Dodaj do ulubionych

Mata edukacyjna

11.01.04, 12:58
Drogie e-mamy bardzo proszę o opinie na temat mat edukacyjnych. Chciałabym
taką kupić Synkowi, ale nie wiem którą. Zależy mi żeby była urozmaicona, co
do różności materiałów. Z góry dziękuję Kasia.
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Mata edukacyjna 11.01.04, 13:25
      Moim zdaniem warto wydac wiecej na mate Tiny Love. Z tego co sklyszalam dzieci
      chetnie i dlugo sie nimi bawia. maty te sa dosyc drogie, ale moze znajdziesz
      taniej w Internecie albo np. na Allegro. Moja coreczka miala mate niefirmowa i
      prawie wcale sie nia nie bawila, teraz spodziewam sie drugiego dziecka i chce
      mu zafundowac wlasnie Tiny LOve, tym bardziej ze Gabrysia innymi zabawkami tej
      firmy bawila sie (lub bawi) chetnie.

aga
      • kasia-j Re: Mata edukacyjna 11.01.04, 16:11
        Witaj
        Ja ma trochę odmienne zdanie na temat mat edukacyjnych. Synek ma matę firmy
        Alexis. Uwielbiał na niej leżeć. Najpierw patrzył na grzechotki, potem nogami
        w nie kopał, później był etap dotykania i chwytania, a potem ... się
        znudził smile. Nie lubił leżeć na brzuszku, więc podłoże maty nie miało
        znaczenia. Spędził na macie b.dużo czasu przez pierwsze miesiące i gdyby to
        była droga mata Tiny Love też pewnie by Mu się podobała. Miał tę tańszą, ale
        za to mnóstwo różnych zabwek (Tiny Love również) podoczepianych do maty. Minus
        maty firmy Alexis: ma mniej dziurek do przyczepiania zabawek niż mata Tiny
        Love. Ale oczywiście można za pomocą tasiemki tez przyczepić zabaweczkę do
        pałąka.
        Uważam, że nie ma znaczenia, czy mata jest z tzw. bajerami czy tez nie.
        Niektóre dzieci lubią się bawić na macie, inne nie. Córeczka Znajomej miała
        matę Tiny Love i nie chciała na niej leżeć. Znajoma zniechęcąła mnie do zakupu
        maty - na szczęście nie posłuchałam - akurat Synek lubił zabawę na macie.
        Znajoma zniechęcała też do huśtawki - i tu miała rację. Mały spędza może max.
        5 minut dziennie w huśtawce. Ale pewnie są dzieci, które uwielbiają huśtawki.
        Ja cieszę się, że nie kupiłam tej drogiej, bo na te kilka miesiecy mata Alexis
        wystarczyła, a za zaoszczędzone pieniądze można kupić inne zabaweczki i
        poprzypinać do maty. Jeśli dzidziuś lubi leżeć na brzuskzu to nie wiem, czy
        nie lepszy jest Odkrywczy Szlak Tiny Love (choć cena wg mnie jest straszna).
        Inne zabawki Tiny Love? hmm may biedronkę-przywieszkę chyba za 18zł - Mały ją
        uwielbia, a reklamowanego drogiego żółwia - ignoruje smile.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka