perla.roztocza napisał(a):

> rzecz w tym, że tam już nie ma spokojnego i dostatniego życia.
          > Konfitury się skończyły bo trzeba utrzymywać migrantów, którzy masowo napływają
          > i ani myślą podjąć pracę właśnie.

W Kanadzie pewnie nie byles,wiec korzystasz z inf.cioci (ja bylem wielokrotnie ostatnio przed pandemia w 2019)
          Do Australii obecny Premier(lewak wrecz komuch) sprowadzil w ciagu dwoch lat prawie milion imigrantow(80% to Hindusi)...ogolnie twierdzi sie ,ze to wyborcy rzadzacej Labour Party(lewaki)
          Jest to niewatpliwie obciazenie dla Panstwa utrzymanie tych nierobow ale mnie osobiscie to nie uderza-ja swoje juz zarobilem i staram sie z tych oszczednosci/inwestycji korzystac.
          Ciocia pewnie ma podobny status majatkowy wie narzekac nie powinna.
          Odczuc ta "hinduska inwazje" zaraze jednoczesnie, dotyczyc zapewne bedzie moich wnuczkow na co niestety nie mam/nie bede mial wplywu.

btw. ministrem obrony Kanady jest Hindus wlasnie.
          • perla.roztocza Re: ich troje 10.10.25, 12:34
            1.melord napisał(a):

> W Kanadzie pewnie nie byles,wiec korzystasz z inf.cioci (ja bylem wielokrotnie
            > ostatnio przed pandemia w 2019)
            > Do Australii obecny Premier(lewak wrecz komuch) sprowadzil w ciagu dwoch lat pr
            > awie milion imigrantow(80% to Hindusi)...ogolnie twierdzi sie ,ze to wyborcy rz
            > adzacej Labour Party(lewaki)
            > Jest to niewatpliwie obciazenie dla Panstwa utrzymanie tych nierobow ale mnie o
            > sobiscie to nie uderza-ja swoje juz zarobilem i staram sie z tych oszczednosci/
            > inwestycji korzystac.
            > Ciocia pewnie ma podobny status majatkowy wie narzekac nie powinna.
            > Odczuc ta "hinduska inwazje" zaraze jednoczesnie, dotyczyc zapewne bedzie moic
            > h wnuczkow na co niestety nie mam/nie bede mial wplywu.
            >
            > btw. ministrem obrony Kanady jest Hindus wlasnie.

odpowiedź system mi nie przepuścił.
            Widać rzuciłem jakimś "mięsem" w roztargnieniu właśnie.
          • j-k Indie nie sa dla Australii zagrozeniem... 10.10.25, 12:37
            1.melord napisał(a):
            > btw. ministrem obrony Kanady jest Hindus wlasnie.

Indie nie sa dla Australii zagrozeniem...

a Chiny - sa.

- to tyle geopolityka.
            • 1.melord Re: Indie sa dla Australii zagrozeniem... 10.10.25, 13:38
              j-k napisał:

> Indie nie sa dla Australii zagrozeniem...
              > a Chiny - sa.
              >
              > - to tyle geopolityka.

Hindusi sa zagrozeniem wiekszym niz Chinczycy gdyz pchaja sie glownie na panstwowe pozycje w tym rowniez do polityki wiec tam gdzie podejmowane sa decyzje dotyczace calego kraju.
              Chinczycy dbaja o wyksztalcenie i ich zainteresowanie to glownie biznes i praca w czolowych korporacjach.

btw.Hindusow jest juz wiecej niz Chinczykow i sa przynajmniej 20 lat w tyle za Chinczykami w kazdej dziedzinie gospodarki...jest ich natomiast znaczna ilosc w polityce Kanady o ktorej jest watek
              W AU tez sie pchaja do bezpiecznego panstwowego koryta np kolej-na budowie Hindusa nie zobaczysz,zbyt leniwi
    • mateusz572 Re: ich troje 10.10.25, 11:30
      To twierdzisz perełko, że w Kanadzie już tak źle się żyje?
      Może niech ciocia przeprowadzi się do jakiegoś bardziej przyjaznego kraju.
      Do chanatu moskiewskiego?
      Tam w chanacie nie będzie miała problemu z takimi związkami.
      Krwawy car moskiewski już tam wszystkich takich wyprostował.
      • perla.roztocza Re: ich troje 10.10.25, 11:42
        mateusz572 napisał:

> Może niech ciocia przeprowadzi się do jakiegoś bardziej przyjaznego kraju.
        > Do chanatu moskiewskiego?

przyjaznym krajem to jest Polska, choć za Tuska coraz mniej.
        A co ty tak wyskakujesz z tą Moskwą?
        To nie ten wątek, a twoje mokre sny na ten temat zachowaj w milczeniu właśnie.
        • mateusz572 Re: ich troje 10.10.25, 13:01
          No piszesz, że źle jest w Kanadzie. O Europie także niezbyt dobrze się wypowiadasz, a w dodatku o Polsce też nie masz dobrego zdania bo Tusk rządzi.
          Podsuwam ci więc inne możliwości na świecie bo to forum Świat właśnie.
          Może Korea Północna?
          • perla.roztocza Re: ich troje 10.10.25, 13:15
            mateusz572 napisał:

> No piszesz, że źle jest w Kanadzie.

ja napisałem tylko, że ciocia tak powiedziała.
            Jeżeli nie jesteś w stanie zrozumieć prostego tekstu to może zabłyśnij na jakiś forach towarzyskich właśnie.
      • privus Re: ich troje 10.10.25, 13:57
        Z pozycji roztocza wszystko staje się olbrzymie i straszne oprócz własnych horyzontów:

www.onet.pl/turystyka/dalekowswiatpl/prawie-800-cial-dzieci-zostanie-ekshumowanych-z-szamba-katolickiego-domu-matki-i/fz6yjfe,30bc1058
    • caesar_pl Re: ich troje 10.10.25, 13:17
      Celem Lewaków Świata Zachodniego jest społeczeństwo bez antagonizmów, bez wiary, bez podziału na płcie, na narody, bez określonego koloru skory. Podobno wtedy dopiero ludzkość będzie szczęśliwa. I nie będzie powodu do wojny.
      • boavista4 Re: Dom Bernard mówi prawdę 10.10.25, 16:28
        Monarchia zapewni nam bezpieczeństwo, rozwój kraju i jego obywateli.
        Brazylia MUSI powrócić do monarchii, która została nam odebrana. Musimy szerzyć informacje na temat tego, jaka była nasza monarchia i położyć kres kłamstwom, które mała republika wpaja ludziom .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka