sylwiahf 14.01.04, 17:32 czy ten fotelik faktycznie wystarczy do 25 kg?? i czy powyzej 25 kg to juz wystarczy taka podkladka pod pupe dla dziecka? sylwia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fk4i4 Re: PLAY BEAT czy ktos ma 15.01.04, 08:41 Od razu. Ja nie mam, ale ostatnio tez szukałam tej odpowiedzi nie tylko na forum. Zdaje sie, że jej nie znajdziesz, bo ten fotelik jest za krótko na Polskim rynku i nikt nie wozi jeszcze w nim tak duzych dzieci. Ale powiem ci,że juz byłam do niego przekonana, ale obejrzałam i porównałam go do iseosa i jest troszeczkę szerszy od niego( osobiście uważam, że rozszerzanie sie iseosa to lekki bajer, bo w "dupce" dziecka bedzie i tak tak samo ciasno), a znajomych niespełna trzylatki pół roku temu już się w nich nie mieściły. Troche zeszłam z tematu, fakt ,że w Beatzagłówek sie troche wysuwa do góry, ale z boku głowa nie jest juz wtedy chroniona, bo bez wysuwania wysokościa bodajże sie nie różni od iseosa. Acha i według mnie dla noworotków on niebardzo sie nadaje, bo pozycja nie jest wystarczająco leżąca,chyba że jeżdzisz naprawdę sporadyczznie to wkładka redukująca może pomoże... pa daj znac coś wymyśliła ja jadę w sobotę do W-wy już ostaecznie zdecyduję Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiahf Re: PLAY BEAT czy ktos ma 15.01.04, 11:25 Ale ja potrzebuje fotelik powyzej 9 kg. Myslalam o maxi cosi priori ale ten rozklada sie slabo i myslalam ze skoro play jest od 0 to rozklada sie mocniej niz priori. Niestety nie mam mozliwosci obejrzenia play-a na zywo. A Ty go widzialas? Mam obawy ze jest jakis taki niski. Z drugiej strony jest drozszy od priori wiec wolalabym zeby starczyl na dluzej. A Ty moze widzialas, czy play beat jest wiekszy od maxi cosi priori? pozdrawiam sylwia i tola Odpowiedz Link Zgłoś
kaligardi1 Re: PLAY BEAT czy ktos ma 15.01.04, 10:37 Czesc, My mamy juz go mamy długo. Nie uzywalismy go od malenkosci- mielismy fotelik-nosidełko Graco. Maluch zaczal w nim jezdzic(w Play) gdy mial ok. 9-10 miesiecy. Bardzo go polecam.Uwazam ze jest lepszy od Iseosa dla dziecka ale to moja opinia, choc bardzo przemyslana. Jest wygodniejszy i szerszy dla dziecka- a dla mnie to wazne bo dziecko spi mi w samochodzie.I jakis taki porzadniej wykonany.Jest tez do 25kg a nie do 18kg. Czesto podrozujemy i wypozyczajac samochody dostawalismy rozne foteliki dla malca.Od Graco, evenflo, chicco,BebeConfotrt po jakies beznazwowe... I uwazam ze nasz jest super!!!Polecam model Beat Sport jak dostaniesz...my nie moglismy go znalesc w W-wie ale to było dawno a wizualnie jest fajnieszy. Trafnego wyboru, Kali Odpowiedz Link Zgłoś
jowitak1 Re: PLAY BEAT czy ktos ma 16.01.04, 09:40 Mam PLAY BEAT od roku i jestem b.zadowolona.Moja córka ma 3.5 roku i nie zaczęliśmy jeszcze wysuwać podgłówka bo nie ma takiej potrzeby.Dziecko śpi b.wygodnie może jedynym mankamentem jest to ,że trudno jedną ręką podnieść fotel do spania(trzeba wciskając taką zapadkę podnieść dół fotela do góry), ale reszta jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: PLAY BEAT czy ktos ma 17.01.04, 00:11 Wlasnie slyszalam, ze Play Beat troche trudno sie podnosi. Byc moze tegoroczne modele maja cos ulepszonego w tym podnosniku bo ja nie mam zadnych problemow. Nawet uwazam, ze latwiej sie to robi niz w Priori. Utalia Odpowiedz Link Zgłoś
jowitak1 Re: PLAY BEAT czy ktos ma 17.01.04, 10:22 Może żle się wyraziłam z tym podnoszeniem - cały mechanizm działa bez zarzutu ,tylko chodzi mi o ciężar bo trzeba unieść fotel wraz z dzieckiem ,a moja córka (co prawda chuda) ma 3.5 roku i trochę już waży.W drugim samochodzie mam starego Renoluxa po starszej córce i tam całe siedzisko jeżdzi na takiej półokrągłej szynie i można bez trudu jedną ręka je przestawić. Odpowiedz Link Zgłoś