Dodaj do ulubionych

moje dziecko i nowy mąż

01.07.09, 13:27
Czesc, pewnie ktoś poruszał już ten temat ale wyszukiwarka nie wypluła żadnej zadowalającej notki... Przepraszam, jeśli kogos zdenerwuję rozpoczynaniem wałkowanego już tematu.

Chodzi mi o adopcję w takiej sytuacji:
Mam córkę z poprzedniego związku i niedawno wzięłam ślub z mężczyzną, który jest jedynym znanym przez moje dziecjko tatą. Sprawa nie jest zagmatwana, bo prawa rodzicielskie ustalałam już dawno, a mąż bardzo chcę przysposobić dziecko.
Chcę się tylko dowiedzieć, czy taka sprawa o adopcję mojego męża- trwa długo- liczyć trzeba w miesiącach? czy zdązylibyśmy z tym tematem do września, kiedy to mała wróci do przedszkola?
będę wdzięczna za odpowiedź.

Obserwuj wątek
    • chmurka_257 Re: moje dziecko i nowy mąż 01.07.09, 13:35
      > czy zdązylibyśmy z tym tematem do września, kiedy t
      > o mała wróci do przedszkola?

oj szczerze w to wątpię,każdy o tym dobrze wie ,że w czasie wakacji sady pracują
      wolniej uncertain
    • kawka74 Re: moje dziecko i nowy mąż 01.07.09, 13:36
      Myślę, że najsensowniej będzie udać się do sądu, bo najwięcej zależy od nich. Są sądy, w których takie rzeczy idą piorunem, a są takie, w których się wloką niemożebnie. Problem może też być niezależnie od chęci sądów do pracy - jest okres urlopowy, a to może przedłużyć procedurę.
      • gabsiella Re: moje dziecko i nowy mąż 01.07.09, 14:14
        Rzeczywiście, zapomniałam że w sądownictwie też ludzie maja urlopysmile Tak bardzo chcielibyśmy mieć już za sobą te formalności...
        • kawka74 Re: moje dziecko i nowy mąż 01.07.09, 15:26
          W okresie wakacyjnym niestety sprawy dość często zwalniają swój obrót. Na Waszym
          miejscu jednak nie czekałabym, tylko rozpoczęła działanie JUŻ. Kto wie, może
          akurat szczęście będzie Wam sprzyjało - czego, oczywiście, życzę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka