Dodaj do ulubionych

Wózek Chicco czy Peg Perego???

11.01.04, 17:33
Witajcie!!!!!!!

Tak się właśnie zastanawiam nad wyborem wózka. Wprawdzie mam jeszcze trochę
czasu ( termin na 11 maja ) ale nie lubię robić nic na ostatnią chwilę. Po
wstępnych oględzinach zainteresowały mnie dwa: Peg Perego Converse
Carravell i Chicco wielofunkcyjny 2003 Trio???? Czy któraś z Was miała
jeden z tych wózków?? Co możecie o nich powiedzieć???

Serdeczne pozdrowienia

Magda
Obserwuj wątek
    • mkrzatala Re: Wózek Chicco czy Peg Perego??? 12.01.04, 22:45
      Witaj Magdo,

Moja koleżanka ma Chicco Trio i nie poleca. Nie wiem jaki jest ten drugi, ale
      jeżeli podobny to generalnie nie polacam takich wózków. Druga moja koleżanka
      miała taki ABC. Narzekają na małe koła i słabą amortyzację. Paza tym jeżeli
      musisz wnosić gdzieś wózek to przez długi czas musisz dźwigać całość, bo
      gondola opiera się na spacerówce. Proponuje kupno wózka 2-funkcyjnego Peg
      Perego lub Chicco (ja mam Chicco, bo był tańszy, a sa porównywalne) na
      większych kołach i najpierw wozisz dzecko w gondoli, a potem na ten sam stelż
      montujesz spacerówkę, potem będziesz mogła kupić sobie małą spacerówkę tzw.
      parasolkę.

Pozdrawiam,
      Monika
      • pilaczi Re: Wózek Chicco czy Peg Perego??? 13.01.04, 15:26
        Mam wózek Peg Perego Venezia, na razie jestem bardzo zadowolona. Moja córcia ma
        osiem miesięcy i jeździ w nim od urodzenia, na wiosnę rozłoże go do spacerówki
        i mama nadzieję że dalej będzie sie sprawdzał. Jest bardzo leciutki nawet z
        moja 9-cio kilową niunią znoszę go bez problemu po schodach.
        Jednym słowem POLECAM!
        • meg241 Re: Wózek Chicco czy Peg Perego??? 13.01.04, 15:37
          Oglądałam ten wózek na stronie internetowej Swiat Dziecka ale tam jest
          pokazany jako spacerówka. Mozesz mi opisac jak jest z wersja dla niemowlaczka
          świezo urodzonego??? Czy jest do niego osobna gondola czy spacerówka się
          rozkłada do gondoli??? Czy dzidzia całkiem w nim może leżeć??? Bo taki
          maluszek raczej nie siedzismile

dzięki za udzielone informacje

Magda
    • napaj Re: Wózek Chicco czy Peg Perego??? 12.01.04, 23:46
      Ja miałam ale samą spacerówkę chicco 2003 i się sparawdziła ale dla starszego
      dziecka, byłam naprawdę zadowolona. Natomiast dla noworodka bym go nie kupiła,
      za sztywny pomimo regulowanej amortyzacji, dla noworodka ważna jest amortzacja
      (no chyba że nie jezdzimy po polskich chodnikach)mój synek jezdził w tej
      spacerówce gdy miał 14 miesięcy wcześnie mieliśmy inny ale też chicco.
      Peg-perego są super wozeczki smile

pozdrawiam Ania
    • kaaama Re: Wózek Chicco czy Peg Perego??? 15.01.04, 14:46
      Witam!
      Ja mam Chicco Trio trzeci rok i bardzo go sobie chwalę. Gondolka jest
      rewelacyjna (z wentylacją, regulowanym od zewnątrz podgłówkiem, tapicerka w
      całości zdejmowana do prania), świetne rozwiązanie z fotelikiem samochodowym -
      wpięcie i wypięcie ze stelaża błyskawiczne, a spacerówka bardzo wygodna dla
      malucha. Nie wiem czy teraz w zestawie sprzedają budkę do spacerówki - gdy my
      kupowaliśmy wózek, można było ją dokupić osobno - co zresztą zrobiliśmy smile))
      Co do amortyzacji - to nie jest aż taka zła. Faktem jest, że amortyzowane są
      tylko tylne koła, ale jest trójstopniowa i wózek wcale nie jest taki "twardy".
      Oczywiście każdy ma prawo do własnej opinii - ja jestem z niego zadowolona.
      Używam go intensywnie (dostarczam codziennie do babci na 3 piętro bez windy) i
      do tej pory nie zaliczyłam żadnej awarii.
      Życzę dobreo wyboru i owocnych zakupów smile))
      kaaama
      • gosia.mama.wojtusia do kaaama 15.01.04, 15:04
        mam pytanko,czy gdy uzywałaś tego wózka jako głeboki(chicco trio),czyli z
        nakładaną gondolą nie niszczyła się przez to tapicerka spacerówki?przymierzam
        się do kupna tego wózka,ewentuanie peg perego pliko albo atlantico z nakladaną
        gondolą navetta,jets to taki sam system jak w trio ale obawiam się wlasnie ze
        od ciągego sciagania i nakladania gondolki spacerówka,jej tapicerka moze się
        zniszczyć jeszcze zanim zacznie być uzywana jako siedzisko,bardzo prosze o
        odpowiedz,mój nr gg 5424960
        • kaaama Re: do kaaama 15.01.04, 15:15
          gosiu, w Chicco jest takie rozwiązanie, że gdy go używasz jako wózka
          głębokiego, tapicerka spacerówki jest złożona i zakłada się na nią taki
          pokrowiec, tak więc jest zabezpieczona przed otarciami. Ja jeździłam gondolą
          bardzo długo - mój synek urodził się w marcu, w instrukcji wózka jest napisane,
          że gondola jest dla dzieci do 10 m-ca życia - a akurat była sroga zima no i
          woziłam prawie roczniaka. Dopiero pod koniec marca przesiadł się do
          spacerówki smile))
          pozdrawiam
          kaaama
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka