papapulka 04.10.09, 09:06 Ostatnio znajomy przywiózł nam kurtkę Oilily(cudo), weszłam na ich stronę i jestem pod wrażeniem. Szkoda że nie maja u nas sklepu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikawbj Re: Jakich firm odzieżowych brakuje Wam w Polsce 04.10.09, 10:39 ale ceny to raczej wygórowane mają Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Jakich firm odzieżowych brakuje Wam w Polsce 04.10.09, 11:16 wygórowane to raczej mało powiedziane moim zdaniem obserwuje czasem ciuszki tej firmy na ebayu i tam ludzie za uzywane daja tez takie kwoty ze głowa boli . Odpowiedz Link Zgłoś
ktosco Re: Jakich firm odzieżowych brakuje Wam w Polsce 04.10.09, 16:11 ceny nie nasze polskie warunki,przy nich Next to taniocha Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Oilily nie:-) 04.10.09, 17:37 Firmy Oilily mi w PL nie brakuje, ponieważ to firma designerska, ubrania są wypuszczane w niewielkich kolekcjach, adekwatnie do tego mają ceny wysokie, poza tym wygląd ubranek jest często delikatnie mówiąc "kontrowersyjny" ale oczywiście co kto lubi... Nie wróżyłabym wielkiego zbytu ubrań tej firmy w Polsce Z tej samej kategorii firm jest jeszcze wielbiona przez Angielki firma Catimini, Rocha Brak mi natomiast stacjonarnych sklepów GAP, Monsoon, Boden, Vertbaudet Next, BHS tez mogłyby mieć więcej niż jeden oddział w Polsce Brak mi poza tym internetowego sklepu H&M w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Oilily nie:-) 04.10.09, 17:54 Dokładnie tych firm mi brakuje, o których pisała Mielin. Dodałabym jeszcze Gymboree. Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: Oilily nie:-) 04.10.09, 18:01 mi brakuje Gap i Gymboree, i sklepu Next w Trójmieście, zeby można było czasem coś pomacać, albo kupić rzeczy, które są dostępne tylko w sklepach stacjonarnych, a niestety takich jest sporo i najczęściej własnie one mi się podobają -- Odpowiedz Link Zgłoś
apaka Re: Oilily nie:-) 04.10.09, 19:55 Catimini było kiedyś w Polsce. Sprzedawali stare kolekcje i ceny na wyprzedażach były baaardzo kuszące. W mojej rodzinie do tej pory "krązą" ubranka tej firmy, a zniknęła z Polski jakieś 7 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri Catimini jest 04.10.09, 21:27 Catimini jest w PL. W Warszawie w Confetti (Blue City) i Lullaby (Krucza i Grzybowska). Ale główenie polecam Confetti, w L. bardzo mały wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Catimini jest 04.10.09, 21:41 nooo a ceny maja boskie, rekawiczki i czapka ponad 300 pln, jakies 2 razy tyle co w niemczech to raczej prywatny import niz przedstawicielstwo Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri Re: Catimini jest 05.10.09, 11:34 Prawda. Ale bardzo często trwają "promocje" i wyprzedaże w Confetti, sięgające 50-70 % i wtedy ceny ubranek nie są aż tak szokujące. Wystarczy zaglądać do sklepu, albo poprosić o przysyłanie sms-ów o wyprzedażach. Ja kupuję wyłącznie wtedy i naprawdę można znaleźć perełki za niewygórowaną cenę. W dodatku można też negocjować ceny Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Jakich firm odzieżowych brakuje Wam w Polsce 04.10.09, 19:25 Mnie brakuje amerykańskich: Gap, Old Navy, Gymboree, The Children's Place z mniej znanych marek - London Fog, Greendog Esprit chyba nie sprzedaje w swoich sklepach w Polsce ubrań dziecięcych Brak mi tez DOBRZE zaopatrzonego sklepu Next oraz, jak ktos wspomnial, internetowego H&M. Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Jakich firm odzieżowych brakuje Wam w Polsce 04.10.09, 20:23 chociaż to inna liga to brakuje mi: - więcej sklepów NEXT - mojej ulubionej na teraz Early days (tanie, dobre) Na teraz bo mój syn sporo plami koszulek/ bluzek a te kupuje w Szkocji po 1-2Ł więc serce mnie nie boli jak coś nie chce puścić. A już ich body to są nie do zdarcia! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Jakich firm odzieżowych brakuje Wam w Polsce 04.10.09, 21:22 GAP stanowczo i absolutnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: Jakich firm odzieżowych brakuje Wam w Polsce 05.10.09, 13:13 i Carter'sa Odpowiedz Link Zgłoś
ps29 Re: Jakich firm odzieżowych brakuje Wam w Polsce 10.10.09, 13:19 Mnie brakuje tych wymienionych amerykanskich, bo ich jakosc znam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaschah Re: Jakich firm odzieżowych brakuje Wam w Polsce 11.10.09, 00:35 Witam wszystkich. Mam pytanie, jakich francuskich marek brakuje wam w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
mariken kilku zaledwie ;-) 11.10.09, 09:07 Jottum Gaastra KiddyPads Bengh Cakewalk ech. Odpowiedz Link Zgłoś
kaschah Re: brak francuskich marek w Polsce 11.10.09, 20:11 NO ale to chyba nie są za francuskie firmy? Myślałam bardziej o Catimini, Nathalys, Lili Gaufrette, Petit Bateau, Agnes B czy Antik Batik. Czy ktoś zna te firmy? Czy w Polsce gdzieś można te marki spotkać? Nie mówcie o butikach w Warszawie bo jestem ze Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: brak francuskich marek w Polsce 11.10.09, 21:07 Petit bateau tak, brakuje. Czy Nathalys to jest Sergeat major? To też brakuje. Brakuje też Verbauaet, okaidi i w ogóle francuskich ubrań dla dzieci, czyli normalnych, bez napisów, cekinów, futerek i w różnych kolorach, a nie tylko różowym. I są też ubrania dla szczupłych dzieci, a nie tylko jeden rozmaiar defaultowo szeroki. Ale - prawda, że odkąd jest cocodrillo, to brakuje mniej, bo to są bardzo ładne rzeczy. No i kwestia ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: brak francuskich marek w Polsce 12.10.09, 09:12 Petit Bateau pamiętam jak kiedyś dawno temu było na Nowym Świecie w Warszawie. Niebieskie paseczki dla chłopców i różowe dla dziewczynek . W czasach kiedy jeszcze niewiele co było ,to 3 paki body śpioszków skarpeteczek , kocyki pod kolor itp były niezwykłe choć ceny jak na tamte czasy spore. Mi brakuje -nie będę oryginalna - Gapa , Old Navy , Gymboree, poza tym dziecięcego Levisa i kilku innych . Gap też kiedyś był , to tak wiem przez przypadek , moja ciotka mieszka w Al Jerozlimskich i sklep był tuż obok vis a vis Smyka , ciotka pamięta że mieli najpaskudniejsze ciuchy ze swoich kolekcji żadnych takich typowych jak polary czapki czy puchówki , raczej odrzuty . Jak mój syn był mały żałowałam że nie ma już Disney Store , czasem mieli bardzo fajne ciuszki , ale też istnieli z rok i to 10 lat wstecz. Baaardzo mi brakuje Carters'a - staram się o maleństwo a uwielbiam tę firmę - ten co by otworzył sklep firmowy w Polsce zbiłby fortunę . Jak czyta ktoś obrotny i z dużą $ niech pomyśli ! Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: brak francuskich marek w Polsce 12.10.09, 09:28 Levi's dziecięcy w malym wyborze jest w sklepie Blueberry w Klifie. Disney Store byłby fajny, głównie ze względu na przebrania Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo agni71 12.10.09, 09:58 agni71 napisała: > Levi's dziecięcy w malym wyborze jest w sklepie Blueberry w Klifie. Jak znam życie to w cenach przekraczjących zdrowy rozsądek. Kupuję levisa na ebay amerykańskim przeciętnie za 50-60 zł szt i raczej na aukcjach wieloprzedmiotowych żeby przesyłka mi się opłaciła , no chyba że są jakieś wyjątkowe i niespotykane to pojedyńczo . Ale można pomarzyć o sklepie > Disney Store byłby fajny, głównie ze względu na przebrania To fakt ale jak nie ma to trudno , nietypowe przebrania są w Bhs w Arkadi czasami naprawdę fajne , zajrzyj . Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: agni71 12.10.09, 20:00 > > Jak znam życie to w cenach przekraczjących zdrowy rozsądek. Pewnie tak, dawno tam nie byłam. Jeansów levi's nie mialam dla dzieci, ale T-shirty tak - i jakośc nie powaliła mnie na kolana.... Przebrania z Bhs oczywiście znam, mam nadzieje, ze w tym roku będzie jeszcze cos oprócz tych Halloweenowych, ktore ostatnio wisiały... Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re: brak francuskich marek w Polsce 12.10.09, 22:31 a dlaczego mają być francuskie? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Jakich firm odzieżowych brakuje Wam w Polsce 12.10.09, 09:32 Brakuje mi przede wszystkim Gap i z francuskich Vertbaudet, Okaidi, dużego sklepu Mexx. Ciężko znaleźć ciekawe ubrania dla starszych dzieci. W tej chwili z dostępnych w PL jestem skazana na Zarę. A z drugiej strony może to dobrze, ze te firmy nie są dostępne na polskim rynku, bo moje dziecko i tak chodzi w ubraniach ww. firm i przynajmniej wyróżnia się w tłumie . Odpowiedz Link Zgłoś
vanillka83 Re: Jakich firm odzieżowych brakuje Wam w Polsce 12.10.09, 13:43 Sliczne ubranka francuskich firm można kupić w sklepach Gemo np.w Komornikach koło Poznania obok auchan. Odpowiedz Link Zgłoś
muchomorek23 Vanillka83 12.10.09, 15:35 Mogłabyś napisć gdzie dokładnie ten sklep? w pasażu Auchan czy w innym budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
vanillka83 Re: Vanillka83 12.10.09, 16:43 muchomorek23 napisała: > Mogłabyś napisć gdzie dokładnie ten sklep? w pasażu Auchan czy w > innym budynku? > Mieści sie on w innym budynku. Jest to duży budynek i duży napis GEMO Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: Vanillka83 12.10.09, 21:44 Vanilko, a kiedy Ty tam ostatnio byłaś? Bo wg wikipedii, sieć Gemo wyniosła się z Polski definitywnie w marcu'09... Info poniżej: pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%A9mo Odpowiedz Link Zgłoś
vanillka83 Re: Vanillka83 12.10.09, 22:26 Nawet niewiedziałam. Byłam tam ostatnio w grudniu 2008. Szkoda bo byly tam śliczne ubranka dziecięce. Wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kaschah Catimini 15.10.09, 13:09 Czy ktoś lubi nową kolekcje Catimini? Proszę o komentarze. pozdrawiam, Kaschah Odpowiedz Link Zgłoś
kaschah Re: Jakich firm odzieżowych brakuje Wam w Polsce 15.10.09, 13:13 Czy komuś podoba się nowa kolekcja Catimini? pozdrawiam, Kaschah Odpowiedz Link Zgłoś
ella111 Re: Jakich firm odzieżowych brakuje Wam w Polsce 15.10.09, 14:56 owszem, kupilam pare rzeczy z kolekcji dla mlodszych dziewczynek (biorac pod uwage ceny mailam chwilowy zanik zdrowego rozsadku). Natomiast dla starszych chlopcow nic mi sie nie podobalo Odpowiedz Link Zgłoś